facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σχέδιο και χαρακτηρίζοντάς το «καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό», καθώς, όπως αναφέρει, «δεν δίνει προοπτική για το μέλλον και οδηγεί πολλούς επιστήμονες στη μετανάστευση, στην υπαλληλοποίηση, ενώ άλλους τους αναγκάζει ακόμη και να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους».

Ειδικότερα, ο ΠΙΣ αποφάσισε συμμετοχή στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου, προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των ιατρικών συλλόγων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, αποχή όλων των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑμεΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου, καθώς και προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.

Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του γιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς, όπως αναφέρει ο ΠΙΣ. Οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου, όπου το προεδρείο του ΠΙΣ θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν, όπως αναφέρει, προωθηθεί αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Στο μεταξύ, συστράτευση όλης της κοινωνίας κατά του ασφαλιστικού ζήτησε με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος και κάλεσε όλους τους παραγωγικούς , επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους σε ευρεία σύσκεψη κατά του ασφαλιστικού, που διοργανώνει ο Σύλλογος στις 11.00 το πρωί, αύριο στο αμφιθέατρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news