facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Εντός Ιανουαρίου η ρύθμιση για πλαστικό χρήμα και αφορολόγητο

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου μέσω του πλαστικού χρήματος, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο διευθυντής του γραφείου του Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτης Μελαχρινός.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξήγησε πως η επεξεργασία της ρύθμισης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και σημείωσε πως θα έχει αναδρομική ισχύ.

«Θα υπάρξουν κατηγορίες συμπολιτών μας που θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση της χρήσης πλαστικού χρήματος» ξεκαθάρισε αναφερόμενος σε κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι.

Ερωτηθείς για το ποσοστό του εισοδήματος που θα καλύπτεται από το αφορολόγητο, ανέφερε ότι «θα είναι πιο γενναίο το ποσοστό αυτό από εκείνο που είχαμε συνηθίσει, δηλαδή το 10%».

Για τους επιχειρηματίες θα υπάρχει ένας ακατάσχετος λογαριασμός, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τα POS ώστε να γίνονται κανονικά οι πληρωμές προμηθευτών και ΦΠΑ.

Για τις αντικειμενικές αξίες, ο Παναγιώτης Μελαχρινός σημείωσε πως θα έχουν αναδρομική ισχύ από 22/5/2015 και τόνισε πως σε ορισμένες περιοχές θα μειωθούν, ενώ σε κάποιες άλλες θα παραμείνουν αμετάβλητες.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news