facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Οι Γερμανοί σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα

Μία εκδοχή του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ήταν και η βασική πρόταση των γερμανών συμβούλων που είχαν προσλάβει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης την περασμένη άνοιξη σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα των Νέων του Σαββάτου.

Παρά την αντιγερμανική ρητορεία, Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών δεν είχαν πρόβλημα να συνεργαστούν με ένα μεγάλο γερμανικό γραφείο συμβούλων επιχειρήσεων που έχει άριστες διασυνδέσεις με κυβερνητικές πηγές, κομματικά στελέχη και οικονομικούς παράγοντες της Γερμανίας

Στην κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, οι γερμανοί μάνατζερ έκαναν συγκεκριμένη πρόταση: να χρησιμοποιηθεί το Ταμείο ως όχημα για την προσέλκυση επενδύσεων. Ομως η πρόταση δεν έφτασε ποτέ στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αντ' αυτού, σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει στα «ΝΕΑ» πηγή της γερμανικής εταιρείας συμβούλων, αποφασίστηκε το δημοψήφισμα που οδήγησε στην απειλή του Grexit και την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου.
Ή άλλο νόμισμα ή ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων ήταν η πρόταση των δύο κορυφαίων μάνατζερ της εταιρείας Goetzpartners που ασχολούνταν τους κρίσιμους μήνες μέχρι τον Ιούλιο αποκλειστικά με την Ελλάδα.

Η εταιρεία είναι από τις σημαντικότερες γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιείται και διεθνώς. Η επαφή με τους Γερμανούς είχε γίνει μέσω ανθρώπου που ανήκε στον στενό κύκλο του Πρωθυπουργού και γνώριζε την εταιρεία, λέει πηγή της επιχείρησης στα «ΝΕΑ».

Η απάντηση του Μαξίμου
Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση το Σάββατο στην οποία αναφέρεται ότι ουδέποτε προσελήφθη ως σύμβουλος γερμανικό γραφείο συμβούλων:
«Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο ή είχε οποιαδήποτε έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων Goetzpartners.Η εν λόγω εταιρεία πράγματι «χτύπησε» την πόρτα του Μαξίμου ζητώντας συνεργασία έναντι υποσχέσεων για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε είχε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν, επί κυβέρνησεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ .

Εντούτοις τόσο οι προτάσεις της όσο και η «αξιοπιστία» των υποτιθέμενων επαφών της, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ανεπαρκείς».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news