facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ερώτηση πέντε βουλευτών του Ποταμιού προς τον πρωθυπουργό για τον Χρήστο Σπίρτζη

Να πάρει θέση σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για «αδιαφανείς διαδικασίες στην ανάθεση έργων από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά» με εμπλοκή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, ζητούν με ερώτηση την οποία κατέθεσαν προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πέντε βουλευτές του Ποταμιού, με πρώτο ερωτώντα τον βουλευτή Ηρακλείου Σπύρο Δανέλλη.

Στην ερώτηση των βουλευτών, αναφέρεται ότι, «σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, η ζημία για τον ΟΛΠ, από ύποπτες συμβάσεις που υπογράφτηκαν την περίοδο 2001 - 2004 ξεπερνά τις 750.000 ευρώ».

Επίσης ότι, «στο πόρισμα των Eπιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης καταγράφεται πλήθος παρανομιών, κυκλικότητα στην σύνθεση των υποψήφιων αναδόχων στα περισσότερα έργα, ασαφής περιγραφή αντικειμένου της δημοπρασίας, παράνομη σύνταξη του προϋπολογισμού των έργων, καθώς και επιλογή συστήματος ανάθεσης που δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές συνθήκες των έργων και στη γενικότερη διαχείριση των διαδικασιών από τα αρμόδια όργανα του ΟΛΠ».

Οι βουλευτές του Ποταμιού ζητούν από τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν γνώριζε και, αν ναι, από πότε το περιεχόμενο της έκθεσης των Eπιθεωρητών Eλεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αναφορικά με έργα που δημοπρατήθηκαν την περίοδο 2001 - 2004 και ανατέθηκαν σε επτά εργολάβους, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ακόμη, εάν έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα και εάν από την έκθεση των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προκύπτουν ευθύνες για τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τέλoς, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου παρακαλούν να κατατεθεί άμεσα η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που αφορά στη διαδικασία ανάθεσης έργων από την ΟΛΠ Α.Ε. την περίοδο 2001 - 2004.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news