facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Δικαιώθηκαν οι ασφαλιστές από την Ολομέλεια του ΣτΕ για τις συντάξεις τους

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση φορέων ασφαλιστικών Συλλόγων και συνταξιούχων που ζητούσαν να ακυρωθεί έγγραφο του υπουργείου Εργασίας καθώς επηρέαζε δυσμενώς το ύψος των συντάξεων τους, αλλά ήταν και επιβαρυντικό για το Ταμείο τους.

Ειδικότερα, είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας, η Ένωση Συνταξιούχων Ασφαλιστών, το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ).

Οι ασφαλιστικοί φορείς ζητούσαν από τους συμβούλους Επικρατείας να ακυρωθεί το από 19.9.2014 έγγραφο της γενικής διευθύντριας Κοινωνικής Ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας προς την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, αναφορικά με την εισφορά εργοδοτών ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ. Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο η ελάχιστη υποχρεωτική εισφορά που ισχύει για το υποχρεωτικό δημόσιο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, ισχύει και για το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ.

Οι ασφαλιστές υποστήριζαν ότι το επίμαχο έγγραφο επηρεάζει δυσμενώς το ύψος των χορηγουμένων συντάξεων και τη βιωσιμότητα του Ταμείου. Μάλιστα, προς ενίσχυση των ισχυρισμών τους, κατέθεσαν και σχετική αναλογιστική μελέτη.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 216/2016 απόφασή της, έκανε δεκτή την προσφυγή των ασφαλιστικών φορέων και ακύρωσε το επίμαχο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας για λόγους ασφαλείας του δικαίου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news