facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Λάθος το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου λένε 7 στους 10

Δυσαρεστημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης και απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας είναι οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση, το 85% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ μόλις το 6,5% να συμφωνεί με τις κυβερνητικές πολιτικές.



Επίσης, από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 71,5% δηλώνει μη ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και μόνο το 16% συμφωνεί.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στη δημοτικότητα των αρχηγών των κομμάτων, η έρευνα καταγράφει διαφορά περίπου 12 μονάδων ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της ΝΔ να προηγείται. 

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 30,5% και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με 23%. Στην τρίτη θέση είναι ο κ. Λεβέντης με 25,5% και ακολουθεί ο κ. Κουτσούμπας με 22%.



Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, το 73,5% των πολιτών είναι αντίθετο με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 59% θεωρεί ότι είναι λάθος.



Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση το 80,5% απαντά αρνητικά και μόλις το 11% κρίνει πως η κατεύθυνση στην οποία προχωράμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι σωστή. Το ποσοστό αυτό είναι μεγάλο και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με το 62% να λέει ότι κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση.




Προβάδισμα 8,1% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση στην «Αυγή» 
Την ίδια ώρα, πάντως, η εφημερίδα «Αυγή» «βλέπει» ακόμα πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, σύμφωνα με δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών Bridging Europe, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,7%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 16,6%, καταγράφοντας προβάδισμα 8,1 μονάδων! 

Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στη νέα έρευνα, η πλειοψηφία των πολιτών (40% έναντι 32%) πιστεύει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και δίκαιο σύστημα. Ως προς το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος χαρακτηρίζουν τους θεσμούς (36%), το ίδιο το πρόγραμμα (33%) και την αντιπολίτευση (27%).

Ωστόσο, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται απαισιόδοξοι ως προς την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, καθώς το 60% βλέπει νέα μέτρα, έναντι του 35% που θεωρεί ότι η αξιολόγηση θα είναι επιτυχής.  

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news