facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Γρίπη: 64 στην εντατική και 14 οι νεκροί

Σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης βρίσκεται η χώρα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μέχρι χθες 64 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ και 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, ενώ συνολικά 101 είναι οι καταγεγραμμένοι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης φέτος και έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν. Παράλληλα, μάχη για τη ζωή του δίνει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και ένα βρέφος 9 μηνών.

Η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1)pdm09 και κατά κύριο λόγο είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Τον κώδωνα του κινδύνου έχουν κρούσει οι επιστήμονες του Κέντρου, οι οποίοι εκτιμούν ότι η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθεί να αυξάνεται στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι σε όλη την Ευρώπη επικρατεί μέχρι αυτή τη στιγμή το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1)pdm09 και αυτό θεωρείται αναμενόμενο, καθώς κατά την περσινή περίοδο γρίπης επικράτησαν τα στελέχη Α(Η3Ν2) και Β του ιού.

Υπενθυμίζεται δε ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες και επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή προληπτικών μέτρων.

avgi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news