facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ -Μητσοτάκης: 52,43%, Μεϊμαράκης: 47,57%

Μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στη ΝΔ και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ανακοινώθηκαν και τα τελικά αποτελέσματα, το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου.
Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε της εσωκομματικής μάχης του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με 4,86 μονάδες διαφορά. 
Μητσοτάκης: 52,43% - Μεϊμαράκης: 47,57%
Συγκεκριμένα, το τελικό αποτέλεσμα της καταμέτρησης έδειξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε νικητής με ποσοστό 52,43% έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει το 47,57%.
Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ 
ΨΗΦΙΣΑΝ 334.752
ΕΓΚΥΡΑ 330.521
ΑΚΥΡΑ 3077
ΛΕΥΚΑ 1154
ΕΛΑΒΑΝ: 
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: 173.297 52,43%
  • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: 157.224 47,57%
Υπενθυμίζεται πως στον Α' γύρο είχαν ψηφίσει 404.078.
  • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: 39,8%
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: 28,5%
Μητσοτάκης: «Η ΝΔ θα ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη απέναντι στον λαϊκισμό»
Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού τον υποδέχτηκε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος.
Aύριο τα τετ α τετ με Καραμανλή-Σαμαρά 
Αύριο τελικά θα συναντηθεί με τους πρώην προέδρους της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργούς ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο στις 12:30 με τον Κώστα Καραμανλή και στις 13:30 με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα συναντήσει τους πρώην πρωθυπουργούς στα γραφεία τους στη Βουλή. 
Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη και τον Γιάννη Τραγάκη για την εργασία του στην εσωκομματική εκλογή ως πρόεδρος της ΚΕΦΕ.
«Το κόμμα αυτό έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Θα ανανεώσουμε δυναμικά τη ΝΔ, οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση. Χρέος όλων μας η ΝΔ να γίνει πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που αντιπαλεύει τον λαϊκισμό. Θέλω να εξασφαλίσω την ενότητα της ΝΔ, αλλά να πετύχω και τη δημιουργική της διεύρυνση. Θα πετύχουμε τον στόχο μας, γιατί είναι ένας στόχος συλλογικός».
Διαβάστε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων των δύο ανδρών: 
Πλακιωτάκης: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον νέο πρόεδρο της ΝΔ και να του δηλώσω ευθύς εξαρχής ότι θα συνεργαστώ στενά μαζί του, θα σταθώ δίπλα του. Πιστεύω ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας και του κόμματος για να καταστήσουμε τη ΝΔ πρώτη δύναμη στον τόπο. Πιστεύω ότι και τα άλλα στελέχη του κόμματος το ίδιο θα πράξουν. Σου εύχομαι σύντομα να γίνεις πρωθυπουργός». 
Μητσοτάκης: «Θέλω να σε ευχαριστήσω για το έργο σου ως μεταβατικός πρόεδρος, το κόμμα σού είναι υπόχρεο. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Γιάννη Τραγάκη που έκανε τις εκλογές με απόλυτη αρτιότητα και χωρίς να υπάρχει το παραμικρό παρατράγουδο. Θέλω να ευχαριστήσω και τους εθελοντές που απέδειξαν ότι το κόμμα έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Σε αυτούς θα στηριχτούμε για να προχωρήσουμε στην ανανέωση του κόμματος.
Οι πολίτες ζήτησαν δημιουργική ανανέωση και ζητούν από τη ΝΔ να ανακαλύψει τις βασικές αξίες που υπηρέτησε για να βρεθούν αντιμέτωπες στον λαϊκισμό της κυβέρνησης. Στόχος μας είναι η ΝΔ να γίνει και πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Θα έχουμε σύντομα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Στόχος μου είναι όχι μόνο να εξασφαλίσω την ενότητα, αλλά να πετύχω και τη διεύρυνση. Ο στόχος αυτός είναι συλλογικός.  Το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη ΝΔ». 
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news