facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ερχονται προειδοποιητικές επιστολές για τα «κόκκινα» δάνεια

Τουλάχιστον 500.000 προειδοποιητικές επιστολές από τις τράπεζες έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν όσοι έχουν δάνειο που ετοιμάζεται να "κοκκινίσει". Με τις επιστολές θα καλούνται οι παραλήπτες να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους μέσα σε 15 ημέρες.

Όσοι αγνοήσουν την... πρόσκληση, θα λάβουν και δεύτερη προειδοποιητική επιστολή, με πιο αυστηρό ωστόσο μήνυμα. Αυτό θα είναι ότι αν και στις επόμενες 15 ημέρες δεν προσέλθουν οικειοθελώς, τότε θα ξεκινήσουν διαδικασίες πλειστηριασμού ακόμα και της κύριας κατοικίας τους.

Το σίγουρο είναι ότι έχει ανοίξει, πλέον, η πόρτα για την πώληση δανείων σε funds. "Πωλητήριο" δεν μπαίνει μόνο σε δάνεια με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών αλλά και σε εξυπηρετούμενα μαζί με τα "κόκκινα" του ίδιου δανειολήπτη.

Για να αποφύγει κάποιος την πώληση του δανείου του πρέπει να ρυθμίσει με κάποιον τρόπο τις οφειλές του μέσα σε 12 μήνες από τη στιγμή που θα λάβει τη σχετική ειδοποίηση. Η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει, πάντως, για όσους χαρακτηρίζονται "μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες".

Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις ως τις 31 Δεκεμβρίου για υπαγωγή στον "παλιό" νόμο Κατσέλη, ενώ έχουν δυνατότητα 47 ακόμα ημερών, προκειμένου να υποβάλουν τα αναγκαία δικαιολογητικά στα Ειρηνοδικεία.

Από την Πρωτοχρονιά τίθενται σε ισχύ τα αυστηρότερα κριτήρια προστασίας για την πρώτη κατοικία. Με βάση το νέο πλαίσιο, παρέχεται απόλυτη προστασία στο 25% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που θα πληρώνουν ελάχιστη μηνιαία δόση στο 5 με 10% του εισοδήματος τους, στην οποία θα έχει, όμως, συμμετοχή και το Δημόσιο.

Με τη νέα, ωστόσο, χρονιά έρχονται κι άλλες ανατροπές στη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων, τα οποία συνολικά έχουν ξεπεράσει τα 107 δισ. ευρώ.

Αυτό που συμφωνήθηκε σε πρώτη φάση με τους δανειστές είναι να "ανοίξει" η αγορά στα funds, που μπορούν και τυπικά, πλέον, να αποκτούν όχι μόνο μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια αλλά και στεγαστικά δεύτερης και εξοχικής κατοικίας.

Το νέο "παζάρι" έχει ορόσημο τη 15η Φεβρουαρίου, οπότε αίρεται το απαγορευτικό για την πώληση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, καταναλωτικών δανείων και δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

megatv
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται προειδοποιητικές επιστολές για τα «κόκκινα» δάνεια"

Απάντηση σε υψηλούς τόνους από την κυβέρνηση στον Σόιμπλε

Στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών απάντησε, σε υψηλούς τόνους, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Στην απάντησή της, η κυρία Γεροβασίλη απέδωσε άλλες επιδιώξεις εναντίον της Ελλάδας στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τον, εμμέσως πλην σαφώς, για ανθελληνική στάση.

«Αξίζει να υπενθυμίσει κάποιος στον κ. Σόιμπλε ότι η Ελλάδα δίνει μια μεγάλη μάχη ανθρωπισμού στα σύνορα της ΕΕ, και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που δημιουργήθηκαν από πέντε χρόνια συνεχούς λιτότητας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων το αναγνωρίζει. Ο ίδιος προτιμά να επιτίθεται φραστικά στην Ελλάδα, προφανώς για τους δικούς του εσωκομματικούς λόγους», ανέφερε συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση σε υψηλούς τόνους από την κυβέρνηση στον Σόιμπλε"

DW: Σταματήστε τον Ντράγκι!

Μηδενισμός των τόκων, μεγάλη ρευστότητα, φθηνό πετρέλαιο, ακμάζουσες αγορές μετοχών: το 2015 ήταν κάθε άλλο παρά ανιαρό. Κι όλα δείχνουν ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δραματικά, σχολιάζει ο Χένρικ Μπέμε από τη DW.

Ο ηττημένος του 2015 ονομάζεται Μάριο Ντράγκι. Στα βιβλία ιστορίας θα διαβάζουμε κάποτε: ήταν ο άνθρωπος που άφησε τα φράγματα να σπάσουν, όταν στις αρχές του έτους έθεσε σε ισχύ ένα γιγάντιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, για να χυθούν στην αγορά εκατομμύρια εκατομμυρίων ευρώ. Το όλο εγχείρημα το εμπλούτισε ο ανώτατος φύλακας του ευρωπαϊκού νομίσματος με τόκους της τάξεως του 0%. Όλο αυτό ακούγεται σαν ένα επικίνδυνο μίγμα, και ως έναν βαθμό έτσι ήταν. Ποιος ήταν όμως ο στόχος του ιταλού μάγου από τον πύργο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη; Οι τράπεζες θα μπορούσαν με αυτόν τον τρόπο να προωθούν στην οικονομία φθηνό χρήμα με τη μορφή δανείων, οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να επενδύουν, γεγονός που θα έδινε ώθηση στην οικονομία, θα αύξανε τον πληθωρισμό κι έτσι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αγοράζουν, να αγοράζουν, να αγοράζουν.

Ποιο είναι τώρα το πρόβλημα; Το σχέδιο δε λειτουργεί. Οι τράπεζες προτιμούν να κρατήσουν το χρήμα, παρόλο που θα πρέπει να πληρώνουν υψηλούς τόκους για πρόστιμο. Η οικονομία δεν επενδύει, επειδή η παγκόσμια κατάσταση δεν είναι σταθερή. Η ανάπτυξη κινείται στην Ευρώπη με αργούς ρυθμούς, ο πληθωρισμός μένει σταθερά στο μηδέν. Γιατί οφείλει να κάνει κανείς τα πάντα για να τον επαναφέρει στο επιθυμητό 2%; Θα είχε αυτό κάποιο νόημα σε μια εποχή που το πετρέλαιο πέφτει από τη μία χαμηλή τιμή στην άλλη; Μήπως εκεί δεν είναι το πρόβλημα;

Η ώρα των κερδοσκόπων

Οι άνθρωποι απλώς αγοράζουν, αγοράζουν, αγοράζουν. Κι αυτό επειδή προτιμούν να ξοδεύουν τα χρήματά τους παρά να τα φυλάνε στις τράπεζες με τόκο 0%. Το γιγάντιο πείραμα του Ντράγκι είναι μια επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, η οποία καταφέρνει ένα και μόνο πράγμα: μια υποτίμηση του χρήματος ιστορικών διαστάσεων. Η πολιτική των μηδενικών τόκων είναι σε κάθε περίπτωση μια κακή συνταγή, διότι οδηγεί τα κεφάλαια εκεί όπου μπορούν να προξενήσουν το μεγαλύτερο κακό: στα χέρια των κερδοσκόπων. Για τους ανθρώπους που υπολόγιζαν στην αποταμίευση για την τρίτη ηλικία αυτό είναι απλή διαστροφή. Φυσικά θα μπορούσε κανείς να επενδύσει θαυμάσια σε ένα ακίνητο. Όμως αυτή η φούσκα θα σκάσει πιο γρήγορα απ' όσο θα ήθελαν κάποιο να πιστεύουν.

Η παρέμβαση Ντράγκι στόχευε στο εξής: το ευρώ έχει χάσει αξία απέναντι στο δολάριο, κι αυτό καθιστά τις εξαγωγές από την ευρωζώνη φθηνότερες. Αυτό τουλάχιστον λειτούργησε, και για τον επόμενο χρόνο προβλέπεται ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα. Αλλά ποιον βοηθά αυτή η κατάσταση εκτός από τη γερμανική οικονομία και τον προσανατολισμό της προς τις εξαγωγές; Παράλληλα αυτή η ρευστότητα φθηνού χρήματος κρατά μες στο παιχνίδι χώρες του Νότου όπως η Ιταλία. Ένα δώρο του Ντράγκι στους συμπατριώτες του. Όμως για πόσο καιρό ακόμη η πολιτική του χρήματος θα αναλαμβάνει το έργο της πολιτικής του ρεαλισμού;

Κανένα σχέδιο ενάντια στην κρίση

Έτσι ερχόμαστε στη δεύτερο υπερχείλιση φράγματος, η οποία έλαβε χώρα στην Ελλάδα. Μέτρησε κανείς πόσες σύνοδοι κορυφής έπρεπε να πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες για να τρέξουν πάλι πακέτα βοήθειας δισεκατομμυρίων ευρώ μετά από τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις της αριστερής κυβέρνησης της Αθήνας; Στο τέλος συμφωνήθηκε ένα νέο πακέτο κι όλα ησύχασαν. Όμως τίποτε ουσιαστικό δεν έγινε στην Ελλάδα το 2015, ώστε να μπορέσει να σταθεί η χώρα μόνη στα πόδια της. Το ίδιο σενάριο και για το 2016. Τώρα όμως το θέμα δε θα κερδίσει την ίδια προσοχή όπως και το 2015, στρέφοντας πάλι τα βλέμματα των ιθυνόντων μακριά από το πραγματικά μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα, που είναι και η υπερχείλιση του τρίτου φράγματος: η μεγάλη μεταναστευτική κίνηση. Καθώς ο προορισμός των περισσότερων προσφύγων είναι η Γερμανία κι επειδή η ροή τους δε θα μειωθεί τον επόμενο χρόνο, το γεγονός θα αποτελέσει μεγάλη δοκιμασία για τη γερμανική κοινωνία κι επίσης θα φέρει τη γερμανική οικονομία στα όρια της αντοχής της. Το γεγονός ότι η οικονομία της χώρας πήγε φέτος καλά δε συνεπάγεται απαραίτητα ότι αυτό θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Η Γερμανία είναι εξαρτημένη από την παγκόσμια οικονομία και δεν είναι καθόλου δεδομένο πώς θα ανταποκριθεί η χώρα σε μια πιθανή παγκόσμια ύφεση. Η μεγάλη μεταναστευτική κίνηση ήταν κάτι που μπορούσε να διακρίνει κανείς από την αρχή στη Γερμανία, αλλά λίγοι ήταν πρόθυμοι να την αντικρίσουν κατάματα. Η επόμενη κρίση είναι βέβαιη. Αλλά η γερμανική κυβέρνηση επιμένει σε ευεργεσίες που κοστίζουν δισεκατομμύρια όπως η σύνταξη στα 63. Ας ελπίσουμε μόνο ότι η επόμενη κρίση της παγκόσμιας οικονομίας θα αργήσει να έρθει. Ως τότε ο Μάριο Ντράγκι θα έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα για την ανόρθωση της οικονομίας. Η οικονομικοπολιτική του ατζέντα αποτελεί δηλητήριο για την Ευρώπη, επειδή εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις. Ως εκ τούτου το σύνθημα για το 2016 είναι: σταματήστε τον Ντράγκι!

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Σταματήστε τον Ντράγκι!"

Το 97% των Ελλήνων χαρακτηρίζει την κατάσταση της οικονομίας «εντελώς άσχημη»


Στα... Τάρταρα βρίσκεται η διάθεση των Ελλήνων αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Ευρωβαρόμετρο, η Ελλάδα παρουσιάζεται στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας στην Ευρώπη, με το 97% των πολιτών να χαρακτηρίζουν την κατάσταση «εντελώς άσχημη».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και στην Πορτογαλία, η οποία επίσης έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από την οικονομική κρίση, οι πολίτες εμφανίζουν πεσιμιστική διάθεση για την οικονομία της χώρας τους σε χαμηλότερο ποσοστό από την Ελλάδα, αν και σαφώς υψηλό, στο 91%. Οι πλέον ικανοποιημένοι πολίτες είναι οι Γερμανοί, σε ποσοστό 86%.

Ο πίνακας με την ικανοποίηση των Ευρωπαίων για την οικονομία της χώρας τους




Οι Έλληνες παρουσιάζονται ακραία απαισιόδοξοι και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακριβώς λόγω της κατάστασης που βιώνουν τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, το 63% δήλωσε την απαισιοδοξία του για το μέλλον της Ένωσης, καθιστώντας την στην τελευταία θέση και στον συγκεκριμένο πίνακα, ενώ ακολουθούν οι Κύπριοι με ποσοστό 58%.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το 97% των Ελλήνων χαρακτηρίζει την κατάσταση της οικονομίας «εντελώς άσχημη»"

Νέο ρήγμα: Μαθητές στα χακί θέλει ο Καμμένος - Στα «όπλα» ο ΣΥΡΙΖΑ

Μαθητές και γυναίκες στα χακί! Τον «Ασκό του Αιόλου» άνοιξε η πρόταση Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και τη δημιουργία λυκείων των τριών όπλων, ναυτικού, αεροπορίας και στρατού!Οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται ήδη στην επιφάνεια από πολλά και διαφορετικά «μέτωπα».

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι στο εσωτερικό της ίδιας της κυβέρνησης, καθώς υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταστήσει σαφές και στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν ένα μέτρο που οδηγεί σε συντηρητική κατεύθυνση την κοινωνία. Για «στρατιωτικοποίηση» κάνουν λόγο κομματικοί παράγοντες και επισημαίνουν ότι την ώρα που ο Πάνος Καμμένος προωθεί τη δική του ατζέντα καταψηφίζοντας το σύμφωνο συμβίωσης δε γίνεται ο Αλέξης Τσίπρας να επιτρέπει στον εταίρο του να θέτει τέτοια θέματα. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζουν ότι «δεν πρόκειται να φτάσει τέτοιος νόμος στη Βουλή».

Αντίθετος εμφανίστηκε ήδη ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης: «Αν τους αρέσει να πάνε. Είμαι υπέρ της ισότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικής θητείας των γυναικών».

ΠΑΣΟΚ: Ακροδεξιοί, φανατικοί και ομοφοβικοί οι ΑΝΕΛ

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Χαριλάου Τρικούπη: «Το νέο παραλήρημα του κ Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει.

Αυτοί είναι οι ΑΝΕΛ. Ακροδεξιοί, φανατικοί, ομοφοβικοί. Εμείς έχουμε ήδη καταδικάσει αυτό που εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα, για την εξουσία. Χωρίς αρχές και αξίες.

Να τους χαίρονται και να τους καμαρώνουν. Αλλά αριστερή κυβέρνηση με ακροδεξιούς δεν γίνεται. Φαίνεται ότι κάποιοι νέρωσαν παρά πολύ το κρασί τους. Ο Ελληνικός λαός βγάζει ήδη τα συμπεράσματα του.

Συνιστούμε πάντως στον κ Τσίπρα όταν πάει στους Podemos η στην πορτογαλική αριστερά, να μη συνοδεύεται από τον κ Καμμένο. Μην πάθουν και σοκ οι άνθρωποι».

Θεοδωράκης κατά Καμμένου: Δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος

Δριμεία κριτική όσον αφορά στο φερόμενο σχέδιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στις γυναίκες, για τα αστικά σώματα προστασίας, αλλά και για στρατιωτικά λύκεια στην Ελλάδα, ασκεί το «Ποτάμι» με ανακοίνωσή του.

«Είναι η συνέχεια των παραληρημάτων του κυβερνητικού εταίρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις-τελετές όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση», επισημαίνεται στη συνέχεια.

«Ο λόγος του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Ακόμη και οι προφανείς ανοησίες περί ιδρύσεως λυκείων πεζικού αεροπορίας και ναυτικού έχουν τον ρόλο τους στον ιστό της ιδεολογίας του Καμμένου. Ο ίδιος δεν απέχει πολύ από το να επανασυστήσει γιορτές για την «πολεμική αρετή». Ο ΣΥΡΙΖΑ τον καλύπτει με τη σιωπή του, του αφήνει μεγάλο χώρο στη διαμόρφωση της νέας «κυρίαρχης» ιδεολογίας του εθνολαϊκισμού. Αυτή η μεγάλη πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοθεί από την κοινωνία. Και κυρίως απ' όσους αντιλαμβάνονται πλέον ότι από επαγγελματίες της αριστεράς τείνουν να μεταλλαχθούν πλήρως σε επαγγελματίες της εξουσίας. Ακόμη και με τους παιάνες του Καμμένου», καταλήγει το Ποτάμι.

Ένωση Κεντρώων

Αιχμηρός ήταν ο σχολιασμός και από την Ένωση Κεντρώων: «Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του».

Η απάντηση των ΑΝΕΛ

Έντονα αντέδρασαν οι ΑΝΕΛ, διά της εκπροσώπου τους, Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

«Μας έχει συνηθίσει το Ποτάμι και ο αρχηγός του σε άναρθρες και υστερικές κραυγές, που αφήνουν όμως παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: «Μετά το στραπάτσο που του επιφύλαξε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές, το μένος του κατά φαντασίαν... πρωταγωνιστή εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, σε συνάρτηση με τις ιδεοληπτικές εμμονές του και το άγχος του να δείξει ότι υπάρχει, παρά τον εγγενή τυχοδιωκτισμό του, τον καθιστούν ολοένα και πιο γραφικό. Εκτός του ότι είναι αποδεδειγμένα ανιστόρητος και εθελόδουλος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος σχεδιάζει να προωθήσει στην κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες καθώς και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.

Όπως αναφέρεται, ο υπουργός υποστηρίζει, ότι «ήρθε η ώρα, να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά "κάστρα" και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες. Θυμάστε, πώς ξεσήκωσαν τον κόσμο οι φεμινίστριες στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν κατετάγησαν οι πρώτες γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις; Σήμερα, πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες. Ήρθε η ώρα λοιπόν, μετά από 30 χρόνια, να κάνουμε και το επόμενο βήμα. Να θεσπίσουμε προαιρετική στράτευση των γυναικών».

Παράλληλα, ο υπουργός είναι απόλυτος για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, πριν από την πρόσληψή τους στα Σώματα Ασφαλείας.

«Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ως απλοί κληρωτοί, όπως οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού, για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές κι όχι γραφειοκράτες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Όσο για το αν συμφωνεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας απαντά:

«Αυτή είναι η άποψη των Επιτελείων και το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο νυν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο στρατηγός Τόσκας. Επί επτά μήνες που δουλεύαμε μαζί στο Άμυνας η επάνδρωση των μονάδων πρώτης γραμμής και η μαχητικότητα του προσωπικού ήταν μια από τις βασικές τους έγνοιες. Τώρα νομίζω ότι είναι χρυσή ευκαιρία από κοινού να εισηγηθούμε στον πρωθυπουργό ένα καινοτόμο σχέδιο νόμου για τη στράτευση των γυναικών πριν από την είσοδό τους στα Σώματα Ασφαλείας».

Τέλος, σχετικά με το πώς θα αναγνωρίζεται αν κάποιος είναι "ψυχωμένος" για να υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνει:

«Μέσω στρατιωτικών Λυκείων, δημιουργώντας Αεροπορικό-Ναυτικό και Στρατιωτικό Λύκειο. Υπάρχουν παιδιά που από πολύ νωρίς έχουν κλίση στα στρατιωτικά επαγγέλματα, όμως ποτέ δεν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καριέρα διότι είναι υποχρεωμένα να περάσουν από ΄τις συμπληγάδες των Πανελληνίων και να υποβληθούν σε εξετάσεις άσχετες με το γνωστικό αντικείμενο του ειδικού επαγγέλματος που με πάθος θα ήθελαν να ακολουθήσουν. Τον "ψυχωμένο" αεροπόρο ή καπετάνιο ή τεθωρακισμένο ή πυροβολητή δεν τον βρίσκεις μέσω Πανελληνίων αλλά τον αναγνωρίζεις νωρίς μέσα από ειδικά μαθήματα, τεστ και δεξιότητες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από εκεί τον επιλέγεις για τις παραγωγικές σχολές».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο ρήγμα: Μαθητές στα χακί θέλει ο Καμμένος - Στα «όπλα» ο ΣΥΡΙΖΑ"

Διαφωνεί με τη θέσπιση ορίων στην υποδοχή προσφύγων ο πρόεδρος της Αυστρίας

Αντίφαση ανάμεσα στο ανθρώπινο δικαίωμα του πρόσφυγα στη χορήγηση ασύλου και τον πολυσυζητημένο τελευταία, καθορισμό ανώτατων ορίων στον αριθμό των προσφύγων που μπορεί να γίνονται δεκτοί από μία χώρα, εντοπίζει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.

Στην παραδοσιακά καθιερωμένη συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πριν από το τέλος του χρόνου, ο Αυστριακός πρόεδρος τονίζει πως δεν μπορεί κάποιος να περιορίζει ένα ανθρώπινο δικαίωμα σε ένα συγκεκριμένο αριθμό και να λέει ότι όλοι όσοι βρίσκονται πέραν αυτού του αριθμού έχουν απλά ατυχήσει.

Εκτός αυτού, ένα τέτοιο πάγιο ανώτατο όριο θα ήταν εξαρτημένο από μεταβλητές προϋποθέσεις, όπως, για παράδειγμα, από την αρχή και το τέλος ενός πολέμου και επιπλέον, επισημαίνει πως, εάν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίσουν ανώτατα όρια, τότε σταματά οποιαδήποτε προσπάθεια για δίκαιη κατανομή των προσφύγων.

Κατά την άποψή του, αντί να γίνονται σκέψεις για αριθμητικά ανώτατα όρια, θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να περιοριστεί η προσφυγική ροή και να βελτιωθεί η διαχείριση του ζητήματος σε σχέση με τους πρόσφυγες.

Ως προς την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης που κυριάρχησε στις εξελίξεις μέσα στο 2015, ο πρόεδρος Χάιντς Φίσερ κάνει έναν, όπως σημειώνει, κατά βάση θετικό απολογισμό για την Αυστρία, σημειώνοντας πως κανένας δεν μπορεί να ζητά από κάποιον να φέρει σε πέρας, ομαλά και αλάνθαστα, μία τέτοια περίπλοκη και δύσκολη κατάσταση.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαφωνεί με τη θέσπιση ορίων στην υποδοχή προσφύγων ο πρόεδρος της Αυστρίας"

Ερντογάν: «Οι τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο Ιράκ»

Για λόγους ασφαλείας και εκπαίδευσης βρίσκονται στο ιρακινό έδαφος οι τουρκικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα υπογράμμισε ότι «θα παραμείνουν εκεί», σύμφωνα με την Daily Sabah.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση, ανέφερε ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το στρατόπεδο που βρίσκεται κοντά στην πόλη Μοσούλη, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Βαγδάτης.

«Οι συγκεκριμένοι στρατιώτες βρίσκονται εκεί για να εκπαιδεύσουν ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις, κάτι που η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει» επέμεινε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις στρατιωτικές αρχές της Τουρκίας, οι εν λόγω δυνάμεις έχουν προσφέρει εκπαίδευση σε περισσότερους από 2.500 στρατιώτες Πεσμεργκά που πολεμούν το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: «Οι τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο Ιράκ»"

Άλλος ένας νεκρός στο «Κολαστήριο» των φυλακών Κορυδαλλού

Μια τραγωδία δίχως τέλος, για την οποία η επίσημη πολιτεία φαίνεται να αδιαφορεί παντελώς, εξελίσσεται στο «Κολαστήριο», όπως είναι γνωστό ότι αποκαλείται το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Παρά τις δεκάδες εκκλήσεις για άμεση δράση και κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών, δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στο θέμα, με συνέπεια «ανώνυμες» ζωές να χάνονται και η μόνη ενημέρωση να έρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, όπου δεκάδες χρήστες παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις μέσα από το λογαριασμό του Κολαστηρίου.

Έτσι, την Κυριακή έγινε γνωστό ότι μέσα στο «Κολαστήριο» έσβησε άλλος ένας ασθενής-κρατούμενος, με πολλούς χρήστες του Διαδικτύου να καταγγέλουν ένα έγκλημα διαρκείας και να «ποστάρουν» φωτογραφίες από τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο εντός των φυλακών Κορυδαλλού.








protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άλλος ένας νεκρός στο «Κολαστήριο» των φυλακών Κορυδαλλού"

Αντιτίθενται σε ενδεχόμενη στράτευση των γυναικών Ενωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα

Ανακοινώσεις, με τις οποίες αντιτίθενται στη φερόμενη πρόθεση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου να καταστήσει υποχρεωτική τη στράτευση γυναικών που διεκδικούν θέση στα ένστολα σώματα (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) και προαιρετική τη στράτευση για όλες τις γυναίκες, εξέδωσαν η 'Ενωση Κεντρώων και η Λαϊκή Ενότητα.

«Οι συγκεκριμένες σκέψεις εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Κεντρώων.

«Οι εξαγγελίες Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών και τα ειδικά Λύκεια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων έρχονται να καταδείξουν ότι η μεταλλαγμένη κυβέρνηση Τσίπρα είναι έτοιμη να κυοφορήσει τα πιο επίφοβα, αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα τερατουργήματα» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Και προστίθεται ότι «η καταπολέμηση των μεγάλων διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, οι οποίες εντείνονται εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών, δεν έχει καμιά σχέση με την εισαγωγή της στρατιωτικοποίησης στη ζωή τους, η οποία θα επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση τους. Πολύ χειρότερα, τα ειδικά Λύκεια για στρατιωτικούς θα αποκόψουν τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από τη γενική εθνική λαϊκή παιδεία, διαμορφώνοντας μια ειδική κάστα πολύ εύκολη στην χειραγώγηση από ξένα και εγχώρια κατεστημένα κέντρα, με άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις για τη δημοκρατία και την πορεία τη χώρας».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιτίθενται σε ενδεχόμενη στράτευση των γυναικών Ενωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα"

Νέο... ξέσπασμα αγάπης από τον Σόιμπλε: Η Ελλάδα αγνοούσε επί χρόνια τη Συνθήκη του Δουβλίνου

Ευκαιρία βρήκε -και δεν την έχασε- χριστουγεννιάτικα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που άσκησε εκ νέου κριτική στην Ελλάδα για τον τρόπο που διαχειρίζεται το προσφυγικό.

Χαρακτηριστικά, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η Αθήνα αγνοούσε επί χρόνια τη Συνθήκη του Δουβλίνου, η οποία επιβάλλει στους μετανάστες να ζητούν άσυλο στη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag ότι πριν λίγο καιρό τα δικαστήρια της πατρίδας του απεφάνθησαν ότι οι πρόσφυγες δεν αντιμετωπίζονται ανθρώπινα στην Ελλάδα, και επομένως δεν θα στέλνονται πίσω σε αυτή, μια απόφαση που αντιτίθεται στους κανόνες του Δουβλίνου.

«Οι Έλληνες δεν πρέπει να κατηγορούν μόνο τους άλλους για τα προβλήματά τους, αλλά πρέπει να εξετάσουν πώς μπορούν να τα πάνε καλύτερα και οι ίδιοι» είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, ο οποίος είχε επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή του με την ελληνική κυβέρνηση μέσα στο 2015 για θέματα οικονομικής πολιτικής.

Σε αντίθεση με την επικριτική του στάση προς την Ελλάδα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ προτείνει στη συνέντευξή του συμβιβαστικές λύσεις στις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες που είναι διστακτικές να δεχθούν μετανάστες στα εδάφη τους υπό το καθεστώς των ευρωπαϊκών κανόνων.

«Η αλληλεγγύη δεν ξεκινά με την ανταλλαγή προσβολών. Τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης πρέπει επίσης να δεχθούν πρόσφυγες, ωστόσο λιγότερους απ’ όσους η Γερμανία», τόνισε ο κ. Σόιμπλε προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο θα πρέπει να οδηγήσει τις χώρες της γηραιάς ηπείρου σε αύξηση των στρατιωτικών τους δαπανών: «Θα πρέπει να δαπανήσουμε πολύ περισσότερα κεφάλαια, για κοινές ευρωπαϊκές αμυντικές δομές», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο τελικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού. Τα κεφάλαια που δαπανούμε ξεχωριστά οι 28 χώρες της ΕΕ για τις αμυντικές δαπάνες τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνολικά, με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο», κατέληξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο... ξέσπασμα αγάπης από τον Σόιμπλε: Η Ελλάδα αγνοούσε επί χρόνια τη Συνθήκη του Δουβλίνου"

«Κλείδωσε» το Ασφαλιστικό - Στις 8 Ιανουαρίου το κρίσιμο ραντεβού

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη μεγάλη μάχη του ασφαλιστικού, καθώς η πρόταση της κυβέρνησης "κλείδωσε" και το κρίσιμο ραντεβού με τους δανειστές έχει ήδη κλειστεί, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου.

Το μεγάλο ανοιχτό μέτωπο αφορά στις συντάξεις, όπου η Αθήνα περιμένει ασφυκτική πίεση, αλλά διαμηνύει πως είναι αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει τις κόκκινες γραμμές της, η βασικότερη εκ των οποίων είναι να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Όπως μετέδωσε το Mega, το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανό να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις των θεσμών και η πρόταση που θα έρθει στη Βουλή να μην περιλαμβάνει μειώσεις συντάξεων.

Τα επόμενα 24ωρα η πρόταση της Αθήνας θα σταλεί στους δανειστές και στις 8 Ιανουαρίου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα έχει την πρώτη συνάντηση για το μείζον αυτό θέμα με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε ότι δεν θα υπάρξει "12η μείωση των συντάξεων" και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη και για τις επικουρικές συντάξεις.

"Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να την κερδίσουμε και αυτή τη μάχη", είπε χαρακτηριστικά.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλείδωσε» το Ασφαλιστικό - Στις 8 Ιανουαρίου το κρίσιμο ραντεβού"

Φλαμπουράρης: Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις

Οργανωμένη προσπάθεια να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ίδιος ως υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε την υπόθεση του πόθεν έσχες του ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι είναι σαφές ότι γίνεται προσπάθεια μέσω στοιχείων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα να θιγεί το πρόσωπό του και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή η υπόθεση έχει πέσει στο ''κενό''. Φάνηκε και από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή, στην οποία μόνο ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο θέμα», ανέφερε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση εντάθηκε όταν άρχισε η διαδικασία εκλογής αρχηγού ΝΔ.

«Εγώ ζήτησα να βγει γρήγορα το πόρισμα», τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε καμία σύμπτωση των περιόδων που υπήρξε υπουργός και μέλος της εταιρείας.

Ερωτηθείς σχετικά με τα «ανοίγματα» της κυβέρνησης προς το κόμμα του κ. Λεβέντη, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ο συγκεκριμένος πολιτικός έδινε 35 χρόνια μια μάχη και υπερασπιζόταν συμφέροντα αδύναμων. Όπως επισήμανε, η κυβέρνηση επιδιώκει τον διάλογο «και στην κοινωνία και στις πολιτικές δυνάμεις», ωστόσο, εξέφρασε τη σιγουριά ότι «οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης θα ψηφίσουν και το ασφαλιστικό​ και τη λύση για τα κόκκινα δάνεια», ενώ σημείωσε πως όλα τα κόμματα πρέπει να πάρουν συγκεκριμένη θέση.

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκεφτεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό, απέκλεισε τη μείωση στις κύριες συντάξεις και τόνισε όταν βγει το σχέδιο νόμου θα φανεί ότι δεν ισχύει η προπαγάνδα «για μείωση 30-40% των συντάξεων». «Θα κατοχυρώνεται η κύρια σύνταξη, γίνεται προσπάθεια για τις επικουρικές, οι οποίες θα υποστούν μείωση το πολύ 15-20%» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Καλούμενος να σχολιάσει τις επικρίσεις ότι η Κυβέρνηση αποτελεί «εχθρό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας», ο κ. Φλαμπουράρης επεσήμανε τα εξής: «Όχι μόνο δεν είμαστε εχθρός αλλά, όπως γνωρίζετε, πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει με τρεις μορφές: την ιδιωτική οικονομία, τις δημόσιες επενδύσεις και την κοινωνική οικονομία».

Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, έχει τους εξής άμεσους στόχους: «Πρώτος μας στόχος είναι να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Δεύτερος, να προχωρήσουμε στη διευθέτηση-απομείωση του χρέους. Πρέπει άμεσα να ανακτηθεί η αξιοπιστία της κατακερματισμένης οικονομίας. Αυτή είναι η πολιτική μας τώρα, έτσι θα προχωρήσουμε πιο πέρα. Τρίτον, να ξεκαθαρίσουμε την «κόπρο του Αυγεία». Τέταρτον, να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν μπορείς να δίνεις δάνεια σε επιχειρήσεις που δεν είναι βιώσιμες. Πέμπτο, η Γενική Γραμματεία. Το μεγάλο πανηγύρι είναι το πώς παίρνονταν οι κρατικές διαφημίσεις»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φλαμπουράρης: Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news