facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου η έγκριση της υποδόσης των δύο δισ. και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας που συμμετέχει στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ οικονομικού επιτελείου και εκπροσώπων των θεσμών.

Τη σχετική απόφαση για την εκταμίευση θα λάβει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), που θα συνεδριάσει στο περιθώριο του προγραμματισμένου για την ίδια ημέρα Eurogroup (σ.σ. έχει ως αντικείμενο τους προϋπολογισμούς των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Το πολυνομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή, θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, από τις διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (για τους δανειολήπτες του «νόμου Κατσέλη») και τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων, έως τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νομοθέτημα για τα μη εξυπηρετούμενα («κόκκινα») δάνεια θα έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ τώρα σχεδιάζεται η στρατηγική διαχείρισης και πώλησης των συγκεκριμένων δανείων.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου η έγκριση της υποδόσης των δύο δισ. και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση"

Διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής και η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου στο υπουργείο Εργασίας.

Αίτημα των εργαζόμενων είναι να παραταθεί το πρόγραμμα και πέραν του 2015, καθώς έληγε στο τέλος του έτους. Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί.

«Τα χρήματα για τη συνέχιση του προγράμματος, 55 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, έχουν εξασφαλιστεί στα πλαίσια των μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το 2019. Επίσης έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2015 και μια σειρά από εκκρεμότητες που κουβαλάει το πρόγραμμα θα αντιμετωπιστούν. Το πρόγραμμα θα κυλήσει κανονικά μέχρι τις 31/12/16», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι θα γίνει προσπάθεια το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», να διευρυνθεί με πόρους του ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις συμβάσεις των εργαζόμενων που λήγουν. «Το εργασιακό καθεστώς, που είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους, είναι ένα ανοικτό για μας ζήτημα. Θα το συζητήσουμε και θα αναζητήσουμε την καλύτερη δυνατή λύση», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Η πρόεδρος των εργαζομένων του προγράμματος στην Αττική, Σοφία Κολιζέρα, τόνισε μετά τη συνάντηση: «Μας είπαν πως θα πάρουμε παράταση για έναν χρόνο, ως έχει, με την ίδια χρηματοδότηση. Δεσμεύτηκαν ότι μέσα στο 2016 θα επεξεργαστούν ένα σχέδιο το οποίο θα λύνει μόνιμα την εργασιακή σχέση των εργαζομένων και ότι θα γίνει πιο διευρυμένο το πρόγραμμα. Βέβαια, αυτό το ακούμε 13 χρόνια τώρα και γι' αυτό κρατάμε επιφυλάξεις».

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει συμβολική κατάληψη στο γραφείο της κ. Φωτίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»"

ΠΟΕΣΥ: Διαβεβαίωση Τσίπρα ότι δεν υπάρχει τώρα θέμα αγγελιόσημου

Μετά τις προσωπικές διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σήμερα προς τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρη Κουμπιά και Γιώργο Σαββίδη, ότι δεν υπάρχει τώρα από την κυβέρνηση θέμα κατάργησης του αγγελιοσήμου, η ΠΟΕΣΥ χαιρετίζει τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση για την άμεση κινητοποίησή τους στο αγωνιστικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας και τους καλεί να βρίσκονται συνεχώς σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση « Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το θέμα της ασφάλισης των εργαζομένων στην Ενημέρωση στο σύνολό της θα συζητηθεί αργότερα, μαζί με το ασφαλιστικό, αφού δεσμεύτηκε ότι πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση του ίδιου και των αρμοδίων υπουργών με τους εκπροσώπους των Ταμείων μας και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, για εξεύρεση ικανής και δίκαιης ρύθμισης.

Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών-μέλη μας, θα συνεχίσουν το διάλογο με τον Πρωθυπουργό, για την ενημέρωση με τις τεκμηριωμένες προτάσεις και τα αδιάσειστα στοιχεία για την πραγματική εικόνα των Ταμείων μας».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΣΥ: Διαβεβαίωση Τσίπρα ότι δεν υπάρχει τώρα θέμα αγγελιόσημου"

Στο εδώλιο επιχειρηματίες και τραπεζίτες για τα «θαλασσοδάνεια» του Τ.Τ.

Οριστικά στο εδώλιο στέλνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γνωστούς επιχειρηματίες και τους πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα «θαλασσοδάνεια» εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο 2008-2010.

Έτσι, 35 κατηγορούμενοι για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση 8 εκ των παραπεμπομένων οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Αθηνών.

Μεταξύ των 35 είναι οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης αλλά και η πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Οι 35 αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμα αποδίδει στους 35 σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένα από τα οποία τιμωρούνται με ποινή ως ισόβιας κάθειρξης

Στο επίμαχο βούλευμα περιγράφεται το πάρτι εκατομμυρίων ευρώ το οποίο με τη μορφή δανειοδοτήσεων είχε στηθεί στο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προκειμένου τα χρήματα αυτά να καταλήξουν, σύμφωνα με την κατηγορία, σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς ή σε πολυτελή ακίνητα η ακόμα και να χαθούν εντελώς τα ίχνη τους.

Την αίτηση αναίρεσης υπέβαλαν οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Βίκτωρας Ρέστης, Άγγελος Φιλιππίδης και πέντε υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκρινε ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή θεωρώντας ότι δεν συντρέχει λόγος άσκησής της.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο εδώλιο επιχειρηματίες και τραπεζίτες για τα «θαλασσοδάνεια» του Τ.Τ."

Το κοινοβούλιο της Φινλαδίας θα συζητήσει για την παραμονή της χώρας στο ευρώ

Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας θα συζητήσει επίσημα το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας από το ευρώ, καθώς σχετικό ψήφισμα συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 50.000 υπογραφών από πολίτες.

Όπως αναφέρει το Reuters, είναι μάλλον απίθανο να αποφασιστεί από τους βουλευτές η αποχώρηση της Φινλανδίας από το ευρώ, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που σε μια χώρα μέλος της ευρωζώνης, διεξάγεται μια τέτοια συζήτηση. Σημειώνεται πως αν και ο βαθμός δυσαρέσκειας πολλών Φινλανδών είναι μεγάλος, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, το 64% των Φινλανδών υποστηρίζει το κοινό νόμισμα.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Το κοινοβούλιο της Φινλαδίας θα συζητήσει για την παραμονή της χώρας στο ευρώ"

ΣτΕ: «Όχι» στην παραχώρηση αιγιαλού σε ιδιώτες από τους δήμους

Δεκτή έγινε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) κατά της ΚΥΑ για τον αιγιαλό και την παραλία.

Το Ε΄τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό την 7μελή σύνθεσή του λόγω μείζονος σπουδαιότητας, έκανε δεκτή την προσφυγή του ΔΣΑ και άλλων, σχετικά με τη νομιμότητα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον αιγιαλό και την παραλία, η οποία συζητήθηκε ενώπιόν του τον Ιούνιο του 2015.

Πρόεδρος του Δικαστηρίου ήταν η κυρία Αγγελική Παπαδοπούλου-Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Στην υπόθεση είχε παρέμβει και ο Δήμος Σαρωνικού.

Το ιστορικό

Η ΚΥΑ αφορά στην απευθείας παραχώρηση στους δήμους, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας καθώς και όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών.

Σύμφωνα με την αρχική - απόφαση του ΣτΕ, η έγκριση για περαιτέρω μεταβίβαση σε τρίτους του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας από τους δήμους χορηγείται κατά περίπτωση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του νομοθέτη για την προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος, το οποίο κινδυνεύει από την υπερεκμετάλλευση, αλλά και τη διαφύλαξη της κοινοχρησίας των συγκεκριμένων περιοχών.

Και αυτό διότι, όπως αναφέρει στη συγκεκριμένη απόφασή του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, «αφενός έτσι απεμπολούν την αρμοδιότητα ασκήσεως εποπτείας επί των πράξεων των ΟΤΑ, ενώ ταυτόχρονα θέτουν σε διακινδύνευση τα παράκτια οικοσυστήματα».

Λόγω της σπουδαιότητας των συγκεκριμένων ζητημάτων, η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στην επταμελή σύνθεση του Ε' Τμήματος.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: «Όχι» στην παραχώρηση αιγιαλού σε ιδιώτες από τους δήμους"

Αυγενάκης: Υπουργοί έστησαν «φάμπρικα» εξυπηρέτησης εκλογικής πελατείας με τζίρο 50.000 ευρώ ημερησίως!

Σε καταγγελία που προκαλεί έντονο προβληματισμό προχώρησε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης υποστηρίζοντας ότι «δύο υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης» έχουν στήσει επιχείρηση για την εξυπηρέτηση της εκλογικής τους πελατείας με το αζημίωτο. Επισημαίνει, δε, ότι ο καθημερινός τους «τζίρος» ανέρχεται σε 50.000 ευρώ!

Ο βουλευτής της ΝΔ δεν κατονομάζει τους δύο υπουργούς, σημειώνει όμως ότι οι «πρωταγωνιστές» έχουν νοικιάσει γραφείο επί της λεωφόρου Συγγρού, «όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες «εκκρεμότητές» τους».

Πρόκειται, δηλαδή, «για ένα γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, δηλαδή μια μηχανή παρα-διοίκησης η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών... με το αζημίωτο»» και προσθέτει: «Όπως αναφέρεται, το εν λόγω γραφείο ασχολείται με «όσα έχουν να κάνουν με τις σχέσεις πολιτών και Πολιτείας, δηλαδή, για παράδειγμα, ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ ή απόδοση των οφειλομένων του Δημοσίου σε κάποιον προμηθευτή. Και πώς λειτουργεί; Πάρα πολύ απλά θα έλεγα με το παλαιό, παραδοσιακό και δοκιμασμένο ελληνικό σύστημα, αυτό του «γρηγορόσημου». Προσφέρεις ένα «δωράκι» και το γραφείο «καθαρίζει»...».

Όπως, δε, αναφέρεται: «Το «κοπτήρι» κόβει, κατά τα θρυλούμενα, κοντά στις 50.000 ευρώ την ημέρα».

Ο βουλευτής Ηρακλείου θέτει την καταγγελία του σε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Κουρουμπλή και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

«Γίνεται αντιληπτό ότι εάν ισχύουν τα όσα περιγράφονται με κρατική κάλυψη, προκύπτει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την Κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος προεκλογικά διατυμπάνιζε τον «πόλεμο κατά της διαφθοράς» και εμφανιζόταν ως «Αρχάγγελος της κάθαρσης»» αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, για να προσθέσει: «Την ίδια στιγμή υποθέσεις διαφθοράς αγγίζουν ολοένα και περισσότερα στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, κατοχής offshore, συμβάσεις με απολυμένους για επαναπροσλήψεις, φοροδιαφυγής, συμμετοχής σε τεχνικές εταιρίες που αναλάμβαναν δημόσια έργα, υποθέσεις ελλειμματικών πόθεν έσχες, παράλειψης φορολογικών υποχρεώσεων προς το κράτος και πολλά άλλα για τα οποία δεν έχουν δώσει εξηγήσεις.

Η «κοινοπραξία» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξελέγη για δεύτερη φορά, έχοντας όλο το προηγούμενο διάστημα μια πύρινη ρητορική απέναντι στη διαπλοκή και τη διαφθορά, ενώ προεκλογικά είχε υποσχεθεί ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, το οποίο ακόμη δεν έχει παραδοθεί, και όπως φάνηκε συνοψίστηκε στη θεσμοθέτηση του Υπουργού για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς το οποίο πλέον μεταφέρθηκε ως Γ.Γ. στον Υπουργό Δικαιοσύνης(!). Αντίθετα όπως φαίνεται έχει η ίδια παραδοθεί ολοσχερώς στη διαπλοκή. Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς, από τη φύση του είναι μακρύς, δύσκολος και επίμονος με πολλά εμπόδια, όπως η κρατική κάλυψη. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει το συντομότερο να εξετάσει τα όσα έχουν αναφερθεί και να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες». Ρωτά τέλος, «Ισχύουν τα όσα περιγράφονται ανωτέρω και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η Κυβέρνηση; Έχει ενεργοποιηθεί ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης;».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυγενάκης: Υπουργοί έστησαν «φάμπρικα» εξυπηρέτησης εκλογικής πελατείας με τζίρο 50.000 ευρώ ημερησίως!"

Μειωμένος κατά 3,9 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Βουλής

Μειωμένος κατά 3.906.000 ευρώ σε σχέση με το 2015 θα είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2016, που εγκρίθηκε σήμερα από την αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου και θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την προσεχή Τετάρτη.

Πιο συγκεκριμένα οι δαπάνες για το 2016 θα ανέλθουν σε 136.016.000 ευρώ έναντι 139.222.000 ευρώ το 2015, μείωση που μεταφράζεται σε ποσοστό 2,79%.

Η περιστολή των δαπανών θα προέλθει κυρίως από τη μείωση κατά 10% της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή, από την περικοπή κατά 570 ευρώ μηνιαίως ανά βουλευτή δεδομένου ότι το ετήσιο ποσό αντιστοιχεί σε 5.700 ευρώ.

Επίσης, εξοικονόμηση θα προέλθει από την περικοπή του επιδόματος οργάνωσης γραφείου, την κατάργηση του επιδόματος συμμετοχής των βουλευτών στα θερινά τμήματα, τη μείωση των δαπανών για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, καθώς και την περιστολή του τμήματος σταθερής και κινητής τηλεφωνίας προς τους βουλευτές.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μειωμένος κατά 3,9 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Βουλής "

Κατάληψη στο γραφείο της Θ.Φωτίου από εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Οι εργαζόμενοι ζητούν παράταση του προγράμματος και πέραν της λήξης του.

Αναμένεται συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού με τους εργαζόμενους.


Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάληψη στο γραφείο της Θ.Φωτίου από εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»"

Συλλαλητήριο αγροτών στο Σύνταγμα την Τετάρτη

Ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των δυνάμεων του πρωτογενούς τομέα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Αθήνα απευθύνουν οι επικεφαλής των οργανώσεων της Βόρειας Ελλάδας.

Το ραντεβού έχει κλειστεί για τις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

«Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των μέτρων και δίνουμε μάχη για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και για να μη διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια» επισημαίνεται στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα επιδώσει η συντονιστική επιτροπή των οργανώσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων και αλιέων.

Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο στην Αθήνα θα αναχωρήσουν το βράδυ της Τρίτης.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι στο συλλαλητήριο της Αθήνας θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 10.000 εμπλεκόμενοι στον πρωτογενή τομέα.

Αναφορικά με το μπλόκο που έχουν στήσει σε τρία διαφορετικά σημεία στην Πέλλα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, επισημαίνεται ότι μόνο αυτοί στον κόμβο Μελισσίου προχώρησαν σήμερα σε συμβολικούς αποκλεισμούς, ενώ αυτοί σε Μαυροβούνι και Παλαιό Μυλότοπο διατήρησαν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο αγροτών στο Σύνταγμα την Τετάρτη"

Βίντεο τζιχαντιστών: Επίθεση στην Ουάσιγκτον

Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε σε ένα νέο βίντεο πως οι χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία και απείλησε να επιτεθεί στην Ουάσινγκτον.

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιείται από το Ισλαμικό Κράτος για να δημοσιοποιεί τα μηνύματά του, αρχίζει με εικόνες από δελτία ειδήσεων για τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 129 άνθρωποι.

Το μήνυμα προς τις χώρες που εμπλέκονται στη "σταυροφορική εκστρατεία", όπως την αποκαλεί, διατυπώνεται από έναν άνδρα ο οποίος φοράει στρατιωτική στολή και τουρμπάνι και στους υπότιτλους αναφέρεται ως Αλ Γαρίμπ ο Αλγερινός.

"Λέμε στα κράτη που συμμετέχουν στη σταυροφορική εκστρατεία ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα ζήσετε, με το θέλημα του Θεού, μια ημέρα σαν της Γαλλίας και, με τη βοήθεια του Θεού, όπως χτυπήσαμε τη Γαλλία στο κέντρο της, στο Παρίσι, ορκιζόμαστε ότι θα χτυπήσουμε την Αμερική στο κέντρο της, στην Ουάσινγκτον", λέει ένας άνδρας στο βίντεο.

Δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί άμεσα η γνησιότητα του βίντεο, που φέρεται ότι αποτελεί έργο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην ιρακινή επαρχία Σαλαχουντίν, βόρεια της Βαγδάτης.

Ο "Αλ Γαρίμπ ο Αλγερινός" προειδοποιεί επίσης την Ευρώπη ότι θα υποστεί και άλλες επιθέσεις.

"Λέω στις ευρωπαϊκές χώρες ότι ερχόμαστε, ερχόμαστε με ναρκοπαγίδες και εκρηκτικά, ερχόμαστε με ζώνες εκρηκτικών και όπλα με σιγαστήρες και δεν θα μπορείτε να μας σταματήσετε επειδή σήμερα είμαστε πολύ ισχυρότεροι απ' ό,τι πριν", λέει στο βίντεο.

Προφανώς αναφερόμενος στις διεθνείς συνομιλίες για τον τερματισμό του συριακού πολέμου, ένας άλλος άνδρας, που στο βίντεο αναφέρεται ως Αλ Καράρ ο Ιρακινός, λέει στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πως "αποφασίσαμε να διαπραγματευτούμε μαζί σου στα χαρακώματα και όχι στα ξενοδοχεία".

Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί.

nooz
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο τζιχαντιστών: Επίθεση στην Ουάσιγκτον"

Νέες απειλές για Πανούση

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» με κείμενό τους στο indymedia απειλούν ευθέως τον Πανούση: «Αναβαθμίστηκε ως στόχος, όπως έστρωσε θα κοιμηθεί».

Με κείμενο που δημοσιεύει το Indymedia, o Τσάκαλος αναφέρει γράφει για τον Γιάννη Πανούση πως «όπως έστρωσε θα κοιμηθεί» και ότι «μέχρι χθες ήταν απλά ένας χαμαιλέοντας ψευτοδιανοούμενος του συστήματος. Από σήμερα... αναβαθμίστηκε ΌΜΩΣ ως στόχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, και όσων αγωνίζονται για την ελευθερία... Τα ψέματά του τον έχουν στοχοποιήσει ανεπιστρεπτί...»

Το κείμενο του Τσάκαλου

Την ώρα που η εξουσία εδραιώνει την παγκόσμια δικτατορία του φόβου και προετοιμάζει μια νέα αντιτρομοκρατική σταυροφορία, με αφετηρία τους ισλαμοφασίστες του ISIS, ο - κατά φαντασίαν - πρωθυπουργός Πανούσης συνεχίζει το σόου...

Γέμισαν οι δεξαμενές κοινωνικού ελέγχου – εφημερίδες, τηλεοράσεις – με λάσπη, ψέματα και ανύπαρκτες συνομιλίες...

Ο Πανούσης έγραψε ένα φθηνό μυθιστόρημα – ρεβάνς για την απόλυσή του από την κυβέρνηση. Οι ιδιοκτήτες του ψέματος, καναλάρχες και μεγαλοεκδότες, ανακάλυψαν στο πρόσωπό του έναν χρήσιμο ηλίθιο και σκηνοθέτησαν ένα “σκάνδαλο”, πάνω στο τίποτα...

Όμως, ο ψεύτης τις πρώτες μέρες χαίρεται... και όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

Μέχρι χθες, ο Πανούσης ήταν απλά ένας χαμαιλέοντας ψευτοδιανοούμενος του συστήματος. Από σήμερα, μπορεί να μην αναβαθμίστηκε ως κυβερνητικό στέλεχος, αναβαθμίστηκε ΌΜΩΣ ως στόχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, και όσων αγωνίζονται για την ελευθερία... Τα ψέματά του τον έχουν στοχοποιήσει ανεπιστρεπτί...

Κι αυτό δεν είναι απειλή. Γιατί, σε αντίθεση με τον Πανούση, η συνέπεια και η ιστορία του αναρχικού αντάρτικου πόλης δε λέει ποτέ ψέματα...

Τσάκαλος Χρήστος,
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες απειλές για Πανούση"

Κατατίθεται η τροπολογία με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ.

Με βασικό στόχο τον περιορισμό του φαινομένου της κατάθεσης πινακίδων λόγω ακριβών τελών κυκλοφορίας από ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού το οποίο κυριαρχούσε στις ΔΟΥ τα προηγούμενα χρόνια κατατίθεται εντός της εβδομάδος στη Βουλή - στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα - τροπολογία με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία θα προβλέπει:

- για τα ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.360 κυβικών που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πριν το 2000 μείωση των τελών κυκλοφορίας από 15 έως και 90 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό τους. Πρόκειται για αυτοκίνητα παλαιά, τα οποία έχουν χάσει την εμπορική τους αξία και η μείωση των τελών τους επιβάλλεται για λόγους αποκατάστασης της δικαιοσύνης προς τους κατόχους τους.

- για τα ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1930 κυβικών που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά από το 2000 έως και το 2005 η μείωση των τελών θα είναι από 30 ως και 60 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή πρόκειται για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού άνω της 10ετίας που επιβαρύνονται σήμερα με δυσανάλογα υψηλά τέλη σε σχέση με τη αγοραστική τους αξία.

- για τα αυτοκίνητα άνω των 1.360 κυβικών που πρωτοκυκλοφόρησαν από το 2006 έως και τον Οκτώβριο του 2010 αύξηση των τελών από 15 έως και 60 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό τους. Στόχος της αύξησης αυτής, όπως και των αλλαγών στα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2010, είναι να καλυφθεί η απώλεια των εσόδων που θα προκύψει από τις μειώσεις των τελών στα παλαιότερα αυτοκίνητα.

- για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 2010 και το ύψος των τελών τους καθορίζεται με βάση τις εκπομπές ρύπων η πλήρη απαλλαγή τους θα συνεχισθεί για όσα εκπέμπουν από 0 ως 90 γραμμάρια του διοξειδίου του άνθρακα από έως 100 γραμμάρια που ισχύει σήμερα. Για όσα εκπέμπουν από 90 γραμμάρια και άνω θα υπάρξει κλίμακα που θα προβλέπει αύξηση τελών από 8 έως 32 λεπτά ανά ρύπο.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατατίθεται η τροπολογία με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. "

Διώχνει τα υδροπλάνα από την Πάτμο το τοπικό Λιμεναρχείο

Μετά από δύο χρόνια προσπάθειας για την αδειοδότηση της κατασκευής υδατοδρομίου της Πάτμου, μια επιστολή από το τοπικό Λιμεναρχείο οδηγεί το υπουργείο Ναυτιλίας σε αρνητική γνωμοδότηση.

Όταν παραχωρείται ένας χώρος με διαγωνιστική διαδικασία για μια συγκεκριμένη χρήση και δραστηριότητα πρέπει να είναι ξεκάθαρο από τον παραχωρητή που του ανήκει ο χώρος ότι δεν θα έχει πρόβλημα στο μέλλον ο μισθωτής με εσωτερικά θέματα και προσωπικές διαφωνίες του φορέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υδατοδρόμιο της Πάτμου ήταν στην τελική φάση αδειοδότησης και αναμενόταν το καλοκαίρι του 2016 να λειτουργήσει. Με την νέα αυτή εμπλοκή από τον Λιμενάρχη δημιουργεί νέες καθυστερήσεις αλλά και έντονη δυσαρέσκεια στους επενδυτές του υδατοδρομίου που μάλλον φαίνεται ότι δεν θα πετάξουν ούτε την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο τα υδροπλάνα στην Πάτμο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους σε δήλωση του ανέφερε ότι «Πρέπει να γίνει μια σωστή ενημέρωση από το υπουργείο σε όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται με την αδειοδότηση και την λειτουργία των υδατοδρομίων γιατί η άγνοια για την δραστηριότητα των υδροπλάνων οδηγεί σε αρνητικές εξελίξεις για την ανάπτυξη και τις νέες επενδύσεις σε περιοχές όπως η Πάτμος που έχει ανάγκη μια αεροπορική διασύνδεση με άλλους προορισμούς».

Συνεχίζοντας δήλωσε «Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης και να γίνει η Μέκκα των υδροπλάνων φτάνει να της δοθεί η ευκαιρία. Πρέπει η βούληση να μετατραπεί σε έργο… Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων είναι χωρίς αμφιβολία πολύ σημαντικό όχι μόνο γιατί υπάρχει η ανάγκη της τοπικής κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού και μεταφοράς.»

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Στόικος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Patmos 91 Radio, «Το έγγραφο του Υπουργείο Ναυτιλίας γνωμοδοτεί αρνητικά το υδατοδρόμιο μετά από έγγραφο που έστειλε το Λιμεναρχείο Πάτμου στο Υπουργείο Ναυτιλίας, στο οποίο ανέφερε τις αντιρρήσεις του για την χωροθέτηση και της αυξημένης κίνησης που υπάρχει στο λιμάνι της Σκάλας, χωρίς μάλιστα να κοινοποιήσει το έγγραφο αυτό στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου».

Άξιο απορίας είναι ότι μερικά χρόνια πριν είχαν γίνει και πάλι οι διαδικασίες για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στο ίδιο σημείο, το Λιμεναρχείο Πάτμου και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είχαν δώσει τότε θετική γνωμοδότηση. Για το λόγο αυτό, ο κ. Στόικος μας ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα μία αποστολή του ΔΗΛΙΤΑΠ αποτελούμενη από τρία άτομα θα πάει στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα κ. Χριστόπουλου αλλά και του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα έχοντας μαζί της όλα τα σχετικά έγγραφα, προκειμένου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Hellenic Seaplanes κ. Χαραλάμπους και τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων κ. Μουτζούρη να βρει μία λύση.

Ερωτηθείς ο δήμαρχος είπε πως κατά τη γνώμη του τα επιχειρήματα του Λιμενάρχη κ. Σιάρμπα για αλλαγή της χωροθέτησης είναι αστήρικτα. «Δεν μπορεί ένα νησί όπως είναι η Πάτμος με τόσο μεγάλη τουριστική προοπτική, με ιδιαίτερη δυναμική σε πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που από αυτά εξαρτάται μέρος της ανάπτυξής του να μπορεί από μία προσωπική άποψη να βγει έξω από το δίκτυο υδατοδρομίων. Ο Λιμενάρχης έχει τις ενστάσεις του. Δεν θέλω τώρα να αντιπαρέλθω, έχει τις δικές του απόψεις. Προηγουμένως γιατί ο άλλος Λιμενάρχης είχε δώσει θετική γνωμοδότηση;» αναρωτήθηκε.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Διώχνει τα υδροπλάνα από την Πάτμο το τοπικό Λιμεναρχείο"

Ποιες είναι οι νέες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων

Σε σχέση με τις κυριότερες από τις νέες υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την πρόσφατη νομοθεσία που αφορά στα ενεργειακά πιστοποιητικά κτιρίων, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ανακοινώνονται και επισημαίνονται τα εξής:
1. Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4122/2015 σε όλες τις εμπορικές διαφημιστικές καταχωρήσεις στον Τύπο και στο διαδίκτυο για τη διάθεση προς πώληση ή προς μίσθωση κτιρίου ή κτιριακής μονάδας που διαθέτει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης απαιτείται η αναγραφή του δείκτη ενεργειακής απόδοσης (ενεργειακή κατηγορία) του κτιρίου, όπως αυτός προκύπτει από το ΠΕΑ.
Β. Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4122/2015, από 1.1.2016 είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (ΠΕΑ) και για κτίσματα μικρότερα των 50 τ.μ., όταν αυτά ενοικιάζονται ή πωλούνται.
Γ. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 4122/2015, από 1.1.2016, τα συστήματα θέρμανσης των κτιρίων πρέπει να επιθεωρούνται υποχρεωτικά τουλάχιστον κάθε πέντε (5) έτη για συστήματα με λέβητες συνολικής ωφέλιμης ονομαστικής ισχύος από είκοσι (20 kW) έως και εκατό κιλοβάτ (100 kW) τουλάχιστον κάθε δύο (2) έτη, για συστήματα με λέβητες άνω των εκατό κιλοβάτ (100 kW) ανά 4 έτη, αν χρησιμοποιούν αέριο ως καύσιμο.
Δ. Η μη τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεων μπορεί να επισύρει πρόστιμο από 1.000 έως 10.000€ ανάλογα με την επιφάνεια και τη χρήση του κτιρίου, τον βαθμό υπαιτιότητας του υπόχρεου κ.λπ.
2. Σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ. του Ν. 4342/2015, από 9/11/2015, σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).
Οι λεπτομέρειες θα αναλυθούν από τον Ενεργειακό Σύμβουλο της ΠΟΜΙΔΑ Δρ. Απόστολο Ευθυμιάδη στην Συνεδριακή εκδήλωση της ΠΟΜΙΔΑ στην Πάτρα, την Κυριακή, 2211.2016 και ώρα 12 μ. στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, με κύριο ομιλητή τον τ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιάννη Μανιάτη.
Στο σχόλιό της, η ΠΟΜΙΔΑ σημειώνει ότι θεωρεί το Ενεργειακό Πιστοποιητικό, που εισηγήθηκαν τα εν Βρυξέλλαις lobbies των επαγγελματιών και των βιομηχανιών, με στόχο του τη δυσφήμηση και απαξίωση των υφισταμένων κτιρίων της Ευρώπης, ώστε να εξαναγκάσει τους ιδιοκτήτες τους σε τεράστιες δαπάνες σ' αυτά, χωρίς κανένα εγγυημένο αποτέλεσμα, ως την πλέον αποτυχημένη υποχρεωτική ελεγκτική διαδικασία που προσπάθησε ποτέ η ΕΕ να εισάγει στην Ευρώπη!
Σε χώρες όπως η Γερμανία και η Φινλανδία, οι έρευνες απέδειξαν το αναξιόπιστο των ΠΕΑ, ιδιαίτερα όταν είναι βασισμένα σε θεωρητικές υποθέσεις αντί στην πραγματική κατανάλωση ενέργειας των κτιρίων. Πάντως μέχρι σήμερα ουδεμία εξοικονόμηση ενέργειας έχει επιτευχθεί εξαιτίας του, παρά μόνον «εξοικονόμηση» όσων ασχολούνται με την έκδοσή του, μετατρέποντάς το σε ένα ακόμη πραγματικό «χαράτσι» για όσους το υφίστανται. Γι' αυτό η ΕΕ οφείλει και έχει ήδη αρχίσει να επανεξετάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του, μέσω διαβούλευσης με τη συμμετοχή της UIPI, η οποία πρόσφατα ολοκληρώθηκε, με σκοπό την αναμόρφωσή του, ελπίζουμε όχι πάλι προς το επαχθέστερο για τους ιδιοκτήτες...
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιες είναι οι νέες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων"

Πράκτορες ΟΠΑΠ: Λουκέτο σε εκατοντάδες πρακτορεία φέρνει η αύξηση φόρου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων άφησε σήμερα η διοίκηση της ομοσπονδίας πρακτόρων ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η διοίκηση της ομοσπονδίας τόνισε ότι όλα θα κριθούν από τη συνάντηση που θα έχει σήμερα το απόγευμα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Οι πράκτορες επισημαίνουν πως οι προσδοκίες του υπουργείου οικονομικών για σημαντικά έσοδα από την πρόσθετη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών δεν θα επιβεβαιωθούν.

Όπως είπαν οι πράκτορες, η επιβολή τέλους δεν θα επιφέρει τα αναμενόμενα έσοδα και εξέφρασαν την απορία αναφορικά με το γιατί η κυβέρνηση δεν στρέφεται στο κυνήγι κατά του παράνομου τζόγου. Εκτίμησαν ότι η επιβολή τέλους θα οδηγήσει σε μείωση του τζίρου, αφού δεν θα γίνεται «ανακύκλωση» στοιχήματος και εν τέλει θα έχει αποτέλεσμα να μπει λουκέτο σε έως και 1.000 πρακτορεία.

Ο κ. Κυριάκος Τοπτσίδης, Πρόεδρος ΠΟΕΠΠΠ δήλωσε:

«Είναι εφιάλτης ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το τραγικό της όλης ιστορίας είναι ότι οι παίκτες θα οδηγηθούν στον παράνομο στοιχηματισμό. Είναι αδιανόητο να είναι ανεξέλεγκτος ο παράνομος στοιχηματισμός και κανείς να μην ασχολείται με αυτά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.Δεν αντέχει άλλο ο κλάδος μας. Από το πρώτο ευρώ πληρώνουμε 26%, δίνουμε προκαταβολή φόρου 100%, οι παίκτες πληρώνουν φόρο 20% στα κέρδη τους, ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -1,48% 30% στα μικτά έσοδα και επιπλέον τον εταιρικό φόρο. Το επόμενο βήμα είναι να κλείσουν οι επιχειρήσεις μας. Τα πρακτορεία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Αυτό το μέτρο μας στέλνει στην ανεργία, όπως και χιλιάδες υπαλλήλους μας».

Ο κ. Γιώργος Πουλημάς, Πρόεδρος Πρακτόρων Αττικής υποστήριξε:

«Σκέφτηκαν οι φωστήρες πως 4 δισ. στήλες επί 0,05 ευρώ θα αποδώσουν 200 εκατ. Δεν είναι έτσι γιατί πάνω από το μισό των στηλών είναι η επανεπένδυση των κερδών, η λεγόμενη ανακύκλωση. Αν επιβληθεί ο φόρος, ο παίκτης του ΚΙΝΟ θα δίνει στο κράτος κάθε πέντε λεπτά που είναι οι κληρώσεις το 10% του τζίρου του. Οι πρώτοι που θα πληγούν είναι οι πράκτορες. Οτιδήποτε επηρεάζει τον τζίρο, οδηγεί στο κλείσιμο των πρακτορείων. 6.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ το μέτρο αυτό δεν θα έχει τα προσδοκώμενα δημοσιονομικά οφέλη. Το ίδιο είχε συμβεί το 2013. Επί τέσσερις μήνες εφαρμόστηκε το μέτρο της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών με τελικό αποτέλεσμα την υστέρηση εσόδων κατά 1,8 εκατομμύρια ευρώ και όχι την αύξησή τους! Δεν αντέχουμε άλλο. Το 2010 λειτουργούσαν 5.500 πρακτορεία, τώρα 4.500 και σε έξι μήνες αν μπει ο φόρος θα μείνουν 3.000 σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα και προετοιμάζόμαστε και για νομικές ενέργειες. Τα 6 δισεκατομμύρια του παράνομου τζόγου, αν παταχθεί, μπορούν πολύ εύκολα να φέρουν έσοδα της τάξης του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ μέσω της νόμιμης αγοράς. Αν μπει τέλος στο ΚΙΝΟ οι παίκτες θα παίζουν ΚΕΝΟ που παρέχουν οι στοιχηματικές εταιρίες που έχουν προσωρινή άδεια».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πράκτορες ΟΠΑΠ: Λουκέτο σε εκατοντάδες πρακτορεία φέρνει η αύξηση φόρου"

Κοινοτική πηγή: Δεν θα εκταμιευτεί την Τρίτη η δόση των 2 δισ.

Δεν θα εκταμιευτεί η δόση στο αυριανό EWG σύμφωνα με κοινοτική πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές έχει επιτευχθεί πρόοδος σε πολλά θέματα τις τελευταίες ημέρες και έχουν κλείσει σημαντικά ζητήματα, όπως η νομοθεσία για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και κομμάτια που αφορούν τη διοίκηση των τραπεζών.

Σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, οι ίδιες πηγές εκτιμούν, ότι μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα υπάρξει καθοριστική πρόοδος και σε αυτά, η οποία θα επιτρέψει στο EWG να καταγράψει την πρόοδο, να ζητήσει απ την κυβέρνηση να περάσει τη νομοθεσία από το κοινοβούλιο μέχρι την Παρασκευή, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέο EWG για τα περαιτέρω.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινοτική πηγή: Δεν θα εκταμιευτεί την Τρίτη η δόση των 2 δισ."

Αντισυνταγματικές οι σχεδιαζόμενες περικοπές των συντάξεων

Την πλήρη αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες περικοπές των συντάξεων, διατυπώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Ειρήνη Γιανναδάκη και Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν ότι για το έλλειμμα στην κοινωνική ασφάλιση δεν ευθύνονται οι ασφαλισμένοι αλλά το κράτος και οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν επί δεκαετίες, η μείωση των μισθών, κ.λπ.

Κατ΄αρχάς, οι δύο πρόεδροι των δικαστικών Ενώσεων αναφέρουν ότι η πορεία της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας, και οι σχεδιασμοί που προαναγγέλλονται, δείχνουν ότι «επιχειρείται για πολλοστή φορά περικοπή συνταξιοδοτικών παροχών της ίδιας ομάδας θιγομένων».

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουν η κυρία Γιανναδάκη και ο κ. Τζαβέλλας, «η περικοπή των συντάξεων δεν μπορεί να παραβιάζει τον συνταγματικό πυρήνα του κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος, τη χορήγηση δηλαδή στον συνταξιούχο παροχών τέτοιων που να του επιτρέπουν να διαβιώνει με αξιοπρέπεια εξασφαλίζοντας τους όρους όχι μόνο της φυσικής του υπόστασης (διατροφή, ένδυση, στέγαση, βασικά οικιακά αγαθά, θέρμανση, παροχές υγείας), αλλά και την δυνατότητα συμμετοχής στην κοινωνική ζωή με τρόπο που δεν αφίσταται πάντως ουσιωδώς από τις αντίστοιχες συνθήκες του εργασιακού του βίου».

Μάλιστα, οι δύο δικαστικοί λειτουργοί επικαλούνται την νομολογία της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και συγκεκριμένα την υπ΄ αριθμ. 2288/2015 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, πάνω στο ζήτημα των περικοπών των συντάξεων.

Παράλληλα, τονίζουν ότι οι μέχρι σήμερα ασφαλιστικές επιλογές της Πολιτείας, επέφεραν μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων της τάξεως του 50%, με μόνο κριτήριο την συμβολή τους στη μείωση των δαπανών και τη «δημοσιονομική προσαρμογή».

Αυτό όμως, είχε ως συνέπεια, «την επιδείνωση σε σημαντικό βαθμό του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων, οι οποίοι εκτός από τις περικοπές των συντάξεων υπεβλήθησαν παραλλήλως και στο σύνολο των γενικής φύσεως οικονομικών και φορολογιών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος».

Τέλος, επισημαίνουν οι δύο πρόεδροι των δικαστικών Ενώσεων, ότι για το έλλειμμα ρευστότητας στην κοινωνική ασφάλιση «δεν ευθύνονται οι ασφαλισμένοι που κατέβαλαν τις εισφορές τους κατά τον εργάσιμο βίο τους, αλλά το Κράτος και οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν επί δεκαετίες στη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, στην πολύ υψηλή ανεργία, την μείωση των μισθών, την εισφοροδιαφυγή και την αδήλωτη εργασία».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντισυνταγματικές οι σχεδιαζόμενες περικοπές των συντάξεων"

Οι Anonymous κήρυξαν πόλεμο στους τζιχαντιστές (βίντεο)

«Ολοκληρωτικό πόλεμο» κατά του Ισλαμικού Κράτους, μετά και τις αιματηρές επιθέσεις στη Γαλλία, κήρυξαν οι Anonymous, ενώ υποσχέθηκαν να κυνηγήσουν και κάθε υποστηρικτή των τζιχαντιστών.

Η αποστολή των Anonymous κατά της τρομοκρατίας ανακοινώθηκε μέσω ενός βίντεο που ανέβασε η ομάδα ακτιβιστών με τις χαρακτηριστικές μάσκες στο YouTube, στο οποίο εκπρόσωπος τους, φορώντας τη μάσκα-σύμβολο, υποσχέθηκε να «ξεκινήσει η μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ» ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Υποσχόμενοι να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους για να «ενώσουν την ανθρωπότητα», προειδοποιούν τους τρομοκράτες να «περιμένουν μαζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο».

«Οι Anonymous από όλο τον κόσμο θα σας κηνυγήσουν» είπε ο εκπρόσωπος τους στο βίντεο. «Θα πρέπει να ξέρετε ότι θα σας βρούμε και δεν πρόκειται να σας αφήσουμε». «Ο πόλεμος ξεκίνησε. Να είστε προετοιμασμένοι. Ο γαλλικός λαός είναι ισχυρότερός από εσάς και θα βγει από αυτή τη θηριωδία ακόμη πιο ισχυρός».

Οι Anonymous ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι ήταν σε θέση να εντοπίσουν μια ομάδα χάκερ που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές (CyberCaliphate) το οποίο χρησιμοποιεί τουλάχιστον 10 λογαριασμούς στο Twitter από μία μόνο διεύθυνση IP στο Κουβέιτ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Anonymous κήρυξαν πόλεμο στους τζιχαντιστές (βίντεο)"

Συσκευή προειδοποίησης για τσουνάμι θα εγκατασταθεί στον Κορινθιακό

Μία νέα πειραματική συσκευή χαμηλού κόστους για την καταγραφή της στάθμης της θάλασσας, που θα προειδοποιεί έγκαιρα για επερχόμενο τσουνάμι, ανέπτυξαν επιστήμονες του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου (Joint Research Center-JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πρώτες τέσσερις συσκευές εγκαταστάθηκαν ήδη τον Οκτώβριο στην Ισπανία και στην Πορτογαλία (από δύο σε κάθε χώρα), ενώ άλλες 16 θα εγκατασταθούν στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με το JRC, μία από αυτές θα τοποθετηθεί σύντομα στον Δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι βασίζονται τόσο σε σεισμογράφους, όσο και σε σταθμούς μέτρησης της στάθμης των υδάτων. Οι σταθμοί αυτοί εγκαθίστανται συνήθως κατά μήκος των ακτών.

Η νέα συσκευή Inexpensive Device for Sea Level Measurement (IDSL) μετρά τη στάθμη του νερού σε πραγματικό χρόνο. Η μέτρηση γίνεται κάθε πέντε δευτερόλεπτα και τα στοιχεία μεταδίδονται στους κεντρικούς υπολογιστές του JRC. Τα δεδομένα είναι άμεσα διαθέσιμα για ανάλυση και πρόσβαση σε αυτά από μια ειδική ιστοσελίδα.

Εκτός από τον Κορινθιακό, τέτοιες συσκευές θα τοποθετηθούν στην Ιταλία, στο Λίβανο, στο Μαρόκο, στη Ρουμανία, στην Τυνησία και στην Τουρκία. Το όλο δίκτυο θα ενταχθεί στο ευρύτερο Σύστημα Προειδοποίησης για Τσουνάμι σε Βόρειο Ατλαντικό και Μεσόγειο (NEAMTWS), που έχει στήσει η διακυβερνητική ωκεανογραφική επιτροπή της Unesco.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συσκευή προειδοποίησης για τσουνάμι θα εγκατασταθεί στον Κορινθιακό"

Βίτσας: Αποκλείω συμμετοχή της Ελλάδας σε σχέδια στρατιωτικών επεμβάσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους

Κατηγορηματικός ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους εμφανίστηκε με δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Αποκλείω ευθύς εξ αρχής συμμετοχή της Ελλάδας σε σχέδια στρατιωτικών επεμβάσεων» κατά του Ισλαμικού Κράτους τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Το αποκλείετε;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος του Σκάι και ο κ. Βίτσας συμπλήρωσε: «Το αποκλείω με την έννοια της θέλησης, ότι εγώ δεν θέλω».

«Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να μας αναγκάσει... Η Ελλάδα άλλο ρόλο πρέπει να παίξει» δήλωσε ο κ. Βίτσας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Η Ελλάδα άλλο ρόλο πρέπει να παίξει. Ένα ρόλο ειρήνης, σταθερότητας, δημοκρατίας» είπε ο Δημήτρης Βίτσας.

Όπως είπε η ελληνική κυβέρνηση στη λύση που προτείνει περιλαμβάνει το στοιχείο της πολιτικής σταθερότητας στη Συρία ώστε οι πρόσφυγες να μετεγκατασταθούν στις φυσικές τους εστίες.

Δεν απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο τρομοκράτες να περνούν από την Ελλάδα ανάμεσα στους πρόσφυγες με προορισμό τη Δύση συμπληρώνοντας ότι αυτό που κάνει το Ισλαμικό Κράτος είναι να δημιουργεί θύλακες στα κράτη της Δύσης.

Τόνισε, τέλος, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει χώρος στον οποίο θα παραμένουν μετανάστες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίτσας: Αποκλείω συμμετοχή της Ελλάδας σε σχέδια στρατιωτικών επεμβάσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους"

Υπόθεση Πανούση: Η μηνυτήρια αναφορά των δύο υπουργών

Τη μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Τόσκα, «κατά παντός υπευθύνου, αυτουργού ή συμμετόχου», σε μία σειρά από αναφερόμενες σε αυτή παράνομες πράξεις, φέρνει στο φως η Realnews.

Οι δύο υπουργοί ζητούν να διερευνηθεί «η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων» και ειδικότερα αν έχουν παραβιαστεί οι διατάξεις του νόμου περί του καθήκοντος εχεμύθειας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αν έχουν παραβιαστεί μυστικά της πολιτείας, καθώς και αν έχουν υπεξαχθεί και εν συνεχεία γνωστοποιηθεί από υπάλληλο σε τρίτους έγγραφα με σκοπό είτε να επωφεληθεί ο ίδιος είτε να βλαφθεί το κράτος.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

        

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Πανούση: Η μηνυτήρια αναφορά των δύο υπουργών"

Μαθήματα ιατρικής χωρίς βιβλία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Κόντρα έχει ξεσπάσει στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας, μεταξύ των φοιτητών και της διοίκησης του τμήματος για τα συγγράμματα, καθώς ελήφθη η απόφαση να γίνουν περικοπές σε κάποια βιβλία.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητών, που ζητούν να έχουν τα συγγράμματα στα χέρια τους, ενώ η επιτροπή που καθορίζει τα βιβλία τα έκρινε περιττά, θεωρώντας ότι αφορούν κάποιες υποειδικότητες που καλύπτονται μέσα από το βιβλίο της Παθολογίας και ότι οι «περικοπές» δεν γίνονται για λόγους οικονομίας όπως ισχυρίζονται οι φοιτητές.

Από την άλλη πλευρά, οι φοιτητές τονίζουν ότι εν μέσω καλοκαιριού συνεδρίασε το Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών χωρίς την ενημέρωση του Φοιτητικού Συλλόγου και αποφάσισε να μη δίνονται από φέτος συγγράμματα σε 10 μαθήματα (ουροποιητικό, καρδιολογία, αναπνευστικό, ρευματολογία, αιμοποιητικό, ενδοκρινολογία, λοιμωξιολογία, ογκολογία, φαρμακολογία ΙΙ, γαστρεντερικό).

Στο κενό το αίτημα

Οι φοιτητές ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης, αλλά, όπως λένε, «το αίτημά μας δεν ικανοποιήθηκε, αφού, σύμφωνα με τους καθηγητές, παρόλο που υπάρχει το κονδύλι, τα βιβλία είναι περιττά σε περίοδο που πρέπει να κάνουμε οικονομία».

Παρά τις εξηγήσεις που έδωσε στους φοιτητές ο πρόεδρος του τμήματος, εκείνοι επιμένουν ότι «για εμάς τα βιβλία αυτά είναι απαραίτητα, τόσο για τις σπουδές μας όσο και για τη μετέπειτα πορεία μας ως γιατροί. Θεωρούμε πως τα βιβλία αυτά δεν είναι απλά ένα εργαλείο για να περάσουμε το μάθημα, αλλά ένα μέσο για να προσεγγίσουμε καλύτερα το αντικείμενο των σπουδών μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση πιστεύουμε πως οι ηλεκτρονικές σημειώσεις και το e-class δεν μπορούν να αντικαταστήσουν σε καμία περίπτωση ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα. Εκτός αν είναι λογικό να βγαίνεις γιατρός χωρίς βιβλίο καρδιολογίας».

«Εγω προσπάθησα να εξηγήσω στους φοιτητές ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε με σκοπό να "μαζευτεί" η ύλη, αφού η Επιτροπή έκρινε ότι κάποια βιβλία είναι περιττά», τόνισε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Ιατρικής καθηγητής κ. Δημήτρης Γούμενος και υπογράμμισε ότι το θέμα θα συζητηθεί στις 14 Δεκεμβρίου προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαθήματα ιατρικής χωρίς βιβλία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας"

«Επιχειρείται για πολλοστή φορά περικοπή συνταξιοδοτικών παροχών της ίδιας ομάδας θιγομένων»

«Η πορεία της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας, και οι σχεδιασμοί που προαναγγέλονται, δείχνουν ότι επιχειρείται για πολλοστή φορά περικοπή συνταξιοδοτικών παροχών της ίδιας ομάδας θιγομένων».

Αυτό αναφέρεται, αρχικά, σε κοινή ανακοίνωση, την οποία εξέδωσαν η Πρόεδρος Εφετών Ειρήνη Γιανναδάκη και ο Αντεισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

« Σημειώνουμε: 1. Ότι σε κάθε περίπτωση η περικοπή των συντάξεων δεν μπορεί να παραβιάζει τον συνταγματικό πυρήνα του κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος, τη χορήγηση δηλαδή στον συνταξιούχο παροχών τέτοιων που να του επιτρέπουν να διαβιώνει με αξιοπρέπεια εξασφαλίζοντας τους όρους όχι μόνο της φυσικής του υπόστασης (διατροφή, ένδυση, στέγαση, βασικά οικιακά αγαθά, θέρμανση, παροχές υγείας) αλλά και την δυνατότητα συμμετοχής στην κοινωνική ζωή με τρόπο που δεν αφίσταται πάντως ουσιωδώς από τις αντίστοιχες συνθήκες του εργασιακού του βίου (πρβλ. Ολ Σ.τ.Ε 2288/2015).

2. Ότι οι μέχρι σήμερα ασφαλιστικές επιλογές, επέφεραν μια μείωση (50%) των κύριων και επικουρικών συντάξεων με μόνο κριτήριο την συμβολή τους στη μείωση των δαπανών και τη «δημοσιονομική προσαρμογή», με συνέπεια την επιδείνωση σε σημαντικό βαθμό του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων,οι οποίοι εκτός από τις περικοπές των συντάξεων υπεβλήθησαν παραλλήλως και στο σύνολο των γενικής φύσεως οικονομικών και φορολογιών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος.

3. Ότι για το έλλειμμα ρευστότητας που καταγράφεται στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν ευθύνονται οι ασφαλισμένοι που κατέβαλαν τις εισφορές τους κατά τον εργάσιμο βίο τους,αλλά το Κράτος και οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν επί δεκαετίες στη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, στην πολύ υψηλή ανεργία, την μείωση των μισθών, την εισφοροδιαφυγή και την αδήλωτη εργασία», τονίζεται χαρακτηριστικά.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "«Επιχειρείται για πολλοστή φορά περικοπή συνταξιοδοτικών παροχών της ίδιας ομάδας θιγομένων»"

Μουζάλας: Πιθανόν να έχουν περάσει τρομοκράτες από την Ελλάδα

«Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αποκλείσει να έχουν περάσει και τρομοκράτες από την Ελλάδα» παραδέχθηκε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μουζάλας, σχολιάζοντας τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

«Στην Ελλάδα, τη Σερβία, την Κροατία διαπιστώθηκε (σ.σ ο Σύρος), μετά είχε άλλες τέσσερις διαδρομές και δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένος. Δεν είναι κατηγορία για τις άλλες χώρες, είναι έπαινος σε εμάς» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Έκανε δε λόγο για τεράστια βιομηχανία με πλαστά διαβατήρια στην Τουρκία, στον απόηχο της δήλωσης της υπουργού Δικαιοσύνης της Γαλλίας ότι το διαβατήριο σύρου πρόσφυγα που βρέθηκε στη σορό ενός από τους τρομοκράτες ήταν πλαστό.

Ο Γιάννης Μουζάλας τόνισε ότι ακροδεξιά στοιχεία θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το τρομοκρατικό χτύπημα εις βάρος των προσφύγων. «Ευτυχώς και η Μέρκελ και ο Γιούνκερ έχουν αντιταχθεί σε αυτές τις μειοψηφικές απόψεις» επισήμανε.

«Σαν να ήταν Βέλγος ο τρομοκράτης και να πληρώσουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα όλοι οι Βέλγοι... Είναι ανοησία, πρέπει όμως να γίνουν πιο προσεκτικοί οι έλεγχοι και τα μέτρα ασφαλείας» τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα στην Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλύτερα οι έλεγχοι των προσφύγων, και με μεγαλύτερη αξιοπιστία. «Στη θάλασσα δεν μπορεί να γίνει έλεγχος, στη θάλασσα κάνεις διάσωση, στη θαλασσινά σύνορά μας δεν μπορούμε να κάνουμε αποτροπή» εξήγησε.

«Τα hotspot προχωράνε, είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, δεν θέλουμε να φτιάξουμε τεράστια γκέτο, αυτό δημιουργεί δυσκολίες, προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι έως το τέλος του χρόνου» τόνισε ακόμη.

«Είναι προς τιμήν της χώρας μας που κάτω από τρομακτικά αντίξοες συνθήκες γίνονται έλεγχοι... Αξιοποιούμε στο έπακρο τα εργαλεία που έχουμε, και ζητάμε κι άλλα αλλά δεν είναι επαρκή. Έχουμε 50 μηχανήματα δακτυλοσκόπησης, ζητήσαμε 100 και δεν μας έχουν δοθεί. Έχουμε 309 άνδρες έχουμε ζητήσει 640 για ταυτοποίηση» σχολίασε ο Γιάννης Μουζάλας.

Ερωτηθείς εξάλλου για τη δήλωση Πολωνού αξιωματούχου που ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν θα δέχεται πλέον πρόσφυγες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο υπουργός δήλωσε πως «παρεμβαίνουμε πολιτικά ώστε να μη κλείσουν τα σύνορα». «Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας ώστε να υπάρχει σχέδιο σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα» σχολίασε.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μουζάλας: Πιθανόν να έχουν περάσει τρομοκράτες από την Ελλάδα "

Ιβ Μερς (ΕΚΤ): Η Ελλάδα δυσκολεύεται να εφαρμόσει τη συμφωνία

Η ελληνική κυβέρνηση δυσκολεύεται να εφαρμόσει τη συμφωνία, δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ιβ Μερς, σε συνέντευξή του στην Les Echos.

Όπως τόνισε: «έχουμε ζητήσει από την Ελλάδα να εφαρμόσει έναν μεγάλο αριθμό μέτρων σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Φαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση δυσκολεύεται να εφαρμόσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι πεπεισμένοι ότι οι δεσμεύσεις που δόθηκαν θα τηρηθούν, και ότι τα αναγκαία μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να απελευθερωθούν τα κεφάλαια.

«Η ΕΚΤ δεν έχει λάβει πολιτική θέση επί του ζητήματος. Ακολουθεί κανόνες που είναι διαφανείς και γνωστές», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς δε για το αν η Πορτογαλία, με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις, θα γίνει μια "νέα Ελλάδα", τόνισε πως οι δύο αυτές χώρες δεν μπορούν να συγκριθούν. Κάθε μία από αυτές έχει τις δικές της εμπειρίες.

«Στην ΕΚΤ σεβόμαστε όλες τις κυβερνήσεις, όσο εφαρμόζουν τις δεσμεύσεις που έχουν δώσει για λογαριασμό των χωρών τους. Αυτό ισχύει και για την Πορτογαλία και για όλες τις άλλες χώρες της ευρωζώνης», τόνισε.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιβ Μερς (ΕΚΤ): Η Ελλάδα δυσκολεύεται να εφαρμόσει τη συμφωνία"

Μητρόπουλος: Τα ψέματα κυβέρνησης και δανειστών για να επιβάλλουν νέες περικοπές στις συντάξεις

Τρία χονδροειδή ψεύδη χρησιμοποιούν δανειστές και μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να επιβάλλουν περικοπές (12 συνολικά έως σήμερα) στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, καταγγέλλει η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, του Αλέξη Μητρόπουλου, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΥΠΕΚΚ επικαλείται πρόσφατη έκθεση – κόλαφο του υπουργείου Εργασίας και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μόνο το 2% των συνταξιούχων λαμβάνουν περισσότερα από 2000 ευρώ, το 85% των συνταξιούχων είναι πάνω από 61 χρονών, ενώ οι μειώσεις των συντάξεων ροκάνισαν πάνω από 25% του ποσοστού αναπλήρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

Στη μηνιαία απεικόνιση (Ιούλιος 2015) συνταξιοδοτικών παροχών και προνοιακών επιδομάτων της Έκθεσης του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συναντάμε αποκαλυπτικά ευρήματα για το ύψος των συντάξεων και την ηλικία των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα:

 

 

Α.ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Μόνο το 2% των συνταξιούχων λαμβάνουν σύνταξη πάνω από 2.000€

 

Εύρος Ποσού

Γήρατος

Θανάτου

Αναπηρικές

Λοιπές

 

Πλήθος

Μ.Ο.(€)

Πλήθος

Μ.Ο.(€)

Πλήθος

Μ.Ο.(€)

Πλήθος

Μ.Ο.(€)

0-300

70.561

125,47

48.738

137,75

6.615

171,16

3

68,59

300-400

156.291

368,45

21.849

353,73

53.048

362,35

22

391,08

400-500

207.462

453,08

28.426

447,15

37.508

456,80

0

0,00

500-600

180.483

546,93

55.570

559,41

25.336

541,60

0

0,00

600-700

141.933

649,48

61.046

656,02

26.063

643,84

11

671,40

700-800

177.860

751,52

64.198

759,01

27.658

753,44

1.368

783,30

800-900

169.085

846,09

39.011

842,08

17.893

847,38

122

823,20

900-1.000

98.614

955,12

21.785

954,93

7.389

952,27

2

933,59

1.000-1.500

477.211

1.272,96

53.118

1.201,24

26.505

1.163,73

1

1.187,00

1.500-2.000

299.636

1.688,32

7.528

1.667,50

2.840

1.679,62

0

0,00

2.000-2.500

37.364

2.168,17

770

2.199,41

472

2.180,78

0

0,00

2.500-3.000

8.947

2.666,05

281

2.687,43

172

2.738,39

0

0,00

3.000-3.500

1.463

3.212,42

19

3.185,46

24

3.183,53

0

0,00

3.500-4.000

774

3.698,56

7

3.654,49

8

3.740,66

0

0,00

>4.000

243

4.636,06

7

4.650,73

5

4.558,53

0

0,00

ΣΥΝΟΛΟ

2.027.927

 

402.353

 

231.536

 

1.529

 

 

Από τον πίνακα 2 που παρατίθεται στην Έκθεση αυτή (σελ.4), προκύπτει ότι μόνο το 2% των συνταξιούχων λαμβάνει σύνταξη πάνω από 2.000€. Ας σημειωθεί ότι οι μισές από τις συντάξεις αυτές καταβάλλονται σε πρώην πολιτικά πρόσωπα ή ανώτατους κρατικούς λειτουργούς ή τους κληρονόμους τους!

Συγκεκριμένα, από συνολικό αριθμό 2.663.345 συνταξιούχων, μόνο 50.556 ξεπερνά το ανωτέρω ποσό!

Ειδικότερα ανά κατηγορία:

-από 2.027.927 συνταξιούχους γήρατος, μόνο 48.791 λαμβάνουν σύνταξη πάνω από 2.000€,
-από 402.353 συνταξιούχους λόγω θανάτου, μόνο 1.084 λαμβάνουν σύνταξη πάνω από 2.000€ και
-από τις 231.536 συντάξεις αναπηρίας, μόνο οι 681 είναι πάνω από 2.000€.

Σύμφωνα με την επεξεργασία του ίδιου του Υπουργείου (Δελτίο Τύπου 13-11-2015), η μέση κύρια σύνταξη ανέρχεται σε 666,07€ και η μέση επικουρική φτάνει έως και τα 168,6€.

Από τον πίνακα συνάγεται ότι οι ελληνικές κύριες συντάξεις είναι οι χαμηλότερες σήμερα στην ευρωζώνη και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μειωθούν περαιτέρω.

 

Β.ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Το 85% άνω των 61 ετών, το 57% άνω των 71!

 

 

Ηλικία

Πλήθος Συνταξιούχων

Μηνιαίο Ποσό

Μέσο Εισόδημα από συντάξεις

<=25

29.863

11.617.261,25€

389,02€

26-50

82.608

58.218.538,94€

704,76€

51-55

98.836

93.553.517,71€

946,55€

56-60

198.660

214.037.718,09€

1.077,41€

61-65

328.154

369.292.324,80€

1.125,36€

66-70

444.011

444.407.326,13€

1.000,89€

71-75

401.962

352.917.234,05€

877,99€

76-80

435.800

354.249.705,88€

812,87€

81-85

360.997

274.642.169,36€

760,79€

86-90

204.456

149.548.842,42€

731,45€

91-95

62.979

45.523.092,10€

722,83€

>95

14.035

9.658.644,89€

688,18€

Απροσδιόριστη

984

541.949,16€

550,76€

ΣΥΝΟΛΑ:

2.663.345

2.378.208.324,78€

 

 


 
Σύμφωνα με τον πίνακα 4 και το διάγραμμα της Έκθεσης (σελ. 6), το 85% των συνταξιούχων είναι ηλικίας άνω των 61 ετών, ενώ μόνο το 15% κάτω των 60!
Από τον ίδιο πίνακα διαπιστώνουμε ότι το 57% των συνταξιούχων είναι σήμερα ηλικίας πάνω από 71 ετών(!!), αφού το 25% των συνταξιούχων είναι ηλικίας άνω των 81 ετών και το 32% κυμαίνεται μεταξύ 71-80 ετών!
Ο πίνακας αυτός αποτελεί απάντηση-«ράπισμα» σε όσους υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα ότι οι Έλληνες και Ελληνίδες συνταξιούχοι βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη από τους συνταξιούχους των άλλων κρατών της ευρωζώνης και ότι η Ελλάδα δήθεν έχει τους νεώτερους συνταξιούχους!
 
 
Γ.Ο ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ!
 
Οι μειώσεις των Μνημονίων εξανέμισαν το ποσοστό αναπλήρωσης κατά τουλάχιστον 25%!
Τέλος, με δεδομένο ότι, με τις 12 διαδοχικές μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, που για κάποια κλιμάκια (μέσα-ανώτερα) εγγίζουν και το  50%, έχει καταστεί ανίσχυρη και η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για αναδρομικό επανυπολογισμό εκείνων των συντάξεων που υπολογίστηκαν με ποσοστό αναπλήρωσης πάνω από 80%.

Από την επεξεργασία των στοιχείων του Υπουργείου Εργασίας που πραγματοποίησε η Επιστημονική Ομάδα της ΕΝΥΠΕΚΚ προκύπτει ότι τουλάχιστον ποσοστό ύψους 25% έχει χαθεί από τις μέχρι τώρα μειώσεις, με συνέπεια καμία από τις σήμερα καταβαλλόμενες συντάξεις (ανεξαρτήτως ύψους) να μην περιέχει ποσοστό αναπλήρωσης πάνω από 57%!!
Αναφορικά άλλωστε με τα άλλα δύο κριτήρια του σχεδιαζόμενου αναδρομικού επανυπολογισμού (έτη ασφάλισης-έτος συνταξιοδότησης) είναι άνευ σημασίας διότι τα κριτήρια αυτά έχουν οδηγήσει σε συντάξεις πολύ κάτω των 1.000 €!

Συμπέρασμα: Σύμφωνα με όλα όσα εκτίθενται παραπάνω, από τα ίδια τα στοιχεία που διαθέτουν δανειστές και κυβέρνηση, δεν υπάρχει κανένα νομικό-ηθικό αλλά και λογικό επιχείρημα, για περαιτέρω μείωση όλων των συντάξεων μέσω του αναδρομικού επανυπολογισμού τους, που -συν τοις άλλοις- προσκρούει σε συγκεκριμένες συνταγματικές διατάξεις αλλά και σε ρυθμίσεις διεθνών κειμένων που δεσμεύουν τη χώρα μας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητρόπουλος: Τα ψέματα κυβέρνησης και δανειστών για να επιβάλλουν νέες περικοπές στις συντάξεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news