facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Κυβέρνηση για Πανούση: Δεν κατάλαβε ότι δεν υπάρχει μήνυση εναντίον του;

Με ειρωνικό τρόπο αντέδρασε η κυβέρνηση στην σκληρή απάντηση του Γιάννη Πανούση μετά την κίνηση Παρασκευόπουλου - Τόσκα να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά για ενδεχόμενη παραβίαση απορρήτου από τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων. Πώς ένας καθηγητής εγκληματολογίας δεν μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

«Είναι απορίας άξιο πώς ένας καθηγητής της Εγκληματολογίας δε μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του, κατά την επίσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων» επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν:

«Αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβέρνηση για Πανούση: Δεν κατάλαβε ότι δεν υπάρχει μήνυση εναντίον του;"

Λάμπρου: «Έχουν γίνει συζητήσεις, όλα τα αιτήματα των κρατουμένων έχουν γίνει δεκτά»

Μπορεί την Τετάρτη η κυβέρνηση, μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, να επανέλαβε κατηγορηματικά πως «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται προκειμένου να εισάγει νομοσχέδια», ωστόσο, τον περασμένο Μάρτιο, ο Πάνος Λάμπρου έλεγε ότι στο νομοσχέδιο που είχε μόλις καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, βρίσκονταν όλα τα αιτήματα των κρατουμένων.

Το παρακάτω βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμό ΣΚΑΪ, αφορά σε μια διαδικτυακή συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Λάμπρου στο ΟΜΝΙΑ TV στις 24 Μαρτίου του 2015. Τότε ο κ. Λάμπρου είχε μόλις διορισθεί σύμβουλος του Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος από την πλευρά του, σε δηλώσεις του την Τρίτη, διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση για τα νομοθετήματα τα οποία θα διαμορφώνονταν.

Σε αυτό, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται να λέει ότι «έγινε συζήτηση με τους ανθρώπους, καταγράφηκαν τα προβλήματα» και πως ο ίδιος έχει κάνει «πάρα πολλές συζητήσεις, όλα τα αιτήματα που έχουν καταθέσει έχουν γίνει δεκτά, όχι μόνο επειδή τα ζήτησαν αλλά επειδή πραγματικά είναι δίκαια».

Δείτε το βίντεο


Διαβάστε Περισσότερα » "Λάμπρου: «Έχουν γίνει συζητήσεις, όλα τα αιτήματα των κρατουμένων έχουν γίνει δεκτά»"

Σκληρή απάντηση Πανούση στην μηνυτήρια αναφορά της κυβέρνησης

Σκληρή απάντηση δίνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γιάννης Πανούσης στην κίνηση της κυβέρνησης να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για ενδεχόμενη παραβίαση απορρήτου από τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων που αφορούν συνομιλίες πολιτικών στελεχών με ποινικούς ή πρόσωπα καταδικασμένα για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ο κ. Πανούσης κάνει λόγο για ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική από την πλευρά της κυβέρνησης, και δεν απομένει -όπως λέει- να τον συλλάβουν «με τις ευλογίες» των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, λέει πως είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό πως «ή θα απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των Αριστερών του τίποτα ή θα χαθεί μαζί τους».

Η ανακοίνωση Πανούση έχει ως εξής: «Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν 'γιατί πήγες τώρα' και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

» Δεν απομένει σ' αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει; τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

» Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

» Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

» Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ' απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των 'Αριστερών του τίποτα....' ή θα χαθεί μαζί τους.

» Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

» ΥΓ1 Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις 'τρακατρούκες' των -κατά Λένιν- 'χρήσιμων ηλιθίων'

» ΥΓ2 Δεν αισθάνομαι μόνος σ' αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να' χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;).

» Καθηγητής Γιάννης Πανούσης»

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή απάντηση Πανούση στην μηνυτήρια αναφορά της κυβέρνησης"

Με έγγραφο-«φωτιά» επιμένει η EE για κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο

Στην ιδέα των κοινών περιπολιών Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό «κύμα» προς την Ευρώπη, φαίνεται πώς επιμένει η ΕΕ, παρά την πρόσφατη άρνηση της Ελλάδας, δια στόματος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να συζητήσει το θέμα.

Όπως έγινε γνωστό, η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Μάλτας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μάλτα, αποφάσισε τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, αλλά και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην επικείμενη επίσκεψή του στην Τουρκία στις 17-18 Νοεμβρίου θα εκπροσωπήσει και την ΕΕ στις επαφές του με την τουρκική ηγεσία. 

Όμως, την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ συνεδρίαζαν στη Μάλτα, το «φως» της δημοσιότητας είδε ένα έγγραφο, το οποίο διανεμήθηκε σε ορισμένες χώρες-μέλη της ΕΕ και το οποίο επικαλείται το σάιτ «euro2day.gr». Το έγγραφο αυτό καλεί τους παραλήπτες του να πιέσουν, ώστε η Αθήνα να συνεργαστεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα με την Άγκυρα, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των προσφυγικών ροών και να σταματήσουν οι θάνατοι στο Αιγαίο.

Όπως προκύπτει, η ΕΕ θεωρεί ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντικότατο κρίκο στην αλυσίδα επίλυσης του ζητήματος, και γι' αυτό εμφανίζεται διατεθειμένη να προσφέρει πολιτικά ανταλλάγματα, αν η Άγκυρα υποσχεθεί να μεταφέρει πρόσφυγες πίσω σε αυτή.

Το έγγραφο αποτελεί «οδηγό» για την κατάσταση των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας, αλλά και για το τι αναμένεται να ζητήσει η ελληνική πλευρά.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας ίσως να θελήσει να εξηγήσει πού βρίσκεται η χώρα του, να υπογραμμίσει την πρόοδο που έγινε επί του εδάφους της. Συστήνουμε να είστε υποστηρικτικοί μεν, όμως να συνεχίσετε να πιέζετε σε μια σειρά από ζητήματα, τα οποία παραθέτουμε πιο κάτω», αναφέρει.

«Η Ελλάδα θεωρεί ότι η Τουρκία είναι κυρίως υπεύθυνη για τη μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των προσφύγων που φθάνουν στις ανατολικές της ακτές του Αιγαίου. Γι' αυτό το λόγο η Ελλάδα συνεχώς επιμένει ότι μια σκληρή στάση πρέπει να ληφθεί όσον αφορά στην Τουρκία και ότι δεν πρέπει να δοθούν από πλευράς ΕΕ "δώρα" προς την Άγκυρα ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια στο προσφυγικό», σημειώνει ακόμη.



Και συνεχίζει: «Η ελληνική προσέγγιση, που αγνοεί το τεράστιο ανθρωπιστικό βάρος που επωμίζεται η Τουρκία, είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην είναι συνεργάσιμη στη Σύνοδο Κορυφής (για το μεταναστευτικό), όπου συζητήθηκε το action plan ΕΕ - Τουρκίας για τους πρόσφυγες».

«Η θέση μας είναι ότι η Τουρκία δεν στέλνει συνειδητά και σκοπίμως πρόσφυγες μέσω Ελλάδας, όπως η Ελλάδα κάνει στη FYROM» τονίζει σε κάποιο άλλο σημείο.

Παράλληλα, υπογραμμίζει τους δύο τρόπους, που θα χρειαστούν τις επόμενες εβδομάδες οι Ευρωπαίοι τη βοήθεια της Ελλάδας:



«Στις επόμενες εβδομάδες θα χρειαστούμε τη βοήθεια της Ελλάδας με δύο τρόπους: Κάποια από τα κεφάλαια ένταξης της Τουρκίας της ΕΕ που θα ανοίξουν πρέπει να γίνουν με ομοφωνία.

Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την είσοδο των μεταναστών πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ της ακτοφυλακής της Ελλάδας και της Τουρκίας. Την Παρασκευή ο ελληνικός Τύπος κάλυψε εκτενώς τα σχόλια του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τα δέκα χιλιόμετρα στο Αιγαίο.

Σαφώς αυτά είναι πολύ ευαίσθητα θέματα για την ελληνική εσωτερική πολιτική. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιθανώς να ζητήσει να είναι πιο ενημερωμένος και να εμπλέκεται ενεργότερα στις αποφάσεις που λαμβάνονται για την Τουρκία, με μορφή προ-ενημέρωσης (pre-consultation).

Επίσης, ίσως εκφράσει επιφυλάξεις για τη Σύνοδο στη Μάλτα καθώς και για την ιδέα να πραγματοποιηθεί Σύνοδος ΕΕ - Τουρκίας: από τη δική του τη σκοπιά έχουν γίνει αρκετές Σύνοδοι τελευταία και το ενδιαφέρον πρέπει να επικεντρώνεται στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων».



Καταλήγοντας, το έγγραφο αναφέρει τη στάση που θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα:

1. Πρέπει να επιμείνουμε σε δύο σημεία: ότι η Ελλάδα έχει πολλά να κερδίσει από το Action Plan της ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και να υποστηρίξουμε ότι έτσι θα αποσυμπιεστούν τα σύνορά της.

2. Η Τουρκία δεν πρόκειται να δράσει απλά γιατί της το ζητήσαμε και γιατί αναγνωρίζουμε το βάρος που επωμίζεται. Θα πρέπει να τη βοηθήσουμε και να εμπλακούμε με την Τουρκία και σε πολιτικό επίπεδο.

3. Να μεταφέρουμε όμως και στον κ. Τσίπρα ότι δεν θα λάβει «δώρα» η Τουρκία και ότι η εφαρμογή του Action Plan θα γίνει βήμα βήμα. Να πούμε ότι στα καίρια ζητήματα όπως η απελευθέρωση της βίζας και το άνοιγμα των κεφαλαίων ένταξης θα γίνει μόλις λάβουμε δεσμεύσεις από την Άγκυρα για την επιστροφή προσφύγων.

4. Να αναδείξουμε τον πνιγμό προσφύγων ως το νούμερο ένα πρόβλημα, για να προβάλουμε τη στάση μας για κοινή ακτοφυλακή Ελλάδας - Τουρκίας και να πούμε ότι εάν δεν γίνει αυτό, τότε θα υπάρχουν κενά τα οποία θα εκμεταλλεύονται οι δουλέμποροι με τραγικές συνέπειες.
   
5. Να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν εδαφικές διαφορές ακόμα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας και να ζητήσουμε από τον κ. Τσίπρα να μας πει αν θα είναι πιο άνετος, εάν οι κοινές περιπολίες στο Αιγαίο γίνουν με τη Frontex να παίζει ένα μεγαλύτερο ρόλο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με έγγραφο-«φωτιά» επιμένει η EE για κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο"

Ασφαλιστικό: Ένα Ταμείο για όλες τις κύριες συντάξεις και άλλο ένα για τις επικουρικές ζητούν οι δανειστές

Στην Αθήνα επέστρεψαν οι επικεφαλής του «κουαρτέτου» και, έτσι, «άρχισαν τα όργανα» για την εφαρμογή των τελευταίων από τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου, την καταγραφή των πρώτων από τα προαπαιτούμενα του Νοεμβρίου και, ιδίως, τις αλλαγές σε ασφαλιστικό, πλειστηριασμούς και «κόκκινα» δάνεια.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη των συνομιλιών του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές, πηγή κοντά στην διαπραγμάτευση έλεγε ότι οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου απαίτησαν άμεσες και βαθιές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα οι οποίες θα πρέπει να αποφασιστούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Οι αλλαγές που απαιτούν οι δανειστές στο ασφαλιστικό είναι οι εξής:

1. Ένα Ταμείο κύριας σύνταξης για όλους

2. Ένα Ταμείο επικουρικής ασφάλισης για όλες τις επικουρικές συντάξεις και

3. Επανυπολογισμό των συντάξεων ώστε όσοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν την ηλικία των 65 ετών να λαμβάνουν το 60% των συντάξιμων αποδοχών μέχρι να συμπληρώσουν την ηλικία των 65 ετών. Μετά τα 65 οι συνταξιούζοι θα μπορούν να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους.

Ενα πολύ σημαντικό σημείο προς διευκρίνιση είναι αν η απαίτηση των δανειστών να λαμβάνουν το 60% της σύνταξής τους όσοι είναι μικρότεροι των 65 ετών αφορά και τους ήδη συνταξιούχους.

Οι προτάσεις των δανειστών, που αν εφαρμοστούν θα αλλάξουν μεμιάς όλα όσα γνωρίζουμε ή και μπορεί να θεωρούσαμε δεδομένα για το σύστημα απονομής συντάξεων ετέθησαν σε σύσκεψη στελεχών του υπουργείου Εργασίας με κλιμάκια των θεσμών, όπου στο τραπέζι μπήκε πρώτο-πρώτο το Ασφαλιστικό, σύσκεψη η οποία γίνεται παραλλήλως με τις συνομιλίες του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας διέψευδαν την αναφορά για το 60% της σύνταξης μέχρι να συμπληρωθεί το 65ο έτος του δικαιούχου συνταξιούχου.
Άλλες πηγές όμως έλεγαν ότι το 60% είναι το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών, ποσοστό που σήμερα είναι περίπου 85%. Ακόμη κι αν το 60% που ζήτησαν οι δανειστές δεν είναι το ποσό της σύνταξης που θα πληρώνεται μέχρι οι συνταξιούχοι να φτάσουν τα 65 έτη αλλά το ποσοστό αναπλήρωσης (που σήμερα είναι περίπου 85%) και πάλι η μείωση των συντάξεων είναι δεδομένη.

Με τα λεγόμενα αντικίνητρα που ζητούν να θεσπιστούν, οι δανειστές θέλουν να σταματήσουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Εάν υλοποιηθεί η πρόβλεψη για πλρωμή του 60% της σύνταξης μέχρι τα 65 έτη, η μείωση των αποδοχών των συνταξιούχων μέχρι την ηλικία των 65 θα αφορά και θα επιβαρύνει όλους τους απόμαχους της εργασίας και όχι μόνο εκείνους που λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη.

Κρίσιμη διαπραγμάτευση πέντε ημερών

Πρώτος από τους υπουργούς, εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο όπου γίνονται οι διαπραγματεύσεις, στις 15:30, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Σχεδόν μία ώρα αργότερα, έφθασε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι το «κουαρτέτο» θα μείνει στην Αθήνα πάνω από τρεις μέρες και δεν αναμένεται να αποχωρήσουν αν δεν κλείσουν τα ανοικτά ζητήματα, μέχρι τη Δευτέρα.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον ως προς το κλείσιμο των προαπαιτούμενων του πρώτου πακέτου, αλλά και των εκκρεμότητων για τις τράπεζες. Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο εντός της επόμενης εβδομάδας.

Το παζάρι στις ολιγοήμερες διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής του «κουαρτέτου» στην Αθήνα, θα αφορά και στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, με όλες τις επικείμενες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και τα φορολογικά, στις οποίες θα βασιστεί ο προϋπολογισμός του 2016 και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2016-2019.

Εντός της εβδομάδας πάντως, θα πρέπει να κλείσουν:

- το νέο καθεστώς προστασίας της α΄ κατοικίας από πλειστηριασμούς. Κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν ότι Αθήνα και δανειστές είναι κοντά ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια και την αντικειμενική αξία. Ωστόσο ανοιχτό παραμένει το θέμα των ετών προστασίας. Τους ξένους ελεγκτές ενοχλεί πως η σημερινή κατάσταση επιτρέπει σε κάποιον να πληρώνει επί 20 χρόνια κάτι «έναντι» του 80% της αντικειμενικής αξίας ενός ακινήτου.

- η ρύθμιση των 100 δόσεων. Παρατηρείται προσέγγιση και κυβερνητική πηγή διευκρινίζει πως δεν πρόκειται να υπάρξει «ξήλωμα» των 100 δόσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο για σταδιακή μείωση του χρόνου απώλειας της ρύθμισης, αρχικά στις 20 και εν συνεχεία στις 10 ημέρες αντί της επόμενης ημέρας ενός νέου ληξιπρόθεσμου χρέους. Παράλληλα –και αυτό είναι θετικό- εξετάζεται η δυνατότητα ρύθμισης με 12 δόσεις και για μη ληξιπρόθεσμες οφειλές μέσω ΤΑΧΙS.

- συμφωνία διαφαίνεται και στην πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τα ισοδύναμα σχεδιάζεται να προέλθουν από την φορολόγηση του στοιχηματισμού.

Στα εκκρεμή ζητήματα, εκτός των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, των ισοδυνάνων μέτρων για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και των αλλαγών στις 100 δόσεις, περιλαμβάνεται και η τιμολόγηση των φαρμάκων.

Επιπλέον, πρέπει να νομοθετηθεί σειρά μέτρων για τον τραπεζικό τομέα. Σε αυτά οι πιστωτές ζητούν να συμπεριληφθούν η αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων και πρόβλεψη για μελλοντική μεταβίβαση των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στις τράπεζες στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά το Eurogroup, δήλωσε πως ο κ. Τσακαλώτος τους διαβεβαίωσε ότι τα προαπαιτούμενα θα εκπληρωθούν εντός της εβδομάδας και «αν όλα πάνε καλά θα δοθούν» όχι μόνο τα 10 δισ. για τις τράπεζες, αλλά και τα 2 δισ. ευρώ της δόσης.

Από την άλλη, παρότι έως προχτές ακόμα ο επικεφαλής του ESM, κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, έδινε το «καρότο» της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, εχθές άλλαξε στάση και υποστήριξε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο για την επόμενη δεκαετία, δεν χρειάζεται ονομαστικό «κούρεμα» και ότι η Ελλάδα παραμένει «ειδική περίπτωση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφαλιστικό: Ένα Ταμείο για όλες τις κύριες συντάξεις και άλλο ένα για τις επικουρικές ζητούν οι δανειστές"

Σκληρή γλώσσα Νετανιάχου κατά Κομισιόν

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ντρέπεται» μετά το πράσινο φως που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει σήμανση στα προϊόντα που προέρχονται από τους εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη

« Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποκριτική και υπαγορευμένη από μία πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, καθώς αφορά το Ισραήλ και όχι τις άλλες 200 περιοχές που αποτελούν αντικείμενο εδαφικών διαφορών σε ολόκληρο τον κόσμο» επισήμανε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ

Από την πλευρά της η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης έκανε λόγο για ένα θετικό μέτρο, αν και «ανεπαρκές».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή γλώσσα Νετανιάχου κατά Κομισιόν"

Αυστρία: «Οχι» από το 75% σε ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Την αμετάβλητη, σαφή απόρριψη από την πλειονότητα των Αυστριακών και μάλιστα σε ποσοστό 75%, μιας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαπιστώνει αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Βιέννη, μόλις μία ημέρα μετά την παρουσίαση στις Βρυξέλλες της ετήσιας Έκθεσης Προόδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ποσοστό 75% των ερωτηθέντων απορρίπτει την τουρκική ένταξη και μόλις ένα 13% θα την χαιρέτιζε, ενώ αδιάφορο δηλώνει το 7%.

Πέραν της Τουρκίας, η πλειονότητα των Αυστριακών απορρίπτει και την ένταξη των χωρών των Βαλκανίων, της Σερβίας σε ποσοστό 59%, της Αλβανίας (61%), του Κοσόβου (56%), της ΠΓΔΜ (50%) και του Μαυροβουνίου (45%), ενώ το χαμηλότερο ποσοστό απόρριψης, 44%, συγκεντρώνει μια ενδεχόμενη ένταξη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν μια ένταξη της Σερβίας και της ΠΓΔΜ θα διευκόλυνε την αντιμετώπιση της επίκαιρης προσφυγικής κρίσης, μόλις το 13% εκτιμά πως θα υπήρχε μια βελτίωση, το 6% υπολογίζει σε επιδείνωση, ενώ η μεγάλη πλειονότητα, σε ποσοστό 66%, δεν αναμένει καμία διαφορά σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση.

Στη βάση των ευρημάτων της ίδιας δημοσκόπησης, ποσοστό 74% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τη διακοπή γενικά της περαιτέρω διεύρυνσης της ΕΕ με νέα μέλη και μόνον το 18%τάσσεται υπέρ της ένταξης νέων χωρών, ενώ ένα 81% θεωρεί "πολύ σημαντική" ή "σημαντική" την εμβάθυνση της συνεργασίας των χωρών-μελών της.

Όπως τονίζει ο γενικός γραμματέας της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής Πάουλ Σμιντ, ο σκεπτικισμός των Αυστριακών που καταγράφεται σήμερα απέναντι σε νέα διεύρυνση, θα μειωθεί μόνον αφού η ΕΕ πετύχει να φέρει σε τάξη τα του οίκου της και να βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων.

Παραπέμποντας στην κρίση στην Ελλάδα και στην προσφυγική κρίση, ο ίδιος αναφέρει ότι πρώτα από όλα θα πρέπει να καταστεί αποτελεσματικότερη η διαχείριση κρίσεων από την ΕΕ και να βελτιωθεί η ικανότητα δράσης της.

Αξιοσημείωτο θεωρείται το γεγονός πως ο σκεπτικισμός και οι επιφυλάξεις των Αυστριακών απέναντι σε μια ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που μερικές φορές έχει περάσει το 80%, ώστε η Αυστρία να βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των χωρών των οποίων ο πληθυσμός αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Η Αυστρία είχε προβάλει επιφυλάξεις και αντίσταση στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ τον Οκτώβριο του 2005 και μέχρι την τελευταία στιγμή επέμενε σε μια διατύπωση πως "οι διαπραγματεύσεις συνιστούν μια ανοικτή διαδικασία, για το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις εκ των προτέρων".

Η επίσημη Βιέννη ζητούσε και ζητά μόνο μια "προνομιακή σχέση" για την Τουρκία, αντί της πλήρους ένταξης, ενώ τα αυστριακά κόμματα φαίνεται να συμφωνούν πως, στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε ένταξη της Τουρκίας, οι Αυστριακοί πολίτες θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθούν σε δημοψήφισμα για να έχουν οι ίδιοι τον τελευταίο λόγο.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστρία: «Οχι» από το 75% σε ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ"

Ποιοι απεργούν την Πέμπτη: Αναλυτικός οδηγός

«Παραλύει» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Δημόσιος Τομέας-ΔΕΚΟ-Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Απεργούν το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις πολεοδομίες, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και οι φαρμακοποιοί).

Μετρό: Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι στο μέσο θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Λεωφορεία: Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9:00 το πρωί και από τις 9:00 το βράδυ έως και τη λήξη της βάρδιας.

Ηλεκτρικός-Τραμ: Δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 π.μ. και από 4.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Τρένα ΟΣΕ: Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ καθώς και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Λιμάνια: Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από την Τετάρτη, δημιουργεί η πολυήμερη απεργία των εργαζόμενων στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, που αντιδρούν στην ένταξη του ταμείου τους σε ενιαίο φορέα ασφάλισης (εξαιτίας της απεργίας, πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν μπορούν να προμηθευτούν το απαραίτητο έγγραφο ελευθεροπλοΐας, δηλ. ότι η εταιρεία δεν οφείλει στο ΝΑΤ) για τα πλοία από το αρμόδιο τμήμα του Ταμείου. Παράλληλα, χωρίς δρομολόγια πλοίων θα μείνουν την Πέμπτη, όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 12:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Ακυρώσεις πτήσεων θα σημειωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη, κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας και της 24ωρης απεργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ, αλλά και της ΟΣΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ που θα πραγματοποιηθεί , από τις 8:00 έως τις 12:00, καθώς και της 24ωρης απεργίας του Συλλόγου την Πέμπτη, η Olympic Air προχωρεί στην ακύρωση 36 πτήσεων και στην αλλαγή της ώρας αναχώρησης σε μία.

Ειδικότερα οι πτήσεις που ακυρώνονται είναι
-OA 034 Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος - Σητεία
-ΟΑ 035 Σητεία - Κάσος - Κάρπαθος - Ρόδος
-ΟΑ 062 Αθήνα - Πάρος
-ΟΑ 063 Πάρος - Αθήνα
-ΟΑ 004 Αθήνα - Νάξος
-ΟΑ 005 Νάξος - Αθήνα
-ΟΑ 030 Αθήνα - Λέρος
-ΟΑ 031 Λέρος - Αθήνα
-ΟΑ 012 Αθήνα - Κάλυμνος
-ΟΑ 013 Κάλυμνος - Αθήνα

Την Πέμπτη ακυρώνονται οι εξής πτήσεις:
-ΟΑ 062 Αθήνα - Πάρος
-ΟΑ 063 Πάρος - Αθήνα
-ΟΑ 066 Αθήνα - Πάρος
-ΟΑ 067 Πάρος - Αθήνα
-ΟΑ 006 Αθήνα - Νάξος
-ΟΑ 007 Νάξος - Αθήνα
-ΟΑ 040 Αθήνα - Μήλος
-ΟΑ 041 Μήλος - Αθήνα
-ΟΑ 098 Αθήνα - Κάρπαθος
-ΟΑ 099 Κάρπαθος - Αθήνα
-ΟΑ 092-093 Ρόδος - Κάρπαθος
-ΟΑ 093 Κάρπαθος - Ρόδος
-ΟΑ 070 Αθήνα - Σύρος
-ΟΑ 071 Σύρος - Αθήνα
-ΟΑ 054 Αθήνα - Κύθηρα
-ΟΑ 055 Κύθηρα - Αθήνα
-ΟΑ 036 Κως - Κάλυμνος - Λέρος
-ΟΑ 037 Λέρος - Κάλυμνος - Κως
-ΟΑ 021 Αστυπάλαια - Αθήνα
-ΟΑ 020 Αθήνα - Αστυπάλαια
-ΟΑ 030 Αθήνα - Λέρος
-ΟΑ 031 Λέρος - Αθήνα
-ΟΑ 016 Αθήνα - Ικαρία
-ΟΑ 017 Ικαρία - Αθήνα
-ΟΑ 012 Αθήνα - Κάλυμνος
- ΟΑ 013 Κάλυμνος - Αθήνα

Επίσης, θα υπάρξει αλλαγή στην αναχώρηση της πτήσης ΟΑ 037 Κως-Ρόδος. Η αναχώρηση από την Κω θα γίνει στις 09:00 αντί για τις 15:50.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται το site της Olympic www.olympicair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Νοσοκομεία: Θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Επίσης, στην απεργία συμμετέχει και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που επίσης θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Σε απεργία έχει καλέσει τους οδοντίατρους και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη χώρα. «Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, είναι για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με σκληρά και άδικα μέτρα, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια λιτότητας και βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Μουσεία-Αρχαιολογικοί χώροι: Σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Έτσι, θα παραμείνουν κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.

ΜΜΕ: Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι και όλα τα σωματεία του Τύπου. Ως αποτέλεσμα δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης, έως και τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής. Λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις ίδιες ώρες δεν θα ανανεώνεται η ροή του Πρακτορείου. Εξαιρούνται μόνο οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το απεργιακό δελτίο. Επιπλέον, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα έχουν δικαίωμα προβολής δύο δεκάλεπτων δελτίων ειδήσεων, σε σχέση με τις κινητοποιήσεις.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι απεργούν την Πέμπτη: Αναλυτικός οδηγός"

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εργασίας για 12.700 θέσεις

Τη Δευτέρα θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα "Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης" με αριθμό ωφελούμενων 12.700 ατόμων και επιχειρήσεων.

Από 23 Νοεμβρίου 2015 μέχρι 30 Νοεμβρίου, θα γίνονται οι σχετικές αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης μέσα στο 2015 και για νέους ανθρώπους που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Ενώ για όσους ίδρυσαν επιχείρηση την τελευταία διετία ή προσέλαβαν προσωπικό μέσα στο 2015 στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νότιου Αιγαίου, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 1η Δεκεμβρίου μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2016.

Το πρόγραμμα αφορά σε αναδρομική πρόσληψη εργαζομένων από επιχειρήσεις από την αρχή του 2015 μέχρι και εφέτος τον Αύγουστο και όχι σε νέες προσλήψεις και δεν αφορά επιχειρήσεις για θέσεις εποχικής απασχόλησης.

Ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι με αυτό το πρόγραμμα "ανοίγει η αυλαία" του νέου ΕΣΠΑ με βασικό στόχο να ενισχυθούν οι νέοι άνθρωποι που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια και οι επιχειρήσεις που κατά το δύσκολο 2015 προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη δράση εισάγει καινοτομικά στοιχεία, τα οποία είναι η επιβράβευση των επιχειρήσεων που ενίσχυσαν την απασχόληση για μόνιμες θέσεις εργασίας, διασφαλίζονται χιλιάδες θέσεις εργασίας και εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Υπάρχει απλοποιημένο σύστημα δήλωσης συμμετοχής και μόνο εκείνοι που επιλέγονται για ένταξη θα αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, "αλλά η μείωση της γραφειοκρατίας συνοδεύεται από αυστηρό έλεγχο" υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο υφυπουργός τόνισε ακόμη ότι με το νέο πρόγραμμα θα καλυφθεί, εκτός από το μισθολογικό κόστος, αναδρομικά και το κόστος για λειτουργικές δαπάνες, όπως ενοίκια, κλπ, της νέας επιχείρησης. Ακόμη ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η παγκόσμια τράπεζα, η ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων και η EBRD για χρηματοδότηση στοχευμένων προγραμμάτων.

Η πρόεδρος του ΟΑΕΔ Καραμεσίνη ανέφερε από την πλευρά της ότι αφορά η δράση όσους ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ έξι μήνες πριν την πρόσληψη ή την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η επιχορήγηση είναι για 11 μήνες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εργασίας για 12.700 θέσεις"

Εξαρθρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες σπείρες που έκλεβε αυτοκίνητα

Στην εξάρθωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας, η οποία έκλεβε αυτοκίνητα από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τα αποσυναρμολογούσε στο Ζεφύρι και στις Αχαρνές, προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες κλοπής αυτοκινήτων που έχουν δράσει στη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, στο Ζεφύρι, συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων οι 10 είναι Ρομά και ο ένας υπήκοος Ρουμανίας.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 117 περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών, ενώ εκτιμάται από την Αστυνομία ότι η σπείρα αποκόμισε από την εγκληματική δραστηριότητά της, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το 1 εκατομ. ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων κλοπής οχημάτων.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες σπείρες που έκλεβε αυτοκίνητα"

Επένδυση 24 εκατ. ευρώ από την Coca Cola στο Σχηματάρι

Στην υλοποίηση νέου επενδυτικού προγράμματος στην Ελλάδα ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ προχωρά η Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της επένδυσης είναι η επέκταση της μονάδας του Σχηματαρίου, και η εδραίωσή της ως μιας σύγχρονης, μεγάλου μεγέθους, παραγωγικής και διανεμητικής μονάδας, κατά το πρότυπο των mega plants του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, η επένδυση περιλαμβάνει την επέκταση των παραγωγικών υποδομών της μονάδας, την αυτοματοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων. Το Σχηματάρι θα παράγει το σύνολο του όγκου χυμών και το 96% του όγκου αναψυκτικών ενώ θα διακινεί το 67% των πωλήσεων της εταιρείας.

Από την ενισχυμένη μονάδα του Σχηματαρίου θα πραγματοποιείται το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας σε αναψυκτικά και χυμούς, με κύρια αγορά τη Βουλγαρία, καλύπτοντας το 100% των αναγκών της σε Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου.

Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επένδυσης, η Ελλάδα θα διαθέτει την 7η μεγαλύτερη μονάδα εντός των 28 χωρών του Ομίλου Coca-Cola Hellenic, με τη δυνατότητα περαιτέρω παραγωγικής υποστήριξης και άλλων χωρών του Ομίλου.

Το Σχηματάρι θα αποτελεί πλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τον κεντρικό άξονα της εταιρείας για το παραγωγικό, αποθηκευτικό και διανεμητικό της δίκτυο.

Πέραν της υπάρχουσας δραστηριότητάς της, η μονάδα θα ενσωματώσει την παραγωγική και αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας του Βόλου και την αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία επιδοτεί τη μετεγκατάσταση των εργαζομένων και των οικογενειών τους - με παροχές όπως επιδότηση ενοικίου και κάλυψη εξόδων μετακόμισης- ώστε οι εργαζόμενοι του Βόλου και της Κάτω Κηφισιάς να μπορέσουν να συνεχίσουν να συμβάλλουν με την εμπειρία και τις ικανότητές τους στη διευρυμένη πλέον μονάδα του Σχηματαρίου.

Η ενσωμάτωση των αποθηκευτικών δραστηριοτήτων της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί σταδιακά έως τον Σεπτέμβριο του 2016, με την ολοκλήρωση της επέκτασης των αποθηκευτικών χώρων του Σχηματαρίου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Επένδυση 24 εκατ. ευρώ από την Coca Cola στο Σχηματάρι "

Η λήξη σύμβασης εργασίας μετά από άρνηση εργαζόμενου σε μονομερείς αλλαγές ισοδυναμεί με απόλυση

Το Ευρωπαικό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι «η λήξη συμβάσεως εργασίας μετά την άρνηση του εργαζομένου να αποδεχθεί μονομερή και ουσιώδη μεταβολή εις βάρος του των ουσιωδών στοιχείων της συμβάσεως συνιστά απόλυση κατά την έννοια της κοινοτικής οδηγίας για τις ομαδικές απολύσεις».

Το Ευρωπαικό Δικαστήριο, που κλήθηκε να τοποθετηθεί επί μιας ισπανικής υποθέσεως, επισημαίνει οτι αν γινόταν δεκτό ότι η μη αποδοχή από τον εργαζόμενο μειώσεως αποδοχών δεν εμπίπτει στην έννοια της απολύσεως, τούτο θα περιόριζε την πλήρη αποτελεσματικότητα της οδηγίας και θα υπονόμευε την προστασία των εργαζομένων.

Η υπόθεση έφθασε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο επειδή τον Σεπτέμβριο του 2013, η εταιρία Gestora Clubs Dir, που απασχολούσε 126 εργαζόμενους, προέβη σε 10 ατομικές απολύσεις. Μεταξύ των λήξεων αυτών περιλαμβανόταν η λήξη της συμβάσεως μιας εργαζομένης η οποία συμφώνησε σε λύση της, αφού ενημερώθηκε για τη μεταβολή των όρων εργασίας της (συνιστάμενη σε μείωση των τακτικών αποδοχών της κατά 25 %, για τους ίδιους αντικειμενικούς λόγους με αυτούς που προβλήθηκαν για τις λοιπές απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν).

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Η λήξη σύμβασης εργασίας μετά από άρνηση εργαζόμενου σε μονομερείς αλλαγές ισοδυναμεί με απόλυση"

Κομισιόν: Ειδική σήμανση στην Ευρώπη για τα προϊόντα που προέρχονται από εβραϊκούς οικισμούς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε νέα οδηγία που προβλέπει την καθιέρωση ειδικής προειδοποιητικής ετικέτας για τα προϊόντα που προέρχονται από τα εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, μετέδωσε το Reuters.

Παρ΄όλο που στις Βρυξέλες θεωρούν την ετικέτα «τεχνικής φύσεως» υπόθεση, στο Ισραήλ προκαλεί έντονες αντιδράσεις υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ειδική διάκριση».


Την απόφαση για την προειδοποιητική ετικέτα ανακοίνωσε το πρωί η Κομισιόν στο πλαίσιο της ειδοποίησης προέλευσης των προϊόντων. 



Ο πρέσβης της ΕΕ στο Ισραήλ Lars Faaborg-Andersen κλήθηκε μόλις έγινε γνωστή η απόφαση στο ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών και του επιδόθηκε διαμαρτυρία όπως γράφει η Haaretz.

Από την ΕΕ ανακοινώθηκε πως η προειδοποιητική ετικέτα έχει στόχο «να προστατεύσει του ευρωπαίους καταναλωτές και όχι για να ασκηθεί πολιτική πίεση στο Ισραήλ» όπως θεωρήθηκε από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η προειδοποίηση δεν θα έπρεπε να εκπλήξει το Ισραήλ» ανέφερε ο βοηθός εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Mark Toner.

Τα εδάφη που έχουν καταληφθεί από το Ισραήλ το 1967 κατά τον πόλεμο των «Εξι ημερών» και βάσει της απόφασης 242 (1967) του ΟΗΕ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν. Το Ισραήλ, θεωρεί πω ςοι περιοχές αυτές είναι «αμφισβητούμενες».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση «κατά πόσον οι ΗΠΑ εγκρίνουν την προειδοποιητική ετικέτα για τα προϊόντα από τα κατεχόμενα», λέγοντας πως το ζήτημα βρίσκεται υπό εξέταση ακόμη και δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες».


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Ειδική σήμανση στην Ευρώπη για τα προϊόντα που προέρχονται από εβραϊκούς οικισμούς"

Εγκύκλιος Χουλιαράκη και για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο δημόσιο

Σταδιακή αύξηση, και στο δημόσιο, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που εμπεριέχονται στο τρίτο μνημόνιο, προβλέπει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκης.

Οι αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης αρχίζουν από 19 Αυγούστου του 2016, ωστόσο ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης αφορά όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα απο 1ης Ιανουαρίου του 2015 και μετά, αλλά και όσους παραμένουν στην υπηρεσία τους ενώ έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και θα αποχωρήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά.

Στην ίδια εγκύκλιο καθορίζονται και οι προϋποθέσεις για την καταβολή του κατώτατου ορίου σύνταξης, ενώ αποσαφηνίζεται και ο νέος τρόπος υπολογισμού της μείωσης της σύνταξης στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος αποχωρεί από την υπηρεσία του, πριν απο την συμπλήρωση του νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι αλλαγές που επέρχονται σύμφωνα με την εγκύκλιο:

α) επέκταση του «νέου» τρόπου υπολογισμού της σύνταξης ο οποίος θεσπίστηκε με τις διατάξεις των άρθρων 3 και 4 του ν. 3865/2010 για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2015 και μετά και σε όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31/12/2014 και έχουν αποχωρήσει ή θα αποχωρήσουν από την Υπηρεσία από 1/9/2015 και μετά,
β) θέσπιση προϋποθέσεων για την καταβολή του κατωτάτου ορίου σύνταξης,
γ) νέος τρόπος υπολογισμού του ποσού της μείωσης της σύνταξης στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος αποχωρεί πριν τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και

δ) σταδιακή αύξηση από 19/8/2015 των ηλικιακών ορίων που ίσχυαν μέχρι και την 18-8¬2015 (προηγουμένη της ισχύος του ν. 4336/2015).

Η νέα εγκύκλιος ως προς τα «νέα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης», αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια και συμπλήρωμα της εγκυκλίου αριθμ. 13725/0092/26-1-2011 που εκδόθηκε για τον ν.3865/2010 (ΑΔΑ : 4ΑΡΠΗ-54) και με τις διευκρινίσεις που παρέχει αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων για τα νέα όρια ηλικίας φιλοδοξεί να παρουσιάσει μία κατά το δυνατό συγκροτημένη ερμηνευτική προσέγγιση προκειμένου να ενημερωθούν αναφορικά με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι/ασφαλισμένοι και επιπλέον να αποτελέσει ένα βοηθητικό εργαλείο για τους εφαρμοστές του νόμου, σε καμιά όμως περίπτωση δεν υποκαθιστά την κρίση των αρμόδιων συνταξιοδοτικών και δικαιοδοτικών οργάνων.

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει τέσσερις (4) Θεματικές Ενότητες.
Η πρώτη Θεματική Ενότητα (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ) αναφέρεται στο νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης και στα πρόσωπα που υπάγονται σε αυτόν.
Η δεύτερη Θεματική Ενότητα (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) αναφέρεται στις προϋποθέσεις καταβολής του κατωτάτου ορίου σύνταξης καθώς και στα πρόσωπα που εξαιρούνται από την εφαρμογή των οικείων διατάξεων.
Η τρίτη Θεματική Ενότητα (ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ) αναφέρεται στον τρόπο υπολογισμού μείωσης της σύνταξης στις περιπτώσεις που η σύνταξη καταβάλλεται πριν τη συμπλήρωση του νέου ορίου ηλικίας.
Η τέταρτη Θεματική Ενότητα (ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ) αναφέρεται στα νέα ηλικιακά όρια για την καταβολή της σύνταξης που θέσπισε ο ν. 4336/2015.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκύκλιος Χουλιαράκη και για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο δημόσιο"

Μήνυση για διαρροή απόρρητων εγγράφων

Κατά παντός υπευθύνου στρέφονται με μηνυτήρια αναφορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας για τα έγγραφα που εμφανίζονται ως απόρρητα και τα οποία κατέθεσε ο πρώην υπουργός Γ. Πανούσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά γίνεται λόγος για το φαινόμενο κατά το οποίο «δημοσιεύονται και μάλιστα ευρέως κείμενα διαλόγων που δεν γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι, και φαίνονται να έχουν προέλευση από υπηρεσίες που τηρούν το απόρρητο. Τα κείμενα αυτά δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Παρασκευόπουλος, τον υπεύθυνο θα τον βρει η Δικαιοσύνη. Τόσο αυτόν που διέρρευσε τα έγγραφα όσο και εκείνον που έκανε την αναπαραγωγή τους.

Ειδικότερα, πρόκειται να εξεταστεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, της υπεξαγωγής εγγράφου και της παράβασης της νομοθεσίας για το απόρρητο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πέρασε το πρωί της Τετάρτης την πόρτα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου.

Οι κ.κ. Παρασκευόπουλος, Τόσκας και Καλογήρου επισκέφθηκαν την εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη με δική τους πρωτοβουλία, προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση Πανούση.

Την Τρίτη, στον απόηχο των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση και των αποκαλύψεων για συνομιλίες μεταξύ ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς», ομάδας ποινικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε πως ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση με εξωθεσμικούς παράγοντες για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν. 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα την πόρτα του Αρείου Πάγου πέρασε και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να προσκομίσει στοιχεία μετά τα όσα υποστήριξε για τον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας και τις σχέσεις πολιτικών με μέλη οργανώσεων που στοχεύουν στη διατάραξη της ασφάλειας. 

«Έδωσα τα στοιχεία στην κα Kουτζαμάνη να τα αξιολογήσει. Ανέφερα ονόματα και πιστεύω ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες» είχε δηλώσει.






Αποφασίζει η Επιτροπή Θεσμών για τον χρόνο κλήτευσης Πανούση - Ρουμπάτη
Το μεσημέρι, το προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τον χρόνο που θα πρέπει να κληθούν για να ενημερώσουν ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με αφορμή τις καταγγελίες του τελευταίου για απειλές κατά της ζωής του.

Την πρόταση έκαναν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι συμμετέχουν στο προεδρείο.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αποδέχτηκε το αίτημα να καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού όμως προηγουμένως, όπως είπε, «γίνει μια οργανωμένη συζήτηση, ώστε η κλήτευση του επικεφαλής της ΕΥΠ και του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μη γίνει για να καλύψει απλώς την περιέργειά μας για ονόματα ή στοιχεία, αλλά για να γίνει ουσιαστικός διάλογος».


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση για διαρροή απόρρητων εγγράφων"

«Έρχεται» αύξηση 3% στις εργοδοτικές εισφορές την επόμενη τριετία;

Ειλημμένη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3%.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κωνσταντίνο Μπίτσιο.

Όπως γράφει «την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ βρισκόταν σε συνεδρίαση χτύπησε το τηλέφωνο του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου του ΣΕΒ Κωνσταντίνου Μπίτσιου. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο, γενικών καθηκόντων θα τον χαρακτηρίσω, υπουργός Παππάς. Κάλεσε τον κ. Μπίτσιο να προσέλθει αμέσως στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως και έγινε. Λίγο αργότερα ο κ. Μπίτσιος επέστρεψε στη συνεδρίαση του ΣΕΒ με το κακό μαντάτο: το γοητευτικό αγόρι Παππάς του ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει κατά 3% την εργοδοτική εισφορά και του ζήτησε να το μεταφέρει στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ».

Κατά τις πληροφορίες του δημοσιογράφου η αύξηση θα είναι κλιμακωτή (1,5% το 2016, 0,5% το 2017 και 1% το 2018) «και ενστάσεις ή αντιρρήσεις δεν θα γίνουν δεκτές».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έρχεται» αύξηση 3% στις εργοδοτικές εισφορές την επόμενη τριετία;"

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν αναγνωρίζουμε την κατοχή στην Κύπρο

O αναπληρωτής εκπρόσωπος του State Department Μάρκ Τόνερ, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε χθες στην Ουάσιγκτον ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την κατοχή στη Κύπρο.

Ο κ. Τόνερ απαντούσε σε ερώτηση για την παρουσία ένστολων Τούρκων αξιωματικών σε δεξίωση της αμερικανικής πρεσβείας στη κατεχόμενη Λευκωσία.

«Γνωρίζετε» είπε «ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει στην Κύπρο. Υποστηρίζουμε μία διαδικασία η οποία οδηγεί σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «δεν αναγνωρίζετε την κατοχή;», ο κ. Τόνερ απάντησε «όχι».

Σημείωσε πως «κάποια μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας εμφανίστηκαν με στολή και αυτό είναι κάτι που δεν θα παραβλέπαμε».

Στο ερώτημα αν ήταν λάθος, ο κ. Τόνερ παρέπεμψε το δημοσιογράφο «να ρωτήσει τους Τούρκους στρατιωτικούς που αποφάσισαν να εμφανιστούν έτσι». «Αντιλαμβάνομαι» σημείωσε «ότι έγινε λάθος, αλλά θα σας παραπέμψω στις τουρκικές αρχές επ` αυτού».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν αναγνωρίζουμε την κατοχή στην Κύπρο"

Γερμανία: Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει το «Δουβλίνο»

Αντιδράσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Γερμανίας έχει προκαλέσει η απόφαση του Βερολίνου να επαναφέρει σε ισχύ τη Συνθήκη του Δουβλίνου και να επαναπροωθεί στις χώρες εισόδου της ΕΕ τους πρόσφυγες, περιλαμβανομένων και των Σύρων, που ζητούν άσυλο στη Γερμανία.

Όπως δήλωσε χθες Τρίτη ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, το Βερολίνο εφαρμόζει από τις 21 Οκτωβρίου το πρωτόκολλο του Δουβλίνου για όλους τους πρόσφυγες, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό ισχύει για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ εκτός της Ελλάδας.

Τον Αύγουστο η Γερμανία είχε αναστείλει προσωρινά η εφαρμογή της Συνθήκης μόνο για τους Σύρους.

Πλέον το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) ελέγχει ξεχωριστά κάθε υπόθεση εισόδου στη Γερμανία για να αποφασίσει αν κάποιος θα σταλεί πίσω στη χώρα από την οποία εισήλθε στην ΕΕ.

Πάντως, σήμερα, πολλοί πολιτικοί των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) επέκριναν την απόφαση της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δεν είχε ενημερώσει το κόμμα τους, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, για την απόφαση αυτή.

«Θα εξετάσουμε την τελευταία ανακοίνωση του κύριου ντε Μεζιέρ και θα την αξιολογήσουμε αντικειμενικά με ηρεμία», σχολίασε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Τόρστεν Σέφερ-Γκίμπελ στην Passauer Neuen Presse.

«Αυτό που δεν λειτουργεί είναι η έλλειψη επικοινωνίας με το υπουργείο Εσωτερικών», πρόσθεσε. «Κάθε ημέρα ένα ατόπημα του ντε Μεζιέρ δεν ενισχύει την εμπιστοσύνη στην ικανότητα λειτουργίας της κυβέρνησης», τόνισε.

Σύμφωνα με κύκλους από το SPD, ακόμη και ο επικεφαλής του BAMF Φρανκ-Γιούργκεν Βάιζε δεν είχε ενημερωθεί για την επαναφορά σε ισχύ της Συνθήκης του Δουβλίνου για τους Σύρους αιτούντες άσυλο.

Παράλληλα το SPD επισημαίνει ότι πλέον καμία χώρα εισόδου προσφύγων στην ΕΕ δεν πρόκειται να καταγράφει όσους επιθυμούν να πάνε στη Γερμανία, καθώς θα υπάρχει ο κίνδυνος να σταλούν πίσω.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ- Έκαρντ σχολίασε: «Η επαναφορά της Συνθήκης του Δουβλίνου θα παρατείνει τον χρόνο επεξεργασίας των αιτήσεων για την παροχή ασύλου, θα απασχολήσει περισσότερο τα δικαστήρια και δεν θα λύσει κανένα από τα τρέχοντα προβλήματα».

Πάντως η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ χαιρέτισε την απόφαση του Βερολίνου.

«Είναι ένα μήνυμα που περιμέναμε τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε η συντηρητική πολιτικός. Πρόκειται «για ένα σημείο καμπής από την κουλτούρα υποδοχής χωρίς όρια πίσω σε μια κουλτούρα της λογικής και μέτρου», τόνισε η Μικλ- Λάιτνερ.

Τώρα είναι «απαραίτητο να στείλουμε ξεκάθαρα το νέο αυτό στον κόσμο, ώστε να έχει αποτέλεσμα».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει το «Δουβλίνο»"

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Τόσκας και Παρασκευόπουλος

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου.

Κατά την είσοδό τους στο δικαστικό μέγαρο αρνήθηκαν να απαντήσουν σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τον σκοπό της επίσκεψής τους.

Την Τρίτη, στον απόηχο των καταγγελιών του Γ.Πανούση και των αποκαλύψεων για συνομιλίες μεταξύ ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς», ομάδας ποινικών και από την άλλη πλευρά κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε πως ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση με εξωθεσμικούς παράγοντες για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι δεν γνωρίζει τι είπε ακριβώς ο Γ. Πανούσης αλλά ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν, προβάλλοντας ως απόδειξη ότι ο νόμος που προέκυψε είχε πάρα πολλές ρυθμίσεις που άφησαν απογοητευμένες κάποιες ομάδες κρατουμένων, λόγος για τον οποίο του έκαναν επιθέσεις.

Είπε, μάλιστα, ότι έχει δεχθεί και ο ίδιος απειλές αλλά τις έχει αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν με τον οποίο τις αντιμετώπισε ο Γιάννης Πανούσης.

Για τις καταγγελίες του Γ. Πανούση, ο υπουργός επισήμανε ότι είναι ήσυχος από τη στιγμή που του θέματος επιλήφθηκε πλέον η Δικαιοσύνη και η κορυφαία εισαγγελέας και πρόσθεσε πως πλέον θα φανεί τι υπάρχει και τι όχι.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Τόσκας και Παρασκευόπουλος"

Ζιν: Να κλείσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (Ifo) Χανς- Βέρνερ Ζιν ζήτησε από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσουν τα εξωτερικά της σύνορα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση, ενώ τάχθηκε υπέρ και των φραχτών, των περιπολιών στη θάλασσα και της επαναπροώθησης των προσφύγων στις χώρες εισόδου τους.

Μάλιστα ο Ζιν πηγαίνει ένα βήμα παρά πέρα: η Γερμανία δεν πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορά της, είπε επικρίνοντας τη μέχρι τώρα πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

«Η επιδεικτική πολιτική της καγκελαρίου ενθάρρυνε τη μετανάστευση», δήλωσε ο Ζιν σε συνέντευξή του στο Spiegel Online.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία με τους πρόσφυγες ο πρόεδρος του Ifo κατηγορεί επίσης και την απόφαση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετανάστευσης και Προσφύγων, το οποίο στις 21 Αυγούστου ανακοίνωσε ότι όλοι οι Σύροι πρόσφυγες θα λαμβάνουν άσυλο καθώς θεωρείται ότι προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη.

«Αυτό οδήγησε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να φύγουν. Ολοένα και περισσότεροι Σύροι φεύγουν από τους καταυλισμούς του ΟΗΕ στην Τουρκία και κατευθύνονται προς τη Γερμανία», τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ζιν, το δικαίωμα στο άσυλο είναι προσωπικό και δεν μπορεί να αναγνωρίζεται εκ των προτέρων σε μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση ο Ζιν εκτιμά ότι η καλύτερη λύση βρίσκεται στην Τουρκία.

«Εκεί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται καλύτερα οι πρόσφυγες, όπως προβλέπει η Σύμβαση της Γενεύης. Είναι απαράδεκτο, αν ισχύει, το γεγονός ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) περιόρισε τις μερίδες φαγητού των προσφύγων διότι δεν έχει αρκετά χρήματα. Πρέπει να υποστηρίξουμε την Τουρκία ώστε να δημιουργηθούν πόλεις εκεί που διαμένουν οι πρόσφυγες», εξήγησε ο Ζιν.

Ως δεύτερη καλύτερη λύση ο πρόεδρος του Ifo βρίσκει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από την Ελλάδα, ώστε να ελέγχεται η εισροή προσφύγων και μεταναστών. «Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει», πρόσθεσε.

Η τρίτη καλύτερη λύση είναι «να λάβουμε υπόψη μας σοβαρά τη Συνθήκη Σένγκεν και να ελέγχουμε στα σύνορα», τόνισε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όταν ρωτήθηκε για τη στάση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν αναφορικά με την προσφυγική κρίση, ο Ζιν τον υπερασπίστηκε.
«Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την Ουγγαρία επειδή τηρεί τη Συνθήκη Σένγκεν και ελέγχει τα σύνορα. Όπως είναι γνωστό, η Ουγγαρία δέχθηκε πέντε φορές περισσότερους πρόσφυγες από τη Γερμανία σε σχέση με τον πληθυσμό της. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε», επεσήμανε.

Παράλληλα ο Ζιν ζήτησε «να ασφαλίσουν και τα σύνορα Σλοβενίας- Κροατίας και να καταγράφονται εκεί οι αιτούντες άσυλο».

Στην περίπτωση που ούτε αυτό λειτουργήσει ο πρόεδρος του Ifo προτείνει την πλήρη επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα της Γερμανίας.

Αναφορικά με τη δυνατότητα των προσφύγων να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, ο Ζιν επεσήμανε ότι αν και οι περισσότεροι είναι στη σωστή ηλικία, γύρω στα 20, και παρά το γεγονός ότι η Γερμανία χρειάζεται τη μετανάστευση για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη δημογραφική κρίση, η χώρα χρειάζεται «μετανάστες τους οποίους θα έχει αναζητήσει η ίδια, που διαθέτουν προσόντα (...) Οι περισσότεροι πρόσφυγες που έρχονται τώρα δεν πληρούν τα κριτήρια αυτά».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζιν: Να κλείσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση"

Κουρουμπλής: Κανονικά θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα

Τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα έχουν σταλεί και θα καταβληθούν κανονικά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Αnt1.

Εκτίμησε δε πως υπάρχει πεδίο συμφωνίας με τους δανειστές για τα κόκκινα δάνεια και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την πρώτη κατοικία.

Υποστήριξε ότι θα πρεπει να υπάρξουν φορολογικές επιβαρύνσεις και στο ιντερνετικό στοίχημα, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχει έκθεση με 190 οδηγούς που χρέωναν σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα παραπάνω σχεδόν 500 χιλιόμετρα την ημέρα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρουμπλής: Κανονικά θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα"

Τα ανείσπρακτα ενοίκια στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Τον Οκτώβριο, οι δανειστές απαίτησαν και κέρδισαν κατάργηση της διάταξης για τη δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο.

Αν δεν υπάρξει αλλαγή, το επόμενο έτος χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στους οποίους οι ενοικιαστές δεν πλήρωσαν τα οφειλόμενα, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για εισοδήματα τα οποία ουδέποτε εισέπραξαν.

Το θέμα συζητείται ήδη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τους δανειστές και σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιδιώκει νομοθετική πρόβλεψη φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια κατά το χρόνο που πραγματικά εισπράττονται.

Για να συμβεί αυτό, σύμφωνα με το Euro2day, θα απαιτηθεί τροποποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με διατάξεις του οποίου έχει τεθεί γενικός κανόνας για τη φορολόγηση κάθε μορφής εισοδημάτων με βάση το σύστημα της δεδουλευμένης βάσης, δηλαδή κατά το χρόνο όπου ο δικαιούχος απέκτησε το δικαίωμα είσπραξης του εισοδήματος.

Εξαίρεση, στην οποία εφαρμόζεται το σύστημα της ταμειακής βάσης, αποτελούν μόνο οι ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που εισπράττει καθυστερημένα ο δικαιούχος εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις, σε φορολογικό έτος μεταγενέστερο του έτους που αποκτήθηκε το δικαίωμα.

Οι σχετικές προτάσεις έχουν τεθεί στο τραπέζι των δανειστών αλλά θεωρείται δύσκολο να περάσουν. Σε εκκρεμότητα παραμένει άλλωστε και η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια (από το 11% στο 13% και από το 33% στο 35%) με το υπουργείο Οικονομικών να επιδιώκει νέα κλίμακα με περισσότερους συντελεστές η οποία θα οδηγεί όμως σε αύξηση εσόδων κατά 200 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπει το Μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη για την αύξηση των συντελεστών φόρου στα εισοδήματα από ενοίκια κατατέθηκε τον Οκτώβριο στη Βουλή αλλά αποσύρθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να επιζητεί αναδιανομή των βαρών κατά τη φορολόγηση εισοδημάτων από ενοίκια με ευνοϊκότερη μεταχείριση των χαμηλών εισοδημάτων και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στα υψηλότερα κλιμάκια.

Και αυτό το στοίχημα κρίνεται δύσκολο και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι σύντομα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επανακαταθέσει την αποσυρθείσα ρύθμιση για αύξηση των συντελεστών στο 13% και το 35% (με διαχωριστική γραμμή τα 12.000 ευρώ εισοδήματος από ενοίκια).

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα ανείσπρακτα ενοίκια στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης"

«Ψαλίδι» έως 50% στα μερίσματα συνταξιούχων του Δημοσίου

«Πράσινο φως» για να προχωρήσει με αναλογιστική μελέτη στον επανυπολογισμό όλων των μερισμάτων που λαμβάνουν σήμερα περίπου 250.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου πήρε το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων από το υπουργείο Εργασίας.

Οι περικοπές σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» είναι βέβαιες και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για κλιμακωτό ψαλίδι που θα ξεκινά από 20% για όσους αποχώρησαν με σύνταξη από το Δημόσιο και πήραν το μέρισμα άνω των 60 ή 65 ετών, ενώ για όσους συνταξιοδοτήθηκαν από τα 50 το κούρεμα του μερίσματος θα φτάνει και στο 50%!

Εξετάζεται μάλιστα η καταβολή του βοηθήματος στους νέους μερισματούχους να συνδυαστεί με πιο αυστηρό ηλικιακό κριτήριο και το μέρισμα να αρχίσει να καταβάλλεται όχι κατά τη συνταξιοδότησή τους, αλλά από μια ηλικία και μετά (π.χ. μετά το 60ό έτος) ή να καταβάλλεται εξαρχής ένα πολύ μικρό ποσό που θα αυξάνει ανάλογα με την ηλικία του συνταξιούχου.

Με σύνταξη στα 55, για παράδειγμα, να καταβάλλεται το 50% του μερίσματος και, όταν ο συνταξιούχος φτάνει στα 60, να παίρνει άλλο ένα 25% και στα 67 το υπόλοιπο 25%.

Το Ταμείο έχει έλλειμμα 246 εκατ. ευρώ και μετά βίας πλήρωσε τα μερίσματα στο τέλος Οκτωβρίου. Για τον Νοέμβριο είναι άγνωστο αν θα βρει τα 19 εκατ. που χρειάζεται ώστε να συμπληρωθούν τα 41 εκατ. ευρώ των συνταξιοδοτικών του παροχών και μετά την απαγόρευση της κρατικής επιχορήγησης έχει φτάσει να «ξύνει τον πάτο του βαρελιού» και έχει στραφεί στον ΕΟΠΥΥ και στο ΙΚΑ, που τους ζητάει χρωστούμενες εισφορές παρελθόντων ετών.

Κατά τα φαινόμενα, το ΜΤΠΥ θα είναι το πρώτο Ταμείο που θα εφαρμόσει τον επανυπολογισμό και τις περικοπές όλων των συνταξιοδοτικών βοηθημάτων που καταβάλλει με μειώσεις που θα είναι κλιμακωτές και θα κυμαίνονται από 20% ως 60% στα μηνιαία ποσά των 250.000 συνταξιούχων.

Σε αυτούς προστίθενται άλλοι 30.256 νέοι δικαιούχοι με αιτήσεις ως τον Σεπτέμβριο του 2015 οι οποίοι είτε δεν παίρνουν μέρισμα είτε παίρνουν ένα «προμέρισμα» που όμως θα τους ζητηθεί πίσω με τον επανυπολογισμό που θα γίνει από το ΜΤΠΥ.

Η αναλογιστική μελέτη είναι κατ’ ουσίαν το «περιτύλιγμα» των μειώσεων που ετοιμάζονται για να μη γίνουν οι ίδιες περικοπές σε όλους αλλά να είναι ανάλογες των εισφορών, των ετών ασφάλισης και της ηλικίας που συνταξιοδοτήθηκαν.

Τις περισσότερες απώλειες από τον επανυπολογισμό των 250.000 μερισμάτων θα έχουν όσοι λαμβάνουν άνω των 500 ευρώ ενώ μικρότερες θα είναι οι περικοπές για όσους βρίσκονται στα κατώτατα όρια με ποσά της τάξης των 90 ως 120 ευρώ το μήνα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ψαλίδι» έως 50% στα μερίσματα συνταξιούχων του Δημοσίου"

Επανελέγχονται πτυχία νέων δικηγόρων που σπούδασαν στο εξωτερικό

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον δικηγορικό κόσμο, καθώς επίκειται επανέλεγχος πτυχίων εκατοντάδων νέων δικηγόρων που σπούδασαν Νομική σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου.

Ο επανέλεγχος, όπως λέει στα Νέα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, καθίσταται αναγκαίος μετά τη διαπίστωση ότι 33 νέα πτυχία που υποβλήθηκαν προς έλεγχο στους ελληνικούς δικηγορικούς συλλόγους προκειμένου να εγγραφούν οι κάτοχοί τους παρουσίαζαν σοβαρές αντιφάσεις.

Επιπλέον στο πρόσφατο παρελθόν, προτού ανατεθεί στους δικηγορικούς συλλόγους ο έλεγχος των πτυχίων μέσω Επιτροπής Αξιολόγησης, πολλοί νέοι δικηγόροι είχαν προέλθει από τα ίδια ιδιωτικά πανεπιστήμια με αναγνωρισμένα πτυχία, οι οποίοι ήδη δικηγορούν και τώρα θα ελεγχθούν ξανά.

Παράλληλα, η Επιτροπή Αξιολόγησης επαγγελματικών προσόντων πτυχιούχων αλλοδαπής των δικηγορικών συλλόγων βγάζει ουσιαστικά κόκκινη κάρτα στον ΔΟΑΤΑΠ (σ.σ. το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) επειδή έχει αναγνωρίσει πτυχία για τα οποία μετέπειτα διαπιστώθηκαν ελλείψεις.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Επανελέγχονται πτυχία νέων δικηγόρων που σπούδασαν στο εξωτερικό"

Σύντομα λύση στις υποθέσεις δανείων σε ελβετικό φράγκο

Σύντομα θα δοθεί λύση στις υποθέσεις των ενυπόθηκων δανείων σε ελβετικό φράγκο ,όπως προκύπτει από απάντηση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου σε ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Δημαρά.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού παρακολουθούν προσεκτικά την εξέλιξη των ανωτέρω δικαστικών αποφάσεων και εξετάζουν νομοθετικές προτάσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς τις αποφάσεις αυτές.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που οι υποθέσεις αυτές καταστούν αμετάκλητες, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της σχετικής διάταξης του άρθρου 10 παρ.21 του Ν.2251/1994, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα του αρμόδιου Υπουργού, με απόφασή του να καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις προσαρμογής της συναλλακτικής συμπεριφοράς των προμηθευτών στο δεδικασμένο αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων επί αγωγών καταναλωτή ή ενώσεων καταναλωτών, καθώς οι συνέπειες του δεδικασμένου έχουν ευρύτερο δημόσιο ενδιαφέρον για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών.

Όσον αφορά στη σχετική πρόταση την οποία υπέβαλε πρόσφατα η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Καταναλωτή για την επίλυση των συγκεκριμένων υποθέσεων, δύναται να αποτελέσει βάση για συμβιβαστική επίλυση των διαφορών στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων σε ελβετικό φράγκο, εφόσον υπάρχει συμφωνία και των δύο εμπλεκόμενων μερών.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην προσφάτως εκδοθείσα ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/17/ΕΕ για την ενυπόθηκη πίστη υπάρχει ειδικό κεφάλαιο που ρυθμίζει τα δάνεια σε ξένο νόμισμα και τα δάνεια μεταβλητού επιτοκίου.
Ειδικότερα, προβλέπεται ειδικό κανονιστικό πλαίσιο για τη διασφάλιση του δικαιώματος του καταναλωτή να μετατρέψει τη σύμβαση πίστωσης σε εναλλακτικό νόμισμα τηρουμένων κάποιων προϋποθέσεων, καθώς και για τον περιορισμό του συναλλαγματικού κινδύνου οποίο είναι εκτεθειμένος ο καταναλωτής βάσει της σύμβασης πίστωσης.

Η εν λόγω Οδηγία εφαρμόζεται σε συμβάσεις ενυπόθηκης πίστης που θα συναφθούν μετά από τις 21 Μαρτίου 2016, ενώ ρητά ορίζεται ότι τα κράτη μέλη μπορούν να θεσπίζουν περαιτέρω ρυθμίσεις για τα δάνεια σε ξένο νόμισμα, με την προϋπόθεση ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν έχουν αναδρομική ισχύ.

Η ενσωμάτωση της Οδηγίας, με καταληκτική ημερομηνία την 21η Μαρτίου 2016, αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ στην αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή συμμετέχουν και εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου μας.

Το έργο της επιτροπής ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους με ενδεχόμενη παράταση του έργου της περί τα τέλη Ιανουαρίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες που προβλέπονται για την ορθή ενσωμάτωση της Οδηγίας στην ελληνική έννομη τάξη.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύντομα λύση στις υποθέσεις δανείων σε ελβετικό φράγκο"

Ένταση και χημικά σε απεργούς στα Γιάννενα

Ένταση ανάμεσα σε εργαζόμενους απεργούς, στο εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση» στα Γιάννενα και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κλιμακούμενη επιχείρηση τρομοκράτησης με χρήση βίας, ΜΑΤ και Χημικών εναντίον των εργαζομένων Απεργών στο εργοστάσιο ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στα Γιάννενα, που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών.

Οι εργαζόμενοι που περιφρουρούσαν την απεργία τους δέχτηκαν σήμερα, Τετάρτη 11 Νοέμβρη, νέα επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ (είχαν προηγηθεί αντίστοιχες επιχειρήσεις την Δευτέρα και την Τρίτη με προσαγωγές εργαζομένων). Τα ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων εναντίον των Απεργών λειτούργησαν για μια ακόμη φορά ως μπράβος της εργοδοσίας που θέλει να στείλει τους εργαζόμενους στην Ανεργία και όσους κρατήσει να είναι με πετσοκομμένους μισθούς.

Για την κλιμακούμενη επιχείρηση τρομοκράτησης φέρει τεράστιες ευθύνες η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία έδωσε εντολή να επιτεθούν τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο τους. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως μπράβος αυτών που απολύουν και πετσοκόβουν τους μισθούς των εργαζομένων.
Αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων ότι τα ΜΑΤ προχώρησαν σε 8 προσαγωγές εργαζομένων - εκ των οποίων ο ένας μάλιστα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας - λίγες ώρες πριν την Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη.

Απαιτούμε
Άμεση Απελευθέρωση όλων των εργαζομένων
Να φύγουν τα ΜΑΤ
Να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα των απεργών

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτές Κυβέρνησης-Εργοδοσίας. Να εκφράσουν μαζικά την Αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Γενική Ανακύκλωση».

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση και χημικά σε απεργούς στα Γιάννενα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news