facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Τι αλλάζει στις άτοκες δόσεις για χρέη στην εφορία

Αλλάζει προς το ευνοϊκότερο το καθεστώς για ρύθμιση χρεών με άτοκες δόσεις, για οφειλέτες που χρωστούν κάτω από 5.000 ευρώ.

Ενώ δηλαδή πριν, για να είναι άτοκες οι δόσεις, ίσχυε περιουσιακό κριτήριο να μην ξεπερνά η περιουσία του οφειλέτη τις 150.000 ευρώ βάσει του Ε9, πλέον αυτό αλλάζει και με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε (άρθρο 51) η αξία των ακινήτων εξετάζεται όπως αυτή αποτυπώνεται στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, η προηγούμενη ρύθμιση έλεγε πως όσοι χρωστούν έως 5.000 ευρώ δικαιούνται άτοκες δόσεις, εφόσον η ακίνητη περιουσία τους -όπως προκύπτει από την δήλωση Ε9- δεν ξεπερνά τις 150.000 ευρώ συνολικά, περιλαμβάνοντας έτσι και τα εκτός σχεδίου χωράφια.

Αντιθέτως, με τη νέα διατύπωση, εξετάζεται αν ξεπερνά τις 150.000 «η αξία της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, όπως υπολογίζεται για τον προσδιορισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και η οποία προκύπτει από την τελευταία δήλωση -πράξη προσδιορισμού του φόρου», όπου εκεί υπολογίζονται μόνον τα κτίσματα και τα εντός αντικειμενικού συστήματος οικόπεδα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλάζει στις άτοκες δόσεις για χρέη στην εφορία"

ΣΕΒ: Το 60% του μισθού "πηγαίνει" σε φόρους και εισφορές

Μισθωτός με μικτές αποδοχές ύψους 2.400 ευρώ το μήνα (ποσό που είναι κατά 67% μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό) και δύο παιδιά πληρώνει το 60% του μισθού σε φόρους και εισφορές, ποσοστό που είναι σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από τη Γερμανία και 70% περισσότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Αντίστοιχα, για μισθωτό με μέσες μικτές αποδοχές 1.440 ευρώ το μήνα, η Ελλάδα έχει υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές ως ποσοστό των μισθών σε σύγκριση με Ολλανδία, Φινλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία, ενώ μόνο τρεις χώρες έχουν αισθητά υψηλότερες εισφορές από τις ελληνικές.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του ΣΕΒ, στο οποίο επισημαίνεται, ωστόσο ότι οι χώρες που έχουν αντίστοιχα υψηλές εισφορές είναι όλες χώρες με χαμηλότερη γραφειοκρατία, χωρίς ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, με λιγότερη πολιτική αβεβαιότητα και τις οποίες εμπιστεύονται οι αγορές, πεδία στα οποία η χώρα μας υστερεί κατά πολύ.

Ο ΣΕΒ επαναλαμβάνει ότι προτάσεις για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κρίνονται στη σημερινή συγκυρία ανεδαφικές, καθώς θα επιτείνουν την ύφεση που είναι προ των πυλών, οδηγώντας σε αύξηση της ανεργίας, ενώ επαναλαμβάνει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι γενναιόδωρο για το Δημόσιο, καθώς η αναλογία των συντάξεων του Δημοσίου στις συνολικές δαπάνες είναι αισθητά μεγαλύτερη της συμμετοχής των συνταξιούχων του Δημοσίου στο σύνολο των συνταξιούχων, ενώ οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα μετέχουν παραδοσιακά δυσανάλογα στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Στο δελτίο επισημαίνεται ακόμη ότι η Ελλάδα είναι σήμερα μία ακραία περίπτωση υποεπένδυσης, με τις καθαρές (μετά τις αποσβέσεις) επενδύσεις το 2014 να είναι αρνητικές και να διαμορφώνονται σε -8,3% του ΑΕΠ. Υποεπένδυση σε χαμηλότερο βαθμό παρατηρείται και στην Πορτογαλία, την Ιταλία και την Κύπρο, ενώ όλες οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ-28 έχουν θετικές καθαρές επενδύσεις, που σημαίνει ότι οι επενδύσεις τους καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για συντήρηση του κεφαλαιακού τους εξοπλισμού και, επιπλέον, αυξάνουν το κεφαλαιακό τους απόθεμα).

Στη χώρα μας για κάθε 1 ευρώ παραγωγή και εισόδημα απαιτούνται επενδυτικά κεφάλαια πενταπλάσιας αξίας, όταν στον υπόλοιπο αναπτυγμένο κόσμο απαιτούνται τα μισά περίπου από τα κεφάλαια αυτά. «Το γεγονός ότι η χώρα μας είναι τελευταία στη σχετική κατάταξη σημαίνει ότι λειτουργεί με τεράστια εμπόδια στην οικονομική δραστηριότητα, τα οποία, αν δεν αρθούν, καταδικάζουν την χώρα σε διαρκή ύφεση ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, σε ένα αναπτυξιακό τέλμα χαμηλών επιδόσεων, μη ικανών να δημιουργήσουν ευκαιρίες για την αύξηση της απασχόλησης και των εισοδημάτων», υποστηρίζει ο ΣΕΒ.
Το προεδρείο του Συνδέσμου βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες και πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΕΒ: Το 60% του μισθού "πηγαίνει" σε φόρους και εισφορές"

Στάση εργασίας σε Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ την Τρίτη

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας αναμένεται να προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη από τις 21.00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας, καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο την κακοδιαχείριση στα ΜΜΜ και για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα το Μετρό, το Τραμ και ο ΗΣΑΠ.

Τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), Σύλλογος εργαζομένων Τραμ (ΣEΤ) και Ένωση εργαζομένων ΗΣΑΠ σε κοινή ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποτελεί και παράρτημα του τελευταίου νόμου (4337/15), δεν υπάρχει κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό, ούτε ποσοτικά στοιχεία - προβλέψεις ή στόχοι -που να «δείχνουν» το όφελος που θα προκύψει.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας σε Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ την Τρίτη"

To ΔΝΤ συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο με ελάφρυνση του χρέους

Το ΔΝΤ είναι ανοικτό να συζητήσει τη συμμετοχή του στο νέο Πρόγραμμα για την Ελλάδα, εφόσον ληφθούν υπόψη οι όροι του, όπως η ανάγκη της αναδιάρθρωσης του χρέους, όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Στο ΔΝΤ είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν, υπό τον όρο ότι το πρόγραμμα θα βασίζεται σε δύο άξονες, σε ισχυρές μεταρρυθμίσεις, αλλά και σε ένα βιώσιμο χρέος, τόνισε ο κ. Ράις.

Αναφερόμενος στο ρόλο της αποστολής του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθηκαν στην Αθήνα, εξήγησε ότι υπάρχει συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Το Ταμείο είναι πλήρως δεσμευμένο στις συζητήσεις πολιτικής στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, είπε και πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε με την κυβέρνηση θέματα σχετικά με την εφαρμογή των πολιτικών». Είναι φιλόδοξη η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, τόνισε.

Η επανέναρξη και η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα εξαρτηθεί από τις κυβερνητικές πολιτικές και την εφαρμογή τους, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου και αναφερόμενος στη συμμετοχή του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα επανέλαβε ότι στο ΔΝΤ είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν, υπό τον όρο ότι το πρόγραμμα θα βασίζεται σε δύο άξονες, σε ισχυρές μεταρρυθμίσεις, αλλά και σε ένα βιώσιμο χρέος.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν το Ταμείο συμφωνεί με την θέση της Ευρωζώνης να συσχετισθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ο εκπρόσωπος θύμισε ότι η αξιολόγηση από την ΕΚΤ για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών θα ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδος. Άφησε πάντως να εννοηθεί ότι το Ταμείο στηρίζει την ανεξαρτησία των τραπεζών και επιθυμεί την μη ανάμειξη της κυβέρνησης στις διοικήσεις.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "To ΔΝΤ συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο με ελάφρυνση του χρέους"

Ουγγαρία: Οι μετανάστες ν΄ απελαθούν στην Ελλάδα

Η ουγγρική κυβέρνηση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του σχεδίου της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση μεταναστών βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων, αν το ουγγρικό κοινοβούλιο υιοθετήσει τον Δεκεμβριο τη σχετική πρόταση, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

"Η Ουγγαρία δεν θέλει να δεχθεί μετανάστες που απελαύνονται. Η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να απελαθούν στην Ελλάδα", δήλωσε ο Γιάνος Λάζαρ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως η Ουγγαρία θα πρέπει να δεχθεί βάσει του σχεδίου έως 40.000 μετανάστες.

Η Σλοβακία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα προσφύγει νομικά κατά του σχεδίου.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ουγγαρία: Οι μετανάστες ν΄ απελαθούν στην Ελλάδα"

Αλλαγές «στα μουλωχτά» στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ καταγγέλλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Για «εν κρυπτώ» νομοθέτηση και «εξυπηρέτηση συμφερόντων κάτω από το τραπέζι» αναφορικά με ορισμένες διατάξεις του σχεδίου νόμου για τα ΜΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, η αντιπολίτευση.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης εκ μέρους της ΝΔ, αλλά και ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνουν λόγο για αλλαγές «στα μουλωχτά» και χωρίς ενημέρωση του Σώματος στο άρθρο 14, που αφορά τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ εγείρουν ερωτήματα για το αν εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα.

Εξηγούν μάλιστα ότι τις συγκεκριμένες αλλαγές δεν τις είχαν ζητήσει ούτε οι εκπρόσωποι των ενώσεων περιφερειακών καναλιών ούτε οι βουλευτές.

Ειδικότερα, σημειώνουν ότι με τις «βελτιώσεις» που επέφερε ο υπουργός δημιουργείται μια «άλλη κατηγορία καναλαρχών εθνικής εμβέλειας», μέσω της δυνατότητας δικτύωσης.

Ο κ. Αυγενάκης σημειώνει ότι ««η κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών της, προώθησε "στα μουλωχτά" -εξαπατώντας στην ουσία Βουλή και κόμματα- την αλλαγή του εδάφιου β΄, της παρ. 6 του άρθρου 14 του σ/ν για την αδειοδότηση των ΜΜΕ, δημιουργώντας μια άλλη κατηγορία καναλαρχών εθνικής εμβέλειας, αλλά με άδειες καναλιών περιφερειακής εμβέλειας. Πιο συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση, δια των Υπουργών κ.κ. Ν. Παππά και Χ. Σπίρτζη προώθησε τροποποίηση στο εδάφιο β΄, της παρ. 6 του άρθρου 14 του σχεδίου νόμου, το οποίο ανέφερε: "Οι πάροχοι περιεχομένου που δικτυώνονται μπορούν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του παρόχου ή των παρόχων με τους οποίους τελούν σε δικτύωση, για πέντε (5) ώρες [ενώ αρχικά ανέφερε «για τρεις (3) ώρες] ημερησίως κατ’ ανώτατο όριο και υπό την προϋπόθεση ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δικτύωσης παρουσιάζονται οι διακριτικοί τίτλοι των παρόχων περιεχομένου, που δικτυώνονται και εφόσον δεν αναιρείται ο χαρακτήρας του προγράμματος"».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση δημιουργεί μια άλλη κατηγορία καναλαρχών που θα έχουν τη δυνατότητα να εκπέμπουν πανελλαδικά, αλλά με άδειες καναλιών περιφερειακής εμβέλειας. Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είχε συζητηθεί πουθενά στην Επιτροπή ή την Ολομέλεια και, ουδέποτε ζητήθηκε ή συμπεριλήφθηκε στα υπομνήματα που κατέθεσαν οι τρεις ενώσεις Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφερειακής Εμβέλειας και Αττικής ή η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας. Μένει να μην επιβεβαιώσει η Κυβέρνηση αυτά που κυκλοφορούν στους διαδρόμους των κυβερνητικών γραφείων για συμφωνίες με επενδυτές -εν δυνάμει καναλάρχες -κάτω από το τραπέζι».

Επίσης, ο κ. Κεγκέρογλου παρουσίασε το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, επικρίνοντας τις εξπρές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εξηγώντας ότι ενέχουν «κινδύνους κακής νομοθέτησης, αλλά ενδέχεται να παράγουν αποτελέσματα πιθανόν πολύ πέρα από τη βούληση του νομοθέτη».

Ο ίδιος επικαλέστηκε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι το άρθρο 14 ψηφίστηκε έπειτα από αλλεπάλληλες νομοτεχνικές βελτιώσεις, πολλές από τις οποίες δεν εκφωνήθηκαν στη Βουλή.

Σημειώνει, δε, ότι η τελική μορφή του άρθρου δημιουργεί 2η κατηγορία εθνικών παρόχων περιεχομένου με πιο βατές προϋποθέσεις, ενώ προαναγγέλλει κατάθεση ερώτησης, για να ξεκαθαρίσει ο αρμόδιος υπουργός τις πραγματικές του προθέσεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές «στα μουλωχτά» στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ καταγγέλλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ"

Κομισιόν: Προσωρινές οι 50.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα

Οι 50.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων που θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα ως το τέλος του χρόνου, «δεν αποτελούν θέσεις μόνιμης διαμονής».

Τα παραπάνω επισήμανε την Πέμπτη η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό, ξεκαθαρίζοντας πως από τους 50.000 πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα ένα ποσοστό θα μετεγκατασταθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ, ένα άλλο ποσοστό θα επιλέξει ενδεχομένως να ακολουθήσει την οδό αίτησης ασύλου στην Ελλάδα, ενώ όσοι εξ’ αυτών δεν έχουν δικαίωμα ασύλου θα κρατούνται έως ότου επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες 50.000 θέσεις που θα πρέπει να δημιουργηθούν ως το τέλος του χρόνου στις Βαλκανικές χώρες, η κυρία Μπερτρό εξήγησε ότι ο σκοπός είναι να παρασχεθεί στέγη στους μετανάστες που βρίσκονται εν κινήσει κατά μήκος του βαλκανικού διαδρόμου, ώστε να μην αναγκάζονται να κοιμούνται στην ύπαιθρο με χαμηλές θερμοκρασίες και να αποφευχθούν ανθρώπινες τραγωδίες.

Μένει, ωστόσο, να διευκρινιστεί από τους υπουργούς Εσωτερικών των 10 χωρών της βαλκανικής οδού ο ακριβής αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενήσει η κάθε χώρα.

Μάλιστα, αναφορικά με τα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων, τα hotspots, η Μπερτρό ανέφερε ότι μόνο δύο είναι προς το παρόν λειτουργικά. Το ένα στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας (τρέχουσα χωρητικότητα 500 θέσεις), ενώ αναμένεται να λειτουργήσουν άλλα πέντε κέντρα στη χώρα. Το δεύτερο υπό λειτουργία hotspot βρίσκεται στη Λέσβο (τρέχουσα χωριτικότητα 700 θέσεις), ενώ ως το τέλος του χρόνου αναμένεται να λειτουργήσουν στην Ελλάδα άλλα τέσσερα.

Η Μπερτρό υπενθύμισε ότι στα hotspots υπάρχει επί τόπου προσωπικό των ευρωπαϊκών υπηρεσιών Frontex, EASO (υπηρεσία ασύλου), Europol και Eurojust που συνεργάζονται με τις εθνικές αρχές στην καταγραφή και την ταυτοποίηση των μεταναστών.

Όσον αφορά τη μετεγκατάσταση προσφύγων, η εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι προς το παρόν έχουν μετεγκατασταθεί 86 πρόσφυγες από την Ιταλία, ενώ αυτήν την εβδομάδα αναμένεται η μετεγκατάσταση επιπλέον προσφύγων στη Φινλανδία και τη Γαλλία. Όσον αφορά την Ελλάδα, αναμένεται η μετεγκατάσταση 30 προσφύγων προς το Λουξεμβούργο, ανέφερε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Προσωρινές οι 50.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα"

Έκπτωση δαπανών ζήτησαν οι αγρότες στη συνάντησή τους με τον Αλεξιάδη

Διάλογος για τα αιτήματα των αγροτών που σχετίζονται με τη φορολογία τους αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με το συντονιστικό όργανο της Πανελλήνιας Πρωτοβουλίας Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Στη συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, οι εκπρόσωποι των αγροτών παρουσίασαν στον αναπληρωτή υπουργό τις θέσεις τους για τη φορολογία των αγροτών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το αίτημά τους για αναγνώριση δαπανών κατά τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος τους.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο συντονιστής της αντιπροσωπείας Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου συμφωνήθηκε να ξεκινήσει διάλογος για τα θέματα αυτά, ενώ είπε, ότι ο αναπληρωτής υπουργός τους παρουσίασε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης που απορρέουν από το τρίτο Μνημόνιο για την αύξηση των συντελεστών φορολόγησής τους χωρίς να δεσμευτεί σε κάποιο από τα αιτήματα τους. Για το 2015 όπως εξήγησε ο Τρ. Αλεξιάδης στους αγρότες, ο συντελεστής φορολογίας τους θα παραμείνει στο 13% ενώ η αύξηση στο 20% θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2016 και στο 26% για τα εισοδήματα του 2017 όπως προβλέπει άλλωστε το Μνημόνιο.

« Θα το παλέψουμε και θα το πετύχουμε» δήλωσε συγκεκριμένα ο Θ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα αγροτικά αιτήματα για τη φορολογία και εξήγησε πόσο σημαντική παράμετρος είναι για τους αγρότες η αναγνώριση των δαπανών τους - και των εργατικών που σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν το 50-60% του κόστους παραγωγής - την ώρα που αυξάνεται η φορολογία τους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα ενημερώσει και τις υπόλοιπες αγροτικές ομοσπονδίες σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Για τον ΕΝΦΙΑ και για τις αλλαγές που μπορούν να γίνουν στη φορολογία των αγροτεμαχίων, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, θα γίνει διάλογος που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκπτωση δαπανών ζήτησαν οι αγρότες στη συνάντησή τους με τον Αλεξιάδη"

Φαρμακευτική κατέσχεσε τους μισθούς του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

Για τον κίνδυνο να μείνει το προσωπικό του νοσοκομείου απλήρωτο, ενώ την ίδια ώρα φαρμακευτικές εταιρείες προσφεύγουν σε αγωγές και δεσμεύουν χρήματα από τη μισθοδοσία του προσωπικού, μίλησε ο συντονιστής διευθυντής του ΓΝΑ Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», Αναστάσιος Κυριακίδης, στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες μέσα σε αυτή τη λαίλαπα να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας» είπε ο κ. Κυριακίδης και τόνισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να καλύψουν τη μισθοδοσία του προσωπικού, ενώ δεν αποκλείεται να ξεμείνει το νοσοκομείο και από βασικά υλικά (π.χ. σύριγγες), όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Κυριακίδης ανέφερε, μάλιστα, ότι υπήρξε φαρμακευτική εταιρεία που δέσμευσε χρήματα, τα οποία υπήρχαν στην τράπεζα για αμοιβές προσωπικού.

Εξήγησε ότι, ως νοσοκομείο χρωστούν περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια στους προμηθευτές τους, ποσό το οποίο θα κάλυπταν με ευκολία, αν λάμβαναν από τα ασφαλιστικά ταμεία οφειλές που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Τόνισε ακόμη ότι, δεν υπάρχει θέμα κακοδιαχείρισης ή άλλου άστοχου χειρισμού, αλλά ότι το κράτος πρέπει να φροντίσει για την υπεσχημένη επιχορήγηση.

Επισήμανε επίσης, ότι στην Αθήνα, ανάλογο νοσοκομείο με το Παπαγεωργίου και τη μισή κίνηση ασθενών μπορεί να έχει και τριπλάσια επιχορήγηση.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακευτική κατέσχεσε τους μισθούς του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»"

Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Πλήρης ο εκτροχιασμός της οικονομίας το 2015

Για πλήρη εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας από τις αρχές του 2015 και για «υπαρκτό κίνδυνο να διολισθήσει η χώρα σε βαθύτερη ύφεση ή και σε μακροχρόνια στασιμότητα» κάνει λόγο το γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού στην νέα του έκθεση για το τρίμηνο Ιούλιος Σεπτέμβριος 2015.

«Συνολικά, η έστω μετρίως θετική πορεία που καταγράφηκε το 2014 και τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2015 έχει αναστραφεί. Ο υπαρκτός κίνδυνος είναι η χώρα να διολισθήσει σε βαθύτερη ύφεση ή και σε μια μακροχρόνια στασιμότητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα ενώ ξεχωριστά κεφάλαια αφιερώνονται για την επιστροφή στην ύφεση, την αύξηση της ανεργίας, την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την μείωση των εξαγωγών και την πλήρη αβεβαιότητα λόγω των πολιτικών αντιφάσεων στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

«Τα προβλήματα εφαρμογής που καταγράφονται (π.χ. ΦΠΑ στην εκπαίδευση, «κόκκινα» δάνεια, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.) δείχνουν ότι η οικονομική φιλοσοφία του Μνημονίου συχνά αμφισβητείται στην πράξη, πράγμα που τροφοδοτεί την αβεβαιότητα» αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η βασική διαφορά του τρίτου μνημονίου σε σχέση με τα προηγούμενα είναι πως το νέο πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές καθώς το 56% του Μνημονίου θα πρέπει να έχει εφαρμοστεί εως το τέλος του 2015 και η βασική του ομοιότητα ότι περιλαμβάνει οριζόντια μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ!

«Το τρίτο Μνημόνιο έχει δύο ουσιώδεις διαφορές από τα δύο προηγούμενα, αλλά και μία ομοιότητα.

Πρώτη διαφορά: το τρίτο Μνημόνιο είναι εμπροσθοβαρές ως προς τις μεταρρυθμίσεις, δηλαδή το σύνολο σχεδόν των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων (περίπου 233) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Ιούνιο του 2016. Ειδικότερα, οι 127 ενέργειες ή αλλιώς το 56% του Μνημονίου θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του 2015 (βλ. Πα- ράρτημα Ι), ενώ συνολικά το 80% πρέπει να εφαρμοστεί μέσα στους 10 πρώτους μήνες από την έναρξή του (έως τον Ιούνιο του 2016). Επιπλέον, ένα 30% ή αλλιώς το 1/3 περίπου των μέτρων αποτελούν προαπαιτούμενα για την εκταμίευση δόσεων. Το ΓΠΚΒ εκτιμά ότι το πρόγραμμα είναι πολύπλοκο και φιλόδοξο. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει «αγώνα δρόμου» για την εφαρμογή του και η δημόσια διοίκηση να δείξει διαχειριστική επάρκεια για ένα τόσο δύσκολο έργο. Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε ένα περιβάλλον ύφεσης, καθώς το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να είναι χειρότερο σε σχέση με το πρώτο» σημειώνει η έκθεση και συνεχίζει «το εξάμηνο αυτό θα αντανακλά με χρονική υστέρηση όλες τις συνέπειες των προηγούμενων αρνητικών εξελίξεων, όπως οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, η αβεβαιότητα, η επενδυτική άπνοια κ.λπ. Η διεθνής εμπειρία μας δείχνει ότι η επιτυχής εφαρμογή μεταρρυθμίσεων είναι πολύ πιο δύσκολη σε περιβάλλον ύφεσης.

Δεύτερη διαφορά: το τρίτο Μνημόνιο βασίζεται σε περισσότερο ρεαλιστικούς στόχους σχετικά με την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων (-0,25% ΑΕΠ το 2015, +0,5% ΑΕΠ το 2016, +1,75% το 2017 και +3,5% το 2018). Τα μεγέθη αυτά είναι σαφώς χαμηλότερα από τα μεγέθη που είχαν τεθεί στο παρελθόν και που υπάρχουν ακόμη στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2015-18 (2,5% για φέτος, 3,5% για το 2016, 4,6% για το 2017 και 5,3% για το 2018). Σε απόλυτα μεγέθη, για το 2017 και για το 2018 αναμένονταν πρωτογενή πλεονάσματα ύψους €9,4 δισ. και €11,5 δισ. αντιστοίχως. Ήδη από τον Απρίλιο του 2014, το ΓΠΚΒ επισήμανε ότι τίθεται ένα γενικότερο ζήτημα όσον αφορά στη διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων. Υποδείκνυε, επίσης, την ανάγκη αναθεώρησης προς τα κάτω των φιλόδοξων αυτών στόχων. Υπάρχουν μόνο λίγα παραδείγματα που αναπτυγμένες χώρες (π.χ. η πετρελαιοπαραγωγός Νορβηγία) ήταν σε θέση να διατηρήσουν πρωτογενή πλεονάσματα για μεγάλες χρονικές περιόδους και πάντως ο μέσος όρος αυτών των πλεονασμάτων ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν 3,1%, πολύ χαμηλότερος από εκείνα του ΜΠΔΣ 2015-18. Η μείωση του στόχου για συνεχώς αυξανόμενα πρωτογενή πλεονάσματα (ως % ΑΕΠ) τα επόμενα χρόνια, κατέστη αναπόφευκτη, καθώς η οικονομία έχει εκ νέου εισέλθει σε ύφεση. Θα επιτρέψει να εφαρμοσθεί χαλαρότερη δημοσιονομική πολιτική και έτσι να συμπιεσθεί λιγότερο η ζήτηση, να αντιμετωπισθούν κάποια κοινωνικά προβλήματα ή να αρθούν αδικίες.

Τέλος, η ομοιότητά του με τα προηγούμενα είναι ότι το τρίτο Μνημόνιο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις, που εκκρεμούν από το παρελθόν και δημοσιονομικά μέτρα, πολλά εκ των οποίων, είναι οριζόντια (π.χ. αύξηση του ΦΠΑ) και επιτείνουν την ύφεση. Διάφορες παρεμβάσεις σχετίζονται με αυξημένη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών, είτε με νέους φόρους, π.χ. για τους αγρότες, τους γονείς με παιδιά σε φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία κλπ. είτε με συνέχιση της εφαρμογής των ήδη γνωστών φόρων (π.χ. ΕΝΦΙΑ), που γίνονται περισσότερο επαχθείς, καθώς τα εισοδήματα πέφτουν. Σε γενικές γραμμές, τα φορολογικά μέτρα έχουν αποφασισθεί χωρίς να εκτιμάται το γεγονός αν μπορούν να εφαρμοστούν, πού μπορούν να εφαρμοστούν, τί επιπτώσεις θα έχουν αν εφαρμοστούν και, βεβαίως, τί επιπτώσεις θα έχουν εάν δεν εφαρμοστούν από όλους. Έτσι, για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας που πληρώνει τους φόρους και τις εισφορές του καθίσταται αυτομάτως λιγότερο ανταγωνιστικός σε σχέση με κάποιον άλλον του ίδιου κλάδου που φοροδιαφεύγει. Παράλληλα, διαπιστώνεται ότι εξαντλείται πλέον η φοροδοτική ικανότητα των συνεπών πολιτών, ενώ οι αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών και ενδεχομένως νέοι φόροι μπορεί να ενισχύσουν τη φοροδιαφυγή».

Διαβάστε την έκθεση

Οι 49 δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2015


Τον πίνακα με τις 49 δράσεις που υποχρεούται η κυβέρνηση να υλοποιήσει μέχρι το τέλος του 2015 περιλαμβάνει η τριμηνιαία έκθεση (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) του Γραφείου της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό, προαναγγέλλοντας κοινοβουλευτικό αγώνα ταχύτητας για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Εκτός αυτών, οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν ότι ο εκτροχιασμός της εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το 2015 δημιούργησε «μαύρη τρύπα» 6,4 δισ. ευρώ στην οικονομία, που θα κληθούν να την καλύψουν και πάλι οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο η κυβέρνηση οφείλει να ψηφίσει μέτρα για:

1) Ανάθεση ενός μόνιμου εκκαθαριστή από την ΤτΕ

2) Διενέργεια αξιολόγησης της μείωσης ποινών για οικονομικά εγκλήματα που προβλέπει ο νόμος 4312/2014 ο οποίος θα τροποποιηθεί εφόσον κριθεί αναγκαίο3)

3) Ενίσχυση θεσμικού πλαισίου για τη διευκόλυνση τακτοποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων

4) Έκδοση δευτερογενούς νομοθεσίας για το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

5) Η Γενική Γραμματεία Συντονισμού θα ενισχυθεί ώστε να εξασφαλιστούν ο αποτελεσματικός προγραμματισμός και συντονισμός του κυβερνητικού έργου

6) Θέσπιση νομοθεσίας για εφαρμογή εκκρεμών συστάσεων του ΟΟΣΑ αναφορικά με τις άδειες εμπορίας καυσίμων

7) Θέσπιση δευτερογενούς νομοθεσίας για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του μισθολογίου

8) Θέσπιση μέτρων για ιεράρχηση φορολογικών ελέγχων βάσει ανάλυσης κινδύνου

9) Θέσπιση νομοθεσίας για φορολογικές οφειλές από κοινωνική ασφάλιση

10) Κατάθεση σχεδίου καταπολέμησης φοροδιαφυγής

11) Μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών και μεταβίβαση υποχρεώσεων ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ

12) Μέτρα για ανασφάλιστα οχήματα

13) Νομοθέτηση νέου πλαισίου αξιολόγησης των επιδόσεων του προσωπικού βάσει επίτευξης αποτελεσμάτων

14) Πρόταση τριετούς στρατηγικού σχεδίου βελτίωσης της λειτουργίας τους συστήματος απονομής δικαιοσύνης

15) Τροποποίηση και εφαρμογή νομικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων

Τον Δεκέμβριο:

1) Αντιμετώπιση των εναπομεινασών ελλείψεων κεφαλαίων που εντοπίζονται μετά την αξιολόγηση και την υποβολή των σχεδίων κεφαλαιοποίησης των 4 βασικών τραπεζών

2) Απλούστευση προ τελωνιακών διαδικασιών

3) Διαμόρφωση συντονιστικών μηχανισμών για αντιμετώπιση οφειλετών με μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά χρέη

4) Διορισμός Διοικητικού Συμβουλίου και θέσπιση δευτερογενούς νομοθεσίας για αυτόνομο φορέα εσόδων ώστε να είναι λειτουργικός έως 06/2016

5) Δεσμευτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΚΑΙ ΕΕΣΣΤΥ(Cosco)

6) Ενοποίηση όλων των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης με την υποδομή και οργάνωση του ΙΚΑ

7) Έκδοση από την ΤτΕ όλων των αναγκαίων διατάξεων για την εφαρμογή Κώδικα Δεοντολογίας για την τακτοποίηση των μην εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ)

8) Έγκριση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση αδήλωτης και ατελώς αδήλωτης εργασίας

9) Έγκριση συστάσεων εξωτερικού συμβούλου αναφορικά με τα νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα

10) Έγκριση σχεδίου δράσης για την προώθηση των εξαγωγών

11) Έγκριση ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων βάσει αποτελεσματικής διυπουργικής συνεργασίας

12) Έγκριση προεδρικού διατάγματος για τους ορισμούς στον τομέα της δασοκομίας

13) Έγκριση νέου πλαισίου για τη στήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

14) Επιλογή Γενικών Διευθυντών (Δημόσια Διοίκηση)

15) Έκδοση δευτερογενούς νομοθεσίας για τον οργανικό νόμο για τον προϋπολογισμό

16) Θέσπιση νέου συστήματος μόνιμης κινητικότητας σε ολόκληρο τον τομέα της γενικής κυβέρνησης

17) Θέσπιση νέου σχεδίου για την αναβάθμιση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας

18) Θέσπιση σύγχρονου πλαισίου ποιότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) και μαθητεία

19) Θέσπιση νομοθεσίας για την εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ αναφορικά με τα φαρμακευτικά προϊόντα (με ισχύ από το 2016)

20) Καθορισμός Διεξοδικής τριετούς στρατηγικής για μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση

21) Κατάρτιση σχεδίου για εφαρμογή Συστήματος Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) στα νοσοκομεία

22) Κατηγοριοποίηση από τη ΜΜΟ των εμπορικών οφειλετών προς το Δημόσιο ανάλογα με τη βιωσιμότητα

23) Μείωση στις αμυντικές δαπάνες κατά € 100 εκατ. το 2015

24) Μεταρρύθμιση συστήματος κοινωνικής πρόνοιας μέσω εξοικονόμησης 0,25% του ΑΕΠ το 2015

25) Μεταρρύθμιση διαχείρισης μετρητών (δημιουργία ενιαίου λογαριασμού δημοσίου ταμείου)

26) Μέτρο διαρθρωτικού χαρακτήρα για συμφωνία δαπανών του 2016 με το ανώτατο όριο εισπράξεων επιστροφών

27) Μέτρα για την αύξηση του ποσοστού προμηθειών του μεριδίου των γενοσήμων

28) Πρωτογενή Πλεονάσματα/Έλλειμμα -0,25% (2015)

29) Πλήρης εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου για τις εταιρίες ύδρευσης με βάση τη μεθοδολογία της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων το 2014

30) Στρατηγική για την ανταγωνιστικότητα της Γεωργίας

31) Σταδιακή εφαρμογή νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και έκδοση υπουργικής απόφασης

32) Συνολική επανεξέταση συστήματος κοινωνικής πρόνοιας με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας με στόχο την εξοικονόμηση 50% ΑΕΠ ετησίως

33) Υιοθέτηση αναγκαίων νομικών μέσων για τον καθορισμό εφαρμοστέου πλαισίου και κανόνων για το επάγγελμα του συνδίκου πτώχευσης

34) Υποβολή Αναφοράς της Ομάδας Δράσης

Εκτός των παραπάνω, οι συντάκτες της έκθεσης εξηγούν ότι ο εκτροχιασμός του προυπολογισμού για το 2015, σε συνδυασμό με την ονομαστική συρρίκνωση του εισοδήματος κατά €18 δισ. έναντι του αρχικού στόχου για €191 δισ., αύξησε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και οδήγησε στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων ύψους €6,4 δισ. τους επόμενους 15 μήνες για την επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων.

Πιο συγκεκριμένα, €4 δισ. (63%) θα προέλθουν από αυξημένα φορολογικά έσοδα, ενώ τα υπόλοιπα €2,4 δισ. (37%) από εξοικονόμηση δαπανών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Πλήρης ο εκτροχιασμός της οικονομίας το 2015"

Εκδόθηκε η προκήρυξη για 759 θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία

Προκηρύχθηκαν σήμερα οι υπόλοιπες 759 θέσεις τακτικού προσωπικού ΤΕ και ΔΕ για τη στελέχωση των νοσοκομείων της χώρας, με τις οποίες ολοκληρώνεται η διαδικασία προκήρυξης για την πρώτη δέσμη προσλήψεων σε μόνιμο προσωπικό μετά από έξι χρόνια.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί στις 16 Οκτωβρίου η προκήρυξη 226 θέσεων ΠΕ και ΥΕ μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ.

Επιπλέον, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία για τη δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων, οι οποίες θα αφορούν σε μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκδόθηκε η προκήρυξη για 759 θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία"

Σταϊνμάγερ κατά τη συνάντηση με τον Ν. Κοτζιά: Χρειάζεται αμοιβαία εμπιστοσύνη

Την ανάγκη να υπάρξει εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, παραδεχόμενος ότι στο πρόσφατο παρελθόν αυτή κλονίστηκε με διάφορες «λεκτικές υπερβολές».

«Η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι κάτι το οποίο είναι απαραίτητο στην πολιτική και τη διπλωματία και πρέπει να αποτελεί το θεμέλιο που επειγόντως χρειαζόμαστε» σημείωσε.

Σε κοινές του δηλώσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά τόνισε ότι πρέπει να στρωθεί ο δρόμος για την αποκατάσταση των καλών φιλικών σχέσεων των δύο χωρών που υπήρξαν στο παρελθόν και πρέπει να υπάρξουν και στο μέλλον.



Κατά τον Γερμανό ΥΠΕΞ, η πρόκληση των προσφυγικών ροών είναι πολύ μεγαλύτερη από την πρόκληση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Για αυτό, όπως είπε, τουλάχιστον τώρα θα πρέπει στην Ευρώπη όλοι να «γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά».

Ο κ. Σταϊνμάγερ σημείωσε ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλα τα κράτη μέλη μια δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης.

«Γνώμη μας είναι», πρόσθεσε, «ότι η δημιουργία hot spots είναι αναγκαία προϋπόθεση, αλλά όχι αρκετή, αν δεν δημιουργηθεί ένα σύστημα κατανομής προσφύγων στην Ευρώπη».


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊνμάγερ κατά τη συνάντηση με τον Ν. Κοτζιά: Χρειάζεται αμοιβαία εμπιστοσύνη"

Θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα, λέει η Λίνα Αλεξίου για την παύση από το ΕΣΡ

«Η τροπολογία της τελευταίας στιγμής που ψευδεπίγραφα τιτλοφορείται 'νομοτεχνική βελτίωση' είναι αντισυνταγματική», δήλωσε η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, κυρία Λίνα Αλεξίου, σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενη στην τροπολογία που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών και η οποία ορίζει την αυτοδίκαιη λήξη της θητείας «όσων μελών ανεξαρτήτων αρχών έχουν συμπληρώσει την αρχική τους τετραετία.

Τόσο η κυρία Αλεξίου, όσο και ο κ. Γ. Στεφανάκης δήλωσαν ότι η τροπολογία αυτή «δεν είναι παρά ο μανδύας για την αδρανοποίηση και αχρήστευση όλων των ανεξαρτήτων αρχών με πρώτο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Όπως εξήγησαν από τα τέλη του περασμένου Απριλίου το ΕΣΡ έχει απομείνει με την οριακή σύνθεση των τεσσάρων, αντί των επτά μελών από τα οποία η κυρία Αλεξίου και ο κ Στεφανάκης είχαν μόλις μπει στη δεύτερη τετραετία της θητείας τους. «Με την δήθεν νομοτεχνική ρύθμιση αντί να συμπληρωθούν τα ελλείποντα μέλη παύονται και αυτά που ήδη υπηρετούν», τόνισαν και συμπλήρωσαν ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο το ΕΣΡ, αλλά όλες οι ανεξάρτητες αρχές «βρίσκονται στον αέρα».

Η κυρία Αλεξίου υπογράμμισε ότι την άποψη του υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά περί μη νόμιμης σύνθεσης του ΕΣΡ «απέρριψε ομόφωνα με γνωμοδότησή του (17/08/2015) το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

«Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για φωτογραφική διάταξη στην οποία απεικονίζεται το πρόσωπό μου» είπε η κυρία Αλεξίου και πρόσθεσε ότι «φωτογραφική ή μη η διάταξη παραβιάζει την αρχή της δημοκρατικής νομιμότητας και διαφάνειας την οποία καταχράται η εκτελεστική εξουσία, την αρχή της συνέχειας στη λειτουργία των συνταγματικών οργάνων, την αρχή της ανεξάρτητης λειτουργίας των θεσμών και την αρχή της ανεξαρτησίας των ανεξάρτητων αρχών».

Από την πλευρά του ο κ. Στεφανάκης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο σε μια συγκυρία κατά στην οποία η κυβέρνηση θα έπρεπε να ενισχύει το ΕΣΡ η κυβέρνηση φέρνει αυτή την «ακραία, αυθαίρετη και ακατανόητη διάταξη η οποία ουσιαστικά απονεκρώνει το Συμβούλιο».

Τέλος η κυρία Αλεξίου δήλωσε ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα εναντίον της διάταξης, ενώ ο κ Στεφανάκης επιφυλάχθηκε για τις περαιτέρω κινήσεις του.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα, λέει η Λίνα Αλεξίου για την παύση από το ΕΣΡ"

ΚΕΔΕ: Δεν έχει αποδοθεί στους δήμους το 30% των χρηματοδοτήσεων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2015

Στην απόφαση να συγκληθεί το επόμενο διάστημα έκτακτη Γενική Συνέλευση, με κεντρικό θέμα τα οικονομικά των δήμων, προχώρησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Η σύγκληση της συνεδρίασης κρίθηκε αναγκαία μετά τη διαπίστωση ότι η ροή χρηματοδοτήσεων των δήμων για το 2015 υστερεί τουλάχιστον κατά 30%, ενώ απομένουν μόλις 2 μήνες για να κλείσει ο χρόνος.
Σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η άμεση απόδοση των σχετικών ποσών υπάρχει ο κίνδυνος οι δήμοι να μην μπορούν να “ισοσκελίσουν” τους προϋπολογισμούς τους και χιλιάδες πολίτες να υστερηθούν από σημαντικές και προγράμματα κοινωνικές παροχές όπως για παράδειγμα το Βοήθεια στο Σπίτι.
Οι βασικότερες υστερήσεις αφορούν στις χρηματοδοτήσεις αναπτυξιακών έργων των δήμων μέσω ΣΑΤΑ, στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και τα προγράμματα υλοποίησης ΟΚΑΝΑ. Επιπλέον η αυτοδιοίκηση δεν έχει λάβει κανένα ποσό για τις Οφειλές Παρελθόντων Ετών. Καθυστερήσεις σημειώνονται και στις χρηματοδοτήσεις των Περιφερειακών Ενώσεων και της ΚΕΔΕ.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπογράμμισε την εισήγησή του ότι «σήμερα οι Δήμοι καλούνται να ασκήσουν αρμοδιότητες που οριακά αντέχουν τα ισχνά οικονομικά τους».
Στη συνέχεια επισήμανε ότι οι χρηματοδοτήσεις μέχρι σήμερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού είναι 1.810 εκ. ευρώ από τα 2.572 εκ. ευρώ που προβλέπονται στον Προϋπολογισμό, δηλαδή ποσοστό 70,4 %. «Προφανώς, πρέπει μέχρι και τον Δεκέμβριο,να αποδοθεί ολόκληρο το ποσό στους Δήμους. Εκτιμούμε το ποσό αυτό ως ελάχιστο για να μπορεί ένας Δήμος να λειτουργήσει στοιχειωδώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.
Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι εκτός από την απόδοση των τακτικών εσόδων για το 2015 θα πρέπει η Κυβέρνηση να φροντίσει για την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων και μέσων, που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α. α’ Βαθμού και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ήδη έχουμε ζητήσει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων όπως:
- Απόδοση μέσω των Κ.Α.Π. του συνόλου των πόρων που προβλέπονται στο Ν.3852/2010
- Εκπόνηση ενός «Προγράμματος Απόδοσης των νέων Παρακρατηθέντων», από το 2009 μέχρι και σήμερα, όπως εφαρμόστηκε στην προηγούμενη περίοδο, αφού πρώτα έρθει η ανάκαμψη της οικονομίας και η βελτίωση των Δημοσίων Εσόδων. Να επισημανθεί ότι το τρέχον πρόγραμμα είναι ύψους 1,7 δις. ευρώ και αποδίδονται κάθε χρόνο 213,9 εκ. ευρώ στους δήμους. Για την φετινή χρονιά δεν έχει αποδοθεί το οφειλόμενο ποσό.
- Επαναφορά του ποσοστού κατανομής εσόδων του Πράσινου Ταμείου στους Δήμους (από 2,5% που είναι σήμερα, στο αρχικό 10%), κυρίως για έργα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής.
- Μείωση του επιτοκίου δανεισμού των Δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο ύψος του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
- Προώθηση μέτρων δημοσιονομικής αποκέντρωσης, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών, όπως αναφέρουμε και στο ψήφισμά μας στο τακτικό συνέδριο της Χαλκιδικής.
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΔΕ: Δεν έχει αποδοθεί στους δήμους το 30% των χρηματοδοτήσεων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2015"

Βασική «εθνική» σύνταξη 384 ευρώ προτείνει ο Κατρούγκαλος

Για το εναλλακτικό σχέδιο που επεξεργάζεται στο ασφαλιστικό ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η βασική σύνταξη, σύμφωνα με τις προτάσεις του κ. Κατρούγκαλου, θα ανέρχεται στα 384 ευρώ από τα 390 που είχε εξαγγελθεί αρχικά. Σε αυτό το ποσό θα προστίθεται το ανταποδοτικό κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών που έχει καταβάλλει ο κάθε ασφαλισμένος. Βασικός άξονας της μεταρρύθμισης θα είναι η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων

Αβέβαιο είναι ακόμα εάν οι επικουρικές συντάξεις θα συγχωνευτούν στο νέο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης λόγω των αντιδράσεων εντός του κόμματος ή θα παραμείνουν ως ξεχωριστό κομμάτι. Ο κ. Κατρούγκαλος πρότεινε εναλλακτικά τη διάσωση της αυτονομίας των επικουρικών ταμείων μέσω της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, προκειμένου να μην ενσωματωθούν οι επικουρικές συντάξεις στις κύριες.

Σχετικά με την υπό επεξεργασία ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία περιλαμβάνει και μειώσεις συντάξεων (ενδεχομένως και κάτω από τα 1.000 ευρώ), ο Γιώργος Κατρούγκαλος επισήμανε ότι θα ισχύσουν διαφορετικοί συντελεστές και ποσοστά αναπλήρωσης, για να μην αδικηθούν όσοι δούλεψαν πολλά χρόνια, αλλά και για να προστατευτούν οι χαμηλές συντάξεις.

Σε περίπτωση που μειωθούν και οι μικρές συντάξεις, με τον επανυπολογισμό ειδικά γι' αυτές, θα μείνει ως προσωπική διαφορά αυτό το οποίο καταβάλλεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθούν και άλλες σχετικές συζητήσεις στα κομματικά όργανα. Ταυτόχρονα, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και η εργασία που γίνεται, είναι στην κατεύθυνση που θα διασφαλίζει δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.

Επιπλέον, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στους στόχους της μεταρρυθμισης που προωθεί, όπως τους έχει αναφέρει και παλαιότερα στο δημόσιο διάλογο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα νούμερα, όπως υποστήρινα στελέχη της ΠΓ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βασική «εθνική» σύνταξη 384 ευρώ προτείνει ο Κατρούγκαλος"

Ενωση Κεντρώων: Μαξιλάρι το εισόδημα των 30.000 ευρώ

Υπέρ του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση «για τις περιπτώσεις παιδιών που ανήκουν σε οικογένειες με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ ετησίως», τάσσεται η Ένωση Κεντρώων.

Την ίδια ώρα επισημαίνει ότι «για τις περιπτώσεις κάτω των 30.000 ευρώ το ποσό του ΦΠΑ πρέπει να αφαιρείται από τον φόρο εισοδήματος».

Η πρόταση αυτή αφορά δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, φροντιστήρια και παιδικούς σταθμούς.

Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για το προσφυγικό από κοινού με τον αρμόδιο Επίτροπο «ώστε το ζήτημα να αντιμετωπιστεί ριζικά και όχι απλά με δηλώσεις».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενωση Κεντρώων: Μαξιλάρι το εισόδημα των 30.000 ευρώ"

ΠΑΣΟΚ: 395 εκατ. ευρώ πήρε η κυβέρνηση από το κεφαλαίο για τις μελλοντικές συντάξεις

Συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική αποστράγγισης του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ.

Όπως τονίζεται, η χρήση αυτού του κεφαλαίου έχει αποτέλεσμα να στερεί από τους σημερινούς εργαζόμενους και μέλλοντες συνταξιούχους το δικαίωμα για αξιοπρεπή σύνταξη.

Την πενταετία 2010-2014, παρά τις καταγγελίες και τις κορώνες λαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χρησιμοποιήθηκαν 150 εκ. ευρώ από το εν λόγω Ταμείο, ενώ μόνο τους τελευταίους 9 μήνες έχουν αφαιρεθεί 395 εκ. ευρώ, προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ: 395 εκατ. ευρώ πήρε η κυβέρνηση από το κεφαλαίο για τις μελλοντικές συντάξεις"

«Χαράτσι» €450 για την κατάθεση πινακίδων!

Με ένα τέλος που θα αποτρέπει την κατάθεση πινακίδων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της μαζικής κατάθεσης.

Η αναπόφευκτη αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 30% προκειμένου να βρεθούν τα ισοδύναμα των 300-350 εκατ. ευρώ από την παραμονή του ΦΠΑ της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο 0% έχει αναστατώσει τους ιδιοκτήτες ΙΧ και ιδίως όλους όσοι έχουν αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού. Ακόμη και εκείνους, που προκειμένου να πληρώνουν χαμηλά τέλη επέλεξαν να επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον και διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τις τεχνολογίες που εξασφαλίζουν χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Πλέον ο κίνδυνος της μαζικής κατάθεσης πινακίδων είναι όχι απλώς ορατός, αλλά και η έσχατη λύση προκειμένου να αποφύγει κάποιος τα… ατελείωτα τέλη και τον φόρο πολυτελείας που επιβάλλεται σε ένα ΙΧ άνω των 1.928 κ.εκ.

Βεβαίως, το θέμα δεν τελειώνει εδώ, καθώς για να αποφευχθεί το φαινόμενο αυτό, η κυβέρνηση σχεδιάζει αντικίνητρα σε όποιον από τους εναπομείναντες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων 2 λίτρων και άνω (υπολογίζονται σε 55.000) επιλέξει να καταθέσει πινακίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το αντικίνητρο θα είναι ένα τέλος ακινητοποίησης που ανάλογα με τον κυβισμό του ΙΧ θα κυμαίνεται μεταξύ των 300 και 450 ευρώ, όσο περίπου αναμένεται να ακριβύνουν τα τέλη κυκλοφορίας (κατά μέσο όρο) σε αυτές τις κατηγορίες...

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, καθώς θα πρέπει κάποιος είτε να βάλει ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να κυκλοφορεί το αυτοκίνητό του, συνυπολογίζοντας φυσικά και τον φόρο πολυτελείας που επιβάλλεται σε αυτές τις κατηγορίες των ΙΧ είτε να πληρώσει το αντικίνητρο για να γλυτώσει περισσότερα.

Έτσι για ένα δίλιτρο αυτοκίνητο (έως 1.928 κ.εκ.) θα πρέπει να επιλέξει κανείς εάν θα πληρώσει ένα τέλος 300-450 ευρώ για να καταθέσει τις πινακίδες (με ότι αυτό συνεπάγεται για την απαξίωση του αυτοκινήτου του) ή να πληρώσει τα αυξημένα τέλη κατά 200-300 ευρώ (πλέον των 660 ευρώ που ίσχυαν για το 2015) αλλά και αυξημένο φόρο πολυτελείας (άνω των 440 ευρώ).

Κοινώς ένα δίλιτρο αυτοκίνητο για να κυκλοφορήσει στην ελληνική επικράτεια θα πληρώσει τέλος κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας ένα ποσό κοντά στα 1.400 ευρώ!

Αυτός είναι ένας απλός υπολογισμός και ταυτόχρονα ένα εντελώς άδικο μέτρο για όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα δούν την περιουσία τους να απαξιώνεται ακόμη περισσότερο.

Για τις κατηγορίες άνω των 2 λίτρων ουδεμία συζήτηση. Πάνω από 4.000 ευρώ για να έχεις τις πινακίδες στο αυτοκίνητό σου… Ούτε στο Μόντε Κάρλο να ζούσαμε.

caranddriver
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χαράτσι» €450 για την κατάθεση πινακίδων!"

ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση χαμένη στη μετάφραση και παγιδευμένη στις υποσχέσεις

«Η κυβέρνηση είναι σαφώς 'μη ισοδύναμη' των αναγκών της χώρας και της κοινωνίας και πολύ κατώτερη των περιστάσεων», εκτιμά στο τακτικό ενημερωτικό δελτίο που εκδίδει το ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως αναφέρει «εφαρμόζει μία ακραία νεοφιλελεύθερη, πράγματι ταξική, οικονομική πολιτική, ενάντια όμως στη μεσαία τάξη και τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα. Είναι 'χαμένη στη μετάφραση' και παγιδευμένη μέσα στα ψέματα και τις ανέφικτες προεκλογικές υποσχέσεις».

Στο ενημερωτικό δελτίο γίνεται λόγος για κυβερνητική ανικανότητα και παλινωδίες, που δημιουργούν νέα αδιέξοδα για την χώρα.

Ως τέτοια αναφέρονται η αρνητική εξέλιξη στην Σύνοδο Κορυφής για τους πρόσφυγες και η σοβαρή καθυστέρηση στην αξιολόγηση του Προγράμματος.

«Η κυβέρνηση χάνει χρόνο, πόρους και δυνατότητες, καθυστερεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την Ανάπτυξη, αδυνατεί να πάρει θετικές πρωτοβουλίες για επενδύσεις. Κυριαρχεί η διγλωσσία, το 'αλαλούμ', ο εμπαιγμός των πολιτών. Αντί να οργανώσουν σοβαρά και υπεύθυνα την διαπραγμάτευση με τους εταίρους, συζητούν το πώς θα 'κερδίσουν' χρόνο, αναβάλλοντας την καταβολή των υποχρεώσεων του κράτους», επισημαίνεται μεταξύ άλλων και σημειώνεται ότι «ο πρωθυπουργός δείχνει για δεύτερη φορά να επιδιώκει μια 'άνωθεν' πολιτική λύση, με άγνωστες προϋποθέσεις και όρους».

Καλείται η κυβέρνηση να διαπραγματευθεί σοβαρά και με εναλλακτικές προτάσεις με τους εταίρους για όλα τα μείζονα ζητήματα. Να αποφύγει νέα υφεσιακά μέτρα και επώδυνες παρεμβάσεις για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και να επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης του Προγράμματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά:

  • Να δοθούν ΤΩΡΑ, άμεσα τα οικογενειακά επιδόματα στους 650.000 δικαιούχους του ΟΓΑ. Χωρίς άλλη καθυστέρηση.
  • Να μην κάνει ούτε βήμα πίσω η κυβέρνηση από τις ρυθμίσεις προστασίας, που φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ (νόμος Κατσέλη), για την προστασία της πρώτης κατοικίας των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών.
  • Να ακυρώσει την επιβολή ΦΠΑ στην Εκπαίδευση και την αύξησή του στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα στηρίξει στην Βουλή -σε συντονισμό με τα άλλα κόμματα- τη Νομοθετική Ακύρωση αυτού του μέτρου που πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.
  • Να καταθέσει επιτέλους ο υπουργός Εργασίας τις προτάσεις του για το μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση χαμένη στη μετάφραση και παγιδευμένη στις υποσχέσεις"

Kρατούμενος ο δήμαρχος Σπάτων για παρεμπόδιση κατεδάφισης ακινήτου

Στο αστυνομικό τμήμα Αρτέμιδας κρατείται από τις 10.30 περίπου το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου.

Η σύλληψη του κ. Μάρκου έγινε κατόπιν εντολής του εισαγγελέα ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή του Πράσινου Λόφου και επιβλέπει την προσπάθεια κατεδάφισης από συνεργείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αυθαιρέτου κτίσματος.

Ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας βρισκόταν και αυτός εκεί και, σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr έδωσε εντολή σε χειριστές μηχανημάτων του δήμου να μπλοκάρουν με τα οχήματά τους τον δρόμο ώστε να μην μπορεί να φθάσει στο σημείο το συνεργείο της Αποκεντρωμένης.

Παρά τη σύσταση του εισαγγελέα να αποσυρθούν τα δημοτικά οχήματα, ο δήμαρχος αρνήθηκε με αποτέλεσμα ο εισαγγελικός λειτουργός να διατάξει τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρήσουν στη σύλληψη του κ. Μάρκου ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Αρτέμιδας ενώ αναμένεται να μεταφερθεί με περιπολικό στο Πρωτοδικείο προκειμένου να αποφασίσει ο αρμόδιος Εισαγγελέας δίωξης εάν θα έχει περαιτέρω επιπτώσεις.

Σε δήλωσή του στο notioanatolika.gr, μέσα από το αστυνομικό τμήμα, ο Δημήτρης Μάρκου επεσήμανε: «Παραμένουμε ανένδοτοι στο θέμα των κατεδαφίσεων. Επιμένουμε να δώσει λύση η κυβέρνηση αναλογικά όπως συνέβη στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου μέχρι την ανάρτηση των δασικών χαρτών»!

Δείτε παρακάτω φωτογραφία του κ. Μάρκου από την κράτησή του στο Α.Τ. Αρτέμιδας:



Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδας σχετικά με τις εξελίξεις, γύρω στις 12.30 μετά το μεσημέρι, αναφέρονται τα εξής:"Δυναμικό παρόν έδωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Δημήτριος Σπ. Μάρκου και μέλη της Δημοτικής Αρχής καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες έτσι ώστε να εμποδίσουν την προγραμματισμένη κατεδάφιση οικείας στην περιοχή του Πράσινου Λόφου της Αρτέμιδος.

Η παρουσία των κατοίκων ήταν εξίσου δυναμική προσπαθώντας με σύμμαχο τη Δημοτική Αρχή να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες κατά της απάνθρωπης πράξης της κατεδάφισης πιστεύοντας ότι αυτές τις ημέρες που η οικονομική κρίση μαστίζει όλη τη χώρα ο προγραμματισμός τέτοιων ενεργειών κρίνεται απαράδεκτος.

Ο Εισαγγελέας διέταξε την κατεδάφιση και μετά την επίμονη άρνηση του Δημάρχου διέταξε την κράτηση του στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος.

Αποτελεί πάγια τακτική του Δήμου μας και ιδιαίτερα του Δήμαρχου μας η προστασία κάθε κατοικίας αυθαίρετης ή μη από κατεδάφιση".

Εν τω μεταξύ λίγο νωρίτερα οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρτέμιδας προχώρησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη μεταγωγή του κ. Μάρκου στην Εισαγγελία Αθηνών, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη λήψη των αποτυπωμάτων του δημάρχου!

notioanatolika
Διαβάστε Περισσότερα » "Kρατούμενος ο δήμαρχος Σπάτων για παρεμπόδιση κατεδάφισης ακινήτου"

48ωρη απεργία για τη Δευτέρα προκήρυξε η ΠΝΟ

Στην προκήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας τη Δευτέρα και την Τρίτη προχώρησε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα και με τα ναυλωμένα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες, καθώς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη μεταφορά των μεταναστών στα ηπειρωτικά λιμάνια μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η ΠΝΟ αντιδρά στη συρρίκνωση των εισοδημάτων των ναυτικών, στη μεγάλη ανεργία που πλήττει τον κλάδο, στη διάλυση του ΝΑΤ και απαιτεί να μην μειωθούν οι συνθέσεις των πληρωμάτων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "48ωρη απεργία για τη Δευτέρα προκήρυξε η ΠΝΟ"

Ποτάμι: Ζούμε εικόνες από το παρελθόν: «Θα πάρουμε τη δόση;»

Εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά ξαναζούμε και με την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. «Θα πάρουμε ή δεν θα πάρουμε τη δόση;», αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει:

«Το ερώτημα που κυριαρχούσε σχεδόν σε κάθε αξιολόγηση, κυριαρχεί και σήμερα μαζί με τα γνωστά περί ισοδύναμων, που λέγονται για εσωτερική κατανάλωση περί πολιτικής διαπραγμάτευσης κλπ κλπ.

» Την ίδια στιγμή κρίσιμα νομοθετήματα έρχονται ξανά με τη μορφή του κατεπείγοντος, ενώ το κλίμα αβεβαιότητας οδηγεί μεγάλες επενδύσεις, όπως αυτή της Microsoft, εκτός Ελλάδας. Η κυβέρνηση με τα ψέματά της, την προχειρότητα και τις παλινωδίες της, αντί να δίνει λύσεις, ενισχύει το κλίμα αβεβαιότητας.

» Δεν είναι να απορεί, λοιπόν, κανείς γιατί οι άλλες χώρες βγαίνουν από τα μνημόνια και εμείς που μπήκαμε πρώτοι, δεν ξέρουμε πότε θα βγούμε.»

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: Ζούμε εικόνες από το παρελθόν: «Θα πάρουμε τη δόση;»"

Άνδρας διαμελίστηκε από αμαξοστοιχία στο Κρυονέρι

Έναν άνδρα, αγνώστων στοιχείων, παρέσυρε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, στο ύψος του Κρυονερίου. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:30 της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το συμβάν σημειώθηκε στο ύψος των οδών Ανοίξεως και Ανεμώνης, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το θύμα έπεσε πάνω στις γραμμές την ώρα που διερχόταν από αυτές το τρένο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνδρας διαμελίστηκε από αμαξοστοιχία στο Κρυονέρι"

Στον Τσακαλώτο παραπέμπει ο Φίλης για το ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία

Στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρέπεμψε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, τον πρόεδρο του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ), Χαράλαμπο Κυραϊλίδη, για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν νωρίτερα στο υπουργείο.

Ο κ. Φίλης εξέφρασε την ελπίδα να δείξουν κατανόηση όλοι οι ενδιαφερόμενοι και ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Επίσης, επανέλαβε τη θέση του ότι θα επιστρέψει στο υπουργείο η ευθύνη εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με την επανασύσταση της διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Ο κ. Κυραϊλίδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του γι' αυτή την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου, αλλά και την αγωνία του για το θέμα του ΦΠΑ. «Παραμένουν χιλιάδες μαθητές και γονείς και οι επιχειρηματίες που έχουν ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, σχολές χορού, ωδεία, γενικά φορείς της ιδιωτικής εκπαιδευσης, σε αγωνία και σε ομηρία, γιατί δεν ξέρουν τι πρέπει να πράξουν. Να πράξουν το νόμιμο, γιατί ο νόμος ισχύει αναδρομικά από τον Ιούλιο, ή να ακούν τις προφορικές δεσμεύσεις του κάθε υπουργού ή του πρωθυπουργού;», είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη, τόνισε τις δυσκολίες που υπάρχουν και από πλευράς καταβολής διδάκτρων των γονέων και από πλευράς καταβολής μισθών από τους εργοδότες.

Τέλος, ο κ. Κυραϊλιδης επεσήμανε ότι η ΣΙΕΙΕ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το «μπλοκάρισμα» του μέτρου, ενώ σημείωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει η απάντηση από την Κομισιόν, στην οποία έχει προσφύγει από το καλοκαίρι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Τσακαλώτο παραπέμπει ο Φίλης για το ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία"

Στο 20% η υποχρεωτική συμμετοχή φαρμακοποιών στα νέα «εταιρικά» φαρμακεία

Την πολυαναμενόμενη κοινή υπουργική απόφαση που ρυθμίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων κοινοποίησε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) και λίγο προτού αυτή δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, δίνοντας έτσι τέλος στις υποθέσεις και τα σενάρια αλλά και πυροδοτώντας νέο γύρο κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών.

Ο "άγνωστος Χ" αλλά και ρυθμιστής της επόμενης ημέρας για το φαρμακείο στην χώρα μας, δηλαδή το μάξιμουμ ποσοστό των μεριδίων που θα μπορεί να κατέχει πτυχιούχος φαρμακοποιός στα νέα φαρμακεία, "αποκαλύπτεται" στην κοινή υπουργική απόφαση, πλην όμως απέχει μακραν και από τα πιο μελανά σενάρια που εξέταζαν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η υποχρεωτική συμμετοχή φαρμακοποιού με 20% στην εταιρική σύνθεση του φαρμακείου. "Στην εταιρική σύνθεση των ΕΠΕ στις οποίες συμμετέχουν μη φαρμακοποιοί, μετέχει υποχρεωτικά ως εταίρος, με ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 20%, και ο ορισθείς υπεύθυνος φαρμακοποιός για την λειτουργία κάθε φαρμακείου" αναφέρεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 2 με τίτλο "Ρυθμίσεις για τις άδειες φαρμακείου".

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι κάθε άδεια ίδρυσης αντιστοιχεί σε 1 φαρμακείο, αλλά ειδικά για το έτος 2015 επιτρέπεται η χορήγηση μέχρι πέντε αδειών, ενώ ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός χορηγούμενων αδειών αυξάνεται κατά μία άδεια ετησίως έως και το 2020. Έτσι, συνολικά καθορίζεται ως ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός αδειών οι 10 άδειες φαρμακείου σε όλη την επικράτεια.

Οι άδειες ίδρυσης φαρμακείων χορηγούνται σε φαρμακοποιούς κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος φαρμακοποιού χώρας μέλους της Ε.Ε., καθώς και σε άλλα φυσικά πρόσωπα πολίτες κράτους-μέλους της Ε.Ε., από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας της έδρας των φαρμακείων και εντός αυτής, με απόφαση του Αρμόδιου Περιφερειάρχη και δηλώνονται από τον κάτοχο της αδείας στον οικείο Φαρμακευτικό Σύλλογο εντός εξήντα (60) ημερών. Επίσης, άδειες μπορούν να ζητούν και να λαμβάνουν συνεταιρισμοί φαρμακοποιών μελών της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος και έπειτα από αιτιολογημένη απόφαση του Δ. Σ. της ΟΣΦΕ.

Λουράντος: Προσχηματικό το ποσοστό 20%

Προσχηματικό και για το θεαθήναι χαρακτήρισε το 20% της προβλεπόμενης συμμετοχής του Φαρμακοποιού στα νέα φαρμακεία ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κώστας Λουράντος, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι η υπουργική απόφαση υπαγορεύθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα.

"Το προσχηματικό και για το θεαθήναι ποσοστό συμμετοχής ουσιαστικά καθιστά τον φαρμακοποιό υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί, ανεξάρτητα εάν πλέον θα ενεργεί κατ΄ εντολήν του επιχειρηματία εταίρου. Παράλληλα στερεί από τον Έλληνα πολίτη την αξιόπιστη επιστημονική συμβουλή και συμβολή του φαρμακοποιού, τον οποίο η ΚΥΑ καθιστά υποχείριο του εμφανούς ή αφανούς εταίρου" υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο ΠΦΣ.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, ο κλάδος τους παραδίδεται, αλλά ως κουφάρι πλέον, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης, "σε εσωτερικά και εξωτερικά συμφέροντα".

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι "απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την Υπουργική Απόφαση και την επιστρέφουν ως απαράδεκτη" καθώς και ότι θα προσφύγουν άμεσα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και σε όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο 20% η υποχρεωτική συμμετοχή φαρμακοποιών στα νέα «εταιρικά» φαρμακεία"

Βουλευτές ΝΔ: Να συγκληθεί άμεσα η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Αμυνας

Την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, ζητούν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην Επιτροπή, προκειμένου να ενημερωθούν από τον υπουργό των Εξωτερικών κ. Κοτζιά.

Οι βουλευτές της ΝΔ, με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών στη χώρα, ζητούν πλήρη ενημέρωση για τα μείζονα ζητήματα εθνικής πολιτικής, με δεδομένο ότι υπάρχουν σε όλα τα κρίσιμα θέματα και μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής πολύ σημαντικές εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση έχει προφανείς σοβαρές συνέπειες για τη χώρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στην επιστολή τους τονίζουν την πλήρη έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση για τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, και επισημαίνουν ότι δεν έγινε καμία ουσιαστική αναφορά από τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ενώ σημειώνουν ότι οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών ήταν γενικόλογες και αόριστες.

"Έχει σωρευθεί κρίσιμη μάζα πολύ σοβαρών ζητημάτων Εξωτερικής Πολιτικής για τα οποία πρέπει να υπάρξει από την Κυβέρνηση επίσημη, ουσιαστική και σφαιρική ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, όπως απαιτείται από τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος" αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτές ΝΔ: Να συγκληθεί άμεσα η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Αμυνας"

Το υπ. Δικαιοσύνης για τη μετάταξη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ σε δικαστήρια

Νόμιμες χαρακτηρίζει τις μετατάξεις υπαλλήλων καθαρισμού του υπουργείου Οικονομικών σε δικαστικές υπηρεσίες της χώρας το υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Οι συγκεκριμένες μετατάξεις που απασχολούν κατά την τελευταία περίοδο, πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους. Η ύπαρξη όλων των σχετικών προσόντων και η ανταπόκριση στα προβλεπόμενα κριτήρια έχει προκύψει με την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας. Για παράδειγμα η ένταξη των υπαλλήλων σε προσωποπαγείς θέσεις πλήρους απασχόλησης προβλέπεται από το άρθρο 17 παρ. 7 του Ν. 4325/2015 και έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επίσης επισημαίνεται ότι οι ίδιες μετατάξεις εγκρίθηκαν προηγουμένως από τα αρμόδια δικαστικά (υπηρεσιακά) συμβούλια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ας σημειωθεί ότι η έναρξη της διαδικασίας κινητικότητας και αξιολόγησης των προσόντων για μετάταξη ανάγεται στο έτος 2013 (άρθρο 90 παρ. 1 του Ν. 4172/2013), ενώ πίνακας των αποτελεσμάτων ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014» προσθέτει το υπουργείο.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Το υπ. Δικαιοσύνης για τη μετάταξη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ σε δικαστήρια"

Για κακούργημα κατηγορείται η Σαββαΐδου

Ποινική δίωξη για απόπειρα απιστίας με επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου ασκήθηκε στην πρώην ΓΓ Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Στην κ. Σαββαΐδου αποδίδεται ότι παρανόμως διέταξε επανέλεγχο στην εταιρία Gennet στην οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ για έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Η εντολή μάλιστα δόθηκε παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από την επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Η απόφαση φέρεται να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Στην κ. Σαββαΐδου αποδίδεται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρίας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.

Κι ενώ υπήρξαν αρνητικές εισηγήσεις από το σύνολο των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων που ζητούσαν να απορριφθεί το αίτημα.

Σύμφωνα με την κατηγορία, "με την πράξη της αυτή απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου προστίμου".

Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο μέσω ιστοσελίδας και ενέπλεκε την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου, ενώ η υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρίας έχει παραπέμπει και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία με εμπλεκόμενο μάλιστα στην υπόθεση πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Η δίκη, πάντως, για την υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Η κ. Σαββαΐδου, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά της αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Για κακούργημα κατηγορείται η Σαββαΐδου"

Μουζάλας: «Να επιδοτηθούν οι χώροι προσφύγων στις χώρες πρώτης υποδοχής»

Περίπου 450.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Μουζάλας είπε ότι «όλοι έρχονται για να φύγουν» και «στην τεράστια πλειονότητά τους τα καταφέρνουν», ενώ εκτίμησε ότι «σε μη κρίσιμες καταστάσεις, σαν αυτή που ζούμε τώρα, ανά 24ωρο δεν είναι πάνω από 50.000» οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, οι οποίοι διέρχονται τη χώρα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το 75% - 80% των εισερχομένων είναι πρόσφυγες και «αυτό μας δίνει ένα ηθικό πλεονέκτημα, το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα λόγω του κλεισίματος συνόρων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έκανε λόγο για «τραγικό σενάριο» και πρόσθεσε ότι «είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να μας αφήνει χωρίς φόβο».

Εκτίμησε, πάντως, ότι οι πιθανότητες είναι πάρα πολύ μικρές και ότι αυτήν τη στιγμή ο κίνδυνος δεν είναι ορατός. «Η δουλειά μιας κυβέρνησης και ενός υπουργού Μετανάστευσης είναι να μην αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, όχι για να κινδυνολογήσει, αλλά για να κάνει τις παρεμβάσεις που χρειάζονται, σε επίπεδο κράτους, ώστε να μην οδηγηθεί εκεί» τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επιβεβαίωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής ζητήθηκε να αυξήσει η Ελλάδα κατά 50.000 τις θέσεις προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μάλιστα αυτό να είναι σε έναν ενιαίο χώρο.

«Όταν μαζέψεις 50.000 - 60.000 σε έναν ενιαίο χώρο με προσωρινές κατασκευές, φτιάχνεις μια πόλη προσφύγων...το βρήκαμε μπροστά μας στη σύνοδο, το παλέψαμε, το προσπαθήσαμε και τελικά αυτό που περάσαμε από τη σύνοδο είναι να παραμείνει το πρόγραμμα που είχαμε και που είχαμε ανακοινώσει πολύ καιρό πριν πάμε στη σύνοδο, ότι εμείς θα έχουμε την υποχρέωση να φτιάξουμε τα hotspot, δηλαδή τα σημεία ταυτοποίησης, που η παραμονή των ανθρώπων εκεί είναι 48 με 72 ώρες και να φτιάξουμε στην ενδοχώρα, στη βόρειο Ελλάδα και στη νότια Ελλάδα, μάλλον στην Αττική, δύο χώρους προσωρινής φιλοξενίας των 10.000 ανθρώπων, που, αν μπορέσουμε, να τα σπάσουμε και σε μικρότερα» είπε.

Υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε ακόμη να υπάρχουν 20.000 επιδοτούμενες θέσεις ενοικίου, που θα πληρώνονται από τον ΟΗΕ και την Ευρώπη. Η φιλοξενία αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι προσωρινή -1,5 με 2 μήνες- και εντάσσεται στη διαδικασία της μετεγκατάστασης. Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία σημείωσε πως «αυτοί που έχουν τα διαμερίσματα έρχονται στον Οργανισμό που έχει αναλάβει την υπόθεση, δηλώνουν, και τα Ηνωμένα Έθνη θα πηγαίνουν εκεί τους ανθρώπους».
Ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι πρόκειται για ένα «καλό μέτρο και για την οικονομία και για τους πρόσφυγες», δεδομένου ότι «είναι δεκάδες χιλιάδες τα ανοίκιαστα σπίτια».

Τέλος, επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας να επιδοτηθούν οι χώροι προσφύγων στις χώρες πρώτης υποδοχής, να καταγράφονται εκεί και να γίνεται η μετεγκατάσταση στην Ευρώπη απευθείας από εκεί. Αυτό, όπως εξήγησε, έχει περάσει σαν απόφαση της Συνόδου Κορυφής, αλλά δεν έχει αρχίσει να εφαρμόζεται. «Είναι ένα πολιτικό, διπλωματικό παιχνίδι που παίζεται ανάμεσα στην Ευρώπη και την Τουρκία» σημείωσε ο υπουργός.

Σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας στο προσφυγικό δήλωσε ότι «οφείλει κανείς να αναγνωρίσει ότι φιλοξενεί 3-4 εκατομμύρια, έχει μια τεράστια επιβάρυνση».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Μουζάλας: «Να επιδοτηθούν οι χώροι προσφύγων στις χώρες πρώτης υποδοχής»"

Πετρόπουλος: Καταβάλλονται την Παρασκευή τα οικογενειακά επιδόματα - Αντιπαράθεση με Κεγκέρογλου

Αύριο Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα για 645.000 δικαιούχους, και μέχρι τις 5 Νοεμβρίου θα χορηγηθεί η κάρτα σίτισης, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος κατά την διάρκεια της σημερινής συζήτησης των Επίκαιρων Ερωτήσεων στη Βουλή.

Μάλιστα η εξαγγελία έγινε από τον κύριο Πετρόπουλο κατά την διάρκεια έντονης αντιπαράθεσης με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου για το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο κύριος Κεγκέρογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για «ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην αύξηση του κοινωνικά αδύναμου πληθυσμού αλλά και στην επιδείνωση της ικανότητας του κράτους να προσφέρει στήριξη, λόγω αδρανοποίησης των σχετικών προγραμμάτων ή και αμέλειας.

Τόνισε περαιτέρω την δίμηνη καθυστέρηση χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων και υπενθύμισε την δέσμευση της κυβέρνησης για χορήγηση σήμερα, Πέμπτη, της κάρτας σίτισης σε 145.000 οικογένειες.

Ο κύριος Πετρόπουλος απάντησε ότι «το θέμα αυτό έχει κλείσει και δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργείτε θόρυβο», κάνοντας αναφορά στα «ασφυκτικά πλαίσια του προϋπολογισμού» τα οποία, όπως είπε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν με την πολιτική τους.

Όπως εξήγγειλε ο υφυπουργός, 223 εκ ευρώ θα δοθούν αύριο Παρασκευή, για την κάλυψη των οικογενειακών επιδομάτων, ώστε να καλυφθούν 645.000 άνθρωποι, ενώ μέχρι τις 5 Νοεμβρίου έχει προσδιορισθεί ο χρόνος κάλυψης της κάρτας σίτισης.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρόπουλος: Καταβάλλονται την Παρασκευή τα οικογενειακά επιδόματα - Αντιπαράθεση με Κεγκέρογλου "

Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων

Διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίον θα υπολογίζονται οι συντάξεις για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα πριν και μετά το 2015, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, με εγκύκλιο, η οποία υπογράφεται από τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Α. Πετρόπουλο.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι ασφαλισμένοι που θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31.12.2014, αλλά η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από 1.9.2015, όπως και ασφαλισμένοι που θεμελίωναν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015, θα συνταξιοδοτούνται με το νόμο Λοβέρδου (3863/2010), δηλαδή με αναλογική και βασική σύνταξη καθώς και μέρος της σύνταξης υπολογισμένη με το παλαιό σύστημα.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι με το νόμο 4337/2015 (μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων) προστίθεται μία ακόμα κατηγορία. Πρόκειται για τους ασφαλισμένους που θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31.12.2014, αλλά η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από 1.9.2015. Επομένως, με την τροποποίηση που εισάγεται με το ν.4337/2015, οι ρυθμίσεις του ν.3863/2010 θα αφορούν στους ασφαλισμένους που θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015 ή στους ασφαλισμένους που θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31.12.2014, αλλά η συνταξιοδό¬τησή τους αρχίζει από 1.9.2015.

Παρακάτω αναλύονται οι συγκεκριμένες διατάξεις που τροποποιούνται και, ειδικότερα, οι διατάξεις που αφορούν στο ποσό της αναλογικής σύνταξης, στο ποσό της κύριας σύνταξης, στους ασφαλισμένους για πρώτη φορά από 1.1.2011 και εφεξής και στους ασφαλισμένους πριν την 1.1.2011.

1) Αναλογική σύνταξη
• Η αναλογική σύνταξη αντιστοιχεί στο ποσό που αναλογεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών για τα έτη ασφάλισης, από 1.1.2011 και εφεξής. (για τα έτη προ 1.1.2011 ισχύει το παλιό σύστημα).
• Προ της τροποποίησης, που εισάγεται με το ν. 4337/2015, η αναλογική σύνταξη αφορούσε μόνον όσους ασφαλισμένους θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015.
• Με το ν. 4337/2015 προστίθεται η εξής κατηγορία ασφαλισμένων: όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31.12.2014, αλλά η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από 1.9.2015.

2) Βασική σύνταξη
• Προ της τροποποίησης, που εισάγεται με το ν. 4337/2015, η βασική σύνταξη αφορούσε μόνον όσους ασφαλισμένους θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015.
• Με το ν. 4337/2015 προστίθεται η εξής κατηγορία ασφαλισμένων: όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31.12.2014, αλλά η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από 1.9.2015.

3) Ασφαλισμένοι για πρώτη φορά από 1.1.2011 και εφεξής
• Οι εν λόγω ασφαλισμένοι δικαιούνται αναλογικού ποσού σύνταξης με βάση το συνολικό χρόνο ασφάλισής τους.
• Προ της τροποποίησης, που εισάγεται με το ν. 4337/2015, η αναλογική σύνταξη αφορούσε μόνον όσους ασφαλισμένους θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015.
• Με το ν. 4337/2015 προστίθεται η εξής κατηγορία ασφαλισμένων: όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31.12.2014, αλλά η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από 1.9.2015.

4) Ασφαλισμένοι πριν την 1.1.2011
• Οι εν λόγω ασφαλισμένοι εισπράττουν: (α) τμήμα σύνταξης για τα έτη προ 1.1.2011 βάσει του παλιού συστήματος και (β) τμήμα σύνταξης για τα έτη μετά την 1.1.2011 βάσει του καινούργιου συστήματος.
• Προ της τροποποίησης, που εισάγεται με το ν. 4337/2015, ο ως άνω διττός υπολογισμός αφορούσε μόνον τους ασφαλισμένους των οποίων η συνταξιοδότηση άρχιζε από 1.1.2015.
• Με το ν. 4337/2015 τροποποιείται η διάταξη και πλέον καλύπτει: όσους ασφαλισμένους θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015 ή όσους θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31.12.2014, αλλά η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από 1.9.2015.

avgi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων"

ΕΔΕ για τις δημοσκοπήσεις προανήγγειλε ο πρυτάνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία

Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διατάξει, όπως προανήγγειλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", με αφορμή τις καταγγελίες του αρχηγού των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, για επηρεασμό των ψηφοφόρων μέσω "ψευδών" προεκλογικών δημοσκοπήσεων.

"Σήμερα θα διατάξω ΕΔΕ. Από εκεί και πέρα όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν τα στοιχεία τα οποία έχουν. Αφορά τους συγκεκριμένους ανθρώπους που διεξήγαγαν τη δημοσκόπηση και αυτούς που τα καταγγέλλουν αυτά" είπε ο πρύτανης.

Διευκρίνισε δε, ότι θα ζητηθούν όλα τα στοιχεία της μεθοδολογικής προσέγγισης που ακολουθήθηκε ώστε να τα κρίνει κάποιος ειδικός και από εκεί και πέρα -όπως είπε- και οι καταγγέλλοντες θα κληθούν να καταθέσουν αυτά τα οποία γνωρίζουν.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το βράδυ των τελευταίων εκλογών, αλλά και πρόσφατα στη Βουλή, ο κ. Καμμένος, τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έγιναν από την πανεπιστημιακή ερευνητική ομάδα για λογαριασμό ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, προέβλεπαν ότι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν οριακή, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκέντρωναν ποσοστό γύρω στο 2%.

Όπως είπε ο κ. Ζαπράνης η συγκεκριμένη μονάδα ερευνών κοινής γνώμης λειτουργεί στο πλαίσιο του πανεπιστημιακού ερευνητικού ινστιτούτου, υπό καθεστώς πλήρους διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, ενώ εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο "διασύρεται", όπως λέει.

"Αυτός που τα ισχυρίζεται αυτά οφείλει πρώτα να παραδώσει στον πρύτανη όποιο στοιχείο έχει ώστε να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και μάλιστα όχι μόνο αυτό και θα πρέπει να τα παραδώσει και στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων αν και εφόσον κριθεί ότι θα πρέπει να γίνει αυτό", υπογραμμίζει ο κ. Ζαπράνης.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν ζήτησε αυτός τα στοιχεία από τον κ. Καμμένο για να διατάξει την ΕΔΕ, ή ακόμα γιατί δεν αντέδρασε το βράδυ των εκλογών, όταν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ έκανε για πρώτη φορά τις καταγγελίες για "χαλκευμένες" δημοσκοπήσεις από το πανεπιστήμιο, ο πρύτανης είπε ότι δεν θα δοθεί συνέχεια στο θέμα.

"Το βράδυ των εκλογών πίστευα ότι υπήρχε κάποια συγκινησιακή φόρτιση, έβγαλα μια ανακοίνωση, παρόμοια με αυτή που έβγαλα και τώρα, και πίστευα ότι το θέμα θα λήξει εκεί. Δεν είμαι πολιτικός. Με ενδιέφερε να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερη συζήτηση γι' αυτό το θέμα" είπε.

Σημείωσε, επίσης, ότι το ερευνητικό κέντρο συνεργάστηκε με το συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι, ότι λειτουργεί διοικητικά και οικονομικά αυτόνομα, με την υποχρέωση κάθε χρόνο να καταθέτει στη Σύγκλητο έναν απολογισμό και ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παραγγείλει μια έρευνα.

Σε ερώτηση αν ο ίδιος είναι πολιτικά έκθετος για το γεγονός ότι ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές στις εκδηλώσεις υπέρ του "ναι" στο τελευταίο δημοψήφισμα, ο κ. Ζαπράνης είπε ότι συμμετείχε σε αυτές τις εκδηλώσεις με την ιδιότητα του απλού πολίτη.

"Διευκρίνισα προς πάσα κατεύθυνση, την εβδομάδα εκείνη του δημοψηφίσματος, ότι δεν λειτουργώ ως πρύτανης, αλλά ως πολίτης. Ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη άποψη και την υπερασπίζεται. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη σύγκριση· εγώ πολιτικός δεν είμαι" κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΔΕ για τις δημοσκοπήσεις προανήγγειλε ο πρυτάνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία"

O Βαρουφάκης πήρε 24.000 ευρώ για μια εμφάνιση στην ιταλική τηλεόραση

Απαντήσεις σχετικά με τις αμοιβές που παίρνει για να κάνει διαλέξεις έδωσε ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με τις ομιλίες του αλλά και τις αμοιβές που έχει λάβει για αυτές.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι έχει πληρωθεί για μία τηλεοπτική εμφάνιση και μία ομιλία που έχει πραγματοποιήσει με τα ποσά των 24.000 και 28.800 ευρώ, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα ο ίδιος, μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, πλέον παραδέχεται ότι, στις 27 Σεπτεμβρίου 2015, για συμμετοχή σε τηλεοπτική εκπομπή της RAI3, με τίτλο «Che Tempo Che Fa», έλαβε αμοιβή 24.000 ευρώ και ταξίδεψε στην πρώτη θέση.

Πέραν αυτού, επιπλέον παραδέχτηκε πως, στις 21 Οκτωβρίου 2015, για ομιλία στη Σιγκαπούρη, οργανωμένη από το ίδρυμα Abraaj, έλαβε αμοιβή 28.800 ευρώ, ταξιδεύοντας με business class.

Ο κατάλογος με τις αμοιβές που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Ιταλία. Όπως επισημαίνουν τα ιταλικά ΜΜΕ ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας πληρώθηκε 1.000 ευρώ το λεπτό για τις εμφανίσεις του σε εκπομπή της RAI.

Corriere Della Sera και La Stampa φιλοξενούν το θέμα στις ιστοσελίδες τους επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι την ίδια ώρα που πήρε ως αμοιβή 24.000 ευρώ για μια συνέντευξη στην ιταλική δημόσια τηλεόραση, δεν συνέβη το ίδιο και για τις εμφανίσεις του στη Βρετανία.

Στο θέμα μάλιστα αναφέρεται και δημοσίευμα του Russia Today.

Ακολουθεί όλη η επιστολή του πρώην υπουργού που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα The Press Project, σχετικά με τις αμοιβές του στις διαλέξεις:
Από την μέρα που ψηφίστηκε το Τρίτο Μνημόνιο, μετά το πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησής μας, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ό,τι δυνάμεις είχα για να μεταφέρω το πνεύμα της Άνοιξης της Αθήνας (που η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού τόσο μίσησαν και πολέμησαν) στο κέντρο της Ευρώπης.

Αποφάσισα να αφιερώσω όλο τον χρόνο και όση ενέργεια διαθέτω σε αυτόν τον σκοπό. Πρακτικά, αυτό σήμαινε την ενεργοποίηση όσων περισσότερων ευρωπαίων στο πλαίσιο πανευρωπαϊκού δικτύου πολιτών για κοινή προσπάθεια εκδημοκρατισμού των ευρωπαϊκών θεσμών. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει ακούραστη δουλειά, συνεχή ταξίδια και πολλές, πολλές ομιλίες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ίδια ΜΜΕ που την Άνοιξη πολεμούσαν με δόλια ψέματα μια κυβέρνηση που διαπραγματευόμενη ξαναέδωσε στους έλληνες το χαμόγελο και την ελπίδα, δεν θα άφηναν να χαθεί η ευκαιρία να συκοφαντήσουν και την νέα προσπάθεια.

Έντυπο που, ως υπουργό, με τίμησε με ψευδή ρεπορτάζ τα οποία άγγιζαν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας (π.χ. με παρουσίαζε ως προπαγανδιστή του Bitcoin το οποίο συνομοτούσα να φέρω στην Ελλάδα συνεργαζόμενος με εταιρεία της Σιγκαπούρης), τώρα με τιμά ξανά με ρεπορτάζ για τα χρήματα που ζητώ για τις ομιλίες μου.

Επειδή το νέο ευρωπαϊκό δίκτυο για το οποίο εργάζομαι, και το οποίο θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό, έχει ως ένα από τα αιτήματά του την απαίτηση για Διαφάνεια Παντού, χαίρομαι που η τρόικα εσωτερικού μου δίνει την ευκαιρία να δώσω ένα παράδειγμα του τι σημαίνει αυτό στην πράξη.

Πιο κάτω ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει ποιες ομιλίες έκανα από τα μέσα Αυγούστου έως σήμερα, και αυτές που έχουν προγραμματιστεί μέχρι και τον Νοέμβριο, με πλήρη αναφορά στις αμοιβές μου και στις αποζημειώσεις μεταφορικών εξόδων.

Όπως οι περισσότεροι πανεπιστημιακοί, εδώ και χρόνια πολλά (δεκαετίες πριν γίνω βουλευτής), περιόδευα τον κόσμο κάνοντας παρουσιάσεις και ομιλίες δωρεάν. Παράλληλα, δεχόμουν προσκλήσεις να μιλήσω επαγγελματικά και επί πληρωμή ανάλογη με τον προϋπολογισμό των επαγγελματικών οργανώσεων που με προσκαλούσαν και αντιστρόφως ανάλογη με το ενδιαφέρον που είχε η εν λόγω ομιλία για μένα.

Έτσι και τώρα που επενδύω όλη μου την ενέργεια στο πανευρωπαϊκο δίκτυο για την διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό των ευρωπαϊκών θεσμών: Αφιερώνω τον χρόνο μου σε ομιλίες απ΄ άκρου σε άκρον της Ευρώπης και, ενίοτε, δέχομαι προσκλήσεις για ομιλίες επί πληρωμή με στόχο την οικονομική ανεξαρτησία από τον διαπλεκόμενο ιδιωτικό τομέα.

Στον πιο κάτω Κατάλογο Α, ο αναγνώστης θα βρει αναφορές σε 24 ομιλίες που έκανα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πολιτικού δικτύου. Στις 21 εξ αυτών δεν υπήρξε η παραμικρή πληρωμή ενώ σε δύο μόνο υπήρξε χαμηλή πληρωμή (λόγω επιμονής των οργανωτών).

Ο σύντομος Κατάλογος Β περιλαμβάνει τις δύο περιπτώσεις που επέλεξα να κάνω επαγγελματικά και περιλαμβάνει το συνολικό ποσόν που έλαβα και το οποίο βεβαίως θα φορολογηθεί εν Ελλάδι.
Κλείνω με μήνυμα στην τρόικα εσωτερικού και στους υπαλλήλους της:

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειές σας να υπονομεύσετε την εικόνα μου, αποτελούν μέγα δώρο για το οποίο σας ευχαριστώ. Επιβεβαιώνουν ότι εξακολουθεί να σας ενοχλεί η Άνοιξη της Αθήνας και η αίσθηση περηφάνειας που αυτή έδωσε στους έλληνες. Παράλληλα, με βοηθάτε να σκέφτομαι ιδέες για το πως μπορεί να προωθηθεί ο στόχος της Διαφάνειας Παντού.

Διαφάνεια Παντού λοιπόν!

ΠΙΝΑΚΑΣ Α
Ομιλίες με στόχο την προώθηση του πανευρωπαϊκού δικτύου για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης

23 Αυγούστου 2015 - Ανοιχτή Συγκέντρωση στο Frangy (Γαλλία)
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

4 Σεπτεμβρίου 2015 - Ημερίδα παρουσιάσεων σχετικές με την ελληνική οικονομία οργανωμένη από τον οργανισμό OMFIF, Λονδίνο
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

5 Σεπτεμβρίου 2015 - Ομιλία στο House of Ambrosseti, Λίμνη Κόμο, Ιταλία
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

12 Σεπτεμβρίου 2015 - Ομιλία στο Φεστιβάλ της Ουμανιτέ (Festival de l'humanité), Παρίσι
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

13 Σεπτεμβρίου 2015 - Ομιλία στο συνέδριο της Βρετανικής ΓΣΕΕ, με τον σκιώδη υπουργό οικονομικών της Βρετανίας John MacDonnell, Brighton, Αγγλία
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

14 Σεπτεμβρίου 2015 (πρωί) - Ομιλία στους απεργούς της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Όχι

14 Σεπτεμβρίου 2015 (βράδυ) - Ομιλία στο Emmanuel Centre του Λονδίνου σε 1500 οπαδούς του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος Jeremy Corbyn
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Όχι

24 Σεπτεμβρίου 2015 - Συμμετοχή στην εκπομπή του BBC tv “Question Time”, Cambridge, Αγγλία
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

26 Σεπτεμβρίου 2015 - Δημόσια συζήτηση με τον Daniel Cohn Bendit στο Φεστιβάλ του Le Monde, Παρίσι
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Ναι (οικονομική)

1 Οκτωβρίου 2015 - Ομιλία στην 6η Μπιενάλε της Μόσχας
Αμοιβή: 1.000 ευρώ
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

6 Οκτωβρίου 2015 - Ομιλία στο Θέατρο Volksbühne του Βερολίνου
Αμοιβή: 500 ευρώ
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

15 Οκτωβρίου 2015 - Ομιλία στο Bon Centre, Δήμος Βαρκελώνης
Αμοιβή: 1.700 ευρώ
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

17 Οκτωβρίου 2015 - Ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Coimbra, Πορτογαλία
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

22 Οκτωβρίου 2015 - Ομιλία σε πανεπιστημιακούς οικονομολόγους οργανωμένη από το Trinity College Cambridge, στο Royal Institute of British Architects, Λονδίνο
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

23 Οκτωβρίου 2015 - Ομιλία οργανωμένη από την εφημερίδα The Guardian στο Central Hall Westminster Hall, Λονδίνο
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Όχι

24 Οκτωβρίου 2015 - Ομιλία στο Oxford Union, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Όχι

25 Οκτωβρίου 2015 - Δημόσια Συζήτηση με τον Λόρδο Howard, How To Academy, Λονδίνο
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Όχι

26 Οκτωβρίου 2015 - Ομιλία στο Cambridge Union, Πανεπιστήμιο του Cambridge
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Όχι

27 Οκτωβρίου 2015 - Δημόσια συζήτηση στο Μόναχο με τον Καθηγητή Hans Werner Sinn
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

3 Νοεμβρίου 2015 - Βασικός ομιλητής σε συνέδριο των Financial Times, με συνομιλητή τον Martin Wolf
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Όχι

4 Νοεμβρίου 2015 - Δημόσια διάλεξη, Πανεπιστήμιο της Βιέννης, με την συνεργασία του Kreisky Forum
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

5 Νοεμβρίου 2015 - Ομιλία έναρξης του Φεστιβάλ Kilkenomics Festival, Ιρλανδία
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

6 Νοεμβρίου 2015 - Ομιλία στο Πανεπιστήμιο Bocconi, Μιλάνο, Ιταλία
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Όχι

16 Νοεμβρίου 2015 - Ομιλία στο Royal Festival Hall, Λονδίνο
Αμοιβή: 0
Μεταφορικά: Ναι (Οικονομική)

ΠΙΝΑΚΑΣ Β
Επαγγελματικές ομιλίες επί πληρωμή

27 Σεπτεμβρίου 2015 - Συμμετοχή σε τηλεοπτική εκπομπή της RAI3 «Che Tempo Che Fa»
Αμοιβή: 24.000 ευρώ μετά από φόρους κ ασφαλιστικές εισφορές του Ιταλικού δημοσίου
Μεταφορικά: Ναι (Πρώτη θέση)

21 Οκτωβρίου 2015 - Ομιλία στην Σιγκαπούρη, οργανωμένη από το ίδρυμα Abraaj, με την συμμετοχή του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης της Σιγκαπούρης
Αμοιβή: 28.800 ευρώ, μείον τους φόρους υπέρ του ελληνικού δημοσίου
Μεταφορικά: Ναι (Business)

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "O Βαρουφάκης πήρε 24.000 ευρώ για μια εμφάνιση στην ιταλική τηλεόραση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news