facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Ο λαός μας έδωσε εντολή τετραετίας

Καθαρή εντολή να ξεμπερδεύουμε με όσα μας κρατάνε στο χθες μας έδωσε ο ελληνικός λαός τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στη δήλωσή του μετά το θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

«Εχουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά και στέρεο έδαφος, έχουμε προοπτική, η λύση στην κρίση δεν μπορεί να έρθει με τρόπο μαγικό, αλλά μέσα από αγώνα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι η εντολή που έδωσε ο λαός είναι μία κρυστάλλινη και καθαρή εντολή να ξεμπερδέψουμε με το καθεστώς της διαπλοκής και διαφθοράς που κυβερνούσε τόσα χρόνια αυτόν τον τόπο.

«Από αύριο κιόλας ξεμπερδεύουμε με το παλιό», τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, με τον οποίο, όπως δήλωσε, από αύριο θα συνεχίσουν τη μάχη που ξεκίνησαν πριν από επτά μήνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο, τον ανέβασε στο βάθρο, δίνοντας το μήνυμα για την επόμενη ημέρα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Ο λαός μας έδωσε εντολή τετραετίας"

Μεϊμαράκης: Συγχαίρω τον κ.Τσίπρα και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει

Στα γραφεία της ΝΔ κατέφθασε λίγο μετά τις 20:30 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε δηλώσεις που έκανε παραδέχτηκε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι προέχει πλέον να σχηματιστεί κυβέρνηση και διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ.

«Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα. Το αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, συγχαίρω τον κ. Τσίπρα και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Τον Γενάρη κάποιοι νομίζαν ότι θα διαλυθούμε και κάποιοι νομίζανε ότι θα μας τελειώσουν», πρόσθεσε και διεμήνυσε ότι η ΝΔ ούτε διαλύεται ούτε τελειώνει.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ηγεσίας της Ν.Δ. είπε ότι το κόμμα έχει δημοκρατικές διαδικασίες και «όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους».
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεϊμαράκης: Συγχαίρω τον κ.Τσίπρα και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει"

Ποτάμι: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πάγια θέση τους «για ανάγκη συνεργασίας την επόμενη μέρα όλων των κομμάτων που στήριξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» επιμένουν τα στελέχη του Ποταμιού μετά την ανακοίνωση των exit poll και προσθέτουν ότι αυτό άλλωστε δείχνει και η μεγάλη αποχή.

Τα ίδια στελέχη και στο ερώτημα για το τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί, παρέπεμψαν στα δύο μεγάλα κόμματα του 30% τονίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να απαντήσουν.

«Εμείς δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μας θα εξαρτηθεί από τις θέσεις τις οποίες θα πάρει το κόμμα που θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα δούμε, θα κρίνουμε και αν χρειαστεί θα δώσουμε ψήφο ανοχής», ανέφεραν.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ"

Η Χαριλάου θέτει ως όρο για συμμετοχή στην κυβέρνηση να μετάσχει και η ΝΔ

Τη συμμετοχή και της ΝΔ θέτει η Χαριλάου Τρικούπη ως προαπαιτούμενο για ενδεχόμενη συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Την πληροφορία μετέδωσε το Mega. Λίγο αργότερα ο Νίκος Παπάς εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση συνεργασίας ΝΔ

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Χαριλάου θέτει ως όρο για συμμετοχή στην κυβέρνηση να μετάσχει και η ΝΔ"

Οι εταιρείες αρνήθηκαν την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια

Διευκρινίσεις για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα διόδια στις εθνικές οδούς έδωσε το υπουργείο Υποδομών, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση είχε καταθέσει αίτημα για την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων, αλλά οι εταιρείες των αυτοκινητόδρομων δεν το έκαναν αποδεκτό, με το αιτιολογικό της διασάλευσης των Συμβάσεων Παραχώρησης.

Την είδηση αποκάλυψε αργά το απόγευμα της Κυριακής το υπουργείο Υποδομών, προκαλώντας την επίσημη αντίδραση του υπουργείου Οικονομίας, ενώ νωρίτερα είχε λάβει θέση και ο κ. Χριστοδουλάκης, ζητώντας να ελευθερωθεί η διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια, έστω και για την επιστροφή των ψηφοφόρων.

«Οι εν λόγω εταιρείες με απαντητικές επιστολές τους διατύπωσαν την άρνησή τους, με το αιτιολογικό της διασάλευσης των Συμβάσεων Παραχώρησης», διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομίας. Το σχετικό αίτημα διατυπώθηκε εγγράφως μέσω της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι εταιρείες αρνήθηκαν την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια"

«Βόμβα» από το ΣτΕ για την παραμονή προσφύγων στην Ελλάδα

Φρένο βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας στο ανεξέλεγκτο κύμα εισόδου προσφύγων και στην αθρόα -με διαδικασίες fast track- παροχή προσωρινής προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους, ενώ δεν επιτρέπει παραμονή στην Ελλάδα παράτυπων προσφύγων.

Την ίδια στιγμή το ΣτΕ επέστρεψε ως μη νόμιμο στους εννέα συναρμόδιους υπουργούς το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επιχειρήθηκε η νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισθέντων από τις πατρίδες τους αλλοδαπών.

Στο Ε΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατατέθηκε για νομοπαρασκεαυστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επιχειρήθηκε να τροποποιηθεί παλαιότερο διάταγμα (Π.Δ. 114/2010) με το οποίο καθιερώθηκε «ενιαία διαδικασία αναγνώρισης για αλλοδαπούς και ανιθαγενείς του καθεστώτος του πρόσφυγα ή δικαιούχου επικουρικής προστασίας σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2005/85/ΕΚ του Συμβου­λίου «σχετικά με τις ελάχιστες προδιαγραφές για τις διαδικασίες με τις οποίες τα κράτη μέλη χορηγούν και ανακαλούν το καθεστώς του πρόσφυγα».

Το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προέβλεπε κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας χορήγηση καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης σε όσους είχαν υποβάλει αίτημα διεθνούς προστασίας έως τις 21.11.2010, το οποίο εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό, με μοναδικές προϋποθέσεις:
α) Να είναι κάτοχοι δελτίου αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού σε ισχύ και
β) να μη συντρέχει «κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια ή για την κοινωνία της χώρας, λόγω τελεσίδικης καταδίκης για τη διάπραξη σοβαρού εγκλήματος και χωρίς να ελέγχεται η συνδρομή των προβλεπόμενων στο ΠΔ 114/2010 προϋποθέσεων.

Ακόμη, το σχέδιο διατάγματος προβλέπει ότι το κατ’ εξαίρεση χορηγούμενο καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ισχύει για δύο έτη.

Στη συνέχεια το διάταγμα προβλέπει ότι «η χορήγηση καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, έχει ως συνέπεια τη μη εξέταση των εκκρεμών σε δεύτερο βαθμό αιτημάτων διεθνούς προστασίας και την κατάργηση της σχετικής διοικητικής διαδικασίας, εκτός αν ο ενδιαφερόμενος υποβάλει στις αρμόδιες αρχές αίτηση περί εξέτασης της προσφυγής του».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στην υπ΄ αριθμ. 120/2015 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος (προεδρεύων ο σύμβουλος Επικρατείας Διομήδης Κυριλλόπουλος και εισηγητής η πάρεδρος Μαρία Μπαμπίλη) επισημαίνουν ότι ο νόμος 3907/2011, παρέχει τη δυνατότητα στους 9 συναρμόδιου υπουργούς να ρυθμίζουν «τις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας και αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα ή της χορήγησης του ανθρωπιστικού καθεστώτος, το περιεχόμενο των εν λόγω καθεστώτων, τις διαδικασίες παροχής προσωρινής προστασίας σε περίπτωση μαζικής εισροής εκτοπισθέντων αλλοδαπών, τη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας ή προσφυγών που εκκρεμούν κατά την έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών και να θεσπίσει μεταβατικές διατάξεις για την τύχη των εκκρεμών σε δεύτερο βαθμό αιτήσεων παροχής διεθνούς προστασίας».

Όμως, υπογραμμίζει το ΣτΕ, ο επίμαχος νόμος 3907/2011, δεν παρέχει στους αρμόδιους κρατικούς φορείς να θεσπίσουν «διατάξεις με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα να χορηγηθεί αθρόως και σε απροσδιόριστο αριθμό προσώπων το καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους άνευ καθορισμού κριτηρίων και προϋποθέσεων συναφών προς το καθεστώς αυτό και με τις οποίες μεταβάλλονται κατ’ ουσία οι οριζόμενες από τις πάγιες διατάξεις προϋποθέσεις χορήγησης του εν λόγω καθεστώτος».

Συνεπώς, υπογραμμίζει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο «οι ρυθμίσεις του υπό επεξεργασία σχεδίου, με τις οποίες προβλέπεται η κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων χορήγηση του καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, με μόνο κριτήριο τον χρόνο υποβολής του αιτήματος διεθνούς προστασίας και μόνες προϋποθέσεις την κατοχή δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού σε ισχύ και τη μη τελεσίδικη καταδίκη του αιτούντος για τη διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων, κείνται εκτός των ορίων της εξουσιοδοτικής διατάξεως του άρθρου 5 παραγράφου 3 του νόμου 3907/2011».

Και ανεξάρτητα από όλα αυτά, τονίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, οι εννέα υπουργοί στο επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, δεν εκθέτουν τους λόγους «που καθιστούν αναγκαίες τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, ενόψει του γεγονότος ότι με το υπό επεξεργασία σχέδιο επιχειρείται η εισαγωγή εξαιρετικών ρυθμίσεων, με τις οποίες τροποποιούνται οι πάγιες διατάξεις που ρυθμίζουν τόσο τη χορήγηση καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, όσο και την εξέταση των εκκρεμών σε δεύτερο βαθμό προσφυγών στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας».

Ενόψει όλων αυτών, αποφάνθηκαν οι δικαστές ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, «δεν προτείνεται νομίμως» και το επέστρεψε. Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αρχικά είχε κατατεθεί στο ΣτΕ από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και μετά την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών έγινε αποδεκτό από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» από το ΣτΕ για την παραμονή προσφύγων στην Ελλάδα"

Ασφαλιστικό: Οι τρεις μήνες που θα αλλάξουν τα πάντα

Μονόδρομος θεωρείται η μείωση των συντάξεων με το μνημόνιο να αποτελεί τον μοναδικό «οδικό χάρτη» που θα οδηγήσει τη νέα κυβέρνηση σε αυτές. 
Ο χρόνος αλλά και οι δανειστές πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση με χαρακτηριστικότερη τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι περί αναγκαιότητας μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού.
Έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να εφαρμοστούν ή τουλάχιστον να θεσμοθετηθούν οι περισσότερες αλλαγές. Το δεύτερο κύμα μέτρων που έρχεται περιλαμβάνει νέες περικοπές σε συντάξεις και σε επιδόματα και επηρεάζει το σύνολο των 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων της χώρας.
Παράλληλα, και ενώ τα σενάρια για το νέο ασφαλιστικό μοντέλο δίνουν και παίρνουν, η επιτροπή που συστάθηκε για τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα πρέπει να παρουσιάσει τις προτάσεις της έως τις 15 Οκτωβρίου, μετρημένες, κοστολογημένες και βάσει αναλογιστικών μελετών, χωρίς βέβαια να αποκλίνουν από τις βασικές αρχές του μνημονίου, το οποίο προβλέπει μείωση των πόρων του κρατικού προϋπολογισμού κατά 3,5 δισ. ευρώ έως το 2018.
Μάλιστα, η μεγαλύτερη προσαρμογή θα πρέπει να γίνει εντός του 2016 (1,3% του ΑΕΠ). Μεταξύ των μέτρων που έχουν τεθεί υπόψη και της επιτροπής «Σοφών» και περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, είναι:
• Μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά το μη ανταποδοτικό μέρος, δηλαδή μέχρι 66% (ήτοι από 360 μέχρι και σε 120 ευρώ μηνιαίως) για όλους όσοι δεν έχουν καταβάλει εισφορές και για όσους λαμβάνουν την κατώτερη σύνταξη (690.301 άτομα).
• Σταδιακή μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ έως την κατάργησή του στο τέλος του 2019. Το μέτρο αφορά 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους και η αρχή θα γίνει το 2016 με κατάργηση του επιδόματος για το 20% των δικαιούχων που θα υποστούν κατά μέσο όρο μειώσεις 193 ευρώ τον μήνα.
• Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων χρηματοδότησης ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και των παροχών με τη δομή και τις προϋποθέσεις του ΙΚΑ για όλα τα ταμεία, από 1ης Ιουλίου 2015.
• Κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015.
• Εύρεση ισοδύναμων που θα καλύψουν το κόστος εφαρμογής (περίπου 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο) της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές στις συντάξεις.
• Σταδιακή ολοκλήρωση της ενοποίησης των Ταμείων σε ένα έως το τέλος του 2016.
• Μεγαλύτερη σύνδεση εισφορών - παροχών.
• Δραστική μείωση οικογενειακών καθώς και προνοιακών επιδομάτων που χορηγούνται στα ΑμεΑ, λόγω μείωσης των δημοσίων κοινωνικών δαπανών για αυτό τον σκοπό κατά 0,5% του ΑΕΠ ετησίως, από 1-1-2016.
Στο τέλος κιόλας Σεπτεμβρίου, με τις συντάξεις Οκτωβρίου, οι συνταξιούχοι θα δουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση στις συντάξεις τους από αυτή που διαπίστωσαν τον προηγούμενο μήνα, αφού θα παρακρατηθούν αναδρομικά οι αυξημένες εισφορές υπέρ υγείας (6% από 4% στις κύριες και επιπλέον 6% στις επικουρικές) για τους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου.
Παράλληλα, εντός του έτους και ανεξάρτητα από το νέο ασφαλιστικό που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016 αναμένονται νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις των ήδη συνταξιούχων (ρήτρα μηδενικού ελλείμματος), ενώ η αρχή θα γίνει πιθανότατα από τις 122.000 συνταξιούχους ένστολους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους, πρώην ναυτικούς και τεχνικούς Τύπου, των οποίων τα ταμεία εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑ.
Το μνημόνιο προβλέπει, επίσης, μια σειρά μειώσεων για τους νέους συνταξιούχους, όπως είναι η αύξηση της ποινής σε όσους επιλέξουν να στραφούν στην πρόωρη συνταξιοδότηση (έξτρα περικοπή 10%), η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με μεικτό τρόπο, βάσει του νόμου 3863/2010, η μείωση των κατώτατων ορίων συντάξεων, αλλά και οι μειώσεις στα εφάπαξ.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφαλιστικό: Οι τρεις μήνες που θα αλλάξουν τα πάντα"

Ξένος Τύπος: Στις κάλπες χωρίς ενθουσιασμό οι Ελληνες

Εκτενείς αναφορές με ανταποκρίσεις από την Αθήνα και αναλύσεις για την πολύχρονη οικονομική κρίση στην Ελλάδα φιλοξενούν τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ την Κυριακή.

Το σύνολο σχεδόν των δημοσιευμάτων επισημαίνει την αλλαγή της διάθεσης του εκλογικού σώματος μετά την υπογραφή της τρίτης συμφωνίας διάσωσης της ελληνικής οικονομίας μεταξύ της χώρας και των δανειστών.

Μάλιστα, πολλοί συνδέουν την έλλειψη ενθουσιασμού στην προεκλογική περίοδο και με πιθανή αύξηση της αποχής από την εκλογική διαδικασία.

Επίσης, επισημαίνεται ότι όποιος και αν είναι νικητής, ακόμη και αν σχηματίσει τελικά κυβέρνηση συνεργασίας θα έχει άμεσα να αντιμετωπίσει σοβαρότατες προκλήσεις στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου από την πρώτη ημέρα.

BBC: Ο «τραυματισμένος» Τσίπρας αναζητά επιστροφή στην εξουσία

Το βρετανικό δίκτυο σημειώνει ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ είδε την δημοτικότητά του να κάνει βουτιά μετά την υπογραφή του τρίτου πακέτου διάσωσης και πλέον, μετά από μία σύντομη προεκλογική περίοδο οι δύο βασικοί διεκδικητές της πρώτης θέσης φαίνεται να πέφτουν σχεδόν μαζί στο νήμα.

Χαρακτηριστική είναι η απουσία ενθουσιασμού για την εκλογική διαδικασία, με μία «φτωχή» καμπάνια των κομμάτων και την διαφαινόμενη αδιαφορία του εκλογικού σώματος.

Παράλληλα το BBC σημειώνει ότι η διαφαινόμενη αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης προϊδεάζει για περίοδο πολιτικής αστάθειας, την ώρα που οι προθεσμίες για την εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων είναι πολύ «σφικτές» για την Ελλάδα.

DW: Πέντε βουλευτικές εκλογές και ένα δημοψήφισμα σε έξι χρόνια

Την άτονη διάθεση των πολιτών επισημαίνει και η Deutsche Welle στο θέμα της για τις εκλογές στην Ελλάδα. Οπως αναφέρει ο ανταποκριτής της στην Αθήνα, οι ψηφοφόροι βρίσκονται φέτος για τρίτη φορά μπροστά στην κάλπη, ενώ συνολικά έχουν ψηφίσει πέντε φορές τα τελευταία έξι χρόνια (το 2009, δύο φορές το 2012 και δύο φορές φέτος).

Οπως σημειώνει μάλιστα, με εκτενή αναφορά στον τρόπο κατανομής των εδρών, είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει αυτοδυναμία για κάποιο κόμμα, την ώρα που καταγράφεται από όλες τις πλευρές η ανησυχία για αύξηση της αποχής.

Bloomberg: Οι Ελληνες αποφασίζουν ποιος θα εφαρμόσει το Μνημόνιο

Οι πολίτες βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα την Κυριακή προκειμένου να καθορίσουν ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας να υλοποιηθούν οι συμφωνίες με τους δανειστές για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας και της αποκατάστασης της οικονομικής κανονικότητας στην πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης, σημειώνει από την πλευρά του το Bloomberg.

Οποιος πετύχει να συγκροτήσει τον επόμενο κυβερνητικό σχηματισμό, σημειώνει το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, θα αντιμετωπίσει άμεσα τα πρώτα τεστ αξιοπιστίας και ικανοτήτων. Η οικονομική απόδοση της κυβέρνησης θα κριθεί από την αναθεώρηση της απόδοσης της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις πριν το τέλος του 2015.

Μία θετική γνώμη είναι απαραίτητη για να εκταμιευτούν περισσότερα κεφάλαια, με αυτά που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να είναι ζωτικής σημασίας.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξένος Τύπος: Στις κάλπες χωρίς ενθουσιασμό οι Ελληνες"

Λεβέντης: Ευελπιστώ σε μεγάλα ποσοστά, παρά το ότι δέχτηκα πολύ πόλεμο

Την αισιοδοξία του για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης προς όφελος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Βασίλης Λεβέντης.

«Παρότι το τελευταίο δεκαήμερο εκτοξεύτηκε πολύ λάσπη εναντίον μου και εναντίον της Ένωσης Κεντρώων νομίζω ο λαός θα μιλήσει και ιδιαίτερα η νεολαία. Προσδοκώ μεγάλο ποσοστό. Όχι 3% ή 4%, προσδοκώ άνω του 5% και 6%», είπε.

Και ερωτηθείς για το έαν είναι υπεραισιόδοξος αποκρίθηκε ως εξής:

«Είναι η Μακεδονία που θα δώσει άνω του 15%, οπότε θα το φέρει γύρω στο 6%».
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεβέντης: Ευελπιστώ σε μεγάλα ποσοστά, παρά το ότι δέχτηκα πολύ πόλεμο"

Βολές μεταξύ υπουργείων για τα διόδια την ημέρα των εκλογών

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το πρωί της Κυριακής το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την λειτουργία των διοδίων την ημέρα της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας.

Οπως αναφέρεται σε αυτήν, με έγγραφο που απέστειλε το ΥΠΕΣ στις 29 Αυγούστου 2015 προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αιτήθηκε τη διαμεσολάβησή του, προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια.

Ωστόσο το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρει, δεν έλαβε καμία απάντηση, στο αίτημά του, για την ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τους σταθμούς διοδίων της χώρας.

Βολές Κουτσούμπα για τα διόδια

Προηγήθηκε δήλωση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ για το θέμα, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο κ.Κουτσούμπας παράλληλα με το κάλεσμα στους πολίτες να πάνε στις κάλπες, αποκάλυψε ότι τηλεφώνησε στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό κ.Θάνου «και της έθεσα το εξής σοβαρό ζήτημα: ενώ υπήρχε υπόσχεση, εκτός από την απόφαση της διακομματικής, αλλά και απόφαση της κυβέρνησης να είναι αυτές τις μέρες ανοιχτά τα διόδια έτσι ώστε ο λαός μας που πληρώνει τόσα χαράτσια και τόσους φόρους, σήμερα τουλάχιστον να μπορεί να πάει να ψηφίσει ... αντίθετα ερχόμενος το πρωΐ από την Λιβαδειά που είναι η δεύτερη εκλογική μου περιφέρεια, είδα ότι ουρές των ανθρώπων που έβγαιναν να πάνε να ψηφίσουν πλήρωναν στα διόδια».

«Η κ. Πρωθυπουργός με ευχαρίστησε για την ενημέρωση καταρχήν,η ίδια είχε ενημέρωση ότι σήμερα θα δινόταν εντολή για να είναι ανοιχτά τα διόδια αλλάμέχρι στιγμής δεν ισχύει. Μου είπε ότι θα επιληφθεί του θέματος, ελπίζω να ευοδωθεί αυτή η προσπάθειά μας, δεν μπορεί ο λαός μας ακόμα και σήμερα που πάει να ψηφίσει καινα επιλέξει τα κόμματα που θα τον εκπροσωπήσουν να πληρώνει χαράτσια στους εθνικούς δρόμους, που άλλωστε έπρεπενα είναι λαϊκή περιουσία» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Λαϊκή Ενότητα: Σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η ευθύνη

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Λαϊκή Ενότητα, στην οποία επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση όσο και στα δύο μεγάλα κόμματα.

«Αποτελεί ντροπή και εμπαιγμό των πολιτών ότι η κυβέρνηση με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν εξασφάλισαν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια, προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των πολιτών για να ψηφίσουν. Προφανώς Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ενδιαφέρονται να ψηφίσουν οι πιο φτωχοί πολίτες, αφού είναι τα μεγάλα θύματα των μνημονίων τους», σημειώνεται στο σχετικό κείμενο.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Βολές μεταξύ υπουργείων για τα διόδια την ημέρα των εκλογών"

Φ.Γεννηματά: Να τελειώσει η σύγκρουση του άγονου δικομματισμού

Σε σχολικό συγκρότημα της Νέας Ιωνίας προσήλθε λίγο πριν τις 11:30 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

Στη δήλωσή της η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να μην εμπλακεί σε άγονες αντιπαραθέσεις και κάλεσε όλους όσοι εμπιστεύθηκαν το κόμμα στο παρελθόν να το πράξουν και πάλι.

«Επιλέξαμε να μην εμπλακούμε σε άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Μεταφέραμε μήνυμα ενότητας και ελπίδας σε όλη τη χώρα, κυρίως για τη δημοκρατική παράταξη, το κοινό μας σπίτι είναι εδώ. Η ελπίδα απαιτεί συνεργασίες και εμείς είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση τετραετίας, θα πρέπει σήμερα το βράδυ να τελειώσει η σύγκρουση του άγονου δικομματισμού», δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Διαβάστε Περισσότερα » "Φ.Γεννηματά: Να τελειώσει η σύγκρουση του άγονου δικομματισμού"

Β.Μεϊμαράκης: Σήμερα διώχνουμε το δήθεν και φέρνουμε τους αυθεντικούς

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο 1ο Γενικό Λύκειο στο Μαρούσι, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος δήλωσε:

«Σήμερα είναι μέρα γιορτής. Μιλάνε οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί. Με τη ψήφος του θέλουν να διώξουν τους δήθεν και να φέρουν τους αυθεντικούς. Για ένα καλύτερο αύριο. Θέλουμε να έχουμε την εμπιστοσύνη όλων, ακόμη και εκείνων που δεν θα μας ψηφίσουν. Πιστεύω ότι σήμερα όλοι θα γιορτάσουμε την νέα Ελλάδα που θα ξημερώσει από αύριο».
Διαβάστε Περισσότερα » "Β.Μεϊμαράκης: Σήμερα διώχνουμε το δήθεν και φέρνουμε τους αυθεντικούς"

Δημ.Κουτσούμπας: Όχι στην αποχή, ο λαός να στηρίξει το ΚΚΕ

Σε εκλογικό τμήμα της Νέας Ιωνίας ψήφισε στις 10 το πρωί της Κυριακής ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη δήλωσή του τόνισε πως «ο λαός πρέπει να πάει μαζικά στην κάλπη και να ενισχύσει τη μόνη δύναμη που έχει δείξει συνέπεια, το ΚΚΕ».

«Με ένα δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι, όπως ο ίδιος διαπίστωσε, τα διόδια δεν είναι ανοιχτά για τη διευκόλυνση των εκλογέων, παρά τις σχετικές αποφάσεις, και πως επικοινώνησε για το ζήτημα με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος.
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημ.Κουτσούμπας: Όχι στην αποχή, ο λαός να στηρίξει το ΚΚΕ"

Πρ.Παυλόπουλος: Το αποτέλεσμα να δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών

Στο Νέο Ψυχικό ψήφισε στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Είμαι βέβαιος ότι η όλη δικαδικασία θα ολοκληρωθεί με τρόπο που ταιριάζει στη δημοκρατική μας παράδοση και την ποιότητα της δημοκρατίας μας» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα το αποτέλεσμα να δικαιώσει τις προσδοκίες της πατρίδας μας και της νεολαίας σε μια Ευρώπη που αντιλαμβάνεται ότι το βασικό της μέγεθος είναι ο άνθρωπος» κατέληξε.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρ.Παυλόπουλος: Το αποτέλεσμα να δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών"

Στ.Θεοδωράκης: Οι πολίτες να ψηφίσουν αλλιώς για το μέλλον των παιδιών τους

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο λεπτά πριν από τις 10:00 ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Χανιά.

Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο δήλωσε:

«Ελπίζω να έχουμε μικρή αποχή, να σηκωθεί ο κόσμος να ψηφίσει και να ψηφίσει για το μέλλον των παιδιών του. Να μην γυρίσουμε στις παλιές ημερομηνίες, να μην γυρίσομε στον Γενάρη του '15 , να μην γυρίσομε στα προηγούμενα χρόνια, αλλά να φύγουμε μπροστά. Η Ελλάδα μπορεί και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον. Η Ελλάδα μπορεί, μπορούμε να τα καταφέρουμε και η Κρήτη και τα Χανιά δείχνει το δρόμο».

«Από σήμερα το βράδυ» συνέχισε «πρέπει να είναι μια ημέρα δουλειάς. Και πρέπει να είμαστε όλοι αποφασισμένοι και εμείς είμαστε αποφασισμένοι, για μικρούς δίκαιους συμβιβασμούς. Θα πρέπει να ξεχάσουμε όλα αυτά που λέγαμε προεκλογικά ως προς την αντιπαράθεση και να θυμηθούμε όλα αυτά που λέγαμε, αν λέγαμε προεκλογικά, ως τις λύσεις των προβλημάτων. Πρέπει δηλαδή να συζητήσουμε, να αποκλείσομε το ενδεχόμενο νέων εκλογών που κανείς δεν θέλει και να συζητήσομε πώς θα αλλάξουμε τη ζωή μας, πώς θα αλλάξουμε τη ζωή των παιδιών μας και πώς με μικρούς συμβιβασμούς θα συνεργαστούμε όλοι και θα κάνουμε μια καλύτερη χώρα».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για κυβέρνηση συνεργασίας, επεσήμανε ότι αυτό θα κριθεί από την ψήφο του ελληνικού λαού.

«Το παν είναι να έχουμε διάθεση συνεργασίας. Τώρα το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό θα εξαρτηθεί και από την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς ζητάμε να μας δώσει τη δυνατότητα να γίνουμε η μηχανή των αλλαγών. Η μηχανή των μεταρρυθμίσεων. Γιατί η χώρα αυτή πρέπει να αλλάξει. Δεν πρέπει να την γκρεμίσουμε, αλλά πρέπει να την αλλάξουμε ριζικά» υπογράμμισε.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στ.Θεοδωράκης: Οι πολίτες να ψηφίσουν αλλιώς για το μέλλον των παιδιών τους"

Τσίπρας: Θα προχωρήσουμε στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει

«Ο λαός θα δώσει εντολή για μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας», τόνισε εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στην Κυψέλη, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο λαός με τη συμμετοχή του δεν θα αφήσει τους άλλους να αποφασίσουν γι’ αυτόν, θα πάρει την τύχη του στα χέρια του δίνοντας εντολή συνέχειας και σταθερότητας για μία κυβέρνηση τετραετίας, αλλά και για μία κυβέρνηση που θα συνεχίσει να δίνει μάχες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Α. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα των δημοκρατικών παραδόσεων προσέρχεται σήμερα στις κάλπες. Ο ελληνικός λαός με τη συμμετοχή του δεν θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν γι΄αυτόν. Θα πάρει το μέλλον στα χέρια του και έτσι θα επισφραγίσει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή. Δίνοντας εντολή συνέχειας, σταθερότητας και προοπτικής, δίνοντας εντολή για μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά και για μια κυβέρνηση μάχης προκειμένου να συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα την ίδια αυταπάρνηση να δίνει τις μάχες για την υπεράσπιση του δίκαιου του λαού, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά και μέσα στη χώρα. Για τις μεγάλες συγκρούσεις που είναι αναγκαίες προκειμένου να προχωρήσουμε στις τομές, στις αλλαγές, στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει. Για να ξεφύγουμε από το παλιό καθεστώς που μας κρατά καθηλωμένους, να δώσουμε την προοπτική οι νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να ζήσουν σε αυτόν τον τόπο, να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν, να μείνουν εδώ. Αλλά και να γίνει η χώρα μας ένας ισχυρός και ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη. Είμαι αισιοδόξος, αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα, μια μέρα που μπορούμε να την κερδίσουμε από σήμερα. Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν, με σταθερά βήματα, γνωρίζοντας το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε μπροστά ανοίγοντας δρόμους. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανοίγουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν όταν ο λαός μας είναι στην πρώτη γραμμή και η νέα γενιά, τα πάντα είναι δυνατά. Να είστε καλά».

Δεκάδες φωτορεπόρτερ, τηλεοπτικά συνεργεία από ξένα μέσα, κάποια εκ των οποίων με υποδομή για ζωντανή αναμετάδοση, περίμεναν από νωρίς στην Κυψέλη την προσέλευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να μεταδώσουν τη δήλωση και τα στιγμιότυπα από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε λίγα λεπτά μετά τις 9.30 το πρωί, ευδιάθετος και χωρίς σακάκι στο 661ο εκλογικό τμήμα της Κυψέλης. Χαιρέτησε τους εκλογικούς αντιπροσώπους, έδωσε την ταυτότητά του, μπήκε στο παραβάν και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην κάλπη. Χαμογελαστός, δέχθηκε να καθυστερήσει για δευτερόλεπτα την ώρα που ετοιμαζόταν να ρίξει μέσα στον κάλπη τον φάκελο, όταν οι φωτογράφοι φώναζαν «μην το ρίξεις ακόμη ακόμη Πρόεδρε» για να προλάβουν να φωτογραφήσουν το στιγμιότυπο. Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, κατευθύνθηκε στο ισόγειο για να κάνει την καθιερωμένη δήλωση-μήνυμα για τη σημερινή κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Θα προχωρήσουμε στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει"

Π.Καμμένος:Ψήφισε στο Ηράκλειο Κρήτης

Σε εκλογικό τμήμα στη Γόρτυνα του Ηρακλείου Κρήτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον δικαστικό αντιπρόσωπο ρωτώντας σχετικά με την συμμετοχή και στη συνέχεια προσήλθε στο παραβάν προκειμένου να ψηφίσει.

Στη δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το μήνυμα που πρέπει να στείλει ο ελληνικός λαός είναι αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή ψήφο ασυλίας στο χθες.

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα το βράδυ θα έχει κυβέρνηση, εξέφρασε την ευχή η εκλογική διαδικασία να διεξαχθεί ομαλά, ενώ έστειλε «μήνυμα ομοψυχίας και ενότητας», προσθέτοντας ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας είναι η διχόνοια και η διαφθορά.

Όλη η δήλωση του κ. Καμμένου:

«Οι σημερινές εκλογές έχουν ένα μήνυμα το οποίο ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει να στείλει: αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή αν θα δώσει ψήφο ασυλίας στο χθες.

» Εδώ, από τη Λεβεντογέννα Κρήτη, από την πατρίδα του Ελευθερίου Βενιζέλου, που δίδαξε Δημοκρατία, από την ελληνική περιφέρεια, θέλω να στείλω ένα μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας του ελληνικού λαού. Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι η διχόνοια, αλλά και ο μεγαλύτερος εχθρός μας στην εικόνα της χώρας προς τα έξω είναι η διαφθορά.

» Ο ελληνικός λαός ασκεί σήμερα το συνταγματικό του δικαίωμα. Ελπίζω οι εκλογές να διεξαχθούν σε ήρεμο κλίμα και βεβαίως ότι το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση.

» Εύχομαι καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους όσοι εμπλέκονται στη σημερινή εκλογική διαδικασία, στους δικαστικούς αντιπροσώπους, στις εφορευτικές επιτροπές, στους εκπροσώπους των κομμάτων, στους δημοσιογράφους και στους τεχνικούς.»
Διαβάστε Περισσότερα » "Π.Καμμένος:Ψήφισε στο Ηράκλειο Κρήτης"

Λαφαζάνης: Η νεολαία να απορρίψει την αποχή και την απογοήτευση

Στο 5ο λύκειο Κορυδαλλού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Προτεραιότητα έχει η νεολαία της πατρίδας, η οποία καλείται να πει 'όχι' στην αποχή, στην απογοήτευση στο όλοι το ίδιο είναι. Και τα τρία φέρνουν μνημόνιο και λιτότητα. Καλούμαστε να πούμε 'όχι' στα μνημόνια και στη λιτότητα. Για να μην ξενιτεύονται οι νέοι, για να βρουν δουλειά στην πατρίδα μας» δήλωσε.
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαφαζάνης: Η νεολαία να απορρίψει την αποχή και την απογοήτευση"

Με διευρυμένο ωράριο τα Γραφεία Ταυτοτήτων λόγω εκλογών

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των γραφείων έκδοσης ταυτοτήτων και διαβατηρίων στα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων. Ειδικότερα τα γραφεία λειτουργούν σήμερα έως τις 19.00 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομιστούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:

*Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία.
*Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο).

*Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ελληνικής ή ξένης Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες οι πολίτες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr/Οδηγός του Πολίτη-Δικαιολογητικά. Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Με διευρυμένο ωράριο τα Γραφεία Ταυτοτήτων λόγω εκλογών"

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Η λύση βρίσκεται στη συνεργασία»

Λίγα λεπτά μετά τις 08.00 το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την επόμενη ημέρα μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Σε σύντομη δήλωσή του έξω από το 1ο Γυμνάσιο της Νέας Σμύρνης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε:

«Σήμερα ο λαός ψηφίζει και αποφασίζει για την πορεία της χώρας. Η επίλυση των προβλημάτων απαιτεί σχέδιο, γνώση, όραμα και εμπειρία. Εμείς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικούμε τον τρίτο προοδευτικό πόλο, ώστε να συμβάλλουμε στη λύση αυτών των προβλημάτων».
Διαβάστε Περισσότερα » "Θ. Θεοχαρόπουλος: «Η λύση βρίσκεται στη συνεργασία»"

Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής

Στο 310ο εκλογικό τμήμα στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης ψήφισε λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Τον κ. Καραμανλή υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στο νομό Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Κατά την αποχώρησή του ο κ. Καραμανλής δεν έκανε κάποια δήλωση.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής"

Βουλγαρία: Έκλεισε τα σύνορά της για τους παράνομους μετανάστες

Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορά της για τους «παράνομους μετανάστες», καθώς η κρίση επιδεινώθηκε, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.

«Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορά της για τους παράνομους μετανάστες. Όποιος θέλει να περάσει νόμιμα θα περάσει, οι υπόλοιποι - όχι» δήλωσε ο Μπορίσοφ, σύμφωνα με τον βουλγαρικό ειδησεογραφικό ιστότοπο OFFNews.

Οι βουλγαρικές Αρχές συνεργάζονται με την αστυνομία της Τουρκίας που κρατά τους μετανάστες σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

Την Πέμπτη το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα αναπτυχθούν έως και 1.000 στρατιώτες για να ενισχυθεί η ασφάλεια των συνόρων με την Τουρκία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πασχίζει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, φθάνουν σε κράτη-μέλη της στην προσπάθειά τους να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια στις πατρίδες τους.

Πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν τη Βουλγαρία ως χώρα εισόδου στην Ε.Ε. για να ταξιδέψουν στη συνέχεια σε πλουσιότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης και να ζητήσουν να τους χορηγηθεί άσυλο.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλγαρία: Έκλεισε τα σύνορά της για τους παράνομους μετανάστες"

Ιταλία: 4.700 άνθρωποι διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο ανοικτά της Λιβύης

Περί τους 4.700 πρόσφυγες διασώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο ανοικτά της Λιβύης, καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ιταλία. Αλλά μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή, η οποία διευκρινίζει ότι συντόνισε 20 επιχειρήσεις με τη συμμετοχή διαφόρων πλοίων που διέσωσαν 4.343 ανθρώπους που επέβαιναν σε φουσκωτές βάρκες ή μικρά σκάφη.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, της ακτοφυλακής, της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, της μαλτέζικης οργάνωσης Migrant Offshore Aid Station, ένα εμπορικό πλοίο, ένα κροατικό πλοίο που συμμετέχει στην επιχείρηση της ΕΕ Triton και πλοία της Γερμανίας και της Βρετανίας που συμμετέχουν στην αποστολή της ΕΕ EUNAVFOR Med.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: 4.700 άνθρωποι διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο ανοικτά της Λιβύης"

Νέα τραγωδία στη Μυτιλήνη με 26 αγνοουμένους

Ναυάγιο σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, στις 07.00, ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, όταν ανατράπηκε πλαστική λέμβος στην οποία επέβαιναν 46 μετανάστες.

Εννέα παιδιά κάτω των 12 ετών και 11 ή 12 γυναίκες επέβαιναν στην πλαστική λέμβο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι διασώθηκαν 20 από τους επιβαίνοντες ανάμεσά τους ένα παιδί και δύο γυναίκες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην ξηρά, ενώ 26 αγνοούνται. Μεταξύ των αγνοουμένων είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η βάρκα ανατράπηκε από τα κύματα εμπορικού πλοίου που εκείνη την ώρα έπλεε πολύ κοντά στο σημείο όπου ήταν η βάρκα με τους μετανάστες.

Την ίδια ώρα άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης μετά τον εντοπισμό 13 μεταναστών χθες στη θάλασσα οι οποίοι δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο η οποία ανετράπη και ότι σε αυτήν επέβαιναν 10 με 12 άτομα ακόμα. Από τη θαλάσσια περιοχή ανασύρθηκε χθες η σορός ενός 5χρονου κοριτσιού.

Έντεκα από τους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας που παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νησίδας "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ", ενώ σε έρευνα που διεξήγαγε από ξηράς περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκαν στην περιοχή "ΠΕΤΑΛΙΔΙ" Θέρμης, δύο ακόμη μετανάστες οι οποίοι είχαν εξέλθει μόνοι τους στην ακτή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα τραγωδία στη Μυτιλήνη με 26 αγνοουμένους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news