facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Οργισμένη αντίδραση on air Μητρόπουλου για την υπόθεση της φοροδιαφυγής

Στα άκρα έφτασε ο τηλεοπτικός διάλογος μεταξύ του Αλέξη Μητρόπουλου και των δημοσιογράφων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, καθώς ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής έφτασε στο σημείο να απειλήσει ακόμα και με αυτοκτονία!

Αιτία του διαπληκτισμού ήταν η αναφορά εκ μέρους του δελτίου στην εκκρεμή δικαστική υπόθεση για φοροδιαφυγή, για την οποία όμως ο κύριος Μητρόπουλος ισχυρίζεται πως έχει τελεσιδικήσει και παραγραφεί. Παρούσα στο δελτίο, εκτός από την παρουσιάστρια Μαρία Σαράφογλου ήταν και η αρμόδια συντάκτης Σοφία Φασουλάκη, την οποία ο κύριος Μητρόπουλος εγκαλούσε πως δεν έχει στα χέρια της τα σωστά έγγραφα, αλλά διαφορετικά, με αποτέλεσμα να παραπλανεί τους τηλεθεατές, αλλά και... «τον κύριο Τσίπρα που σας ακούει», όπως είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κύριο Μητρόπουλο το έγγραφο που επικαλείται το MEGA είναι το ερώτημα της ΓΓΔΕ κ. Σαββαΐδου προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με τη δημοσιογράφο να επιμένει πώς πρόκειται για το πρακτικό της γνωμοδότησης του ΝΣΚ σύμφωνα με την οποία η υπόθεση του 1999, όταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής φέρεται να μη δήλωσε 1 εκατ. ευρώ ως δικηγορική αμοιβή, δεν έχει παραγραφεί.

Οι δύο δημοσιογράφοι κάλεσαν την επομένη στο στούντιο τον κύριο Μητρόπουλο, ώστε να προσκομίσει τα σωστά έγγραφα και να αποκατασταθεί η αλήθεια, κάτι που όμως εκείνος δεν ήθελε να αποδεχτεί, καθώς απαιτούσε αποκατάσταση της αλήθειας, κατά τον ίδιο, «εδώ και τώρα». «Μέχρι αύριο θα έχω αυτοκτονήσει» είπε μάλιστα εξοργισμένος, αφήνοντας άφωνες τις συνομιλίτριές του που έσπευσαν να τον καθησυχάσουν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργισμένη αντίδραση on air Μητρόπουλου για την υπόθεση της φοροδιαφυγής"

Επιμένουν οι πληροφορίες: Εκτός λίστας ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Μητρόπουλος

Οριστικά εκτός λίστας του ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου συγκλίνουν ότι ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Βουλής δεν θα έχει θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, δύο παράγοντες συνυπολογίστηκαν για την απόφαση αυτή: Πρώτον, το αίτημα του Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του σχετικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής - για την οποία ο ίδιος ο κύριος Μητρόπουλος υποστηρίζει πως έχει παραγραφεί - και δεύτερον, η στάση του γνωστού εργατολόγου στην ψηφοφορία του Μνημονίου, όταν είχε ψηφίσει «παρών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένουν οι πληροφορίες: Εκτός λίστας ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Μητρόπουλος"

Λαϊκή Ενότητα: Εκφραστής της νέας μνημονιακής τάξης ο Αλέξης Τσίπρας

«Κατ' εξοχή εκφραστή της νέας μνημονιακής τάξης», χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι έχει μετατραπεί στον κατ' εξοχή εκφραστή της νέας μνημονιακής τάξης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα και προσθέτει:

«Αξιοποιώντας αριστερή ρητορεία και "επαναστατικές" εξάρσεις, που στην πραγματικότητα υμνούν το τρίτο μνημόνιο και τις βάρβαρες εφαρμοστικές του διατάξεις, έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι πήρε επάξια από τους δανειστές στο Βερολίνο τη σκυτάλη που μέχρι χθες κρατούσαν τα παλαιά μνημονιακά κόμματα.

»Είναι βέβαιο ότι η φρασεολογία που χρησιμοποιεί, όπως και τα επιχειρήματά του, θα καθιερώσουν ένα νέο μουσειακό είδος παλαιοκομματικής ρητορικής, καταδικασμένο ήδη στη λαϊκή συνείδηση.

»Όπως βέβαιο είναι, και κάθε μέρα που περνά αυτό επιβεβαιώνει, ότι η Λαϊκή Ενότητα αναδεικνύεται στη νέα ανερχόμενη δημοκρατική, πατριωτική, αντιμνημονιακή δύναμη που μπορεί να σαρώσει ολόκληρο το μνημονιακό λόμπι και να ανοίξει νέους προοδευτικούς ορίζοντες για τον τόπο και το λαό μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαϊκή Ενότητα: Εκφραστής της νέας μνημονιακής τάξης ο Αλέξης Τσίπρας"

Μεϊμαράκης: Λέγε-λέγε φτάσανε να μας έχουν φεσώσει 90 δισ.

Νέα επίθεση στην απελθούσα κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη διάρκεια επίσκεψής του στο δημαρχείο Ασπροπύργου.

«Προσπαθούν να μας πείσουν ότι επειδή κράτησε πολύ η διαπραγμάτευση πέτυχε πολλά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις κοστίζει πολύ. Και λέγε-λέγε φτάσαμε να μας φεσώσει 90 δισ.».

«Δεν θα σας πω τι θα ψηφίσετε, αλλά να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε και προβληματιστείτε», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, υποστηρίζοντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τρέχουν τις εκλογές γιατί φοβήθηκαν τη ΝΔ, φοβήθηκαν ότι συσπειρωθήκαμε, δείτε την Κεντρική τους Επιτροπή με τα πρόσωπα από κάτω σκοτεινά και εμάς που ενωμένοι προχωρούμε».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεϊμαράκης: Λέγε-λέγε φτάσανε να μας έχουν φεσώσει 90 δισ."

Με το ΠΑΣΟΚ «κατεβαίνει» η ΔΗΜΑΡ

Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε το απόγευμα του Σαββάτου κατά πλειοψηφία, την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαφωνίες του Φώτη Κουβέλη και 31 μελών της, με την μορφή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και πλήρη αναφορά στα ονόματα των κομμάτων που την αποτελούν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Η συνεργασία αυτή θα είναι μια ισότιμη σχέση μεταξύ κομμάτων που την απαρτίζουν. Άλλωστε οι πολιτικές μας θέσεις με αυθεντικό τρόπο εκφράζονται με την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία, η οποία διασφαλίζεται στο ακέραιο. Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο αυτής της συνεργασίας. Το λογότυπο του συνεργατικού σχήματος προτείνεται να συμπεριλαμβάνει τον τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς και τα ονόματα και σήματα των κομμάτων που την απαρτίζουν. Διασφαλίζεται η οργανωτική και πολιτική αυτονομία της ΔΗΜΑΡ με την εξασφάλιση οργανωτικών και οικονομικών μέσων. Θα υπάρξει κοινή εκλογική επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την διεύθυνση του εκλογικού σχήματος. Κεντρικό ρόλο θα έχουν οι δύο πρόεδροι των κομμάτων της συμπαράταξης, οι οποίοι θα έχουν τον γενικό συντονισμό. Επίσης θα υπάρχει κοινό γραφείο τύπου με δύο εκπροσώπους (ένας από κάθε κόμμα). Η δυνατότητα παρουσίας υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς υπάρχει για όλα τα ψηφοδέλτια της χώρας καθώς και δυνατότητα εξασφάλισης κοινοβουλευτικής παρουσίας».

Επίσης η Κεντρική Επιτροπή απέρριψε με αρκετή πλειοψηφία την πρόταση για τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου λόγω της αμεσότητας της εκλογικής μάχης.

Ταυτόχρονα η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου και βασισμένη στις ιδρυτικές της αρχές προχωράει στη δημιουργία συμπαράταξης που θα είναι αφετηρία για την διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας.... Στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η συσπείρωση και συνεργασία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Είμαστε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές και στον νεοφιλελευθερισμό, αλλά και ενάντια στον κρατισμό κάτω από οποιαδήποτε ομπρέλα και να κρύβεται. Στόχος μας είναι η προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής στη χώρα με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Συστατικά στοιχεία της συνεργασίας μας είναι πρώτον η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεύτερον η δέσμευση σε ένα προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα. Για αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στον κρατισμό. Δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος μέσα από ένα πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών. Η χώρα χρειάζεται την προώθηση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική με όρους δημοκρατίας και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική κατεύθυνση μέσα από δημοκρατικές δομικές μεταρρυθμίσεις».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Με το ΠΑΣΟΚ «κατεβαίνει» η ΔΗΜΑΡ"

Μεταλλωρύχοι κατά Τσίπρα: Θεωρεί επίτευγμα που άφησε στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους

Την δική τους απάντηση δίνουν οι 2000 εργαζόμενοι στα Μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας στην Χαλκιδική, που άκουσαν σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του κόμματός του να λέει γι' αυτόυς: «Το λουκέτο στις Σκουριές άργησε αλλά ήρθε»!

«O κύριος Τσίπρας ακόμα δεν κατάλαβε ότι δεν έκλεισε τις Σκουριές αλλά τα Μεταλλεία Κασσάνδρας και άφησε στον δρόμο 2.000 οικογένειες», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην σύντομή απάντησή τους προς τον πρώην πρωθυπουργό και συνεχίζουν: «
Στις 27-8-2015 το ΣΤΕ αποφάσισε ότι η πράξη του ΥΠΑΠΕΝ να κάνει ανάκληση των τεχνικών μελετών η οποία μας οδήγησε στην ανεργία, είναι αδικαιολόγητη, παράνομη και συνιστά κατάχρηση εξουσίας. Για όποιον δεν το άκουσε, σήμερα στις 29-8-2015, ο κύριος Τσίπρας στα επιτεύγματα της δήθεν αριστερής κυβέρνησης του συμπεριέλαβε το κλείσιμο των Σκουριών. Ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι δεν έκλεισαν παράνομα μόνο τις Σκουριές αλλά το σύνολο των Μεταλλείων Κασσάνδρας.
Aπό τις 29-8-2015 και μετά στα επιτεύγματα μιας αριστερής κυβέρνησης θεωρείται το να βγαίνουν άνεργοι στον δρόμο 2.000 εργαζόμενοι.
ΑΞΙΟΙ!!!!»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταλλωρύχοι κατά Τσίπρα: Θεωρεί επίτευγμα που άφησε στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους"

Ποτάμι: Το «παλιό σύστημα» είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα πολιτικά παραμύθια που επανέλαβε και σήμερα μονότονα ο κ. Τσίπρας δεν τα πιστεύουν πλέον ούτε τα στελέχη του που καθημερινά τον εγκαταλείπουν, αναφέρει το Ποτάμι, σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα άλλα, τονίζει, «θα ήταν φρόνιμο πριν σκεφθεί να κατατάξει το Ποτάμι στο «παλιό σύστημα» να κοιτάξει στο περιβάλλον του όπου θα βρει πολλά πρωτοπαλίκαρα του παλιού συστήματος (μέχρι και τους έμπιστους συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου).

Πρωτοπαλίκαρα που έχουν αναβαθμιστεί υπηρετώντας με συνέπεια αυτούς τους επτά μήνες τη συνιστώσα του παλαιοκομματισμού στην «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.»

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: Το «παλιό σύστημα» είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ"

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» σε όλη την περιουσία των Ελλήνων

Με ένα... κλικ στον υπολογιστή, ο έφορος αλλά και οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες θα μπορούν να βλέπουν το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από το 2016. Αυτό σε περίπτωση που υλοποιηθεί ένα σχέδιο το οποίο έχει εξαγγελθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά που έμεινε στα χαρτιά.

Ο λόγος για το Περιουσιολόγιο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει σκληρές προβλέψεις για όσους «λησμονήσουν» ή εσκεμμένα θελήσουν να παραπλανήσουν τις φορολογικές αρχές, υποκρύπτοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Τι δηλώνεται

Ακίνητα, μετοχές, τραπεζικοί λογαριασμοί, χρηματοπιστωτικά προϊόντα, συμμετοχές σε οποιαδήποτε οικονομική οντότητα, ασφαλιστικά - καταθετικά προγράμματα σε ασφαλιστικές εταιρείες, αυτοκίνητα, οικόπεδα-αγροί, σκάφη αναψυχής, ιδιωτικά αεροπλάνα, έργα τέχνης κ.λπ. θα πρέπει να δηλωθούν ώστε να δημιουργηθεί ο «ηλεκτρονικός φάκελος» για κάθε φορολογούμενο.

Εκτός αυτών, όμως, μετά τη φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες Ελληνες έχουν μετρητά στο στρώμα. Με την υλοποίηση του Περιουσιολογίου θα πρέπει να δηλώνονται και τα ποσά στο... στρώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα μετρητά στο σπίτι θα ισχύσει ένα όριο κάτω από το οποίο δεν θα είναι υποχρεωτική η δήλωσή τους, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση ο φορολογούμενος δεν θα μπορεί να τα επικαλεστεί για να δικαιολογήσει τεκμήρια διαβίωσης και «πόθεν έσχες».

Αν π.χ. μπει κατώτατο όριο 10.000 ευρώ, τα οποία δεν θα είναι υποχρεωμένος να δηλώσει, δεν θα είναι παράνομος και δεν θα υποστεί κάποια κύρωση. Ωστόσο, αυτά τα χρήματα δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει τον τρόπο ζωής και τα έξοδά του.

Προβλέψεις - σοκ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνονται και προβλέψεις-σοκ για όσους δεν δηλώσουν το σύνολο της περιουσία τους αλλά και για όσους δεν κάνουν διορθώσεις σε περίπτωση αύξησή της.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, έως τον Νοέμβριο οι φορολογούμενοι θα πληροφορηθούν από το Taxis όλα τα στοιχεία για την περιουσία τους που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμπληρώσουν στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζει η εφορία προκειμένου να συνταχθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Πριν από την υποβολή της οριστικής δήλωσης περιουσίας θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους μέσα από μια ρύθμιση οικειοθελούς συμμόρφωσης να δηλώσουν αυτή την περιουσία καταβάλλοντας τον αναλογούντα φόρο.

Τα πρόστιμα

Οσοι αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία και εντοπισθούν από το υπουργείο Οικονομιών θα κληθούν να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα, τα οποία θα προσεγγίζουν την αξία του περιουσιακού στοιχείου που απεκρύβη.

Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το Περιουσιολόγιο θα πρέπει οι φορολογούμενοι να κάνουν μια νέα αρχή στη σχέση τους με την εφορία και μέσα στο 2016 θα κληθούν να κάνουν δήλωση περιουσιολογίου, στην οποία θα πρέπει να δηλώσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία για τα οποία δεν έχει γνώση η εφορία. Έτσι θα πρέπει να δηλώσουν την κινητή περιουσία τους, όπως είναι αξία μετοχών, καταθέσεις και, βεβαίως, μετρητά που διακρατούνται.

Πιστωτικές κάρτες κατά της φοροδιαφυγής

Παράλληλα με το Περιουσιολόγιο για το χτύπημα της φοροδιαφυγής θα επεκταθεί και θα γίνει υποχρεωτική η χρήση πλαστικού χρήματος σχεδόν σε όλες τις συναλλαγές και κυρίως στην παροχή υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες. Με το τρόπο αυτό θα γίνονται εξπρές διασταυρώσεις στοιχείων και θα εντοπίζονται όσοι αποκρύπτουν φορολογητέα ύλη είτε αυτή αφορά στο εισόδημα είτε στον ΦΠΑ. Μάλιστα, θα δοθούν ισχυρά κίνητρα στους πολίτες για τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών στις αγορές τους.

Ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζονται είναι η σύνδεση του πλαστικού χρήματος με το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου, καθώς και των εκπτώσεων φόρου που προβλέπονται για ορισμένες κατηγορίες δαπανών, όπως η ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Εξαιρέσεις από τη σύνδεση του πλαστικού χρήματος με τις φοροαπαλλαγές θα υπάρξουν για κατηγορίες φορολογούμενων, όπως για συνταξιούχους πάνω από ένα ορισμένο όριο ηλικίας οι οποίοι είναι δύσκολο να χρησιμοποιούν τις κάρτες για τις συναλλαγές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι έτσι κι αλλιώς η διαδικασία δημιουργίας του Περιουσιολογίου γίνεται:
Με αξιοποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου που έχει δηλωθεί στις φορολογικές αρχές, στη ΔΕΗ, στο Κτηματολόγιο, στις πολεοδομίες, σε δήμους κ.λπ. και τα οποία δεν θα ξαναδηλωθούν.

Με ειδική δήλωση των φορολογουμένων. Η δήλωση εξασφαλίζει κατοχύρωση ιδιοκτησίας (σε περίπτωση αμφισβητήσεων σε δικαστήριο), σύνδεση με δίκτυα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.), δυνατότητα ανέγερσης ακινήτου, μεταβίβασης κ.λπ. Σε καμία περίπτωση η δήλωση αυτή δεν αντικαθιστά τον αναγκαίο τίτλο ιδιοκτησίας (συμβόλαιο κ.λπ.). Είναι απλώς μια απαραίτητη προϋπόθεση για τη νομική κατοχύρωση-εκμετάλλευση του περιουσιακού στοιχείου.

Με τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας εντοπισμού αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων. Η εφαρμογή του Περιουσιολογίου θα συνοδευθεί και με τη δημιουργία μηχανισμού εντοπισμού αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων.

Από τη δημιουργία του Περιουσιολογίου και εφεξής θα καταγράφονται μόνιμα (μέσα από συγκεκριμένη ηλεκτρονική διαδικασία) οι μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση, στον χρόνο πραγματοποίησής τους. Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο (ακίνητο, λογαριασμοί, χρηματοπιστωτικό προϊόν, συμμετοχή σε εταιρεία κ.λπ., στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) δεν δηλωθεί, οποτεδήποτε εντοπιστεί, κατάσχεται.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» σε όλη την περιουσία των Ελλήνων"

Λαφαζάνης: Εθνικό έγκλημα η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφτηκε σήμερα Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου τη Λέσβο όπου μέχρι το μεσημέρι συναντήθηκε στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης με τους εργαζόμενους σε αυτό και μίλησε σε συγκέντρωσή τους, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου συναντήθηκε αρχικά με το Διοικητή του Βασίλη Μουζάλα και ακολούθως συναντήθηκε και μίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου και στους εργαζόμενους.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τις ομιλίες του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αποτελεί εθνικό και οικονομικό έγκλημα η ιδιωτικοποίηση, στην πραγματικότητα το ξεπούλημα, των περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων είναι και το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Η παράδοση των αεροδρομίων στα Γερμανικά και τα εγχώρια διαπλεκόμενα συμφέροντα, αποτελεί στην ουσία παράδοση των τοπικών κοινωνιών στους πιο ανελέητους κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς και ειδικότερα άλωση του τουρισμού από ξένα συμφέροντα σε βάρος της τοπικής οικονομίας Η ΛΑΕ αγωνίζεται για τη ματαίωση της πώλησης των αεροδρομίων και την ανασυγκρότησή τους υπό δημόσια ιδιοκτησία και τοπικό κοινωνικό έλεγχο».

Αναφερόμενος στην Υγεία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι:

«Το μέγα θύμα των μνημονίων της άγριας λιτότητας και ειδικότερα του τρίτου μνημονίου της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι το εθνικό δημόσιο σύστημα υγείας που οδηγείται σε κατάρρευση και διάλυση με τους απλούς πολίτες να επιβαρύνονται οικονομικά, να ταλαιπωρούνται και να μην μπορούν να νοσηλευτούν. Η προβληματική εικόνα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και το δουλεμπόριο των εργασιακών σχέσεων που επικρατεί εκεί, είναι πολύ χαρακτηριστικά».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε επίσης:

«Τα μνημόνια και το νέο τρίτο μνημόνιο σβήνουν από τον τόπο την ελπίδα και οδηγούν στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα αλλά και στην ύφεση χωρίς τέλος.

Η χώρα όσο ποτέ χρειάζεται να βάλει τέρμα στα μνημόνια, τέρμα στη λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις, τέρμα στη φορολεηλασία τω λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων, τέρμα στην εθνική υποτέλεια.

Η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη ένα προοδευτικό πρόγραμμα παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης που θα στηρίξει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος. Θα στηρίξει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου. Θα προσφέρει ισχυρή ρευστότητα στην οικονομία με ένα ισχυρό δημόσιο πρόγραμμα επενδύσεων και ισχυρή ευνοϊκή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μαζί με τον τερματισμό της φορολεηλασίας τους.

Η Γερμανική ευρωζώνη όχι μόνο δεν αντέχει αλλά και θεωρεί ανεπίτρεπτο ένα τέτοιο αντιμνημονιακό προοδευτικό ελληνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας.

Η αμφισβήτηση της ευρωζωνικής Γερμανικής φυλακής και της νεοαποικιακής θέσης της χώρας μας σε αυτήν αποτελεί τον ελπιδοφόρο δρόμο διεξόδου και ανόρθωσης της.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαφαζάνης: Εθνικό έγκλημα η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων"

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πριν λήξει η προεκλογική περίοδος θα μάθετε τα σχέδιά μου

Με μια δήλωση-χρησμό όσον αφορά τον χρόνο και το είδος των αποφάσεων της σχετικά με τις κινήσεις της το επόμενο διάστημα απάντησε στα σχετικά ερωτήματα η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά τη συνάντησή της με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

«Θα ενημερωθείτε καταλλήλως και εν ευθέτω χρόνω και πριν λήξει η προεκλογική περίοδος» ήταν η απάντηση της Προέδρου της Βουλής στα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Όσον αφορά το τι συζήτησε με την κυρία Θάνου η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι ενημέρωσε την πρωθυπουργό ότι η Βουλή θα συνδράμει όπου χρειαστεί και όπου προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής την προεκλογική περίοδο.

«Από την πλευρά μου θα καταβάλω εκείνες τις προσπάθειες και τις δυνάμεις που απαιτούνται να υπηρετηθεί ο θεσμός του Κοινοβουλίου» συμπλήρωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Δεν παρέλειψε τέλος να εξάρει την παρουσία μιας γυναίκας στη θέση της πρωθυπουργού λέγοντας ότι πρόκειται «για μια γυναίκα που έχει διακριθεί στη διαρκή και αγωνιστική στάση για δικαιοσύνη ελευθερία και δημοκρατία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προσθέτοντας ότι η κυρία Θάνου είχε δώσει πολλαπλώς το παρών σε συνεδριάσεις της Επιτροπής Αληθείας για το Δημόσιο Χρέος.



Από το γραφείο της πρωθυπουργού κυρίας Θάνου, μετά την συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Η πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου δέχτηκε την Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατόπιν αιτήματος της τελευταίας.

Κατά την συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα και είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, η Πρόεδρος της Βουλής, αφού συνεχάρη την πρωθυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων της την ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Βουλής κατά το προσεχές διάστημα και ιδιαιτέρως για την προγραμματισμένη για την προσεχή εβδομάδα σύγκληση της «Βουλής των Εφήβων».

Η πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής και εδήλωσε ότι εάν και οι λοιπές υποχρεώσεις της το επιτρέψουν, θα παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πριν λήξει η προεκλογική περίοδος θα μάθετε τα σχέδιά μου"

Μας αντιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ για το «Μόνο μπροστά»

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με το σλόγκαν Μόνο μπροστά».

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την επικοινωνιακή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι την αντιγράφει, παραθέτοντας στοιχεία.

«Φράση που ήδη χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην ομιλία του στην Χαλκίδα, αλλά και που ήδη υπήρχε στα πρώτα διαδικτυακά μηνύματα της Νέας Δημοκρατίας.

Το επόμενο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μάλλον να αντιγράψει και το πρόγραμμα του κ. Λαφαζάνη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρατίθεται και το πρώτο σποτ της ΝΔ που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο:


Διαβάστε Περισσότερα » "Μας αντιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ για το «Μόνο μπροστά»"

Ευ. Τσακαλώτος: Μαζί με τον Αλεξη στη μάχη

Με τη φράση «μαζί με σας, μαζί με τον Αλεξη, θα δώσω τη μάχη και θα πάμε όλοι μπροστά» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έβαλε τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να μένει εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ - πόσο μάλλον εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν σας έχω συνηθίσει σε βεβαιότητες. Αλλα σήμερα θα κάνω εξαίρεση. Και παρότι είμαι λάτρης των αστυνομικών μυθιστορημάτων της Αγκάθα Κρίστι, δεν θα αφήσω για το τέλος την βεβαιότητα που με αφορά», ήταν ο... Ευκλείδιος πρόλογος.

Οι λόγοι για την απόφαση του, σημείωσε, είναι πολλοί: Ένας είναι ότι η Αριστερά είναι για τα δύσκολα. Άλλος λόγος είναι ότι αποτυχία της κυβέρνησης της αριστεράς θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις. Τρίτος λόγος είναι ότι μέσα σε αυτή τη διαπραγμάτευση που ήταν πολύ σκληρή αναδείχτηκαν μια σειρά νέα παιδιά 30άρηδων που αξίζουν να έχουν την υποστήριξη, γιατί έμαθαν πόσο δύσκολη είναι η Αριστερά και πόσο δύσκολο είναι να τα βάζεις με την εξουσία. «Αυτά τα παιδιά αξίζουν πάρα πολύ και πρέπει να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για αυτή τη νέα γενιά» επισήμανε.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «χρειαζόμαστε» και τους τρεις πυλώνες που έχει η Αριστερά: το κινηματικό, το πρόγραμμα και το εναλλακτικό παράδειγμα, για να σημειώσει ότι μια κυβέρνηση παρεμβαίνει, φτιάχνει ένα πλαίσιο που μακροπρόθεσμα θα δώσει μια δύναμη για να μπορεί να παλέψει ο κόσμος της εργασίας. Είπε ότι για τους συντρόφους που αποχώρησαν και επιμένουν στο κινηματικό σκέλος, όπως ο Ανδρέας Καρίτζης, «εγώ λέω ένα πράγμα, ότι παραμένουν σύντροφοί μας». «Λέμε ότι είναι σύντροφοί μας και αυτοί που ποτέ δεν ήταν στο κόμμα αλλά έχουν δώσει όλη τους τη ζωή για την Αριστερά που για την ίδια παλεύουμε», τόνισε.

Ως προς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να απομονωθεί ένα κομμάτι του μνημονίου, «μπορούμε να αποφασίσουμε ποιες μάχες θα δώσουμε, συλλογικά θα αποφασίσουμε ποιες μάχες θα δώσουμε και θα τις δώσουμε», φέρνοντας ως παράδειγμα τα «κόκκινα δάνεια», για τα οποία «οι αντίπαλοί μας είναι αμείλικτοι». Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ότι το πρόγραμμα δεν πρέπει να είναι ένα 50σέλιδο κείμενο, διότι, όπως επισήμανε, όποιος έχει πολλές προτεραιότητες, δεν έχει προτεραιότητες «και συνεπώς πρέπει να αναδειχθούν συγκεκριμένες προτεραιότητες».

Άσκησε κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, αναφέροντας πως «αυτό που έγινε με το συνέδριο ήταν πολύ μεγάλο πλήγμα». Ακόμα έκανε λόγο για «λαϊκισμό που αναδείξαμε εμείς», αναφερόμενος σε στοιχεία του προγράμματος της Θεσσαλονίκης που ο ίδιος επισήμαινε τότε, όπως είπε, ότι δεν βγαίνουν χωρίς διαφορετική φορολογία του πλούτου.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι τα πράγματα θα ήταν εύκολα και σημείωσε ότι «οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη, είτε νικήσουμε είτε χάσουμε, για τον ελληνικό λαό».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εμφανιστεί στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ο Αλ. Μητρόπουλος. Παρά τη δική του επιμονή να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι πληροφορίες επιμένουν για το αντίθετο. Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρώην, πια, βουλευτής δεν έχει συναντηθεί με τον κ.Τσίπρα και δεν έχει πάρει τη διαβεβαίωσή του (όπως ο ίδιος αναφέρει) ότι θα είναι υποψήφιος.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευ. Τσακαλώτος: Μαζί με τον Αλεξη στη μάχη"

Η... προφητική σκηνή του «50-50» με τον Χαϊκάλη και την offshore - ΒΙΝΤΕΟ

«Προφητική» για την υπόθεση με την offshore στην Κύπρο φαίνεται ότι αποδείχθηκε μία σκηνή από το σήριαλ «50-50» όπου πρωταγωνιστούσε πριν από λίγα χρόνια ο Παύλος Χαϊκάλης.

Στη συγκεκριμένη σκηνή ο κ. Χαϊκάλης, στο ρόλο του «Μίμη Σαραντινού» εξηγεί στην τηλεοπτική του σύζυγο «Ξανθίππη» (Μαρία Ανδρούτσου) του το λόγο που πρέπει να ταξιδέψει εσπευσμένα στην Κύπρο. Αυτός δεν είναι άλλος, από το να κλείσει μια off-shore εταιρία που διαθέτει στη Λευκωσία...

Διαβάστε Περισσότερα » "Η... προφητική σκηνή του «50-50» με τον Χαϊκάλη και την offshore - ΒΙΝΤΕΟ"

Λαγκάρντ: Με μία αναδιάρθρωση το ελληνικό χρέος γίνεται βιώσιμο

Μια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους, μάλλον, παρά μια καθαρή διαγραφή θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ελλάδα να διαχειριστεί το «μη βιώσιμο» χρέος της, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σε ελβετική εφημερίδα.

Το ΔΝΤ δεν έχει καταστήσει ακόμη σαφές αν θα συμμετάσχει στο τρίτο διεθνές πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, ύψους 86 δισεκ. ευρώ, που υπογράφτηκε στις αρχές Αυγούστου, αφού έχει ταχθεί υπέρ μιας μερικής διαγραφής ενός χρέους το οποίο θεωρεί μη βιώσιμο στην παρούσα μορφή του.

Οι πιστωτές της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ιδίως η Γερμανία, έχουν αποκλείσει μια διαγραφή του χρέους αλλά είναι πρόθυμες να συζητήσουν άλλες μορφές αναδιάρθρωσης όπως η επιμήκυνση των ωριμάνσεων.

Όταν ρωτήθηκε για τις διαφορές αυτές, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε στη σαββατιάτικη έκδοση της Le Temps: «Η συζήτηση για διαγραφή του χρέους δεν ήταν ποτέ ανοικτή, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να την ανοίξουμε αν τα πράγματα πάνε καλά...».

«Μιλάμε για επιμήκυνση ωριμάνσεων, μείωση επιτοκίων, εξαιρέσεις για μια ορισμένη χρονική περίοδο. Δεν μιλάμε για διαγραφή χρέους».

Στη συνέντευξη δεν γίνεται καμία αναφορά στο κατά πόσον το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα, κάτι για το οποίο η Λαγκάρντ έχει πει στο παρελθόν ότι θα αποφασιστεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Αναφερόμενη στην Κίνα, η Λαγκάρντ είπε πως αναμένει ότι το ποσοστό ανάπτυξης της χώρας θα παραμείνει κοντά σε προηγούμενες εκτιμήσεις, ακόμα και αν κάποια επιβράδυνση είναι αναπόφευκτη έπειτα από την ταχεία επέκτασή της.

Η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της, το γουάν, αυτό τον μήνα μετά την κατάρρευση των εξαγωγών της τον Ιούλιο, προκαλώντας φόβους στις διεθνείς χρηματαγορές ότι η χώρα που είναι από τους οδηγούς της παγκόσμιας ανάπτυξης χάνει την ορμή της.

«Η επιβράδυνση ήταν αναμενόμενη, προβλέψιμη, αναπόφευκτη», φέρεται να δήλωσε η Λαγκάρντ.

«Αναμένουμε ότι η Κίνα θα έχει ρυθμό ανάπτυξης 6,8%. Μπορεί να είναι λίγο λιγότερο». Το ΔΝΤ δεν πιστεύει ότι η ανάπτυξη θα πέσει στο 4 ή πέντε τοις εκατό, όπως προβλέπουν ορισμένοι.

Σημειώνοντας πως μια πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων έχει πλήξει πολλές αναδυόμενες αγορές, η Λαγκάρντ είπε πως οι οικονομίες αυτές βρίσκονται «στο κέντρο της προσοχής μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαγκάρντ: Με μία αναδιάρθρωση το ελληνικό χρέος γίνεται βιώσιμο"

Πέταξαν αυγά σε Λαπαβίτσα - Τσανάκα στην Καβάλα - ΒΙΝΤΕΟ

Αντιμέτωποι με... αυγά ήρθαν στην Καβάλα ο Κώστας Λαπαβίτσας και η Αλεξάνδρα Τσανάκα, πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα.

Ενδεικτικό της αγανάκτησης του εκλογικού σώματος και της απογοήτευσής του από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις ήταν το θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Καπνεργάτη, στο κέντρο της Καβάλας, λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η ανοιχτή συγκέντρωση της νεοσύστατης παράταξης "Λαϊκή Ενότητα" με κεντρικό ομιλητή τον τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλος της "Λαϊκής Ενότητας" Κώστα Λαπαβίτσα.

Την ώρα που ο κ. Λαπαβίτσας και η τέως βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλος της Λ.Ε. Αλεξάνδρα Τσανάκα παραχωρούσαν συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ ένας άγνωστος νεαρός άνδρας -ο οποίος δήλωσε ότι δεν ψήφισε κανένα κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές- πέταξε 2 αυγά προς το μέρος τους! Στην συνέχεια ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδίου και των κ. Τσανάκα και Λαπαβίτσα, ενώ τον ρόλο του "πυροσβέστη" ανέλαβε ο επίσης τέως βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Ιωαννίδης. Το επεισόδιο έληξε με την απομάκρυνση του άγνωστου άνδρα, ο οποίος όμως συνέχιζε από απόσταση τους λεκτικούς χαρακτηρισμούς.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα υποστηρίζει ότι "ο δράστης είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία από ανάλογα περιστατικά και ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, ενώ είναι προφανές από όσα εκστόμισε, ότι ήταν σε πλήρη σύγχυση και δεν γνώριζε καν ποιός πολιτικός χώρος διοργάνωνε την εκδήλωση, ούτε πού απηύθυνε τις κατηγορίες αυτές".

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα, "το περιστατικό είναι ενδεικτικό της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού που έχει επιφέρει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, η συμπόρευση των αστικών κομμάτων στην κατεύθυνση της εφαρμογής των μνημονίων, γεγονός που πλήττει την Δημοκρατία και ενισχύει την εντύπωση σε ένα μέρος της κοινωνίας ότι 'όλοι ίδιοι είναι'".

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας – όποια πολιτική κριτική και να θέλει να τους ασκήσει κανείς – προφανώς και δεν μπορούν να κατηγορηθούν για "κωλοτούμπες", καθώς υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους τις πολιτικές αξίες και το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχτηκαν και την λαϊκή εντολή που έλαβαν από τον ελληνικό λαό.


Διαβάστε Περισσότερα » "Πέταξαν αυγά σε Λαπαβίτσα - Τσανάκα στην Καβάλα - ΒΙΝΤΕΟ"

Τη Δευτέρα η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογίας

Τη Δευτέρα είναι η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν θα επιβάλλονται τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι την προσεχή Δευτέρα, 31 Αυγούστου, είναι η τελευταία ημέρα για την εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2%, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:

- νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία,
-φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).
-καταβολή της 1ης δόσης του φόρου, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:
- νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 28/8/2015),
- φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

Προκειμένου για ηλεκτρονικές πληρωμές που θα γίνουν τη Δευτέρα 31/8/2015 μέσω web – banking, η καταβολή αυτή πρέπει να γίνει εντός του ωραρίου λειτουργίας του κατά περίπτωση πιστωτικού ιδρύματος.

Για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.


skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Τη Δευτέρα η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογίας"

Liberation: Όταν ο Μοσκοβισί χώρισε Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ πριν να πλακωθούν

Στις 18 Φεβρουαρίου ο ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ είχε αναφερθεί στη στήλη του στη γαλλική εφημερίδα σε ένα έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στις 16 Φεβρουαρίου όταν κόντεψαν να έρθουν στα χέρια λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup.

Ο τότε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είχε αρνηθεί το περιστατικό ενώ ο επικεφαλής του EUrogroup είχε δηλώσει στους Financial Times ότι δεν υπήρξε φυσική αντιπαράθεση ανάμεσα στον ίδιο και τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Ο Κατρεμέρ όμως την Παρασκευή επανήλθε στο περιστατικό καθώς η επιβεβαίωσή του ήρθε από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Γάλλου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ήταν και αυτός που τότε είχε χωρίσει τους δύο άνδρες πριν τα πράγματα πάρουν πολύ άσχημη τροπή.

Ο ανταποκριτής της Liberation ρώτησε τον κ. Μοσκοβισί για τη στιγμή που σημάδεψε τους προηγούμενους έξι μήνες διαπραγματεύσεων στα πλαίσια σύνεντευξης για ένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα και η απάντηση που πήρε ήταν αποκαλυπτική:

«Συνέβη στη συνάντηση της 16ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη κι εμένα. Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να αντιδράσει στην παρουσίαση από τον Ντάισελμπλουμ ενός εγγράφου. Μπήκαμε στη συνάντηση και υπήρξε μια στιγμή φυσικής αντιπαράθεσης με τον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ σχεδόν να έρχονται στα χέρια. Ο ένας κατηγόρησε τον άλλο ότι είναι ψεύτης και αναγκάστικα να επέμβω. Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό». 

«Μια επιβεβαίωση που μιλά από μόνη της σωστα;» καταλήγει στο άρθρο του ο Κατρεμέρ.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Liberation: Όταν ο Μοσκοβισί χώρισε Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ πριν να πλακωθούν"

Η Κομισιόν ζητεί εξηγήσεις για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκάλεσε η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επέβαλλε αύξηση ΦΠΑ 23% (ΚΕΚ, ΙΕΚ, Ωδεία, ξένες γλώσσες κλπ.) προκειμένου να μειωθεί ο ΦΠΑ στο βόειο κρέας από το 23% στο 13%.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Κομισιόν ζητεί εξηγήσεις για το θέμα, καθώς η επιβολή έμμεσων φόρων, όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σχολίασε στον ΣΚΑΪ ότι «υπήρχε συζήτηση πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα που μας απασχολεί.» «Θα το συζητήσουμε με τον νέο υπουργό Οικονομικών, καθώς υπάρχει διακομματική συμφωνία» είπε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παγώματος του μέτρου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες των εκπαιδευτηρίων ζητούν την άμεση έκδοση της ΠΝΠ, γιατί έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου οφείλουν να υποβάλουν δήλωση για την επιβολή στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

«Φόρο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς προετοιμασία για τα νοικοκυριά» χαρακτήρισε στον σταθμό μας τον ΦΠΑ 23% ο πρόεδρος του ΙΕΚ Όμηρος Νίκος Μακρυπλίδης.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν ζητεί εξηγήσεις για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση "

Ο Σκουρλέτης ουτε καν άνοιξε τις προσφορές για τους υδρογονάνθρακες

Άλλο ένα πλήγμα στην οικονομία κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν αποχωρήσει καθώς όπως αποκαλύπτεται «ξέχασε» το θέμα των υδρογονανθράκων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης αν και βρέθηκε στον υπουργικό θώκο από τις 20 Ιουλίου ούτε καν άνοιξε τις προσφορές που είχαν κατατεθεί έξι ημέρες νωρίτερα, στις 14 Ιουλίου, επί υπουργίας, δηλαδή, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή οι συνεχείς παραινέσεις αρμοδίων στελεχών προς τον υπουργό να κινήσει τη διαδικασία δεν έπιασαν τόπο αρχικά λόγω του βάρους που είχε δώσει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για τον ενεργειακό τομέα και εν συνεχεία λόγω... άλλων προτεραιοτήτων όπως αναφέρουν με νόημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μεσολάβηση των εκλογών αναμένεται να φέρει νέες καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των 20 οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη παρά την αρνητική συγκυρία των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών του πετρελαίου κατάφερε να συγκεντρώσει προσφορές για τρια οικόπεδα και να προσελκύσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον μιας μεγάλης πολυεθνικής με τις πληροφορίες να μιλούν για τη γαλλική Total.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σκουρλέτης ουτε καν άνοιξε τις προσφορές για τους υδρογονάνθρακες"

Τα capital controls «κατάπιαν» την ανάπτυξη: Μέχρι το 2016 ο κατήφορος της οικονομίας

«Ο Θεριστής (Ιούνιος) θερίζει, ο Αλωνάρης (Ιούλιος) αλωνίζει κι ο Αύγουστος ξεχωρίζει» λέει ο λαός... Μήνα Αύγουστο όμως, δύο νέοι υπουργοί στα κρίσιμα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης ανέλαβαν να «θερίσουν ό,τι έσπειραν» οι προκάτοχοί τους και «να κάνουν ταμείο» για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία από τα capital controls, τα οποία ανέκυψαν (αν και οι πάντες γνώριζαν ή προειδοποιούσαν για αυτά) σαν αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλης και –κατά γενική ομολογία- αποτυχημένης τακτικής διαπραγμάτευσης, της εποχής Βαρουφάκη.

Οι νέοι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης ανέδειξαν χθες, αναλαμβάνοντας τα νέα τους καθήκοντα, ότι η ελληνική Οικονομία βαδίζει πλέον σε βαθιά ύφεση, παρότι, την ίδια ακριβώς ημέρα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωνε ... αύξηση 1,7% του ΑΕΠ κατά το β΄τρίμηνο της χρονιάς (Απρίλιος-Ιούνιος 2015). Στη μέτρηση αυτή προφανώς δεν περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των τραπεζών που ξεκίνησε στις 29 Ιουνίου.

Το χειρότερο είναι ότι ενώ η ελληνική οικονομία σήκωνε σταδιακά κεφάλι, με ένα σερί 15 μηνών με απανωτές αυξήσεις του ελληνικού ΑΕΠ, «βούτηξε» ξαφνικά προς τα κάτω και πάλι!

Στελέχη του υπουργείου Οκονομικών τόνιζαν σε συζητήσεις τους ότι τον μήνα Ιούλιο η ύφεση ξεπέρασε κατά πολύ την αναιμική ανάκαμψη του 1,7% που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ. Θεωρούν πως τον συγκεκριμένο μήνα η μείωση του ΑΕΠ μπορεί να αποδειχθεί πως ήταν διπλάσια ή και τριπλάσια από την προηγηθείσα ανάκαμψη (της τάξεως δηλαδή του 3,5%-5% σε ένα μήνα).

Και επισήμως πάντως, παρότι διαχρονικά ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών νοιώθει υποχρεωμένος να δηλώνει «αισιόδοξος» για να τονώνει το οικονομικό κλίμα, ο κύριος Χουλιαράκης μίλησε πολύ μετρημένα για την νέα πραγματικότητα στην ελληνική Οικονομία, αναδεικνύοντας δύο στοιχεία:

1. κατά τους τελευταίους 1-2 μήνες, επί υπουργίας Τσακαλώτου, η οικονονομία σταθεροποιήθηκε σχετικά, άρα η ύφεση που θα καταγραφεί στο γ΄τρίμηνο θα είναι μικρότερη (κατά μέσο όρο) από εκείνη του Ιουλίου. «Η συμβολή που είχε ο κ.Τσακαλώτος στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους δύο μήνες, η συμβολή που είχε στο να εμπεδωθεί πάλι ένα κλίμα σταθερότητας -να πατάμε σε έδαφος σταθερό και να βλέπουμε το μέλλον πολύ πιο αισιόδοξα- ήταν κρίσιμη. Και ο δικός μας στόχος είναι ουσιαστικά η συνέχεια του ίδιου έργου» ήταν τα λόγια του κύριου Χουλιαράκη, που δεν μπορούσε να γίνει πιο αιχμηρός για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού τοποθετήθηκε από αυτήν στο υπουργείο Οικονομικών σαν συνεργάτης του κ.Βαρουφάκη.

2. Η ελληνική οικονομία θα κινείται σε αρνητικό έδαφος και τους επόμενους μήνες. Επιστροφή στην Ανάπτυξη δεν διαφαίνεται πριν το 2016 –και ίσως πριν τα μέσα της επόμενης χρονιάς! Όπως τόνισε ο κύριος Χουλιαράκης «έχουμε μπει σε μια υφεσιακή φάση η οποία ελπίζουμε να είναι βραχυχρόνια και, κατά συνέπεια, να αρθούν το γρηγορότερο δυνατό οι τραπεζικοί περιορισμοί ώστε μέσα στο 2016 να πάρει μπρος η οικονομία και οι ρυθμοί να επιταχυνθούν». Με άλλα λόγια, ο κ.Χουλιαράκης συνέδεσε και την άρση των τραπεζικών περιορισμών με την ομαλοποίηση της οικονομίας και την επιστροφή σε Ανάπτυξη, η οποία δεν διαφαίνεται να επιτευχθεί μέσα στο 2015.

Αλλά και ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, έθεσε σαν πρώτη προτεραιότητά του, την αντιμετώπιση της «αποεπένδυσης» στη χώρα μας.

Όπως τόνισε « η ύφεση είναι η πλευρά την οποία βλέπουμε και βιώνουμε καθημερινά, μαζί με την ανεργία. Το βασικότερο πρόβλημα όμως της ελληνικής Οοικονομίας σήμερα είναι η πολύ μεγάλη αποεπένδυση που έχει συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα τη διαρκή απαξίωση του παραγωγικού δυναμικού και πιστεύω ότι αυτή θα πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητα στη σύντομη περίοδο στην οποία θα βρεθώ εδώ»...

Και τα ίδια τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ όμως, η οποία ανακοίνωσε αύξηση 1,7% μετά από ένα αυξητικό σερί 12 μηνών που είχε προηγηθεί ύστερα από 6 χρόνια συνεχούς μείωσης (με αυξήσεις κατά 0,2% το β΄τρίμηνο 2014, κατά 1,4% το γ΄αλλά και το δ΄τρίμηνο 2014 και κατά 0,6% στο α΄ τρίμηνο 2015) αποκαλύπτουν ότι η όποια αύξηση του ΑΕΠ προήλθε σχεδόν αποκλειστικά από αύξηση της κατανάλωσης -και ειδικά της κρατικής δαπάνης. Και συγκεκριμένα, στο β΄τρίμηνο του 2015:

1. η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 2,5% (αυξάνεται διαρκώς από το δ΄τρίμηνο του 2014)

2. η καταναλωτική κρατική δαπάνη (Γενική Κυβέρνηση) αυξήθηκε κατά 2,3%, ενώ στα προηγούμενα τρία τρίμηνα μειωνόταν κατά περίπου 2%-3%.

3. ο ακαθάριστος σχηματισμός κεφαλαίου μειώθηκε 15,1% , ενώ πριν αυξανόταν (+29,7% στο α΄τρίμηνο του 2015 και +36,2% στο δ΄τρίμηνο του 2014)

4. οι ελληνικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,8% (ενώ αυξάνονταν συνεχώς κατά 4%-10% από το β΄τρίμηνο του 2013 και μετά, με μόνες εξαιρέσεις το δ΄τρίμηνο 2013 -2,5% και μόλις +1,1% στο α΄τρίμηνο 2015)

5. οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3,5% (ενώ πριν αυξάνονταν διαρκώς κατά 9,7% στο α΄τρίμηνο 2015, κατά 17,5% στο δ΄τρίμηνο 2014, κατά 3,7% στο γ΄τρίμηνο 2014 και κατά 9,2% στο β΄τρίμηνο 2014)

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα capital controls «κατάπιαν» την ανάπτυξη: Μέχρι το 2016 ο κατήφορος της οικονομίας"

Ο Αλεξιάδης για την αποκάλυψη της εφημερίδας "Αγορά"

«Το επόμενο διάστημα αυτά που θα γίνουν σε προεκλογική περίοδο σε κυβερνητικό επίπεδο θα έχουν επίπτωση ως προς τη χρηματοδότηση της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι επιβεβαιώνοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά».

Παράλληλα επισήμανε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ρευστότητας μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου καθώς τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη αξιολόγηση της χώρας μας για το τρίτο πακέτο διάσωσης από την οποία θα εξαρτηθεί και η καταβολή της επόμενης δόσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Αγοράς» η εκταμίευση της δόσης των 3 δις. ευρώ θα καθυστερήσει για δύο μήνες λόγω των εκλογών με την οποία θα πληρωθούν οι οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες.

Ο κ. Αλεξιάδης ερωτηθείς για το πρωτοσέλιδο της «Αγοράς» το επιβεβαίωσε εμμέσως επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως: «Το επόμενο διάστημα αυτά που θα γίνουν σε προεκλογική περίοδο σε κυβερνητικό επίπεδο θα έχουν επίπτωση ως προς τη χρηματοδότηση της χώρας.

Δεν είναι δυνατόν να χαθεί ούτε μια μέρα για να δημιουργήσουμε πρόβλημα σε μια αξιολόγηση τον Οκτώβριο –Νοέμβριο να μας πουν έχετε μείνει πίσω πάει πίσω και η χρηματοδότηση. Και χθες στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο αυτό που συμφωνήθηκε είναι ότι θα παραμείνουν και θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίηση της συμφωνίας διότι η χρηματοδότηση της χώρας εξαρτάται από την υλοποίηση της συμφωνίας.

Δεν θα χαθεί ούτε μια μέρα. Στο κομμάτι των φορολογικών εσόδων θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί θα είμαστε πολύ πιο μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν στη συμφωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό που έγινε με πολύ μεγάλο κόπο, αυτή η συμφωνία να διασαλευτεί με οποιοδήποτε τρόπο».

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Δεν είμαστε μια κυβέρνηση που θα κάνουμε διακοπές. Έχουμε να εφαρμόσουμε πολύ σκληρά και δύσκολα μέτρα και δεν πρόκειται να αφήσουμε χωρίς να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε δυνατότητα».

‘Οσον αφορά στις επιστροφές χρημάτων από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ο κ. Αλεξιάδης τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Δεν έχουμε δώσει εντολή να σταματήσουν ή να καθυστερήσουν οι επιστροφές.

Έχουν μια διαδικασία για την οποία δεν είμαι ο πιο ευτυχής. Δεν πρέπει να ταλαιπωρούμε τις επιχειρήσεις.

Πρέπει να πάνε πιο γρήγορα αυτά τα πράγματα. Υπάρχει όμως μια διαδικασία που πρέπει να τηρήσουν οι υπάλληλοι, για να μην έχουμε άλλου είδους φαινόμενα και υπάρχει και μια δυσκολία με τα ταμειακά του δημοσίου.

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε, υπάρχει μια δυσκολία. Υπ’ αυτή την έννοια οι ρυθμοί των επιστροφών δεν είναι αυτοί που θα έπρεπε να είναι. Η εικόνα που έχω είναι ότι το δημόσιο χρωστάει είτε σε επιστροφές είτε σε πληρωμές 3,5-4 δις. ευρώ».


enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αλεξιάδης για την αποκάλυψη της εφημερίδας "Αγορά""

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news