facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Η πρώτη μεγάλη προεκλογική δημοσκόπηση για τον ΣΚΑΪ

Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, στις 3 μονάδες διαφορά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 25% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με 22%, βλέποντας τα ποσοστά της να ενισχύονται σημαντικά σε σχέση με τον Ιούνιο, οπότε και συγκέντρωνε 16,5%. Αντίθετα παρατηρείται σημαντική μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 34,5% που συγκέντρωνε το ίδιο διάστημα.
Τα ποσοστά όλων των κομμάτων διαμορφώνονται σύμφωνα με την δημοσκόπηση ως εξής:
25% ο ΣΥΡΙΖΑ και 22% η ΝΔ. 6% για Ποτάμι αλλά και ΚΚΕ. Ακολουθεί με μικρή διαφορά η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει το 5,5% και αμέσως μετά η ΛΑΕ (Π. Λαφαζάνης) με 5%. ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης) συγκεντρώνουν από 4,5%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ, με ποσοστό 2%.
Στο 14% το ποσοστό όσων δεν απάντησαν ή δεν γνωρίζουν ακόμη τι θα ψηφίσουν.

Δημοτικότητα Πολιτικών Αρχηγών

Πιο δημοφιλής πολιτικός Αρχηγός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 23%, όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ακολουθεί με διαφορά μόλις 0,5% (22,5%).
Τρίτος δημοφιλέστερος ο Σταύρος Θεοδωράκης (19,5%)ενώ η Φώφη Γεννηματά τέταρτη, συγκέντρωσε το 16%. Ο Πάνος Καμμένος, μολονότι το κόμμα του φαίνεται ότι μένει εκτός Βουλής, συγκεντρώνει ως αρχηγός το 13,5%. Πολύ κοντά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας (13%) ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ακολουθεί, στην προτελευταία θέση, με 10%. Τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος της ΧΑ, ο οποίος συγκέντρωσε ένα 5% αλλά το 54% της δυσμενέστερης γνώμης των ερωτηθέντων.

Αρνητικά αξιολογείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σε συντριπτικό ποσοστό 66,5% οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντα της Προέδρου της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Μάλιστα το αρνητικό αυτό ποσοστό αυξήθηκε σημαντικά από τον Απρίλιο (47,5%).

Έβλαψε την Ελλάδα το Δημοψήφισμα

66,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έβλαψε την χώρα η απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος και μόλις το 16,5% ότι αντίθετα, την ωφέλησε.
Αλλά και για τις πρόωρες εκλογές, σχεδόν αντίστοιχο ποσοστό, 60,5%, πιστεύει ότι θα είναι βλαπτικές για την χώρα. 24% των ερωτηθέντων απαντούν το αντίθετο.

Λάθος ο τρόπος διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση Τσίπρα

Ποσοστό 61,5% των ερωτηθέντων θεωρεί λανθασμένη την στρατηγική της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Την απάντηση αυτή μάλιστα έδωσαν σε ποσοστό 46,5% οι ερωτηθέντες – ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα το διάστημα από τα τέλη Ιουνίου έως και τις 25-27 Αυγούστου που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση, ήταν σχεδόν κατακόρυφη η αύξηση της αρνητικής γνώμης για την διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης.

"Κάτω από τη βάση" οι επιδόσεις της κυβέρνησης

Όταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν σε μία κλίμακα από το μηδέν («Απαράδεκτη») έως το δέκα («Άριστη») την επίδοση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους βασικούς τομείς: οικονομία,μετανάστευση, εγκληματικότητα, παιδεία, εξωτερική πολιτική και άμυνα, δημόσια διοίκηση και Υγεία, ο μέσος όρος σε όλους τους τομείς ήταν κάτω από το «4». Ενώ σαφής ήταν η έντονη πτώση της σχετικής βαθμολόγησης σε σχέση με την προηγούμενη σχετική δημοσκόπηση του Απριλίου. Σε όλες τις περιπτώσεις, το υψηλότερο ποσοστό των ερωτηθέντων βαθμολόγησε με «μηδέν» τις κυβερνητικές επιδόσεις. Ειδικά στο ζήτημα της μετανάστευσης το ποσοστό αυτό ήταν συντριπτικό: 43,5%.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Η πρώτη μεγάλη προεκλογική δημοσκόπηση για τον ΣΚΑΪ "

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας «σε όλα είπε ψέμματα. Όλα έγιναν ακριβώς αντίθετα»

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευ. Μεϊμαράκης από τη Χαλκίδα στην πρώτη προεκλογική ανοιχτή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκίδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως όπου και να πηγαίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αναφέρεται στα όσα είχε πει πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε:

"Θα αναφέρω τον λόγο του για να ξέρουν οι Έλληνες τι υποσχέσεις είχε δώσει πως τους υφάρπαξε την ψήφο. Είχε τάξει λοιπόν το σκίσιμο των μνημονίων, είχε πει για τη διαγραφή του χρέους, είχε πει για την αποκατάσταση των αδικιών, είχε πει για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και είχε πει και για νέες θέσεις εργασίας. Σήμερα επτά μήνες μετά αποδεικνύεται πως σε όλα είπε ψέμματα. Όλα έγιναν ακριβώς αντίθετα. Έφερε επώδυνη συμφωνία με τους δανειστές, μας γύρισε στην ύφεση, περισσότεροι φόροι, έκρηξη της ανεργίας. Δυστυχώς για αυτόν σήμερα οι συντάξεις άρχισαν από σήμερα να μειώνονται".

Αναφερόμενος στο "26 Γενάρη φεύγουνε" που είχε πει προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας ο Ευ. Μεϊμαράκης είπε:

"Εμείς του λέμε 20 ψηφίζουμε, 21 έρχεται το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων γιατί επικρατεί η σταθερότητα με μια νέα κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία".

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα αλαζόνα με καθεστωτική νοοτροπία την οποία μάλιστα απέδειξε αρνούμενος συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και οποιαδήποτε συνεννόηση.

"Οι ελπίδες που πουλούσαν προεκλογικά διέψευδαν η μια την άλλη. Λίγο αργότερα άρχισε να απλώνεται και η ταλαιπωρία της οικονομικής καταστροφής που βλέπαμε", είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: "Η ταλαιπωρία των capital controls και όλο και περισσότεροι Έλληνες αναρωτιόντουσαν πως θα προχωρήσουμε. Ακολούθησε η δυσφορία αλλά και το άγχος και ο φόβος που είχαμε για το Grexit και μετά ο θυμός για την αλαζονεία".

Μιλώντας για το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και πρόσθεσε:

"Το επόμενο διάστημα θα κριθεί εάν η χώρα θα κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα ή θα συνεχίσει τον δρόμο της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας. Στις 20 Σεπτεμβρίου θα κριθεί αν η χώρα μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα".

ΑΜΠΕ/ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας «σε όλα είπε ψέμματα. Όλα έγιναν ακριβώς αντίθετα»"

Λαφαζάνης: Με τη Ζωή θα συνεργαστούμε και θα συμπορευτούμε

Με την Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συνεργαστούμε και θα συμπορευτούμε, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κύριος Λαφαζάνης προανήγγειλε έτσι την συνεργασία του κόμματός του με την πρώην πρόεδρο της Βουλής, κάτι που έως τώρα δεν είχε επιβεβαιωθεί. «Βεβαίως θα συνεργαστούμε και θα συμπορευτούμε στις εκλογές με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η μορφή με την οποία θα γίνει αυτό θα αποφασιστεί σύντομα», σημείωσε ακόμα ο κ. Λαφαζάνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Παράλληλα ο κύριος Λαφαζάνης τόνισε πως προς το παρόν, δεν φαίνεται ανάλογη συμπόρευση με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Αναλυτικότερα ο κύριος Λαφαζάνης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο για την περίπτωση που οι δανειστές έφερναν αντιρρήσεις. Η διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ήταν κάκιστη καθώς δεν βοήθησε τη θέση της χώρας σε τίποτα και όχι μόνον αυτό αλλά οδήγησε σε ένα τρίτο εξαιρετικά σκληρό μνημόνιο. Από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης είχα και προσωπικά τονίσει πως η τακτική που ακολουθήσαμε ήταν ασπόνδυλη και δεν θα οδηγούσε πουθενά».

Για τις κατηγορίες πως ο ίδιος έριξε την πρώτη αριστερή κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΛΑΕ σημείωσε: «Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτία. Όσο υπάρχει ευρώ η Ελλάδα δυστυχώς θα είναι ένα Γερμανικό προτεκτοράτο και μάλιστα της χειρότερης μορφής καθώς δεν έχω δει χώρα ποτέ σε ειρηνική περίοδο να βιώνει τέτοιες καταστάσεις. Η κυβέρνηση δεν έπεσε παραιτήθηκε, δεν τόλμησε να πάει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Εμείς δεν θα στηρίζαμε κυβέρνηση μνημονιακών πολιτικών».

Για την κατάσταση σήμερα στη χώρα ο κύριος Λαφαζάνης επισήμανε: «Έχουμε μνημονιακή δικτατορία στη χώρα και όποιος ισχυρίζεται πως έχουμε δημοκρατία εξαπατά τον ελληνικό λαό. Ένας νόμος διέπει τη χώρα το μνημόνιο. Είναι τέτοια η μνημονιακή δικτατορία που ότι και να ψηφίζει ο ελληνικός λαός θα έχει μνημόνιο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαφαζάνης: Με τη Ζωή θα συνεργαστούμε και θα συμπορευτούμε"

Θρίλερ στο ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός λίστας ο Αλέξης Μητρόπουλος;

Ένα «θρίλερ» φαίνεται πως εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στην Κουμουνδούρου, αναφορικά με τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνει εκτός λίστας και άρα εκτός ψηφοδελτίων ο μέχρι πρότινος πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής. Αιτία φαίνεται πως είναι οι εκκρεμείς του υποθέσεις με την Δικαιοσύνη, αναφορικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους ενός εκατ. ευρώ για την οποία έχει κατηγορηθεί. Σημειώνεται επίσης ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος ήταν από τους βουλευτές που δεν είχε ψηφίσει το Μνημόνιο, δηλώνοντας «παρών» κατά την επίμαχη ψηφοφορία, αν και έκτοτε παρέμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ ως «υποστηρικτής της κυβέρνησης», όπως έλεγε.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Mega πάντως, ο ίδιος ο κύριος Μητρόπουλος χαρακτήρισε «αθλιότητες» τα όσα λέγονται περί εκκρεμών υποθέσεών του με τη Δικαιοσύνη και επιμένει πως η υπόθεση έχει παραγραφεί. «Συζήτησα το θέμα με τον κύριο πρωθυπουργό και μου είπε ότι αυτονοήτως θα είμαι υποψήφιος», τόνισε ο κύριος Μητρόπουλος.

Το θέμα πάντως δεν φαίνεται να λήγει, καθώς στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, διερωτούνται: «Άνθρωπος που λέει "Θάτσερ" τον πρωθυπουργό, θέλει να είναι υποψήφιος του κόμματος»;

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ στο ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός λίστας ο Αλέξης Μητρόπουλος;"

Επιστολή Γιούνκερ προς Β. Θάνου: Απαραίτητη η στήριξη του προγράμματος

Επιστολή προς την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιον, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αξιώνοντας την πλήρη υποστήριξη του προγράμματος βοήθειας.

Ο κ. Γιούνκερ, στην επιστολή του, επισημαίνει ότι η ορκωμοσία της κ. Θάνου έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με την Ελλάδα να έχει υπογράψει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και ιδίως η Κομισιόν, θεωρούν απαραίτητη την πλήρη στήριξη του προγράμματος» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η ευρεία στήριξη και η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων συνιστά απαραίτητο στοιχείο της επιτυχίας, προσθέτει ο κ. Γιούνκερ.

Σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, ο κ. Γιούνκερ υπερθεματίζει ότι η Κομισιόν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή ατζέντα για τη Μετανάστευση, η οποία συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2015, με στόχο τη βοήθεια των κρατών - μελών και ιδιαιτέρως την Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες προτεραιότητες της χώρας.

«Η Κομισιόν έχει συμπαρασταθεί στην Ελλάδα και στους πολίτες της, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για ένα καλύτερο μέλλον» τονίζει, σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει.

«Μπορείτε να βασίζεστε στην Κομισιόν - και εμένα προσωπικά - προκειμένου να σας βοηθήσουμε στο έργο σας» καταλήγει στην επιστολή του, ο κ. Γιούνκερ.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Γιούνκερ προς Β. Θάνου: Απαραίτητη η στήριξη του προγράμματος"

Χαϊκάλης: H offshore μου... δεν είναι offshore και δεν είναι δική μου!

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να διαψεύσει όσα ο ίδιος φέρεται να είπε μόλις χθες στο δελτίο του Mega, επιχείρησε σήμερα ο Παύλος Χαϊκάλης σε συνέντευξη τύπου - παρωδία, που παραχώρησε για την υπόθεση της offshore.

Ο απερχόμενος υπουργός περιέγραψε με ακρίβεια τον τρόπο λειτουργίας μιας εξωχώριας εταιρίας την οποία χρησιμοποίησε για τις επαγγελματικές του ενασχολήσεις ως ηθοποιός, για να υποστηρίξει στο τέλος ότι η εταιρία αυτή δεν είναι offshore και δεν είναι δική του!

Τα επιχειρήματα του κ. Χαϊκάλη δημιούργησαν περισσότερα ερωτηματικά από όσα απάντησε ενώ παράλληλα απέφυγε να δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία που υποστηρίζει ότι επιβεβαιώνουν την αθωότητά του και για τα οποία προχώρησε σε συνέντευξη τύπου. Είναι δε ενδεικτικό ότι απέφυγε να δώσει έστω μια τάξη μεγέθους των χρημάτων που διακινήθηκαν μέσω της εταιρίας επικαλούμενος το φορολογικό απόρρητο.

Σε κάθε περίπτωση προκαλεί έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι ο ίδιος αν και έχει όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αθωότητά του -όπως υποστηρίζει- επέλεξε επί δύο μήνες να αφήσει να «σέρνεται» μια ιστορία που τον εμπλέκει σε offshore.

Επισήμανε ότι στην Κύπρο δεν μπορούν να ιδρυθούν υπεράκτιες εταιρίες, καθώς η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πως σε κάθε περίπτωση η επίμαχη εταιρία METROFIN LTD δεν του ανήκει, αλλά απλά συνεργάστηκε μαζί της με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Μιλάμε για «inshore» εταιρία και όχι «offshore», τόνισε ο Παύλος Χαϊκάλης και εξήγησε: «Δεν με ενδιέφερε όταν τέθηκε το θέμα, γιατί δεν είχα off shore. Με ρώτησαν αν έχω off shore και για το πόθεν έσχες... Αν είχα εταιρία στη Γερμανία θα έλεγαν τίποτα»;

Υποστήριξε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να το δηλώσει στις αρμόδιες αρχές και την Επιτροπή Πόθεν Έχες της Βουλής, καθώς δεν έχει στην κατοχή του μετοχές της εταιρίας, ενώ είπε ότι τα χρήματα είναι φορολογημένα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Σε άλλο σημείο μάλιστα και προκειμένου πείσει ότι όσα έκανε δεν είναι μονο νόμιμα αλλά και ηθικά, σημείωσε: «Το 2012 ρώτησα αν πρέπει να τα δηλώσω στο πόθεν έσχες και μου είπαν "δεν έχεις εταιρία αλλα με διακρατική συμφωνία μια συνεργασία"».

Ο ίδιος είπε ότι η σχέση του με την εταιρεία ξεκίνησε το 2008 όταν αποφάσισε να ανοιχτεί επαγγελματικά στην Κύπρο και αναζητούσε τρόπο να προστατεύσει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Πρόσθεσε πως μετά από συστάσεις προχώρησε σε υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού επ' αμοιβή με την εταιρεία, χωρίς όμως να μετέχει στο μετοχικό της κεφάλαιο. «Ηταν συμφωνία εκπροσώπησης για να μου κλείνει θέατρα. Λειτούργησε ως ατζέντης» είπε χαρακτηριστικά. Συμπτωματικά ωστόσο η εταιρία που του είχαν συστήσει, ιδρύθηκε λίγες εβδομάδες πριν την σύναψη του ιδιωτικού συμφωνητικού.

Είπε επίσης πως το 2011 κόπηκε και το τελευταίο τιμολόγιο και έκτοτε έχει σταματήσει η συνεργασία τους. Σε ερώτηση όμως για το αν έχει δηλώσει το τιμολόγιο στις αρμόδιες φορολογικές αρχές είπε πως δεν το έκανε καθώς εως σήμερα δεν έχει εισπράξει τα χρήματα.

«Οι απολαβές μου έχουν φορολογηθεί. Η εταιρία δεν συστάθηκε για φοροαποφυγή. Εχουν φορολογηθεί τα πάντα μέσω των νόμιμων διαδικασιών» είπε σε άλλο σημείο.
Επιπροσθέτως, ο απερχόμενος υπουργός κατήγγειλε στοχοποίησή του προκειμένου «να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να χτυπηθούν μέσω εμού οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η κυβέρνηση». Κατά την έναρξη δε της συνέντευξης τύπου είπε πως νιώθει θλίψη «που το επίπεδο διαλόγου φθάνει σε αυτό το επίπεδο για μια ακόμα φορά παραμονές των εκλογών». Υπενθυμίζεται ότι και τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Χαϊκάλης είχε γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων καταγγέλλοντας απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με το μέλλον του στους ΑΝΕΛ και για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής είπε ότι είναι θέμα του κ. Πάνου Καμμένου, σημείωσε ωστόσο πως για τον ίδιο δεν συντρέχουν λόγοι αποκλεισμού του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαϊκάλης: H offshore μου... δεν είναι offshore και δεν είναι δική μου!"

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ευρωπαϊκή συνδρομή για το προσφυγικό

Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ευρωπαϊκή συνδρομή στο θέμα των προσφύγων , αναφέρει ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με την απάντηση που δημοσιοποίησε ο ευρωβουλευτής, δεν έχει ζητηθεί Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που θα μπορούσε - όπως αναφέρεται - να συνδράμει στην αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Από τις αρχές του χρόνου, πάνω από 200.000 έχουν φτάσει στη χώρα.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ευρωπαϊκή συνδρομή για το προσφυγικό"

«Κλείνει» δημοσκοπικά τη διαφορά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Ποσοστό 29% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Metron Analysis η οποία τοποθετεί τη Νέα Δημοκρατία στο 27,8%.
Την ίδια στιγμή η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη βρίσκεται στο 4,1%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 8,3% και ακολουθεί το Ποτάμι με 6,7%. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν περνούν τον πήχη του 3% για είσοδο στη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ποσοστά βγαίνουν με αναγωγή και στους αναποφάσιστους.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχει και η τάση της κοινής γνώμης έναντι των άλλων κομμάτων με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, αλλά και την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

MRB: Τι ποσοστά παίρνουν 8+1 κόμματα που «παίζουν» στην επόμενη βουλή

Προβάδισμα 2,2 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB στην εφημερίδα "Αγορά". 
Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,6% έναντι 27,4% για τη ΝΔ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθούν Ποτάμι με 6,7% και ΚΚΕ με 5,7%. Ποσοστό 5,7% λαμβάνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη ενώ η Λαϊκή Ενότητα λαμβάνει 5,1%. 
Στο 4,7% το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες προσγειώνονται στο 2,8% που εάν επαληθευτεί, τους αφήνει εκτός Βουλής. 
Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,9%.
Στην πρόθεση ψήφου, η "ψαλίδα" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι ακόμη μικρότερη, στη 1,8 μονάδα καθώς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα λαμβάνει 24,6% έναντι 22,8 για τη ΝΔ. Ακολουθεί η ΧΑ με 6,2%, το Ποτάμι με 5,6% και το ΚΚΕ με 4,7%. Στο 4,7% το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων, στο 4,2% της ΛΑ.Ε., στο 3,9% του ΠΑΣΟΚ και στο 2,3% οι ΑΝΕΛ. 
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώνοντας ποσοστό 38,1%, έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη (31,7%). Ωστόσο, ποσοστό 27,6% ψηφίζει "κανέναν από τους δυο". 

Μικρό προβάδισμα για ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Marc

Στις 2,2 μονάδες προσδιορίζει τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Marc, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 25,3% έναντι 23,2% για τη Νέα Δημοκρατία.
Η Λαϊκή Ενότητα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δείχνει να λαμβάνει ποσοστό 3,8%.
Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 5,8% ακολουθούμενη από την Χρυσή Αυγή με 5,5%. Στο 4,4% το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, στο 4,2% του ΚΚΕ και στο 3,8% η Ένωση Κεντρώων. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, πρώην κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνουν 3% περνώντας οριακά το όριο για είσοδό τους στη Βουλή. 
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 60,3% έναντι 19,4% της ΝΔ.
Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα με 50,9%, έναντι 49,1% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Ακολουθούν Σταύρος Θεοδωράκης με 42,9%, Φώφη Γεννηματά με 35,2%, Πάνος Καμμένος με 31,2%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 23,2%, Νίκος Μιχαλολιάκος με 11,4% και Παναγιώτης Λαφαζάνης με 11,4%.
Οι πολίτες δηλώνουν ότι προτιμούν μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας (33,7%), ενώ κυβέρνηση συνεργασίας με βάση το ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 17,2% και με βάση τη ΝΔ το 17,6%. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προτιμά το 14,4% και ΝΔ το 7,1%.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλείνει» δημοσκοπικά τη διαφορά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση"

Προσφυγή της «Ελληνικός Χρυσός» στο ΣτΕ κατά της απόφασης Σκουρλέτη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και τέσσερα σωματεία εργαζομένων στην εν λόγω εταιρεία και ζητούν να «παγώσει» με προσωρινή διαταγή του προεδρεύοντα του ΣτΕ, η απόφαση του Παν. Σκουρλέτη με την οποία ανεστάλη η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική. Επίσης, ζητούν να ανασταλεί, αλλά και να ακυρωθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση.

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός υποστηρίζει ότι η από 19 Αυγούστου 2015 απόφαση του κ. Σκουρλέτη με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων (Σκουρίες, Ολυμπιάδα, κ.λ.π.) είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

Όπως είναι γνωστό με απόφασή του κ. Σκουρλέτη διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών και συγκεκριμένα παραβιάστηκε ο όρος που ανέφερε ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή της «Ελληνικός Χρυσός» στο ΣτΕ κατά της απόφασης Σκουρλέτη"

«Όχι» ΕΕ σε επαναφορά της ποσόστωσης στο γάλα

Οι τιμές του γάλακτος κινούνται πτωτικά μετά και την κατάργηση της ποσόστωσης στην παραγωγή του από την ΕΕ την 1η Απριλίου. Ο αρμόδιος επίτροπος για ζητήματα Αγροτικής Πολιτικής Φιλ Χόγκαν απέρριψε τα αιτήματα για επαναφορά του μέτρου των ποσοστώσεων για τη στήριξη των Ευρωπαίων αγροτών.

Όπως δήλωσε χθες από την έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, «συμφωνούμε όλοι ότι θέλουμε να διατηρήσουμε τον ισχυρότερο προσανατολισμό της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής στην αγορά, διαδικασία που ξεκίνησε το 1999. Ως εκ τούτου, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κατά τη λήψη αποφάσεων στο επόμενο συμβούλιο υπουργών (σ.σ. Γεωργίας) στις 7 Σεπτεμβρίου, ώστε να μην θέσουμε σε κίνδυνο αυτόν τον προσανατολισμό στην αγορά παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν επί του παρόντος».

Με τις δηλώσεις του αυτές ο Φιλ Χόγκαν έβαλε τέλος στις προσδοκίες ορισμένων ενόψει της έκτακτης συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Γεωργίας για επάνοδο στην πολιτική των ποσοστώσεων, η οποία ίσχυε για 31 χρόνια με στόχο τον έλεγχο της παραγωγής και κατ' επέκταση τη διασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών. Όποιος παραβίαζε την επιτρεπόμενη ποσόστωση καλείτο να πληρώσει πρόστιμο.

Ωστόσο, ο αρμόδιος επίτροπος για την Αγροτική Πολιτική εξήγγειλε τη λήψη άμεσων μέτρων στο συμβούλιο της 7ης Σεπτεμβρίου προκειμένου να υποστηριχθούν οι αγρότες. Ο Φιλ Χόγκαν απέφυγε πάντως να γίνει πιο συγκεκριμένος για το περιεχόμενο των μέτρων, επισημαίνοντας ότι δεν έχει συνομιλήσει σχετικά με όλους τους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ.

Στήριξη κυρίως στις χώρες της Βαλτικής

Ο πρόεδρος του Γερμανικού Αγροτικού Συνδέσμου Γιόαχιμ Ρούκβιντ ζήτησε συγκεκριμένες αποφάσεις πριν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Γεωργίας. Μετά από συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Γεωργίας Κρίστιαν Σμιτ, ο κ. Ρούκβιντ έκανε λόγο για εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση στη γερμανική αγορά αγροτικών προϊόντων, μία κακή φετινή σοδειά, αλλά και διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις για τους παραγωγούς, παράγοντες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη βοήθεια μέτρων επιχειρηματικής φύσεως, όπως είπε, καλώντας τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση.

Ο Γερμανικός Αγροτικός Σύνδεσμος απορρίπτει την εκ νέου υιοθέτηση των ποσοστώσεων ως ανούσια. Αντί αυτών θεωρεί αναγκαία την εξεύρεση νέων αγορών, όπως, για παράδειγμα, την εξαγωγή περισσότερου γάλακτος σε συγκεκριμένες χώρες της Ασίας, αλλά και την καλύτερη οργάνωση των γαλακτοκομικών μονάδων, ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στο πλαίσιο του λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Ενδεικτικό των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί αγρότες είναι ότι μέχρι πρότινος πωλούσαν ένα κιλό γάλα κατά μέσο όρο σε τιμή 29 σεντ του ευρώ. Για την ίδια ποσότητα λάμβαναν πέρυσι εννέα σεντ επιπλέον.

Όπως επισήμανε ο Φιλ Χόγκαν, «κάθε χώρα πλήττεται με κάποιο τρόπο από το γεγονός ότι έχουμε υπερπαραγωγή γάλακτος της τάξης του 2% σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουμε την απομονωμένη ρωσική αγορά και τη μείωση της ζήτησης στην Κίνα».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος κατέστησε σαφές ότι θα χορηγηθεί βοήθεια κυρίως σε αγρότες στα νέα κράτη-μέλη της ΕΕ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπης, ειδικότερα στην περιοχή της Βαλτικής, όπου οι αγρότες έχουν πληγεί καίρια από το ρωσικό εμπάργκο στην εισαγωγή τροφίμων από τη Δύση.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» ΕΕ σε επαναφορά της ποσόστωσης στο γάλα"

Στις 20 Σεπτεμβρίου πάμε στις κάλπες

Υπογράφηκε το μεσημέρι της Παρασκευής το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και σύγκλιση της νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου.

Κατατέθηκε και θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο αποφασίζεται η διάλυση της Βουλής. Οι χώρα οδηγείται σε εκλογές την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ενώ την 1η Οκτωβρίου η Βουλή αναμένεται να ανοίξει εκ νέου Λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα κατατέθηκε και θυροκολλήθηκε από τον Φρούραρχο της Βουλής, Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο αποφασίζεται η διάλυση της Βουλής.

Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου.

Σο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο φέρει τον αύξοντα αριθμό 66, αναφέρεται:

«Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΣΤ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 1η Οκτωβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11 π.μ.».


Νωρίτερα, κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου είπε ότι κύρια αρμοδιότητά της είναι η διασφάλιση της διεξαγωγής των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο και μέσα σε ένα ήρεμο κλίμα.

Μίλησε όμως και για το πολύ πιθανό σενάριο να απαιτηθεί να διαχειριστεί και ορισμένα άλλα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό και η ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων.

«Θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας ώστε και οι εκλογές να γίνουν με τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα που πιθανόν να προκύψουν να επιλυθούν με κατά τον δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο», πρόσθεσε η πρωθυπουργός.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 20 Σεπτεμβρίου πάμε στις κάλπες"

Από 14-18 Σεπτεμβρίου οι εξετάσεις ειδικών μαθημάτων για Έλληνες του εξωτερικού

Στο διάστημα 14-18 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις ειδικών μαθημάτων, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στην ειδική κατηγορία των «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό» για το έτος 2015, όπως ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- 14/9/2015: Αγγλικά
15/9/2015: Γερμανικά-Ισπανικά
16/9/2015: Ιταλικά-Ελεύθερο Σχέδιο
17/9/2015: Γραμμικό Σχέδιο-Αρμονία
18/9/2015: Γαλλικά-Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων.

Όσον αφορά την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για επιλογή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), αυτές θα πραγματοποιηθούν κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων. Οι υποψήφιοι θα δηλώσουν τις ημέρες συμμετοχής στις πρακτικές δοκιμασίες στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου και η έδρα του εξεταστικού κέντρου που εξετάζονται στα λοιπά μαθήματα, σύμφωνα και με τα ειδικά μαθήματα που έχουν επιλέξει.

Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Από 14-18 Σεπτεμβρίου οι εξετάσεις ειδικών μαθημάτων για Έλληνες του εξωτερικού"

Αλεξιάδης: Όλα τα ψηφισθέντα μέτρα προχωρούν και με την υπηρεσιακή

«Με την υπηρεσιακή κυβέρνηση προχωρούν όλα τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, απλώς δεν νομοθετούμε» διευκρίνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης, ως υπηρεσιακός πλέον, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Η μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ στη ΓΓ. Εσόδων και όλες οι άλλες δεσμεύσεις θα προχωρούν κανονικά» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο υπουργός εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του που τού δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσω το έργο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής στο υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΔΟΕ από 30ης Οκτωβρίου θα υπάγεται στην αρμοδιότητα της ΓΓ. Εσόδων προκειμένου να ενισχυθεί ο ενιαίος χαρακτήρας και η ανεξαρτησία του φορολοελεγκτικού μηχανισμού.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Όλα τα ψηφισθέντα μέτρα προχωρούν και με την υπηρεσιακή "

Σχεδόν 17.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Ιούλιο λόγω capital controls

Τα capital controls έφεραν στην ελληνική οικονομία τον Ιούλιο μπαράζ απολύσεων καθώς μέσα σε έναν μόνο μήνα χάθηκαν 16.700 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ 15ετίας, τη χειρότερη δηλαδή μηνιαία επίδοση απ' το 2001.
Μάλιστα αυτή η εξέλιξη καταγράφεται παρά την εμφάνιση της δημόσιας διοίκησης και άμυνας στις δραστηριότητες με το μεγαλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων για τον μήνα Ιούλιο, με 1.905 καθαρές προσλήψεις
Παράλληλα εκτινάχθηκε κατά 40.000 άτομα μέσα σε έναν μήνα η εκ περιτροπής απασχόληση (από Ιούνιο σε Ιούλιο) εις βάρος της πλήρους, που σημαίνει εργασία λίγες μόνο ημέρες την εβδομάδα όταν και όποτε υπάρχει ανάγκη.
Από τις 143.972 προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, οι 68.000 αφορούσαν εκ περιτροπής απασχόληση έναντι μόλις 28.000 τον Ιούνιο. Κάτι βέβαια που θα επηρεάσει δραματικά και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, εξέλιξη που θα καταγραφεί από το φθινόπωρο.
Στην καταστροφή που προκάλεσαν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι με πρώτο θύμα τους εργαζομένους αναφέρεται στο εβδομαδιαίο του δελτίο ο ΣΕΒ επικαλούμενος τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη, κρούοντας παράλληλα καμπανάκι για τις από εδώ και πέρα εξελίξεις στην αγορά εργασίας.
Συνοπτικά τον Ιούλιο, παρ' ότι κάθε καλοκαίρι καταγράφεται αύξηση των προσλήψεων λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για τη πρώτη καθαρή μείωση για τον μήνα Ιούλιο από το 2009 και μόλις την τέταρτη απ' το 2001.
Μια ακόμα πιο ανησυχητική εξέλιξη καταγράφεται στην ποιοτική σύνθεση της απασχόλησης. Οι προσλήψεις πλήρους απασχόλησης υποχώρησαν από 76 χιλιάδες τον Ιούλιο 2014 και 89 χιλιάδες τον Ιούνιο 2015 σε μόλις 23 χιλιάδες τον Ιούλιο 2015, ενώ μεγάλη μείωση εμφάνισαν και οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης.
Καταγράφεται συνεπώς, πέρα από την ασυνήθιστη για την εποχή, σημαντική μείωση της μισθωτής απασχόλησης μια δυναμική μετατόπιση της απασχόλησης προς μια μορφή απασχόλησης που θωρακίζει λιγότερο τον εργαζόμενο ειδικά του ιδιωτικού τομέα από τον κίνδυνο φτώχειας
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω για πρώτη φορά αυτό τον Ιούλιο οι αιτήσει ανεργίας στον ΟΑΕΔ αυξήθηκαν όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια λόγω του τουρισμού υποχωρούσε.
newmoney



Διαβάστε Περισσότερα » "Σχεδόν 17.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Ιούλιο λόγω capital controls"

Οι ΑΝΕΛ για την offshore του Χαϊκάλη

«Ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει από τον Παύλο Χαϊκάλη να ξεδιαλύνει με έγγραφα σε 24 ώρες το θέμα που προέκυψε» ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, έπειτα από την παραδοχή του απερχόμενου υφυπουργού Εργασίας οτι έχει offshore εταιρεία στην Κύπρο.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο συνάδελφος Παύλος Χαϊκάλης έκανε ήδη χθες μια δήλωση για το θέμα. Παρ’ όλα αυτά και επειδή οι ANEΛ δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά.

Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη».

Σε σχετική ερώτηση για τα επίμαχα έγγραφα, απάντησε:

«Τι να σας πω τώρα... Υποθέτω φορολογική δήλωση, πόθεν έσχες, το καταστατικό - ιδιοκτησιακό καθεστώς της κυπριακής εταιρίας...

Δεν υπάρχουν, από και για κανέναν, περιθώρια για κάτι το διαφορετικό. Να επαναλάβω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουν διαφάνεια και όχι σκιές, πόσω μάλλον στο εσωτερικό τους. Δίνουν ανελέητο αγώνα εναντίον όσων τους λασπολογούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την συγκάλυψη και ότι αν χρειαστεί δεν παίρνουν τις αυτονόητες προβλεπόμενες αποφάσεις τους».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ΑΝΕΛ για την offshore του Χαϊκάλη"

Ρωμανιάς: Για την κοινωνική ασφάλιση μπορώ να πάω οπουδήποτε

«Οπουδήποτε μπορώ να πάω αν κρίνω ότι αυτό εξασφαλίζει τους κανόνες της κοινωνικής ασφάλισης», ανέφερε προσδιορίζοντας το κριτήριο που επέλεξε να προσχωρήσει στην Λαική Ενότητα ο Γιώργος Ρωμανίας.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να καταλογίσει ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα, πως επέλεξε άτομα που δεν είχαν ιδέα για να διαπραγματευτούν την κοινωνική ασφάλιση.

«Καταλογίζω στον Τσίπρα ότι επέλεξε πρόσωπα να διαπραγματευτούν την κοινωνική ασφάλιση, τα οποία δεν είχαν ιδέα από ασφαλιστικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο τέως γγ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι κανένας βουλευτής από ΛΑΕ δεν έχει ψηφίσει μνημόνια. «Πρέπει να καταργηθούν όλα όσα λέει το τρίτο μνημόνιο για το ασφαλιστικό. Είναι μαύρη μέρα για το ασφαλιστικό το τρίτο μνημόνιο», δήλωσε την Πέμπτη ο κ. Ρωμανιάς κατά τη συνάντησή του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωμανιάς: Για την κοινωνική ασφάλιση μπορώ να πάω οπουδήποτε"

Ποιοι είναι οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης - Ορκίζεται το μεσημέρι

Τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης ανακοίνωσε λίγο πριν τις 11:30 ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης.

Η ορκωμοσία της θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 ενώ στις για τις 14:30 έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης,
Αναπληρωτής υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική Ιωάννης Μουζαλάς
Αναπληρωτής υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Φίλλιπος Τσαλίδης

Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μιχάλης Σπουρδαλάκης

Υπουργός Εξωτερικών ο Πέτρος Μολυβιάτης.
Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Σπύρος Φλογαίτης

Υπουργός Αμύνης ο πτέραρχος ε.α. Ιωάννης Γιάγκος.

Υπουργός Οικονομικών ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης,
Αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης

Υπουργός Εργασίας ο αρεοπαγίτης Δημήτρης Μουστάκας.

Υπουργός Παιδείας η κυρία Φρόσω Κιάου.
Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού η κυρία Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.
Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας
Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης
Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Μουσουρούλης

Υπουργός Επικρατείας για την Διαφθορά: Παναγιώτης Νικολούδης

Υπουργός Υγείας: Αθανάσιος Δημόπουλος

Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης

Υπουργός Επικρατείας Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος

Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ροδόλφος Μορώνης.

Η διαδικασία του ορισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης άρχισε χθες αμέσως μετά την παράδωση της διερευνητικής εντολής από τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη. Παρά τις αντιρρήσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του κ. Λαφαζάνη αλλά και της κ. Φώφης Γεννηματά που ζητούσαν σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να αποφασιστεί η συγκρότηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικαλούμενος το Σύνταγμα έκανε απλώς γύρο τηλεφωνικών συνεννοήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων. Αφού διαπίστωσε ότι η άρνηση των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Βασίλη Μιχαλολιάκου την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προχώρησε σε ορισμό υπηρεσιακής πρωθυπουργού της κας Θάνου ως μίας εκ των τριών προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας η οποία τυπικά θα ορίσει την σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Πάντως τα πρώτα ονόματα των υπηρεσιακών υπουργών είχαν αρχίσει και έβγαιναν από κύκλους του Προεδρικού Μεγάρου μαζί με το όνομα της κ. Θάνου, που σημαίνει ότι οι συνεννοήσεις είχαν αρχίσει. Εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, βάλλει ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με αφορμή την διαδικασία για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Αντιρρήσεις από τη ΝΔ

Η διαδικασία που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΝΔ κ. Μεϊμαράκη που είχε ζητήσει μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών να υπάρξει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών -στην οποία θα μετείχε και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Διευκρίνησε δε ότι ζητούσε την σύγκληση όχι για διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά για να συζητηθεί ποιά θα είναι η επόμενη υπηρεσιακή κυβέρνηση και ποιοί θα είναι οι υπουργοί της.

Μιλώντας σε ομήγυρη βουλευτών και δημοσιογράφων ΝΔ μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος χθες το πρωί, έλεγε υπαινικτικά, ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό εάν την κυβέρνηση την ορίζει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός ή ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι επειδή κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να γνωρίζει ποιά θα είναι η διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης -σε περίπτωση που μετά τις εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία ή συνεργασία κομμάτων-, οι αρχηγοί των κομμάτων θα πρέπει να εκφράσουν γνώμη για την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου και για τα ονόματα των υπουργών. Αφήνει δεν να εννοηθεί ότι ο κ. Παυλόπουλος κινείται στα όρια της συνταγματικής πρόβλεψης εάν δεν τα παραβιάζει.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι είναι οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης - Ορκίζεται το μεσημέρι"

Απέκλεισαν το πρώην δημαρχείο Μεγάλης Παναγίας οι μεταλλωρύχοι

Σε συμβολικό αποκλεισμό του πρώην δημαρχείου της Μεγάλης Παναγίας προχώρησαν, όπως είχαν προαναγγείλει, οι μεταλλωρύχοι, διεκδικώντας να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα που σταμάτησαν, μετά την απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ, σε Σκουριές και Ολυμπιάδα και να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Αυτή την ώρα, εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων συναντώνται στο κτίριο με τον αντιδήμαρχο του δήμου Αριστοτέλη, Ιωάννη Μητροφάνη.

Την ίδια ώρα, υπογείτες συνάδελφοί τους εξακολουθούν να παραμένουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σταμάτημα των έργων, μέσα στις στοές στην Ολυμπιάδα.

Οι μεταλλωρύχοι θα αποχωρήσουν από το δημαρχείο στις δύο το μεσημέρι και θα μεταβούν, για συμπαράσταση στους συναδέλφους τους, στην Ολυμπιάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Απέκλεισαν το πρώην δημαρχείο Μεγάλης Παναγίας οι μεταλλωρύχοι"

Δημοσκόπηση: Μπροστά με 3,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως πρώτο κόμμα μετριούνται οι αναποφάσιστοι σε δημοσκόπηση της ProRata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. Το εκλογικό σώμα εμφανίζεται αιφνιδιασμένο από την προκήρυξη των εκλογών και φέρεται να τηρεί στάση αναμονής ως προς τις τελικές του αποφάσεις. 
Αβέβαιη μάλιστα αποτυπώνεται η στάση ενός στους τρεις ψηφοφόρους που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.
Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η συμφωνία που υπογράφει δεν είναι καλή.
Στη δημοσκόπηση η εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου δίνει τα παρακάτω ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ: 23%
ΝΔ: 19,5%
Χρυσή Αυγή: 6,5%
ΚΚΕ: 5%
ΠΑΣΟΚ: 4,5%
Ποτάμι: 4%
Λαϊκή Ενότητα: 3,5%
Ενωση Κεντρώων:3%
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 2%
Αναποφάσιστοι: 25,5%

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί «λανθασμένη» την απόφαση του πρωθυπουργού να προσφύγει σε εκλογές, το 24% τη θεωρεί «σωστή» και το 10% «ούτε σωστή, ούτε λανθασμένη».
Σχετικά με το αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ «ακόμα και αν αυτό σημαίνει περαιτέρω μέτρα και θυσίες για τον ελληνικό λαό», το 68% των ερωτηθέντων συμφωνεί.
Τα αποτελέσματα αυτά καταδεικνύουν ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μπορεί να κάνει ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο την ισορροπία διατηρεί το γεγονός ότι οι εκλογείς επικροτούν τη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα για παραμονή στο ευρώ, ακόμη και με νέες θυσίες. Ως εκ τούτου, ενδεχομένως το τρίτο Μνημόνιο να μην αποτελέσει βασικό κριτήριο για τις ερχόμενες εκλογές.
Διχασμένοι ήταν οι ερωτηθέντες σχετικά με το αν η νέα συμφωνία «πέτυχε το καλύτερο που μπορούσε για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ». Αναλυτικά, 48% απάντησε θετικά και 45% αρνητικά, με ένα 7% να μη δίνει καμία απάντηση.
Πάντως, το 54% συμφωνεί με την άποψη ότι «η νέα συμφωνία δεν είναι καλή για την Ελλάδα και δεν μπορεί να εφαρμοστεί από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί το κόμμα δεν την πιστεύει», ενώ μόλις το 35% διαφωνεί. Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί τη συνειδητή επιλογή της παραμονής στο ευρώ.
Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, το 7,5% επιλέγει συνειδητά την αποχή και το 2% συνειδητά το «Λευκό».
Οι συσπειρώσεις των κομμάτων καταγράφονται στο 49% για το ΣΥΡΙΖΑ, 70% στη ΝΔ, 72% στη Χρυσή Αυγή, 38% στο Ποτάμι, 82% στο ΚΚΕ, 24% στους ΑΝΕΛ και 56% στο ΠΑΣΟΚ. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το ότι το 32% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει αυτή τη φορά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη ΝΔ είναι 21%, για τη Χρυσή Αυγή 12%, για το Ποτάμι 44%, για το ΚΚΕ 7%, για τους ΑΝΕΛ 33% και για το ΠΑΣΟΚ 22%.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Μπροστά με 3,5% ο ΣΥΡΙΖΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news