facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Γύρισαν την πλάτη στην Κωνσταντοπούλου

Αποχή από τη διάσκεψη των Προέδρων, που προγραμμάτισε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για το απόγευμα του Σαββάτου επέλεξαν το ένα μετά το άλλο τα κόμματα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας.

Παρών ήταν μόνον ο εκπρόσωπος της νέας κοινοβουλευτικής Ομάδας Λαϊκή Ενότητα, Δημήτρης Στρατούλης, σε αντίθεση με τους εκπροσώπους ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Ποταμιού, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ.

Με το επιχείρημα ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και άρα η πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου να συγκαλέσει εκτάκτως διάσκεψη των προέδρων της Βουλής είναι τακτικισμός και δεν έχει κανένα νόημα οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Φίλης, Τσουκαλάς, Μπαλάφας και Βαρεμένος που συμμετέχουν στην σύσκεψη αρνούνται να παραστούν.

Με κοινή επιστολή που υπογράφουν ο Νίκος Φίλης, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Γιώργος Βαρεμένος κάνουν γνωστή την απόφασή τους αυτή στην κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κυρία Πρόεδρε,
Η απόφασή σας να συγκαλέσετε τη Διάσκεψη των Προέδρων σήμερα, Σάββατο 22 Αυγούστου, αποτελεί κατά τη γνώμη μας μια πρωτοβουλία, που δεν εξυπηρετεί καμία λειτουργία του Κοινοβουλίου, καθώς βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου, μόνο ως παρελκυστική μπορεί να εκληφθεί.

Με βάση τα παραπάνω σας δηλώνουμε ότι δεν θα ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή σας».


Την απόφαση να μην λάβουν μέρος στη διάσκεψη των προέδρων που είχε προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχουν λάβει επίσης το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συγκαλέσει εκ νέου διάσκεψη των Προέδρων αύριο, Κυριακή.
Διαβάστε Περισσότερα » "Γύρισαν την πλάτη στην Κωνσταντοπούλου"

Λαφαζάνης: Αντιμνημονιακή Βουλή και σύγκρουση με τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρώπης

Οι «αυγουστιάτικες εκλογές - εξπρές» αποτελούν μία βαθιά αντιδημοκρατική διαδικασία, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει η Ν.Δ.

«Παρά τις χαώδεις διαφορές μας, με τον κ. Μεϊμαράκη είχαμε μία ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Λαϊκής Ενότητας» και πρόσθεσε: «Όσοι κάνουν εκλογές εντός Αυγούστου φοβούνται τον λαό και προσπαθούν να του υφαρπάξουν την ψήφο».

Σχετικά με τη συζήτηση που είχε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε πως «δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας με όσους ψήφισαν ή στήριξαν μνημόνια, τα οποία αντιπροσωπεύουν τη σκληρή λιτότητα, τη φτώχεια, την ανεργία και την εθνική υποτέλεια».



Δήλωσε ακόμη ότι από την παρούσα Βουλή δεν πρόκειται να προκύψει μία αντιμνημονιακή κυβέρνηση, λόγω των συσχετισμών. Η επόμενη βουλή, συνέχισε ωστόσο, θα ακολουθήσει μία συνεπή - και όχι μαϊμού - αντιμνημονιακή πολιτική και θα βάλει τη χώρα σε σύγκρουση με τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωζώνης που εφαρμόζουν νεο-αποικιακές πολιτικές.

Ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» διευκρίνισε τέλος, ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρον τη διερευνητική εντολή που θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι θα επιδιώξει συνάντηση με όλους του πολιτικούς αρχηγούς, συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα (πλην του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής).

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνάντηση, ο κ. Λαφαζάνης, με ειρωνικό τρόπο, χαρακτήρισε «μεγάλη Δημοκρατία» την επίσπευση της εκλογικής αναμέτρησης. «Εκλογές εξπρές αυγουστιάτικα» έσπευσε να σχολιάσει. Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι «εάν μπορούσε, ο κ. Τσίπρας θα έκανε εκλογές στις 6 Σεπτεμβρίου».



Σημειώνεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Το πρωί είχε συνάντηση και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαφαζάνης: Αντιμνημονιακή Βουλή και σύγκρουση με τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρώπης"

Θεοδωράκης: Τα 11 εξομολογημένα λάθη του Αλέξη Τσίπρα

Μέσω Facebook σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης τις εξελίξεις της περιόδου, με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών κύκλων για  την Πρόεδρο της Βουλής, την οποία χαρακτήρισαν νωρίτερα σήμερα ως «απλά μια λάθος επιλογή».

Στην ανάρτησή του ο αρχηγός του Ποταμιού απαριθμεί «μόλις τα 11 εξομολογημένα λάθη του κυρίου Τσίπρα», επισημαίνοντας ότι ο ίδιος θα μπορούσε άνετα να απαριθμήσει και άλλα.

Γράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης:

«11 λάθη
Λάθος, λοιπόν, η επιλογή Κωνσταντοπούλου,
Λάθος προφανώς η επιλογή Λαφαζάνη,
Λάθος βέβαια ο Στρατούλης, ο Ήσυχος, η Βαλαβάνη,
Λάθος που δεν πήραμε τα λεφτά τον Φεβρουάριο,
Λάθος και με τον Γιάνη, 
Λάθος φυσικά η Ραχήλ Μακρή και οι άλλοι ψεκασμένοι,
Λάθος η πρόσκληση στους μετανάστες να έρθουν να λιαστούν στην Ελλάδα,
Λάθος η αποφυλάκιση των «πονηρών» με τον νόμο Παρασκευόπουλου, 
Λάθος οι υποσχέσεις της Θεσσαλονίκης, 
Λάθος το δημοψήφισμα,
Λάθος που επιβάλαμε τα capital controls.
Από λάθος σε λάθος ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια για την πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.
ΣΘ
ΥΓ: Θα μπορούσα βέβαια να συνεχίσω αλλά σταμάτησα μόλις στα 11 εξομολογημένα λάθη του κ.Τσίπρα.
22.8.2015»


skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: Τα 11 εξομολογημένα λάθη του Αλέξη Τσίπρα "

Κλείσιμο δρόμων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός

Να κλείσουν επ'αόριστον από τη Δευτέρα τους δρόμους στην αερογέφυρα Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου στη Χαλκιδική, αποφάσισαν στη διάρκεια της πολύωρης συνέλευσής τους οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός», διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ανακαλούνται οι τεχνικές μετέλες που αφορούν τα έργα της εταιρείας στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα.

Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Χατζής, προσθέτοντας ότι «τη Δευτέρα το πρωί θα πάμε να υπογράψουμε τις διαθεσιμότητές μας και στη συνέχεια θα κλείσουμε τους δρόμους στα δύο σημεία που σας ανέφερα. Δεν θα περνάει τίποτα, μόνο ασθενοφόρα και περιπολικά και οχήματα της πυροσβεστικής».

Υπενθυμίζεται ότι στα εργοτάξια εργάζονται 2.000 άτομα, ενώ η απόφαση για το κλείσιμο το δρόμων είναι ομόφωνη.

Χθες η Eldorado Gold με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι η «Ελληνικός Χρυσός» θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές της δραστηριότητες στην Χαλκιδική, αρχής γενομένης από την εβδομάδα της 24ης Αυγούστου 2015.

Παράλληλα στην ανακοίνωση γνωστοποιεί ότι η «Ελληνικός Χρυσός» λαμβάνει νομικά μέτρα εναντίον της απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ, συμπεριμβανομένης της κατάθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα σχετικά με διοικητικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Επίσης τονίζεται ότι η «Ελληνικός Χρυσός» θα συνεχίσει να εκτελεί βασικές εργασίες περιβαλλοντικής προστασίας και στα τρία έργα της, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείσιμο δρόμων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός "

Κοινό μέτωπο Λαφαζάνη - Κωνσταντοπούλου - Νέες βολές Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα και Παυλόπουλο[Βίντεο]

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποδεχόμενη στο γραφείο της στη Βουλή τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο κόμμα του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ενταχθεί.

«Δυστυχώς είναι από τις οχληρές παραμέτρους της δρομολογηθείσας διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με μία κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την πρόεδρό της, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από τη Βουλή» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Ήταν ιδιαιτέρως οχληρό ότι χθες αποκαλύφθηκε πως για όλη τη δρομολογηθείσα διαδικασία είχαν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή».

«Έχει ιδιαίτερη σημασία σε τόσο κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση, το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το Σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αποδεδειγμένα αντιστρατεύονται τη Δημοκρατία, αποδεδειγμένα πολεμούν τη συνταγματική λειτουργία και τη συνταγματική νομιμότητα», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως «οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» και «έχουν επιβάλλει μία μνημονιακή κατοχή της χώρας», καθώς «το μόνο δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του μνημονίου».

«Η Ελλάδα δεν είναι ευρω-αποικία, η Ελλάδα σύμφωνα με τη θέληση του ελληνικού λαού πρέπει να παραμείνει δημοκρατία ενεργή, δημοκρατία με τη λαϊκή συμμετοχή» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας «πάρα πολύ σημαντική» τη συμβολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και της λειτουργίας της σε αυτή την περίοδο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινό μέτωπο Λαφαζάνη - Κωνσταντοπούλου - Νέες βολές Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα και Παυλόπουλο[Βίντεο]"

Ελεύθερος είναι και πάλι ο Μάκης Ψωμιάδης!

Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας της ΑΕΚ και άλλων ομάδων, εξέτισε 4 χρόνια και 2 μήνες από την ποινή του, και αποφυλακίστηκε.

Ο άλλοτε ισχυρός άνθρωπος του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2014 από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε δεκαετή φυλάκιση, καθώς τον έκριναν ένοχο για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της προεδρίας του, την περίοδο 2001 με 2003.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος είναι και πάλι ο Μάκης Ψωμιάδης!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news