facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Λαφαζάνης: Να «αρπάξουμε» 22 δισ. από την ΤτΕ μέχρι να βγάλουμε νόμισμα

Δεν θα υπερψηφίσουν τα μέτρα και δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα -Αναφέρουν ότι αυτοί είναι το ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύδουν τα σενάρια για διάσπαση του κόμματος

Την πρότασή του για Εθνικό νόμισμα παρουσίασε μιλώντας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας σε μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, παρουσίασε την πρότασή του για την επόμενη ημέρα.

«Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη, ή μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισα», φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Ωστόσο δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση, καθώς δεν πάρθηκε κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπερψηφίσουν τα μέτρα (είτε αυτό σημαίνει παρόν, είτε όχι), δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα, καθώς όπως οι ίδιοι αναφέρουν ότι αυτοί είναι το ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύδουν τα σενάρια για διάσπαση του κόμματος.

Οι περισσότεροι από αυτούς αποφάσισαν τόσο κατά την είσοδο τους όσο και κατά την έξοδο τους να χρησιμοποιήσουν την πλαϊνή είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να μην έρθουν τετ α τετ με τις κάμερες, ενώ ο Κώστας Ήσυχος αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ήταν ο μόνος που παρέμεινε στο μπαρ του ξενοδοχείου προκειμένου να παρακολουθήσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ.

Στις 19.30 το απόγευμα έφτασε στο ξενοδοχείο ο Στάθης Λεουτσάκος, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Μάλιστα, ο κ. Λεουτσάκος εξαπέλυσε επίθεση στους δημοσιογράφους και στους φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ιδιωτική συνάντηση. «Ποιος σας κάλεσε εδώ; Είναι ιδιωτική συνάντηση», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμφωνία και κάλεσε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την πάρουν πίσω.

Την γραμμή Λαφαζάνη ακολούθησε και ο Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα νέο δυσβάσταχτο μνημόνιο υποταγής, οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που μετατρέπει τη χώρα σε μόνιμη αποικία χρέους υπό τη γερμανική κηδεμονία».

«Έστω και τώρα, πρέπει να απορριφθεί από την κυβέρνηση και να προχωρήσουμε σε εναλλακτικούς δρόμους με τη λαϊκή στήριξη», είπε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαφαζάνης: Να «αρπάξουμε» 22 δισ. από την ΤτΕ μέχρι να βγάλουμε νόμισμα"

Βουλή: Παρέμβαση Ζωής και φόβοι για νέα εμπλοκή

Προαναγγελία εμπλοκής της ομαλής συζήτησης του κρίσιμου νομοσχεδίου ή τυπική αναφορά άνευ σημασίας;

Σε κάθε περίπτωση η αναφορά του παραπεμπτικού της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τους προέδρους των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών που θα συνεδριάσουν αύριο το πρωί, πως πρέπει να παραδώσουν την σχετική τους έκθεση εως στις 6:30 το απόγευμα έρχεται σε αντίφαση με την ενημέρωση του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου Ιωάννη Μπαλάφα σύμφωνα με την οποία η συνεδρίαση των επιτροπών θα έχει ολοκληρωθεί εως τη μια το μεσημέρι.

Να σημειωθεί πως χωρίς την έκθεση των επιτροπών η Διάσκεψη των Προέδρων δεν μπορεί να εκδώσει ημερήσια διάταξη και η Ολομέλεια δεν μπορεί να ξεκινήσει την συνεδρίαση.

Επίσης, ο κ. Μπαλάφας – και όχι κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης - ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως η συνεδρίαση της επιτροπής θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί εως τη μια το μεσημέρι ώστε στις 2 να ξεκινήσει η Ολομέλεια

Υπό αυτά τα δεδομένα ορισμένοι στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν για το αν η συγκεκριμένη αναφορά της Προέδρου υποκρύπτει σχέδιο παρακώλυσης της διαδικασίας και ψήφισης του κρίσιμου νομοσχεδίου εντός των σφιχτών χρονικών προθεσμιών που έχουν επιβάλλει οι πιστωτές.

Η εμπειρία άλλωστε της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να καθυστερήσει την διαδικασία τρομάζει το κοινοβουλευτικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ωστόσο, έμπειροι κοινοβουλευτικοί παρατηρητές υποστηρίζουν πως η κυρία Κωνσταντοπούλου επέλεξε να ακολουθήσει για μια ακόμα φορά την τυπική διαδικασία θέτοντας το προβλεπόμενο όριο υποβολής της έκθεσης. Το αν αυτό θα εξαντληθεί εξαρτάται από τα προεδρεία και τα μέλη των επιτροπών που θα συνεδριάσουν.

Αναλυτικά το παραπεμπτικό που υπογράφεται από την κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ως εξής: «


Προς τους Προέδρους των Διαρκών Επιτροπών:

1) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Μιχαήλ Κριτσωτάκη

2) Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Στέφανο Σαμοΐλη

3) Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Ζερδελή

4) Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Λίτσα Αμμανατίδου


Έχοντας υπ’ όψιν το άρθρο 89 του Κανονισμού της Βουλής, παραπέμπουμε το σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)», που κατέθεσαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαος Βούτσης, Οικονομικών κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος και οι Αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών κ. Δημήτριος Μάρδας και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος στις, υπό την προεδρία σας, συναρμόδιες Διαρκείς Επιτροπές για επεξεργασία και εξέταση σε κοινή συνεδρίαση, στις 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα Ολομέλειας της Βουλής. Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή από τις Επιτροπές η πρόταση της Κυβέρνησης για το χαρακτηρισμό του νομοσχεδίου ως κατεπείγοντος, όπως εκτίθεται στο συνοδευτικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέως της Κυβέρνησης κ. Σπυρίδωνος Σαγιά, ορίζεται προθεσμία υποβολής της Έκθεσης των Επιτροπών σας η 18:30 της 15ης Ιουλίου 2015.

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2015

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Παρέμβαση Ζωής και φόβοι για νέα εμπλοκή"

To χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση των μέτρων

Στις 10 αύριο το πρωί ξεκινάει η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Η συνεδρίαση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Μπαλάφα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τη μία ώστε μέχρι τις δύο να έχει συνταχθεί η εισηγητική έκθεση προς την Ολομέλεια προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση του νομοσχεδίου.

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής για τα νομοσχέδια που εισάγονται με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 10 ώρες.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "To χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση των μέτρων"

H Ζωή έβαλε... αυριανή ημερομηνία στο σχέδιο νόμου που παρέλαβε σήμερα!

Σε κείμενο 28 σελίδων με δύο άρθρα, αλλά τα μέτρα «στριμωγμένα» στο ένα εξ αυτών, κατατέθηκε το κρίσιμο νομοσχέδιο στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα άρθρο αφορά στην κύρωση της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβερνήσεως και πιστωτών και το δεύτερο περιέχει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Πιθανότατα, η κυβέρνηση θα ζητά να ακολουθηθούν οι κατεπείγουσες διαδικασίες, μένει όμως να ξεκαθαριστεί εάν πρέπει να ψηφιστεί έως το βράδυ της Τετάρτης ή την Πέμπτη.

Το σχέδιο νόμου συνοδεύεται από επιστολή του γ.γ. της κυβερνήσεως Σπύρου Σαγιά με ημερομηνία 14.7.2017, ενώ την ίδια ημερομηνία έχει και η σφραγίδα πρωτοκόλλου της Βουλής.

Αίσθηση, όμως, προκαλεί η χειρόγραφη σημείωση της Προέδρου της Βουλής που αναφέρει ότι «παρελήφθη στις 15.7.2015 και ώρα 18:09». Προφανώς πρόκειται για εκ παραδρομής λάθος λόγω των ασφυκτικών πολιτικών πιέσεων που έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες...

Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου

Διαβάστε Περισσότερα » "H Ζωή έβαλε... αυριανή ημερομηνία στο σχέδιο νόμου που παρέλαβε σήμερα!"

Ελένη Σωτηρίου: «Αυτονόητο ότι θα καταψηφίσω μνημονιακά νομοσχέδια»

Την απόφασή της να καταψηφίσει το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους, γνωστοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σωτηρίου, που πρόσκειται στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ένας ακόμη βουλευτής της ΚΟΕ, ο Δημήτρης Κοδέλας ανακοίνωσε ότι επίσης θα καταψηφίσει και μετά θα παραιτηθεί.

Η κ. Σωτηρίου δεν αποσαφηνίζει αν θα παραιτηθεί.

Σημειώνει δε στη δήλωσή της ότι «είναι χρέος μας, από όποια θέση βρισκόμαστε ή θα βρεθούμε, να υπηρετήσουμε την υπόθεση της αριστεράς του 21ου αιώνα, τη σωτηρία της χώρας από το καθεστώς υποδούλωσης και ατίμωσης, την αξιοπρέπεια του λαού μας».

Για τη στάση της στη Βουλή, η κ. Σωτηρίου αναφέρει πως «σε ό,τι με αφορά, είναι αυτονόητο ότι θα καταψηφίσω τα μνημονιακά νομοσχέδια, είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω, δεν εκλέχτηκα για να ψηφίζω μνημόνια χειρότερα από τα προηγούμενα».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελένη Σωτηρίου: «Αυτονόητο ότι θα καταψηφίσω μνημονιακά νομοσχέδια»"

Αυγενάκης: Να ερευνηθεί εάν υπουργός μετέφερε χρήματα πριν κλείσουν οι τράπεζες

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης με την οποία ρωτά «αν αποδεσμεύθηκαν τραπεζικές καταθέσεις υπουργού της κυβέρνησης, λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών;».

Ο κ. Αυγενάκης επικαλείται δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο υπουργός, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος - δεν δραστηριοποιείται πολιτικά στο Ηράκλειο - επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. Οι σχετικές διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και λίγη ώρα αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα ποσό που έφθανε τα 200.000 περίπου ευρώ στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού...».

Πλην της διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο κ. Αυγενάκης ζητεί και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που θα προκύψουν, καθώς και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και όλων των βουλευτών, γενικών γραμματέων και διοικητών Οργανισμών του Δημοσίου.

Επιπλέον, με άλλη ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ, ζητεί να πληροφορηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης - όπως ο ίδιος ζήτησε - στην οποία δημοσίευμα εμπλέκει τον ίδιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, σε τοπικό site του Ηρακλείου «...με άδεια Στουρνάρα; ......πολιτικός παράγοντας του Ηρακλείου από το λόμπι του "ναι στα μνημόνια" κι από τους επικεφαλής των ανάλογων διαδηλώσεων, κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές, σήκωσε πριν από λίγα 24ωρα, από μεγάλη τράπεζα της πόλης ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ!...». Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, το δημοσίευμα αυτό αναπαράχθηκε αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να ονοματίσουν αρκετούς εν ενεργεία βουλευτές, μεταξύ αυτών κι τον ίδιο.

Έτσι, ο κ. Αυγενάκης ζητεί εκ νέου από τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α και Β' βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών της κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυγενάκης: Να ερευνηθεί εάν υπουργός μετέφερε χρήματα πριν κλείσουν οι τράπεζες"

Συλλέγουν υπογραφές στο Facebook για να μείνει η Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος της Βουλής

Χρήστες του Facebook, μεταξύ αυτών και ο σύζυγος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, συλλέγει υπογραφές για την υποστήριξη της Προέδρου της Βουλής, ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Να παραμείνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος της Βουλής: Ψηφίζουμε ενάντια στην πρόταση μομφής», γράφει η σελίδα στο Facebook. Όπως αναφέρεται:

«Με το άρθρο 150 του Κανονισμού της Βουλής* θα γίνει η πρόταση μομφής στη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην επόμενη ολομέλεια από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες, καταπολεμά τη διαπλοκή, ανοίγει φακέλους με σκάνδαλα, παλεύει μόνη στην Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος, διεκδικεί χωρίς βοήθεια από τους ''συντρόφους'' της τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας.

Αντιμετωπίζει τον χλευασμό και δέχεται πρωτόγνωρη επίθεση ακριβώς επειδή επιτελεί το έργο της και παραμένει πιστή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους και της Δημοκρατίας.

Η πρώτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε σταυρούς στην Α' Αθηνών, η Πρόεδρος της Βουλής, δέχεται αήθεις επιθέσεις ακριβώς επειδή κάνει αυτό που οφείλει. Δέχεται επίθεση επειδή ψήφισε παρών στην εξουσιοδότηση για τη διαπραγμάτευση, η οποία έφερε και το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών.Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Καταγγέλουμε την πολιτική αλητεία όσων τη συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή. Αυτή είναι η Πρώτη Φορά Αριστερά που ονειρευτήκαμε;»

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλέγουν υπογραφές στο Facebook για να μείνει η Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος της Βουλής"

Στρατούλης: Στην ώρα τους θα καταβληθούν οι συντάξεις

Σύσκεψη με τους διοικητές των ταμείων κύριας ασφάλισης και του ΕΤΕΑ πραγματοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι, παρά την οικονομική ασφυξία που έχει προκληθεί από το κλείσιμο των τραπεζών, συνεχίζεται η ομαλή και ικανοποιητική ροή των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία από ασφαλιστικές εισφορές και από εντάξεις στη ρύθμιση οφειλών και ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν χωρίς προβλήματα στην ώρα τους.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατούλης: Στην ώρα τους θα καταβληθούν οι συντάξεις"

Ρωμανιάς: Αν το κείμενο που έχω είναι το τελικό θα παραιτηθώ

Έτοιμος να παραιτηθεί αν το κείμενο για το ασφαλιστικό που έφτασε στα χέρια του ανεπίσημα είναι και το τελικό κείμενο εμφανίστηκε σήμερα ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς το πρωί στην ΕΡΤ.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς υποστήριξε ότι κανένας δεν τον ενημέρωσε για τη σύνταξη του κειμένου και τόνισε ότι η διατύπωση του δεν είναι σωστή, καθώς με τις υπάρχουσες διατυπώσεις οι ρυθμίσεις που προβλέπονται δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

«Είναι τερατούργημα… Εγώ δεν θα καθίσω στο υπουργείο εάν περάσει. Έχω βγει από τα ρούχα μου. Δεν βλέπω πώς μπορεί να εφαρμοστεί» δήλωσε και πρόσθεσε: «Αυτοί που το έφτιαξαν ας έρθουν τα το εφαρμόσουν μετά».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωμανιάς: Αν το κείμενο που έχω είναι το τελικό θα παραιτηθώ"

Απεργία σε ΟΣΕ και Προαστιακό την Τετάρτη

Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία.

Εκτός των αυριανών δρομολόγιων θα ματαιωθούν και τα σημερινά βραδινά δρομολόγια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία σε ΟΣΕ και Προαστιακό την Τετάρτη"

Χαραλαμπίδου: Δεν θα ψηφίσω ένα σκληρό τρίτο μνημόνιο και δεν θα παραδώσω την έδρα

«Είναι ειλημμένη απόφαση, το σχέδιο αυτό που είναι ένα σκληρό τρίτο Μνημόνιο, δεν πρόκειται να το ψηφίσω», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαραλαμπίδου.

Σε δηλώσεις της στο ραδιοσταθμό «Βήμα», η κα Χαραλαμπίδου πρόσθεσε ότι «είχα ψηφίσει "ναι" στην εξουσιοδότηση, για να κάνει η ελληνική κυβέρνηση διαπραγμάτευση και ήμουν ανάμεσα στους βουλευτές που δήλωσαν - μετά την ψηφοφορία - ότι αν έλθουν μέτρα λιτότητας, δεν θα τα ψηφίσουμε».

Συμπλήρωσε πως «η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι τα κόμματα αυτά, δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, είναι εραστές του Μνημονίου και των μνημονιακών πολιτικών και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφίσουν ένα 3ο Μνημόνιο. Εξάλλου, το είχαν προετοιμάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όχι, οι συνάδελφοί μου του ΣΥΡΙΖΑ που θα το ψηφίσουν, δεν είναι και αυτοί εραστές του Μνημονίου. Καταλαβαίνω τη στάση της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και, κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος, αλλά δεν έχει σημασία αυτό, θέλουν να δώσουν μια στήριξη στην κυβέρνηση. Είναι μια λογική, την οποία εγώ δεν συμμερίζομαι και (η οποία) λέει ότι μπορούμε, έστω και με αυτό το Μνημόνιο, να κυβερνήσουμε και να εφαρμόσουμε μια άλλη πολιτική. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι αμείλικτα, δυστυχώς και με αυτό το Μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί καμία άλλη πολιτική. Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει σημασία ποιος το υπογράφει και ποιος υπουργός θα υπογράφει τους εφαρμοστικούς νόμους που θα ακολουθήσουν».

Ερωτηθείσα αν θα παραιτηθεί από βουλευτής, η κα Χαραμπίδου είπε:«Γιατί να παραιτηθώ; Εγώ εκλέχθηκα με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτές τις θέσεις. Την έδρα μου δεν θα την παραδώσω».-

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαραλαμπίδου: Δεν θα ψηφίσω ένα σκληρό τρίτο μνημόνιο και δεν θα παραδώσω την έδρα "

Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ. υπό το φόβο επεισοδίων σε Σύνταγμα και πρεσβείες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να διασφαλιστεί η ηρεμία στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε συγκεκριμένους «ευαίσθητους» πιθανούς στόχους αντιδράσεων, όπως πολλές ευρωπαϊκές πρεσβείες, καθώς ξεκινά ένα καυτό διήμερο πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή για την επικύρωση της νέας συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Γιάννη Πανούση και στελεχών του υπουργείου με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και συνάντηση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής κ.Γ.Διαμαντόπουλου με τους επικεφαλής αξιωματικούς ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.

Καθώς η κυβέρνηση μετά τη μάχη στις Βρυξέλλες και τη συμφωνία με την οποία επέστρεψε ο κ.Τσίπρας είναι αναγκασμένη να «αλλάξει ρότα» σχετικά με θεμελιώδεις αρχές της πολιτικής της, οι Αρχές φοβούνται ότι τόσο οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ όσο και πιο ακραίες εξωκοινοβουλευτικές ομάδες και στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος ίσως επιδιώξουν συγκρουσιακές τακτικές, προκειμένου να φθείρουν την ισχύ της πολιτικής ηγεσίας.

Ηδη έχει διατεθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών για φύλαξη πιθανών στόχων κάθε είδους και στελέχη της Ασφάλειας «έχουν από κοντά» σεσημασμένα πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Παράλληλα, υπάρχει φόβος και για «εκδικητικές» δράσεις κατά διπλωματικών εγκαταστάσεων και άλλων σημείων με σαφή εθνικό προσδιορισμό, κατά χωρών που θεωρείται ότι επέδειξαν «ανθελληνική» στάση, όπως η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία, αλλά και μικρότερες χώρες.

Την Τετάρτη το... «ντέρμπι» - Ο «μπούσουλας» που θα ακολουθήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Με τα παραπάνω κατά νου υπουργείο και ΕΛ.ΑΣ. προετοιμάζονται για ένα δύσκολο διήμερο που θα κορυφωθεί από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν είναι προγραμματισμένο να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα μέτρα για την συνέχιση της συμφωνίας που θα οδηγήσει στο επόμενο, τρίτο μνημόνιο.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στην πολιτική και αστυνομική ηγεσία, είναι η λήψη έκτακτων ισχυρών αστυνομικών μέτρων αντίστοιχα με εκείνα που είχαν εφαρμοστεί κατά την ψήφιση των Μνημονίων 1 και 2, τα οποία θα περιλαμβάνουν το «ζώσιμο» του Κοινοβουλίου με δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ, για την αποτροπή επιθέσεων ή κατάληψής του από διαδηλωτές.

Κάγκελα πάντως, δεν θα μπουν μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπως δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου:

«Προς το παρόν δεν υπάρχει υποψία, ούτε πληροφορία υπάρχει, αλλά ότι πρέπει κανείς να προετοιμάζεται, πρέπει να προετοιμάζεται. Δεν υπάρχει όμως πληροφορία. Πρέπει να υπάρχει όμως μία εγρήγορση. Όπως το ΝΑΙ μπορούσε να είχε κάτι, και το ΟΧΙ να είχε κάτι, πρέπει να ληφθούν τα 'κλασσικά' σχέδια, όχι κάτι άλλο. Εκ των πραγμάτων όμως επειδή έχουμε και το παρελθόν του 2012, την Τετάρτη, μέρα της ψηφοφορίας πρέπει κάποιος να προσέχει λιγάκι, διότι είχαμε δει εντάσεις κάποιας κλίμακας και τότε. Πρέπει να υπάρχει μία εντονότερη περιφρούρηση της Βουλής για να μην υπάρξουν στιγμές όπως εκείνες στην ψήφιση των προηγούμενων μνημονίων. Και βλέπονται και κάνοντας, αν εμφανιστεί κάτι θα το δούμε και θα το αντιμετωπίσουμε. Κάγκελα πάντως δεν πρόκειται να μπουν ξανά παρότι κάποιοι το ζητούν έντονα. Έχει πλάκα, που το ζητάνε. Υπάρχει και ένα έντονο κλίμα πόλωσης στο διαδίκτυο από κάποιους που είχαν ζυμωθεί με κάποιο τρόπο και είναι ίσως φυσικό να αντιδρούν τόσο έντονα».

Ξεκίνησαν το «πάρτι» ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, φοβούνται το black block

Ηδη το προηγούμενο διήμερο η μεγαλύτερη εξωκοινοβουλευτική δύναμη της Αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στην οποία κάηκαν και σημαίες του μέχρι πρότινος «φίλα προσκείμενου» ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που φοβούνται ωστόσο τα στελέχη του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. είναι η επανεμφάνιση του κύριου όγκου των βίαιων διαδηλωτών, που για πρώτη φορά έκανε σαφή την ισχύ του μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τη διετία 2011 - 2012 παρείσφρησε στις μαζικές διαδηλώσεις αγανάκτησης για τα προηγούμενα δύο μνημόνια. Την Δευτέρα είχε προγραμματιστεί συνέλευση των αναρχικών και αντιεξουσιαστικών ομάδων στο Πολυτεχνείο.

Ανησυχία μάλιστα υπάρχει και για «εμπρηστικές» καταστάσεις στις φυλακές της χώρας και τα κέντρα προσωρινής κράτησης μεταναστών, που μπορούν να πυροδοτήσουν ακόμη περισσότερο το κλίμα,

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ρόλο στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού έχει και η Αντιτρομοκρατική, καθώς δεν αποκλείεται το σενάριο μίας επίθεσης που θα προσπαθούσε να προκαλέσει αποσταθεροποίηση της κατάστασης.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ. υπό το φόβο επεισοδίων σε Σύνταγμα και πρεσβείες"

Αυτό είναι το νέο μνημόνιο που φέρνει βαριά μέτρα και το τέλος των συντάξεων

Χαράτσια-σοκ για μικρομεσαίους και για τα ελληνικά νοικοκυριά φέρνει το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το δάνειο-γέφυρα και το νέο Μνημόνιο.

Από την άλλη, όποιος πρόλαβε την σύνταξη είδε!... Για όλους όσους δεν έχουν πάρει ακόμα σύνταξη αλλά αυτή θα εκδοθεί μετά τις 30.06.2015 (συνταξιοδοτούμενους όλων των ασφαλιστικών ταμείων) θα χορηγείται μόνον η σύνταξη που αναλογεί στις καταβαλλόμενες εισφορές. Μόνον μετά την συμπλήρωση του 67ου έτους, θα χορηγείται το πλήρες ποσό της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης (κατώτατο όριο)!

Το τέλος των συντάξεων ολοκληρώνεται καθώς:

-«Παγώνει» μέχρι το 2021 η κρατική συμμετοχή στα ταμεία κύριας ασφάλισης από τον προϋπολογισμό.

-Μειώνονται οι συντάξεις, ακόμα και για όσους έχουν ήδη θεμελιωμένα δικαιώματα ή έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν σύνταξη!

-Αν παρατηρηθούν ξανά ελλείμματα από μισθούς και συντάξεις, αυτές θα κόβονται αυτόματα με ειδικό «ημιαυτόματο» μηχανισμό!
Είναι μερικά μόνον από τα «ψιλά γράμματα» που κρύβει ο εφαρμοστικός νόμος Τσακαλώτου.

Aτομικές επιχειρήσεις
Σοκ θα υποστούν επίσης ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες: εκτός από τα νομικά πρόσωπα, ο φόρος αυξάνεται και σε αυτούς και στους αγρότες από 26% σε 29% (και όχι 28% όπως ζητούσαν οι δανειστές). Διπλασιάζεται όμως και η προκαταβολή φόρου, από 55% σε 100% για την επόμενη χρονιά –και χωρίς καμία πρόβλεψη για ατομικό αφορολόγητο!

ΦΠΑ-Φωτιά
Η αναστάτωση στην αγορά είναι τεράστια. Βασικά είδη διαβίωσης μεταφέρονται σε ανώτερο συντελεστή, χωρίς να είναι ευδιάκριτα τα όρια αν ισχύσει ΦΠΑ 13% ή 23%. Πολλοί θα πρέπει να αλλάξουν ταμειακές μηχανές. Στα φροντιστήρια και τις σχολές ηλεκτρονικών υπολογιστών μπαίνει ΦΠΑ 23%, ενώ πριν απαλλάσσονταν.

Ωστόσο, σε σχέση με το προσχέδιο του νομοσχεδίου, απαλείφθηκε η διάταξη που προέβλεπε ότι στα νησιά με πληθυσμό άνω των 4.100 μόνιμων κατοίκων, με βάση την τελευταία εθνική απογραφή, το ανώτατο όριο των συναλλαγών σε μετρητά ορίζεται σε 70 ευρώ ανά συναλλαγή, εκτός από τις συναλλαγές που γίνονται με δημόσιο φορέα.

Όμως μπήκε τελικά στο νομοσχέδιο η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ από 1.10.2015 στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα (η λίστα των νησιών θα αποφασιστεί με υπουργική απόφαση). Από 1.6.2016 το μέτρο θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα νησιά, πλην της άγονης γραμμής.

Ειδικότερα:

1.ΦΠΑ: Έρχονται τα πάνω κάτω

-Θα ισχύουν τρεις συντελεστές 23%, 13% και 6% (αντί 6,5% σήμερα)

- Στον ΦΠΑ 23% πάνε κατευθείαν τα λάδια (μαργαρίνες και ό,τι δεν προέρχεται από ελιά), τα μπαχαρικά, το τριμμένο τυρί, τα οστρακοειδή κλπ. Στο 23% θα πάνε και τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

- Στο 13% παραμένουν το τυρί (όχι τριμμένο), γάλα, νωπά κρέατα, ψάρια, όσπρια, δημητριακά κλπ. Το ψωμί, τα ζυμαρικά και το γιαούρτι παραμένουν μεν στο 13% αλλά φορολογούνται με 23% αν έχουν προσθήκη πχ φρούτων, ζάχαρης, κακάο ή άλλων υλικών. Στο 23% πάνε επίσης φρυγανιές, παξιμάδια και όλα τα αλλαντικά.

- Στον πολύ χαμηλό συντελεστή 6% (από 6,5%) υπάγονται φάρμακα, θέατρα και εκδόσεις.

- Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ πάνε από 6,5% στο 13% από 1.10.2015

- Με 13% βαρύνονται και γεωργικές εργασίες

- Δεν εξαιρούνται από ΦΠΑ 23% φροντιστήρια και σχολές εκμάθησης υπολογιστών.

Επιπλέον, καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ από τα νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι «από 1.10.2015 στα αναπτυγμένα τουριστικά νησιά με το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα και από 1.6.2016 στα λιγότερο αναπτυγμένα νησιά. Εξαιρούνται της καταργήσεως και παραμένουν σε ισχύ οι ισχύοντες σήμερα συντελεστές Φ.Π.Α. για τα πλέον απομακρυσμένα νησιά

Καθιερώνεται τέλος και αυτόματη απόδοση του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις στο κράτος, μέσω των τραπεζών και των επιχειρηματικών λογαριασμών τους. Για να μην παρακρατούν τον ΦΠΑ οι επιχειρήσεις, το ποσό του ΦΠΑ που αναλογεί στο σύνολο των συναλλαγών τους που γίνονται μέσω τραπέζης (και ιδίως μέσω χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, ηλεκτρονικής τραπεζιτικής (e-banking), τραπεζικής κατάθεσης σε εξόφληση τιμολογίου ή τραπεζικής επιταγής) δεσμεύεται από την τράπεζα και αποδίδεται κατευθείαν στο δημόσιο εντός 5 ημερών από τη διενέργεια της πληρωμής!

Σε περίπτωση φορολογουμένων που υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ, η τράπεζα χορηγεί βεβαίωση για το εισπραχθέν ποσό ΦΠΑ, ώστε να υπολογίζεται στη δήλωση του φορολογουμένου. Για τις υπηρεσίες αυτές τα τραπεζικά ιδρύματα δεν χρεώνουν δαπάνες ή οποιαδήποτε αμοιβή. Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων θα ρυθμίζεται και η διαδικασία για την απόδοση ή επιστροφή ΦΠΑ.

Ατομικές επιχειρήσεις

Εκτός από αυξήσεις ΦΠΑ σε βασικά είδη διαβίωσης, αυξάνεται ο συντελεστής και η προκαταβολή φόρου εισοδήματος για επιτηδευματίες, αλλάζουν οι ποινικές διατάξεις για τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής, διευρύνεται και αυξάνεται ο φόρος πολυτελείας, επιβάλλεται φόρος τηλεοπτικής διαφήμισης, γίνεται αύξηση του φόρου αλληλεγγύης και επιβάλλεται έκτακτη εισφορά σε εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, για ατομικές επιχειρήσεις, θα φορολογούνται σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα: για φορολογητέο εισόδημα έως 50.000 ευρώ το χρόνο με συντελεστή 29% (αντί 26% σήμερα) και το υπερβάλλον ποσό από 33%.

Επιπλέον, η προκαταβολή φόρου σχεδόν διπλασιάζεται, από 55% σε 100% του φόρου που προκύπτει «από επιχειρηματική δραστηριότητα» για το φόρο στο εισόδημα του διανυόμενου φορολογικού έτους.
Ωστόσο, ειδικά για φέτος, αυξάνεται από το 55% στο 75% η προκαταβολή φόρου, μεταβατικά, στις προσωπικές εταιρίες, στις κοινωνίες και κοινοπραξίες αλλά και στις μη κερδοσκοπικές.

Έκτακτοι φόροι

1. Επιβάλλεται (αναδρομικά από το 2014) φόρος πολυτελούς διαβίωσης για κυριότητα ή κατοχή επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης μεγάλου κυβισμού, αεροσκαφών, ελικοπτέρων και ανεμοπτέρων, σκαφών αναψυχής ιδιωτικής χρήσης καθώς και δεξαμενών κολύμβησης. Θα ισχύει και για σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης, μήκους από 5 έως και 7 μέτρα, με συντελεστή 5%.
Εξαιρούνται ιστιοφόρα σκάφη και πλοία αναψυχής εξ ολοκλήρου από ξύλο (τύπου τρεχαντήρι, βαρκαλάς, πέραμα, τσερνίκι, λίμπερτυ) τα οποία προέρχονται από ελληνική ναυτική παράδοση.

2. Αλλάζει και αναδρομικά η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, για εισοδήματα 30.000 ευρώ και άνω –και χωρίς κανένα αφορολόγητο. Αν η διάταξη ψηφιστεί ως έχει και δεν τεθεί χρονικό όριο από το 2015 και μετά, σημαίνει ότι και περισσότερα θα πληρώσουν φέτος με την εκκαθάριση φόρου οι φορολογούμενοι, και μεγαλύτερη παρακράτηση θα γίνεται στους μισθούς τους πλέον, και περισσότερα θα πληρώσουν στην επόμενη εκκαθάριση φόρου το 2016.

Η νέα κλίμακα που θα ισχύει είναι:

Α) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από δώδεκα χιλιάδες ένα (12.001) ευρώ έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά τοις εκατό (0,7%) επί ολόκληρου του ποσού.

Β) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από είκοσι χιλιάδες ένα (20.001) ευρώ έως και τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή ένα κόμμα τέσσερα τοις εκατό (1,4%) επί ολόκληρου του ποσού.

Γ) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από τριάντα χιλιάδες ένα (30.001) έως και πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή δύο τοις εκατό (2%) επί ολόκληρου του ποσού.

Δ) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από πενήντα χιλιάδες ένα (50.001) έως και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή τέσσερα τοις εκατό (4%) επί ολόκληρου του ποσού.

Ε) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από εκατό χιλιάδες ένα (100.001) ευρώ έως και πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή έξι τοις εκατό (6%) επί ολόκληρου του ποσού.

ΣΤ) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από πεντακόσιες χιλιάδες ένα (500.001) και άνω, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή οκτώ τοις εκατό (8%) επί ολόκληρου του ποσού.

Ζ) Στο 8% και όχι 5% πλέον και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για βουλευτές, υπουργούς κλπ

Φόρος στα ασφάλιστρα
Αντικείμενο του φόρου, είναι τα απαιτητά ασφάλιστρα και τα πάσης φύσεως δικαιώματα που απορρέουν από την ασφαλιστική σύμβαση.

Ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε:

Α. 25%, επί των ασφαλίστρων κλάδου πυρός

Β. 4%, επί των ασφαλίστρων κλάδου ζωής

Γ.10%, επί των ασφαλίστρων των λοιπών κλάδων εξαιρουμένων των ασφαλίστρων των αυτοκινήτων (συμπεριλαμβανομένης της αστικής ευθύνης) για τα οποία ο συντελεστής φόρου ορίζεται σε 15 %».

Συντάξεις

1. Στους συνταξιοδοτούμενους όλων των ασφαλιστικών ταμείων μετά τις 30.06.2015, χορηγείται σύνταξη που αναλογεί στις καταβαλλόμενες εισφορές και μετά την συμπλήρωση του 67ου έτους, χορηγείται το πλήρες ποσό της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης (κατώτατο όριο).

2. Από 01.01.2015 εντάσσονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλα τα ταμεία και οι τομείς επικουρικής ασφάλισης που δεν έχουν ενταχθεί μέχρι την δημοσίευση του παρόντος.

3. Από 01.01.2016 οι εγγυημένες σε μηνιαία βάση συνταξιοδοτικές εισφορές (κρατική επιχορήγηση) προς τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας ασφάλισης διατηρούνται σε ονομαστικούς όρους μέχρι το έτος 2021 στα επίπεδα του έτους 2015.

4. Από 01.07.2015 αυξάνονται οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης από 4% σε 6% και παρακρατούνται από τις κύριες συντάξεις και από την ανωτέρω ημερομηνία το αντίστοιχο ποσοστό εισφορών υγειονομικής περίθαλψης, ορίζεται σε 6% και παρακρατείται από τις επικουρικές συντάξεις.

5.Με αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα εκδοθούν έως τις 31 Ιουλίου 2015, ρυθμίζονται λεπτομέρειες και η διαδικασία εναρμόνισης των ασφαλιστικών εισφορών με την ισχύουσα στο ΙΚΑ κλπ.

6. Από 01.07.2105 καταργούνται σταδιακά όλες οι χρηματοδοτούμενες από το κράτος εξαιρέσεις και εναρμονίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές σε όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης με αυτές που ισχύουν στο ΙΚΑ.

Αυτόματο ψαλίδι δαπανών

Καθιερώνεται ημι-αυτόματος μηχανισμός αποτροπής πρωτογενών ελλειμμάτων (δημοσιονομικό συμβούλιο). Στόχος του είναι η κάλυψη κάθε παρατηρούμενης απόκλισης, είτε με περικοπή δαπανών, είτε με ανάληψη δράσεων για την ενίσχυση των εσόδων.

Η περικοπή δαπανών ή /και η ενίσχυση των εσόδων θα εφαρμόζεται κατά σειρά προτεραιότητας:

α) στον φορέα ή τους φορείς από τον οποίο προέρχεται η απόκλιση,

β) σε οποιονδήποτε από τους φορείς που ανήκουν στον ίδιο υποτομέα και που εποπτεύονται από το ίδιο Υπουργείο με εκείνον ή εκείνους από τον οποίο προέρχεται η απόκλιση,

γ) σε οποιονδήποτε από τους φορείς ανήκουν στον ίδιο υποτομέα με εκείνον ή εκείνους από τον οποίο προήλθε η απόκλιση ανεξαρτήτως εποπτεύοντος Υπουργείου και

δ) σε οποιοδήποτε φορέα ή φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Αυτό ερμηνεύεται πως αν κάποιος κρατικός φορέας (δήμοι, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) φορτώθηκε δαπάνες και δεν έχει να τις καλύψει, θα πρέπει να κόβει αυτόματα από όπου μπορεί, ακόμα και από κονδύλια για μισθούς και συντάξεις

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση

Διαβάστε το Σχέδιο Νόμου

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτό είναι το νέο μνημόνιο που φέρνει βαριά μέτρα και το τέλος των συντάξεων"

Σόιμπλε: Δύσκολες διαπραγματεύσεις για τη «γέφυρα», η Ελλάδα να κάνει προτάσεις

Η εξεύρεση λύσης για χρηματοδότηση-γέφυρα της Ελλάδας θα είναι δύσκολη, και η ελληνική πλευρά θα πρέπει να παρουσιάσει προτάσεις, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν κίνδυνοι έως ότου υπογραφεί η συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας, επισημαίνοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες και θα διαρκέσουν εβδομάδες.

Τόνισε μάλιστα πως η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα από την πραγματικότητα δεν πρέπει να μειωθεί και συμπλήρωσε ότι επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για τη θέση της στο ευρώ.

Είπε επίσης πως στη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και σε άλλους κύκλους, υπήρχαν αξιωματούχοι που πίστευαν πως η λύση την οποία πρότεινε ο ίδιος στο Eurogroup για 5ετές Grexit ήταν η πιο σωστή, χωρίς να πάρει ξεκάθαρα προσωπική θέση.

Ο κ. Σόιμπλε παραδέχτηκε ωστόσο πως η αξιοπιστία της ευρωζώνης έχει πληγεί από την κρίση, και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης.

Οι δηλώσεις του γερμανού ΥΠΟΙΚ έρχονται στον απόηχο του δημοσιεύματος της γερμανικής «Handelsblatt» που τον θέλει να έχει προτείνει έκδοση υποσχετικών (IOUs), παράλληλου νομίσματος δηλαδή, από την Αθήνα για την εξυπηρέτηση εσωτερικών αναγκών της.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Δύσκολες διαπραγματεύσεις για τη «γέφυρα», η Ελλάδα να κάνει προτάσεις"

Στάση εργασίας αύριο των εργαζομένων στο Μετρό

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν αύριο Τετάρτη οι συρμοί του Μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας αύριο των εργαζομένων στο Μετρό"

ΔΝΤ: Δώστε 30 χρόνια περίοδο χάριτος στο χρέος

Η Ελλάδα χρειάζεται ανακούφιση χρέους η οποία πάει πολύ μακρύτερα από αυτό που οι Ευρωπαίοι εταίροι της εξετάζουν εξαιτίας της καταστροφής της οικονομίας και του κλεισίματος των τραπεζών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, υποστηρίζει το ΔΝΤ στην επικαιροποιημένη έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Στην έκθεση, που όπως υποστηρίζει το Reuters στάλθηκε στους Ευρωπαίους τη Δευτέρα λίγες ώρες μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα, αναφέρεται ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να δώσουν περίοδο χάριτος 30 ετών σε όλα τα δάνεια που χορήγησαν προς τη χώρα μας (περιλαμβανομένων και αυτών που πρόκειται να λάβει με το νέο πρόγραμμα) αλλά και δραστική αύξηση των λήξεων.
Οι εναλλακτικές είναι να προχωρήσουν άμεσα σε «βαθύ εμπροσθοβαρές κούρεμα» ή συγκεκριμένες ετήσιες δημοσιονομικές μεταφορές στον προϋπολογισμό.
Οπως επισημαίνει το ΔΝΤ:
- Ο δανεισμός της Ελλάδας με επιτόκια υψηλότερα από αυτά που αντιστοιχούν σε αξιολόγηση ΑΑΑ θα δημιουργούσε "μη βιώσιμη δυναμική χρέους" για δεκαετίες. 
- Οι προβλέψεις στην αναθεωρημένη Εκθεση Βιωσιμότητας Χρέους για την Ελλάδα υπόκεινται σε "σημαντικά πτωτικά ρίσκα".
- Οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Αθήνας αναμένεται να αυξηθούν πάνω από το 15% του ΑΕΠ που θεωρείται ασφαλές "ταβάνι", ενώ συνεχίζουν να ενισχύονται.
- Το ελληνικό χρέος προβλέπεται να ανέλθει στο 170% του ΑΕΠ έως το 2022 έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 142% του ΑΕΠ πριν από δύο εβδομάδες. Το χρέος αναμένεται να ανέλθει στο ανώτατο σημείο του κοντά στο 200% του ΑΕΠ την επόμενη διετία.  

ΕΕ: Γνωρίζαμε την επικαιροποιημένη έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος

Οι ευρωπαίοι πολιτικοί γνώριζαν την επικαιροποιημένη ανάλυση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πριν οριστικοποιήσουν τους όρους του τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα τη Δευτέρα το πρωί, υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος. 
"Τα νούμερα, μεταξύ των οποίων και το 200%. είχαν κυκλοφορήσει από το Σάββατο. Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και άλλοι τα γνώριζαν πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία για τους όρους του τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας τη Δευτέρα το πρωί", υπογράμμισε. 
euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: Δώστε 30 χρόνια περίοδο χάριτος στο χρέος"

Στ. Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε όσα ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους συμμάχους μας

Στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό και θα ψηφίσουμε αυτά που έχει υποσχεθεί στους συμμάχους μας, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι το Ποτάμι είναι υπεύθυνη πολιτική δύναμη.

O κ. Θεοδωράκης κάλεσε όλους τους βουλευτές να καταλάβουν ότι πρέπει να συμπεριφερθούν υπευθυνα, ενώ κατηγόρησε «το παλιο πολιτικό σύστημα» στο οποίο συμπεριέλαβε τα κόμματα από τον ΣΥΡΙΖΑ έως τη ΝΔ, όπως είπε, ότι αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στο κομματικό και το εθνικό συμφέρον.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το Ποτάμι δεν μετέχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει επαρκή εντολή από τον Γενάρη και μπορεί να προχωρήσει.
Εμείς θα έχουμε τη στάση της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης, σημείωσε.


naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στ. Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε όσα ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους συμμάχους μας"

Από 40 έως 50 δισ. θα δώσει ο ESM στο ελληνικό πρόγραμμα των 86 δισ.

Δάνεια 40 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα το νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, αφήνοντας κενό έως και 46 δισεκ. σε σχέση με τις χρηματοδοτικές ανάγκες 82-86 δισεκ. που εκτιμάται πως έχει η χώρας μας έως το 2018, όπως δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Με αυτό το δεδομένο, μέρος των υπόλοιπων χρημάτων θα πρέπει να προέλθει εν μέρει από το ΔΝΤ, το οποίο συμφωνήθηκε να συμμετέχει στη στήριξη και την εποπτεία της Ελλάδας και πέρα από τη λήξη του δικού του προγράμματος τον Μάριο του 2016. Δεν είναι ακόμα γνωστό αν το ΔΝΤ θα δώσει περισσότερα χρήματα στη χώρα μας στο πλαίσιο του νέου προγράμματος.

Το Ταμείο έχει ακόμα να εκταμιεύσει 16 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα, με βάση το τρέχον πρόγραμμα στήριξης, αν και δεν μπορεί να δώσει χρήματα έως ότου η χώρα μας να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές 2 δισεκ. ευρώ που έχει συσσωρεύσει.

Τα υπόλοιπα κεφάλαια θα πρέπει να προέλθουν από το νέο ταμείο ιδιωτικοποίησης και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, ή ακόμα και από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό αίτημα ήταν για πρόγραμμα 53,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση-γέφυρα για τις άμεσες ανάγκες της χώρας μας, η Κομισιόν εξετάζει τις επιλογές που υπάρχουν δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Σχοινάς, υπάρχουν επιλογές, όπως είναι τα διμερή δάνεια και τα κονδύλια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSM), ο οποίος ιδρύθηκε το 2010 και αφορά και τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Από 40 έως 50 δισ. θα δώσει ο ESM στο ελληνικό πρόγραμμα των 86 δισ. "

Βαρουφάκης: Ιμπρεσιονιστικές σκέψεις και ειρωνεία κατά Τσίπρα και Τσακαλώτου

Για «Συνθήκη των Βερσαλλιών» κάνει λόγο στο ιστολόγιό του ο Γιάνης Βαρουφάκης καταθέτοντας τις «πρώτες σκέψεις του» για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής. Στο κείμενο μάλλον ειρωνεύεται τον πρωθυπουργό και τον «στενό του φίλο» υπουργό Οικονομικών τους οποίους αποκαλεί «συντρόφους».

«Τις επόμενες ώρες, και μέρες, θα κάθομαι στη Βουλή για να αξιολογήσω τη νομοθεσία που είναι μέρος της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα. Επίσης ανυπομονώ να ακούσω κατά πρόσωπο από τους συντρόφους μου Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο, που έχουν περάσει τόσα πολλά τις τελευταίες ημέρες».

«Μέχρι τότε, θα επιφυλαχθώ να εκφράσω την κρίση για τη νομοθεσία ενώπιόν μας. Στο μεταξύ, εδώ είναι κάποιες, από τις πρώτες ιμπρεσιονιστικές σκέψεις μου που προκλήθηκαν από το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής» προσθέτει.

Κατόπιν, ο τέως υπουργός κάνει λόγο για «μια νέα συνθήκη των Βερσαλλιών που πλανάται πάνω από την Ευρώπη». «Χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση την άνοιξη του 2010 για να περιγράψω το πρώτο ελληνικό ‘σχέδιο διάσωσης’. Αν αυτό αλληγορία ήταν σχετική τότε, είναι δυστυχώς, σχετικότερη τώρα» σημειώνει.

«Το ανακοινωθέν της Συνόδου της Δευτέρας το πρωί διαβάζεται σαν ένα έγγραφο που καταγράφει στο χαρτί τους Όρους Παράδοσης της Ελλάδας. Νοείται ως μια δήλωση που επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα συναινεί να γίνει υποτελής του Eurogroup» ισχυρίζεται δε.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: Ιμπρεσιονιστικές σκέψεις και ειρωνεία κατά Τσίπρα και Τσακαλώτου"

Φλαμπουράρης: Προσοχή να μην συμβάλλουμε στα σχέδια διάλυσης της χώρας

«Ορισμένοι επιμένουν να οδηγήσουν τη χώρα μας εκτός της Ευρωζώνης. Παρότι στη σύνοδο κορυφής αποτράπηκε το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, οι ακραίες αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που το επιχείρησαν δεν το βάζουν κάτω», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι ο Πρωθυπουργός και η αντιπροσωπεία μας έδωσαν μάχη στις Βρυξέλλες και απέκρουσαν τους εκβιασμούς και τις προσπάθειες ανατροπής του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής μας», συνέχισε ο κύριος αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οπως καταλήγει, «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ανεξάρτητα σε ποιό κόμμα ανήκουμε, θα πρέπει να συναισθανθούμε τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας. Να κατανοήσουμε την επιδίωξη αντιδραστικών δυνάμεων να μας ταπεινώσουν, να μας διχάσουν ως λαό, να μας διαλύσουν ως χώρα. Να μην συμβάλλουμε συνειδητά ή ασυνείδητα στην επιτυχία τέτοιων σχεδίων».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Φλαμπουράρης: Προσοχή να μην συμβάλλουμε στα σχέδια διάλυσης της χώρας"

ΕΚΠΑ: Και οι διοικητικοί υπάλληλοι στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη ανακοίνωσε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος καλεί τους διοικητικούς υπαλλήλους να πάρουν μέρος στο απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, με προσυγκέντρωση στην Κοραή, στις 11:00.

«Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατά των νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων. Δεν δεχόμαστε την επιβολή μέτρων, που το μόνο που διασφαλίζουν είναι τη δική μας εξαθλίωση και τη συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι δικές μας ανάγκες και επιθυμίες είναι το μόνο κριτήριο που αναγνωρίζουμε. Προασπίζουμε τις δικές μας ζωές και το δικό μας μέλλον» ανέφεραν οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ανακοίνωσή τους.

Την ίδια στιγμή, σε εγρήγορση, «ούτως ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ιδρύματος, το δίκαιο των στελεχών του και τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας και απόδοσής του» είναι οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, με αφορμή την επανεξέταση της νομοθεσίας που προέβλεπε επανατοποθέτηση διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι ήταν σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση τους, οι πρυτανικές Αρχές αναφέρουν ότι με τον σχετικό νόμο «αποκαταστάθηκε στην περίπτωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μία κραυγαλέα αδικία: Αυτή της εξαρχής αθεμελίωτης εισήγησης περί του αριθμού και των κλάδων του δήθεν πλεονάζοντος προσωπικού» με απόδειξη «την αντικειμενική υποβάθμιση σειράς υπηρεσιακών λειτουργιών του Ιδρύματος κατά το διάστημα της αδίστακτης αποψίλωσής του από τόσα έμπειρα και ικανά στελέχη».

Οι πρυτανικές Αρχές τονίζουν ότι από την κοινή δήλωση του συμβουλίου των χωρών της Ευρωζώνης «προκύπτει σαφώς η δυνατότητα της πολιτείας να χειρισθεί το θέμα με σύνεση και λογική, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΠΑ: Και οι διοικητικοί υπάλληλοι στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη"

Με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα νοσοκομεία η 24ωρη απεργία

Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης αποφάσισε να συμμετάσχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη σήμερα. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης τα μέλη του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση για το νόμο Αττικής στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κατηγορούν την κυβέρνηση για μη τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Υποστηρίζουν επίσης ότι το τρίτο πρόγραμμα υποστήριξης της Ελλάδας θα οδηγήσει σε κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, με κατάργηση και υποβάθμιση μονάδων, απολύσεις, περικοπές μισθών και μείωση παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν απεργούν τα φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο

Παράλληλα, την πρόθεσή τους να μην συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί-μέλη του Φαρμακευτικού και Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδας (ΦΑΝΙΕ).

Πρόκειται για φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο που διαχωρίζουν τη θέση τους από την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου να συμμετοχή στην 24ωρη απεργία.

Στην ανακοίνωση του ΦΑΝΙΕ σημειώνεται ότι δεν πρόκειται να συμβάλλει «σε ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των πολιτών» και δηλώνει την στήριξή του στην Ελλάδα, στις δύσκολες ώρες που περνά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε έκτακτη συνεδρίαση του χθες, Δευτέρα, προκήρυξε 24ωρη προειδοποιητική απεργία αντιδρώντας στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που συνεπάγεται το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα τη χωροθέτηση, αδειοδότηση και το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, όσο και στη διεύρυνση των καναλιών διανομής και διάθεσης των φαρμάκων.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα νοσοκομεία η 24ωρη απεργία"

Ντάισελμπλουμ για χρηματοδότηση: Κοιτάμε όλα τα εργαλεία αλλά...

Συνεχίζουμε τη δουλειά και κοιτάμε όλα τα εργαλεία, επισήμανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σχολιάζοντας το ζήτημα της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Eurogroup πρόσθεσε πάντως, πως «εξακολουθούν να υπάρχουν τόσο νομικά κωλύματα όσο και πολιτικές ενστάσεις.»

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα θα πρέπει να παρέχει εγγυήσεις για την ενδιάμεση χρηματοδότηση. Κάτι το οποίο εκτιμάται ότι απαιτείται λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης προς την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, στο σημερινό EuroWorking Group εξετάζονται έξι επιλογές για την χρηματοδότηση - γέφυρα, μεταξύ των οποίων και η χρηματοδότηση μέσω του EFSM, την οποία, όμως απορρίπτει κατηγορηματικά η Βρετανία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν ξεκαθάρισε πως η Βρετανία δεν είναι μέλος της ευρωζώνης και αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων για τη διάσωση της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν δήλωσε πως η ομάδα εργασίας διευρευνά αυτήν την ώρα τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους, σχολιάζοντας ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα αν υπήρχε συμφωνία ήδη από το Φεβρουάριο. Χαρακτήρισε «πολιτική καταστροφή» την απόφαση για δημοψήφισμα επειδή, όπως υποστήριξε, αυτή ήταν που προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους στις τράπεζες.

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ σχολίασε πως εξετάζονται «έως έξι λύσεις» για τη χρηματοδότηση γέφυρα, ωστόσο δεν υπάρχει διάθεση σε πολλά κράτη μέλη να δοθούν νέα χρήματα χωρίς μάλιστα αιρεσιμότητα. Δήλωσε επίσης ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διμερών δανείων ή της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των πληρωμών προς την ΕΚΤ.

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιεί την Τετάρτη το Eurogroup για τη χρηματοδότηση – γέφυρα στην Ελλάδα δήλωσε στο μεταξύ ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ για χρηματοδότηση: Κοιτάμε όλα τα εργαλεία αλλά... "

Λοβέρδος: Θα μας τα πει στα δικαστήρια ο Βαρουφάκης- Ναι σε πρόταση μομφής για την Κωνσταντοπούλου

«Θα πούμε "ναι" σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής για την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου», δήλωσε στον focus fm 103,6 Θεσσαλονίκης ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ παράλληλα εξήγησε τον λόγο για την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της επιτροπής για το Χρέος κ. Βίτσα.

«Του ζήτησα να αναστείλει τις εργασίες της επιτροπής καθώς όλα έδειχναν ότι πηγαίνουμε σε νέο μνημόνιο, αλλά δεν εισακούστηκα. Τώρα με την υπογραφή του νέου μνημονίου, θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις απλό πολλούς» τόνισε. «Πρέπει να σταματήσουν οι υπουργοί να περιφέρονται στα ΜΜΕ και να κλαίνε και να ασχοληθούν στα σοβαρά με τα πραγματικά προβλήματα που τώρα αντιμετωπίζουν».

Μιλώντας στους Δημήτρη Βενιέρη και Κώστα Βαραγιάννη, επέρριψε ευθύνες στον κ Βαρουφάκη, για τα αδιέξοδα της οικονομίας. «Ο κ. Βαρουφάκης, λόγω χαρακτήρα, θα συνεχίσει τον πόλεμο και κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, αφού έχει πει τα πάντα και κάποια στιγμή θα τα πει και στα δικαστήρια.



Διαβάστε Περισσότερα » "Λοβέρδος: Θα μας τα πει στα δικαστήρια ο Βαρουφάκης- Ναι σε πρόταση μομφής για την Κωνσταντοπούλου"

Φάιμαν: «Οι προβοκάτσιες του Σόιμπλε καθυστέρησαν τη συμφωνία για την Ελλάδα»

«Δυστυχώς υπήρχαν προβοκάτσιες και έλλειψη σεβασμού προς τον άλλο και αυτό παρέτεινε τις διαπραγματεύσεις», δηλώνει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», για να διευκρινίσει στη συνέχεια με κάθε σαφήνεια, ότι η πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ήταν μία προβοκάτσια.

Οι άνθρωποι θα έχαναν χρήματα, οι επιχειρήσεις θα έχαναν επενδύσεις, οι τράπεζες θα έμεναν κλειστές και αυτό δεν το ήθελε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρει, επισημαίνοντας πως το μόνο που κατάφερε η προβοκάτσια ήταν να καθυστερήσει την απάντηση της Ελλάδας - και προφανώς όχι να αυξήσει τις πιέσεις απέναντί της, όπως ρωτάει ο δημοσιογράφος.

Καταφατικά απαντά ο Βέρνερ Φάιμαν στο ερώτημα, εάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προκαλέσει με το δημοψήφισμα, και προσθέτει, ότι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να συγκεντρώσει στη Βουλή μια πλειοψηφία, που δεν την έχει πλέον με το κόμμα του και τα πράγματα θα είναι δύσκολα, αλλά ο πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή.

Κατά την άποψή του Αυστριακού καγκελάριου, η συμφωνία είναι η αρχή ενός σκληρού δρόμου και δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς, απλά έγινε το πρώτο βήμα και όποιος πιστεύει ότι αύριο θα προκύψουν παραδεισένιες συνθήκες, εξαπατά τους ανθρώπους, η κατάσταση θα είναι σκληρή.
Ο ίδιος εκτιμά ότι η συμφωνία κατέστη δυνατή επειδή συμφωνούσαν Γερμανία και Γαλλία, ενώ μία αντιπαράθεση μεταξύ τους θα ήταν καταστροφική για την Ευρώπη, «ένα Grexit και οι εικασίες για το ποια χώρα θα ακολουθούσε, θα είχαν καταστροφικές συνέπειες για την Ευρώπη».

Ο καγκελάριος αναφέρει στη συνέντευξή του στην «Κουρίρ» ότι το ποσοστό συμμετοχής της Αυστρίας στον ΕΜΣ είναι 2,5 ο/ο και πως τώρα θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα, που θα πρέπει να εγκριθεί και από την αυστριακή Βουλή και αυτό πρόκειται να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες (ΣΣ την ερχόμενη Παρασκευή που θα συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της).

Ο Αυστριακός καγκελάριος, στις πρώτες χθεσινές δηλώσεις του μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, είχε ασκήσει κριτική στη Γερμανία και στις άλλες περί αυτήν χώρες για τις επιδιώξεις τους να ταπεινώσουν την Ελλάδα με την πρόταση για προσωρινή της έξοδο από το ευρώ, ενώ ήδη την Κυριακή είχε αποκαλύψει ότι «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει σοβαρά να εξωθήσει τους Έλληνες από το ευρώ».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Φάιμαν: «Οι προβοκάτσιες του Σόιμπλε καθυστέρησαν τη συμφωνία για την Ελλάδα»"

Με εισιτήριο από αύριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τη λήξη της εφαρμογής του «έκτακτου» μέτρου για δωρεάν μετακίνηση των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Έτσι, οι μετακινήσεις σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα γίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική κομίστρων των συγκοινωνιακών φορέων για χρήστες εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή λόγος να συνεχιστεί το μέτρο, προς το καλό βαίνουν τα πράγματα. Τελείωσε ο αιφνιδιασμός του κόσμου και της χώρας σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, σημειώνοντας πως η εφαρμογή του έγινε στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση, «διευκολύνοντας τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών το πρώτο διάστημα της αργίας των τραπεζών». Και πρόσθεσε ότι «δείξαμε ότι είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό και εμείς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ».

Σε ό,τι αφορά το κόστος εφαρμογής του μέτρου, ο αναπληρωτής υπουργός (απαντώντας σε ερωτήσεις) ανέφερε ότι «επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα σε σχέση με το κόστος, δεν έγινε αντίστοιχη κουβέντα πριν λίγους μήνες, όταν προεκλογικά σχεδόν μειώθηκε οριζόντια το εισιτήριο για όλους και αυτό δημιούργησε ένα έλλειμμα εσόδων της τάξης των 50 εκατομμυρίων. Εδώ είχαμε κάποιες έκτακτες ανάγκες για δύο εβδομάδες που όφειλε η πολιτεία να συνδράμει τους πολίτες. Μακάρι να είχαμε και αλλού δημόσιες αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και εννοώ τη Θεσσαλονίκη. Δεν είχαμε και δεν μπορέσαμε να έχουμε αυτή την παροχή. Επομένως, το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στις αστικές συγκοινωνίες είναι ήδη πολύ μεγάλο από τις πολιτικές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι το πρόβλημα οι δύο εβδομάδες που παρείχαμε αυτή την εξυπηρέτηση σε περίοδο έκτακτης ανάγκης».

Τελος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, οι υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν σχετικές εντολές και δίνουν αγώνα με το χρόνο, ώστε το συντομότερο δυνατόν να οριστούν οι διαδικασίες και να τεθούν σε ισχύ οι ρυθμίσεις για τη δωρεά μετακίνηση των ανέργων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Με εισιτήριο από αύριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς"

Ζερδελής: «Ό,τι και να ψηφίσω θα κρατήσω την έδρα μου»

"Θα κρατήσω την έδρα μου. Ό,τι και να ψηφίσω, την έδρα μου θα την κρατήσω" δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ζερδελής.

Εξήγησε πως "ψηφίσαμε «ναι» για να μη χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το πακέτο μέτρων που έρχεται. Το τι θα κάνει κάθε βουλευτής, είναι δική του υπόθεση.

Θα βάλει κάτω τη συνείδησή του, θα αποφασίσει με ελεύθερη βούληση αυτό που πιστεύω ότι είναι καλύτερο για το λαό, έχοντας δύο πράγματα στο μυαλό του: πρώτον, το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου και δεύτερον, το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου".

Απέφυγε να αποκαλύψει την στάση του λέγοντας "δεν θα προκαταλάβετε την ψήφο μου και την απόφασή μου. Θα το μάθετε όταν έρθει η ώρα".

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζερδελής: «Ό,τι και να ψηφίσω θα κρατήσω την έδρα μου»"

Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Αποχώρησε η πολιτική αγωγή από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, διαμαρτυρόμενη για τη μη τήρηση πρακτικών με φωνοληψία, μετά από ένταση που δημιουργήθηκε με τους συνηγόρους υπεράσπισης που απέσυραν ένσταση που είχε αναπτυχθεί προφορικά.

Η ενδέκατη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με την προφορική ανάπτυξη ένστασης από την πλευρά του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου για την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, Ιωάννη Άγγου, σχετικά με το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Ο συνήγορος, Ι. Σωτηρόπουλος, για περίπου μία ώρα ανέπτυξε ένσταση ζητώντας την παύση της ποινικής δίωξης για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη.

Όπως σημείωσε «εκλείπει το οικονομικό όφελος που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για το συγκεκριμένο αδίκημα βάση της Συνθήκης του Παλέρμο, θέμα το οποίο είχε απασχολήσει και το Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, τόνισε ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα στις διατάξεις που αφορούν την ελεύθερη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μπορεί οι κατηγορούμενοι να μην είναι όλοι βουλευτές αλλά είναι μέλη του ιδίου κόμματος».

Αυτή η φράση του συνηγόρου προκάλεσε ολιγόλεπτη διακοπή που ζητήθηκε από τους υπόλοιπους υπερασπιστές και με την επανάληψη της διαδικασίας ο κ. Σωτηρόπουλος δήλωσε στο δικαστήριο ότι ανακαλεί την ένσταση, κίνηση η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, η οποία έκανε λόγο για «ευθεία παραβίαση των δικονομικών αρχών».

Η πολιτική αγωγή ζήτησε από το δικαστήριο αντίγραφο των πρακτικών με την τοποθέτηση του κ. Σωτηρόπουλου, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά της άλλης πλευράς αποδεικνύει το ενιαίο της υπεράσπισης, αν και η ίδια διατείνεται πως υπερασπίζεται ανθρώπους που δεν είναι μέλη της ίδιας οργάνωσης. Τελικά, αναγνώστηκε στο δικαστήριο, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά, η επίμαχη φράση περί λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων του κ. Σωτηρόπουλου.

Επίσης, η πολιτική αγωγή έκανε λόγο για μεθόδευση από την πλευρά των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους. Η διαδικασία, μετά από εντάσεις και διακοπές, συνεχίστηκε με τη δήλωση που ανέγνωσε η πολιτική αγωγή περί αποχώρησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη μαγνητοφώνηση των πρακτικών. Την ανακοίνωση περί αποχώρησης έκανε ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συνήγοροι θυμάτων δήλωσαν ότι συντάσσονται με τη δήλωση του συναδέλφου τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη, 16 Ιουλίου.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής"

Οι δημοσιογράφοι που φέρονται να έπαιρναν διαφημίσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Το koutipandoras.gr αποκαλύπτει τη λίστα που κατέθεσε στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο Πάνος Καμμένος με τα media shops, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που φέρονται να έλαβαν συνολικά 21 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στη λίστα υπάρχουν ποσά που δημιουργούν ερωτήματα, ποσά με άγνωστους παραλήπτες ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια ποσά δεν έχουν καταλήξει στο σύνολό τους στους αναγραφόμενους παραλήπτες. 
Σε αρκετές περιπτώσεις το μέγεθος κι η ακροαματικότητα των Μέσων δε δικαιολογογούν τα ποσά. Για παράδειγμα, είναι απορίας άξιο πώς τα ΜΜΕ του Νίκου Χατζηνικολάου που κατέχει το μεγαλύτερο ραδιόφωνο της χώρας, ιστοσελίδες με μεγάλη αναγνωσιμότητα και δύο εφημερίδες, έλαβε 398.000 ευρώ ενώ μεμονωμένοι δημοσιογράφοι που κατέχουν ενδεχομένως μια ιστοσελίδα μικρότερης αναγνωσιμότητας έλαβαν πολύ περισσότερα χρήματα. Με ποιό σκεπτικό το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε ποια ποσά θα πάνε πού;
Δημοσιογραφικές πληροφορίες εμφανίζουν ορισμένους από τους παραλήπτες των ποσών αυτών να λειτουργούν ως μεσάζοντες ώστε να μεταφερθεί χρήμα προς συγκεκριμένους πολιτικούς. Η αναντιστοιχία ποσών και Μέσων που παρατηρείται συνάδει με αυτές τις πληροφορίες.
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έδωσε με επιφύλαξη τη λίστα αυτή στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μαζί με 153 δημοσιογράφους που εμφανίζονται να είναι στο μισθολόγιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά το θέμα δεν μπορεί να αφορά μόνο στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι δημόσιος φορέας κι ως εκ τούτου τα 21 εκατομμύρια της λίστας είναι δημόσιο χρήμα του οποίου η χρήση πρέπει να δημοσιεύεται και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπόκειται στο καθεστώς των προσωπικών δεδομένων. 
Του θέματος πρέπει να επιληφθεί εισαγγελέας ο οποίος θα εξετάσει αν τα χρήματα αυτά πήγαν όντως για την καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ ή αν πρόκειται πρακτικά για χρηματισμό δημοσιογράφων από την κυβέρνηση Σαμαρά μέσω του ανεξέλεγκτου κι αμαρτωλού, όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC, ΚΕΕΛΠΝΟ. Καθώς πρόκειται για δημοσιογράφους και ΜΜΕ σε συνθήκες μνημονίου όπου συγκεκριμένες γνώμες και στάσεις έπρεπε να ακούγονται, δημιουργούνται υποψίες πως τα χρήματα αυτά εξυπηρετούσαν κι άλλους από το δηλωμένο σκοπό. 
Ιδού η λίστα:



Για χρήμα που δεν πήγαινε... για τη γρίπη μίλησε ο Πάνος Καμμένος
Η λίστα που δημοσιεύει το koutipandoras.gr κατέθεσε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για χρήματα που μοιράστηκαν προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένες καμπάνιες κάνοντας την ίδια στιγμή επιθέσεις στο κυβερνητικό έργο.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπραξε αυτό που δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος για κατάθεση της «χρυσής» λίστας δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από 150 μισθολόγια, πολλά sites και ΜΜΕ καθώς και 37 δημοσιογράφοι.
Ο κ. Καμμένος ζήτησε από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να γίνει διασταύρωση των στοιχείων με τις τραπεζικές καταθέσεις, να ερευνηθούν ποια κονδύλια ήταν αυτά που έλαβαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, τί διαφήμιζαν και πώς πήραν τα εν λόγω χρήματα.
Η ΕΣΗΕΑ καλείται τώρα να ερευνήσει την τεράστια αυτή υπόθεση και κατά πόσο ΜΜΕ και δημοσιογράφοι έπαιρναν χιλιάδες ευρώ διαφήμιση με αντάλλαγμα να επιτίθενται ανελλιπώς στην κυβέρνηση και το έργο της με στημένα ρεπορτάζ.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στην ΕΣΗΕΑ, δήλωσε: «προσωπικά δεν έχω πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όσα αναφέρονται είναι διαφήμιση δυο ετών σε εταιρείες ΜΜΕ στις οποίες είμαι μέτοχος. Έρχονται αγωγές».

Ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος της ΕΣΗΕΑ, αποκάλυψε πως, το ύψος του ποσού, που διακινήθηκε μέσω του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σε δημοσιογράφους, εκδότες και ΜΜΕ ανέρχεται στα 28 εκ. €, την τελευταία πενταετία, που αφορούν μόνο τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ αντίστοιχα, υπάρχουν και Ευρωπαϊκά Κονδύλια από το ΕΣΠΑ.



Ερωτώμενος για τον αριθμό των δημοσιογράφων, που αναφέρονται στην έκθεση, τόνισε πως, είναι 37 και «τα μισθολόγια είναι πάνω από 150». Ερωτηθείς για το αν πρόκειται για «μαύρο χρήμα» ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «θα αποφανθεί η ΕΣΗΕΑ».

ΕΣΗΕΑ: Τα στοιχεία δεν συνδέονται με χρηματισμό δημοσιογράφων

Στην παρούσα φάση, με βάση τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα δημοσιογράφων με τυχόν χρηματισμό από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίζει η ΕΣΗΕΑ, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση τελεί υπό διερεύνηση.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σημειώνει ότι κατά την κατάθεσή του ο υπουργός παρέδωσε έγγραφο με λίστα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στελεχών του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού), διευκρινίζοντας ότι διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αντίστοιχα κονδύλια, αφορούν διαφημιστική δαπάνη.

«Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων και άστοχου διασυρμού προσώπων, το ΠΠΣ αισθάνεται υποχρεωμένο να διευκρινίσει ότι: Στην παρούσα φάση και με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό. Εκτός εάν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας προκύψουν πρόσθετα και επαρκή στοιχεία» καταλήγει το Πειθαρχικό της Ένωσης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δημοσιογράφοι που φέρονται να έπαιρναν διαφημίσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news