facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Στρατούλης προς ΔΝΤ: Σχεδόν οι μισοί συνταξιούχοι είναι κάτω από το όριο της φτώχειας

Το 44,8% των ελλήνων συνταξιούχων παίρνει συντάξεις κάτω από το όρια της φτώχειας, απαντά το υπουργείο Εργασίας αποκρούοντας τα επιχειρήματα του Τζέρι Ράις, εκπροσώπου του ΔΝΤ, ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι λίγο μικρότερες από τις συντάξεις στη Γερμανία.

Το υπουργείο παραπέμπει στην επιστολή που έστειλε πριν από ένα μήνα ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Στρατούλης στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο, με αφορμή σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Γερμανίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος Ήλιος, που αναφέρονται στην επιστολή η μέση κύρια σύνταξη στην Ελλάδα ανέρχεται σε 664,69 ευρώ, ενώ η μέση επικουρική σύνταξη φτάνει έως και τα 168,40 ευρώ.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν περίτρανα, σύμφωνα με τον κύριο Στρατούλη, ότι τα επιχειρήματα των εκπροσώπων των «θεσμών», αναφορικά με το ύψος των συντάξεων στην Ελλάδα, είναι ανυπόστατα και δεν έχουν καμία απολύτως βάση.
«Γι' αυτό το λόγο η κυβέρνηση, τονίζει ο υπουργός, δεν συζητά με τους "θεσμούς" νέες μειώσεις σε κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες περικοπές αφού με τα μνημόνια οι συντάξεις μειώθηκαν έως και 48% με τα μνημόνια».

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην επιστολή τον Απρίλιο του 2015 πληρώθηκαν συνολικά 4.547.355 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.905.381 ήταν κύριες με συνολικό ποσό που καταβλήθηκε για αυτές 1.931.185.078,33 € και 1.641.974 επικουρικές, με αντίστοιχο καταβληθέν ποσό που ανέρχεται σε 276.515.578,08 €.

Η μέση σύνταξη, ανά κατηγορία σύνταξης, είναι για την κύρια 664,69 €, στις οποίες έχουν γίνει οι μειώσεις που προβλέπονταν από το μνημόνιο. Η μέση σύνταξη είναι για την επικουρική 168,40 €, υπολογιζόμενων και των μειώσεων από το μνημόνιο.

Το 44,8% των συνταξιούχων (1.189.396 από 2.654.784) παίρνουν μηνιαία συντάξεις κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας των 665 € (σταθερό όριο σχετικής φτώχειας του 2013 από ΕΛΣΤΑΤ), συγκρινόμενο δε με τις αντίστοιχες τιμές προ κρίσης (το 2008) το ποσοστό αυτό αυξάνεται σημαντικά.

Επιπλέον, από το σύνολο των 2.637.090 συνταξιούχων όλων των κατηγοριών (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας), περίπου 1.511.000 (περίπου το 60%) λαμβάνουν αφαιρουμένων των κρατήσεων αποδοχές από συντάξεις μέχρι 700 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα, ειδικά η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αναπηρίας λαμβάνει αποδοχές από 250 έως 540 ευρώ!

Επίσης το 89,4% των συνταξιούχων γήρατος είναι άνω των 61 ετών (1.806.989 συνταξιούχοι από τους 2.021.315).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και της έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών του 2013 (SILK 2013) σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται το 23,1% των συνταξιούχων με τις γυναίκες συνταξιούχους να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο 24,3% και οι συνταξιούχοι άνω των 75ακόμα μεγαλύτερο 25,7%. Πολύ μεγάλο ποσοστό της τάξης του 13,7%, ζει σε συνθήκες σημαντικής υλικής στέρησης δηλαδή το εισόδημα του δεν επαρκεί για να αποκτήσει σημαντικά υλικά αγαθά και δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες διαβίωσης. Τα ποσοστά αυτά αυξάνονται δραματικά αν λάβουμε ως σταθερή τιμή βάσης το 2009 και ο κίνδυνος φτώχειας των συνταξιούχων εκτινάσσετε από 17% το 2009 σε 36,4% το 2013.

Σημαντικές μειώσεις υπέστησαν όλες οι συντάξεις ακόμα και αυτές κάτω από 1000€ που μειώθηκαν έως και 16,9% λόγω της απώλειας των δώρων και των επιδομάτων αδείας.

Οι μειώσεις έως και 44,2% στις συντάξεις του ΙΚΑ και 48% στις συντάξεις του Δημοσίου έχουν επιφέρει μια ριζική αλλαγή στον χάρτη των συντάξεων στην Ελλάδα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατούλης προς ΔΝΤ: Σχεδόν οι μισοί συνταξιούχοι είναι κάτω από το όριο της φτώχειας"

Τέλος η πρόσθετη επιβάρυνση ασφαλισμένων για ψηφιοποιημένες εξετάσεις

Καταργείται η επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων για τις διαγνωστικές εξετάσεις «υψηλής καινοτομίας», με απόφαση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού καταργήθηκε το εδάφιο 22 του άρθρου 3 της απόφασης της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας (ΦΕΚ 2243/Β/2014), στο οποίο αναφερόταν: «Επίσης δύναται να επιτρέπεται να εισπραχθούν για περιπτώσεις εξετάσεων υψηλής καινοτομίας επιπλέον συμμετοχές από τους ασφαλισμένους, όπως ψηφιοποιημένες ακτινογραφίες, ψηφιοποιημένες μαστογραφίες».

«Το εν λόγω εδάφιο ήταν με σαφή περιθώρια διασταλτικής ερμηνείας, η οποία κατέληγε (ανάλογα με τον πάροχο) στην επιβάρυνση του ασφαλισμένου πέρα από την καθορισμένη νόμιμη συμμετοχή. Προς όφελος των ασφαλισμένων, με την κατάργηση του ανωτέρω εδαφίου, δεν προκαλείται πλέον επιπρόσθετη επιβάρυνση στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ, στις διαγνωστικές εξετάσεις υψηλής καινοτομίας (όπως ψηφιοποιημένες ακτινογραφίες, ψηφιοποιημένες μαστογραφίες)» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Η «συμμετοχή» του ασφαλισμένου στις παρακλινικές εξετάσεις είναι σαφώς προσδιορισμένη (άρθρο 8, Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας ΕΟΠΥΥ, ΦΕΚ 3054/Β'/2012) και καθορίζεται στο 15% της αξίας του Κρατικού Τιμολογίου ή της εκάστοτε ασφαλιστικής τιμής της εξέτασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ όλο το προηγούμενο διάστημα γίνονταν αποδέκτες σωρείας καταγγελιών και παραπόνων ασφαλισμένων, που αφορούσαν την επιβολή επιπρόσθετης οικονομικής επιβάρυνσης από τους ιδιώτες παρόχους για διαγνωστικές εξετάσεις «υψηλής καινοτομίας». Συγκεκριμένα οι ιδιώτες πάροχοι απαιτούσαν με αυθαίρετο τρόπο την επιπρόσθετη αυτή οικονομική επιβάρυνση, χωρίς να καθορίζεται από καμία κανονιστική πράξη το ύψος της ανά είδος εξέτασης υψηλής καινοτομίας.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι δικαιούχοι του ΕΟΠΥΥ, σε «εφαρμογή» του σχετικού εδαφίου της προηγούμενης υπουργικής απόφασης, αναγκάζονταν να καταβάλουν συμμετοχή που υπερέβαινε την αποζημίωση της εξέτασης με βάση το Κρατικό Τιμολόγιο (για παράδειγμα, στην εξέταση της μαστογραφίας καλούνταν να καταβάλλουν ποσά 10-50 ευρώ για ψηφιοποιημένη μαστογραφία και 40-120 ευρώ για ψηφιακή μαστογραφία, ποσά που υπερβαίνουν την κοστολόγηση της εξέτασης με βάση το Κρατικό Τιμολόγιο που είναι 8,01 ευρώ).

Πλέον και με τη νέα απόφαση του υπουργού Υγείας δεν προβλέπεται επιπρόσθετη συμμετοχή του ασφαλισμένου ως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος η πρόσθετη επιβάρυνση ασφαλισμένων για ψηφιοποιημένες εξετάσεις"

Τι απαντά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετά την επιστολή Βούτση για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης, μετά τη νέα επιστολή προς τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της χώρας του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση με την οποία ζητεί να αποσταλούν τα ταμειακά διαθέσιμα, ανέφερε στο zougla.gr πως υπάρχει αυτή η επιστολή αλλά όπως είπε «υπάρχει μια απόφαση από το Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος όπου εκεί έχουμε δώσει τρεις τρόπους με τους οποίους μπορεί να πάρει η κυβέρνηση τα διαθέσιμα χρήματα των δήμων».

«Οι τρεις αποφάσεις μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί ως εναλλακτική διαδικασία από τον υπουργό και από το υπουργείο» ανέφερε και συμπλήρωσε «η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μιλήσει η τοπική αυτοδιοίκηση έχει δώσει λύσεις για τα ζητήματα των αποθεματικών».

Τι λένε οι τρεις αποφάσεις σύμφωνα με τον κ. Πατούλη:

- Ότι εφόσον χρειάζονται αυτά τα χρήματα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου κατευθείαν από το ταμείο των δήμων να μπορούν να τα πάρουν χωρίς αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, άρα αναλαμβάνοντας πλήρως όλη την ευθύνη είτε των χρημάτων είτε των λόγων με τους οποίους παίρνουν αυτά τα χρήματα καταργώντας ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο
- Εάν υπάρχει λόγος ότι δεν πληρώνονται συντάξεις την ίδια στιγμή θα διατεθούν από όλους τους δήμους της Ελλάδος τα χρήματα αυτά την ίδια στιγμή βάζοντας και τον μισθό μας κάτι που θα ζητήσουμε να κάνει και το πολιτικό προσωπικό της χώρας
- Περιμένουμε διευκρινήσεις από την ΤτΕ σχετικά με ρέπος και διαδικασίες όπως επίσης την εξαίρεση των συνεταιριστικών τραπεζών και των κληροδοτημάτων κάτι τα οποία χωρίς τα δύο πρώτα θα μπορούσαμε αμέσως μέσα από ένα έκτακτο συνέδριο να δώσουμε τα χρήματα αυτά.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετά την επιστολή Βούτση για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων"

Κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο με φορολογικές ρυθμίσεις

Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης για κατοίκους εξωτερικού και ακύρωσή τους, δια της πλαγίας – μέσω της φορολόγησης με την κλίμακα μισθωτών- για ευκαιριακά απασχολούμενους αλλά και όσους έχουν μόνο εισόδημα από τόκους καταθέσεων ή ενοίκια (με τεκμαρτό έως 9.500 ευρώ) φέρνει το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη.
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ακυρώνεται επίσης η φορολόγηση των δωρεών προς τις οικογένειες των θυμάτων του Norman Atlantic ενώ προβλέπονται ευνοϊκές διατάξεις για τους αγρότες – όσον αφορά την ιδιοχρησιμοποίηση γης- και τους συμβολαιογράφους ( αναφορικά με τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ).
Ειδικότερα οι προς ψήφιση διατάξεις προβλέπουν:
• Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης κατοίκων εξωτερικού.
Επαναφορά φορολογικού καθεστώτος προηγούμενου ΚΦΕ (ν.2238/1994) για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) και αποτροπή άδικης φορολόγησης κατοίκων εξωτερικού, κυρίως χιλιάδων Ελλήνων ομογενών, με βάση τις τεκμαρτές δαπάνες διαβίωσης (π.χ. δευτερεύουσα κατοικία, ΕΙΧ κ.λπ.). επειδή π.χ. απέκτησαν εισόδημα από τόκους καταθέσεων στη χώρα μας ύψους 1 ευρώ. Αντιμετώπιση αθρόας εκροής κεφαλαίων από τη χώρα μας που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς.
• Τρόπος φορολόγησης προστιθέμενης διαφοράς τεκμηρίων.
Η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων του φορολογούμενου που έχει εισόδημα μόνο από κεφάλαιο (π.χ. τόκοι/μερίσματα/εκμίσθωση ακινήτων) ή/και υπεραξία κεφαλαίου (π.χ. μετοχές), φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών/συνταξιούχων (προσκόμιση αποδείξεων για απαλλαγή) και όχι με συντελεστή 26%+προκαταβολή επομένου έτους, εφόσον το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ.
• Περιστασιακά/ευκαιριακά απασχολούμενοι.
Το εισόδημα (εκτός από κεφάλαιο/υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου/αγροτική δραστηριότητα) έως 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 αυτής της κατηγορίας (άνεργοι, νοικοκυρές, φοιτητές, συμμετέχοντες σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας κ.λπ.) και εφόσον αυτοί δεν είναι επιτηδευματίες, δηλαδή δεν έχουν κάνει έναρξη εργασιών, αντιμετωπίζονται φορολογικά, για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης, ως εισόδημα από μισθούς-συντάξεις υπολογιζόμενου του ποσού της μείωσης φόρου των 2.100 ευρώ (προσκόμιση αποδείξεων) και χωρίς να βεβαιώνεται προκαταβολή επόμενου έτους.
• Iδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων.
Δεν υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων προς ανιόντες/κατιόντες/συζύγους.
Επίσης εισάγονται ρυθμίσεις για τροποποίηση του Κώδικα ΦΠΑ, με στόχο οι ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπιστούν ως τις ομοειδείς κοινοτικές και να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής με ίσους όρους στους διαγωνισμούς για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών για την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου(ΤΑΠ)και θεσπίζεται απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στην ελληνική βιομηχανία, απαλλαγή που εφαρμόζεται ήδη από την πλειοψηφία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο νομοσχέδιο επιλύεται νομοθετικά και το ζήτημα της απαλλαγής από φόρο δωρεάς των χρηματικών ποσών και τυχόν έκτακτων οικονομικών βοηθημάτων που καταβάλλονται στις οικογένειες των προσώπων που επλήγησαν από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic, ενώ επαναπροσδιορίζονται με το σωστό πλέον τρόπο τα καθαρά εισοδήματα και ο αναλογών φόρος για τα πρατήρια καπνοβιομηχανικών προϊόντων, για τη χρήση 2004.
• Ρύθμιση σχετικά με συμβολαιογράφους και τη προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ
Η προβλεπόμενη από την τροποποιούμενη διάταξη ακυρότητα των συμβολαίων μεταβίβασης της κυριότητας ή δικαιωμάτων επί ακινήτων χωρίς την προσκόμιση του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ είναι σοβαρή συνέπεια, η οποία πλήττει τις συναλλαγές και είναι δυσανάλογη προς τον επιδιωκόμενο σκοπό. Με την προτεινόμενη ρύθμιση εξορθολογίζονται οι συνέπειες από τη μη προσκόμιση του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ ή τις ελλείψεις ή σφάλματα του πιστοποιητικού αυτού. Για τον αυτό λόγο κρίνεται αναγκαία και η άρση της ακυρότητας των συμβολαίων που συνετάγησαν μέχρι την ισχύ του παρόντος νόμου, στα οποία έχει μεν επισυναφθεί πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ αλλά έχουν διαπιστωθεί παραλείψεις ή σφάλματα ως προς τα στοιχεία του ακινήτου που αναφέρονται σε αυτό. Επιπλέον, εξορθολογίζονται και τα επιβαλλόμενα πρόστιμα σε βάρος συμβολαιογράφων, υποθηκοφυλάκων κ.λπ. και καθορίζονται ανάλογα με την αξία του μεταβιβαζομένου ακινήτου ή δικαιώματος σε αυτό.
euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο με φορολογικές ρυθμίσεις"

Κλίμα «μη συμφωνίας» περιγράφει ο Βαρουφάκης

Ασυμφωνία σε όλα τα κρίσιμα σημεία που χωρίζουν την ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παρά τα αισιόδοξα μηνύματα που εκπέμφθηκαν μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής  και απαντώντας σε ερώτηση του κ. Χάρη Θεοχάρη έδωσε ένα στίγμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων λέγοντας πως «εμείς δεν υπογράφουμε ασυνεπείς δημοσιονομικά και μισανθρωπιστικές συμφωνίες» ενώ επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχεται την πρόταση των πιστωτών για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1% για το 2015.

«Σήμερα μας ζητούν πρωτογενή πλεονάσματα στα οποία δεν έχουμε συμφωνήσει. Αυτό που έχει γραφεί για 1% πλεόνασμα για το 2015 δεν ισχύει» είπε και πρόσθεσε: «Όταν ζητούν 3,5% - 3% κατά μέσο όρο πλεονάσματα για τα επόμενα 5 χρόνια στην βάση μιας υπόθεσης ότι θα έχουμε πάνω από 3% ρυθμό ανάπτυξης και παράλληλα ζητούν μέτρα 3% του ΑΕΠ  με αύξηση του ΦΠΑ εμείς δεν πρόκειται να υπογράψουμε».


 

Τόνισε δε ότι αν η κυβέρνηση υπογράψει τώρα την συμφωνία και την πρόταση των εταίρων τότε «σε 6 μήνες θα είμαστε πάλι εδω να μιλάμε για την συνέχιση της σκοτοδίνης». Σε άλλο σημείο ωστόσο τόνισε ότι «σε επίπεδο κορυφής – όχι σε επίπεδο κλιμακίων - έχουμε συμφωνήσει σε κοινό conditionality» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την αντιμετώπιση του χρέους ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι «το Brussels Group τελείωσε. Πλέον οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε πολιτικό επίπεδο».

«Δεν ζητάμε κούρεμα του χρέους»
Επιπροσθέτως, περιέγραψε το κυβερνητικό πλαίσιο για βιώσιμη συμφωνία το οποίο όπως είπε στηρίζεται σε 3 πυλώνες: 

-         Μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι μεταρρύθμιση η περικοπή. Μεταρρύθμιση είναι δημιουργία συνθηκών για μειωση δαπανών και αύξηση βιωσιμότητας ασφαλιστικού συστήματος. Γι αυτό αγωνιζόμαστε με εταίρους όταν μας ζητούν 23% ΦΠΑ για ηλεκτρικό ρεύμα λες και αυτό είναι το πρόβλημα. Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση.

-         Δεν ζητάμε κούρεμα. Από την πρώτη ημέρα η πρότασή μου είναι για μεταφορές χρέους. Η πρόταση που καταθέσαμε είναι απλή και έχει στόχο να διαγραφεί το Grexit. Η πρότασή μας στην οποια δεν έχουν τολμήσει να κάνουν κριτική αλλά δεν την συζητούν προβλέπει: ότι τα 27 δις ευρώ ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ να μετακινηθούν προς το μέλλον ώστε να εξασφαλίσουμε επιλυση χρηματοδοτικού κενού και συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.  Αυτό μπορεί να γίνει με νέο δάνειο από τον ESM. Το παθητικό πηγαίνει στον ESM με χαμηλότερο επιτόκιο και μεγαλύτερη ωρίμανση 20-30 χρόνια.

-         Πακέτο επενδυτικό που θα ελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια μαζί με ιδιωτικοποιήσεις.

Πρόσθεσε δε ότι οι τρεις παραπάνω όροι θα εξασφαλίσουν βιώσιμη συμφωνία που η «ανακοίνωσή της στην 1 Ιουλίου θα τελίωνε για πάντα το Grexit και την ελληνική κρίση. Γι αυτό παλεύουμε». 

«Το Brussels Group τελείωσε»
Πέραν αυτών, ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας σε ερώτηση της κυρίας Ευης Χριστοφιλοπούλου σχετικά με την λειτουργία και το κόστος του Brussels Group  είπε πως «έγιναν 17 μετακινήσεις κόστους 66 χιλ. ευρώ» για να επισημάνει πως « ήταν επένδυση στην επανάκτηση της αξιοπρέπειας».

Απευθυνόμενος δε προς την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είπε « Εσείς ποσο αποτιμάτε την αναξιοπρέπεια των υπουργών που περίμεναν έξω από δωμάτιο ξενοδοχείου για να ανακριθούν από την τρόικα που δεν την εξέλεξε κανείς;».

Ο ίδιος αποκάλυψε και το παρασκήνιο των συνομιλιών του με τον Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί από τις οποίες προέκυψε η λειτουργία του BG. «Προέκυψε μετά από 3ήμερη συζήτηση με τον κ. Μοσκοβισί. Όταν καταλήξαμε ο κ. Μοσκοβισί μου είπε: «αυτό που κάναμε ήταν πολύ καλό. Οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται στις Βρυξέλλες και οι υπουργοί πρέπει να συνομιλούν μόνο με υπουργούς».

Υποστήριξε τέλος ότι η λειτουργία του Brussels Group «τελείωσε έκλεισε. Αυτό το στάδιο τελείωσε και περάσαμε από την τεχνική στην πολιτική διαπραγμάτευση» ενώ σημείωσε πως κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «η τρόικα δεν πάτησε το πόδι της στην Ελλάδα».

«Συμφωνία σε επίπεδο κορυφής για αναδιάρθρωση των 27 δισ. ευρώ»
Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε πως, παρά την απόσταση που φαίνεται να χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους, υπάρχει ήδη συμφωνία σε επίπεδο κορυφής, για να κλείσει το προηγούμενο πρόγραμμα και να προχωρήσει στη συνέχεια η αναδιάρθρωση των 27 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ.

Αναφερόμενος, στο συγκεκριμένο ποσό, που βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και που μπλοκάρει την είσοδο της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Μάριο Ντράγκι, είπε: «Μπορεί να γίνει με ένα νέο δάνειο 27 δισ. από τον ESM. Το παθητικό αυτό το αναλαμβάνει η Ελλάδα. Αλλά, ουσιαστικά πηγαίνει το παθητικό μας, χωρίς ούτε ένα νέο ευρώ για την ελληνική κυβέρνηση, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στον ESM με χαμηλότερο επιτόκιο και ωρίμανση -maturity- εικοσαετίας και τριακονταετίας. Βέβαια, αυτό είναι νέο δάνειο».

Και προσέθεσε: «Είναι νέο δάνειο, αλλά εδώ είναι το θέμα της συμφωνίας και της διαπραγμάτευσης, κύριε Θεοχάρη, και το γνωρίζετε. Έχουμε ήδη συμφωνήσει, τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφής, όχι σε επίπεδο θεσμών, σε κοινό conditionality, σε κοινούς όρους, για να κλείσει το προηγούμενο πρόγραμμα και να γίνει αυτή η αναδιάρθρωση αυτού του κομματιού του χρέους, που θα είναι θεραπευτικό για την Ελλάδα».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλίμα «μη συμφωνίας» περιγράφει ο Βαρουφάκης"

Σακελλαρίδης: Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για συμφωνία τις επόμενες ημέρες

Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία τις προσεχείς ημέρες, δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης το απόγευμα της Πέμπτης, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης πως οι δύο πλευρές έχουν έρθει πολύ κοντά.

Θα εργαστούμε περισσότερο στα δημοσιονομικά ζητήματα και στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, τόνισε ακόμα ο κύριος Σακελλαρίδης.

«Η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως έχει συμφωνηθεί, είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύντομα, ακόμα και τα επόμενα 24ωρα.
Γι’ αυτόν το λόγο θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα εναπομείναντα θέματα, όπως το δημοσιονομικό και η βιωσιμότητα του χρέους».

Το σύντομο σχόλιο του κυρίου Σακελλαρίδη έρχεται, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το ΔΝΤ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σακελλαρίδης: Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για συμφωνία τις επόμενες ημέρες"

Aποχώρησαν τα κλιμάκια από τις Βρυξέλλες

Διεκόπησαν οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών. Μετά την αποχώρηση της ομάδας του ΔΝΤ, και οι διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς επιστρέφουν στην Αθήνα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν από την αναχώρηση των διαπραγματευτών του ΔΝΤ και της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε:

«Αν η διαδικασία λειτουργούσε σωστά, ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα. Ο πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία προσπάθεια για να καταστήσει δυνατή μια συμφωνία».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Aποχώρησαν τα κλιμάκια από τις Βρυξέλλες"

Μέσα στην κρίση οι 'Ελληνες επιχειρηματίες επενδύουν στην Αλβανία

Αύξηση των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αλβανία προκύπτει από τα στοιχεία, σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στα Τίρανα.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Εγγραφής επιχειρήσεων (QKR), από το 2013 μέχρι σήμερα, στην Αλβανία, έχουν συσταθεί 197 νέες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, εκ των οποίων οι 114 αμιγώς ελληνικές.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται μία αυξητική τάση, καθώς το 2013 οι νέες ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις (αμιγώς ελληνικές ή μικτές) ήταν 69, το 2014 ήταν 88 και το πρώτο τετράμηνο του 2015 εγγράφηκαν αντίστοιχα 39 επιχειρήσεις.

Οι εταιρείες αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων εμπορίου (τρόφιμα, ενδύματα, δομικά υλικά, οπτικά, κλπ) και υπηρεσιών (μεταφορές, συμβουλευτικές, νομικές, μάρκετινγκ, εκπαίδευσης, επικοινωνίας, εστίασης, ιατρικές υπηρεσίες, κλπ).

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της αλβανικής Στατιστικής Υπηρεσίας INSTAT, τo 2014, ο συνολικός αριθμός των ενεργών επιχειρήσεων ξένων συμφερόντων ήταν 5.245, εκ των οποίων 2.267 (43%) ιταλικές, 640 ελληνικές (12%), τουρκικές 415 (8%), 253 από το Κόσσοβο (5%) και 1.670 (32%) από άλλες χώρες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέσα στην κρίση οι 'Ελληνες επιχειρηματίες επενδύουν στην Αλβανία"

Σε δίκη για τα πόθεν έσχες παραπέμπεται ο Γ. Καρατζαφέρης

Σε δίκη για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για: ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 (η αρχική δίωξη ήταν κακούργημα) και συμμετοχή στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI (με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ. Καρατζαφέρης, στις άνωθεν δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής:

α) Δεν δήλωσε 6,6 εκατ. δολάρια, ποσό σε λογαριασμό της Καταλίνα,

β) Δεν δήλωσε 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με τρία εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα από εταιρία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις αμαρτωλές προμήθειες των εξοπλιστικών και

γ) δεν δήλωσε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετατροπή σε πλημμέλημα έγινε διότι φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής. Ανθρωποι του περιβάλλοντός του υποστηρίζουν ότι δεν προέκυψε δωροδοκία από τα εξοπλιστικά.

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν παραπέμπεται για ακίνητα αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την ποινική δίωξη δεν είχαν δηλωθεί. Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η συνέχιση της έρευνας για:

α) Λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ.Καρατζαφέρη και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του,

β) Μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δίκη για τα πόθεν έσχες παραπέμπεται ο Γ. Καρατζαφέρης"

ΔΝΤ: Αποσύραμε την ομάδα μας από τις Βρυξέλλες, είμαστε πολύ μακριά από συμφωνία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέκοψε τις τεχνικές διαπραγματεύσεις για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, αποσύροντας από τις Βρυξέλλες τα τεχνικά κλιμάκια που συμμετείχαν στο Brussels Group λόγω των «μεγάλων διαφορών» που παραμένουν σε πολλά σημαντικά μέτωπα.

«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ μας, το κενό στα σημαντικά ζητήματα δεν έχει περιοριστεί. Είμαστε πολύ μακριά (well away) από μια συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις, τη στιγμή που οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν θέσει την έγκριση του ΔΝΤ ως προαπαιτούμενο για μια συμφωνία.

Ο κ. Ράις επισήμανε πως «η μπάλα βρίσκεται ξεκάθαρα στο γήπεδο της Ελλάδας», ενώ αναφερόμενος στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, τόνισε πως το ΔΝΤ «δεν είναι πολιτικός αλλά τεχνικός θεσμός», που πρεσβεύει τα συμφέροντα των 188 κρατών-μελών του.

Μιλώντας σε ξεκάθαρα αυστηρό τόνο, ο κ. Ράις τόνισε πως ακόμα υπάρχουν «μεγάλα εμπόδια» που αποτρέπουν τη σύγκλιση για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, εστιάζοντας εκτενέστατα στις συντάξεις, στους μισθούς, στη φορολογία και τη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.

Προσέθεσε πως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για συνέχιση των τεχνικών επαφών, όμως, σημείωσε πως το Ταμείο «βρίσκεται πάντα στο τραπέζι» και αναμένει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής πλευράς ώστε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις.

Αιχμή του προβλήματος οι συντάξεις

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υπογράμμισε πως χωρίς αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει τους απαραίτητους δημοσιονομικούς στόχους για την ανάκαμψη της οικονομίας, κάτι που – όπως είπε – έχουν ήδη αποδεχτεί όλες οι πλευρές. Σημειώνεται πως τα σχόλια έγιναν χωρίς καν να λαμβάνεται υπόψη η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα μείωσης των συντάξεων, για την οποία ο εκπρόσωπος δήλωσε άγνοια.

Ο κ. Ράις ανέφερε πως οι κρατικές επιδοτήσεις για τα ασφαλιστικά Ταμεία απορροφούν κάθε χρόνο περίπου το 10% του ελληνικού ΑΕΠ, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 2,5%. Τόνισε πως οι συντάξεις στη χώρα μας είναι λίγο μικρότερες από τις συντάξεις στη Γερμανία και δίνονται σε μικρότερες ηλικίες, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στο οικονομικό μέγεθος των δυο χωρών.

Αποσαφήνισε ωστόσο πως το ΔΝΤ ουδέποτε ζήτησε να πληγούν οι πιο αδύναμοι και φτωχοί συνταξιούχοι, κάνοντας μάλιστα λόγο για δημιουργία «εντυπώσεων» σε βάρος του Ταμείου. «Το ΔΝΤ πάντα δίνει έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική ισορροπία», δήλωσε.

ΦΠΑ

Ό κ. Ράις στάθηκε και στο ζήτημα του ΦΠΑ, λέγοντας λιτά πως το ΔΝΤ θεωρεί πως το νυν σύστημα είναι υπερβολικά «σύνθετο» και συνεπώς επιτρέπει τεράστια απώλεια εσόδων.

Προσέθεσε πως το Ταμείο ήταν εξαρχής υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων στο φορολογικό σύστημα και τη φορολογική διοίκηση.

Συνδέονται στόχοι και μέτρα

Τέλος, σχετικά με τη χρηματοδότηση του προγράμματος, ο κ. Ράις διευκρίνισε πως μολονότι το Ταμείο είναι «πάντα ευέλικτο» σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους, οι στόχοι αυτοί θα πρέπει συνάμα να συνδέονται με τα ανάλογα μέτρα, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει τις ανάλογες δημοσιονομικές προσαρμογές για να καλύψει τα κενά που προκύπτουν και οδηγούν σε μειωμένους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα.

Ερωτηθείς αν η χρηματοδότηση του προγράμματος απαιτεί και «κούρεμα» του δημόσιου χρέους, ο εκπρόσωπος είπε πως στο ισχύον πρόγραμμα υπάρχει ήδη ένα «συμφωνημένο πλαίσιο» για τη βιωσιμότητα του χρέους (Eurogroup Νοεμβρίου 2012), συμπληρώνοντας πως έως σήμερα ουδείς έχει θέσει ζήτημα αλλαγής του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ράις αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πληροφορίες για διαφωνίες μεταξύ των τριών θεσμών με αιχμή το ζήτημα του χρέους. Προσέθεσε με νόημα πως η κοινή πρόταση των δανειστών που παρουσιάστηκε στον Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα – η οποία δεν προέβλεπε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – είχε εγκριθεί από το ΔΝΤ.



 skai
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: Αποσύραμε την ομάδα μας από τις Βρυξέλλες, είμαστε πολύ μακριά από συμφωνία "

Τσίπρας: Εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές που απομένουν

Συνεργαζόμαστε με τους δανειστές για μία λύση κατάλληλη για τον ελληνικό λαό, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές που απομένουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "εργαζόμαστε για την επίτευξη συμφωνίας που θα διασφαλίσει την ανάκαμψη της Ελλάδας με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος".

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές που απομένουν"

Πανούσης: «Να εξετάζονται από ψυχίατρους και οι πολιτικοί»

"Υπερασπίζομαι τους θεσμούς της δημοκρατίας… Δεν δέχομαι να μου κάνουν μαθήματα κάποιοι με μισά πτυχία…Δεν έχω τις φωτογραφίες των αντιπάλων μου στον τοίχο για να τους πετάω βελάκια", ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς για τα όσα είπε σήμερα στην Βουλή, ενώ πρότεινε να εξετάζονται από ψυχίατρους και οι πολιτικοί, "για να μην γίνουμε ένα απέραντο φρενοκομείο", κατά την ρήση του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή.

Ο κ. Πανούσης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, σχολίασε χωρίς δισταγμό τα όσα τον κατηγορούν τον τελευταίο καρό, από διάφορες πλευρές.
Ο αναπληρωτής υπουργός ρωτήθηκε συγκεκριμένα σχετικά με την αναφορά του στην Βουλή, ότι κάποιοι δημιουργοπύν κλίμα καχυποψίας την ώρα που κάποιοι άλλοι προσπαθούν να συμφιλιώσουν την Αστυνομία με τους πολίτες, ποιους εννοεί και για ποιο σκοπό το κάνουν.

"Ακούσατε τι είπε η Χρυσή Αυγή στην ερώτησή της ότι ηγούμαι παρακράτους" απ’αντησε ο κ. Πανούσης και συνέχισε: "Υπάρχουν δύο απόψεις. Η μία που κάνει λόγο για αστυνομία του παρακράτους που εκεί βρίσκεις όλα τα σκοτεινά σημεία της μεταπολίτευσης του εμφυλίου ή της δικτατορίας και από την άλλη πλευρά υπάρχει μία αντίληψη που λέει να μεταμφιέζω τους αστυνομικούς, ντρέπεται για τους αστυνομικούς, δεν τους χρειάζεται και πρέπει να τους κρύβουμε. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λαϊκή δημοκρατία, τι είναι αυτό το πράγμα δεν το ξέρω και η αστυνομία είναι στη μέση.Προσπαθώ λοιπόν εγώ πρώτον να κρατήσω το ηθικό της αστυνομίας, να μην νοιώθουν ότι τους γδύνουν, τους ντύνουν. Εγώ δεν έχω λόγο να μπαίνω σε πολιτικές αντιπαραθέσεις… Δεν έχω αντίπαλο κάποιον και να βάζω φωτογραφία στον τοίχο να του πετώ βελάκια. Εγώ μιλάω για θέματα της επιστήμης μου και του θεσμικού μου ρόλου. Για περιπτώσεις άλλων επιστημών και άλλων ρόλων, θεατρικών ή μη, ή κάτι άλλο, δεν μπορώ να μιλήσω".

Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό και θα του δώσει όλα τα στοιχεία των τεσσάρων μηνών "τι φθορές έχουνε γίνει, τι έχει καεί, τι μύτες έχουν ανοίξει, τι κεφάλια έχουν ανοίξει, για να δει ότι αυτό που ονομάζουν κάποιοι κύκλοι αστυνομία, αυταρχική, φασιστική κλπ., δεν βγαίνει στην πράξη"."Πρέπει να επαναφέρουμε την αλήθεια και να διώξουμε τα ιδεολογήματα" υπογράμμισε ο κ. Πανούσης και συμπλήρωσε: "Το κριτήριο ότι δεν ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετό γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκουν ο κ. Νικολούδης, ο κ. Παρασκευόπουλος, πολλοί άνθρωποι δεν ανήκουν, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Το κριτήριο ότι κάνω λάθος είναι δεκτό από ανθρώπους που ξέρουν πως θα το κάνουν, διότι εν πάσει περιπτώσει είμαι καθηγητής πανεπιστημίου και ήμουν και πρύτανης, δεν μπορεί ο καθένας με μισό πτυχίο να μου κάνει μαθήματα…".

Στην συνέχεια ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στις αντιπαραθέσεις που υπήρξαν με άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης, λέγοντας:"Προσωπική τριβή δεν έχω με κανέναν. Με την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου περάσαμε δύο υπέροχα χρόνια στη Βουλή, δεν υπάρχει προσωπική τριβή. Με την κ. Ραχήλ είχα καλές σχέσεις με τη γυναίκα. Ξαφνικά εκρήγνυται άσε αυτά που λένε , δεν θέλω να μπω σε αυτά, δεν έχει νόημα…" Καταλήγοντας ο αναπληρωτής υπουργός και απαντώντας σε ερώτηση το τι προτίθεται να κάνει με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Θεσσαλονίκη, όπου 47χρονος αρχιφύλακας στραγγάλισε την 7χρονη κορούλα του, είπε: "Ήδη συνεννοήθηκα με το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου και θα κάνω προγραμματική συμφωνία για τον επανέλεγχο με ειδικά ψυχοτεχνικά τεστ πολλών περιπτώσεων. Επίσης, έχουμε και εμείς ψυχολόγους στην αστυνομία. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ως πρύτανης του πανεπιστημίου είχα ζητήσει από τον τότε υπουργό κάθε τρία χρόνια να γίνεται επανέλεγχος της κατάστασης των αστυνομικών. Θα πρότεινα για να μη γίνει αυτό που έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι η Ελλάδα είναι φρενοκομείο να γίνει ένας έλεγχος και των πολιτικών".

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανούσης: «Να εξετάζονται από ψυχίατρους και οι πολιτικοί»"

Τουσκ: Δεν έχει χρόνο για «τζόγο» η Ελλάδα-Χρειαζόμαστε αποφάσεις, όχι διαπραγματεύσεις

Η Ελλάδα δεν έχει χρονικά περιθώρια για να...τζογάρει και πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, επισημαίνοντας ότι το Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι καθοριστικό.

«Είναι πολύ προφανές ότι χρειαζόμαστε αποφάσεις, όχι διαπραγματεύσεις. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για…τζογάρισμα. Φοβάμαι ότι πλησιάζει η μέρα που κάποιος θα πει ''τέλος παιχνιδιού''» δήλωσε αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Ντ. Τουσκ, ο οποίος είχε συνάντηση χθες με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουσκ: Δεν έχει χρόνο για «τζόγο» η Ελλάδα-Χρειαζόμαστε αποφάσεις, όχι διαπραγματεύσεις"

Συγκλονίζει ο διοικητής του «Ελπίς»: «10.000 αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια - Η τελευταία ήταν του παιδιού μου»

Βίντεο-συνέντευξη με τον διοικητή του νοσοκομείου Ελπίς, Θεόδωρο Γιάνναρο, αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» με τίτλο «Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου»

«Από την αρχή της κρίσης, το 2011, έχασαν την ζωή τους περίπου 10.000 άτομα, αυτοκτόνησαν. Είναι μια μεγάλη πόλη, όχι ένα χωριουδάκι. Μια μεγάλη πόλη εξαφανίσθηκε από τον χάρτη, ο γιος μου ήταν ένας από αυτούς», δηλώνει στη συνέντευξη ο διοικητής του νοσοκομείου και προσθέτει: «Δεν ξέρω με ποιον τρόπο κάποιος μπορεί να εξηγήσει αυτό που συνέβη. Πολλά άτομα προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, αλλά τους έσωσαν, ενώ δέκα χιλιάδες έχουν ήδη πεθάνει», προσθέτει.

«Τώρα οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια μας. Πόσους άλλους νεκρούς χρειάζονται για να καταλάβουν;» αναρωτιέται ο Θεόδωρος Γιάνναρος, αναφερόμενος στα χρέη των πολιτών, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης, και συμπληρώνει: «Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουμε όλοι την ίδια καρδιά, το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια λυπημένα μάτια των ανθρώπων του υπόλοιπου κόσμου, αλλά είμαστε τόσο κλειστοί μέσα στην Ευρώπη».

«Αν στην Γερμανία ένα σκυλί πεθάνει με άσχημο τρόπο η είδηση προβάλλεται στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες. Είδατε να γίνεται αναφορά σε δέκα χιλιάδες άτομα που αυτοκτόνησαν; Δεν νομίζω, διότι αυτή την στιγμή η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι τίποτα. Μπορώ μόνο να πω ότι ντρέπομαι που είμαι Ευρωπαίος» υπογραμμίζει, τέλος, στην συγκινητική του μαρτυρία, ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονίζει ο διοικητής του «Ελπίς»: «10.000 αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια - Η τελευταία ήταν του παιδιού μου»"

Ξανθός: Υπό διάλυση το ΕΣΥ, δύσκολη η καλοκαιρινή σεζόν

Το καμπανάκι κινδύνου για τη λειτουργία του ΕΣΥ χτύπησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση και σε κατάσταση διάλυσης.

«Είναι σκληρή η πραγματικότητα. Το ΕΣΥ είναι σε πλήρη αποδιοργάνωση, σε κατάσταση διάλυσης και όλα αυτά οδηγούν σε λειτουργικό μπλακ άουτ. Η καλοκαιρινή σεζόν θα είναι μια δύσκολη περίοδος για το σύστημα υγείας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Είναι τεράστια και κραυγαλέα τα ελλείμματα στο κοινωνικό κράτος, η κρίση σοβεί, γι' αυτό έχουμε το ηθικό, κοινωνικό και πολιτικό επιχείρημα, για να κατοχυρώσουμε μια συμφωνία έντιμη και αξιοπρεπή για τη χώρα. Αυτό θα κάνουμε μέχρι τέλους».

Ο κ. Ξανθός αναφερόμενος στη συμφωνία τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους μας, διαφορετικά τους τελευταίους μήνες θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα».

«Το μνημονιακό σχέδιο ηττήθηκε στις εκλογές. Ζούμε μια δύσκολη επώδυνη πορεία μετάβασης σε ένα άλλο πολιτικό σχέδιο που βάζει πάνω από όλα τις ανθρώπινες ανάγκες. Αυτό διεκδικεί η κυβέρνηση με σοβαρότητα στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης» δήλωσε.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας, δήλωσε ότι στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση και βάζει πλάτη στον αγώνα που κάνει, για να πάρουν τέλος τα μνημονιακά μέτρα.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο με σκληρότερα μέτρα που θα μειώσει ακόμα περισσότερα τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων, ενώ δεν υπάρχει προοπτική να ανακτήσουν τις απώλειες των πέντε τελευταίων ετών της κρίσης.

«Χωρίς πολιτική ρήξη, έξοδο από το ΝΑΤΟ και από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους δεν υπάρχει μέλλον. Δεν μπορείς διαφορετικά να ξεδοντιάσεις τον λύκο» υποστήριξε ο κ. Τάσσος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανθός: Υπό διάλυση το ΕΣΥ, δύσκολη η καλοκαιρινή σεζόν"

Γερμανοί «θύματα» του PSI μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση

Οι Γερμανοί κάτοχοι ελληνικών ομολόγων που αρνήθηκαν να αποδεχθούν την ζημιογόνα για αυτούς ανταλλαγή τίτλων το 2012 μπορούν να επιδιώξουν την αποζημίωσή τους από την Αθήνα, σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οπως είναι γνωστό τον Φεβρουάριο του 2012, οι επενδυτές των ελληνικών ομολόγων υπέστησαν 53,5% κούρεμα στην ονομαστική αξία των τίτλων που διακρατούσαν και αρκετοί εξ αυτών που δεν δέχθηκαν την προσφορά αυτή στη Γερμανία προσέφυγαν στη γερμανική δικαιοσύνη.

Τα γερμανικά δικαστήρια ζήτησαν από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γνωματεύσει κατά πόσο οι αγωγές αυτές εμπίπτουν στην κατηγορία «αστικών ή εμπορικών υποθέσεων», κάτι που επιτρέπει στους ενάγοντες να στραφούν νομικά κατά ενός κράτους.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι υπάγονται στην κατηγορία αυτή.

«Το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η έκδοση ομολόγων δεν συνεπάγεται οπωσδήποτε την άσκηση εξουσιών οι οποίες είναι υπέρμετρες σε σύγκριση με τους κανόνες που έχουν εφαρμογή στις σχέσεις μεταξύ των ιδιωτών» ανέφερε στην απόφασή του το Δικαστήριο, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει αν θα πρέπει να καταβληθεί αποζημίωση ή όχι.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανοί «θύματα» του PSI μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση"

Σαφείς αιχμές Πανούση για Κωνσταντοπούλου για την Αστυνομία

Ξεκάθαρες αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου άφησε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με την Πρόεδρο της Βουλής με αφορμή την πρόσβαση και την ένδυση αστυνομικών στη στους χώρους του κοινοβουλίου.

«Όποιος και όποια πιστεύει ότι υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία όπου μπορεί κάποιος να μειώνει το κύρος της Αστυνομίας και του αστυνομικού προσφέρει κακές υπηρεσίες στην ίδια τη δημοκρατία και στον πολίτη», είπε ο κ. Πανούσης, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών.

Με αφορμή μάλιστα κατηγορίες κατά της Αστυνομίας από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, ο κ. Πανούσης πρόσθεσε – με σαφείς αιχμές και πάλι κατά της Προέδρου της Βουλής – ότι «την ώρα που η Αστυνομία χτυπιέται από μια άλλη πλευρά σε βαθμό που να πρέπει να μεταμφιέζεται για να υπάρχει, χτυπιέται και από εσάς», φωτογραφίζοντας έτσι τις αποφάσεις της Βουλής οι αστυνομικοί να υπηρετούν το κοινοβούλιο με πολιτικά.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαφείς αιχμές Πανούση για Κωνσταντοπούλου για την Αστυνομία"

Φίλης: Δεν μπορεί να ξηλωθεί το μνημόνιο

«Δεν μπορεί να ξηλωθεί το μνημόνιο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για λάθος της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες στο πρώτο διάστημα, ενώ αναφορικά με το χρέος είπε ότι η σχετική Επιτροπή της Βουλής θα υποταχθεί στη διαπραγμάτευση.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του The Press Project, ο κ. Φίλης αναφέρθηκε σε λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες το πρώτo διάστημα της ορμής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ψευδαίσθηση ότι θα υπερίσχυε η Δημοκρατία έναντι των τελεσιγράφων. «Είχαμε λανθασμένη εκτίμηση» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ο Ν.Φίλης σημείωσε ότι είμαστε στη στιγμή της συμφωνίας και ότι τώρα όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να συμφωνηθούν. «Συμβιβασμός είναι, δεν το κρύβουμε» υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαφύλαξε μερικά ζητήματα κρίσιμα στη διαπραγμάτευση.

«Δεν σχεδιάστηκε η διαπραγμάτευση με τον αποτελεσματικότερο τρόπο» επισήμανε, ενώ σχετικά με ενδεχόμενη επιλογή ρήξης με τους δανειστές είπε ότι «ρήξη είναι η διαπραγμάτευση που κάνουμε».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης: Δεν μπορεί να ξηλωθεί το μνημόνιο"

Βούτσης προς δήμους: Συμμορφωθείτε και στείλτε τα ταμειακά διαθέσιμα!

Νέα επιστολή προς όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της χώρας απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης για να ζητήσει να αποσταλούν τα ταμειακά διαθέσιμα καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα όλοι οι τοπικοί άρχοντες. Μάλιστα όπως επισημαίνει ο υπουργός «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι και σήμερα στη διάθεσή μας – ο αριθμός των Δήμων, των Περιφερειών και των νομικών προσώπων αυτών που έχουν εκπληρώσει την ως άνω υποχρέωση και, αντίστοιχα, τα ποσά που έχουν μεταφερθεί στην ΤτΕ εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του συνολικού αριθμού των Ο.Τ.Α. και του συνολικού ύψους των προς μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Βούτση

«Αξιότιμοι κ.κ. Δήμαρχοι / Περιφερειάρχες,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την από 20 Απριλίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος» (ΦΕΚ Α’ 41/20.4.2015), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4323/2015 (ΦΕΚ Α’ 43/27.4.2015), η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτής, μεταξύ των οποίων και οι Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τις εξαιρέσεις και τους όρους που προβλέφθηκαν στο άρθρο 37 του ν. 4325/2015 (ΦΕΚ Α’ 47/11.5.2015), είναι υποχρεωτική και διενεργείται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας.

Σημειώνεται δε ότι η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. δεν εξικνείται μέχρι της εξαίρεσής τους από την υποχρέωση συμμόρφωσης προς την εκάστοτε κείμενη νομοθεσία, η δε ρύθμιση της δημοσιονομικής διαχείρισης των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης ανήκει στην αρμοδιότητα των κεντρικών οργάνων του Κράτους.

Βάσει των ανωτέρω και με δεδομένο ότι – σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι και σήμερα στη διάθεσή μας – ο αριθμός των Δήμων, των Περιφερειών και των νομικών προσώπων αυτών που έχουν εκπληρώσει την ως άνω υποχρέωση και, αντίστοιχα, τα ποσά που έχουν μεταφερθεί στην ΤτΕ εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του συνολικού αριθμού των Ο.Τ.Α. και του συνολικού ύψους των προς μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την αμελλητί συμμόρφωσή σας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ»


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούτσης προς δήμους: Συμμορφωθείτε και στείλτε τα ταμειακά διαθέσιμα!"

«Σχεδόν 100.000 μετανάστες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ιθαγένειας»

Σχεδόν 100.000 μετανάστες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ιθαγένειας, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Σύμφωνα με τις υπηρεσίες μας, υπολογίζοντας ποιοι έχουν νόμιμη άδεια στην Ελλάδα και ποιοι έχουν παιδιά που φοιτούν ακόμα στα σχολεία και δεν έχουν υπερβεί το 23ο έτος της ηλικίας τους, υπολογίσαμε ότι είναι κοντά στις 100.000.

Καλό είναι να αρχίσουμε να εξετάζουμε τις αιτήσεις από αυτούς που έχουν τελειώσει την εκπαίδευση και μετά να πάμε στα μωρά» ανέφερε η Τασία Χριστοδουλοπούλου στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ιδίως στα νησιά του Αιγαίου, σημείωσε πως οι πρόσφυγες από τη Συρία αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν.

« ...Έχασαν τα πάντα και αποφάσισαν έτσι πως με όσα χρήματα τους απέμειναν, θα δοκιμάσουν την τύχη τους στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να το λύσει μόνη της, είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και έχουμε κάνει μία καλή και εντατική δουλειά προς την Ευρώπη.

Αυτό είναι το επιχείρημα που πιέζουμε την Ευρώπη και νομίζω ότι επειδή Δευτέρα-Τρίτη έχουμε τη σύνοδο των ΥΠΕΞ στο Λουξεμβούργο, θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Εμείς ζητάμε αναλογική κατανομή, να διαχυθούν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Δεν είναι όλοι αυτοί δικής μας "ιδιοκτησίας", η θέση της χώρας μας είναι τέτοια που αποτελεί είσοδο για την Ευρώπη, πολύ περισσότερο όταν οι ίδιοι δεν θέλουν να μείνουν εδώ…» τόνισε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Η Ευρώπη έχει πάρει την απόφαση, 40.000 πρόσφυγες που έχουν μπει από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο και εδώ και στην Ιταλία, θα διαμοιραστούν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με μία κλείδα κατανομής που έχει αποφασίσει η Επιτροπή, με βάση το ΑΕΠ κάθε χώρας, την αγορά εργασίας της κ.τλ.

Αυτό ονομάζεται μετεγκατάσταση, relocation και υποτίθεται ότι θα ληφθούν αυτές οι αποφάσεις στις 15 και 16 Ιουνίου» συμπλήρωσε η υπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "«Σχεδόν 100.000 μετανάστες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ιθαγένειας»"

Βάιντμαν: Ο κίνδυνος ελληνικής χρεοκοπίας αυξάνεται με τη μέρα, ο χρόνος εξαντλείται

Αυστηρό μήνυμα πως ο κίνδυνος πτώχευσης της Ελλάδας αυξάνεται καθημερινά, έστειλε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Bundesbank), Γενς Βάιντμαν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο.

Τόνισε πως ο χρόνος που απομένει ώστε να βρεθεί λύση για τη χώρας μας εξαντλείται.

Ο κ. Βάιντμαν σημείωσε πως ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας είναι πλέον καλύτερα περιορισμένος σε σχέση με το παρελθόν, όμως παραδέχτηκε πως τα ρίσκα εξάπλωσης της κρίσης δεν πρέπει ποτέ να υποτιμηθούν.

Παρά ταύτα, επισήμανε ότι ο κύριος χαμένος σε περίπτωση πτώχευσης θα ήταν η ίδια η Ελλάδα, παρά η Ευρώπη.

Τα σχόλια του γερμανού κεντρικού τραπεζίτη έρχονται μια ημέρα αφότου το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ – στο οποίο μετέχει ο κ. Βάιντμαν – αποφάσισε την αύξηση της έκτακτης ρευστότητας προς την ελληνικές τράπεζας κατά 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του ELA από τον Φεβρουάριο, οπότε και άρχισε η εξάρτηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας.

Το συνολικό πόσο ευρω-στήριξης μέσω ELA ανέρχεται πλέον στα 83 δισ. ευρώ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βάιντμαν: Ο κίνδυνος ελληνικής χρεοκοπίας αυξάνεται με τη μέρα, ο χρόνος εξαντλείται "

Κακόβουλο λογισμικό Backdoor Trojan εξαπλώνεται μέσω Facebook

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την εκ νέου διάδοση κακόβουλου λογισμικού (Backdoor Trojan), που είχε εμφανιστεί ξανά κατά ο παρελθόν και εξαπλώνεται με την εμφάνιση ανάρτησης με πορνογραφικό βίντεο στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».

Συγκεκριμένα, όπως και στο παρελθόν, η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει κοινοποιηθεί από «φίλο» του χρήστη στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν με ετικέτα (tag) πλήθος «φίλων» του. Εάν ο χρήστης πατήσει στο σύνδεσμο της ανάρτησης, μεταφέρεται σε απατηλή ιστοσελίδα, όπου παίζουν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και στη συνέχεια σταματάει η αναπαραγωγή του, εμφανίζοντας μήνυμα, το οποίο ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται να «κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού Adobe Flash Player (InstallFlashPlayer.exe).

Στην περίπτωση που ο χρήστης συναινέσει και «κατεβάσει» το αρχείο, τότε μολύνεται από το κακόβουλο λογισμικό (Backdoor Trojan), το οποίο έχει τη δυνατότητα να «παρακολουθεί» το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του μολυσμένου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορούν να υποκλαπούν κωδικοί και επικοινωνίες πάσης φύσεως (κωδικοί e-banking, αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.).

Επιπρόσθετα, το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα μετά την εγκατάστασή του και τη μόλυνση του υπολογιστή, να αναρτά αυτόματα στο λογαριασμό «Facebook» του χρήστη το επίμαχο πορνογραφικό βίντεο, κάνοντας ταυτόχρονα επισήμανση (tag) φίλους του, με σκοπό την περαιτέρω αυτοδιάδοσή του. Με αυτό τον τρόπο, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται, μέσω της πλατφόρμας «Facebook», μολύνοντας μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για νεότερη έκδοση του προηγούμενου ιού με κύριο χαρακτηριστικό τη γρηγορότερη εξάπλωσή του.

Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας:

• Να μην πατάνε σε αναρτήσεις με περίεργο περιεχόμενο ή αναρτήσεις οι οποίες δεν εμφανίζεται να οδηγούν σε κάποια γνωστή ιστοσελίδα.
• Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του «Facebook», να ενεργοποιήσουν την επιλογή στην οποία δεν θα μπορεί κάποιος να τους προσθέσει με ετικέτα (tag), χωρίς να το εγκρίνουν.
• Να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως λογισμικό Antivirus, το οποίο θα πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο.
• Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακόβουλο λογισμικό Backdoor Trojan εξαπλώνεται μέσω Facebook"

Μέρκελ: Προθυμία της Ελλάδας για εντατική δουλειά με τους θεσμούς

Είχαμε μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων με την Ελλάδα, η οποία συμφώνησε ότι θα εργαστεί με εντατικούς ρυθμούς για να κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα με τους πιστωτές και να αποφύγει την χρεοκοπία, δήλωσε από τις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι θα πρέπει αυτή η συμφωνία να μεταφραστεί σε πράξεις από την ελληνική πλευρά.

«Στη συνάντηση με Τσίπρα και Ολάντ υπήρξε απόλυτη συμφωνία, ότι οι συνομιλίες ώστε να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα με τους θεσμούς θα συνεχιστούν εντατικά. Και από την πλευρά της Ελλάδας υπάρχει η προθυμία να το κάνει αυτό», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Ελπίζω ότι αυτό θα φέρει την αναγκαία πρόοδο. Η κάθε ημέρα μετράει τώρα», πρόσθεσε.

Παράλληλα έκανε λόγο για «ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων» κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό και το Γάλλο Πρόεδρο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Προθυμία της Ελλάδας για εντατική δουλειά με τους θεσμούς"

Στον αέρα το επίδομα γάμου και οι «έξτρα» άδειες από την 1η Ιουλίου

Στον αέρα κινδυνεύουν να μείνουν, από την 1η Ιουλίου, το επίδομα γάμου και σειρά «έξτρα» αδειών (σπουδών, μητρότητας, μειωμένων ωραρίων κ.ά.) που έχουν συμφωνηθεί στο παρελθόν με τις εργοδοτικές οργανώσεις και δεν έχουν κυρωθεί με νόμο, εφόσον δεν παραταθεί εκ νέου η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου.

Όπως γράφει η «Ημερησία» αν δεν δοθεί νέα παράταση:

Ακόμη και οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ δεν θα υποχρεούνται να συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου που παύει να μετενεργεί, δηλ. «εξαφανίζεται», εφόσον δεν επαναβεβαιωθεί με ατομική ή επιχειρησιακή συμφωνία. Το επίδομα γάμου είχαν δικαίωμα να το καταργήσουν από τις 12 Νοεμβρίου του '12 (και το έχουν καταργήσει με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις) επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι μέλη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ.

Θα δημιουργηθεί «κενό» σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της καταβολής όσων αδειών και άλλων «διευκολύνσεων» προβλέπονται σε προηγούμενες ΕΓΣΣΕ.

Νέα παράταση ισχύος της ΕΓΣΣΕ προϋποθέτει, ωστόσο, τη λήψη «πολιτικής απόφασης», καθώς θα σηματοδοτήσει την πρόθεση της κυβέρνησης να παρατείνει τις διαβουλεύσεις της με τους θεσμούς και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας για την προώθηση «κοινά αποδεκτών προτύπων» για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τον κατώτατο μισθό και τις εργασιακές σχέσεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον αέρα το επίδομα γάμου και οι «έξτρα» άδειες από την 1η Ιουλίου"

Ρωμανιάς: Σταδιακά οι αυξήσεις στις συντάξεις

Η καταβολή των αυξήσεων στις συντάξεις, που το άθροισμά τους -κύρια και επικουρική- ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ, θα γίνει σταδιακά, δήλωσε ο Γιώργος Ρωμανιάς, στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".
Σχολιάζοντας την απόφαση "βόμβα" του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε πως η απόφαση θα ισχύσει από τις 9 Ιουνίου, ωστόσο, η καταβολή των αυξήσεων θα γίνει σύμφωνα με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού.

Ο κ. Ρωμανιάς, σημείωσε πως εντός του Ιουλίου θα καλέσει τους εκπροσώπους των συνταξιοδοτικών οργανώσεων, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το πώς και πότε θα γίνει η καταβολή των αυξήσεων, που προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ. Τόνισε, δε, ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους των συνταξιοδοτικών οργανώσεων, που έχουν συμφωνήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων διευκρίνισε ότι το συνολικό κόστος από τις αυξήσεις των συντάξεων αναμένεται να φτάσει το μισό δισ. ευρώ και ότι η απόφαση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Σε παρέμβασή του, στην ίδια εκπομπή, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος σημείωσε ότι "το πρώτο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να φέρει νόμο, που θα καταργεί τις ρυθμίσεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές".

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές σε συντάξεις που έγιναν με τον νόμο του 2012, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι περίπου 800.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ και των ΔΕΚΟ με συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ θα πάρουν αυξήσεις.

Οι αυξήσεις ανά κλιμάκιο σύνταξης (άθροισμα κύριας & επικουρικής) θα έχουν ως εξής:

Από 1.000 έως 1.500 ευρώ: 5%
Από 1.500 έως 2.000 ευρώ: 10%
Από 2.000 και πάνω: 15%.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολίαζαν, χθες, πως "όταν κοινοποιηθεί η απόφαση, θα υπάρξει η επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Οικονομικών. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και θα εφαρμοστούν, τηρουμένων των δημοσιονομικών και ταμειακών αντοχών".

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωμανιάς: Σταδιακά οι αυξήσεις στις συντάξεις"

Reuters: To ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ μείωση συντάξεων

To ΔΝΤ ποτέ δεν ζήτησε από την Αθήνα να περικόψει τις συντάξεις, παρά το γεγονός ότι ζητούν από την Ελλάδα να μην δαπανάει περισσότερα από όσα μπορεί να αντέξει, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους του ταμείου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, "το πώς θα το καταφέρουν οι Έλληνες είναι ένας στόχος που βρίσκεται στα χέρια τους. Το Ταμείο το μόνο που τους λέει είναι πως αν δεν θέλετε να κάνετε αποταμίευση με αυτό τον τρόπο, πρέπει να βρείτε έναν άλλο", σημειώνει πηγή του ΔΝΤ.

Πηγές του Ταμείου με γνώση των γεγονότων αναφέρουν πως το ΔΝΤ θα ήθελε πολύ να βγει από το ελληνικό πρόγραμμα οριστικά και διαπαντός, οι Ευρωπαίοι όμως δεν μπορούν να το αφήσουν απέξω.

Ήδη, από το 2013, το ΔΝΤ είχε κάνει την αυτοκριτική του για το πώς χειρίστηκαν οι εμπλεκόμενοι το ζήτημα της Ελλάδας.

Τότε, το Ταμείο είχε επισημάνει το λάθος να μην επιμείνει το 2010 σε κούρεμα του χρέους προς τους ιδιώτες.

Αντ' αυτού οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φοβήθηκαν την κατάρρευση της Lehman Brothers και ήθελαν να προστατεύσουν τις δικές τους τράπεζες από τις απώλειες.

Τώρα, η Λαγκάρντ είναι και πάλι αυτή που μιλάει ανοιχτά για διαγραφή χρέους και ζητάει από την Ευρώπη να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Μόνο που βρίσκει σε «τοίχο» – τη γερμανική αντίδραση.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: To ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ μείωση συντάξεων"

Εφορία: Μετά τις ρυθμίσεις έρχεται μπαράζ κατασχέσεων

Η Ν. Βαλαβάνη το είπε στη Βουλή, η Κ. Σαββαΐδου έχει ήδη έτοιμο σχέδιο. Στις 26 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εκατό δόσεις, από τις 27 του μήνα θα «βρέχει» κατασχέσεις.
Η αρχή θα γίνει από τους «μεγάλους» αλλά σιγά σιγά τα όρια θα χαμηλώνουν. Με ελάχιστη μηνιαία δόση 20 ευρώ, θεωρείται αδιανόητο να μην ρυθμιστούν μαζικά οι οφειλές των φορολογουμένων, ενώ κρίνεται απολύτως απαράδεκτο από τους 6.500 μεγαλοοφειλέτες με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, να έχουν μπει στη ρύθμιση λιγότεροι από 200.
Ξεκινώντας από τους μεγαλοοφειλέτες, κατασχέσεις κινητών και ακινήτων, δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και ποινικές διώξεις βρίσκονται προ των πυλών.
Σε αυτό το φόντο, οι παρακάτω 15 ερωτήσεις - απαντήσεις ίσως είναι χρήσιμες...

1. Ποια είναι η προδικασία πριν από τη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης;

Για οφειλές για τις οποίες αποκτάται εκτελεστός τίτλος από 1/1/2014 και μετά πριν από τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης εκτέλεσης καθίσταται υποχρεωτική η κοινοποίηση από τη φορολογική διοίκηση ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής/ υπερημερίας, με εξαίρεση την κατάσχεση χρηματικών απαιτήσεων στα χέρια του φορολογούμενου ή τρίτου. Πρακτικά, αν η Φορολογική Διοίκηση προτίθεται να προχωρήσει σε κατάσχεση ακινήτου πρέπει νωρίτερα να ενημερώσει τον φορολογούμενο αλλά αν πρόκειται να κάνει κατάσχεση τραπεζικής κατάθεσης, ο φορολογούμενος θα το μάθει τελευταίος.

2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που τίθεται σε κίνδυνο η είσπραξη της οφειλής, η Φορολογική Διοίκηση δύναται να παρακάμψει την τήρηση της ανωτέρω προδικασίας;

Ναι, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του επείγοντος και σε εξαιρετικές περιπτώσεις (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 49 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας).

3. Ποιες είναι οι συνέπειες της κατάσχεσης ακινήτου;

Από την ημέρα επίδοσης στον οφειλέτη αντιγράφου της έκθεσης κατάσχεσης, αυτός στερείται του δικαιώματος ελεύθερης διάθεσης του ακινήτου και των συστατικών στοιχείων του ακινήτου ακόμη και εάν αυτά δεν περιγράφονται στην έκθεση κατάσχεσης ή αν ήταν παρών ο οφειλέτης κατά την κατάσχεση, από τότε. Έκθεση κατάσχεσης όμως δεν σημαίνει απαραίτητα και πλειστηριασμό του ακινήτου.

4. Πότε υποχρεούται ο Προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. να εκδώσει πρόγραμμα πλειστηριασμού;

Εφόσον ο οφειλέτης δεν έχει εντάξει τις οφειλές του σε πρόγραμμα ρύθμισης, μετά την παρέλευση σαράντα ημερών και το αργότερο σε τέσσερις μήνες από την κατάσχεση ορίζει ημερομηνία πλειστηριασμού το αργότερο σε πέντε μήνες από την ημερομηνία έκδοσης του προγράμματος. Εάν δεν διενεργηθεί ο πλειστηριασμός την ορισθείσα με το πρόγραμμα ημέρα, εκδίδει νέο πρόγραμμα το αργότερο εντός έτους από την ημέρα που ο πλειστηριασμός δεν διενεργήθηκε ή ανεστάλη και ορίζει νέα ημερομηνία κατά τα ανωτέρω. Οι ανωτέρω προθεσμίες δεν τηρούνται εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος που αναφέρεται σε αιτιολογημένη έκθεση του Προϊσταμένου Δ.Ο.Υ.

5. Η έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού μετά την πάροδο των νομίμων προθεσμιών επιφέρει ακυρότητα αυτού;

Όχι.

6. Με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται η αναστολή εκτέλεσης του εκδοθέντος προγράμματος πλειστηριασμού;

Με την ένταξη του οφειλέτη σε πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών του σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις ή με την έκδοση δικαστικής απόφασης περί αναστολής του.

7. Πότε μεταβιβάζεται η κυριότητα πλειστηριασθέντος ακινήτου στον υπερθεματιστή;

Μετά την μεταγραφή της περίληψης κατακυρωτικής έκθεσης στο οικείο Υποθηκοφυλακείο ή Κτηματολογικό Γραφείο. Μέχρι τότε η κυριότητα παραμένει στον κύριο του ακινήτου.

8. Υποβάλλεται αίτηση ποινικής δίωξης για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και από ποιον;

Ναι, υποβάλλεται υποχρεωτικά από τον Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. που έχει την αρμοδιότητα για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της έδρας του, εφόσον δεν καταβάλλονται τα βεβαιωμένα στη Φορολογική Διοίκηση χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών και υπερβαίνουν το συνολικό ποσόν των πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000), προερχομένων από κάθε αιτία στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι κάθε είδους τόκοι, προσαυξήσεις και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πίνακα χρεών.

9. Πότε αναστέλλεται η εκτέλεση της επιβληθείσας ποινής;

Στην περίπτωση που ο οφειλέτης εντάξει τις οφειλές του σε πρόγραμμα ρύθμισης και για όσο χρονικό διάστημα τηρούνται οι όροι αυτής, μέχρι την εξόφληση της οφειλής για την οποία εκδόθηκε η καταδικαστική απόφαση.

10. Μπορεί να κριθεί ατιμώρητη από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή η πράξη της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο;

Ναι, εάν το ποσό που οφείλεται εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό.

11. Μετά την επιβολή από το Δημόσιο ή από οποιονδήποτε τρίτο κατάσχεσης σε περιουσιακό στοιχείο του οφειλέτη, μπορεί να επιβληθεί άλλη κατάσχεση για άλλες οφειλές προς το Δημόσιο στο ίδιο περιουσιακό στοιχείο;

Ναι.

12. Είναι δυνατή η άρση κατάσχεσης και η εξάλειψη υποθήκης επί ακινήτου για χρέη προς το Δημόσιο;

Ναι, μετά την εξόφληση ή τη διαγραφή του χρέους για το οποίο επιβλήθηκε το μέτρο ή μετά την έκδοση απόφασης από το αρμόδιο όργανο με συγκεκριμένους κατά περίπτωση, όρους αποδέσμευσης.

13. Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό οφειλής προς το Δημόσιο, νομικά πρόσωπα και τρίτους για το οποίο δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα κατά των οφειλετών;

Δεν επιβάλλεται κατάσχεση ακινήτων καθώς και κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη, κατά των οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από κάθε αιτία (για την καταβολή των οποίων ευθύνεται ως πρωτοφειλέτης, συνυπόχρεος, εγγυητής κλπ) συνολικού ποσού 500 ευρώ, πλην του μέτρου της κατάσχεσης στα χέρια τρίτων το οποίο επιβάλλεται για ποσά μεγαλύτερα των πενήντα ευρώ (50). Στο ανωτέρω ποσό δεν περιλαμβάνονται οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής ή και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής του άρθρου 6 του ΚΕΔΕ, καθώς και των άρθρων 53 και 57 του νόμου 4174/2013.
Αναγκαστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί μέχρι και 6/4/2014 (προηγούμενη ημέρα ισχύος των διατάξεων αυτών) για ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά το χρόνο επιβολής τους, μικρότερες του ανωτέρω ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ, αίρονται μόνο εφόσον υποβληθεί αίτηση από τον οφειλέτη.

14. Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό για το οποίο δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων οφειλετών του Δημοσίου;

Δεν χωρεί κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το συνολικό ποσό αυτών μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών είναι μικρότερο των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ, στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 1/4 αυτών, το εναπομένον όμως ποσό δεν μπορεί να είναι κατώτερο των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.
Οι κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι και 6/4/2014, (προηγούμενη ημέρα ισχύος των διατάξεων αυτών) και εμπίπτουν στο κατά τα ανωτέρω ακατάσχετο ποσό, αίρονται ή περιορίζονται κατά περίπτωση μετά από αίτηση του οφειλέτη, στην οποία επισυνάπτονται τα απαραίτητα στοιχεία από τα οποία προκύπτει το συνολικό ύψος των αποδοχών ή των συντάξεων.

15. Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό κατάθεσης σε πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο είναι ακατάσχετο;

Καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα σε ένα και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα. Για την εφαρμογή της διάταξης αυτής απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης, με την οποία γνωστοποιείται από το φυσικό πρόσωπο ένας μοναδικός λογαριασμός. Στην περίπτωση που υπάρχει λογαριασμός περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων γνωστοποιείται αποκλειστικά και μόνο ο λογαριασμός αυτός.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφορία: Μετά τις ρυθμίσεις έρχεται μπαράζ κατασχέσεων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news