facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Έκκληση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων: Μην κατάσχετε τα έσοδα από τις εφορίες!

Άνω-κάτω έγινε το υπουργείο Οικονομικών μετά το πρωτοφανές, όσο και τραγελαφικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην Α'ΔΟΥ Αθηνών όταν ιδιώτης, που έχει απαιτήσεις κάποιων χιλιάδων ευρώ από το κράτος και πέτυχε δικαστική απόφαση για κατασχέσεις σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, πήγε στην εφορία συνοδευόμενος από δικαστικό επιμελητή και δικηγόρους (μαζί με σχετική εισαγγελική εντολή), ζητώντας το χρηματικό ποσό που του αναγνωρίστηκε.

Ο ιδιώτης απαίτησε δε να... ανοίξει το ταμείο της Α' ΔΟΥ και να του καταβληθούν αμέσως τα χρήματα! Οι υπάλληλοι της εφορίας πανικόβλητοι ειδοποίησαν το υπουργείο Οικονομικών και αφού έλαβαν εντολή να μην εκτελέσουν καμία τέτοια απαίτηση – καθώς υπάρχει ο νόμος 4270/14 που δεν επιτρέπει τέτοιες κατασχέσεις - «ταμπουρώθηκαν» στα γκισέ απορρίπτοντας την πίεση του συγκεκριμένου ιδιώτη. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για απίστευτο περιστατικό, στα όρια της υστερικής αντιπαράθεσης. Επειδή νωρίτερα ο ιδιώτης με τους δικηγόρους του είχε πάει και στην ΔΟΥ Κηφισιάς από την οποία έφυγε άπραγος, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή σε όλες τις εφορίες να είναι προετοιμασμένες για τέτοιες... επισκέψεις και φυσικά να αρνούνται την εκτέλεση κατασχετηρίων.

Σήμερα, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρία Κατερίνα Σαββαϊδου, με επίσημη ανακοίνωση επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του protothema.gr , δίνει διευκρινίσεις για το ακατάσχετο των χρημάτων από τις ΔΟΥ και τα Τελωνεία προειδοποιώντας ότι όσοι επιχειρήσουν να προβούν σε κατάσχεση κρατικών εσόδων ή κρατικών παγίων στοιχείων διεκδικώντας ικανοποίηση των απαιτήσεών τους από το κράτος διαπράττουν ποινικό αδίκημα και κινδυνεύουν με δίωξη.

Η κυρία Σαββαϊδου επικαλείται τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 81 του ν. 4270/2014 περί Δημοσίου Λογιστικού και επισημαίνει ότι «οι εισπράξεις δημοσίων εσόδων που πραγματοποιούνται από τους διαχειριστές ή τους ταμίες των Δ.Ο.Υ., τους ειδικούς ταμίες ή τα πρόσωπα (φυσικά ή νομικά) στα οποία έχει ανατεθεί η είσπραξη καθώς και το περιεχόμενο των χρηματοκιβωτίων των Δ.Ο.Υ. είναι ακατάσχετα». Επιπλέον, όπως επιχειρηματολογεί η γγ Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με το άρθρο 966 του Αστικού Κώδικα, «όπως αυτό έχει ερμηνευτεί από τη θεωρία και κριθεί από την νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων εξαιρούνται της κατάσχεσης ως πράγματα εκτός συναλλαγής, τα πράγματα που εξυπηρετούν δημόσιους σκοπούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα μέσα στέγασης και λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών (μηχανήματα, έπιπλα κ.α. που χρειάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες για τη διεξαγωγή του έργου τους), και ως εκ τούτου είναι ακατάσχετα».

Διαβάστε το δελτίο Τύπου με τις διευκρινίσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το ακατάσχετο των χρημάτων που εισπράττονται από τις ΔΟΥ καθώς και των παγίων στοιχείων λειτουργίας των Εφοριών:

«Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη σήμερα, 05-06-2015 και ώρα 10η πρωινή στην Α΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών, κατά το οποίο δικαστικός επιμελητής με βάση τίτλο εκτελεστό κατά του Δημοσίου επιχείρησε να κατασχέσει τις εισπράξεις της ανωτέρω υπηρεσίας καθώς και τον εξοπλισμό αυτής, επισημαίνεται ότι, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός και με σκοπό τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων και την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, επικοινώνησε με την Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ., με την Αστυνομία, με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έδωσε οδηγίες στην Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. και ζήτησε να σταματήσει αμέσως η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, κάτι που έγινε τελικά.
Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επεσήμανε ότι η διαδικασία αυτή είναι αντίθετη με τις κείμενες διατάξεις καθώς:
α) Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 81 του ν. 4270/2014 περί Δημοσίου Λογιστικού «οι εισπράξεις δημοσίων εσόδων που πραγματοποιούνται από τους διαχειριστές ή τους ταμίες των Δ.Ο.Υ., τους ειδικούς ταμίες ή τα πρόσωπα (φυσικά ή νομικά) στα οποία έχει ανατεθεί η είσπραξη καθώς και το περιεχόμενο των χρηματοκιβωτίων των Δ.Ο.Υ. είναι ακατάσχετα».
β) Σύμφωνα με το άρθρο 966 του Αστικού Κώδικα, όπως αυτό έχει ερμηνευτεί από τη θεωρία και κριθεί από την νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων εξαιρούνται της κατάσχεσης ως πράγματα εκτός συναλλαγής, τα πράγματα που εξυπηρετούν δημόσιους σκοπούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα μέσα στέγασης και λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών (μηχανήματα, έπιπλα κ.α. που χρειάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες για τη διεξαγωγή του έργου τους), και ως εκ τούτου είναι ακατάσχετα.
Οι διατάξεις αυτές έχουν τεθεί προκειμένου να μην παρακωλύεται η λειτουργία των Δ.Ο.Υ. ενώ η παραβίασή τους ενέχει σύμφωνα με το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα, τον κίνδυνο διάπραξης ποινικού αδικήματος το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκκληση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων: Μην κατάσχετε τα έσοδα από τις εφορίες!"

Ακροβατώντας στις κόκκινες γραμμές

Εν μέσω αντεγκλήσεων στη Βουλή και με σαφές μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους πιστωτές για το περιεχόμενο της συμφωνίας που είναι διατεθειμένη να υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζεται η διελκυστίνδα Αθήνας-πιστωτών, στη σκιά της απόφασης για ομαδοποίηση των τριών δόσεων του ΔΝΤ και την καταβολή τους σε μία στα τέλη του Ιουνίου.


Για ώρα ευθύνης όλων, αλλά και για συμφωνία που θα απεμπλέξει την κοινωνία και την οικονομία από το υφεσιακό σπιράλ, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, επισημαίνοντας πως «βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία»Για το ζήτημα αυτό, το Ταμείο διεμήνυσε -σύμφωνα με πληροφορίες- πως ουδέποτε συμβούλευσε την Αθήνα να προβεί σε αυτήν την ενέργεια, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «κίνηση με υψηλό ρίσκο» που επηρεάζει τις αγορές. Με αυτόν τον τρόπο, απορρίπτει τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, ο οποίος ανέφερε τα ξημερώματα ενώπιον της ολομέλειας πως «μετά την απόφαση του ΔΝΤ για μεταφορά των πληρωμών στο τέλος του μήνα είναι πλέον σαφές σε όλους, ότι κανείς δεν επιθυμεί τη ρήξη».

Τόσο η ελληνική πλευρά όσο και οι δανειστές παραμένουν πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχουν χαράξει στη διαπραγμάτευση, για την οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως η Αθήνα έχει προβεί ήδη σε υποχωρήσεις. Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως «Η ελληνική κυβέρνηση έχει υπερβεί πολλές κόκκινες γραμμές. Έχει υπαναχωρήσει από πολλές προεκλογικές της υποσχέσεις μόνο και μόνο επειδή διακατέχεται από τη μεγάλη επιθυμία να επιτύχει μια συμφωνία, ώστε να αποκατασταθεί εκ νέου η Ελλάδα ως ένα κανονικό κράτος εντός της Ε.Ε.». 

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της βρίσκονται σε οριακό σημείο, ωστόσο οι διεργασίες στο παρασκήνιο κορυφώνονται. Το Βερολίνο εμμένει στη σκληρή γραμμή του, διαψεύδοντας τα περί προβλήματος στις σχέσεις Μέρκελ-Σόιμπλε.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η συμφωνία περνάει από την αναδιάρθρωση του χρέους και τα χαμηλή πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» τα όσα του παρουσίασε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που τη στηρίζει, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η χρυσή τομή θα βρεθεί. Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του είπε πως στόχος μας δεν είναι να φέρουμε στην ολομέλεια ένα ακόμη μνημόνιο, επισημαίνοντας πως οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης παραμένουν εναρμονισμένες με τη λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου.

Η ομιλία του πρωθυπουργού:

«Αυτό που θέλουμε είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία που θα απεμπλέξει την κοινωνία βάζοντας τέλος στην λιτότητα, αποκαθιστώντας την Δικαιοσύνη και βάζοντας τέλος στο θέμα του χρέους»«Ζήτησα τη σημερινή διαδικασία συζήτησης γιατί θεωρώ ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης και στην πιο κρίσιμη καμπή της. Πρέπει να ενημερωθούν τα κόμματα και ο λαός για το που βρισκόμαστε και που θέλουμε να πάμε. Για αυτό και έχω ξεκαθαρίσει ότι στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από τον λαό. Για αυτόν αγωνιζόμαστε. Αυτό που θέλουμε είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία που θα απεμπλέξει την κοινωνία βάζοντας τέλος στην λιτότητα, αποκαθιστώντας την Δικαιοσύνη και βάζοντας τέλος στο θέμα του χρέους.

Αυτή τη συνολική και ευρωπαϊκή λύση στην κρίση που ταλαιπωρεί την κοινωνία είναι αυτή που χρειαζόμαστε ώστε να κλείσει μια και καλή ο κύκλος της κρίσης που άνοιξε το 2008.

Βεβαίως το μήνυμα είναι ότι η στρατηγική των κρατών που συμμετέχουν είναι μία. Αυτή τη λύση αναζητήσαμε στο Eurogroup, στις συναντήσεις αλλά και στο τεχνικό επίπεδο, σε αυτό του Brussels group. Αυτή την αφοσίωσή μας στην ευρωπαϊκή ιδέα αποδείξαμε έμπρακτα με την κατάθεση της πρότασής μας την προηγούμενη βδομάδα. Η πρόταση αποτέλεσε την έμπρακτη θέση μας για συμβιβασμό. Προσπάθησε να αποτυπώσει τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στο Brussels group. Υπό αυτή την έννοια ήταν μια απόδειξη του σεβασμού μας στη διαπραγμάτευση και στους συνομιλητές μας. 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Αυτή η πρόταση αποτελεί τη βάση για συμφωνία που θα σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που αποδέχονται και οι θεσμοί. Διότι τα υψηλά είναι το πρόσωπο της λιτότητας. Η πρόταση αποτελεί βάση μόνο ως ενιαίο σύνολο, αυτό σημαίνει ότι κάποιες παρεμβάσεις που αναφέρονται δεσμεύουν την κυβέρνηση μόνο με μία προϋπόθεση: Ότι θα υπάρξει αποτελεσματική λύση για την Ελλάδα.

Ας μην γελιόμαστε, το κρίσιμο σημείο δεν είναι μόνο κύκλος της ανατροφοδοτούμενης κρίσης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τερματισμό της λιτότητας και σε συνδυασμό με μια ουσιαστική λύση του προβλήματος βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Μόνο έτσι θα μπορούσε να γίνει η οικονομία αποτελεσματική και να αποτελέσει τη βάση για αγορές και επενδύσεις. Μια ουσιαστική λύση και όχι μια αναφορά υπόσχεσης σε ένα Eurogroup. Διότι διαφορετικά δεν θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της αβεβαιότητας.

«Δεν χρειαζόμαστε μια συμφωνία αλλά μια λύση. Λύση αποτελεσματική που θα τελειώνει τη συζήτηση περί Grexit. Μια λύση που θα βάζει τέλος στην αποτυχημένη πολιτική των εξωπραγματικών πλεονασμάτων και της λιτότητας και θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του χρέους»
Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί που έχουν στρατηγική διαίρεσης αποτελούν μειοψηφία. Ο εθνικός τόπος για μια συμφωνία δεν μπορεί παρά να έχει κοινό σημείο την οικονομική της βιωσιμότητα. Δεν χρειαζόμαστε μια συμφωνία αλλά μια λύση. Λύση αποτελεσματική που θα τελειώνει τη συζήτηση περί Grexit. Μια λύση που θα βάζει τέλος στην αποτυχημένη πολιτική των εξωπραγματικών πλεονασμάτων και της λιτότητας και θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του χρέους.


Η λιτότητα που επιβλήθηκε αποτέλεσε τον πυρήνα μια αποτυχημένης μνημονιακής πολιτικής η οποία αναγνωρίζεται πλέον από όλο τον κόσμο. Και αυτό δεν αφορά μόνο στην απόρριψη του ελληνικού λαού στις εκλογές. Αντικατροπτίζεται στους δείκτες της οικονομίας η οποία δεν ανέκαμψε με τα σκληρά προγράμματα που επεβλήθησαν.

Οφείλω να ομολογήσω ότι η εισήγηση που μου παρέδωσε ο Γιούνκερ στις Βρυξέλλες με εξέπληξε δυσάρεστα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα μας παρέδιδαν πρόταση που δεν θα λάμβανε υπόψιν τις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group.

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι από κάποιους η στάση της κυβέρνησης θα εκλαμβανόταν ως αδυναμία. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μετά από 5 χρόνια θα βρισκόταν βουλευτής που θα μπορούσε να ψηφίσει κατάργηση του ΕΚΑΣ ή άυξηση 10 κατά μονάδες στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Δυστυχώς οι προτάσεις των Θεσμών είναι μη ρεαλιστικές και αποτελούν οπισθοχώρηση από το κοινό έδαφος των διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συναινέσει σε παράλογες προτάσεις μέσα από τις οποίες ότι κερδίζεται από τη μείωση πλεονασμάτων επιστρέφει από το παράθυρο. 

Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η πρόταση αποτέλεσε ένα κακό διαπραγματευτικό τρικ και σύντομα θα αποσυρθεί. Θεωρώ καθήκον μου προτού πάρω οριστικές αποφάσεις να ακούσω με προσοχή τις θέσεις των κομμάτων. Την γνώμη της αντιπολίτευσης με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και με το χέρι στην καρδιά. Αν μας καλείτε να αποδεχτούμε την πρόταση ή αν συντάσσεστε εναντίον.

Και αυτό γιατί ασκήσατε το προηγούμενο διάστημα δριμεία κριτική γιατί δεν υπογράφουμε την συμφωνία και περνάει ο χρόνος. Τώρα που γνωρίζετε τι μας ζητάνε σας ζητώ να ξεκαθαρίσετε αν αποδέχεστε ή αν όχι τη συμφωνία.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση έχουμε εξυπηρετήσει υποχρεώσεις ύψους περίπου 7,5 δις ευρώ παρά τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμός που επελέγη. Από τον Δεκέμβριο δεν έχει εκταμιευθεί καμία δόση.

Δεν πρόκειται απλώς για νομικό ζήτημα. Πρόκειται για ζήτημα που εγείρει ερωτηματικά για το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης. Σίγουρα πολλοί στην Ευρώπη δεν νιώθουν περήφανοι για αυτή την τακτική. Πρέπει να αποδείξουν ότι δουλεύουν για την εξεύρεση λύσης, όχι για να υποτάξουν έναν λαό γιατί αν το κάνουν για αυτό να ξέρουν ότι θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Και αυτό δεν είναι απειλή αλλά απλή διαπίστωση που δεν χρειάζεται κανείς να μελετήσει τις δημοσκοπήσεις για να καταλάβει, αρκεί να μιλήσει με τους ανθρώπους δίπλα του. Σε κάθε χωριό, σε κάθε παρέα που συζητά για τις εξελίξεις και μας ζητά να μην υποχωρήσουμε και να μην υποκύψουμε στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών.

«Με όλα αυτά τελικά είμαστε κοντά σε συμφωνία; Παρά το μεγάλο πισωγύρισμα της προχθεσινής ημέρας, πιστεύω ότι τώρα είμαστε περισσότερο κοντά παρά ποτέ. Είναι πλεόν σαφές ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό πλαίσιο λύσης και δεν στέκεται με αδιαφορία στους κανόνες που διέπουν τη νομισματική ένωση»Με όλα αυτά τελικά είμαστε κοντά σε συμφωνία; Παρά το μεγάλο πισωγύρισμα της προχθεσινής ημέρας, πιστεύω ότι τώρα είμαστε περισσότερο κοντά παρά ποτέ. Είναι πλεόν σαφές ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό πλαίσιο λύσης και δεν στέκεται με αδιαφορία στους κανόνες που διέπουν τη νομισματική ένωση. Δεύτερον και σημαντικότερον, γιατί παρά τις αντίθετες προβλέψεις και τις αντίξοες συνθήκες, αντέξαμε να διαπραγματευόμαστε όρθιοι και με ασφάλεια για τον ελλληνικό λαό και πλέονν μετά και τη χθεσινή απόφαση για τη μεταφορά των πληρωμών του ΔΝΤ στο τέλος του μήνα, είναι πλέον σαφές προς όλους ότι κανείς δεν επιθυμεί τη ρήξη. Ο χρόνος δεν λιγοστεύει μόνο για μας αλλά για όλους. Να μην βιάζονται κάποιοι να βγάλουν συμπεράσματα. Όσο θα γίνεται περισσότερο από σαφές ότι το ελληνικό ζήτημα αφορά και την ευρωζώνη και την προοπτική της, σε ότι αφορά το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, τόσο θα μεγαλώνουν οι πιθανότητες οι εταίροι να προσχωρήσουν στην πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά.

Η στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν γίνει ήδη αποδεκτά και έχουν μειώσει τον λογαριασμό για τον ελληνικό λαό κατά 8 δις για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Δεύτερον, αναδιάρθρωση του χρέους. Τρίτον, προστασία των συντάξεων και του μισθού. Τέταρτον, αναδιανομή εισοδημάτων προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Θα χρειαστεί να υπάρξει αύξηση των εσόδων. Το θέμα είναι ποιος θα συνεχίζει αν πληρώνει. Πέμπτον, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Σε διαβούλευση με τον ILO, είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε την τελική πρόταση για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων. Έκτον, ένα ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα που θα δημιουργήσει θετικό σοκ στην οικονομία.

Η προσπάθεια μας θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες θα ακουστούν πολλά. Χρειάζεται συμφωνία, κοινωνική και πολιτική στήριξη για το καλύτερο αποτέλεσμα. Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για όλους. Σας καλώ να στηρίξετε με ειλικρίνεια την εθνική προσπάθεια αφήνοντας την γραμμή της κινδυνολογίας.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον λαό ότι θα πρέπει να είναι ήσυχος γιατί η αντοχή μας σύντομα θα φέρει καρπούς. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα του λαού να ζήσει με αξιοπρέπεια και συνθήκες ελπίδας. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε». 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακροβατώντας στις κόκκινες γραμμές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news