facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

OΓΑ: Στις 5 Ιουνίου θα πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα σε 250 δικαιούχους

Με ανακοίνωση του ο ΟΓΑ διευκρινίζει επ’ ακριβώς πότε θα γίνει πληρωμή εκκρεμών αιτήσεων δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων ετών 2013 και 2014, μετά το θέμα που προέκυψε από την πληρωμή μέρους αυτών την Πέμπτη 28 Μαΐου:

α) Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα σε 250 δικαιούχους, που τους επιδικάστηκαν με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ περίπου.

β) Οι λοιπές εκκρεμείς αιτήσεις δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων για τα έτη 2013 και 2014, θα πληρωθούν μαζί με τα Οικογενειακά Επιδόματα του Β’ τριμήνου 2015, το δεύτερο 15θήμερο του Ιουλίου 2015.

Ο Οργανισμός σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα ποσά των δικαιούχων των εκκρεμών αιτήσεων ετών 2013 και 2014 να καταβληθούν εντός του μηνός Ιουνίου.

γ) Για την σωστή πληροφόρηση των δικαιούχων εκκρεμών αιτήσεων οικογενειακών επιδομάτων των ετών 2013 και 2014, σε ότι αφορά την ημερομηνία 28 Μαΐου 2015, που είχε οριστεί από την προηγούμενη Διοίκηση του Οργανισμού ως ημερομηνία πληρωμής, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

«Tο Ελληνικό δημόσιο προγραμματίζει τις πληρωμές του και ειδικά όταν αυτές είναι έκτακτες και εμβόλιμες, ακολουθώντας την εξής διαδικασία: υποβολή αιτήματος για χρηματοδότηση, έγκριση του ποσού και ανακοίνωση της ημερομηνίας πληρωμής. Δυστυχώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ακολουθήθηκε η ανωτέρω διαδικασία. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η έγκριση του ποσού στις 5/05/2015 και ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ημερομηνία πληρωμής η 28η Μαΐου 2015, χωρίς να έχει εξασφαλισθεί η έγκριση του ποσού.

Ο νέος Διοικητής του ΟΓΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης, διαβεβαιώνει τους δικαιούχους όλων των παροχών του Οργανισμού ότι δεν πρόκειται να παρουσιαστούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα δυσλειτουργίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "OΓΑ: Στις 5 Ιουνίου θα πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα σε 250 δικαιούχους"

Αυστραλιανή ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιεί για πιθανό τραπεζικό πρόβλημα στην Ελλάδα

Προειδοποίηση στους Αυστραλούς που προτίθενται να επισκεφτούν στην Ελλάδα πως υπάρχει «πιθανότητα» μεγάλου περιορισμού των τραπεζικών υπηρεσιών με, «πολύ μικρή προειδοποίηση», στέλνει η κυβέρνηση της Αυστραλίας, με ανανεωμένη ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ταξιδιωτική οδηγία επισημαίνεται πως κατά την παραμονή τους στη χώρα μας οι αυστραλοί πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον δυο μέσα πληρωμής, όπως μετρητά, χρεωστικές και πιστωτές κάρτες. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουν αρκετά χρήματα ώστε να καλύψουν τυχόν έκτακτες ανάγκες ή απροσδόκητες καθυστερήσεις.

Σε άλλα σημεία, το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει επίσης πως στις ελληνικές πόλεις υπάρχει ενδεχόμενο διαδηλώσεων ή πορειών «με μικρή προειδοποίηση», και τονίζει πως οι αυστραλοί πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καθώς υπάρχει πιθανότητα βίας.

Ως σημεία πιθανών ταραχών αναφέρονται συγκεκριμένα οι περιοχές του Συντάγματος, του Μοναστηρακίου, της Ομόνοιας και των Εξαρχείων.

Τέλος, στην οδηγία αναφέρεται πως απεργίες που επηρεάζουν τα μέσα μεταφοράς είναι «τακτικό» φαινόμενο στην Ελλάδα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστραλιανή ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιεί για πιθανό τραπεζικό πρόβλημα στην Ελλάδα "

Αλβανός ΥΠΕΞ: Μειωμένη επικοινωνία με την Ελλάδα αφότου ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι δήλωσε ότι «η εντατική επικοινωνία με την Αθήνα έχει μειωθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Η Αλβανία και η Ελλάδα γνωρίζουν ότι μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου μπορεί να επιλύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας, και όχι μέσω της διπλωματίας του μεγαφώνου» πρόσθεσε ο κ. Μπουσάτι.

Όσον αφορά το ζήτημα που οξύνει συνεχώς τις σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, τα θαλάσσια σύνορα, ο Μπουσάτι δήλωσε «Είναι ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο».

«Μια λύση είναι να αρχίσουν διαπραγματεύσεις από την αρχή, λαμβάνοντας υπόψιν τις κόκκινες γραμμές που έχει ορίσει το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Όμως άλλο τόσο ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να βασιστούμε στα μέσα που προσφέρει το διεθνές δίκαιο και στο δικαστικό προηγούμενο, ακόμη και στην περιοχή μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας.

Ο Μπουσάτι απάντησε στις επικρίσεις για "ερασιτεχνική διπλωματία" του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, που επιδεινώνει συνεχώς τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες.

«Μπορώ να πω πως η εξωτερική πολιτική της Αλβανίας χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, κονστρουκτιβισμό, δυναμισμό και τη διατήρηση ισορροπιών», δήλωσε ο Ντιτμίρ Μπουσάτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό κανάλι Top Channel, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του "Οικονομικού Φόρουμ της Βιέννης" στα Τίρανα



himara
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανός ΥΠΕΞ: Μειωμένη επικοινωνία με την Ελλάδα αφότου ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ"

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS προανήγγειλε ο Λαφαζάνης

Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη ρωσική στήριξη στο αίτημα, που ετοιμάζεται και κατά πάσα πιθανότητα θα καταθέσει, για να συμμετάσχει στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Κατά τη συνάντησή μου με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ εξασφαλίσαμε την αποφασιστική ρωσική συμβολή και στήριξη στο αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. Το σχετικό τίμημα για τη συμμετοχή της Ελλάδας, ως ένα από τα πρώτα μέλη της Τράπεζας, θα είναι συμβολικό και θα μπορεί να καταβληθεί με δόσεις, ενώ αμέσως μετά τη συγκρότηση και λειτουργία της θα μπορεί να δεχθεί χρηματοδοτική αναπτυξιακή στήριξη», είπε ο Π.Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας ότι συζητήθηκαν μάλιστα και τεχνικές λεπτομέρειες, σχετικά με το πώς θα πρέπει να υποβληθεί το αίτημα, για να γίνει δεκτό, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις εντός της ελληνικής κυβέρνησης.

Με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό προχώρησε και η συζήτηση για την πιστωτική διευκόλυνση, που θα παράσχουν οι ρωσικές τράπεζες στην ελληνική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει να διεκπεραιώσει το έργο της κατασκευής του νέου αγωγού φυσικού αερίου, που θα διέρχεται από την Ελλάδα. «Η αποπληρωμή του δανείου, που θα παράσχουν οι ρωσικές τράπεζες, θα γίνει από τα κέρδη κατά τη λειτουργία του αγωγού και αυτή η διευκόλυνση δεν σχετίζεται με τα δάνεια ή την οικονομική βοήθεια μεταξύ κρατών», στην οποία είχε αναφερθεί ο κ. Στορτσάκ πρόσφατα, χαρακτηρίζοντας απίθανο να μπορεί να παραχωρηθεί, λόγω των δανειακών δεσμεύσεων της Ελλάδας έναντι των πιστωτών της.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Λαφαζάνης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (18-20 Ιουνίου) και σε αυτήν θα συμμετέχει και ο ίδιος, για να συμμετάσχει στις συζητήσεις των ενεργειακών ζητημάτων. Θα είναι η πρώτη φορά, που η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με τόσο μεγάλη αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων, γεγονός, που είναι σημαντικό και από οικονομική και από πολιτική άποψη, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού σε Ρώσους δημοσιογράφους.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ δεν απέκλεισε κατά τις εργασίες του Φόρουμ να υπογραφεί και το διμερές μνημόνιο για την κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου στη θέση του South Stream.
Ρωσία και Ελλάδα, κατά το πρακτορείο RIA-Novosti, επεξεργάζονται το πρωτόκολλο για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στο έδαφος της ΕΕ, με επόμενο σταθμό την ΠΓΔΜ.
«Ακόμη δεν συζητήσαμε πώς ακριβώς θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο του αγωγού, αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι το κατά προσέγγιση κόστος του αγωγού θα είναι περίπου 2 δισ. ευρώ και η κατασκευή του θα δημιουργήσει περίπου 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας, γεγονός πολύ σημαντικό για τη χώρα μας, που υποφέρει από υψηλό επίπεδο ανεργίας», είπε ο Π.Λαφαζάνης στο ρωσικό πρακτορείο.
Παραλλήλως, δε, με τις κατασκευαστικές εργασίες, θα πραγματοποιηθούν και συνοδευτικές εργασίες ή δραστηριότητες και θα υπάρξει περαιτέρω ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ στην τελική ευθεία βρίσκεται και η διακρατική συμφωνία για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου, Turkish και εν συνεχεία Greek Stream, η οποία θα υπογραφεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ μετέβη αυθημερόν και στην Αγία Πετρούπολη, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, εκτιμώντας ότι η ατμόσφαιρα των συνομιλιών ήταν πολύ θετική, «επομένως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υπογραφή του διμερούς μνημονίου».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS προανήγγειλε ο Λαφαζάνης "

Σακοράφα για επιλογή Παναρίτη: Ε, όχι! Αυτό ξεπερνά τα όρια

Την κάθετη αντίρρησή της στην επιλογή της Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, εκφράζει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.

Στον λογαριασμό της στο Twitter η κυρία Σακοράφα, λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστή η σχετική απόφαση, έγραψε: «Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια».



«Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο», έγραψε λίγο αργότερα η κυρία Σακοράφα.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σακοράφα για επιλογή Παναρίτη: Ε, όχι! Αυτό ξεπερνά τα όρια"

Νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ η Έλενα Παναρίτη

Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναλαμβάνει η κυρία Έλενα Παναρίτη, η οποία αντικαθιστά τον κ. Θάνο Κατσάμπα, τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί για την μακρόχρονη συνεισφορά του στο Ταμείο.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από Αναπληρωματικό Εκτελεστικό Διευθυντή υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή που διορίζει η Ιταλία η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο.

Η κυρία Παναρίτη έχει θητεύσει στην Παγκόσμια Τράπεζα (τον έτερο θεσμό που ιδρύθηκε μαζί με το ΔΝΤ στο Μπρέτον Γουντς το 1944), έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διαπραγματεύσεις, δίδαξε σε Αμερικανικά πανεπιστήμια και διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας την περίοδο 2009-2012.

Στη σχετική του ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ακόμη ότι η κυρία Παναρίτη το 2012 άσκησε έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκούσαν οι τότε κυβερνήσεις, αν και βουλευτής της Συμπολίτευσης, ενώ από την 26η Ιανουαρίου συνεισφέρει στην διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.

Το υπουργείο σημειώνει ακόμη ότι η επιλογή της κυρίας Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η απόφαση διορισμού της Ελενας Παναρίτη δεν ήταν ομόφωνη, καθώς διαφώνησε και δεν υπερψήφισε την πρόταση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ η Έλενα Παναρίτη"

«Φτιάχνει» το κλίμα στο Brussels Group

«Ελάχιστα» είναι τα στοιχεία που απομένουν για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, δηλώνει την Παρασκευή αξιωματούχος των Βρυξελλών, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαπιστώνεται έτσι μια θετική αλλαγή από την πλευρά των εταίρων που μέχρι σήμερα αναφέρονταν αποκλειστικά στο κενό μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και εστίαζαν στα σημαντικά βήματα που έπρεπε να γίνουν, ώστε να θεωρηθεί πως είμαστε κοντά σε συμφωνία, ενώ χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις πως δεν κατανοείται η αισιοδοξία που εκφράζει η ελληνική πλευρά.

Παρά την δήλωση πως «απομένουν ελάχιστα στοιχεία στα οποία πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να υπάρξει συμφωνία», που αποδίδεται σε πηγές των Βρυξελλών, οι εταίροι παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά στα ανοιχτά ακόμα ζητήματα, που δεν είναι άλλα από τα θέματα φορολογίας των ακινήτων και το ύψος των συντελεστών του ΦΠΑ.

Ο ΕΝΦΙΑ, που φέρεται τελικά να διατηρείται τουλάχιστον και για το 2015, αλλά και οι συντελεστές του ΦΠΑ, αν θα είναι δύο ή τρεις και ποια προιόντα θα ενταχθούν στο χαμηλό συντελεστή απασχολούν τις συζητήσεις στο Brussels Group που συνεχίζονται και το Σάββατο.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, που μετέδωσε πρώτη την πληροφορία, παρέμβαση ώστε να υπάρξει πρόοδος και να κλείσει η συμφωνία, έκανε την Παρασκευή η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, η οποία, σε μια προσπάθεια να κλείσει επιτέλους η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών, φέρεται να είπε «αρκετά».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της El Mundo στις Βρυξέλλες, που επικαλείται καλά πληροφορημένη πηγή που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων, οι «υπουργοί Οικονομικών ήδη λαμβάνουν το σχετικό μήνυμα από τους επικεφαλής των κυβερνήσεών τους, ώστε να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, κατά τρόπο επιτυχή κι εντός των προσεχών ημερών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φτιάχνει» το κλίμα στο Brussels Group"

Σφοδρή κριτική ΔΝΤ στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ

Έντονη κριτική στο σύστημα δημοσιονομικής εποπτείας και πειθαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ασκεί με νέα έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταίρων και της Ελλάδας.

Το ΔΝΤ σημειώνει πως οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας έχουν γίνει πλέον υπερβολικά πολύπλοκοι και δύσχρηστοι, επισημαίνοντας μάλιστα ότι παρά τις κοινοτικές συμφωνίες υπάρχει χρόνιο πρόβλημα καταπάτησης των δημοσιονομικών στόχων που θέτει το Σύμφωνο.

Το Ταμείο αναφέρει χαρακτηριστικά πως «περίπου οι μισές» χώρες-μέλη της Ε.Ε. έχουν χάσει το στόχο για το δημόσιο χρέος (έως 60% του ΑΕΠ) «πάνω από τις μισές» χρονιές από το 1999, ενώ στο σύνολό της η ευρωζώνη έχει χάσει το στόχο καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας 16ετίας.

Ανεφάρμοστος, αλλά σε μικρότερο βαθμό, έχει υπάρξει και ο στόχος για έλλειμμα έως 3% του ΑΕΠ, με χαρακτηριστικά παραδείγματα κατ’ επανάληψη παραβατών την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Το ΔΝΤ υπογραμμίζει πως οι υφιστάμενοι δημοσιονομικοί στόχοι που ορίζει το Σύμφωνο δεν βγάζουν οικονομικό νόημα, εξηγώντας χαρακτηριστικά πως έλλειμμα 3% και χρέος 60% του ΑΕΠ προϋποθέτουν ανάπτυξη περίπου 5%.

Το Ταμείο συστήνει μια πιο απλή προσέγγιση στο ζήτημα και προτείνει την υιοθέτηση της αναλογίας χρέος προς ΑΕΠ ως τη μοναδική «δημοσιονομική άγκυρα» γύρω από την οποία θα περιστρέφονται οι υπόλοιπες αποφάσεις για τις δαπάνες και την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως η μετάβαση σε ένα απλούστερο μοντέλο θα χρειαστεί χρόνο και ίσως απαιτήσει ακόμα και αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες, όμως αυτό ίσως αποτελεί «την καλύτερη απάντηση στον αυξανόμενο σκεπτικισμό για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Ολόκληρη η έκθεση ΕΔΩ

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφοδρή κριτική ΔΝΤ στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ"

Τέλος ταξινόμησης βάσει αξίας και όχι κυβικών

Ανταλλαγή απόψεων για τις αλλαγές στο καθεστώς φορολογίας των καινούργιων ΙΧ αυτοκινήτων, είχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και η αναπληρωτής υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων. Οι αλλαγές θα πάρουν πολύ χρόνο για να οριστικοποιηθούν και οι όποιες αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο και ύστερα.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου προσήλθαν στη συνάντηση με εμφανή ανησυχία, καθώς στα τελευταία 5 χρόνια έχουν υπάρξει πάνω από 38 αλλαγές-ανατροπές στην φορολογία των αυτοκινήτων.
Μετά τη συνάντηση που διήρκεσε δύο ώρες, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΣΕΕΑΕ κ.Γιώργος Βασιλάκης δήλωσε πως pr;epei na breue;i φόρμουλα με στόχο και να υπάρξει αύξηση των κρατικών εσόδων, αλλά και για να τονωθεί ο κλάδος των πωλήσεων.
«Οι αλλαγές αργούν, αναφέρθηκε ότι μπορεί να πάνε από Σεπτέμβριο» δήλωσε ο κ.Βασιλάκης και τόνισε πως το νέο σύστημα θα είναι πιο δίκαιο, αφού το τέλος ταξινόμησης θα υπολογίζεται βάσει της λιανικής αξίας προ φόρων και όχι βάσει κυβικών.
Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνουν περισσότερα τα αυτοκίνητα βάσει της αξίας τους, αφού αφαιρεθούν ο ΦΠΑ, το τέλος ταξινόμησης και το περιθώριο κέρδους των πωλητών.
«Στόχος είναι η άρση αδικιών, άλλα αυτοκίνητα θα ελαφρυνθούν και άλλα θα επιβαρυνθούν, δεν θα ακριβύνουν ούτε θα φθηνύνουν τα αυτοκίνητα» είπε ο κ.Βασιλάκης.
Απόσυρση
Πολύ συγκρατημένος εμφανίστηκε ο κύριος Βασιλάκης και για την πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του κινήτρου της απόσυρσης. «Δεν μας κάνει χαρούμενους, αλλά θα αντικατασταθεί από μία επιδότηση» για τα χαμηλού κυβισμού αυτοκίνητα, τόνισε.
Τέλη
Από τη συζήτηση με τον κύριο Βαρουφάκη, προκύπτει ότι θα υπάρξει ένα υβριδικό σύστημα φορολόγησης στα μεταχειρισμένα και στα παλαιά αυτοκίνητα, που θα λαμβάνει υπ' όψιν και τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες.
Ωστόσο ο κύριος Βασιλάκης δήλωσε πως δεν ετέθη θέμα επιβολή φόρου στα πετρελαιοκίνητα, ούτε συζητήθηκε το ενδεχόμενο αύξησης των τελών κυκλοφορίας.
Με το ισχύον σύστημα όμως, το δημόσιο χάνει έσοδα επειδή οι ιδιοκτήτες οχημάτων μεγάλου κυβισμού κατέθεσαν μαζικά τις πινακίδες τους.
Όπως τόνισε, το σύστημα τελών βάσει ρύπων είναι καινούργιο, άλλαξε πριν 3 χρόνια, δεν ετέθη προς συζήτηση τέτοιο θέμα.
Υποστήριξε πάντως ότι οι έλεγχοι ΚΤΕΟ θα βοηθήσουν στις πωλήσεις καινούργιων ΙΧ, όπως και η επιβάρυνση στα οχήματα παλαιότητας.
newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος ταξινόμησης βάσει αξίας και όχι κυβικών"

Προσωρινή λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Ύστερα από ένα μακρύ χρονικό διάστημα οι κάτοικοι στη Λήμνο αλλά κυρίως του Αγίου Ευστρατίου αναμένεται να ξαναδούν πλοίο στο λιμάνι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Express Πήγασος» της Hellenic Seaways θα αναλάβει πιθανότατα την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δυο νησιών με το Λαύριο, έπειτα και τη θετική γνωμοδότηση που έδωσε την Παρασκευή το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), το οποίο συνεδρίασε στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας αναμένεται τώρα να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της γραμμής στη συγκεκριμένη εταιρεία, με μια μικρή αλλαγή στη σύμβαση, η οποία ωστόσο θα έχει το ίδιο μίσθωμα. Η ανάθεση θα αφορά συγκεκριμένη περίοδο, ενώ θα υπάρξει νέος διαγωνισμός για την κάλυψή της σε ετήσια βάση.

Μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Λαύριο κάλυπτε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ταξιάρχης» της εταιρείας Σι Λινκ Φέρρις, την οποία κήρυξε έκπτωτη από τη γραμμή ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, καθώς είχε να εκτελέσει δρομολόγιο από τις 27 Απριλίου 2015.

Εκπρόσωπος της εταιρείας «Αιγαίον Πέλαγος» ζήτησε κάλυψη του δρομολογίου με το επιβατηγό οχηματατωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» σε περίπου 10 ημέρες, αλλά τα μέλη του ΣΑΣ απέρριψαν την πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Express Πήγασος» αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του από το Λαύριο τρεις φορές την εβδομάδα, πιθανότατα από την ερχόμενη Πέμπτη.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσωρινή λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου"

Τσακνής: 11 Ιουνίου η ΕΡΤ θα λειτουργεί

Έως τις 11 Ιουνίου η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει. Αυτή φαίνεται πως είναι η τελευταία εξέλιξη στο πολύκροτο «σίριαλ» επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, που μπαίνει στην τελεική ευθεία.

Αυτό άλλωστε δήλωσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, σε συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρη Κουμπιά και Γιώργο Σαββίδη, προσθέτοντας ότι για τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα προγραμματιστούν και εορταστικές εκδηλώσεις.

Ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες για τη στελέχωση της ΕΡΤ, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά τις σχετικές εισηγήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων επαναφοράς των εργαζομένων.

Ο κ. Τσακνής επανέλαβε τη βούληση που εξέφρασε και στην Επιτροπή της Βουλής για επαναλειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών, μετά την αναδιοργάνωσή τους.

Σε ό,τι αφορά στις αμοιβές, αποσαφήνισε ότι αυτές θα υπολογιστούν με βάση την ΚΥΑ του 2013 και την προϋπηρεσία όσων εργάζονταν στην ΕΡΤ, με αναγνώριση και της περιόδου του «μαύρου».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακνής: 11 Ιουνίου η ΕΡΤ θα λειτουργεί"

Σταθάκης: Θα πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου – Μονόδρομος η συμφωνία

«H επίτευξη της συμφωνίας είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα» τονίζει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, σημειώνοντας ότι «σε αντίθετη περίπτωση, κυρίως η Ελλάδα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπουν σε αχαρτογράφητα νερά που κανείς δεν επιθυμεί».

Οπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Σταθάκης αναφέρει πως η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου θα πληρωθεί, τονίζοντας πως «η χώρα εκπληρώνει την εξυπηρέτηση των εξωτερικών δανείων της με εσωτερικούς πόρους εδώ, και ένα ολόκληρο χρόνο -το ίδιο θα γίνει και αυτή την φορά...» και μιλά για αύξηση 1 δισ. των εσόδων του ΦΠΑ η οποία «μπορεί να είναι και αναδιανεμητική».

Επίσης, κάνει λόγο για ενιαία συμφωνία που θα αφορά το σύνολο των μέτρων για το 2015 και το 2016, καθώς και τον τρόπο που θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό σε συνδυασμό με το θέμα του χρέους. Τονίζει πως «σε καμία περίπτωση δεν θα προβλέπει νέο δάνειο, ούτε νέο μνημόνιο -θα είναι μια συμφωνία χωρίς νέα συνθήκη και νέα υφεσιακά μέτρα» και αναγνωρίζει ότι «το βασικό στοιχείο για την αποφυγή νέας δανειακής σύμβασης είναι η ρύθμιση του χρέους με τρόπο που να απομειώνει τις δανειακές ανάγκες, ειδικά για την περίοδο 2015-2022 και να το καθιστά μεσοπρόθεσμα βιώσιμο».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθάκης: Θα πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου – Μονόδρομος η συμφωνία "

Θεοδωράκης: Αναπόφευκτες οι κάλπες εντός του 2015

Αναπόφευκτες θεωρει τις εκλογές και μάλιστα εντός του έτους ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι κάλπες εντός του 2015 είναι αναπόφευκτες» δηλώνει στην εφημερίδα Realnews εκτιμώντας, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει πολιτική επανεκκίνηση.

«Οι πρώτες επιλογές προσώπων του Αλέξη Τσίπρα υπήρξαν λαθεμένες και θα επιχειρήσει, μηδενίζοντας το κοντέρ, να τις επανορθώσει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: Αναπόφευκτες οι κάλπες εντός του 2015"

Ανεστάλη η απεργία: Κανονικά οι πτήσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης 48ωρης απεργίας για το διήμερο της Κυριακής 31 Μαΐου και Δευτέρας 1 Ιουνίου.

«Όπως δημόσια τοποθετήθηκε ο κ. υπουργός, υπάρχει πράγματι οικονομική ασφυξία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων, τα οποία αφορούσαν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας. Δήλωσε δε ότι θα παρέμβει προς το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευχέρεια στη ροή των χρημάτων προς την ΥΠΑ, όπως ούτως η άλλως πρέπει να συμβαίνει για όλα της τα έσοδα που προέρχονται από την υπέρπτηση και τα τέλη αεροδρομίων, σύμφωνα με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την ανταποδοτικότητα των τελών αυτών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥΠΑ και προσθέτει:

«Όσον αφορά δε στην άμεση αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων, θα διατεθούν 9 εκατ. ευρώ περίπου, για συντηρήσεις και αντικατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικών και ηλεκτομηχανολογικών. Μετά τα παραπάνω με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και στο επιβατικό κοινό και αφουγκραζόμενοι την ανησυχία όλων των παραγόντων του τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών, αναστέλλουμε την προκηρυχθείσα 48ωρη απεργία για 31/5 και 1/6/15, σαν ένα ελάχιστο δείγμα γραφής των εργαζομένων στην ΥΠΑ. Περιμένουμε από τον κ. υπουργό να συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο με την Ομοσπονδία και να μη μας διαψεύσει, σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Δημόσιας ΥΠΑ και των κρατικών αεροδρομίων, για το καλό της χώρας και της εθνικής οικονομίας και μόνο» καταλήγει η ανακοίνωση.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεστάλη η απεργία: Κανονικά οι πτήσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος"

ΕΕ/ΔΝΤ: Μην «παίξετε» με τις πληρωμές του Ιουνίου

Αυστηρή προειδοποίηση αναμένεται να στείλουν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση να μην «παίξει» με τις πληρωμές του ΔΝΤ τον Ιούνιο που συνολικά φθάνουν τα 1,55 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Euro2day.gr, η εμπλοκή του ΔΝΤ σκληραίνει πολύ την διαπραγματευτική στάση των δανειστών και εκφράζονται φόβοι ότι μια «απειλή» για μη πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ μπορεί να ξαναπέσει από την ελληνική πλευρά ως διαπραγματευτικό όπλο.
Στις 11 Μαίου, σύμφωνα με κορυφαία πηγή του Ευρωσυστήματος, η Ελλάδα «βρέθηκε ένα βήμα πριν το default».
«Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε η λύση του ειδικού λογαριασμού του ΔΝΤ για να πληρωθεί η δόση των 720 εκατομμυρίων, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος δεν έδινε το πράσινο φως για να πληρωθεί η δόση», αναφέρει η πηγή.
Η εντολή για την πληρωμή δόθηκε το απόγευμα της 11ης Μαϊου και ενώ συνεδρίαζε το Eurogroup στις Βρυξέλλες που όμως είχε πρώτα διαμηνύσει ότι δεν επρόκειτο να εγκρίνει τα ελληνικά αιτήματα.

Τι προηγήθηκε;

Στις 8 Μαίου, ο πρωθυπουργός έστειλε εμπιστευτική επιστολή στις ηγεσίες της ΕΚΤ, ΔΝΤ, Κομισιόν και Eurogroup προειδοποιώντας τους ότι δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ στις 12 Μαίου εάν δεν ικανοποιηθεί η απαίτηση να αυξηθεί το όριο των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων.
Στην τρισέλιδη επιστολή, (είναι στη διάθεση του Euro2day.gr και μέρος της μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου) λέει επί λέξη:
«Θα ήθελα ιδιαίτερα να υπογραμμίσω το πρώτο σημείο (α) και να ξεκαθαρίσω ότι συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την Ελλάδα ώστε να εκπληρώσει την ερχόμενη πληρωμή των 720 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 12 Μαΐου χωρίς καθυστέρηση. Εάν δεν ληφθεί αυτή η απόφαση, θα είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να αναβάλουμε την πληρωμή αυτή μέχρι του χρονικού σημείου, όπου θα βρούμε επαρκείς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς για να εξυπηρετήσουμε το χρέος μας».
Το αίτημα (α), σύμφωνα με τον Τσίπρα, ήταν να «αυξηθεί το όριο των 15 δισ. ευρώ στη χρηματοδότηση από τις ελληνικές τράπεζες μέσω της έκδοσης κρατικών έντοκων γραμματίων ή/και η επαναφορά του προηγούμενου waiver και η εξασφάλιση της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ».
Ακολούθως καταγράφει και άλλα αιτήματα: «το Eurogroup να παράσχει συγκεκριμένους όρους, η εκπλήρωση των οποίων θα έκανε δυνατή την τελική εκταμίευση των 7,32 δισ. ευρώ, την άμεση έναρξη της διαδικασίας για την επιστροφή των 1,9 δισ. των κερδών που σχετίζονται με τα ομόλογα που παρακρατούνται από την ΕΚΤ και τα αντίστοιχα 550 εκατ. ευρώ που παρακρατούνται από τις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης και την επιστροφή των 1,185 δισ. ευρώ που ανήκουν στην Ελλάδα, τα οποία σχετίζονται με το ΤΧΣ».
Yψηλόβαθμες πηγές της ΕΕ, μας ανέφεραν ότι ο μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας της 11ης Μαίου, και ενώ τα χρήματα βρέθηκαν, ο πρωθυπουργός δεν είχε αποφασίσει εάν θα πλήρωνε το ΔΝΤ, καθώς είχε ενημερωθεί ότι το Eurogroup δεν θα έκανε δεκτά τα ελληνικά αιτήματα.
Η πληρωμή έγινε μετά από πιέσεις προς τον κ. Τσίπρα και αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις μέσω τηλεφώνου με την ηγεσία της ΕΚΤ και της Κομισιόν, ότι μια τέτοια κίνηση που θα έφερνε ένα default, πιθανότατα να ενεργοποιούσε τον ΕΣΜ (θα είχε τη δυνατότητα να κάνει απαιτητό το σύνολο των δανείων που έδωσε) αλλά και την ΕΚΤ που θα μπορούσε να αυξήσει τους περιορισμούς στη ρευστότητα, προκαλώντας απρόβλεπτες συνέπειες.
Σε κίνηση καλής θέλησης προς τους δανειστές αλλά και το Eurogroup εκείνης της μέρας, ο πρωθυπουργός έδωσε την εντολή να γίνει η πληρωμή. Υπενθυμίζουμε ότι τότε ο κ. Σόιμπλε έκανε μια περίεργη δήλωση περί «ξαφνικής χρεωκοπίας της Ελλάδος».

Τι γίνεται σήμερα

Γερμανικές πηγές αναφέρουν ότι η χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Τσίπρα- Ολάντ - Μέρκελ κινήθηκε σε αυστηρούς τόνους από γερμανικής πλευράς με την προτροπή η Ελλάδα να κάνει περαιτέρω υποχωρήσεις για να βρεθεί λύση, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα για μη εμπλοκή του ΔΝΤ στο staff level agreement.
Μετριοπαθείς κύκλοι ωστόσο εντός της Κομισιόν και της ΕΚΤ εκφράζουν φόβους ότι η αυστηρή στάση του ΔΝΤ, ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό ίσως ωθήσει την ελληνική πλευρά σε μια απειλή τύπου Μαίου, να συνδέσει δηλαδή τις πληρωμές του Ιουνίου με την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Παράγοντας του ευρω-συστήματος προειδοποιεί για την επικινδυνότητα μιας τέτοιας επιλογής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, εκτός του ότι συγκεκριμένοι κύκλοι σπρώχνουν προς αυτή την κατεύθυνση, οι δανειστές «might call the bluff».
To ΕuroWorking Group, που συνεδρίασε χθες, διαπίστωσε ανακολουθία μεταξύ αυτών που συζητούνται στο Brussels Group μεταξύ των δύο πλευρών και των προτάσεων που τελικά καταθέτει η ελληνική πλευρά. Το Brussels Group έχει ήδη δώσει τις προτάσεις του στην Ελληνικές αρχές τις οποίες ξεκαθάρισε μια προς μια ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ στη συνέντευξη του.
Όταν όμως φθάνουν στο EWG, κατά τους ισχυρισμούς των αξιωματούχων της ΕΕ, οι ελληνικές προτάσεις είναι «αλλού για αλλού» με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση.
Με άλλα λόγια, ενώ υπάρχει κατανόηση από τους έλληνες διαπραγματευτές του Brussels Groupγια το τι πρέπει να γίνει, οι ελληνικές προτάσεις που τελικά κατατίθενται δεν ανταποκρίνονται σε αυτή την «κατανόηση».
Παράγοντες του EWG «δείχνουν» την Αθήνα και συγκεκριμένα τον υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκηο οποίος στέλνει προτάσεις που κάνουν ακόμα και τους πιο μετριοπαθείς να αναρωτιούνται «πού τις βρίσκει» αφού όπως λένε κάποιες είναι τόσο θεωρητικές που ίσως χρειάζεται και 10 χρόνια να εφαρμοστούν στην χώρα μας.
Πάντως η τροπή που θα πάρουν οι διαπραγματεύσεις, το εάν θα υπάρξει επί της αρχής πολιτική απόφαση για να μην χαθούν οι εκκρεμείς δόσεις της ΕΕ και του ΤΧΣ και το εάν θα κάνει λίγο πίσω το ΔΝΤ, θα αρχίσει να διαφαίνεται από την Δευτέρα και μετά την τριμερή συνάντηση που θα έχουν στο Βερολίνο οι Μέρκελ Ολάντ και Γιούνκερ.
 
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ/ΔΝΤ: Μην «παίξετε» με τις πληρωμές του Ιουνίου"

Συνελήφθησαν οι ληστές του Διστόμου - Νεκρός ο Σπ.Δραβίλας

Αιματηρή κατάληξη είχε η αστυνομική επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη των τριών ληστών του Διστόμου. Νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας έπεσε ο Σπύρος Δραβίλας, ενώ οι συνεργοί του Γιώργος Πετρακάκος και Σπύρος Χριστοδούλου παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση στην Αγχίαλο του Βόλου οι τρεις δράστες αιφνιδιάστηκαν και οι Σπύρος Χριστοδούλου και Γιώργος Πετρακάκος παραδόθηκαν, ενώ υπήρξε, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο Σπύρος Δραβίλας αυτοπυροβολήθηκε προκειμένου να μην πέσει στα χέρια της αστυνομίας.



Σύμφωνα με την αστυνομία αυτουργοί της «κινηματογραφικής» ληστείας σε τραπεζικό υποκατάστημα στο Δίστομο Βοιωτίας στις 22 Αυγούστου 2014 με λεια 396.000 ευρώ ήταν οι Γιώργος Πετρακάκος 35 ετών, Σπύρος Δραβίλας 33 ετών και Σπύρος Χριστοδούλου, 44 ετών. Αποτυπώματά τους είχαν βρεθεί στο φουσκωτό σκάφος που είχαν χρησιμοποιήσει κατά τη διαφυγή τους από την παραλία Διστόμου προς το Ξυλόκαστρο.

Οι τρεις δράστες ήταν υπό στενή αστυνομική παρακολούθηση για τέσσερις ημέρες. Οι τρεις δράστες είχαν καταφύγει στο Βόλο, όπου με τα χρήματα από τις ληστείες είχαν νοικιάσει πολυτελή μεζονέτα σε παραλιακή περιοχή. Σήμερα το πρωί οι ύποπτοι επιβιβάστηκαν σε ένα από τα τρία αυτοκίνητα που είχαν στην κατοχή τους και πήγαν σε χωριό έξω από τη Λάρισα, όπου παρακολούθησαν τράπεζα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ληστεία. Στο ενεργητικό τους οι ληστές του Διστόμου έχουν συνολικά 24 ληστείες.

Από την έρευνα των αστυνομικών στο χώρο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα οπλισμού, καθώς και τρία αυτοκίνητα, ενώ ερευνούν την παραθαλάσσια περιοχή για την ύπαρξη κάποιου φουσκωτού, με το οποίο οι δράστες θα μπορούσαν να διαφύγουν.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν οι ληστές του Διστόμου - Νεκρός ο Σπ.Δραβίλας"

«Τα λιμάνια και οι ακτές θα πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου»

Τα λιμάνια και οι ακτές πρέπει να βρίσκονται πάντα κάτω από τον έλεγχο του δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης. Οι τυχόν επιχειρηματικές δραστηριότητές τους μπορούν να παραχωρούνται σε ιδιώτες ή κοινωνικούς φορείς, υπό τον όρο της προστασίας του περιβάλλοντός τους.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης, απαντώντας σε ερωτήσεις της Συντονίστριας του Συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας Jacki Davis που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής για το πως τα λιμάνια θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.
Ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι ειδικά στην Αττική, θα πρέπει να προχωρήσει η δημιουργία Αττικού Λιμενικού Συστήματος, (σσ συνένωσης όλων των λιμενικών εταιριών μιας περιοχής) ώστε να υπάρχει μία ενιαία διαχείριση λιμένων και ακτών.

Πρόσθεσε επίσης, ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν clusters καινοτομίας και προγράμματα πιστοποίησης των λιμενεργατών και των υπαλλήλων τους, αφού το εργατικό δυναμικό αποτελεί μαζί με τις τεχνολογίες την πιο σημαντική παράμετρο ανάπτυξης τους.

Είπε ότι η Πόλη και λιμάνι οφείλουν να συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός τόπου και για τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών τους και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων ESPO μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, ανοίγοντας το διάλογο μεταξύ λιμένων και πόλεων για ελάχιστες κοινές θεσμικές αρχές στη συγκρότηση και λειτουργία των λιμένων.

Τόνισε ότι τα λιμάνια πρέπει να διασυνδεθούν με την καθημερινότητα της πόλης, η Αυτοδιοίκηση να έχει έναν πιο ουσιαστικό ρόλο στο μετοχικό κεφάλαιο των λιμένων και στη διοίκησή τους, χωρίς όμως να επηρεάζεται η αποδοτική τους λειτουργία. Ο κ. Ανωμερίτης έφερε ως παράδειγμα το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, το Ρότερνταμ που έχει δύο μετόχους: Το Δήμο του Ρότερνταμ (70%) και το Ολλανδικό κράτος (30%). Πρόσθεσε επίσης ότι οι περισσότερες των λειτουργιών του λιμανιού του Ρότερνταμ έχουν δοθεί με Συμβάσεις Παραχώρησης δοθεί σε ιδιωτικές ή δημόσιες επιχειρήσεις.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τα λιμάνια και οι ακτές θα πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου»"

Με ύβρεις απαντά το υπουργείο Εργασίας στα περί ανακαίνισης του γραφείου Σκουρλέτη

Για «δήθεν αποκάλυψη», η οποία... σέρνεται «σε ορισμένης ποιότητας δημοσιογραφικά γραφεία από τον περασμένο Απρίλιο και έχει ήδη απαντηθεί», κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωση, με την οποία απαντά στα δημοσιεύματα περί ανακαίνισης του γραφείου του υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη, που κόστισε 6.088,50 ευρώ.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση:

«Σημερινά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, που πουλάνε ως "αποκλειστικά" ξαναγραμμένα σχόλια και έγγραφα που αναρτώνται δημόσια στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στοχοποιούν τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνο Σκουρλέτη για δαπάνη, τάχα ανακαίνισης του γραφείου του, ύψους 6.088,50 ευρώ.

Η δήθεν αποκάλυψη "σέρνεται" σε ορισμένης ποιότητας δημοσιογραφικά γραφεία από τον περασμένο Απρίλιο και έχει ήδη απαντηθεί.

Αλλά οι υπερασπιστές των... συνταξιούχων δεν ασχολούνται με τέτοια "ψιλά γράμματα". Οι πρωτεργάτες της σημερινής συκοφάντησης έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η συγκεκριμένη δαπάνη είναι και ο λόγος που δεν πληρώνονται οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, καθυστερούν προγράμματα απασχόλησης και απειλείται η χώρα με χρεοκοπία.

Αυτό ακριβώς είναι το μέτρο της σοβαρότητάς τους.

Ψέματα, κακόβουλα σχόλια, ανυπόστατες κατηγορίες, χαρακτηρισμοί που στερούνται σοβαρότητας και εμπάθεια που ξεπερνάει τα όρια, επιστρατεύονται εναντίον του υπουργού Εργασίας.

Καλό είναι να θυμίσουμε ότι την ίδια ώρα που κάποια ΜΜΕ «κιτρινολογούν» για το πόσοι άποροι θα πληγούν από τις δαπάνες τακτοποίησης γραφείων στο υπουργείο Εργασίας, αυτό το υπουργείο δίνει την μάχη για:

· την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

· την υπεράσπιση συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

· ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις

· την αύξηση του κατώτατου μισθού

· το χτύπημα της αδήλωτης εργασίας

Και για να τελειώνουμε με την "μπαγιάτικη" λασπολογία. Στο γραφείο του υπουργού Εργασίας κ. Πάνου Σκουρλέτη δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μπορούν να το βεβαιώσουν δεκάδες συνδικαλιστές και όλοι οι εργαζόμενοι του υπουργείου που γνωρίζουν τον χώρο.

Αλλά, η αλήθεια δεν εμπόδισε ποτέ την κίτρινη δημοσιογραφία να κάνει τις "αποκαλύψεις" της».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με ύβρεις απαντά το υπουργείο Εργασίας στα περί ανακαίνισης του γραφείου Σκουρλέτη"

Παρέμβαση Μέρκελ για να κλείσει η συμφωνία

«Η Άνγκελα Μέρκελ είπε: "αρκετά"»: με αυτή τη φράση κι υπό τον τίτλο «Μία συμφωνία για την Ελλάδα» η ισπανική εφημερίδα El Mundo, υποστηρίζει πως επίκειται συμφωνία, ίσως και μέχρι την Κυριακή, μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για την επανέναρξη της χρηματοδότησης του προγράμματος δανεισμού από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων, οι «υπουργοί Οικονομικών ήδη λαμβάνουν το σχετικό μήνυμα από τους επικεφαλής των κυβερνήσεών τους, ώστε να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, κατά τρόπο επιτυχή κι εντός των προσεχών ημερών»

Κατά την ίδια πηγή, «μία σειρά τηλεφωνικών συνδιαλέξεων έχει υπάρξει τις προηγούμνες ημέρες, ιδώς μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ)» σε μία προσπάθεια συνδυασμού των ενεργειών τους».

«Πρόκειται να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία, η απόφαση έχει ληφθεί ήδη. Σήμερα ήδη υπάρχουν δύο στις τρεις πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία εντός των προσεχών ημερών. Πρόκειται να κλείσει η αναθεώρηση του προηράμματος προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση κονδυλίων κι εν συνεχεία να προχωρήσουμε στην διαπραγμάτευση του τρίτου προγράμματος», σύμφωνα με την ίδια πηγή που μίλησε στην El Mundo.

Όπως προσθέτει η ίδια εφημερίδα πρόκειται για μία πολιτική «αλλαγή παραδείγματος, η οποία έχει τεθεί για πρώτη φορά στο τραπέζι» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ώστε να υπάρξει «επικείμενη πολιτική συμφωνία» για το πρόγραμμα, με τις εικασίες να μιλούν για περαίωσή της έως την Κυριακή με στόχο να επικυρωθεί σε έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup.

Η νέα τούτη πολιτική συμφωνία θα καταστήσει αναγκαία τη σύγκληση μίας νέας Συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και θα γίνουν παραχωρήσεις ως προς τα όσα έχουν, ή έχουν ζητηθεί να γίνουν, ειδεμή θα κλείσει το όλο θέμα εντός του Eurogroup, είτε σε αυτό της 18ης Ιουλίου, είτε σε έκτακτη σύνοδό του νωρίτερα, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, που μίλησαν στην El Mundo.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Μέρκελ για να κλείσει η συμφωνία"

Χρυσόγονος: Να κλείσει άμεσα η συμφωνία, δεν υπάρχει χρόνος μέχρι τέλη Ιουνίου

Χρόνος δεν υπάρχει μέχρι τέλη Ιουνίου για την Ελλάδα, ακόμη και αν κάνει αίτημα παρατάσεως για την αποπληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ -και γίνει αποδεκτό-, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονο, ο οποίος σε δηλώσεις του την Παρασκευή τόνισε την ανάγκη να κλείσει σύντομα η συμφωνία με τους πιστωτές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους της τονίζοντας πως ακόμη κι αν γίνει αίτημα ομαδοποιήσεως των οφειλών μας και πάμε λίγες μέρες πιο πέρα τις δόσεις στο ΔΝΤ, δεν υπάρχει χρόνος για την χώρα.

«Από τη στιγμή που θα γίνει μια συμφωνία, μέχρι τη στιγμή που θα υλοποιηθεί, με την εκταμίευση χρημάτων, πρέπει να περάσει από κοινοβούλια, από διαδικασίες. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Άρα η συμφωνία πρέπει να κλείσει σύντομα», ανέφερε.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν πάμε στις 30 Ιουνίου για καταληκτική συμφωνία ο ευρωβουλευτής είπε χαρακτηριστικά ότι «στις 30 Ιουνίου, "δυστυχώς επτωχεύσαμεν", θα πούμε».

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Χρυσόγονο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες γεγονός που, όπως τόνισε, δίνει την ευκαιρία στους διαφωνούντες να εκφραστούν, να καταγραφούν ως διαφωνούντες, χωρίς να διασπάσουν το κόμμα στην τελική ψηφοφορία στη Βουλή.

«Από εκεί και πέρα, βέβαια, αν δεν πρόκειται για συμφωνία, αλλά για υπαγόρευση, εκεί έχω την εντύπωση ότι ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θα υπογράψει», σημείωσε.

Όσον αφορά στα όσα δήλωσε χθες το βράδυ την τηλεόραση του ThePressProject ο Νίκος Παππάς περί κομματικής πειθαρχίας ο κ. Χρυσόγονος τόνισε πως δεν πρόκειται για κάτι βρίσκεται εκτός του συνταγματικού πλαισίου, σημειώνοντας ότι το Σύνταγμα αναγνωρίζει το κομματικό φαινόμενο.

«Έξω από το συνταγματικό πλαίσιο είναι να διαγράφει βουλευτές ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος και πρωθυπουργός, με ατομική δήλωση στον πρόεδρο της Βουλής -κατά παρερμηνεία του κανονισμού της Βουλής-, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία ακροάσεως του ενδιαφερομένου και "εκδίκασης" της υπόθεσής του από ένα αρμόδιο συλλογικό όργανο του κόμματος», υποστήριξε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στα περί εκλογών, λέγοντας πως είναι μπροστά μας «ως απευκταίο ενδεχόμενο» και όχι «ως βεβαιότητα».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, το ευκταίο ενδεχόμενο είναι να πάμε σε μια συμφωνία που θα έχει θετικό πρόσημο -όπως είπε ο πρωθυπουργός-, την επόμενη εβδομάδα το αργότερο, να περάσει από τη Βουλή με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες και να μπορέσει να εφαρμοστεί, να δανειοδοτηθεί η χώρα και να δούμε την επόμενη ημέρα.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο νέου δανεισμού, ο κ. Χρυσόγονος εξέφρασε την άποψή του ότι πως θα ήταν ευκταίο εάν μπορούσαμε να αποφύγουμε μια τρίτη δανειακή σύμβαση.

«Είναι ευκταίο, δεν ξέρω εάν είναι εφικτό. Οι εξελίξεις με την παράταση της διαπραγμάτευσης σίγουρα δεν βοηθούν προς αυτό το σκοπό. Πλέον δεν βγαίνουν τα νούμερα... Κάποια στιγμή, ούτως ή άλλως, θα βρούμε μπροστά μας το ζήτημα ότι ή πρέπει με κάποιο τρόπο να βγούμε στις αγορές ή να συνάψουμε τρίτη δανειακή σύμβαση», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «το ένα είναι δύσκολο, το άλλο, πολιτικά, σχεδόν αδύνατο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσόγονος: Να κλείσει άμεσα η συμφωνία, δεν υπάρχει χρόνος μέχρι τέλη Ιουνίου"

ΓΓΔΕ: Θα εκδοθούν οδηγίες για τις δηλώσεις ατόμων με αναπηρία

Σχετικά με το ζήτημα της απόδειξης της αναπηρίας κατά ποσοστό τουλάχιστον 80%, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι το θέμα θα αντιμετωπισθεί με οδηγίες, που θα δοθούν άμεσα από τη ΓΓΔΕ, ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι βεβαιώσεις των ασφαλιστικών φορέων για την πιστοποίηση της αναπηρίας κατά ποσοστό τουλάχιστον 80%.

Παράλληλα, με γνώμονα την διασφάλιση της ορθής και αποτελεσματικής εφαρμογής των φορολογικών διατάξεων περί απαλλαγής από το φόρο και χορήγηση μείωσης του φόρου, η ΓΓΔΕ βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τους αρμόδιους φορείς πιστοποίησης της αναπηρίας για την αντιμετώπιση των τυχόν θεμάτων που θα ανακύψουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΓΔΕ: Θα εκδοθούν οδηγίες για τις δηλώσεις ατόμων με αναπηρία"

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για ατύχημα και Grexit αν η συμφωνία καθυστερήσει

Την πεποίθησή του ότι η 5η Ιουνίου ίσως να μην είναι κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα εξέφρασε την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, ο οποίος από τη Δρέσδη όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο της G7, ζήτησε την επίλυση της ελληνικής κρίσης «το συντομότερο δυνατό».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο κ. Λιου ανέφερε πως οι G7 συμφώνησαν να αποφευχθεί μια ελληνική κρίση, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Αθήνα πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος κάλεσε και τις δύο πλευρές να προχωρήσουν με τις συνομιλίες, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, ενώ την ίδια ώρα επανέλαβε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες που θα έχει για την Ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία ένα ενδεχόμενο  Grexit.

«Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» στις συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα πρέπει «να μετακινηθούν» από τις θέσεις τους για να αποφευχθεί μια «κρίση» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Λιού υπογράμμισε πως η ταχεία επίτευξη μιας συμφωνίας θα μείωνε τις πιθανότητες ενός «ατυχήματος» και πως θέλει να δει ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα στην παρατεταμένη κρίση.

«Πρέπει να υπάρξει ευελιξία εκ μέρους των θεσμών», όμως ταυτόχρονα «πολύ δύσκολες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από την Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας», πρόσθεσε, απευθύνοντας έκκληση να «επιλυθεί» το πρόβλημα «προς το συμφέρον όλων και της παγκόσμιας οικονομίας».

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στα χρονοδιαγράμματα, τόνισε ότι η καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας αυξάνει την απειλή ενός ατυχήματος. «Αν θέλεις να το αποφύγεις (σσ. το ατύχημα), όσο νωρίτερα κάνεις μια σοβαρή συζήτηση, τόσο το καλύτερο». 

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Λιου, το να περιμένεις μέχρι την ημέρα ή την προηγουμένη μιας οποιασδήποτε προθεσμίας είναι ένας τρόπος για να «φλερτάρεις με το ατύχημα».





Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το τι μπορεί να σημαίνει μια αποχώρηση χώρας από το ευρώ για αυτό και, όπως είπε, είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων μερών να υπάρξει μια αρχική συμφωνία με την Ελλάδα και στη συνέχεια να εξεταστούν οι λεπτομέρειες.

«Από τη στιγμή που θα καταλήξεις σε μια γενική συμφωνία, εξακολουθείς να έχεις μπροστά σου πολλή δουλειά. Έτσι θα ήταν προς το συμφέρον όλων των μερών να καταλήξουν σε μια συνεννόηση σε γενικό επίπεδο και να αφήσουν κάποιο χρόνο για να επεξεργασθούν ορισμένες λεπτομέρειες πριν από την οποιαδήποτε νέα προθεσμία», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους. 



Από την πλευρά του, πάντως, ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποίησε την Ελλάδα πως υπάρχει χρόνος μόνο μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγη ώρα πριν από τον Τζακ Λιου, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε πως το πρόγραμμα έχει επεκταθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και ότι μετά θα λήξει αν δεν υπάρξει συμφωνία. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει πολλή δουλειά στα τεχνικά ζητήματα, σημειώνοντας ξανά ότι τα θετικά σχόλια από την Αθήνα δεν ταιριάζουν με αυτά που μαθαίνει από τους Θεσμούς.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για ατύχημα και Grexit αν η συμφωνία καθυστερήσει"

Συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες «βλέπει» ο Γιούνκερ

Την πεποίθησή του πως η Ελλάδα μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία με τους Θεσμούς τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο του συνεδρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιαπωνίας, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι αναζητούνται λύσεις στα σημαντικότερα ζητήματα με την Ελλάδα.  

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Εργαζόμαστε σε ένα μόνο σενάριο, αυτό της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
Κάθετος ήταν την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, δηλώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και οι άλλοι θεσμοί, δεν διαθέτουν άλλο σενάριο υπ' όψιν εκτός από αυτό της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και εργάζονται προς αυτό.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα των Financial Times για τα αρνητικά σχόλια της Κριστίν Λαγκάρντ στην αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία, ο κ. Σχοινάς είπε χαρακτηριστικά: «Όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος Γιούνκερ στη πρόσφατη συνέντευξη του, οι τρεις θεσμοί εργάζονται μαζί με την ελληνική πλευρά προς μια συμφωνία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα επιδοθεί σε σχολιασμό εικασιών. Αυτό που επιβεβαιώνουμε είναι πως εργαζόμαστε σε ένα μόνο σενάριο, αυτό της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Η Επιτροπή επανέλαβε πως οι διεργασίες του Brussels Group συνεχίζονται και σήμερα και θα διαρκέσουν ως το Σάββατο καθώς και την πάγια θέση τους, πως περαιτέρω
πρόοδος χρειάζεται για την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας.

«Τα τελεσίγραφα δεν αποτελούν μέθοδο Ευρωπαϊκής Διαπραγμάτευσης»
Την ίδια ώρα, κοινοτική πηγή από τις Βρυξέλλες αναφέρει πως ουδέποτε ετέθη οποιοδήποτε τελεσίγραφο ή τελική ημερομηνία στην ελληνική πλευρά από τους εταίρους στο χθεσινό EuroWorking Group.

Η ίδια πηγή σημειώνει, όμως, πως στάλθηκε ηχηρό μήνυμα από όλους τους ετέρους ότι υπάρχει έντονη ανάγκη για επιτάχυνση της διαδικασίας αν είναι να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το Brussels Group δεν αναμένεται να συνεχίσει τις διεργασίες του πέρα από τη προγραμματισμένη του λήξη το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πάντως, σε αντίθεση με πληθώρα δημοσιευμάτων, εκτιμάται πως η Ελλάδα θα καταφέρει να καταβάλει τη δόση της προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου και πως η ημερομηνία αυτή δεν θα αποτελέσει κάποιο σημείο κρίσης.

Τέλος, ελληνικές πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση «βλέπουν» ένα σαφώς καλύτερο κλίμα και μεγαλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια των διεργασιών του BrusselsGroup, σε αντίθεση με το πιο βαρύ κλίμα που επικράτησε στο EuroWorking Group.  

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες «βλέπει» ο Γιούνκερ"

Το πρόγραμμα της Ελλάδας θα λήξει στα τέλη Ιουνίου, προειδοποιεί με νόημα ο Σόιμπλε

Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι προγραμματισμένο να λήξει, και θα λήξει, στις 30 Ιουνίου, δήλωσε σήμερα Παρασκευή – μετά τη λήξη της συνόδου του G7 στη Δρέσδη – ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας εμμέσως την Αθήνα πως διαθέτει λίγες εβδομάδες προκειμένου να πετύχει συμφωνία με τους πιστωτές.

Μάλιστα, σε μια δήλωση που χρίζει πολλών ερμηνειών, ο κ. Σόιμπλε σχολίασε ότι όπως ένας δημοσιογράφος απολύεται εάν δεν μπορεί να συνεργαστεί με τους συναδέλφους του, με τον ίδιο τρόπο «όταν είσαι μέλος μιας συμμαχίας πρέπει να συνεργάζεσαι με τους εταίρους».

Η ευρωζώνη «δεν είναι γάμος από έρωτα», προσέθεσε.

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως η Γερμανία έχει επίγνωση των ευθυνών της στην ευρωζώνη, και κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε στέκεται αντάξια των προσδοκιών, όμως διευκρίνισε πως το ελληνικό ζήτημα είναι ευθύνη ολόκληρης της ευρωζώνης.

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε πως τα αισιόδοξα μηνύματα που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με το πόσο κοντά βρισκόμαστε σε συμφωνία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική πρόοδο που έχει υπάρξει στις διαπραγματεύσεις.

Συμπλήρωσε δε πως η συζήτηση για την Ελλάδα στο G7 διήρκεσε μόλις «λίγα λεπτά», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, όμως κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην αντλήσουν συμπεράσματα από αυτό.

«Οι πολιτικοί έχουν επίγνωση της σοβαρότητας του ζητήματος», συμπλήρωσε.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Το πρόγραμμα της Ελλάδας θα λήξει στα τέλη Ιουνίου, προειδοποιεί με νόημα ο Σόιμπλε "

Δραγασάκης: «Αυτό που λείπει για τη συμφωνία είναι η πολιτική βούληση»

«Έτοιμοι να υπογράψουμε, επιστρέφουμε το χρέος, αλλά όχι στη λιτότητα» είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della sera».

Στην ερώτηση γιατί η Ελλάδα δεν παρουσιάζει συγκεκριμένα σχέδια και κωλυσιεργεί τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Δραγασάκης απαντά ότι «αυτό είναι εντελώς ψευδές», ενώ σχετικά με τις δηλώσεις των δανειστών υπογραμμίζει: «Παρουσιάσαμε ιδιαίτερα λεπτομερείς προτάσεις, με συνοχή σε κάθε θέμα. Κατά την άποψή μου υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπογραφεί συμφωνία στο άμεσο μέλλον. Φυσικά, είναι οι "δικές μας" προτάσεις. Και δεν είναι πάντα δελεαστικές για τους συνομιλητές».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα όσα λένε οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ και η Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει: «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι ξεκάθαρο ότι στις διαπραγματεύσεις αυτές υπάρχει μια πολιτική ατζέντα, παράλληλη με την ακραιφνώς οικονομική. Και εκτός αυτού, εμείς δεν προσπαθήσαμε ποτέ να μπούμε σε "Δούρειο Ίππο", δεν κρύψαμε ποτέ την ταυτότητα και τις ιδέες μας. Αντιθέτως, όλοι ξέρουν ότι δεν συμμεριζόμαστε αυτήν τη νεοφιλελεύθερη έκδοση της Ευρώπης. Πριν ακόμη από τις εκλογές του Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ -το κόμμα της Αριστεράς- Αριστεράς του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας- είχε διακηρύξει την ανάγκη ενός μοντέλου χώρας και ηπειρωτικής Ένωσης που να απομακρυνθεί από το δόγμα της λιτότητας και από τη λογική των ρήξεων που θα οδηγούσαν στη διάλυση της Ευρώπης».

Ο κ. Δραγασάκης, απαντώντας σε ερώτηση αν «οι άλλοι πρέπει να προσαρμοσθούν», υποστηρίζει: «Πρώτον, δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε αυτήν την άποψη. Με έναν ή με τον άλλον τρόπο η ιδέα προκύπτει και σε πολλές άλλες χώρες. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν. Δεύτερον, οι σχέσεις ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση της Αθήνας και στην πρώην τρόικα ξεκίνησαν αρνητικά. Διότι εμείς είχαμε εκλεγεί ακριβώς για να θέσουμε τέλος στη λιτότητα, ενώ από την άλλη πλευρά του τραπεζιού υπήρχαν τα ίδια άτομα που την είχαν υποβάλει. Ευτυχώς, αυτό το διφορούμενο στοιχείο ξεπεράστηκε με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, όταν όλοι συμφώνησαν ότι ήταν αναγκαίο να τύχουν σεβασμού τόσο οι ευρωπαϊκοί κανόνες όσο και η λαϊκή βούληση».

Ως τρίτο στοιχείο, ο Γιάννης Δραγασάκης επισημαίνει: «Κάναμε σημαντικές παραχωρήσεις που θα μας επέτρεπαν να επιστρέψουμε τα δάνεια χωρίς να καταστρέψουμε τη χώρα».

Παράλληλα, σε ερώτηση της ιταλικής εφημερίδας σχετικά με το «τι είναι αυτό που η Ελλάδα προτείνει και δεν το δέχονται οι δανειστές;» τονίζει: «Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στη λιτότητα, αλλά βαθιές μεταρρυθμίσεις στην κρατική μηχανή, στον τρόπο λειτουργίας της, στο φορολογικό σύστημα, στο παραγωγικό μοντέλο». Εξηγεί, δε, ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται «σε ένα σύνολο που απαρτίζεται από χαμηλό πρωτογενές πλεόνασμα, βιώσιμη επιστροφή του χρέους, συντάξεις που να αντέξουν μακροπρόθεσμα, ισχυρά κοινωνικά δικαιώματα που να συμπεριλαμβάνουν την επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

«Μια δύσκολη ισορροπία, διότι, αν οι λογαριασμοί δεν είναι ακριβείς, θα πληρώσει η Ευρώπη» παρατηρεί τέλος ο δημοσιογράφος της «Corriere della sera» και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντά: «Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, σε όλα τα τραπέζια των συζητήσεων, υποστηρίζουμε την ανάγκη να απελευθερώσουμε την παραγωγική ενέργεια, να ξεκινήσουν επενδύσεις, να ανακατανεμηθεί το φορολογικό βάρος, μεταφέροντάς το στους ολιγάρχες και σε ομάδες παγιωμένων συμφερόντων. Χωρίς ανάπτυξη, χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς συμμετοχή της κοινωνίας, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αναμορφωθεί, κάτι που, αντιθέτως, χρειάζεται επειγόντως. Όχι μόνον για τον εαυτό της, αλλά και προς το συμφέρον των δανειστών: για να μπορέσει να επιστρέψει τα δάνεια».

Τέλος, ερωτηθείς «τι λείπει για την υπογραφή;», ο αντιπρόεδρος απαντά με μια σύντομη φράση: «η πολιτική βούληση όλων των μερών».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Δραγασάκης: «Αυτό που λείπει για τη συμφωνία είναι η πολιτική βούληση»"

Βουλή: Δυσαρέσκεια Κακλαμάνη για την ακύρωση των επίκαιρων ερωτήσεων

Τη δυσαρέσκεια του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη προκάλεσε η ακύρωση, λόγω κωλύματος των αρμόδιων υπουργών, της συζήτησης όλων των επίκαιρων ή απλών ερωτήσεων -δέκα στο σύνολο- που ήταν εγγεγραμμένες στο δελτίο κοινοβουλευτικού ελέγχου της Παρασκευής.

Ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος προήδρευε την ώρα της έναρξης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ανέγνωσε τον κατάλογο των ερωτήσεων, που δεν συζητήθηκαν, κάνοντας και αναφορά στους λόγους που επικαλέστηκαν οι υπουργοί για την αιτιολόγηση της απουσίας τους.

Επτά επίκαιρες ερωτήσεις και δύο αναφορές - ερωτήσεις, που απευθύνονται στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ακυρώθηκαν λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού του κ. Λαφαζάνη.

Η επίκαιρη ερώτηση που απευθυνόταν προς τον υπουργό Επικρατείας, σχετικά με την προσφυγή στη δικαιοσύνη των τηλεοπτικών σταθμών για τις αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας με βάση τις οποίες τους επιβλήθηκαν αναδρομικά τέλη χρήσης συχνοτήτων, διαγράφηκε λόγω συμμετοχής του κ. Παππά στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση.

«Θα το κάνω το σχόλιο, όμως. Με ακούει και η πρόεδρος της Βουλής, η οποία ξέρω τι θα κάνει. Τα ταξίδια, δεν προγραμματίζονται λίγες μέρες πριν» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Δυσαρέσκεια Κακλαμάνη για την ακύρωση των επίκαιρων ερωτήσεων"

Ινδία: Σε 1.800 ανήλθαν οι νεκροί από το κύμα καύσωνα

Εκατοντάδες θάνατοι από το κύμα καύσωνα στην Ινδία θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί αν οι αρχές ακολουθούσαν το παράδειγμα της πόλης Αχμενταμπάντ, η οποία εισήγαγε μέτρα, όπως η λειτουργία χώρων με κλιματισμό, για να προστατεύει τους πολίτες της από τις υψηλές θερμοκρασίες, δήλωσαν σήμερα ειδικοί.

Συνολικά 1.800 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους αυτήν την εβδομάδα από το κύμα καύσωνα που πλήττει την βόρεια και την νότια Ινδία, με το θερμόμετρο να ξεπερνάει τους 46 βαθμούς Κελσίου στα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα, αλλά και στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί.

Οι άδειες των γιατρών έχουν ανακληθεί ώστε να βοηθήσουν στην φροντίδα των χιλιάδων ανθρώπων που συρρέουν στα νοσοκομεία και τις κλινικές με προβλήματα υγείας τα οποία έχουν προκληθεί από την υπερβολική ζέστη. Οι περισσότεροι νεκροί από το κύμα καύσωνα είναι εργάτες οικοδομών, άστεγοι και ηλικιωμένοι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ινδία: Σε 1.800 ανήλθαν οι νεκροί από το κύμα καύσωνα"

Σταθάκης: Κάνουμε υποχωρήσεις σε πολλά θέματα, αλλά θα καταλήξουμε σε συμφωνία

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την κατάληξή σε μία συμφωνία, εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Κατά τη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για τα δημόσια έργα, ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση σέβεται την εντολή που έλαβε και προσπαθεί να δημιουργήσει «μία συμφωνία που θα απεμπλέξει το σύστημα. Κάνουμε υποχωρήσεις σε πολλά θέματα, αλλά θα καταλήξουμε σε μία συμφωνία επωφελή και για τα δύο μέρη» είπε.

Απαντώντας δε στην «καταστροφολογία» - όπως είπε- της ΝΔ «κανένα από τα τρία καταστροφολογικά σενάρια δεν έχει συμβεί. Δεν κατέρρευσε το τραπεζικό σύστημα. Δεν κατέρρευσαν τα δημόσια έσοδα αλλά πάνε καλά και μετά τον τελευταίο μήνα πιο καλά από τους προηγουμένους, ενώ τα περί κατάρρευσης της αγοράς και περί πολύ μεγάλης ύφεσης, είναι οριακή η πολύ μεγάλη ύφεση» παρατήρησε ο κ. Σταθάκης, παραδεχόμενος ωστόσο ότι μπορεί να «υπάρχουν καθυστερήσεις και προβλήματα αλλά εδώ είμαστε για να τα λύνουμε» είπε.

Αναφερόμενος στο «πακέτο Γιούνκερ» ο κ. Σταθάκης είπε ότι η κυβέρνηση βρήκε ένα «συνονθύλευμα έργων ανώριμων τεχνικά τα οποία μάλλον είναι ασύμβατα» και γνωστοποίησε ότι η αναζητούνται έργα «που εντάσσονται στο πακέτο Γιούνκερ και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο τέλος Ιουνίου, θα είναι έτοιμη η χώρα να προτείνει έργα που είναι συμβατά με τους όρους που θέτει το πακέτο Γιούνκερ».

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομίας αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ και στους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης επέκρινε την «υποκατάσταση της τραπεζικής χρηματοδότησης με δημόσια χρηματοδότηση και δέσμευση των αντίστοιχων πόρων από το τρέχον και το επόμενο ΕΣΠΑ» σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα ΕΣΠΑ που το επόμενο μέρος του «δεν έχει ούτε ένα ευρώ είναι όλο δεσμευμένο στους αυτοκινητοδρόμους που υπογράψατε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ.

Πάντως, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι τα έργα με τις υπάρχουσες συμβάσεις (αναφερόμενος κυρίως στους αυτοκινητοδρόμους) θα ολοκληρωθούν, αλλά παρατήρησε ότι «δεν τίθεται κανένα θέμα ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις και αυτές πρέπει να γίνουν κοινή συναινέσει της κυβέρνησης, των παραχωρησιούχων και των χρηματοδοτών». «Αυτές τις σκέψεις τις έχουμε μεταφέρει σε όλους» είπε και διαβεβαίωσε ότι «η ιδέα ότι υπάρχει κάτι δραματικό ή καταστροφικό που επισύρει κίνδυνο καταστροφής των έργων αυτό εξωπραγματικό. Εργαζόμαστε να βρούμε λύσεις επωφελείς πρώτα για το δημόσιο μετά για τους χρήστες αυτών των δρόμων».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η καταγγελία του υπουργού ότι τα προηγούμενα χρόνια «υπήρξε μία πολλαπλή δημιουργική λογιστική. Υπήρχαν ποσά των διοδίων που υστερούσαν των αναμενομένων και αντικαταστάθηκαν με χρήματα από το ΕΣΠΑ, που δεν αφορούσαν το πραγματικό έργο, αλλά υποκαθιστούσαν τα διόδια που δεν έφερε το συγκεκριμένο έργο».

Τέλος, αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις περιφερειακών αεροδρομίων επανέλαβε ότι είναι κομμάτι της συνολικής διαπραγμάτευσης και σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιζητά τρόπους ώστε οι ισχύουσες συμβάσεις χωρίς να καταργηθούν να βελτιωθούν αισθητά υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθάκης: Κάνουμε υποχωρήσεις σε πολλά θέματα, αλλά θα καταλήξουμε σε συμφωνία "

ΝΔ: Δεν καταλαβαίνουμε από πού προκύπτει η αισιοδοξία

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προβλέπει η ηγετική ομάδα της ΝΔ και θεωρεί ότι οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την τύχη της χώρας. Τα μηνύματα που λαμβάνει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ιδιαίτερα αρνητικά και γι' αυτό είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική για το πώς και με ποιον τρόπο θα «κλειδώσει» η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εκφράζει την ανησυχία του τις τελευταίες ώρες για την εξέλιξη των συζητήσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας και εκτιμά ότι το κλίμα επιδεινώνεται με δηλώσεις και παρεμβάσεις για ενδεχόμενη ρήξη.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και δεν καταλαβαίνουμε από πού προκύπτει η αισιοδοξία της κυβέρνησης» λένε στη ΝΔ, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο ανάληψης θεσμικών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στόχος θα είναι να υπάρξει διεξοδική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και έχει υπάρξει εισήγηση να ζητηθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ή συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια στο πλαίσιο ενδεχόμενης ανασύνθεσης του πολιτικού τοπίου και γι' αυτό δεν είναι τυχαία η αναφορά από πλευράς κεντρικών στελεχών στη φράση περί «μεγάλη συνεννόηση» με στόχο την εξασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ακόμα και το σενάριο να προσφύγει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε πρόωρες εκλογές εξετάζουν στην ηγετική ομάδα της ΝΔ, όπου συζητείται και το ενδεχόμενο να παραστεί ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικού σκοπού.

Στις εσωτερικές συζητήσεις που γίνονται στην Συγγρού, υπάρχει η εκτίμηση ότι ακόμα και στην περίπτωση που η συμφωνία περάσει από τη Βουλή με τις όποιες απώλειες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -αν και εκτιμούν ότι η δοκιμασία για τον πρωθυπουργό θα είναι μεγάλη- το κεντρικό πρόβλημα θα είναι μετέπειτα στην εφαρμογή της συμφωνίας.

«Αυτό που έρχεται θα είναι πολύ βαρύ και δύσκολα διαχειρίσιμο για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μια συμφωνία με αριστερό πρόσημο, αλλά θα έχει ξεκάθαρα σκληρά μέτρα» λένε κεντρικά στελέχη της ΝΔ και σημειώνουν καθ' υπερβολή ότι «το περίφημο mail Χαρδούβελη θα είναι όαση».

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, στη συμφωνία θα περιλαμβάνεται σίγουρα ο νέος ΦΠΑ που θα επιφέρει επιβαρύνσεις, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης για να προβάλλει το επιχείρημα περί «κοινωνικής δικαιοσύνης», η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά των αυξημένων συντελεστών στην εισφορά αλληλεγγύης.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Δεν καταλαβαίνουμε από πού προκύπτει η αισιοδοξία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news