facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Κρυφό χαράτσι 50% στις 100 δόσεις για τα χρέη στα Ταμεία

Κρυφό χαράτσι που εκτινάσσει στα ύψη τα χρέη χιλιάδων οφειλετών αποκαλύπτεται στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία!

Η δυσάρεστη αυτή έκπληξη περιμένει τους οφειλέτες που είχαν τακτοποιήσει και πλήρωναν τα χρέη τους με τον προσωρινό διακανονισμό του νόμου 3943/2011 και τώρα εντάσσονται αυτοδίκαια στη νέα ρύθμιση, αλλά με αναδρομική προσαύξηση του υπόλοιπου της οφειλής τους κατά 50%!

Μέχρι 30 Απριλίου
Η παγίδα του νόμου για τους εν λόγω οφειλέτες δεν είναι μόνο το κρυφό χαράτσι που επιβάλλεται στην ανεξόφλητη οφειλή, αλλά ότι είτε το θέλουν είτε όχι θα πρέπει να το αποδεχτούν και να πληρώσουν καταβάλλοντας την πρώτη δόση ως τις 30 Απριλίου που λήγει η προθεσμία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση! Αν δεν το πράξουν, και δεν αποδεχτούν το χαράτσι κατά 50% στο ανεξόφλητο ποσό, τότε κηρύσσονται αυτόματα έκπτωτοι από κάθε ρύθμιση και είτε θα πρέπει να αποπληρώσουν την οφειλή σε 12 μόνον δόσεις είτε να μην πληρώσουν οπότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις! Σε κάθε περίπτωση, το χαράτσι κατά 50% θα παραμείνει!

Το πιο άδικο και συνάμα παράλογο της επίμαχης διάταξης που περιλαμβάνεται στο νόμο 4321/15 για τις 100 δόσεις, είναι πως οι εν λόγω οφειλέτες καλούνται να πληρώσουν το καπέλο στις υπόλοιπες δόσεις εξόφλησης του χρέους τους, παρότι είναι συνεπείς στη μέχρι τώρα πληρωμή των υποχρεώσεών τους. Και αυτό συμβαίνει επειδή ο διακανονισμός του 2011, που είναι νόμος του κράτους, θεωρήθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν ευνοϊκότερος έναντι των ρυθμίσεων που ακολούθησαν! Κάποιοι λοιπόν θεώρησαν ότι όσοι μπήκαν στο διακανονισμό πρέπει να τιμωρηθούν ακόμη και αν είναι συνεπείς σε αυτά που τους ζητούσε ο νόμος για να εξοφλήσουν τα χρέη τους!!!

e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρυφό χαράτσι 50% στις 100 δόσεις για τα χρέη στα Ταμεία"

Times: Μυστικά σχέδια στην ΕΕ για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Οι χώρες της ευρωζώνης καταστρώνουν μυστικά σχέδια για να εκδιώξουν την Ελλάδα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς προετοιμάζονται για τη χρεοκοπία της χώρας τον επόμενο μήνα, ισχυρίζεται σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Times.

Υπόμνημα που συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας - χώρα που όπως αναφέρουν οι Times είναι στενός σύμμαχος της Γερμανίας - φέρεται να αποκαλύπτει τις προετοιμασίες για μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα.

Το έγγραφο αυτό προειδοποιεί ότι την άνοιξη θα πρέπει να ληφθούν «πολύ δύσκολες αποφάσεις» εν μέσω προβλέψεων ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον επόμενο μήνα, αν η ευρωζώνη δεν συμφωνήσει να της καταβάλει την επόμενη δόση βοήθειας μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Times: Μυστικά σχέδια στην ΕΕ για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη"

Συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε και στο βάθος έκτακτο Eurogroup

Κρίσιμη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, B. Σόιμπλε - τον αυστηρότερο κριτή των ελληνικών προσπαθειών - θα έχει στη Μασαχουσέτη την επόμενη εβδομάδα, στις 16 Απριλίου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Η συνάντηση αυτή αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον καθώς πραγματοποιείται λίγα μόλις 24ωρα πριν τη διεξαγωγή του Eurogroup της 24ης Απριλίου, ημερομηνία στην οποία η ελληνική πλευρά έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν σενάρια από τους διαδρόμους των Βρυξελλών και τα οποία μιλούν για πιθανό, έκτακτο Eurogroup στις 29 Απριλίου, σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Η συνάντηση μεταξύ Βαρουφάκη και Σόιμπλε θα πραγματοποιηθεί εκτός ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στη Μασαχουσέτη, αφού οι δύο υπουργοί Οικονομικών θα είναι ομιλητές σε συνέδριο του Brookings, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί η ελληνική οικονομία.

Ο Γ. Βαρουφάκης αναμένεται να επιχειρήσει να πείσει τον Γερμανό ομόλογό του για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Το έργο του Γ. Βαρουφάκη δεν θα είναι εύκολο, δεδομένης της παραδοσιακά σκληρής στάσης του Βερολίνου απέναντι στην Αθήνα.

Μόλις σήμερα κορυφαίο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έσπευσε να δηλώσει πως... δεν υπάρχει ελληνική λίστα με μεταρρυθμίσεις!

Ειδικότερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τιζενχάουζεν, υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στη συνεργασία της Αθήνας με τους θεσμούς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων και απομένει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει, σε ό,τι αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Αυτή τη στιγμή, λόγω και του Ορθόδοξου Πάσχα, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, αλλά οι θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα αξιωματούχος.

Ελληνικό χρώμα στο συνέδριο του Brookings

Στο επίκεντρο του συνεδρίου του Ινστιτούτου Brookings θα βρεθεί η ελληνική οικονομία και η Ευρωζώνη.
Ο Γ. Βαρουφάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».

Στο επίκεντρο της ενότητας, στην οποία θα μιλήσει ο Έλληνας υπουργός, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Ο Γ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς.
Ο B. Σόιμπλε θα μιλήσει στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».

koolnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε και στο βάθος έκτακτο Eurogroup"

Μ. Βαλς: «Ανεπαρκής η πρόοδος της Αθήνας - περιμένουμε βαθύτερες μεταρρυθμίσεις»

Η Γαλλία αναμένει από την Ελλάδα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να λάβει νέα ευρωπαϊκή βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico, κρίνοντας ανεπαρκή την πρόοδο της Αθήνας.

Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης που πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, σε αυτή τη συνέντευξη καλεί τις ελληνικές αρχές να επιμείνουν στις προσπάθειές τους, ενώ η αβεβαιότητα παραμένει για το κατά πόσο θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει τις οφειλές της από τον Μάιο.

«Η θέση της Γαλλίας ουδέποτε άλλαξε: πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψήφος του ελληνικού λαού, αλλά υπάρχει επίσης ένα θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Αυτά πρέπει να τηρούνται», σχολιάζει ο Βαλς στην οικονομική εφημερίδα.

«Όπως το γνωρίζετε, ο χρόνος πιέζει. Το ελληνικό δημόσιο αναμένεται σύντομα να αντιμετωπίσει την εκπνοή προθεσμιών αποπληρωμής δόσεων. Και τα πράγματα είναι απλά: προκειμένου η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια να μπορεί να παίζει κανονικά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ορίσει γρήγορα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

«Υπάρχει πρόοδος, ωστόσο ακόμη δεν είναι αρκετή. Οφείλουμε συνεπώς να καλέσουμε τις ελληνικές αρχές να επιμείνουν στις προσπάθειές τους», δηλώνει ο Βαλς, ο οποίος υποστηρίζει μια «λύση αποδεκτή για όλους», προσθέτοντας ότι για τη Γαλλία, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Βαλς: «Ανεπαρκής η πρόοδος της Αθήνας - περιμένουμε βαθύτερες μεταρρυθμίσεις»"

Στρατούλης στο MEGA για συντάξεις: "Δεν θα υποχωρήσουμε"

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει επ' ουδενί πίσω στο θέμα των συντάξεων στέλνει μέσω του MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, την ώρα που η Κριστίν Λαγκάρντ ζητά με δηλώσεις της παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό, τονίζοντας ότι το σύστημα δεν είναι βιώσιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η κυβέρνηση για να επιταχύνει τις διαδικασίες εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Απριλίου, πρόκειται να εμπλουτίσει τη λίστα Βαρουφάκη με νέα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, με την επιβολή έκτακτης εισφοράς με κριτήρια υψηλού εισοδήματος και μεγάλης περιουσίας να κερδίζει έδαφος.

"Η προγραμματική δέσμευσή μας ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις συντάξεων είναι 'κόκκινη γραμμή' της κυβέρνησής μας στις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξάγει με τους δανειστές. Δεν θα υποχωρήσουμε από αυτό το σημείο ό,τι κι αν κάνουν" τονίζει στο MEGA ο Δημήτρης Στρατούλης.

Στο ίδιο μήκος είναι τα όσα λέει ο αναπληρωτής υπουργός και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά". Ο κ. Στρατούλης σημειώνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια θετική συμφωνία η οποία δεν θα θίγει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, δεν θα οδηγεί σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και σε νέες φορομπηχτικές πολιτικές.

"Οι κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει είναι απαράβατες και δεν τις διαπραγματευόμαστε" σημειώνει ο κ. Στρατούλης και προσθέτει:

"Η κυβέρνησή μας οφείλει να δώσει -και θα δώσει- οριστικό τέλος στις καταστροφικές πολιτικές, που οδήγησαν σε όξυνση της ανθρωπιστικής κρίσης και οικονομικό μαρασμό. Την ώρα που όλοι συνομολογούν την οικτρή αποτυχία των μνημονίων, δεν μπορεί οι δανειστές -και δεν το επιτρέπουμε- να επιμένουν σε υφεσιακά μέτρα και να μας συμπεριφέρονται με αποικιοκρατικού τύπου πρακτικές οικονομικής ασφυξίας".

Στην ίδια συνέντευξη, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθαρίζει πως "καμία πίεση και κανένας πολιτικός ή οικονομικός εκβιασμός των δανειστών της χώρας ή των λεγόμενων θεσμών δεν θα τεθεί πάνω από την πρόσφατη λαϊκή εντολή και τη λαϊκή κυριαρχία".

"Στο δίλημμα που μας θέτουν, ή οικονομική ασφυξία ή πλήρης υποταγή και νέα μνημόνια, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εγκλωβιστούμε. Η χώρα μας, παρότι φαίνεται μικρή και αδύναμη, έχει αποκτήσει ένα αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο και αρκετές εναλλακτικές δυνατότητες, για να μη συνεχιστούν οι ανθρωποκτόνες πολιτικές της λιτότητας" υπογραμμίζει.

Την ίδια ώρα, αίσθηση και "βροχή" σχολίων έχει προκαλέσει το μήνυμα για "Καλή Ανάσταση" που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός μέσω twitter.

Ο κ. Στρατούλης ανάρτησε στην παλτφόρμα του twitter μια φωτογραφία που εμφανίζει ένα κόκκινο αυγό που συμβολίζει την κυβέρνηση, να σπάει ένα αυγό γαλάζιο, που παραπέμπει στο χρώμα της Συγγρού, στο οποίο αναγράφεται "συμφέροντα, μνημόνια, περικοπές". Στα δεξιά της φωτογραφίας αναγράφεται η ευχή για "Καλή Ανάσταση".

megatv
Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατούλης στο MEGA για συντάξεις: "Δεν θα υποχωρήσουμε""

Έρχεται απόφαση - βόμβα από το ΣτΕ για τις συντάξεις;

Έτοιμη να εκδώσει απόφαση που θα κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις που επιβλήθηκαν από το 2012 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις φέρεται να είναι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής".

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες για την έκβαση της πιλοτικής δίκης -όπου οι απόψεις της πλειοψηφίας των συμβούλων Επικρατείας τάσσονται υπέρ της αντισυνταγματικότητας- οι συνταξιούχοι θα δουν τις αποδοχές τους να επιστρέφουν στα προ του 2012 επίπεδα, ενώ όσοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη θα δικαιωθούν και αναδρομικά.

Ειδικότερα, αναδρομική θα είναι η δικαίωση για τους 15 συνταξιούχους οι προσφυγές των οποίων αποτελούν το αντικείμενο της πιλοτικής δίκης, αλλά και για όσους έχουν προσφύγει σε διοικητικά δικαστήρια και περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ που θα δημιουργήσει δεδικασμένο.

Υπενθυμίζεται ότι ο επίμαχος νόμος 4093/2012 προέβλεπε περικοπές συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ από 5% έως 15%, κατάργηση Δώρων και επιδόματος αδείας.

Αν η απόφαση που θα εκδοθεί επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, τότε τα ασφαλιστικά ταμεία θα επιβαρυνθούν κατά 2,8 δισ. ευρώ ετησίως, όσο προβλεπόταν να είναι το όφελος από τις περικοπές που είχαν επιβληθεί. Από το υπουργείο Οικονομικών δήλωναν, κατά την πάγια τακτική, ότι αναμένουν να δουν την όποια απόφαση προκειμένου να τοποθετηθούν.

megatv
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται απόφαση - βόμβα από το ΣτΕ για τις συντάξεις;"

Παρεμβαση Αβραμόπουλου για την κατάσταση στην Κω

Ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικά με το Δήμαρχο Κω κ.Κυρίτση προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και την αδυναμία διαχείρισης του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Δήμαρχος Κω είχε στείλει σχετική επιστολή χθες στον Έλληνα Επίτροπο , αναλύοντας το μέγεθος του προβλήματος αλλά και τις επιπτώσεις του στην διεθνή εικόνα αλλά και στον τουρισμό του νησιού.

Ο κ.Κυρίτσης κατέθεσε τρεις προτάσεις στον κ.Αβραμόπουλο, ζητώντας :

Την ανάδειξη του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την άμεση ενίσχυση της Frontex στη θαλάσσια περιοχή της Κω. Η αίσθηση που έχει σήμερα ο πολίτης της Κω είναι η εγκατάλειψη και η κατάλυση των θαλάσσιων συνόρων μας.

Την ενίσχυση, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων των Κρατικών δομών και του Δήμου της Κω, που έχουν αφεθεί μόνοι τους να προσπαθούν να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Χωρίς τα αναγκαία μέσα και χωρίς πόρους.

Την υιοθέτηση των κανόνων της άμεσης επαναπροώθησης , όσων δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της αίτησης πολιτικού ασύλου. Είναι καιρός η Ε.Ε να στηρίξει οικονομικά, πολιτικά αλλά και διπλωματικά τη διαδικασία της επαναπροώθησης.

Ο κ.Αβραμόπουλος συμφώνησε με το περίγραμμα των προτάσεων του Δημάρχου Κω και επισήμανε ότι έχει θέσει ως στόχο της θητείας του την αύξηση των κονδυλίων για την Frontex και τη δικαιότερη κατανομή της φιλοξενίας των μεταναστών ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. Επισήμανε ότι θα αυξηθούν ο προϋπολογισμός και οι διαθέσιμοι πόροι για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Δήμαρχος Κω ανέλαβε πρωτοβουλία για κοινή δράση των Νησιωτικών Δήμων ,που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση, και ζήτησε από τον κ.Αβραμόπουλο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Ο ΄κ.Αβραμόπουλος δήλωσε έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις και τα προβλήματα των νησιωτικών Δήμων και να αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλίες. Ο Δήμαρχος Κω και ο Έλληνας Επίτροπος θα έχουν νέα επικοινωνία για το ζήτημα αυτό, αμέσως μετά το Πάσχα.

kosnews24


Διαβάστε Περισσότερα » "Παρεμβαση Αβραμόπουλου για την κατάσταση στην Κω"

Ευρωπαικός Τύπος: Οι δανειστές κατηγορούν την Αθήνα για ασάφεια στα οικονομικά στοιχεία

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες μέρες για την Αθήνα, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Τύπο, σχετικά με το εάν θα υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους.

«Οι δανειστές κατηγορούν την Αθήνα για ασάφεια επί των οικονομικών της στοιχείων», σημειώνει σημερινό δημοσίευμα του εντύπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics, τονίζοντας παράλληλα πως τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ εξακολουθούν να μην έχουν συνολική εικόνα επί των ελληνικών εθνικών λογαριασμών.

Επικαλούμενο πηγές που παρέχονται από την σημερινή κυβέρνηση τονίζει σχετικά με την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών πως «δεν είναι εξαντλητικές» και ότι δεν παρέχουν επαρκή εικόνα. Παράλληλα, τα θεσμικά όργανα φέρονται να διαμαρτύρονται ότι οι ελληνικές αρχές δεν παρέχουν σαφή εικόνα των δημοσιονομικών επιπτώσεων των προτεινόμενων από ελληνικής πλευράς μεταρρυθμίσεων.

Για ορισμένα κράτη μέλη όπως οι χώρες της Βαλτικής, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία, η διαδικασία «δεν οδηγείται πλέον πουθενά», αναφέρει το δημοσίευμα που καταλήγει σημειώνοντας τα εξής:

«Στο πλαίσιο αυτό, το Euro Working Group, κατά τη συνεδρίασή του στις 8 Απριλίου, ζήτησε από την Ελλάδα να επιταχύνει τις εργασίες προετοιμασίας της δέσμης μεταρρυθμίσεων για να παρουσιάσει τον πλήρη κατάλογο των μέτρων στο ερχόμενο Eurogroup. Παρά το γεγονός ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί ότι πρόκειται για τελεσίγραφο, πηγές αναφέρουν ότι ο κατάλογος θα είναι έτοιμος, εάν η Αθήνα εντείνει τις προσπάθειές της».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το δημοσίευμα στον EUobserver, που τιτλοφορείται ως «Η Ελλάδα αποπληρώνει το ΔΝΤ, αλλά η μελλοντική χρηματοδότηση παραμένει σε αμφιβολία».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή προς το ΔΝΤ, εν μέσω συνεχιζόμενων συνομιλιών στις Βρυξέλλες επί των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων και το ενδεχόμενο παροχής προς την Ελλάδα επιπλέον κεφαλαίων διάσωσης.

Σε δηλώσεις του στο Euobserver, αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζει: «Φυσικά και έχουμε διαφορές σχετικά με τα μέτρα για την αγορά εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση ή τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά τίποτα που θα μπορούσε να δημιουργήσει αδιέξοδο ή μια κατάσταση εκβιασμού». Ερωτηθείς εάν η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να εργαστεί επί των μεταρρυθμιστικών προτάσεων πάνω κατά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος στην Αθήνα, δήλωσε: «Είναι μια πιθανότητα, αλλά ίσως όχι», συμπληρώνοντας: «Υπάρχει βέβαια μια αίσθηση του επείγοντος. Πρέπει να χαλαρώσουμε τη θηλιά γύρω από το λαιμό μας. Αλλά δεν υπάρχει καμία ανάγκη υπερβολικής βιασύνης».

Εντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe, με τίτλο «Ελλάδα: Η Επιτροπή αναμένει πρόοδο τις επόμενες ημέρες», τονίζει, επικαλούμενο τη φινλανδική εφημερίδα Helsinjin Sanomat, πως εσωτερικό σημείωμα της φινλανδικής κυβέρνησης αναφέρει ότι η Φινλανδία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας πριν από το τέλος του Ιουνίου, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει «με τη σιωπηρή έγκριση των μελών της ευρωζώνης, σε μια διαδικασία που θα έχει ως αποτέλεσμα ότι η Ελλάδα θα βγει από τη ζώνη του ευρώ».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαικός Τύπος: Οι δανειστές κατηγορούν την Αθήνα για ασάφεια στα οικονομικά στοιχεία "

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Μετά τις 9 το βράδυ θα αρχίσει από το λιμάνι του Πειραιά η αναχώρηση των πλοίων για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό ενώ ήδη από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου οι αναχωρήσεις των πλοίων γίνονται κανονικά.

Μετά τις 10 το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσει και από το λιμάνι της Σύρου για την Ικαρία το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» με 429 επιβάτες.

Πολλές από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση έχουν προγραμματίσει για αύριο έκτακτα δρομολόγια.

Ήδη η Blue Star έχει προγραμματιστεί για αύριο ένα έκτακτο δρομολόγιο για Κυκλάδες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων"

Αντ. Σαμαράς: Να κλείσει τώρα η συμφωνία - Η αγορά δεν αντέχει άλλο

Την ανάγκη να κλείσει άμεσα η συμφωνία με τους δανειστές επεσήμανε από την Πύλο Μεσσηνίας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ασφυξίας στην αγορά.

«Η αγορά δεν αντέχει άλλο, πρέπει η συμφωνία να κλείσει τώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι «κάθε άλλη καθυστέρηση δεν λέγεται διαπραγμάτευση, αλλά μαρτύριο ασφυξίας».

Γ. Σακελλαρίδης: Δεν υπογράφουμε συμφωνία με μειώσεις συντάξεων – αυξήσεις στο ΦΠΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην προτροπή του προέδρου της Ν.Δ. «να κλείσει η συμφωνία τώρα».
«Μαρτύριο ασφυξίας περνάει η αγορά εδώ και χρόνια. Ο κ. Σαμαράς το συνειδητοποίησε, τώρα, που νομοθετήθηκε η πιο σημαντική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των τελευταίων ετών, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα. Κάτι που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε να κάνει όσο κυβερνούσε», παρατήρησε ο κ. Σακελλαρίδης.

Διερωτήθηκε επίσης «τι παροτρύνει ο κ. Σαμαράς την κυβέρνηση να αποδεχθεί» για να κλείσει η συμφωνία. «Μειώσεις συντάξεων; Κατάργηση των επικουρικών; Αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων; Αυξήσεις στο Φ.Π.Α.; Ξεπούλημα δημοσίου πλούτου; Γιατί μια τέτοια συμφωνία δεν πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση», ξεκαθάρισε.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντ. Σαμαράς: Να κλείσει τώρα η συμφωνία - Η αγορά δεν αντέχει άλλο"

Λαγκάρντ: Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να μεταρρυθμιστεί

Στην ανάγκη μεταρρύθμισης του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος αναφέρθηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Public Broadcasting Service.

Ερωτηθείσα για το εάν είναι «ανακουφισμένη» από το ότι η Ελλάδα κατέβαλε στο ΔΝΤ τη δόση των 470 εκατ. ευρώ η επικεφαλής του ταμείου δήλωσε: «Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τον οποίο είδα την Κυριακή μου είχε πει πως η πληρωμή θα γίνει και η πληρωμή έγινε. Αυτό είναι καλό».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως αυτό που την απασχολεί περισσότερο είναι να εφαρμοσθούν και τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν στην συζήτησή τους (σ.σ. με τον Γιάνη Βαρουφάκη).

«Να ενεργοποιήσουμε το διάλογο, τη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις που οι ελληνικές Αρχές προτείνουν να κάνουν προκειμένου να εκπληρώσουν τους στόχους του συμβολαίου (contract) που έχουν με τους ευρωπαίους εταίρους», ανέφερε.

Ερωτηθείσα για την λιτότητα στην Ελλάδα η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε: «Για την ελληνική οικονομία τα πιο δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα έχουν ήδη ληφθεί. Τόσο, που η χώρα το 2014 και ελπίζουμε το 2015 εμφάνισε δημοσιονομικό πλεόνασμα (fiscal surplus)».

Η ίδια πάντως εστίασε στις μεταρρυθμίσεις και ειδικά στο ασφαλιστικό, θέμα που σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του in.gr έθεσε ο Πόουλ Τόμσεν κατά τη συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον ο κ. Βαρουφάκης με τον κυρία Λαγκάρντ.

Ειδικότερα για το θέμα δήλωσε: «Αυτό που είναι αναγκαίο και δεν έχει εφαρμοσθεί τα τελευταία χρόνια είναι βαθιές διαθρωτικές αλλαγές που θα απελευθερώσουν τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, που θα ξεκλειδώσουν τις αγορές υπηρεσιών και θα δώσουν στους νέους πρόσβαση σε δουλειές.»

» Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Το βρεφικό γάλα. Πωλείται μόνο στα φαρμακεία. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για αυτό. Δοκιμάστηκε να πωληθεί στα σουπερ μάρκετ για λίγο. Οι τιμές μειώθηκαν. Επανήλθε γρήγορα στα φαρμακεία. Αυτό δεν είναι καλή ιδέα.»

» Οι μεταφορές είναι πολύ πολύ ρυθμισμένες και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε νέου παίκτες και σε νεοεισερχόμενους.»

» Το ασφαλιστικό σύστημα είναι καταδικασμένο να βαρύνει τόσο πολύ την ελληνική οικονομία που δεν θα είναι βιώσιμο, πρέπει να μεταρρυθμιστεί».

Τέλος, ανάφερε πως ο κόσμος είναι τόσο διασυνδεδεμένος που η ανισορροπία σε μια γωνιά του κόσμου μπορεί να επηρεάσει και τις άλλες γωνίες.

«Πρέπει να ενδιαφερόμαστε όλοι για τη σταθερότητα, την προβλεψημότητα και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης», επεσήμανε.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαγκάρντ: Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να μεταρρυθμιστεί"

Ο Σόιμπλε προειδοποιεί: Δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων, χρειάζεται πολύ δουλειά για συμφωνία στις 24 Απριλίου

Για πρόοδο στην συνεργασία της Αθήνας με τους θεσμούς έκανε λόγο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τιζενχάουζεν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων και απομένει πολλή δουλειά στην διαπραγμάτευση.

"Η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική από ό,τι πριν από δύο ημέρες. Αυτη τη στιγμή, λόγω και του Ορθόδοξου Πάσχα, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, αλλά οι θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος.

Την ίδια ώρα όμως πρέπει να γίνει πολλή διαπραγματευτική δουλειά, μέχρι να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία είναι σημαντική προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικων να μπορέσουν να συζητήσουν για τους όρους του ελληνικού προγράμματος στην Ρίγα, στις 24 Απριλίου. Και τότε όμως οι θεσμοί πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Το επόμενο βήμα θα ήταν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τότε θα φθάναμε στην συμφωνία υλοποίησης, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας", δήλωσε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι είναι σαφές οτι δεν υπάρχει ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων.
Θετικό σημάδι

Εν τω μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε σήμερα «θετικό σημάδι» την καταβολή από την Ελλάδα χθες Μ. Πέμπτη, της δόσης του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έκανε λόγο για «προόδους» στις συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

«Η κυβέρνηση ενημερώθηκε για το γεγονός ότι η Ελλάδα έκανε μια πληρωμή στο ΔΝΤ» και βλέπει σε αυτό «ένα θετικό σημάδι», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σόιμπλε προειδοποιεί: Δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων, χρειάζεται πολύ δουλειά για συμφωνία στις 24 Απριλίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news