facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Άρθρο Συνταγματάρχη ε.α : Τα ΟΥΚ και ο πατριωτισμός

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μου τα΄πες με το πρώτο σου το γάλα……

Η εμπειρία μου ως αξιωματικού του ελληνικού στρατού από το 1971 μέχρι το 2004 ένα πράμα με συμβουλεύει να δηλώσω: Παιδιά προσέχετε αυτούς που λένε τα λόγια τα μεγάλα. να ακούτε αυτούς που δεν λένε πολλά αλλά τη δύσκολη στιγμή είναι παρόντες και αγωνίζονται με αυτοθυσία για την πατρίδα.

Το 1974 ήμουνα τριτοετής Εύελπις και θυμάμαι που για κάποιους υπερπατριώτες αξιωματικούς είχε βγει το παρατσούκλι ο «100στάρης» λόγω της μεγάλης ταχύτητας που ανέπτυξαν όταν το έβαλαν στα πόδια εγκαταλείποντας τα τμήματα τους στη λύσσα του προαιώνιου εχθρού (αναφέρομαι στα γεγονότα της Κύπρου).– μακάρι να είναι ψέματα.

Δεν έχω καμιά διάθεση να μπλέξω με ορισμούς του τι σημαίνει εθνικισμός ή πατριωτισμός όλοι μας σε ότι αφορά την αγάπη μας για την πατρίδα κρινόμαστε στην πράξη και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές.

Δεν χρειάζεται βρε παιδιά να κουραστείτε τόσο πολύ να πάτε να υψώσετε σημαία ελληνική στην Αγιά Σοφιά.

Μπορείτε να δώσετε το μήνυμα στον Τούρκο ότι αν τολμήσει να παραβιάσει κατά ένα χιλιοστό τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη στεριά στον αέρα και στη θάλασσα την ίδια στιγμή θα το μετανιώσει πικρά;

Όλοι οι αξιωματικοί γνωρίζουν ότι ένας τρόπος μόνο υπάρχει για να πάρει το σωστό μήνυμα ο κακός μας γείτονας: Όταν μάθει ότι είμαστε ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι.

Επίσης όλοι οι αξιωματικοί γνωρίζουν πότε είναι ετοιμοπόλεμη μια στρατιωτική Μονάδα (πλήρως επανδρωμένη, εκπαιδευμένη, άρτια εξοπλισμένη και με υψηλό ηθικό).

Ας υψώσουμε παιδιά σημαίες στα Ίμια και ας αγωνιστούμε να ανατρέψουμε την κατοχή που μας έχουν επιβάλει οι αγαπητοί μας «σύμμαχοι» τα τελευταία χρόνια γιατί με τα μεγαλόστομα συνθήματα που εκστομίζονται είτε από αγνά παιδιά όπως είναι οι ΟΥΚΑΔΕΣ είτε από μεγαλόσχημους «ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» μάλλον πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα και πάλι αφήνουμε να κάνουν όλοι αυτοί πράγματα για μας χωρίς εμάς.

Λοιπόν παιδιά όσο θα μαθαίνω ότι τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και καράβια μας επισκέπτονται κάθε τόσο για ένα «φιλικό» γεια μέχρι και το Λαύριο, εγώ δεν συμφωνώ να τους ανταποδώσουμε τις επισκέψεις μας αφήνοντας πεσκέσι στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς την όμορφη γαλανόλευκη.

Ας στρωθούνε αυτοί που πρέπει στη σκληρή δουλειά να φτιάξουνε πραγματικά ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ αξιόμαχες και αποφασιστικές Ένοπλες Δυνάμεις και τότε να δείτε ότι δεν θα χρειαστεί καθόλου να ξελαρυγγιζόμαστε στις παρελάσεις για να μας φοβηθεί ο κακός μας γείτονας, αυτός έχει τρόπο να μαθαίνει την αλήθεια (το φροντίζουν αυτό οι σύμμαχοι μας) για το ποσό αξιόμαχοι είμαστε.

Κ. Υπουργέ της άμυνας ξαπόστειλε προς τις μονάδες εκστρατείας όλους όσους λουφάζουν στα διαφορά λεκανοπέδια, μάζεψε όλους όσους βγάζουνε διπλούς και τριπλούς μισθούς σε θέσεις του εξωτερικού, αλήθεια ποια πατρίδα υπηρετεί αυτός που είναι στο Αυχανισταν; Πάρε πίσω τα λεφτά από τους μιζαδόρους και ρίξτα σε σωστούς εξοπλισμούς και δώσε μόνο μια διαταγή στο στράτευμα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ .

Συνταγματάρχης ε.α. Πέτρος Παπούλκας

limnosreport
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρθρο Συνταγματάρχη ε.α : Τα ΟΥΚ και ο πατριωτισμός"

Κατάργηση των γερμανικών στα δημοτικά ζητεί ο Νικολόπουλος!

Την αντικατάσταση των γερμανικών ως δεύτερης ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολειά της χώρας ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος.

Στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει ότι «η γερμανική γλώσσα, κατά τα τελευταία 20 έτη, έχει παραλόγως προωθηθεί και στηριχθεί από το ελληνικό κράτος σε υπερβολικό βαθμό σε σχέση με άλλες, εξίσου αν όχι σημαντικότερες γλώσσες σε παγκόσμιο επίπεδο όπως η Ισπανική, η Ρωσική, η Αραβική και η Ιταλική».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «δεν πρέπει να παραπονούμαστε διαρκώς για τη γιγάντωση ενός μέλους κράτους της ΕΕ, όταν εμείς οι ίδιοι και χωρίς να μας επιβάλλεται, κάνουμε την επιλογή να στηρίζουμε τη διάδοση της γλώσσας, την κουλτούρας και των εθίμων λαών, οι οποίοι, σε γενικές γραμμές, αποδεδειγμένα έχουν συστηματικά βλάψει τη χώρα μας και έχουν αντιταχθεί σε νόμιμα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Το κείμενο καταλήγει σε ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο, αν προτίθεται «στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού, να αντικαταστήσει τη διδασκαλία των γερμανικών με τη διδασκαλία της ιταλικής ή ρώσικης ή ισπανικής ή αραβικής γλώσσας».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάργηση των γερμανικών στα δημοτικά ζητεί ο Νικολόπουλος! "

Επιβεβαιώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Λέβα ότι πήγε στις φυλακές Κορυδαλλού

Την επίσκεψή της στις φυλακές Δομοκού επιβεβαιώνει η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα.

Όπως τονίζει η ίδια, επισκέφτηκε το κατάστημα κράτησης Δομοκού, ως όφειλε ως βουλευτής του νομού «εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στις φυλακές λόγω του θανάτου κρατουμένου από καρδιακή προσβολή, της δολοφονίας του αρχιφύλακα Γκαλιμάνη, της αυτοκτονίας του νεαρού Πακιστανού και της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας κρατουμένων στην ακτίνα των φυλακών τύπου Γ, που είχε φέρει σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους και είχε δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στην τοπική κοινωνία».

Σύμφωνα με τη βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ σκοπός της επίσκεψής της ήταν να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση στις φυλακές καθώς και να καταγράψει τα προβλήματα που απασχολούν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους κρατούμενους.

Όσον αφορά την επίσκεψη στο νοσοκομείο Λαμίας και το αν συνάντησε τον Δημήτρη Κουφοντίνα, η κα Λέβα είπε ότι στην επίσκεψη αυτή απλά επικεντρώθηκε «στη συζήτηση με τους γιατρούς και τον διευθυντή σχετικά με το ιατρικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς στις φυλακές Δομοκού δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός».

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντά στην κα Μπακογιάννη και την σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει, τονίζοντας ότι δεν απαγορεύεται να επισκέπτονται οι βουλευτές τις φυλακές.

«Η πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να έχουμε φυλακές ανοικτές στο κοινοβουλευτικό έργο και τους κοινωνικούς θεσμούς. Οι βουλευτές, για την άσκηση των καθηκόντων τού κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες και συνομιλούν με τους υπαλλήλους και τους πολίτες και οι φυλακές δεν εξαιρούνται» αναφέρει –μεταξύ άλλων- η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβεβαιώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Λέβα ότι πήγε στις φυλακές Κορυδαλλού"

Λεουτσάκος: Η ρήξη με την Ευρώπη μπορεί να γίνει και μονόδρομος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της ρήξης με την Ευρώπη αφήνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Μιλώντας στον «Real FM», ο κ. Λεουτσάκος σημείωσε ότι οι δανειστές θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να δώσουν ανάσα στη χώρα.

Αναφερόμενος στην ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων που συζητείται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι αυτό που γίνεται από την κυβέρνηση είναι μία συνεχής προσπάθεια να βρεθεί λύση, μία λύση για τη χώρα και τον λαό μας, όπως είπε, ωστόσο άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

«Η ρήξη με την Ευρώπη μπορεί να γίνει και μονόδρομος», σημείωσε ο κ. Λεουτσάκος, πρόσθεσε, πάντως, ότι αυτό «δεν είναι η πρώτη επιλογή της κυβέρνησης».

antenna
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεουτσάκος: Η ρήξη με την Ευρώπη μπορεί να γίνει και μονόδρομος"

FT: Εκβιασμό, πόκερ ή πολιτική αυτοκτονία ετοιμάζει ο Τσίπρας;

FT: Η ελληνική ηθική και η γερμανική αριθμητική πρέπει να βρουν κοινό έδαφος

Η προέλευση της λέξης «αίνιγμα» είναι ελληνική, τονίζουν οι Financial Times σε νέο δημοσίευμά τους αναφορικά με την κρίση στην χώρα μας, τονίζοντας πως στη σημερινή συγκυρία, η λέξη αυτή χαρακτηρίζει το τι επικρατεί στις σκέψεις των Γερμανών σχετικά με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους FT, «ούτε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ούτε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γνωρίζουν τι ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας».

«Εκβιασμό; Πόκερ; Ή πολιτική αυτοκτονία;» διερωτάται ο αρθρογράφος της εφημερίδας και προσθέτει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «εξακολουθεί να αμφισβητεί το γράμμα και το πνεύμα του σχεδόν κάθε συμφωνίας που υπογράφηκε από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις».

Όπως υπογραμμίζουν οι Financial Times, με τα χρήματα να εξαντλούνται, «ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στο υπουργικό συμβούλιο έχουν απομονώσει τη χώρα τους με έναν πρωτοφανή τρόπο».

Στο δημοσίευμα που έχει τίτλο «Η ελληνική ηθική και τα γερμανικά μαθηματικά πρέπει να βρουν κοινό έδαφος», αναφέρεται ακόμη πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες «είτε είναι φιλελεύθεροι είτε κεϊνσιανοί, στέκονται ενωμένοι απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Και μπορεί, όπως τονίζουν οι FT, τα πράγματα να μην δείχνουν ευοίωνα, ωστόσο, μπορεί η εξέλιξη να είναι καλύτερη από ότι πιστεύει κανείς.

«Ο βασικός αντίπαλος του Τσίπρα είναι πολύ πιο αδύναμος από ότι φαίνεται. Πράγματι η επιρροή της Γερμανίδας καγκελαρίου στους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σημαίνει ότι εναπόκειται σε αυτήν να αποφασίσει για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει ή όχι στο ευρώ».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "FT: Εκβιασμό, πόκερ ή πολιτική αυτοκτονία ετοιμάζει ο Τσίπρας;"

Ποτάμι: Ο Τσίπρας να συστήσει στους υπουργούς του να μην παίζουν με τη φωτιά

Κάλεσμα στον Πρωθυπουργό να συστήσει στους υπουργούς του να μην παίζουν με τη φωτιά απευθύνει με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, προειδοποιώντας για δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία εξαιτίας των δηλώσεών τους.

«Ο ένας μετά τον άλλο τα στελέχη της κυβέρνησης παίρνουν θέση στα χαρακώματα εναντίον της Ευρώπης και όχι εναντίον των προβλημάτων που μαστίζουν τη χώρα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του κ. Λαφαζάνη να μιλήσει για σύγκρουση με τους εταίρους μας στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συστήσει στους υπουργούς του να μην παίζουν με τη φωτιά για να γίνουν αρεστοί στις κομματικές μειοψηφίες και στο λόμπι της δραχμής».

Σύμφωνα με το κίνημα, «το κλίμα, που δημιουργούν οι συνεχείς δηλώσεις περί ρήξης, ενισχύουν την ανασφάλεια των πολιτών, με δραματικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.

» Στην κυβέρνηση δεν είναι για να εκπληρώσουν τις νεανικές ιδεοληψίες τους για μια Ελλάδα εκτός Ευρώπης αλλά για να αλλάξουν τη ζωή των πολιτών μέσα σε μια πιο δίκαιη Ευρώπη. Ας αρχίσουν να δουλεύουν, λοιπόν. Τα συνθήματα δεν είναι δουλειά.»

Ο κ. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» έκανε λόγο για για ωμό εκβιασμό των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ που «πνίγουν κυριολεκτικά τη χώρα μας και σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της οικονομίας». «Αυτήν την ώρα απαιτούνται στη χώρα, επειγόντως και χωρίς καμία καθυστέρηση, μεγάλες και τολμηρές επιλογές, εναλλακτικές απέναντι στη γερμανική Ευρώπη» ανέφερε ο υπουργός.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: Ο Τσίπρας να συστήσει στους υπουργούς του να μην παίζουν με τη φωτιά"

Βαρβιτσιώτης: Από το «όχι ο Πειραιάς να γίνει Chinatown» στην πώληση του ΟΛΠ

Καυστικός εμφανίστηκε ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγράμματος της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στο κινεζικό πρακτορείο για το θέμα του ΟΛΠ.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη γνωστή της τακτική. Άλλα λόγια μέσα, άλλα λόγια έξω. Το «όχι ο Πειραιάς να γίνει Chinatown στο Πεκίνο», μεταφράστηκε σε πώληση του πλειοψηφικού πακέτου», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, οι αποκρατικοποιήσεις είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί σε αποσπασματικές δηλώσεις, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να καλλιεργήσουν ανασφάλεια στους επενδυτές για τις προθέσεις της κυβέρνησης και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

tribune
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρβιτσιώτης: Από το «όχι ο Πειραιάς να γίνει Chinatown» στην πώληση του ΟΛΠ"

Στάση στις φυλακές Κορυδαλού, κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους

Οι έγκλειστοι της πρώτης πτέρυγας των φυλακών κορυδαλλού όπου είναι κρατούμενοι και τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς αρνούνται να μπουν στα κελιά τους, διαμαρτυρόμενοι για το ότι δεν έχει ακόμα αποφυλακιστεί η Αθηνά Τσάκαλου, μητέρα των προφυλακισμένων αδελφών Τσάκαλου.

Πριν από 20 μέρες η Αθηνά Τσάκαλου προφυλακίστηκε καθώς φιλοξενούσε την Αγγελική Σπυροπούλου. Ήδη ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας έχει προτείνει την αποφυλάκιση της Αθηνάς Τσάκαλου και αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης.

Οι κρατούμενοι υποστηρίζουν ότι στο πρόσωπο της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου βλέπουν τις δικές τους μητέρες και ισχυρίζονται ότι «όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά, θα τη βρουν μπροστά τους».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση στις φυλακές Κορυδαλού, κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους"

Νέα Δημοκρατία: Μία εβδομάδα, τέσσερα ψέματα

Για τέσσερα ψέματα μέσα σε μία εβδομάδα κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, κατακρίνοντας τους χειρισμούς της σε κρίσιμα για την Ελλάδα θέματα.


Τα τέσσερα ψέμματα του χρεώνει στην ελληνική κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, σε άτυπη ενημέρωση:

Ψέμα 1ο - «Λένε άλλα στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό»

Εντύπωση και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που μετά τη Σύνοδο Κορυφής καθησύχαζε την ελληνική κοινή γνώμη πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη ρευστότητα της χώρας, απέκρυπτε το πραγματικό πρόβλημα από τους Έλληνες πολίτες. Όπως αποκαλύφθηκε, μάλιστα, πέντε ημέρες νωρίτερα είχε στείλει αναλυτική επιστολή για το ζήτημα προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Α. Μέρκελ, στην οποία επεσήμανε ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, υπάρχει κίνδυνος η χώρα να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Προφανώς, η τακτική των αντιφατικών δηλώσεων και της διγλωσσίας έχει στόχο την απόκρυψη από τον ελληνικό λαό του αδιεξόδου στο οποίο οδηγεί η πολιτική της «δημιουργικής ασάφειας» που ακολουθούν τα κυβερνητικά στελέχη.

Εκδοχή Πρώτη | Αλέξης Τσίπρας, 15 Μαρτίου 2015, Επιστολή προς την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ

«Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόσβαση στις αγορές και ενόψει της κορύφωσης των υποχρεώσεών μας την άνοιξη και το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι ειδικοί περιορισμοί από την ΕΚΤ σε συνδυασμό με την καθυστέρηση των δόσεων θα κάνουν αδύνατο για την κυβέρνηση να εξυπηρετήσει το χρέος». [...] «Με αυτό το γράμμα σας καλώ να μην επιτρέψετε μια μικρή εκταμίευση χρημάτων και μια συγκεκριμένη θεσμική αδράνεια να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Εκδοχή Δεύτερη | Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, 20 Μαρτίου 2015, Συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Οι υποχρεώσεις μας απέναντι στους πολίτες που ανησυχούν και τους θεσμούς είναι απολύτως εξασφαλισμένες. Και είναι αυτονόητο ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Οι πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους στο κλίμα ανασφάλειας που διάφοροι θα καλλιεργήσουν. Προειδοποιούμε όσους θέλουν να παίξουν με τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας».

Ψέμα 2ο – «Υπονομεύουν το διεθνές κύρος της χώρας στο βωμό του λαϊκισμού»

Μετά το διεθνή σάλο που προκάλεσε η πρωτοφανής δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Ν. Παρασκευόπουλου, περί κατάσχεσης γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός ενώπιον της κας Μέρκελ είπε και πάλι ψέματα. Η τόσο εύκολη διαφυγή στο ψέμα σε διεθνές ακροατήριο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τον καθιστά αναξιόπιστο και πλήττει το κύρος της χώρας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου το ζήτημα αξιοπιστίας τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησής του βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.

Εκδοχή Πρώτη | Νίκος Παρασκευόπουλος, Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, 10 Μαρτίου 2015, Τοποθέτηση στη Βουλή

«Έχω τη γνώμη ότι η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι υπάρχει ετεροδικία και, επομένως, ασυλία του εναγόμενου γερμανικού κράτους δεν αναιρεί την εκτελεστότητα της Αρεοπαγιτικής απόφασης του έτους 2000 διότι δεν αφορά την ίδια υπόθεση. Η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω την άδεια για την εκτέλεσή της».

Εκδοχή Δεύτερη | Αλέξης Τσίπρας, 24 Μαρτίου 2015, Κοινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ

«Δεν υπάρχει κανένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης που να εξέφρασε την πρόθεση να καταλάβει το ελληνικό δημόσιο κτίρια του γερμανικού δημοσίου. Ακούστηκε πολύ το προηγούμενο διάστημα ακόμη και η ιδέα να σταματήσουμε την τόσο σημαντική και τόσο σπουδαία δραστηριότητα του Ινστιτούτου Γκαίτε στην Ελλάδα. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. [...]».

Ψέμα 3ο – «Η δεοντολογία στο περιθώριο»

Στην προσπάθειά του να καλύψει το θέμα με τις συμβάσεις που υπέγραφε ως δικηγόρος, ο κ. Κατρούγκαλος, αποδείχθηκε ψευδόμενος έχοντας, μάλιστα, την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου. Ενώ, σε ένα μαραθώνιο τηλεοπτικών συνεντεύξεων, «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» ότι δεν υπάρχουν άλλες συμβάσεις που να έχει υπογράψει ο ίδιος, την ίδια στιγμή φαίνεται ότι έχει υπογράψει πληθώρα τέτοιων και, μάλιστα, αφού ορκίστηκε Υπουργός.
Σημειώνεται ότι το άρθρο 6 του κώδικα δεοντολογίας των μελών της Κυβέρνησης, που βρίσκεται σε ισχύ από τις 30/6/2014, αναφέρεται στην "ακεραιότητα, τη σύγκρουση συμφερόντων και τη δημόσια συμπεριφορά". Ο κ. Κατρούγκαλος, κατά παράβαση του άρθρου αυτού, αγνόησε τη σύγκρουση συμφερόντων και συνέχισε την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, αναλαμβάνοντας υποθέσεις εναντίον του Δημοσίου.

Εκδοχή Πρώτη | Γιώργος Κατρούγκαλος, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 21 Μαρτίου 2015, Τηλεόραση ΣΚΑΙ

«Το δημοσίευμα είναι από την αρχή μέχρι το τέλος κατασκευασμένο. Αν βρεθεί έστω και μισό συμφωνητικό με δική μου υπογραφή στο δικηγορικό σύλλογο, τότε θα παραιτηθώ ή θα φύγω».

(σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» το οποίο ανέφερε πως ο κ. Κατρούγκαλος, λίγες μέρες πριν αναλάβει καθήκοντα, υπέγραψε εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους, οι οποίοι είτε είχαν απολυθεί είτε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στην περίπτωση που οι υπάλληλοι λάβουν αποζημιώσεις ή επανέλθουν στις θέσεις τους ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δικαιούται ως δικηγορική αμοιβή το 12% των χρημάτων).

Εκδοχή Δεύτερη | Αποκάλυψη της ιστοσελίδας Capital.gr

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα capital.gr, ακόμα και τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία του ως Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις 30 Ιανουαρίου 2015 δηλαδή, κατατέθηκαν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών 22 ιδιωτικά συμφωνητικά (εργολαβικά) με δικηγορική αμοιβή 12% για υποθέσεις κατά του Δημοσίου από την εταιρία «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες».

Ψέμα 4ο - «Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών»

Με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας χρησιμοποίησε για ακόμα μία φορά ψευδείς αιτιάσεις. Το οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης δεν έχει κανένα δικαίωμα, χρησιμοποιώντας ψεύδη, να υποτιμά τόσο κατάφορα τη νοημοσύνη των πολιτών, ευτελίζοντας με τον τρόπο αυτό όχι μόνο την ημέρα της εθνικής επετείου αλλά και το ρόλο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας.

Εκδοχή Πρώτη | Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος, ζήτησε ενημέρωση από τον Υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο για σύνθημα που φέρονται να τραγούδησαν άνδρες των ΟΥΚ κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2014.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής έπειτα από επικοινωνία του με τον Υπουργό Άμυνας αναφέρει:
«Ο Υπουργός ενημέρωσε το βουλευτή ότι διέταξε έρευνα για το γεγονός, υποστήριξε, ωστόσο, ότι οι άνδρες των ΟΥΚ τραγουδούσαν απλώς το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που εκείνη την ώρα παιάνιζε η μπάντα, ενώ τα άλλα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν την περσινή παρέλαση, όταν ο ίδιος δεν ήταν υπουργός».

Εκδοχή Δεύτερη | Το επίμαχο βίντεο που αναπαράχθηκε στα ΜΜΕ προέρχεται από το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο Eurokinissi, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του και φέρει ημερομηνία 25 Μαρτίου 2015.

Οι υπεύθυνοι του Πρακτορείου Eurokinissi μέσω δήλωσης ανέφεραν:
«Εμείς ανεβάσαμε το βίντεο ανήμερα της φετινής παρέλασης. Και το ανεβάσαμε αυτούσιο. Ούτε αλλοιώσαμε, ούτε κάναμε κάποια παρέμβαση. Το τι ισχυρίζεται ο καθένας δεν μας αφορά. Εξάλλου, πέρσι δεν είχαμε υπηρεσία βίντεο στο πρακτορείο μας».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Δημοκρατία: Μία εβδομάδα, τέσσερα ψέματα"

Σαμαράς: Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε προτείνουν οι «μαθητευόμενοι μάγοι»

Να μην μας θεωρήσουν δεδομένους, δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με το αν η ΝΔ θα ψηφίσει τη νέα συμφωνία.

«Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε προτείνουν οι 'μαθητευόμενοι μάγοι'» αναφέρει χαρακτηριστικά, αποκλείοντας το κόμμα να στηρίξει νέες φορολογικές επιδρομές.

«Εμείς άλλωστε είχαμε αρχίσει να μειώνουμε τους φόρους και προγραμματίζαμε πολύ μεγαλύτερες σταδιακές μειώσεις φόρων τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα βρισκόταν πια στην ανάρρωση και την 'ξανακύλησαν'.»

Για την προεκλογική στρατηγική του κόμματος, ο κ. Σαμαράς σημειώνει: «Δεν ήταν η στρατηγική του φόβου. Επισήμανση κινδύνων ήταν. Αληθινών κινδύνων. Που τώρα επαληθεύονται.»

Αναγνωρίζει πάντως επικοινωνιακή υστέρηση: «Δεν εξηγήσαμε στον κόσμο ότι όλα τα δύσκολα μέτρα που πήραμε ήταν μόνο προσωρινά. Και αυτό ήταν λάθος!»

Τέλος, για το θέμα της διαδοχής, ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει: «Δεν είναι παντρεμένος με τη θέση μου. Αλλά και δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη σε τόσο δύσκολες στιγμές.»

Για το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο Κώστας Καραμανλής στη διαδικασία ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς αναφέρει: «Ενωτικό και σταθεροποιητικό, όπως πάντα».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε προτείνουν οι «μαθητευόμενοι μάγοι»"

Ευ. Βενιζέλος: Συντριπτική ήττα των δήθεν σκληρών διαπραγματευτών

Για διγλωσσία κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τους χειρισμούς του διμήνου και τονίζει ότι «οδεύουμε ολοταχώς προς μνημόνιο 3».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά» αναφέρει ότι «χάσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα και το θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Έχουμε υστέρηση εσόδων και διαρροή καταθέσεων. Επενδυτική ακινησία και αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» και συμπεραίνει ότι «οδεύουμε ολοταχώς προς Μνημόνιο 3, χωρίς να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα οξύτατα τρέχοντα προβλήματα ρευστότητας.

Και όλα αυτά εν έτει 2015. Φανταστείτε να ακολουθούσαμε αυτή την πολιτική το 2010, 2011, 2012, 2013, τι θα είχε συμβεί».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν φέρνει τη συμφωνία στη Βουλή, γιατί δεν θέλει να φανεί ότι υπέγραψε το ίδιο κείμενο με την προηγούμενη κυβέρνηση και κυρίως δεν θέλει να φανεί ότι «τους πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. του αποθεματικού του ΤΧΣ τα οποία ετέθησαν στον απόλυτο έλεγχο του EFSF και της ΕΚΤ.

«Τώρα η κυβέρνηση κατάλαβε ότι έδωσε πίσω 1,2 δισ. που δεν έπρεπε, παρότι έχει οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας. Επίσης δεν κατάλαβε ίσως ότι τα 11 δισ. θα δοθούν για ανακεφαλαιοποίηση ή εκκαθάριση τραπεζών με τους νέους αυστηρούς όρους που ισχύουν στην ΕΕ και όχι όπως έγινε με τις δύο προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις. Πρόκειται για συντριπτική ήττα των δήθεν σκληρών διαπραγματευτών και υπάρχει φυσικά αντίστοιχη μεγάλη ευθύνη» σχολιάζει.

Αναφορικά με τον φόβο χρεοκοπίας ή Grexit, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Έχω πει πολλές φορές ότι ούτε διεθνές πιστωτικό γεγονός με τη νομική έννοια του όρου θα μας αφήσουν να υποστούμε, ούτε Grexit θα γίνει. Η χώρα δυστυχώς σέρνεται και υποβαθμίζεται εντός ευρώ, την ώρα που ήταν έτοιμη να βγει στην επιφάνεια και να περάσει στη συνέχεια στην ομαλότητα».

Επανέλαβε ότι ηκυβέρνηση βρίσκεται σε στρατηγικό εγκλωβισμό. «Δεν θέλει να κάνει ρήξη γιατί δεν έχει τέτοια κοινωνική εντολή και ξέρει ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Από την άλλη, δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να στηρίζει μία καθαρή και έντιμη στροφή προς την υπευθυνότητα» υπογραμμίζει.

Ερωτηθείς για Εξεταστική για το μνημόνιο απαντά ότι την αναμένει με χαρά και προσθέτει: «Ως διαρκή επιτροπή για να εξετάσει και το τι κάνει τώρα η κυβέρνηση και το πώς θα πάμε δυστυχώς στο μνημόνιο 3. Αλλά θα αρχίσουμε από τα αίτια της κρίσης και από την περίοδο 2004-2009, όχι από το 2010. Οι συμφωνίες ασυλίας που συνήψε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πλευρά της ελληνικής Δεξιάς, δεν θα επιβιώσουν στην Βουλή».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευ. Βενιζέλος: Συντριπτική ήττα των δήθεν σκληρών διαπραγματευτών"

Τσίπρας: Λύση με την Ευρώπη, ρήξη με τη διαπλοκή

Απορρίπτει ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο λήψης νέων υφεσιακών μέτρων τα οποία και θα έρχονται σε σύγκρουση με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην Real News ενώ προαναγγέλει ρήξη με τη διαπλοκή και λύση με την Ευρώπη.

"Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση. Δεν υπάρχει εξάλλου κανένας σοβαρός άνθρωπος σήμερα στην Ευρώπη που να ισχυρίζεται ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας θα λυθεί αν περικόψουμε κι άλλο τις συντάξεις ή αν αρχίσουμε να απολύουμε μαζικά", επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, εκτιμά ότι το πρόβλημα της ρευστότητας της Ελλάδας "θα αντιμετωπιστεί άμεσα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις" που θα προτείνει η κυβέρνηση ενώ διαβεβαιώνει με έμφαση ότι δεν συζητά νέο μνημόνιο ή τρίτο δάνειο.

Διασαφηνίζει ο πρωθυπουργός ότι "η συμφωνία του Ιουνίου δεν μπορεί παρά να αφορά και την αλλαγή των όρων για την αποπληρωμή του χρέους, καθώς και την απομείωσή του" και επομένως από την πλευρά της κυβέρνησης "δεν υπάρχει ζήτημα ούτε τρίτου μνημονίου, ούτε βεβαίως νέου δανείου".

Ο κ. Τσίπρας αφήνει αιχμές για τη στάση της ΕΚΤ αναφέροντας ότι "θα μπορούσε να μην έχει εξαντλήσει όλη της την αυστηρότητα στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως είχε πράξει και το καλοκαίρι του 2012" ενώ υποστηρίζει πως υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που επιζητούν τη ρήξη, αλλά εκτιμά πως θα κυριαρχήσουν οι δυνάμεις "οι οποίες επιδιώκουν έναν έντιμο και ειλικρινή συμβιβασμό μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών".

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις σημειώνει πως η κυβέρνηση δεν μιλάει για ιδιωτικοποιήσεις, "αλλά για αναπτυξιακές κοινοπραξίες με ενισχυμένη συμμετοχή του Δημοσίου, ώστε να εξασφαλίζονται το δημόσιο συμφέρον και η απαρέγκλιτη τήρηση της εργασιακής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας".

megatv
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Λύση με την Ευρώπη, ρήξη με τη διαπλοκή"

Βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε η σορός του Αντρέας Λούμπιτς στις Άλπεις

Η σορός του συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus 320 της εταιρείας Germanwings, βρέθηκε το Σάββατο διαμελισμένη, στην περιοχή της συντριβής του αεροπλάνου, στις γαλλικές Άλπεις.

Όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές εντόπισαν τη σορό του 28χρονου Αντρέας Λούμπιτς η οποία και αναγνωρίστηκε με τη μέθοδο του DNA.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι στο σπίτι του Γερμανού συγκυβερνήτη -που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις- η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε «μια μεγάλη ποσότητα φαρμάκων» που προορίζονται για την αντιμετώπιση και θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag, κατά τη διάρκεια των ερευνών στο διαμέρισμα του νεαρού στο Ντίσελντορφ, οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν «μεγάλο αριθμό φαρμάκων για την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών νόσων».

Το διαμέρισμα του Λούμπιτς στο Ντίσελντορφ


Μάλιστα, επικαλούμενη «υψηλόβαθμο ερευνητή» η εφημερίδα αναφέρει πως τον 28χρονο παρακολουθούσαν «πολλοί νευρολόγοι και ψυχίατροι», ενώ σύμφωνα με προσωπικά του έγγραφα που βρέθηκαν, υπέφερε από έντονο στρες και βαριάς μορφής κατάθλιψη. 

Αντιμετώπιζε και προβλήματα όρασης!

Και ενώ νέες πληροφορίες για τη ζωή του συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους βλέπουν ώρα με την ώρα το «φως» της δημοσιότητας, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά αναφορικά με το πώς η γερμανική εταιρεία επέτρεπε στον 28χρονο Γερμανό να πιλοτάρει, έγινε γνωστό ότι αντιμετώπιζε και προβλήματα όρασης! 

Πηγές που έχουν «πολύ καλή πληροφόρηση» από τις έρευνες που διεξάγονται για τον Αντρέας Λούμπιτς ανέφεραν το Σάββατο στους «New York Times» ότι είχε προβλήματα με την όρασή του.

Κι όμως, ο συγκυβερνήτης που θεωρείται υπεύθυνος για την αεροπορική τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις ακολουθούσε το τελευταίο διάστημα θεραπεία για τα προβλήματα όρασης που αντιμετώπιζε και τα οποία -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει σοβαρά τις ικανότητές του να πιλοτάρει, ενώ έθεταν σε κίνδυνο την καριέρα του.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις έρευνες δήλωσαν ότι τα προβλήματα αυτά «θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί από ψυχοσωματικά αίτια».

Η selfie του 28χρονου


Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετώπιζε και συνεπώς κατά πόσο είχε επηρεάσει την κατάστασή του 28χρονου, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι ο 28χρονος ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ.

Σχεδίαζε μία «εντυπωσιακή κίνηση»

Εν τω μεταξύ, η πρώην σύντροφός του Λούμπιτς δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Bild» ότι  ο φίλος της της είχε πει πως σχεδίαζε μία «εντυπωσιακή κίνηση»,  κάτι «το οποίο θα άλλαζε το σύστημα και θα τον έκανε να τον θυμούνται όλοι».

Θα γινόταν πατέρας;

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών δικτύων, η αγαπημένη του πιλότου από την οποία χώρισε περίπου ένα μήνα πριν την τραγωδία, ήταν έγκυος.

Η ξανθιά και χαριτωμένη Γκόλντμπαχ, όπως την χαρακτηρίζουν διεθνή δίκτυα, ζούσε με τον Λούμπιτς στο διαμέρισμά του, ενώ όπως αναφέρουν γείτονες, τα ονόματα και τον δύο βρίσκονταν στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού.

Την ίδια στιγμή, γείτονας του ζευγαριού δήλωσε πως από τον τρόπο που ο 28χρονος κοιτούσε την Γκόλντμπαχ έμοιαζε σαν να εξαρτούσε τη ζωή της από εκείνη.

«Έμοιαζε σαν όλη του η ζωή να εξαρτάται από εκείνη. Επρόκειτο να παντρευτούν σύντομα, τουλάχιστον έτσι μου είχαν πει. Εκείνος της είχε κάνει δώρο ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό έδειχνε ότι είχε σπάσει κάτι μεταξύ τους. Δεν ήταν σπάνιο να τους βλέπω να τσακώνονται», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale.



Ανακρίνονται οι γονείς και οι συνάδελφοί του 
Για την ώρα, η αστυνομία εξετάζει και υποβάλλει σε ερωτήσεις τους φίλους, τους συναδέλφους αλλά και την οικογένεια του συγκυβερνήτη.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας του είναι συντετριμμένος και δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος του πήρε με τον τραγικό αυτόν τρόπο 149 ζωές. 




Play Button

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε η σορός του Αντρέας Λούμπιτς στις Άλπεις"

Ο Δραγασάκης έδωσε το πράσινο φως για «ξεπούλημα» του ΟΛΠ

Το πράσινο φως για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει η κυβέρνηση στον ΟΛΠ άναψε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο reuters που μεταδίδει δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της κίνας «Νέα Κίνα» (Xinhua) η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά».

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων αφότου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης, προσέθεσε ο κύριος Δραγασάκης, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δραγασάκης έδωσε το πράσινο φως για «ξεπούλημα» του ΟΛΠ"

Brussels Group: Αμφίρροπη η μάχη για να «κλειδώσει» η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να «κλειδώσει» η λίστα των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο στους εταίρους βρίσκεται ήδη η κυβέρνηση.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες, λένε ότι το κλίμα είναι βαρύ, από χθες ήδη, καθώς πριν καν σταλεί η νέα λίστα στις Βρυξέλλες, ξέσπασαν οι πρώτες αντιδικίες με τους «Θεσμούς».

Μάλιστα, κοινοτικές πηγές έλεγαν ότι η λίστα δεν περιλαμβάνει ισχυρά φοροεισπρακτικά μέτρα και δεν αποτελεί βάση συζήτησης με τους δανειστές. Οι ίδιες πηγές διεμήνυαν ότι οι συζητήσεις στο Brussels Group μπορεί να καθυστερήσουν ή και να αναβληθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Βρυξέλλες βρίσκονται από χθες ο Νίκος Θεοχαράκης (γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής του υπ.Οικονομικών) και η Ελενα Παναρίτη, σύμβουλος του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη. Ωστόσο ο βασικός δαπραγματευτής της Ελλάδος, Γιώργος Χουλιαράκης, έμεινε χθες στην Αθήνα, με προοπτική να αναχωρήσει ενδεχομένως σήμερα και αυτός γα Βρυξέλλες, κάτι που δείχνει ότι ούτε οι θεσμοί αλλά ούτε η Αθήνα ήταν έτομοι να ξεκινήσουν να συζητούν.

Το Brussels Group είναι εκείνο που ουσιαστικά θα ανάψει το «πράσινο φως» για την υποβολή της λίστας στο EuroWorking Group και έπειτα στο Eurogroup που θα δώσει και την τελική έγκριση, ξεκλειδώνοντας ενδεχομένως και κάποιο τμήμα από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ.

Πάντως, αν οι διαπραγματεύσεις έχουν θετικό αποτέλεσμα, μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκλιση Eurogroup την ερχόμενη Τετάρτη, κάτι που επιθυμεί η ελληνική πλευρά.

Οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, έσοδα που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

Παράλληλα από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους "συνήθεις υπόπτους", αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες. Την ίδια στιγμή, κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για στάση πληρωμών της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για σενάριο φαντασίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Brussels Group: Αμφίρροπη η μάχη για να «κλειδώσει» η λίστα των μεταρρυθμίσεων"

Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Στη Βουλή προς ψήφιση αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά, μεταξύ άλλων, στην κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, αλλά και στην αποφυλάκιση καταδίκων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας με υψηλά ποσοστά αναπηρίας, ενώ η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε έγκλειστους τρομοκράτες.

Οι διατάξεις του ν/σ που αφορούν την αποφυλάκιση καταδίκων με ποσοστά αναπηρίας άνω του 67% και άνω του 80% για περιπτώσεις ισοβίων έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, καθώς σε αυτές εμπίπτει ο καταδικασθείς σε πολλές φορές ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν Σάββας Ξηρός. Στις ίδιες διατάξεις, εφόσον τελικώς καταδικασθεί, θα συμπεριληφθεί και ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος δικάζεται αυτές τις ημέρες για τα δάνεια της Proton Bank.

Η επίμαχη ρύθμιση έχει εγείρει σοβαρές αντιδράσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Στην ερώτησή της η κ. Μπακογιάννη αφήνει σαφείς αιχμές για διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τρομοκράτες, προκειμένου να χαράξει την πολιτική της στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη. Το σχετικό ερώτημα τέθηκε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, στον οποίο η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα επισκέφθηκε έγκλειστους τρομοκράτες στις φυλακές Δομοκού και στο νοσοκομείο Λαμίας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. «Η πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να έχουμε φυλακές ανοικτές στο κοινοβουλευτικό έργο και τους κοινωνικούς θεσμούς. Οι βουλευτές, για την άσκηση των καθηκόντων του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες και συνομιλούν με τους υπαλλήλους και τους πολίτες. Οι φυλακές δεν εξαιρούνται» ήταν η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ιδιαίτερα σκεπτικός ως προς τη διάταξη για την αποφυλάκιση εγκλείστων με αναπηρία εμφανίζεται με δήλωσή του στην «Κ» και ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Β. Αλεξανδρής, που ξεκαθαρίζει ότι «δεν καθίσταται σαφής δικαιοπολιτικός λόγος θέσπισης» της συγκεκριμένης ρύθμισης, δεδομένου ότι από καμία διεθνή σύμβαση ούτε από την ΕΣΔΑ δεν επιβάλλεται η αυτόματη αποφυλάκιση προσώπων με αναπηρία. «Η απόλυση καταδικασθέντων θα πρέπει να γίνεται εξαιρετικά και υπό αυστηρές προϋποθέσεις και εφόσον διαπιστώνεται εξατομικευμένα ότι η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είναι απολύτως ασυμβίβαστη με την κράτησή του», επισημαίνει ο κ. Αλεξανδρής.

Ο κ. Αλεξανδρής αναφέρεται, πάντως, στις ελλείψεις που παρατηρούνται στην περίθαλψη των εγκλείστων, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία «έχει την υποχρέωση να διαμορφώσει τις υποδομές, ώστε να διασφαλίζει την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης"

Αντρέας Λούμπιτζ: «Ολος ο κόσμος θα μάθει το όνομά μου»

Τι μαρτυρεί η πρώην σύντροφος του νεαρού πιλότου που έριξε το Airbus A320 στις Απλεις

Ο Αντρέας Λούμπιτς, ο νεαρός πιλότος που πιστεύεται ότι έριξε το Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις είχε πει ότι κάποια μέρα θα έκανε «κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα» και ότι «όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του». Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε πρώην σύντροφός του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild.

Η 26χρονη αεροσυνοδός Μαρία Β., η οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 28χρονο, είπε πως όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα τής ήρθε στο νου η συγκεκριμένη φράση.

Σύμφωνα με την Bild, η νεαρή που δηλώνει «αφάνταστα σοκαρισμένη», πετούσε επί πέντε μήνες στις ίδιες πτήσεις με τον Λούμπιτς το 2014. Η σχέση τους διήρκησε μόνο εκείνη την περίοδο που δούλευαν μαζί και ποτέ δεν επισημοποιήθηκε.

Αν ισχύουν τα συμπεράσματα των ερευνητών, ο Αντρέας Λούμπιτς «το έκανε αυτό επειδή κατάλαβε ότι λόγω των προβλημάτων υγείας του, το μεγάλο του όνειρο, να δουλέψει στη Lufthansa ως κυβερνήτης και ως πιλότος σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν πρακτικά αδύνατον να πραγματοποιηθεί» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Germanwings, η εταιρεία στην οποία ανήκε το Airbus, είναι θυγατρική της Lufthansa.

Η Μαρία Β. υποστήριξε ότι χώρισε με τον Λούμπιτς γιατί «γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Στις συζητήσεις μας έχανε τον έλεγχο και μου φώναζε [...] Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε: 'Πέφτουμε', γιατί έβλεπε εφιάλτες.»

«Ήταν ικανός να κρύβει από τους άλλους αυτά που του συνέβαιναν» συνέχισε η Μαρία Β., εξηγώντας ότι «δεν μιλούσε πολύ για την αρρώστια του, μόνο ότι εξαιτίας της ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή».

» Παρά τα προβλήματά του, ο Αντρέας Λούμπιτς ήταν ένας «ευγενικός και ανοιχτός» άνθρωπος στη δουλειά, «πολύ τρυφερός» στις ιδιωτικές σχέσεις του, «ένας άνδρας που είχε ανάγκη να αγαπηθεί».

Η εισαγγελία του Ντίσελντορφ ανακοίνωσε ότι ο Λούμπιτς είχε αποκρύψει από την εταιρεία ότι του είχε δοθεί αναρρωτική άδεια για την Τρίτη, την ημέρα που συνετρίβη το αεροσκάφος στις Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 150 επιβαίνοντες σε αυτό.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντρέας Λούμπιτζ: «Ολος ο κόσμος θα μάθει το όνομά μου»"

Καταγγελία Ντ. Μπακογιάννη: "Η κυβέρνηση έχει επαφές με τους τρομοκράτες της 17Ν"

Επαφές της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Λέβα με τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη καταγγέλει η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Συγκεκριμένα η κ. Μπακογιάννη καταγγέλλει πως η κ. Λέβα, "επισκέφτηκε τις φυλακές Δομοκού και το Νοσοκομείο Λαμίας για να συναντήσει το Δημήτρη Κουφοντίνα και τους άλλους έγκλειστους τρομοκράτες να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ´".

Υπενθυμίζεται πως στις συγκεκριμένες φυλακές βρίσκονται επίσης και οι Γιωτόπουλος, Τζωρτζάτος και τα υπόλοιπα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η κ. Μπακογιάννη ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης "αν η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους τρομοκράτες, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της και να χαράξει την πολιτική της στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη".

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία Ντ. Μπακογιάννη: "Η κυβέρνηση έχει επαφές με τους τρομοκράτες της 17Ν""

Οι παγίδες της εφορίας για 1 εκατ. φορολογικές δηλώσεις

«Παγίδες» υπερφορολόγησης για περίπου ένα εκατομμύριο αγρότες, μικρομεσαίους επαγγελματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων κρύβει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος ο οποίος εφαρμόζεται πλήρως από το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι «παγίδες» έχουν στηθεί μέσω των διατάξεων για τα τεκμήρια και την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, καθώς υποχρεώνουν πάρα πολλούς φορολογουμένους που απέκτησαν το 2014 εισοδήματα προερχόμενα κατά ποσοστό άνω του 50% από εμπορικές δραστηριότητες, ελευθέρια επαγγέλματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις ή ακίνητα να πληρώσουν εξωπραγματικούς φόρους!

Oπως προκύπτει από αναλυτική εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κ. Αικ. Σαββαΐδου, με την οποία δίδονται οδηγίες προς όλες τις ΔΟΥ:

1) Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα έτους 2014 προερχόμενα αποκλειστικά από την ατομική άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων, δραστηριοτήτων παροχής υπηρεσιών ή ελευθέρων επαγγελμάτων αν κατά τη διάρκεια του 2014 είχαν ζημιές αντί για κέρδη θα φορολογηθούν και φέτος -με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων- για τεκμαρτά εισοδήματα επί των οποίων θα κληθούν να καταβάλουν φόρο υπολογισμένο με 26% από το πρώτο ευρώ.

Για παράδειγμα, άγαμος φορολογούμενος με ατομική εμπορική επιχείρηση που είχε ζημιά 5.000 ευρώ το 2014 λόγω οικονομικής κρίσης, εφόσον κατοικεί σε ιδιόκτητο, ενοικιαζόμενο ή δωρεάν παραχωρούμενο διαμέρισμα 70 τ.μ. και κατέχει Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.500 κ.εκ, παλαιότητας 4 ετών, θα φορολογηθεί, βάσει τεκμηρίων διαβίωσης, για εισόδημα 12.200 ευρώ (3.000 ευρώ ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης + 2.800 ευρώ τεκμήριο διαμερίσματος + 6.400 ευρώ τεκμήριο αυτοκινήτου = 12.200 ευρώ) με συντελεστή φόρου 26%, δηλαδή θα κληθεί να πληρώσει φόρο 3.172 ευρώ.

2)Οι αγρότες θα πληρώσουν φόρο επί του τερκμακτού εισοδήματος 13% από το πρώτο ευρώ με προκαταβολή φόρου 55%.

Για παράδειγμα αγρότης με ζημιά 3.000 ευρώ, μονοκατοικία 80 τμ και ΙΧ 1.400 κυβικών παλαιότητας 10 ετών νθα φορολογηθεί βάσει τεκμηρίων διαβίωσης για 10.480 ευρώ με συντελεστή 13%. Έτσι θα πληρώσει 1.362,40 ευρώ και επιπλέον θα επιβαρυνθεί με προκαταβολή φόρου 55% δηλαδή άλλα 749,32 ευρώ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι παγίδες της εφορίας για 1 εκατ. φορολογικές δηλώσεις"

Έκτακτη οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες!

Έκτακτη οδηγία απέστειλε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις ελληνικές εταιρείες μετά τη συντριβή του Airbus με τα 150 θύματα στις γαλλικές Άλπεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΥΠΑ συστήνει στις εταιρείες να υπάρχουν πάντα τουλάχιστον δύο άτομα στο πιλοτήριο, δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιος από τους πιλότους απουσιάζει, να υπάρχει ένα εξουσιοδοτημένο άτομο στη θέση του.

Κάποιος από το πλήρωμα καμπίνας θα έχει την απαραίτητη άδεια ώστε να βρίσκεται στο πιλοτήριο για να μην επαναληφθεί ξανά μια τραγωδία αντίστοιχη εκείνης που συνέβη στις Άλπεις.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news