facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Eurogroup: Τετράμηνη παράταση

Τετράμηνη παράταση, προβλέπει η συμφωνία που «κλείδωσε» στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Έως τη Δευτέρα, το αργότερο, η Ελλάδα θα πρέπει να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που θα αφορά ειδικά τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η νέα κυβέρνηση, οι οποίες θα αφορούν κυρίως στη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και τη δημόσια διοίκηση.

Τη συνέχιση των διαβουλεύσεων για εξειδίκευση των μέτρων ουσιαστικά επιβεβαίωσε σε μήνυμά του στο twitter με την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup, ο Λετονός αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος έγραψε ότι "οι εργασίες για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος μπορούν να συνεχιστούν", προσθέτοντας πως "είναι σημαντικό η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να παρουσιάσει ολοκληρωμένο κατάλογο με τα μεταρρυθμιστικά μέτρα".

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως παρά το γεγονός ότι μετά από δραματικές διαβουλεύσεις πολλών ωρών οι κυριότεροι "παίκτες" της διαπραγμάτευσης, Γερμανία, Ελλάδα, ΔΝΤ και Κομισιόν είχαν συμφωνήσει επί της αρχής, Ισπανοί και Πορτογάλοι επιχείρησαν να "τορπιλίσουν" τη συμφωνία χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Πηγές αναφέρουν ότι στο κείμενο που θα συνυπογράψουν εκτός απροόπτου οι 19 υπουργοί Οικονομικών δεν υπάρχει αναφορά στα 16 σημεία της πέμπτης αξιολόγησης, που δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, και θα γίνει από τους θεσμούς και το Eurogroup νέα αξιολόγηση επί των μέτρων που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια του τετράμηνου φαίνεται πως θα είναι περιορισμένη η εφαρμογή των κυβερνητικών εξαγγελιών, ενώ η κυβέρνηση θα δεσμευτεί για λήψη μέτρων που θα αφορούν την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς αλλά και για αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχει αναφορά στην ανθρωπιστική κρίση κάτι που θα δώσει το δικαίωμα στην Ελλάδα να λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν θα υπάρχει αναφορά σε στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά αυτό θα συνδεθεί με κάποιον τρόπο με τα έσοδα, ενώ μέχρι την Δευτέρα η Αθήνα θα πρέπει να έχει στείλει στους εταίρους της ένα πλήρες κείμενο με τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύεται να κάνει αλλά και τις μονομερείς ενέργειες στις οποίες δεν θα προχωρήσει.

Από το μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για ισχυρές ενδείξεις ότι θα υπάρξει συμφωνία ωστόσο όλοι τηρούν στάση αναμονής καθώς ακόμα και στο παρά πέντε δεν αποκλείεται μια νέα εμπλοκή που θα οδηγήσει σε περισσότερες διαβουλεύσεις. Πάντως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποχώρησε από την συνεδρίαση εξουσιοδοτώντας τον Γ. Ντάισελμπλουμ για το υπόλοιπο των συζητήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Eurogroup: Τετράμηνη παράταση"

Ο ΕΟΠΥΥ επαναφέρει το πλαφόν στα φάρμακα και τις εξετάσεις!

Την επαναφορά του πλαφόν συνταγογράφησης προβλέπει εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr.

Η εγκύκλιος επίσης αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα μπορεί να διαφοροποιούνται ανάλογα με την ειδικότητα του ιατρού, την ιδιότητα και χαρακτηριστικά του παρόχου, τον αριθμό των ασθενών και τα χαρακτηριστικά και παθήσεις αυτών, τη γεωγραφική περιοχή και τα δημογραφικά δεδομένα της, τον μήνα του έτους (εποχικότητα), τις μεταβολές στις τιμές των αναλωσίμων και της τεχνολογίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ... ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΟΠΥΥ

... με απόφαση του Υπουργού Υγείας μπορεί να τίθενται κλειστοί προϋπολογισμοί, οικονομικοί ή άλλοι στόχοι και όρια (πλαφόν), περιορισμοί και προϋποθέσεις στη συνταγογράφηση φαρμάκων και λοιπά αναγκαία μέτρα ελέγχου της συνταγογράφησης εκάστου ιατρού.

Με όμοια απόφαση μπορεί ο προϋπολογισμός, οι στόχοι, οι περιορισμοί, οι προϋποθέσεις και τα μέτρα να διαφέρουν ανάλογα με την ειδικότητα του ιατρού, τον αριθμό των ασθενών που θεραπεύει και τα χαρακτηριστικά και παθήσεις αυτών, τη γεωγραφική περιοχή και τα δημογραφικά δεδομένα της, το μήνα του έτους (εποχικότητα), τις τυχόν μεταβολές των τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων, την εισαγωγή νέων φαρμάκων (πρωτοτύπων ή γενοσήμων) στο θετικό κατάλογο συνταγογράφησης και τέλος την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης σε σχέση με τους εκάστοτε στόχους

. Επίσης, δύναται η συνταγογράφηση των φαρμάκων να συνδέεται με την πάθηση του ασθενούς, όπως αυτή προσδιορίζεται με βάση το International Classification of Disease.

Οι ειδικότεροι στόχοι, τα όρια και οι προϋπολογισμοί συνταγογράφησης δύνανται να ενσωματώνονται σε συμβόλαια απόδοσης που συνάπτονται μεταξύ του ΕΟΠΥΥ των ιατρών που συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του οργανισμού και να τίθενται κίνητρα (μπόνους) και ποινές ανάλογα με την επίτευξη των στόχων και την τήρηση των ορίων και των προϋπολογισμών.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας προσδιορίζονται επιπρόσθετα οι μηχανισμοί και οι διαδικασίες εξαιρέσεων από τις ως άνω ρυθμίσεις, συγκεκριμένων κατηγοριών ιατρών, φαρμάκων, μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας, ομάδων ασθενών ή μεμονωμένων περιπτώσεων ιατρών και επίσης, ο τρόπος ενσωμάτωσης των ως άνω ρυθμίσεων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η μεθοδολογία ελέγχου, ο τομέας εφαρμογής τους (ιδιωτικός ή και δημόσιος), καθώς και κάθε αναγκαίο μέτρο για την αποτελεσματική εφαρμογή τους.

Σε περίπτωση επανειλημμένης υπέρβασης των ορίων που προβλέπονται ανωτέρω, ο ιατρός καλείται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να δικαιολογήσει τη συνταγογράφησή του.

Σε περίπτωση μη επαρκούς αιτιολόγησης της υπέρβασης, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δύναται να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα.

Ως επανειλημμένη υπέρβαση ορίζεται η υπέρβαση των ορίων που αναφέρονται στη σχετική υπουργική απόφαση, σε ποσοστό άνω του είκοσι τοις εκατό (20%) αθροιστικά για τρεις (3) συνεχόμενους μήνες.

Στην περίπτωση αυτή, η αρμόδια Διεύθυνση που διαπιστώνει την υπέρβαση, καλεί τον ιατρό να δώσει έγγραφες εξηγήσεις εξηγήσεων. Οι εξηγήσεις υποβάλλονται μέσα σε προθεσμία δέκα (10) εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση του σχετικού εγγράφου, στο οποίο υποχρεωτικά αναφέρεται η παράβαση που διαπιστώθηκε.

Σε περίπτωση που οι εξηγήσεις δεν κρίνονται επαρκείς επιβάλλονται στους ιατρούς οι πιο κάτω κυρώσεις, ανάλογα με τη συχνότητα και τη βαρύτητα της παράβασης:

α. πρόστιμο κυμαινόμενο από πεντακόσια (500) έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ ή

β. προσωρινός αποκλεισμός από την συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., από δύο (2) μέχρι δώδεκα (12) μήνες ή

γ. οριστική καταγγελία της σύμβασης σε ιατρούς συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή αποκλεισμός κάθε συνεργασίας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τους μη συμβεβλημένους ιατρούς.

Επίσης, η μη τήρηση των υποχρεώσεων που αναφέρονται στο παρόν άρθρο, αποτελεί για τους ιατρούς του Ε.Σ.Υ., του Π.Ε.Δ.Υ., καθώς και για τους ιατρούς μονίμους ή με σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., πειθαρχικό παράπτωμα, για το οποίο επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για κάθε κατηγορία.

Τα πρόστιμα που καταλογίζονται εισπράττονται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ υπέρ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Οι κυρώσεις επιβάλλονται από τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης που διαπίστωσε την υπέρβαση.

Κατά της σχετικής απόφασης ο ιατρός μπορεί να ασκήσει, μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την κοινοποίησή της, προσφυγή ενώπιον του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω προθεσμίας, καθώς και σε περίπτωση άσκησης της ανωτέρω ενδικοφανούς προσφυγής, αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης επιβολής κυρώσεων μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης. Σε κάθε περίπτωση οι παραβάσεις των ιατρών γνωστοποιούνται και στον οικείο Ιατρικό Σύλλογο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πλαφόν είχε ακυρωθεί από το ΣτΕ και επανήλθε τώρα με την εγκύκλιο μετά από ψήφιση τροπολογίας που είχε καταθέσει σην βουλή η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΠΥΥ επαναφέρει το πλαφόν στα φάρμακα και τις εξετάσεις!"

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται επικίνδυνα κορν φλέικς και μίγμα μπαχαρικών

Στην ανάκληση "νιφάδων καλαμποκιού–corn flakes" και μίγματος μπαχαρικών προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενημερώθηκε για τη διακίνηση του προϊόντος νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes), γερμανικής προέλευσης, στο οποίο διαπιστώθηκε αυξημένη συγκέντρωση μυκοτοξίνης DON (Deoxynivalenol), λόγω επιμόλυνσης της πρώτης ύλης.

Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «365 νιφάδες καλαμποκιού», σε συσκευασία των 750 g, με αριθμούς παρτίδας L14-05261 & L14-5262 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 21.12.15, που παρασκευάζεται από τη γερμανική εταιρεία C. HAHNE Mühlenwerke GmpH και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος AE».

Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση/απόσυρση του ανωτέρω προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Στο πλαίσιο, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ανάκληση μίγματος μπαχαρικού

Παράλληλα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από την εταιρεία «Γ. & Ι. Πασσαλής Α.Ε.» (Γλαύκου 21 – Π. Φάληρο) σχετικά με την ανάκληση μίγματος μπαχαρικού, επειδή περιέχει πρώτη ύλη (πάπρικα σε σκόνη), στην οποία ενδέχεται να υπάρχουν ίχνη αμυγδάλου, συστατικό που δεν αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος. Το αμύγδαλο είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Fajita seasoning mix Casa Fiesta», σε συσκευασία των 40 g, με αριθμό παρτίδας 1420901 και ημερομηνία λήξης 27.07.17, που παρασκευάζεται από τη Σουηδική εταιρεία "Santa Maria AB".

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι) και παρουσιάζουν ευαισθησία στο αμύγδαλο να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται επικίνδυνα κορν φλέικς και μίγμα μπαχαρικών"

Έξι δικογραφίες για πρώην υπουργούς διαβιβάζονται στη Βουλή

Στη Βουλή διαβιβάζονται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφίες που αφορούν τους πρώην υπουργούς κκ. Κυριάκο ΜητσοτάκηΑνδρέα ΛοβέρδοΓ. ΜαυραγάνηΚ. ΤασούλαΙ. Ανδριανό και τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Καραγκούνη.

Η πρώτη δικογραφία αφορά τους τότε υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας κκ. Μητσοτάκη και Λοβέρδο και σχετίζεται με μηνυτήρια αναφορά της ΟΛΜΕ και καθηγητών επαγγελματικών λυκείων οι οποίοι απολύθηκαν και δεν πληρώθηκαν.

Η δεύτερη αφορά μήνυση κατά του τότε υπουργού πολιτισμού κ. Τασούλα από τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για την κωλυσιεργία υλοποίησης του διορισμού του στη θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) όπως είχε προτείνει το ΔΣ του Κέντρου.

Αίσθηση προκαλεί η δικογραφία σε βάρος του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη. Ανώνυμο φαξ που είχε φτάσει στους οικονομικούς εισαγγελείς περιείχε καταγγελία για πιέσεις προς τη ΔΟΥ Γλυφάδας από τον κ. Μαυραγάνη και άνθρωπο του γραφείου του να μην ελεγχθούν εμβάσματα στη λίστα Λαγκάρντ από την πεθερά του ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη με δικαιούχους τον ίδιο και τη σύζυγό του. Το ποσό ήταν περίπου 200.000 ευρώ. Στη δικογραφία δεν υπάρχει σχετική προκαταρκτική εξέταση.

Εναντίον του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αδριανού έχει υποβληθεί μήνυση από τον δικηγόρο και παράγοντα της Παναχαϊκής κ. Αλέξη Κούγια για την αναβολή αγώνα Παναχαϊκή - ΑΕΚ στην Πάτρα και ευνοήθηκε η αθηναϊκή ομάδα και ο μεγαλομέτοχός της κ. Δ. Μελισσανίδης.

Εναντίον του κ. Καραγκούνη έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά από εργαζόμενο του γραφείου του για καταβολή δεδουλευμένων έξι μηνών.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Έξι δικογραφίες για πρώην υπουργούς διαβιβάζονται στη Βουλή"

Τσίπρας σε Τουσκ: Αν δεν συμφωνήσουμε, ζητώ Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Τουσκ ότι αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Κυριακή.

Με ένα υπαινικτικό tweet, νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενημέρωσε το απόγευμα της Παρασκευής, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη οργιώδες παρασκήνιο πριν την συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες ότι υπήρξε επικοινωνία με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Ο κύριος Τουσκ έγραψε πως η επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο αναζήτησης μιας «κοινώς αποδεκτής στάσης» των χωρών της ΕΕ, χωρίς όμως να εξηγήσει τι ακριβώς συζητήθηκε.

Αναψε έτσι και πάλι τις συζητήσεις για ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής, ώστε να δώσει λύση στο ελληνικό ζήτημα. 

Από την ελληνική πλευρά άλλωστε έχει -τις τελευταίες ώρες ειδικά- συζητηθεί το ενδεχόμενο αυτό, διά στόματος των υπουργών Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και Νίκου Παππά.

Το tweet του κυρίου Τουσκ: 

«Συζητήσαμε πιθανή κοινώς αποδεκτή στάση όλων των χωρών της Ευρώπης με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας σε Τουσκ: Αν δεν συμφωνήσουμε, ζητώ Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή"

Ασυνήθιστες «τριγωνικές» συναντήσεις για εξεύρεση λύσης πριν το Eurogroup

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες επήλθε συμφωνία σε κείμενο για κοινό ανακοινωθέν.


Συνεχείς ήταν οι αναβολές για το κρίσιμο Eurogroup που ξεκίνησε μετά τις 7.30 μ.μ., με ώρες καθυστέρηση, εξαιτίας μιας ασυνήθιστης διαδικασίας που προτιμήθηκε, καθώς από τις 4 μ.μ. υπήρξαν εναλλάξ συναντήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες επήλθε συμφωνία σε κείμενο για κοινό ανακοινωθέν. Το Reuters μετέδωσε ότι οι υπουργοί της Ευρωζώνης κατέληξαν σε προσχέδιο συμφωνίας που θα κατατεθεί στο Eurogroup.

Την ίδια ώρα εξάλλου, o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόναλντ Τασκ σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Κυριακή σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στην Ευρωομάδα.

Προτού συνέλθει το σώμα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και μετά τη δεύτερη αναβολή - ο Ντεϊσελμπλούμ είχε πει ότι θα άρχιζε στις 5.30 μ.μ. αντί των 4 μ.μ. προκειμένου να υπάρξουν κατ' ιδίαν συναντήσεις - ξεκίνησε ένας νέος γύρος αλλεπάλληλων «τριγωνικών» αυτή τη φορά συναντήσεων ευρωπαίων αξιωματούχων με τον υπ. Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ και τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πιερ Μοσκοβισί σχημάτισαν «μια τριάδα η οποία συζήτησε εναλλάξ με τον Έλληνα και τον γερμανό υπουργό», εξήγησε η πηγή.

Επρόκειτο για μια «ασυνήθιστη σύνθεση, η οποία δείχνει τις δυσκολίες» του διαλόγου ανάμεσα στους δύο άνδρες, «αλλά μπορεί να επιτρέψει να προχωρήσουμε», ανέφερε η ίδια πηγή.

«Το διακύβευμα ήταν η προετοιμασία» του Eurogroup καθώς «όλοι θέλουν μια λύση» στο ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι συζητήσεις αφορούσαν ένα πακέτο» το οποίο θα περιλαμβάνει σημαντικές παραχωρήσεις από μέρους της Ελλάδας, «ακόμη πιο πέρα» από εκείνες που έκανε στην επιστολή που έστειλε χθες στους εταίρους της στην ευρωζώνη για να ζητήσει την παράταση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας.

O Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος είπε: «Είμαι πεπεισμένος πως μια συμφωνία είναι εφικτή και η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη».

Από την πλευρά του προσερχόμενος στο Eurogroup ο επικεφαλής του Συμβουλίου Γερούν Ντεϊσελμπλούμ είπε: «Υπάρχουν λόγοι για κάποια αισιοδοξία - σε δύο ώρες θα ξέρουμε».

Νωρίτερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας είχαν συνομιλίες με τους επικεφαλής του ΔΝΤ και του Eurogroup, προσπαθώντας να προλειάνουν το έδαφος για την επίτευξη συμφωνίας.

Στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες μετείχαν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο έλληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, και η Κριστίν Λαγκάρντ, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με διαφορετικές συνθέσεις, καθώς δεν είναι και οι τέσσερις παρόντες σε όλα τα στάδια των συνομιλιών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Προσερχόμενος για τις συναντήσεις ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι αναμένει συμφωνία με την ευρωζώνη τονίζοντας ότι «ελπίζω στο τέλος να βγει λευκός καπνός».



«Τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές, είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε μια λύση», δήλωσε από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Δεν έχει να κάνει με μεμονωμένα κράτη, έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη και την αξιοκρατία» είπε ο Σόιμπλε.

Στο μεταξύ, έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν καλυφθεί «τα τέσσερα πέμπτα» της διαδρομής που χρειαζόταν να διανυθεί για να επιτευχθεί συμφωνία.

Με την Ελλάδα να έχει υποβάλει από την Πέμπτη αίτημα παράτασης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης, το διπλωματικό πόκερ έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις:

- Η Ανγκελα Μέρκελ συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Φρανσουά Ολάντ σε ένα ραντεβού που επρόκειτο να είναι για την ουκρανική κρίση, αλλά στο τραπέζι τέθηκε το ελληνικό ζήτημα. Και οι δύο στις δηλώσεις τους επέμειναν ότι «η Ελλάδα ανήκει και πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη».

- Οι Ηνωμένες Πολιτείες, φοβούμενες μια μετάδοση της κρίσης στην ευρωζώνη στην αμερικανική οικονομία που μόλις ανέκαμψε, ζητούν μέσω του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού και από τις δύο πλευρές αμοιβαίες υποχωρήσεις για μια συμφωνία.

- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του εκπροσώπου της Μαργαρίτη Σχοινά, εξέφρασε την αισιοδοξία της για επίτευξη συμφωνίας αν όχι στο Eurogroup, σίγουρα στο εγγύς μέλλον. «Οι εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται στο πλαίσιο του Eurogroup, υπήρξε πρόοδος και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι μια συμφωνία είναι εφικτή στο προβλέψιμο μέλλον αν όλοι εμφανιστούν λογικοί» είπε.

- Το σενάριο μιας «πολιτικής διευθέτησης» σε ανώτερο επίπεδο, δηλαδή σε μια Σύνοδο Κορυφής, έχει τεθεί πλέον δημοσίως και από τις δύο πλευρές, τόσο δια στόματος του έλληνα υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά όσο και από τον γερμανό Επίτροπο Γκίντερ Εντινγκερ.

- Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει ρεπορτάζ του γερμανικού Spiegel που λίγη μόλις ώρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup έσπευσε να υποστηρίξει ότι οι υπηρεσίες της ΕΚΤ καταρτίζουν σχέδια για διαχείριση ενός ενδεχόμενου Grexit.

- Ο γερμανικός Τύπος εξαπέλυσε πυρά κατά των ελληνικών αξιώσεων την Παρασκευή. Ιδίως η λαϊκή φυλλάδα Bild η οποία εξύμνησε το άμεσο «nein» του Σόιμπλε στο ελλληνικό αίτημα που υπέβαλε ο Γ. Βαρουφάκης: «Επιτέλους κάποιος είπε "όχι" στους Ελληνες» έγραψε η εφημερίδα, η οποία παράλληλα υποστήριξε ότι η Ανγκελα Μέρκελ στην επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη του ξεκαθάρισε ότι ο Σόιμπλε «θα ξαναπεί "όχι' στον Γ. Βαρουφάκη και θα τον προειδοποιήσει ότι «στις 28 Φεβρουαρίου τελειώνουν όλα».

- Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στο Reuters πως «η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση με βάση την αρχή του διπλού σεβασμού. Του σεβασμού στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του σεβασμού στη δημοκρατία και τη λαϊκή ετυμηγορία στα κράτη μέλη».

«Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική επιστολή για 6μηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης με τις δεσμεύσεις που τη συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτή. Η ώρα των ιστορικών πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης, έφτασε», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

- Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ηγέτης του ισπανικού κινήματος Podemos, προειδοποίησε τις Βρυξέλλες ότι αν συνεχίσουν στη δογματική και αμετακίνητη στάση απέναντι στην Ελλάδα και συνεχίσουν στις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη στο τέλος θα καταλήξουν να διαπραγματεύονται με την ηγέτιδα του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασυνήθιστες «τριγωνικές» συναντήσεις για εξεύρεση λύσης πριν το Eurogroup "

Σουλτς: Η επιστολή έχει πολλή ουσία-Με εξέπληξε η αντίδραση Σόιμπλε

Είναι ζήτημα σεβασμού το να δοθεί σε μια νέα κυβέρνηση μια ευκαιρία, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατά τις συνομιλίες του στη Βιέννη με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, εκφράζοντας ταυτόχρονα έκπληξη για την απότομη αρνητική αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην ελληνική αίτηση για παράταση των δανειακών συμβάσεων.

Επισημαίνοντας ότι η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης έχει «πολλή ουσία» και θα πρέπει να εξεταστεί, ο κ. Σουλτς διερωτήθηκε αν η άλλη επιλογή είναι «να θέλουμε να δούμε τους Έλληνες γονατισμένους» και προειδοποίησε για μια ιδεολογική μάχη αρχών τη στιγμή που, όπως είπε, απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος ζήτησε για επανειλημμένη φορά, να υπάρξει κατανόηση για την Ελλάδα και να δοθεί η δυνατότητα στη νέα ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος, προειδοποιώντας συγχρόνως ότι μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα σήμαινε πως και οι άλλες χώρες του ευρώ θα έχαναν χρήματα.

Όπως επισήμανε ο καγκελάριος, οι Έλληνες έχουν κάνει ένα βήμα και τώρα εναπόκειται στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν μαζί τους ένα δεύτερο βήμα και αυτός είναι ο μοναδικός εποικοδομητικός δρόμος.

Κατά την άποψή του, η Ελλάδα πρέπει να προσεγγίσει την Ευρώπη και οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, ωστόσο είναι επιτακτικό να υπάρξει ανταπόκριση απέναντι στους Έλληνες λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη κατάστασή τους, καθώς, όπως πρόσθεσε, αποκλειστικά με λιτότητα μόνον δεν μπορεί να αναπτυχθεί η οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, το ερώτημα είναι αν η ΕΕ, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, θέλει τώρα να περάσει κάτι μόνον για να αποδείξει πως έχει δίκαιο ή κτίζοντας γέφυρες, όμως σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, πρέπει να εξεταστούν οι αλλαγές στο πρόγραμμα λιτότητας τις οποίες ζητά η Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουλτς: Η επιστολή έχει πολλή ουσία-Με εξέπληξε η αντίδραση Σόιμπλε"

Podemos: Αν δεν συμφωνήσουν με τον Τσίπρα, οι Ευρωπαίοι θα διαπραγματεύονται με την Λεπέν

Να συμφωνήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα κάλεσε την Πέμπτη τους Ευρωπαίους ηγέτες ο ηγέτης των Podemos στην Ισπανία, Πάμπλο Ιγκλέσιας, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, η Ευρώπη κινδυνεύει από την πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας.

Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Ιγκλέσιας ανέφερε πως η λιτότητα καταστρέφει την Ευρωζώνη και εξέφρασε την άποψή του ότι «εάν δεν επέλθει συμφωνία με την Ελλάδα και εάν οι Βρυξέλλες διατηρήσουν το δογματισμό τους, ο οποίος οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή, τότε οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες θα κληθούν να διαπραγματευτούν με την Μαρίν Λεπέν».

Επίσης, ο ηγέτης του κόμματος -που θεωρείται το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία- συνέδεσε την αποτυχία της Αριστεράς στην Ευρώπη με την πιθανή εκτίναξη της απήχησης της ακροδεξιάς, υπογραμμίζοντας ότι ως φιλο-ευρωπαίος, επιθυμεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Podemos: Αν δεν συμφωνήσουν με τον Τσίπρα, οι Ευρωπαίοι θα διαπραγματεύονται με την Λεπέν"

Εισαγγελείς: «Όχι» στην κατάργηση της φρούρησης δικαστικών

Να μην σταματήσει η αστυνομική φρούρηση εισαγγελέων και δικαστών που αποτελούν «στόχους», ζητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), με αφορμή πρόσφατη εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, σχετικά με «τη δρομολόγηση δραστικής μείωσης του αριθμού των αστυνομικών, στους οποίους έχει ανατεθεί η φρούρηση προσώπων- στόχων», επισημαίνει την ανάγκη η δρομολογούμενη ρύθμιση να μην συμπεριλάβει δικαστές και εισαγγελείς.

Όπως αναφέρει η Ένωση, λόγω «της ειδικής φύσης των καθηκόντων (χειρισμός υποθέσεων με μεγάλη βαρύτητα, με εμπλεκόμενα πρόσωπα με επικινδυνότητα κ.λπ.) και της δημόσιας θέσης των δικαστικών λειτουργών, η Πολιτεία επιβάλλεται να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία τους, διακρίνοντάς τους από άλλα υπό φρούρηση πρόσωπα-στόχους του δημόσιου βίου που -πιθανώς- έχουν τη δυνατότητα διατήρησης προστασίας και με ίδια μέσα».

Η ΕΕΕ εκτιμά ότι «η Πολιτεία θα συμμεριστεί ως προφανείς τους λόγους που υπαγορεύουν τη διατήρηση της φύλαξης των δικαστικών λειτουργών ως έχει».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελείς: «Όχι» στην κατάργηση της φρούρησης δικαστικών"

Βαρουφάκης: Έχουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πετύχουμε μια συμφωνία

«Έχουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά για μια συμφωνία. Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να απέχουμε από κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα ή την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ενόψει του σημερινού κρίσιμου Eurogroup.

O Έλληνας υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως «αυτό που δε θα δεχθούμε είναι να μεταφερθεί η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση να συνεχιστεί επειδή έτσι θέλουν οι κανόνες. Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περισσότερο δημοσιονομικό σφίξιμο» πρόσθεσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, και εκτίμησε ότι «ο μόνος λόγος να συνεχιστεί αυτό είναι ιδεολογικός, ή μια βάση τιμωρίας».

«Έχουμε ήδη κάνει περισσότερα από ότι έχει γίνει ποτέ από οποιαδήποτε χώρα σε καιρό ειρήνης» επεσήμανε.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: Έχουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πετύχουμε μια συμφωνία"

Μέρκελ: Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι επαρκές

Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της στήριξης από τους εταίρους της «δεν είναι ακόμη επαρκές» αλλά πρέπει να αποτελέσει «το σημείο εκκίνησης για άλλες συζητήσεις» δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της Άγγελας Μέρκελ, αφήνοντας να διαφανεί η δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα.

«Κατά την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης (το ελληνικό αίτημα) δεν είναι ακόμη επαρκές» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όμως «θεωρείται ένα σημείο εκκίνησης για άλλες συζητήσεις».
Νωρίτερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι «η Αγκελα Μέρκελ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», επισημαίνοντας ότι η ελληνική πρόταση αποτελεί καλή βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Ο Γερμανός αξιωματούχος ξεκαθαρίζει πάντως πως «η τελευταία ελληνική πρόταση για παράταση δεν έφτασε πολύ μακριά», ενώ επισημαίνει ότι «θα περιμένουμε το αποτέλεσμα του Eurogroup πριν αποφασίσουμε για νέες συναντήσεις».

Την ίδια ώρα το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διαμηνύει ότι στόχος του Σόιμπλε είναι η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα.

Το Βερολίνο αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλλει τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι επαρκές"

Με σκληρά μέτρα περιορισμού της ρευστότητας προειδοποιεί η ΕΚΤ

Σε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και δη στο Δημόσιο είναι αποφασισμένη να καταφύγει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους. «Η στάση της ΕΚΤ θα συναρτηθεί με το αποτέλεσμα του αυριανού (σ.σ. σημερινού) Eurogroup», δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ προσανατολίζεται να ζητήσει (στην ουσία να επιβάλει ως επόπτης) από τις ελληνικές τράπεζες να μειώσουν τον όγκο των εντόκων γραμματίων που έχουν στην κατοχή τους, εάν σήμερα δεν υπάρχει συμφωνία στο Eurogroup για την παράταση του προγράμματος. Σημειώνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους έντοκα αξίας 15 δισ. ευρώ και ο SSM την Τρίτη απέρριψε αίτημα της Αθήνας να αυξήσει το όριο κατά 5 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, εξετάζει να ζητήσει να μειωθεί το όριο κάτω από τα 15 δισ. «Η ΕΚΤ δεν μπορεί να δίνει ρευστότητα για να χρηματοδοτεί το Δημόσιο. Ο ELA είναι για την ιδιωτική οικονομία. Επίσης, η ΕΚΤ οφείλει να διαχειρίζεται τη ρευστότητα και τη φερεγγυότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών», λένε παράγοντες που είναι γνώστες των σχεδίων της Φρανκφούρτης.

Εάν η ΕΚΤ τελικά λάβει μια τέτοια απόφαση, τότε το ελληνικό Δημόσιο θα βρεθεί πολύ σύντομα αντιμέτωπο με στάση πληρωμών, καθώς είναι εκτός αγορών. Η μόνη εναλλακτική είναι η συμφωνία με τους εταίρους και η καταβολή δόσεων από το πρόγραμμα.

Την απόλυτη ανάγκη να υπάρξει σήμερα συμφωνία κυβέρνησης - εταίρων υπογραμμίζουν με έμφαση επιτελικά στελέχη τραπεζών την ώρα που η μείωση των καταθέσεων συνεχίζεται με ένταση.

Χθες ήταν άλλη μια δύσκολη ημέρα για τις τράπεζες, με τους πολίτες να αποσύρουν καταθέσεις ανησυχώντας για την έκβαση των συζητήσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζών, από τις αρχές της εβδομάδας η μείωση των καταθέσεων ξεπερνά αισθητά τα 2 δισ. ευρώ, και αναγνωρίζουν ότι αν η τάση αυτή δεν αντιστραφεί, τότε δίχως τη δυναμική βοήθεια της ΕΚΤ οι τράπεζες κινδυνεύουν να βρεθούν σε αδιέξοδο. Ομως η ΕΚΤ φαίνεται απρόθυμη να παρέχει άπλετη στήριξη δίχως συμφωνία. Προχθές κατά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ για την ανανέωση του ELA, ενέκρινε μικρή μόνο αύξηση του ορίου (κατά 3,3 δισ.), η οποία καλύπτει οριακά τις ανάγκες ρευστότητας για διάστημα λίγων μόνο ημερών.

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στην Αθήνα χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ σύμφωνα με το οποίο μέλη της ΕΚΤ, κατά τη συνεδρίαση για τον ELA, αντέδρασαν στην αύξηση του ορίου ζητώντας την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Το δημοσίευμα διαψεύστηκε αργότερα από πηγές της ΕΚΤ ωστόσο στελέχη εγχώριων τραπεζών αναγνωρίζουν ότι όσο η αβεβαιότητα επιμηκύνεται τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για την επιβολή κάποιου είδους περιορισμών και προσθέτουν ότι μια σημερινή συμφωνία θα εκτονώσει την ανησυχία. Αντίθετα αν και σήμερα δεν φτάσουμε σε συμφωνία τότε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα δοκιμάσει τις αντοχές του συστήματος.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι οι εκροές στις καταθέσεις είναι ελεγχόμενες, προσθέτοντας ότι «είμαστε εδώ για να αποφύγουμε ένα ατύχημα».

Στελέχη τραπεζών ωστόσο δεν κρύβουν την ανησυχία τους. «Η επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών δεν πρέπει να αποτελέσει επιλογή για τους διαμορφωτές πολιτικής, καθώς μια τέτοια κίνηση θα είχε σοβαρές και μεγάλης διάρκειας επιπτώσεις», σημειώνουν στελέχη τραπεζών. Οπως εξηγούν, η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος και ενδεχόμενη επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων θα είχε εξαιρετικά σοβαρές, και μεγάλης διάρκειας, επιπτώσεις στην οικονομική ζωή. Σημειώνουν ότι οι περιορισμοί δεν είναι κάτι που μπαίνουν σήμερα και βγαίνουν αύριο και υπογραμμίζουν με έμφαση ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε μεγάλες βλάβες στην οικονομία και θα απαιτούνταν χρόνια για την αποκατάστασή τους.

Με δήλωσή του στο Reuters το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και επικεφαλής της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν, τόνισε ότι η ΕΚΤ μπορεί να δεχθεί και πάλι τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για τη χρηματοδότηση των τραπεζών αν η Ελλάδα τηρήσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Με σκληρά μέτρα περιορισμού της ρευστότητας προειδοποιεί η ΕΚΤ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news