facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Το BBC αναλύει το ελληνικό χρέος

Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, με την κυβερνητική επιθυμία για διαγραφή και την ξεκάθαρη άρνηση της Γερμανίας- και όχι μόνο- για νέο κούρεμα, είναι και πάλι στο επίκεντρο για τα διεθνή ΜΜΕ.

Για αυτό το λόγο το BBC ανέλαβε να θυμίσει σε ποιους χρωστά η Ελλάδα. Στο δημοσίευμα που φιλοξενεί τη συνέντευξη της Ανγκελα Μέρκελ- η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο κουρέματος- τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τονίζει πως θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί το Grexit, όπως και τα όσα είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης στο BBC, υπάρχει και ένα γράφημα που αναλύει το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με αυτό- που βασίζεται σε στοιχεία από το Open Europe, ένα βρετανικό think tank- το ελληνικό χρέος φτάνει τα 323 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, το 60% κατέχει η ευρωζώνη, το 10% το ΔΝΤ, το 6% η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το 3% ελληνικές τράπεζες, το 1% ξένες τράπεζες, άλλο 1% η Τράπεζα της Ελλάδος, το 15% αφορά άλλα ομόλογα και το 3% άλλα δάνεια.


Διαβάστε Περισσότερα » "Το BBC αναλύει το ελληνικό χρέος"

Κουρουμπλής: Δίναμε 4 εκατ. ευρώ το χρόνο για κτήριο 32 χιλ. τετραγωνικών που στέγαζε 15 άτομα!

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

"3,5 με 4 εκατομμύρια τον χρόνο πληρώνουμε για ένα κτίριο 32.000 τετραγωνικών μέτρων όπου στεγάζεται μια υπηρεσία 15 υπαλλήλων. Εγώ δεν λέω ότι είχε κάποιον λόγο κανένας, αλλά οι συμβάσεις. Η ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να ανοίξει. Το πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το κτίριο αυτό σε μία τράπεζα, με δέσμευση να το νοικιάζουμε για 30 χρόνια, με 4 εκατ. ευρώ και τη συντήρηση δική μας" δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

"Έδωσα ένα μήνυμα χθες σε κάποιους ότι τώρα υπουργός είμαι εγώ. Σε όλα αυτά τα συμφέροντα που έχουν αλωνίσει αυτόν τον χώρο τόσα χρόνια. Το Εθνικό σύστημα είναι γερασμένο", σχολίασε.

"Θα αποδειχθούμε πάρα πολύ ικανοί και ας είμαστε νέοι στην κυβέρνηση. Ούτε αυτοκτονικές τάσεις έχουμε, ούτε λιγότερη αγάπη για τον τόπο", είπε ακόμα ο υπουργός και πρόσθεσε:

"Θα ήταν πολιτικός τυχοδιωκτισμός να έχεις την ευθύνη μιας χώρας και να έχεις τη λογική του τσαμπουκά".

Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρουμπλής: Δίναμε 4 εκατ. ευρώ το χρόνο για κτήριο 32 χιλ. τετραγωνικών που στέγαζε 15 άτομα!"

Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Γιάννης Ρουμπάτης

Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο 67χρονος Γιάννης Ρουμπάτης γεννήθηκε στα Ιωάννινα και είναι είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον.

Στο παρελθόν διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικός εκπρόσωπος για δεκαπέντε μήνες (1987-1988) επί κυβέρνησης Παπανδρέου.

Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 – 1999.
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Γιάννης Ρουμπάτης"

Αβραμόπουλος - Παπαδημούλης και στη μέση ο Μηλιός

ΟΡΙΣΤΙΚΗ είναι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η εκλογή του Δ. Αβραμόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού με την πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να συμφωνήσει και η Νέα Δημοκρατία. Στο παρασκήνιο έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες συνεννοήσεις και απομένει πλέον ο ορισμός των ημερομηνιών για τις ψηφοφορίες.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η εκλογή Αβραμόπουλου αποτελεί στην ουσία αποτελεί ένα άψογα εκτελεσμένο σχέδιο της πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ενδελεχώς σχεδιασμένο μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια.

Καταρχήν, η επιλογή Αβραμόπουλου εξασφαλίζει την αναγκαία συναίνεση που απαιτείται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τα πολιτικά κόμματα, που εκπροσωπούνται στην Βουλή.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον σκέλος, όμως, του πλάνου του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τις αλλαγές που θα επιφέρει η μετακίνηση Αβραμόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Στο κομμάτι αυτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του δείχνουν να έχουν κινηθεί σαν υψηλού επιπέδου σκακιστές, που δρούν προβλέποντας το παιχνίδι τουλάχιστον 10 κινήσεις μπροστά.

Με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, πολλοί ήταν αυτοί που παραξενεύτηκαν με την απουσία δυο εξαιρετικά προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άμεσων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα. Ο λόγος φυσικά για τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Γιάννη Μηλιό. Όπως όλα δείχνουν αυτό συνέβη γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλα σχέδια για αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης προβάλλει σαν το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της θέσης του Επίτροπου της Ελλάδας στην Κομισιόν του Γιούνκερ, εάν όντως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποχωρήσει για να αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας της Ελλάδας. Σε αυτή την περίπτωση ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναλαμβάνει μια εξαιρετική θέση ευθύνης και ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά δυνατή φωνή και εκπροσώπηση στην Κομισιόν.

Φυσικά για να αναλάβει την εν λόγω θέση ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα πρέπει να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής και να παραδώσει την θέση του, στον σχετικό επιλαχόντα. Αυτή την στιγμή ήδη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να αποχωρήσει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρώτος επιλαχων για να καλύψει την συγκεκριμένη θέση είναι ο Στέλιος Κούλογλου. Σε περίπτωση παραίτησης Παπαδημούλη, δεύτερος στην λίστα των επιλαχόντων είναι ο Νίκος Χουντής, που όμως αποτελεί πλέον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και δεν αναμένεται να διεκδικήσει την θέση του ευρωβουλευτή. Έτσι, λοιπόν, ανοίγει ο δρόμος για τον τρίτο της λίστας, που δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Μηλιό.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αβραμόπουλος - Παπαδημούλης και στη μέση ο Μηλιός"

Εκκενώνονται χωριά στην Άρτα, κατέρρευσε το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας.

Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος της Άρτας, ενώ σε προληπτική εκκένωση χωριών στα πεδινά προχωρούν οι αρχές, καθώς ο Άραχθος, ο Αχέροντας και ο Λούρος έχουν ξεφύγει από το όριο κινδύνου.

«Θα εκκενώσουμε προληπτικά τα πεδινά χωριά, ο Άραχθος κατεβάζει νερό» είπε στον Σκαϊ ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Τα χωριά που εκκενώνονται προληπτικά είναι οι Κεραμάτες, Νεοχώρι, Συκιές, Λουτρότοπος, Κομμένο και Ακροποταμιά. Ωστόσο, η Πυροσβεστική δεν έχει δεχτεί κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια στην περιοχή.
Το ιστορικό Γεφύρι της ΠλάκαςΑπό τις ισχυρές βροχοπτώσεις κατέρρευσε το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε τον 18ο αιώνα.

Το μεγαλύτερο τμήμα του υποχώρησε από τις βροχοπτώσεις και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Αράχθου.

Από τις 5 τα ξημερώματα άνοιξε το φράγμα στον υδροηλεκτρικό σταθμό στο Πουρνάρι της 'Αρτας και αποφορτίζεται ελεγχόμενα από τον υδάτινο όγκο, με κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην Θεσπρωτία ο ποταμός Καλαμάς υπερχείλισε και πλημμύρισαν εκτάσεις στην περιοχή της Βρυσέλλας, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στον Αχέροντα, κυρίως στην περιοχή του κάμπου Φαναρίου.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Σεισμόπληκτα, Βοτανικός, Μπάφρα, Πεδινή, Κατσικά, είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Μάλιστα στα Σεισμόπληκτα, το Βοτανικό και την Κατσικά έχουν πλημμυρίσει και υπόγεια σπιτιών.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων βρίσκονται επί ποδός και απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ενημερώνονται για τα πλημμυρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή τους.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στην Αχαΐα. Χρειάστηκε να γίνει εκτροπή στον ποταμό Χάραδρο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια στην παραλιακή περιοχή του Καστελόκαμπου.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν κοντά στην κοινότητα Πλάκα των Καλαβρύτων, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να γίνει εκκένωση σπιτιών.

Πλημμύρισε ο Σπερχειός στην κοιλάδα της Λαμίας δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες της περιοχής, αλλά και στην κυκλοφορία, καθώς διακόπηκαν τα δρομολόγια του ΟΣΕ.


Διαβάστε Περισσότερα » "Εκκενώνονται χωριά στην Άρτα, κατέρρευσε το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news