facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: Αν μου πετάξουν... γιαούρτι, θα παραιτηθώ

Ο κ. Κατρούγκαλος δεν είναι ένας συνηθισμένος υπουργός, αφού αρνείται να έχει ασφάλεια. Την Πέμπτη το πρωί, μάλιστα, έδωσε εντολή να απομακρυνθεί και η κλούβα των ΜΑΤ που βρισκόταν μονίμως σταθμευμένη έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, επιπλέον έδωσε εντολή να ξηλωθούν τα κάγκελα στην είσοδο του υπουργείου που βρίσκονταν εκεί κάθε φορά που γινόταν διαδήλωση. Τα τοποθετούσαν για να... αναχαιτίζουν αβγά και γιαούρτια που ρίχνονταν κατά του υπουργείου και προορίζονταν για τον υπουργό, από την εποχή των Αγανακτισμένων: «Τι να την κάνω την αστυνομική φρουρά; Οταν διαισθανθώ ότι θα μου έρθει γιαούρτι, θα παραιτηθώ αμέσως. Σημαίνει ότι πλέον δεν με θέλει ο λαός» δηλώνει ο κ. Κατρούγκαλος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Κατρούγκαλος: Αν μου πετάξουν... γιαούρτι, θα παραιτηθώ"

Πωλητήριο στα υπουργικά αυτοκίνητα βάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισπράξει χρήματα πουλώντας τα υπουργικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο, στην αρμοδιότητα του οποίου έχουν περιέλθει, πέραν των τόσων άλλων, και τα κρατικά αυτοκίνητα.

Όπως επισημαίνει ο Βηματοδότης, ο ίδιος διαθέτει ένα συλλεκτικό κάμπριο MG, για το οποίο, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει λόγω παλαιότητας, δηλώνει υπερήφανος.

Λέει μάλιστα ότι οι υπουργοί δεν χρειάζονται κρατικά αυτοκίνητα, ήδη ο Ι. Βαρουφάκης μετακινείται με... ταξί και τη μηχανή του, ο Π. Σκουρλέτης με ένα παλιό ΙΧ, όπως και ο Δ. Στρατούλης, ενώ ο πρωθυπουργός με ένα μαύρο Audi με πινακίδες Θεσσαλονίκης.

Στα προς πώληση αυτοκίνητα περιλαμβάνεται και μια αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW (η λεγόμενη και «μνημονιακή Μπε Εμ Βε»), αξίας 750.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πωλητήριο στα υπουργικά αυτοκίνητα βάζει η κυβέρνηση"

Σήμερα στο Παρίσι ο Γ. Βαρουφάκης

Σήμερα, Σάββατο, μεταβαίνει τελικά στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αλλάζοντας το αρχικό πρόγραμμα των συναντήσεων του.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ΥΠΟΙΚ, θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθεί σήμερα η συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, το ραντεβού θα μετατεθεί για την Κυριακή το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Οζμπορν, τη Δευτέρα το πρωί, ενώ την Τρίτη είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί στη Ρώμη με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντόαν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σήμερα στο Παρίσι ο Γ. Βαρουφάκης"

Βόμβα Βαρουφάκη: Όχι στα 7 δισ. ευρώ της δόσης

Σαν βόμβα έσκασε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θέλει να λάβει τη δόση των 7 δισ. ευρώ, αλλά να επανεξετάσει συνολικά το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης.

Σε συνέντευξη στους New York Times, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θέλει να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της και ότι δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με τη Φρανκφούρτη, τις Βρυξέλλες, αλλά και τη Wall Street.

Στο ερώτημα των New York Times ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά και ότι το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να έχει την ανάγκη της δόσης των 7 δισ. ευρώ του προγράμματος, για να πληρώσει τα χρέη της χώρας ως τον Αύγουστο ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: "Δεν θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ. Θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα. Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου".

Σημείωσε στο σημείο αυτό πως στόχος είναι η αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να τροφοδοτηθεί με ρευστότητα οικονομία. Αναφορικά δε με το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο οι πιστωτές τοποθετούν στο 4,5% από το 2016 και μετά ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως η Αθήνα θα προτείνει να κρατηθεί στο επίπεδο του 1%-1,5% του ΑΕΠ.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια των ελληνικών τραπεζών, παρά τις αναφορές για μεγάλες εκροές καταθέσεων.

"Περιμέναμε ότι τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησής μας, τα πράγματα θα ήταν ταραγμένα", είπε και προσέθεσε πως "μόλις οι αγορές δουν ότι οι προτάσεις που προέρχονται από αυτή την κυβέρνηση είναι λογικές, συνεργατικές και θεραπευτικές, αναμένουμε ότι οι τιμές των μετοχών θα ανακάμψουν".

Ανέφερε επίσης ότι δεν θα υπάρξει ανάσχεση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει πως η χώρα γίνεται ένας ελκυστικός προορισμός για τις άμεσες ξένες επενδύσεις, χωρίς όμως να πουλήσει τα "ασημικά".

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα Βαρουφάκη: Όχι στα 7 δισ. ευρώ της δόσης"

Μέρκελ - Σόιμπλε:«Όχι» σε πολεμικές αποζημιώσεις – Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις

«Η Γερμανία θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, εάν οι ίδιες καταβάλλουν προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις και εξοικονόμηση»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψαν για άλλη μια φορά σήμερα το ενδεχόμενο της διαγραφής ενός μέρους του χρέους, ύψους 320 δισεκατομμυρίων ευρώ, της Ελλάδας.

"Υπήρχε ήδη μια εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών", είπε η καγκελάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Welt. "Δεν βλέπω μια νέα περικοπή", πρόσθεσε.

Ταυτόσημες δηλώσεις έκανε η Μέρκελ και σε άλλη συνέντευξή της, στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε στην Die Welt: "Αν ήμουν υπεύθυνος Έλληνας πολιτικός δεν θα ξεκινούσε συζητήσεις για το κούρεμα του χρέους".

Αναλυτικά:

Δεν τίθεται θέμα πολεμικών αποζημιώσεων αλλά και «κουρέματος» χρέους, τονίζει η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και επαναλαμβάνει ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, εάν οι ίδιες καταβάλλουν προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις και εξοικονόμηση.

«Υπήρξε ήδη μία οικειοθελής παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών, οι τράπεζες χάρισαν στην Ελλάδα ήδη δισεκατομμύρια. Δεν βλέπω ένα περαιτέρω κούρεμα χρέους» σημειώνει η κ. Μέρκελ, σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην «Hamburger Abendblatt» και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η άρνηση της ελληνικής πλευράς να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις σημαίνει και το τέλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη, αναφέρει: «Όχι.

Η ΕΕ συνεχίζει την μεταρρυθμιστική πολιτική. Η ΕΚΤ, η οποία είναι ανεξάρτητη, μπορεί να λάβει στο πλαίσιο της εντολής της αυτόνομα μέτρα, όπως τώρα την αγορά των κρατικών ομολόγων. Είναι όμως σαφές ότι τα λεφτά της ΕΚΤ δεν αντικαθιστούν μία συνεπή μεταρρυθμιστική πολιτική στα κράτη-μέλη του ευρώ. Το αντίθετο: Κάθε χώρα εργάζεται για την ανταγωνιστικότητά της και για μία σταθερή δημοσιονομική πολιτική χωρίς νέα χρέη. Η Γερμανία είναι με τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στον σωστό δρόμο».

«Βασίζεστε για αυτό και στον νέο έλληνα Πρωθυπουργό Τσίπρα; Κέρδισε τις εκλογές διότι καταφερόταν εναντίον της πολιτικής μεταρρυθμίσεων» ρωτά ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει η καγκελάριος ότι «η Ευρώπη θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη με την Ελλάδα, όπως και με άλλες χώρες, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από την κρίση, εάν αυτές οι χώρες κάνουν δικές τους προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις και εξοικονόμηση».

Η κυρία Μέρκελ πάντως δεν σχολιάζει επισήμανση ότι «η Αθήνα ήδη παίρνει πίσω μεταρρυθμίσεις, χιλιάδες πρώην δημόσιοι υπάλληλοι επιστρέφουν στις θέσεις τους, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται» και περιορίζεται να δηλώσει ότι τόσο η Γερμανία όσο και οι υπόλοιποι εταίροι περιμένουν το σχέδιο που θα παρουσιάσει η νέα ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικά, πάντως, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» χρέους, απαντά «δεν το βλέπω», ενώ ερωτώμενη εάν η Ευρωζώνη θα άντεχε μία έξοδο των Ελλήνων, δηλώνει: «Στόχος της πολιτικής μας ήταν και είναι να παραμείνει η Ελλάδα μόνιμα μέρος της κοινότητας του Ευρώ. Για αυτό συνεισφέρουν η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι. Κατά τα άλλα, περιμένω πρώτα ποια σχέδια θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση».

«Συνεχάρην τον νέο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως το κάνω με όλους τους Ευρωπαίους συναδέλφους, και του εύχομαι δύναμη και επιτυχία. Προσβλέπω στο να μπορέσω να ενδυναμώσω περαιτέρω την φιλία μεταξύ των δύο λαών μας» σημειώνει η 'Αγγελα Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με «κορυφαίους πολιτικούς της νέας συγκυβέρνησης στην Αθήνα», οι οποίοι «ξεσήκωναν εναντίον της Γερμανίας κατά τον προεκλογικό αγώνα», μιλώντας για το «Τέταρτο Ράιχ».

«Έχουν συγχωρεθεί οι προσβολές;» συνεχίζει ο δημοσιογράφος, για να τονίσει η 'Αγγελα Μέρκελ ότι επιθυμεί να πετύχει η Ελλάδα και να προσθέσει: «Πολλοί άνθρωποι εκεί έχουν περάσει δύσκολες στιγμές, το γνωρίζω αυτό. Και οι περισσότεροι Έλληνες δεν φταίνε για το ότι επί δεκαετίες τόσα πολλά πήγαν λάθος».

Σε ό,τι αφορά πάντως το αίτημα για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων, η Καγκελάριος επαναλαμβάνει την πάγια απάντησή της: «Δεν τίθεται αυτό το θέμα. Εργάζομαι για ένα καλό μέλλον των δύο χωρών μας και της Ευρώπης».

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ - Σόιμπλε:«Όχι» σε πολεμικές αποζημιώσεις – Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news