facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Τον μισθό του Ιανουαρίου καλούνται να επιστρέψουν οι βουλευτές

Τους πλήρωσαν το μισθό Ιανουαρίου... κατά λάθος και τώρα ζητούν από τους βουλευτές να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν. Η Βουλή διαλύθηκε για τις εκλογές κι έτσι οι βουλευτές δεν δικαιούνταν κανονικά το μισθό του Ιανουαρίου. Όμως, τώρα πρέπει να το επιστρέψουν εντός 10ημέρου. Το συνολικό ποσό της μισθοδοσίας που πρέπει να επιστραφεί πλησιάζει τα 2 εκατ. ευρώ, αφού η βουλευτική αποζημίωση ξεπερνά τα 6.000 ευρώ.

Η Διεύθυνση Οικονομικών αναφέρει στις επιστολές που έστειλε στους βουλευτές ότι η Βουλή διαλύθηκε μετά την τρίτη και τελευταία άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είχε, ωστόσο, ήδη, προκαταβολικά, καταβληθεί η βουλευτική αποζημίωση, καθώς οι διαδικασίες για την πίστωση αυτή ξεκινούν πάντοτε στις 23 του προηγούμενου μηνός.

Καθώς στις 23 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούσε να προδικάσει το αποτέλεσμα της τρίτης, πιστώθηκε η βουλευτική αποζημίωση του επόμενου μήνα.

«Κατόπιν αυτών», σημειώνεται στην επιστολή, «καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο η προκαταβληθείσα βουλευτική σας αποζημίωση.Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί συνίσταται στο καθαρό ποσό της βουλευτικής σας αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που τυχόν έχετε λάβει, καθώς και τυχόν υπολοίπου αχρεωσθήτως καταβληθέντων που θα σας παρακρατούνταν σε δόσεις, εάν συνεχίζατε να έχετε τη βουλευτική ιδιότητα. Το ανωτέρω ποσόν θα πρέπει να καταβληθεί εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας ως αχρεωσθήτως καταβληθέν, με τραπεζική επιταγή υπέρ Ελληνικού Δημοσίου, σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της επικράτειας».


Διαβάστε Περισσότερα » "Τον μισθό του Ιανουαρίου καλούνται να επιστρέψουν οι βουλευτές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news