facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Welt: Η Ελλάδα έκανε την απειλή της πράξη

«Η Ελλάδα έκανε την απειλή της πράξη και επέτρεψε σε υπόπτους για τρομοκρατία να συνεχίσουν το ταξίδι τους». Αυτό αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η εφημερίδα Welt, επικαλούμενη πηγές από τις γερμανικές αρχές ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες πρόκειται για τους δυο υπόπτους, που συνελήφθησαν στις 10 Δεκεμβρίου σε προσφυγικό καταυλισμό στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Και οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στο περιβάλλον των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού.

Οι δυο ύποπτοι γάλλοι πολίτες αλγερινής και πακιστανικής καταγωγής έφτασαν στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο με πλοιάριο που μετέφερε τουλάχιστον δυο από τους δράστες του Παρισιού.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, στο πλαίσιο της καταγραφής τους οι ελληνικές αρχές διαπίστωσαν ότι τα διαβατήρια που έφεραν πάνω τους είχαν καταχωρηθεί ως κλεμμένα από το Ισλαμικό Κράτος στο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν. Εντούτοις, αντί να συλληφθούν όπως προβλέπεται, οι ελληνικές αρχές φέρονται να τους έδωσαν διορία 30 ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η Welt θυμίζει μάλιστα παλαιότερη δήλωση του έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος είχε προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους πώς αν διαλύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ελέγξει τα σύνορά της και να κρατήσει έξω τους τζιχαντιστές που επιχειρούν να διεισδύσουν στην Ευρώπη. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι «η απειλή αυτή ακουγόταν σαν ένα κακόγουστο αστείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Welt όμως η πρόκληση αυτή δεν φαίνεται να απέχει πολύ από την πραγματικότητα».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news