facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Εκπέμπει SOS ο ΟΚΑΝΑ: Σοβαρές ελλείψεις σε εμβόλια και αντιδραστήρια

Έχει «στεγνώσει» από εμβόλια και αντιδραστήρια ο Οργανισμός για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, η ελλιπής χρηματοδότηση των τελευταίων χρόνων έχει συσσωρεύσει χρέη ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ το τρέχον έτος ο Οργανισμός δεν έλαβε κάποια έκτακτη οικονομική ενίσχυση ώστε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους χρήστες που βρίσκονται σε προγράμματα απεξάρτησης απέχουν πολύ από τις επιστημονικά ενδεδειγμένες οδηγίες ενώ συχνά φέρνουν και τους ίδιους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη δεοντολογία.

Όπως αναφέρουν ενδεικτικά, τα τελευταία τρία χρόνια δεν γίνονται οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, ούτε καν αυτοί έναντι της ηπατίτιδας Β, ασθενών των οποίων η πλειοψηφία πάσχει από χρόνια ηπατίτιδα C.

Επίσης εδώ και 18 μήνες δεν γίνονται ιολογικοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα να μην εξετάζονται για τους ιούς της ηπατίτιδας Β και C και του HIV/AIDS, ούτε καν οι νεοεισερχόμενοι στα προγράμματα υποκατάστασης, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες.

Παράλληλα, οι μονάδες υποκατάστασης παραμένουν υποστελεχωμένες, ενώ νέες μονάδες σχεδιάζονται αλλά για να λειτουργήσουν «εκ των ενόντων». Έτσι λοιπόν κλείνουν μονάδες μεθαδόνης τα Σαββατοκύριακα για να εξοικονομηθεί προσωπικό ώστε να στελεχωθούν νέες μονάδες.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες (από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα) του ΔΣ να συναντήσει τον Υπουργό Υγείας και να του εκθέσει τη δυσχερή κατάσταση που έχει περιέλθει ο Οργανισμός, δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα για συνάντηση.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news