facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Eρώτηση Λεβέντη στον πρωθυπουργό για το προσφυγικό

Από νομική άποψη hot spots ούτε μπορούν να ιδρυθούν, ούτε πολύ περισσότερο να λειτουργήσουν, από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ζητάει η δημιουργία των hot spot να γίνεται με κριτήρια που διασφαλίζουν τα εθνικά συμφέροντα και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη θεσπίσει κανόνες, ούτε για το τι ακριβώς είναι ένα «hotspot» ούτε για τον κανονισμό λειτουργίας του, πχ. ποιος θα το συντηρεί, ποιος θα το διοικεί. «Ακαθόριστο είναι επίσης από πού θα προέρχεται η χρηματοδότηση. Επομένως αυτή τη στιγμή, νομικά, hot spots ούτε μπορούν να ιδρυθούν ούτε πολύ περισσότερο να λειτουργήσουν από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο», αναφέρει ο κ. Λεβέντης.

Η επιλογή, προσθέτει, ήταν αποκλειστικά της ελληνικής κυβέρνησης που αποφάσισε με αδιευκρίνιστα κριτήρια ως τόπους ίδρυσης τα πέντε, σημαντικά από εθνική σκοπιά, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου – Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος, Κως.

Ειδικά για το τελευταίο νησί, προειδοποιεί ότι «σύσσωμη η κοινωνία της Κω αντιτίθεται στην ίδρυση και λειτουργία hot spot στο νησί, επειδή αυτό θα σημάνει το τέλος του, ως τουριστικού προορισμού». «Η Κως», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «είναι ο τέταρτος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα, δέχεται ετησίως πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες και συμβάλλει μέσω του τουρισμού τόσο στις θέσεις εργασίας όσο και στα έσοδα της Ελλάδας μέσω του τουριστικού συναλλάγματος. Ο τουρισμός αποτελεί 'μονοκαλλιέργεια' για το νησί και προϋπόθεση όχι μόνο για την ανάπτυξη αλλά και για την επιβίωσή του».

Τέλος, καλεί τον πρωθυπουργό όχι μόνο να απαντήσει αλλά να δώσει λειτουργικές λύσεις.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news