facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Στο ΣτΕ ο Μπέος κατά της απόφασης να τεθεί σε αργία

Ως αντισυνταγματική και παράνομη, αλλά και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), να ανασταλεί και να ακυρωθεί η από 2.12.2015 απόφαση του γενικού γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας με την οποία τέθηκε σε αργία, ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο δήμαρχος Βόλου και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Σήμερα κοινοποιήθηκε στον κ. Μπέο η διαπιστωτική πράξη της αργίας του, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011 και τους στημένους αγώνες.

Ο κ. Μπέος μαζί με άλλα 84 άτομα θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 15 Απριλίου 2016 για το σκάνδαλο με τα παράνομα στοιχήματα. Συγκεκριμένα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 85 παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου για διάφορα κακουργήματα, όπως είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροληψία και δωροδοκία, παράνομα στοιχήματα κ.λπ., ενώ σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Στην προσφυγή και την αίτησή του ο κ. Μπέος υποστηρίζει ότι η θέση του σε αργία παραβιάζει τον πυρήνα του τεκμηρίου της αθωότητας, ενώ ζητεί ακόμη να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» η απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, η παύση του από την θέση του δημάρχου Βόλου παραβιάζει τα άρθρα 6, 7 και 102 του Συντάγματος και νοθεύει την λαϊκή εντολή, δηλαδή τη βούληση των ψηφοφόρων που του έδωσαν το χρίσμα για συγκεκριμένη χρονική θητεία.

Παραβιάζει όμως και το νόμο 3852/2010 για την τοπική αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης), καθώς δεν υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του και η σχετική ρύθμιση του επίμαχου νόμου που προβλέπει την θέση σε αργία των τοπικών αρχόντων είναι αντίθετη στο άρθρο 102 του Συντάγματος.

Η αιφνίδια παύση της άσκησης των καθηκόντων του δημάρχου, επισημαίνει ο κ. Μπέος, θα επιφέρει «μετά βεβαιότητα ένα καίριο και ανεπανόρθωτο πλήγμα στην δημόσια εικόνα του ως δημάρχου, ενώ θα λειτουργήσει μειωτικά ως προς την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν την υποψηφιότητά του και την προσωπικότητά του οι χιλιάδες των ψηφοφόρων στον Βόλο». Την ίδια στιγμή, δημιουργείται η εντύπωση και η πεποίθηση ότι είναι πράγματι ένοχος για τα αδικήματα που άδικα του αποδίδονται, προσθέτει ο κ. Μπέος.

Ακόμη, μειώνεται η φήμη και η προσωπικότητά του, από την θέση σε αργία, σημειώνει ο κ. Μπέος, ενώ βλάπτονται ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα του Δήμου και δημοτών, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την τοπική κοινωνία του Βόλου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news