facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Μειώσεις τελών στον Δ. Αχαρνών - Ποιοι απαλλάσσονται

Σε μείωση τελών προχωρεί ο Δήμος Αχαρνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για μικρές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες.

Παράλληλα, προβλέπεται απαλλαγή ή σημαντική μείωση δημοτικών τελών ισχύει και για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ψηφίστηκε η μείωση ή απαλλαγή δημοτικών τελών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, άπορους, πολύτεκνους, ΑμΕΑ, άνεργους και τρίτεκνους

Υιοθετήθηκε η πρόταση του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού για μείωση κατά 10% των δημοτικών τελών για επιχειρήσεις και βιοτεχνίες κάτω των 100τμ. Ενώ, αποφασίστηκε στοχευμένη αύξηση των δημοτικών τελών για μεγάλες επιχειρήσεις, όπως Καζίνο, Τράπεζες, και μεγάλα Σούπερ Μάρκετ.

Στο πλαίσιο στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και της μικρομεσαίας επιχείρησης, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί και προεκλογικά, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Κασσαβός πρότεινε την ελάφρυνση της επαγγελματικής στέγης από δημοτικά τέλη για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Κασσαβός, στόχος της πρωτοβουλίας, που ψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου 2015, είναι η υποστήριξη της τοπικής μικρομεσαίας επιχείρησης, που παλεύει, υπό αντίξοες συνθήκες, για την επιβίωσή της. Ένα μέτρο που αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Δήμου Αχαρνών που πλήττονται σκληρά από την οικονομική κρίση, και έχουν φθάσει στα πρόθυρα του λουκέτου.

Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και με στόχο την υπεράσπιση των οικονομικά αδύναμων, απαλλαγή ή σημαντική μείωση δημοτικών τελών ισχύει και για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη έχουν: οι άπορες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 € , οι ανάπηροι με μόνιμη αναπηρία άνω του 67% και ετήσιο εισόδημα έως 10.000 €, οι πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 € και με κύρια κατοικία έως 100τμ., οι οικογένειες που και οι δύο σύζυγοι είναι μακροχρόνια άνεργοι με κάρτα ανεργίας σε ισχύ και οι τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 €, ενώ μείωση κατά 50% στα δημοτικά τέλη ισχύει για όλες τις τρίτεκνες οικογένειες.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news