facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Μοσκοβισί: Πάρτε δύσκολες αποφάσεις για το ασφαλιστικό

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» ήταν το μήνυμα που έστειλε το σημερινό Eurogroup, το οποίο εξέτασε τις μεταρρυθμίσεις και τα χρονοδιαγράμματα του ελληνικού προγράμματος.

Δείχνοντας το ασφαλιστικό, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σημείωσε με νόημα ότι «η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις», ενώ ο επικεφαλής της ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ κάλεσε τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν τη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων έως τα μέσα Δεκεμβρίου, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση. Την ικανοποίηση τους τους εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πιέρ Μοσκοβισί: Δύσκολες αποφάσεις για το ασφαλιστικό

«Η Ελλάδα, μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, απέδειξε ότι μπορεί να λάβει δύσκολες αποφάσεις όταν αυτές είναι προς το συμφέρον της χώρας», δήλωσε μετά το πέρας του Eurogroup ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας πρέπει να εγκριθεί και το δεύτερο πακέτο μέτρων.

«Υπάρχουν δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν του χρόνου στο ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό», υπογράμμισε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την έγκριση του προϋπολογισμού, ενώ διαπίστωσε πρόοδο στις μακροοικονομικές προοπτικές για την Ελλάδα σε σύγκριση με το καλοκαίρι, κάνοντας λόγο για θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Γερούν Ντάισελμπλουμ: Έως μέσα Δεκεμβρίου το δεύτερο σετ προαπαιτούμενων

Ο πρόεδρος του Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν τη νέα δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων έως τα μέσα Δεκεμβρίου. «Μετά μπορούμε να εστιάσουμε στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα κλείσουν και την πρώτη αξιολόγηση» συνέχισε.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα παραμένει ακόμη ανοικτή, με τις τελικές συζητήσεις να αναμένονται στις αρχές του νέου έτους. Υπογράμμισε επίσης ότι είναι αναγκαία τη διασφάλιση μίας ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης προκειμένου να στηριχθεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα.

«Είχαμε μια σημαντική συζήτηση για το ασφαλιστικό σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό θέμα για την οικονομική βιωσιμότητα», σημείωσε. Όπως είπε αυτό συνδέεται και με την γήρανση του πληθυσμού. Το θέμα θα απασχολήσει το Eurogroup την επόμενη χρονιά και η Κομισιόν θα πρέπει να παρουσιάσει προτάσεις και αναλύσεις αναφορικά με το που βρίσκονται τα προβλήματα.

Όσον αφορά τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα, ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών στέφθηκε από επιτυχία, χαιρετίζοντας τη σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Είπε επίσης ότι το συνολικό κόστος του προγράμματος θα είναι μικρότερο των 5,5 δισ. ευρώ.

Κλάους Ρέγκλινκ: Τρίτη η εκταμίευση για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Η Ελλάδα προχώρησε σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις παραδέχτηκε και ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινκ, σημειώνοντας ότι ήδη διατέθηκαν σημαντικά ποσά για την Ελλάδα.

Ωστόσο η καθυστέρηση ορισμένων μεταρρυθμίσεων οδήγησε και σε καθυστέρηση εκταμιεύσεων, σημείωσε, κάνοντας γνωστό ότι αύριο αναμένεται να εκταμιευτούν και τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news