facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η Βρετανία ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία [ΦΩΤΟ]

Μαχητικά της βρετανικής RAF ξεκίνησαν βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία τα ξημερώματα της Πέμπτης. Λίγες ώρες πριν η βρετανική Βουλή είχε δώσει την έγκριση της για την επέκταση των επιχειρήσεων και στη συριακή επικράτεια.

Τα μαχητικά που εκτέλεσαν τις επιδρομές απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι της Κύπρου. Το Ακρωτήρι είναι η βάση την οποία χρησιμοποιεί η RAF και για τα πλήγματα εναντίον του ISIS στο Ιράκ.




Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, επλήγησαν πετρελαιοπηγές στην περιοχή του Αλ Ομάρ (κοντά στο Ντέιρ αλ Ζορ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας).

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ανταποκριτής του BBC που βρισκόταν κοντά στη βρετανική βάση, τα μαχητικά μετέφεραν βόμβες Paveway, οι οποίες χρησιμοποιούνται για ακίνητους στόχους, δηλαδή υποδομές.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλλον ανέφερε πως οι δυνάμεις της βρετανικής αεροπορίας στο Ακρωτήρι θα ενισχυθούν από την Πέμπτη. Το Λονδίνο έχει ήδη στείλει οκτώ επιπλέον μαχητικά στο Ακρωτήρι. Πρόκειται για έξι Typhoon και δύο Tornado.

Στην πρώτη αντίδραση από τη ρωσική πλευρά, το Κρεμλίνο ανέφερε πως «συνεχίζουμε να καλωσορίζουμε κάθε δράση που στοχεύει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας κατά τη μάχη εναντίον της ISIS».

«Φυσικά, πιστεύουμε ότι η αποτελεσματικότητα θα βελτιωνόταν σημαντικά αν τέτοιες κινήσεις γίνονταν συντονισμένα, εντός ενός ενιαίου συνασπισμού» τονίζει η ρωσική προεδρία.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news