facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Τόμσεν: Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

«Βελούδινο διαζύγιο» του ΔΝΤ με την Ελλάδα εισηγείται ο Πολ Τόμσεν και πολλοί από τους τεχνοκράτες του Ταμείου που ασχολούνται με το ελληνικό πρόγραμμα.

«Το ΔΝΤ δεν πρέπει να δώσει νέο δάνειο, αλλά να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα», είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Επένδυση» η εισήγηση του ισχυρού άνδρα του Ταμείου και μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο υπευθύνου για το ελληνικό πρόγραμμα, Πολ Τόμσεν.

Κατά το δημοσίευμα, ο κ. Τόμσεν (που έχει προαχθεί σε διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου) φέρεται να επιμένει στην αποχώρηση του ΔΝΤ, καθώς, κατά την άποψή του, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το καταστατικό του Ταμείου για τη συμμετοχή σε προγράμματα στήριξης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι την ίδια άποψη με τον Πολ Τόμσεν -ουσιαστικά για έλλειψη ιδιοκτησίας- έχουν και πολλοί από τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ που ασχολούνται με το ελληνικό πρόγραμμα, οι οποίοι προτείνουν ένα «βελούδινο διαζύγιο» με την Αθήνα, με τρόπο που θα επιτρέπει στο Ταμείο να παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος, χωρίς να συμμετέχει με νέο δάνειο στο πρόγραμμα στήριξης.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, και στις πολιτικές πιέσεις που ασκούνται από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και από τις ΗΠΑ, προς την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news