facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Μπαλτάς: Δωρεάν στα μουσεία οι κάτοχοι καρτών αλληλεγγύης και ανεργίας

«Ο πολιτισμός μας παράγεται και αναπτύσσεται παντού, και μπορεί να συνδράμει θετικά και στον προϋπολογισμό. Οφείλει το υπουργείο Πολιτισμού να συνδράμει και το κάνει, καλλιεργώντας τα δικά του μέσα που έχει, και βοηθώντας στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης». Αυτό τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, εξαγγέλλοντας παράλληλα την επέκταση της δωρεάν πρόσβασης σε όλα τα μουσεία της χώρας και σε όλους όσοι έχουν κάρτα αλληλεγγύης ή κάρτα ανεργίας, μέτρο που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα για όσους ζουν κάτω από ακραία φτώχεια.

«Οφείλουμε και εμείς ως υπουργείο Πολιτισμού να συνδράμουμε σε αυτούς τους ανθρώπους πολύ περισσότερο, για να αισθανθούν σε ποια χώρα βρίσκονται», υπογράμμισε ο κ. Μπαλτάς, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016.

«Είμαστε σε διαδικασία συζήτησης με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα, ώστε τα παιδιά που φοιτούν σε κρατικές σχολές που είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού, να μπορούν να πάρουν πάσο όπως συμβαίνει και για τις κλασσικές σχολές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς.

Παράλληλα, μίλησε για τον «σύγχρονο πολιτισμό στη χώρα μας που εκφράζεται και αναπτύσσεται παντοιοτρόπως», όπως είπε, και συμπλήρωσε: «Ήδη στην Ελλάδα παρατηρούμε ότι χωρίς καμία μέριμνα από το κράτος, αναπτύσσονται σε όλες τις μορφές τέχνης, ο πολιτισμός μας. Ανέκαθεν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Θεσσαλονίκης υπάρχει μια φράση: Ο πολιτισμός είναι πυλώνας για την παραγωγικότητα».

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως αναγνώρισε ο κ. Μπαλτάς, «υπάρχει πολύ περισσότερος άρτος και λιγότερο θέαμα, γιατί προηγούνται η ανθρωπιστική καταστροφή, η φτώχεια, η υγεία, η παιδεία και άρα ο πολιτισμός οφείλει να μην διεκδικεί από τον προϋπολογισμό τα μέσα για να προχωρήσει».

Τέλος, ο κ. Μπαλτάς έδωσε έμφαση στην έννοια της φιλοξενίας για τους ανθρώπους που χωρίς να το θέλουν ξεριζώνονται από τον τόπο τους, εγκωμιάζοντας τη στάση που έχει απέναντι τους η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που υποδέχεται κύματα προσφύγων. «Η φιλοξενία με την οποία ο ελληνικός στη συντριπτική του πλειοψηφία υποδέχεται τους πρόσφυγες και τα θύματα πολέμου, αν εξαιρέσουμε κάποιους δημάρχους που λένε ανάποδα πράγματα, είναι δίδαγμα στην Ευρώπη, αλλά και υπόμνηση για το τι εστί φιλοξενία», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

newsbeast

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η δωρεάν είσοδος στα Μουσεία για τους ανέργους έχει θεσπιστεί από το Μάιο του 2014 (!) με κοινή υπουργική απόφαση που έχουν υπογράψει οι τότε υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news