facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΕΟΠΥΥ: Με αναστολή εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων απειλούν οι γιατροί

Την άμεση έκδοση της παράτασης των συμβάσεων στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης ζητούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν ότι δεν θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του οργανισμού από 1/1/2016.

Να σημειωθεί ότι, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, έχει δεσμευθεί ότι μέχρι την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου θα εκδοθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση της σύμβασης τουλάχιστον μέχρι 31/03/2016.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) συναντήθηκε την Παρασκευή με το νέο πρόεδρο του οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη, και συζήτησαν τις οικονομικές εκρεμμότητες του οργανισμού έναντι των γιατρών.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεσμεύθηκε ότι θα αποπληρωθούν τουλάχιστον δύο μήνες (7ος και 8ος του 2015) όσον αφορά τις επισκέψεις, μόλις εκδοθεί το ΦΕΚ της παράτασης και θα συνεχιστεί η ροή πληρωμής των πράξεων/εξετάσεων. Επίσης, δόθηκε η υπόσχεση ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης για το 10% των δεδουλευμένων επισκέψεων/πράξεων που εκκρεμούν από το 2012.

Ωστόσο, δεν ετέθη πρόγραμμα διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, όπου αναμένεται νομοθετική ρύθμιση και οικονομική ενίσχυση, η οποία εκτιμάται στα 250 εκατ. ευρώ, καθώς εξαρτάται από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους θεσμούς.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ απηύθυνε πρόσκληση στην ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ να συζητήσουν επίσης το πλαίσιο των νέων συμβάσεων προς τα τέλη Ιανουαρίου του 2016, με προκαθορισμένο ραντεβού.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, χθες Κυριακή, αποφασίστηκε η αναγγελία αδυναμίας εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από 01/01/2016 σε περίπτωση μη έκδοσης του ΦΕΚ της παράτασης των συμβάσεων εντός του τρέχοντος έτους.

«Απλή παράταση με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού δεν είναι αποδεκτή, ηθικά και νομικά, και θα υποχρεώσει την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ σε κήρυξη επίσχεσης εργασίας με τον Οργανισμό. Προτείνεται παράταση της σύμβασης των ιατρών μέχρι 30/06/2016 ώστε να προηγηθεί διαβούλευση για τις νέες συμβάσεις και το νέο πλαίσιο ΠΦΥ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αλλά και στην περίπτωση έκδοσης ΦΕΚ, οι γιατροί απαιτούν την άμεση πληρωμή δύο τουλάχιστον μηνών (7ος και 8ος του 2015 ) μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου και των δύο επόμενων μηνών (9ος και 10ος του 2015) στην επόμενη οριστικοποίηση, με αποκατάσταση της ροής πληρωμών των δεδουλευμένων. Σε περίπτωση μη τήρησης των προαναφερθέντων, θα εξετασθεί εκ νέου το ενδεχόμενο επίσχεσης εργασίας.

Επίσης, αποφασίστηκε η ομαδική κατάθεση ατομικών αγωγών κατά του ΕΟΠΥΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και του υπολειπόμενου 10% των επισκέψεων/πράξεων/εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2012.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news