facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

«Λίστα χειρουργείου» καθιερώνεται στα νοσοκομεία

Λίστα χειρουργείου σε κάθε πανεπιστημιακό και νοσοκομείο του ΕΣΥ προβλέπει το άρθρο 82 με το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται, στόχος είναι η διασφάλιση της ισότητας και της μη διάκρισης των ασθενών. Βασικοί όροι για την κατάρτισή της αποτελούν η κατόπιν ιατρικής τεκμηρίωσης αξιολόγηση της σοβαρότητας της νόσου και της δυνατότητας χρόνου αναμονής, με ασφάλεια για την υγεία του ασθενή, από ειδικευμένους ιατρούς των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, των Εξωτερικών Ιατρείων, των Νοσηλευτικών Τμημάτων και των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Με την κατάρτιση της λίστας ενημερώνεται πάραυτα ο ασθενής για την ημερομηνία επέμβασης. Από τη λίστα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά, τα οποία έχουν άμεση ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.

Ο τρόπος κατάρτισης της λίστας χειρουργείου θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

Προβλέπεται, επίσης, η κατάργηση παρακράτησης συντάξεων ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και φιλοξενουμένων σε δομές κλειστής περίθαλψης, ρυθμίζονται ζητήματα στη διαδικασία κρίσεων και διορισμών των γιατρών του ΕΣΥ, θέματα αποζημίωσης των εφημεριών του ιατρικού-επιστημονικού προσωπικού του ΕΣΥ και ζητήματα εσωτερικής κινητικότητας/απόσπασης των ήδη υπηρετούντων εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επίσης, ρυθμίζονται ζητήματα του ΕΚΑΒ, του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Αίματος και επιμέρους προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία των δομών ΠΦΥ, όπως επίσης και ζητήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, κατάργησης του Κέντρου Υγείας Σαντορίνης και ρυθμίσεις για το προσωπικό.

Αυξάνεται κατά 5 έτη το όριο ηλικίας για την κάλυψη θέσης επιμελητή Β' και αυτό προκειμένου να αποφευχθεί πιθανός αποκλεισμός από το ΕΣΥ γιατρών με επάρκεια γνώσης, δεδομένου ότι τα έτη 2012 έως και 2014 δεν έγινε προκήρυξη θέσεων.

Ορίζεται ως ημερομηνία συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας των γιατρών για την πρόσληψη και εξέλιξή τους στο ΕΣΥ η 31η Δεκεμβρίου του έτους, εντός του οποίου ο γιατρός συμπληρώνει το αντίστοιχο όριο ηλικίας.

Ρυθμίζεται η λειτουργία του συμβουλίου προσλήψεων-κρίσεων των ειδικευμένων γιατρών των νοσοκομείων, θέματα διορισμού, εξέλιξης και αξιολόγησής τους, και αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία γιατρών που μεταφέρθηκαν/ μετατάχθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ και το ΙΚΑ στο ΕΣΥ.

Προβλέπεται επίσης, πλήρης απασχόλησης γιατρών, ελεγκτών και φαρμακοποιών του ΕΟΠΥΥ, επαναχορήγηση ειδικής αποζημίωσης για το προσωπικό του ΕΚΑΒ που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με ειδικά αεροπορικά μέσα.

Τέλος, με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα που έχουν να κάνουν με δαπάνες μετακίνησης εκτός έδρας, με το επίδομα στολής και την ασφάλιση του προσωπικού, εντάσσεται στους δικαιούχους φορείς του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, προβλέπεται απογραφή και έλεγχος λειτουργίας ασθενοφόρων οχημάτων ιδιωτικών φορέων, συστήνονται , «διαμεσολαβητής υγείας» και «Συντονιστής υπηρεσιών υγείας» για ευάλωτες και ειδικές ομάδες πληθυσμού.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news