facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Μουζάλας: Η Ειδομένη θα «καθαρίσει» από μετανάστες στις επόμενες μέρες

«Η Ειδομένη θα ‘καθαρίσει’ από μετανάστες στις επόμενες μέρες (...) Θα εφαρμοστούν οι νόμοι» διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, χωρίς να αποκλείσει και τη χρήση βίας.

«Καταβάλουμε προσπάθεια να μην πέσει ξύλο, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους» ξεκαθάρισε στο Μega ο υπουργός.

«Δέκα μέρες κατειλημμένη είναι η σιδηροδρομική γραμμή, δεν μπορείς σαν κράτος να μην αντιδράσεις» τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας.

Αναφερόμενος στην επικριτική για τη χώρα μας έκθεση του Λιθουανού επιτρόπου Βιτένις Αντριουκάιτις για το προσφυγικό, ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι «έχε και τα δίκια του». Εξήγησε όμως ότι η Λέσβος έχει 400 χιλιόμετρα ακτές και δεν μπορεί να υπάρχει έτοιμο ιατρείο παντού.

«Στα συμπεράσματα θα συμφωνήσω μαζί του, ζητά όπως κι εμείς περισσότερη Ευρώπη» εξήγησε.

«1.500 μετανάστες γύρισαν από την Ειδομένη και περιμένουμε άλλους 1.500... Όσοι θέλουν αίτηση άσυλου θα τους δώσουμε δυνατότητα να το κάνουν... Παρά πολλοί μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν μόνοι τους στις χώρες τους υπάρχει πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής, θα γίνουν και απελάσεις» ξεκαθάρισε.

«Σιγά – σιγά οι μετανάστες αποσύρονται από την Ειδομένη... 1.000 μετανάστες είχαν μείνει χθες» διευκρίνισε ο υπουργός.

Ο Γιάννης Μουζάλας κατήγγειλε δε ότι η Frontex είχε ζητήσει να έρθουν στη χώρα μας παρατηρητές από τα Σκόπια την οποία ονόμαζαν αυθαίρετα ως «Μακεδονία». «Ουδέποτε αρνηθήκαμε δυνάμεις της Frontex, αντιθέτως ζητήσαμε 1.600 άτομα, και είχαμε δεχθεί τη δακτυλοσκόπηση» σημείωσε.

«Αν συνεχίσουν να υψώνονται φράχτες το προσφυγικό θα επιδεινωθεί» προειδοποίησε δε.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news