facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Αντιδράσεις για την καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους βουλευτές

«Φωτιές» άναψε μια διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που ανοίγει το δρόμο για την καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους βουλευτές, με τη Νέα Δημοκρατία, την Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι να αντιδρούν αρνητικά στην εφαρμογή της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», τα αναδρομικά αυτά φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις και τις 100.000 ευρώ. Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το εν λόγω ζήτημα. «Είναι δυνατόν, την ώρα που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με εξωφρενικά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να έχει πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες συνεχίζουν να υφίστανται καθημερινά περικοπές και νέους φόρους, να δίνετε αναδρομικά χρήματα σε συνταξιούχους βουλευτές και παλιότερα σε δικαστικούς;» ρωτά ο βουλευτής της ΝΔ.

Από πλευρά του, το Ποτάμι κάνει λόγο για ένα «σπάταλο σύστημα» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι έτοιμη να ρυθμίσει την αναδρομική καταβολή των συντάξεων βουλευτών αλλά ταυτόχρονα σχεδιάζει τη μείωση των συντάξεων όλων των πολιτών. «Στο παρελθόν είχαμε εκείνους που μοίραζαν παχυλές συντάξεις σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Κυβερνήσεις που με αφροσύνη και κοντόθωρη αντίληψη του δημόσιου συμφέροντος θυσίασαν τα δικαιώματα των επόμενων γενεών, στερώντας τους τη δυνατότητα να πάρουν σύνταξη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, και ολοκληρώνει λέγοντας: «Το πολιτικό σύστημα στοιχίζει πολλά στην κοινωνία και προσφέρει λίγα».

Σε σύντομο σχόλιό της, η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την ελπίδα «να παραιτηθούν οι ίδιοι οι τέως βουλευτές από την αξίωση αυτή», τονίζοντας παράλληλα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα γκρεμιστεί και το «τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας του πολιτικού κόσμου».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news