facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Φράκτη και στα σύνορα με τη Φλώρινα φέρεται να υψώνει η ΠΓΔΜ

Αν και οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα την ύψωση ενός ακόμη φράκτη για να αποτραπεί η μετανάστευση στη χώρα, οι εργασίες φαίνεται να έχουν ξεκινήσει. Θα πρόκειται για τον δεύτερο φράχτη αυτού του είδους που ανυψώνει η ΠΓΔΜ, ύστερα από αυτόν στην ουδέτερη ζώνη στο ύψος της Γευγελής με την Ειδομένη.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ υποστηρίζει ότι ο φράχτης στο ύψος Γευγελής - Ειδομένης σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στο κλείσιμο των συνόρων της χώρας με την Ελλάδα, παρά μόνο στη δημιουργία ενός βασικού σημείου, από το οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος στην ΠΓΔΜ σε πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ). Όπως ανέφερε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, το μήκος του φράκτη στην ουδέτερη ζώνη Γευγελής-Ειδομένης φτάνει περίπου τα 6χλμ, ενώ υπάρχουν σκέψεις να κατασκευαστούν άλλα 15χλμ.

Την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του φράχτη, απέναντι από το τελωνείο της Νίκης, επιβεβαιώνει, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος. «Από την πληροφόρηση που είχα από το τελωνείο, πράγματι έχουν ξεκινήσει και χτίζουν στην γειτονική χώρα. Έχουν τοποθετηθεί κάποια εμπόδια, όμως οι εργασίες δεν έχουν προχωρήσει», είπε.

Ο κ. Μπίρος ανέφερε ακόμη ότι η κίνηση στη συνοριακή διάβαση διεξάγεται ομαλά και επισήμανε ότι δεν υπάρχουν συγκεντρωμένοι πρόσφυγες ή μετανάστες στο σημείο αυτό.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news