facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Τσίπρας-Νταβούτογλου: Καίρια η μεταξύ μας συνεργασία

Την σημασία της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο μεταναστευτικό επεσήμαναν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος ομόλογός του, Αχμετ Νταβούτογλου, που συναντήθηκαν πριν από λίγο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου θα διεξαχθεί αργότερα η σύνοδος της ΕΕ η οποία θα επικεντρωθεί στην προσφυγική κρίση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν τη συνάντηση, με την οποία ξεκίνησε το πρόγραμμα των διαβουλεύσεων που θα έχει σήμερα και αύριο στη βελγικη πρωτεύουσα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τον έλεγχο των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός συμφώνησε στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να συναντηθούν το επόμενο διάστημα, είτε στην Άγκυρα, είτε στην Κωνσταντινούπολη, είτε στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο πολιτικοί μετέβησαν στην αυστριακή πρεσβεία όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ 8 ηγετών της ΕΕ (Αυστρίας, Γερμανίας, Λουξεμβούργου, Βελγίου, Ολλανδίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και Ελλάδας) και του Τούρκου πρωθυπουργού.

Η συνάντηση αφορά το εθελοντικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης Σύρων προσφύγων από την Τουρκία προς ενδιαφερόμενα κράτη-μέλη της ΕΕ που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν, αν τελικά θα παραβρεθεί στη συνάντηση και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος στη συνάντηση κορυφής των ευρωπαϊκών κρατών που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης, όπου το βασικό αντικείμενο των συζητήσεων θα ειναι η επίδειξη αλληλεγγύης προς την Τουρκία, υπό τον όρο της αποτελεσματικής κινητοποίησής της για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Αυστρίας στην ΕΕ.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ όπου η προσφυγική κρίση, αλλά και οι σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news