facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Αντιτίθενται σε ενδεχόμενη στράτευση των γυναικών Ενωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα

Ανακοινώσεις, με τις οποίες αντιτίθενται στη φερόμενη πρόθεση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου να καταστήσει υποχρεωτική τη στράτευση γυναικών που διεκδικούν θέση στα ένστολα σώματα (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) και προαιρετική τη στράτευση για όλες τις γυναίκες, εξέδωσαν η 'Ενωση Κεντρώων και η Λαϊκή Ενότητα.

«Οι συγκεκριμένες σκέψεις εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Κεντρώων.

«Οι εξαγγελίες Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών και τα ειδικά Λύκεια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων έρχονται να καταδείξουν ότι η μεταλλαγμένη κυβέρνηση Τσίπρα είναι έτοιμη να κυοφορήσει τα πιο επίφοβα, αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα τερατουργήματα» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Και προστίθεται ότι «η καταπολέμηση των μεγάλων διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, οι οποίες εντείνονται εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών, δεν έχει καμιά σχέση με την εισαγωγή της στρατιωτικοποίησης στη ζωή τους, η οποία θα επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση τους. Πολύ χειρότερα, τα ειδικά Λύκεια για στρατιωτικούς θα αποκόψουν τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από τη γενική εθνική λαϊκή παιδεία, διαμορφώνοντας μια ειδική κάστα πολύ εύκολη στην χειραγώγηση από ξένα και εγχώρια κατεστημένα κέντρα, με άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις για τη δημοκρατία και την πορεία τη χώρας».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news