facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

«Θα επεκταθεί ο διαχειριστικός έλεγχος στο ΚΕΛΠΝΟ»

Ο διαχειριστικός έλεγχος για το ΚΕΛΠΝΟ θα επεκταθεί με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έως το 2004, και θα αποκαλυφθούν "όλα όσα τα συμφέροντα μαζί με δημοσιογράφους της διαπλοκής προσπάθησαν να συσκοτίσουν", ανέφερε, μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το "παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης", ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Έκανε επίσης λόγο για "διακίνηση μαύρου χρήματος" και τόνισε ότι "οι καιροί έχουν αλλάξει και αυτό θα φανεί πολύ σύντομα".

Απαντώντας σε θέσεις που εκφράστηκαν από φορείς εργαζομένων στο σύστημα υγείας, ο κ. Πολάκης είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να ξαναστηθεί το σύστημα στα πόδια του, "το οποίο βρίσκεται σε αστάθεια και κινδυνεύει να καταρρεύσει" και τόνισε ότι "ουδέποτε η δική μας κυβέρνηση χρησιμοποίησε τον όρο "υγειονομική βόμβα".

"Έως τις 30/8/2015, είχαν δοθεί μόνο 380 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 1,025 δισ. ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός και σήμερα έχει δοθεί το σύνολο, και επιπλέον 60 εκατ. ευρώ, ενώ πρόκειται να δοθούν ακόμη 80 εκατ. ευρώ", είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και προσέθεσε ότι στον προϋπολογισμό του 2016, έχουν προβλεφθεί 37,5 εκατ. ευρώ για καταβολή εφημεριών και υπερωριών εκτός των επιπλέον 200 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Τόνισε δε ότι έως τις αρχές του έτους θα έχουν καταβληθεί σε γιατρούς και νοσηλευτές τα ποσά που αντιστοιχούν σε υπερωρίες και εφημερίες που έχουν πραγματοποιηθεί και δεν πληρώθηκαν λόγω των προβλέψεων των προηγούμενων προϋπολογισμών.

Τέλος σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις προσωπικού, είπε ότι για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια προκηρύσσεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ και ότι την περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα γίνουν οι προσλήψεις των 90 γιατρών σε άγονες και προβληματικές περιοχές, ενώ μετά τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ακόμη 2.400 προσλήψεις.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news