facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Επιστρέφουν στη Μυτιλήνη για νέα «χαρτιά» οι μετανάστες που δεν πέρασαν από την ΠΓΔΜ

Στη Μυτιλήνη επιστρέφει μεγάλος αριθμός μεταναστών που απέτυχαν να περάσουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και επέστρεψαν στην Αθήνα.

Στόχος τους αφού καταστρέψουν τα χαρτιά που ήδη έχουν λάβει μετά την αρχική τους καταγραφή στο hot spot της Μυτιλήνης, να επανακαταγραφούν ως πολίτες προερχόμενοι από χώρες που δικαιούνται πολιτικό άσυλο δηλαδή ως Σύροι, Ιρακινοί ή Αφγανοί και έτσι να περάσουν τα σύνορα με τελικό προορισμό τους κάποια χώρα της βόρειας ή δυτικής Ευρώπης.

Σε αυτά τα συμπεράσματα καταλήγουν αστυνομικές και λιμενικές αρχές της Λέσβου που παρατηρούν το φαινόμενο της επιστροφής μεταναστών στη Μυτιλήνη με πλοία της γραμμής να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα σήμερα που όπως χαρακτηριστικά έλεγε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος με το πλοίο της γραμμής στη Μυτιλήνη ήρθαν από τον Πειραιά περισσότεροι από 50 μετανάστες». Μάλιστα επτά από αυτούς συνελήφθησαν αφού κατείχαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα που τα είχαν αγοράσει έναντι 50 ευρώ το ένα από πωλητές τέτοιων πλαστών εγγράφων στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, έχουν μηδενιστεί σχεδόν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη βόρεια Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή του Αϊβατζίκ στην απέναντι Μικρασιατική ακτή και δεν επιτρέπουν την αναχώρηση. Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα τη μετακίνηση του κέντρου της αναχώρησης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μεταξύ των περιοχών Αλτίνοβα, νότια του Αϊβαλί και Μπαντεμπλί νότια του Δικελί απέναντι από την ανατολική ακτή της Λέσβου.

Έτσι, το κύριο σημείο αποβίβασης πλέον μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης από τη Θερμή στα βόρεια μέχρι και το αεροδρόμιο στα νότια της πόλης. Αλλά και στην ίδια την πόλη της Μυτιλήνης αποβιβάζονται πλέον μετανάστες και πρόσφυγες. Σήμερα, στην περιοχή από τη Φυκιότρυπα μέχρι τα Μπλόκια δηλαδή στο χώρο της πόλης βόρεια του λιμανιού της, έφτασαν πέντε βάρκες με περισσότερους από 250 φυγάδες.

Συνολικά την Πέμπτη ο αριθμός των όσων έφτασαν στο νησί στη συντριπτική τους πλειοψηφία στις ανατολικές του ακτές, από τις 9 το πρωί έφτασε τις 2.000. Στο σύνολο τους, μεταφέρθηκαν και καταγράφονται στο κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news