facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΑΒ: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την Διοίκηση για τρομοκρατία και λογοκρισία

Oι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ μετά την γενική συνέλευση που έγινε στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ και με αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους πολίτες, αποφάσισαν να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας, περιμένοντας την υλοποίηση των γραπτών δεσμεύσεων του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη. Ωστόσο, στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την Διοίκηση για προσπάθεια φίμωσης των εκπροσώπων των εργαζομένων, αποκλείοντας από τον προαύλιο χώρο του ΕΚΑΒ τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τις συναδέλφους και τους συναδέλφους ότι σήμερα Παρασκευή, έγινε πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ προς το Υπουργείο Υγείας με σκοπό να συναντηθούμε με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου για να εξευρεθούν λύσεις για τα δίκαια αιτήματά μας. Η συνάντηση τελικά έγινε μετά από πίεση που ασκήθηκε τόσο με την επίσχεση εργασίας και τις δράσεις μας από τις 9-12-2015, όσο και με την εκτεταμένη προβολή των προβλημάτων μας από τα ΜΜΕ και παρά τις προθέσεις της Διοίκησης να τρομοκρατήσει εργαζομένους και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων με αποκλεισμό των τηλεοπτικών συνεργείων από τον προαύλιο χώρο του ΕΚΑΒ, με ελέγχους - παρουσιολόγια στους εργαζομένους που συμμετείχαν στην επίσχεση, με προσπάθεια φίμωσης εκπροσώπων εργαζομένων και απειλές για λήψη «μέτρων» για την διακοπή της επίσχεσης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε:

1) Οικονομικά: έως 27-12-15 πληρωμή εξαιρέσιμων (νυχτερινά-αργίες) που αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο- Οκτώβριο- Νοέμβριο 2015.
2) Θεσμικά: με την έκδοση δελτίου τύπου το οποίο μας έδωσε, ώστε να υπάρχει γραπτή δέσμευση για τα θέματα που θα κατατεθούν σε Πολυνομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα και αφορούν την εξαίρεση από τις περικοπές του νόμου 4336 που θα ισχύσουν από το 2016.
α) χορήγηση δαπάνης στολής για το έτος 2016.
β) διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος στις εκτός έδρας αποζημιώσεις.
γ) διατήρηση της ασφαλιστικής κάλυψης για ατύχημα στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.
δ) Αποκατάσταση της αδικίας, με χορήγηση της πτητικής αποζημίωσης στους διασώστες που εκτελούν αεροδιακομιδές.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news