facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Κάτι τρέχει με τον Σταθάκη...

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού… Στην αρχή ήταν το «ξεχασμένο» 1 εκατομμύριο ευρώ… και τώρα σειρά έχουν «ξεχασμένα» ακίνητα και λογαριασμοί.
Η είδηση για τις νέες «ελλείψεις» στο πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Σταθάκη έσκασε σαν βόμβα για δεύτερη φορά, προκαλώντας τη κοινή γνώμη, παραμονές της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού λιτότητας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στη Βουλή ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Γιώργος Βαρεμένος, το προβεβλημένο κυβερνητικό στέλεχος κατείχε μερίδιο σε ακίνητα, ενώ στο πόθεν έσχες του εντοπίστηκαν αποκλίσεις και σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς.
 
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η υπόθεση είναι σοβαρή και εντός των ημερών θα δοθεί εντολή για άρση του τραπεζικού απορρήτου των λογαριασμών του υπουργού ώστε να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος.

Ο Γιώργος Σταθάκης ελέγχεται ήδη για παράνομο πλουτισμό. Ορκωτοί λογιστές ελέγχουν την υπόθεση με το 1 εκατομμύριο ευρώ τα οποία ο υπουργός είχε «παραλείψει» 
να δηλώσει στο πόθεν έσχες σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει ο έλεγχος που είχε ξεκινήσει η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ως πρώην πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε καταγραφεί το ποσό στο πόθεν έσχες του 2012 με χρήση 2011. Παράλληλα η Επιτροπή έχει ζητήσει από τους ορκωτούς λογιστές να επεκτείνουν τον έλεγχο και στα επόμενα έτη και να συντάξουν έκθεση σε περίπτωση που υπάρχει παράνομος πλουτισμός. 

Οι διαστάσεις που παίρνει το θέμα προκαλούν νέους εσωτερικούς τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στο Μέγαρο Μαξίμου που έχει κάνει σημαία το θέμα της καταπολέμησης όλων των φαινομένων διαφθοράς από όπου και αν προέρχονται και παραμένει το «βαρύ οπλοστάσιο» της κυβέρνησης αλλά και το ηθικό της πλεονέκτημα. 

Παράλληλα, τον δρόμο προς τους ορκωτούς λογιστές αναμένεται να πάρει κατά προτεραιότητα και η δήλωση πόθεν έσχες του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Σταθάκης: «Κανένα θέμα»

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου δεν «βλέπει» θέμα, υπογραμμίζοντας ότι «ο έλεγχος είναι θεμιτός». 

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς», δήλωσε ο κ. Σταθάκης.

«Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014», πρόσθεσε.

Αρνούνται τον έλεγχο οκτώ πολιτικά πρόσωπα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκ των πρωτεργατών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δεν είναι ο μοναδικός αμελής βουλευτής, καθώς, το «άνοιγμα» των αναδρομικών δηλώσεων πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων από το 1994 έως σήμερα έφερε στο φως «μαργαριτάρια».

Μάλιστα, δύο πρώην υπουργοί καλούνται να επιστρέψουν χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 1,9 εκάτ. ευρώ, ενώ από τους οκτώ βουλευτές που δεν μπήκαν στον κόπο να καταθέσουν πόθεν έσχες, μόνο ένας ανταποκρίθηκε στις επίμονες οχλήσεις της Επιτροπής.

Παράλληλα, ουδείς εκ των 11 προσώπων στους φακέλους των οποίων εντοπίστηκαν εκκρεμότητες βρήκε τον χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθεί...


zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news