facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Τζον Κέρι: "Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα"

Επιθυμία των ΗΠΑ είναι η επιστροφή της Ελλάδας στον δρόμο της ανάκαμψης, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. 
“Εκτιμώ τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στον οικονομικό τομέα”, πρόσθεσε ο Κέρι.
Ο Α. Τσίπρας από την πλευρά του σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί κόμβο σταθερότητας στην περιοχή.
«Βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής για να βρούμε λύσεις προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Embedded image permalink 
Προσφυγικό και επενδύσεις στη συνάντηση Κέρι – Κοτζιά
Η προσφυγική κρίση, ο πόλεμος στη Συρία, το Κυπριακό, καθώς και ζητήματα ενέργειας και επενδύσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού των ΗΠΑ John Kerry με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.
Οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό της Ελλάδας ως εταίρος και ως φίλος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Όπως σημείωσε ο Kerry, η Ελλάδα μπορεί να στηριχθεί στην υποστήριξη των ΗΠΑ.
«Θα μεταφέρουμε στις αμερικανικές εταιρείες ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή για δουλειές», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Όσον αφορά το Ισλαμικό Κράτος, ο αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε:
«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο διεθνής συνασπισμός θα νικήσει τον εξτρεμισμό», ενώ χαρακτήρισε παγκόσμια τη μεταναστευτική κρίση.
Όπως εξήγησε, δεν είναι θέμα μόνο της Ευρώπης ή της Μέσης Ανατολής.
«Αναγνωρίζουμε τη συνδρομή των ΗΠΑ κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για την οικονομική κρίση», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Όσον αφορά τον πόλεμο στη Συρία και την προσφυγική κρίση, ο κ. Κοτζιάς τόνισε:
«Ξέρουμε ότι ο πόλεμος στη Συρία δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Η Ελλάδα στηρίζει την πολιτική λύση. Μεγάλο μέρος της μεταναστευτικής κρίσης οφείλεται σε αυτό που συμβαίνει στη Συρία. Προτεραιότητα μας είναι η πολιτική λύση και η στήριξη γειτονικών χωρών της για την υποδοχή των μεταναστών».
Ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του ISIS. Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε ότι «υποστηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού που διεξάγονται υπό τον ΟΗΕ.

Επίσκεψη σε κέντρο μεταναστών στη Βικτώρια

ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Στην Αθήνα φθάνει από την Κύπρο ο  υπουργός  Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζον Κέρι, ο οποίος θα συναντηθεί το πρωί της Παρασκευής  στις 11:40 με τον Πρωθυπουργό  στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Κέρι θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ενώ μετά το πέρας των συνομιλιών θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις.
Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑμετά τις συναντήσεις που είχε με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε εντυπωσιασμένος «και από τον Νίκο και τον Μουσταφά» που εργάζονται πραγματικά για την ειρήνη. Χρειάζονται είπε, τη στήριξη των ΗΠΑ και τη στήριξη όλων των Κυπρίων καθώς μια βιώσιμη λύση θα φέρει ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη και ευημερία σε όλο το νησί.
Δήλωσε ότι  «μια ενωμένη Κύπρος θα γίνει φάρος ειρήνης σε μια περιοχή αβεβαιότητας” και ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες του ΟΗΕ για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Είμαι πεπεισμένος, είπε, ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι μπροστά με οφέλη και για τις δύο πλευρές, αλλά αυτό χρειάζεται δουλειά και δεν θα γίνει αυτόματα.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news