facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα για το προσφυγικό

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Δευτέρας, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ενώ αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Πατούλη, θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό, Γιάννη Μουζάλα.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα προσλαμβάνει πλέον «ανεξέλεγκτες διαστάσεις όχι μόνον για τους νησιωτικούς δήμους που αποτελούν τόπους υποδοχής, αλλά και για τους δήμους της ηπειρωτικής Ελλάδας, που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της φιλοξενίας τους για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα».

Η ΚΕΔΕ προαναγγέλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών για το θέμα αυτό, οι οποίες θα καθοριστούν στη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη. Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακόμη και τώρα «δεν διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αξιοποιήσει τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, να αδυνατεί να υλοποιήσει όσα έχει συμφωνήσει με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και αναλώνεται σε κινήσεις αποσπασματικού χαρακτήρα».

Τονίζει δε ότι ως Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση «δεν θα υποκαταστήσουμε την Κυβέρνηση, αλλά θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα την υποχρεώσουν επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, όπως έχουμε κάνει ως θεσμός κι εμείς και με το παραπάνω». Υπογραμμίζει τέλος ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα και οι δήμοι μας σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών, δεν θα ανεχτούμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η κοινωνική ειρήνη στις τοπικές μας κοινωνίες».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news