facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Εμπλοκή στη δόση λόγω ΕΟΠΥΥ

Στον αέρα φαίνεται πως βρίσκεται η δόση του ενός δισεκατομμυρίου που έχει να λάβει η Ελλάδα από τους δανειστές μέχρι τη Δευτέρα λόγω εμπλοκής με τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ. Το θέμα αυτό δεν έχει ακόμα κλείσει καθώς οι θεσμοί ζητούν ανακοστολογηση των διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων στον Οργανισμό με μείωση που φτάνει το 40%. Υπουργική απόφαση για το ζήτημα δεν έχει ακόμα υπογραφεί, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όπως είχε ζητηθεί- μεταξύ άλλων- στη συνεδρίαση του EuroWorking Group της Πέμπτης.

Οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης εκτυλίσσονται την ώρα που οι δανειστές φέρονται να ζητούν επιπλέον μέτρα ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2016.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες εκτιμούν πως έχουν υπερτιμηθεί τα έσοδα από τον ΦΠΑ και τον ηλεκτρονικό τζόγο, ενώ αναμένουν το 2015 να κλείσει με ύφεση 0,5%, κάτι που θα επηρεάσει και τα έσοδα του 2016.

Μέσα σε αυτά τα 3 δισ. υπολογίζονται και το 1,8 δισ. από το ασφαλιστικό ενώ, σύμφωνα με την πλευρά των δανειστών, έως το 2018 είναι πιθανό να χρειαστούν επιπλέον μέτρα ύψους 6-7 δισ. ευρώ.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news