facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΗΠΑ: «Η Τουρκία δεν εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου του Χαλιφάτου»

ΗΠΑ: «Η Τουρκία δεν εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου του Χαλιφάτου»Σε διάψευση των ρωσικών κατηγοριών ότι η Τουρκία εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Χαλιφάτο προχώρησαν Αμερικανοί εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Διαψεύδουμε τις κατηγορίες πως η τουρκική κυβέρνηση συνεργάζεται με το Ισλαμικό Χαλιφάτο στο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Δεν έχουμε δει αποδείξεις που να υποστηρίζουν και να επιβεβαιώνουν αυτούς τους ισχυρισμούς» ανέφερε η Τσούλια Μέισον, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Anadolu.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «η Τουρκία προσπαθεί να διασφαλίσει τα σύνορά της με τη Συρία, συνεργαζόμενη με διεθνείς εταίρους, και έχει ως προτεραιότητα να εμποδίσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου που κάνει το ISIS».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Στηβ Γουόρεν χαρακτήρισε τις ρωσικές κατηγορίες εις βάρος της Τουρκίας «προκλητικές» και «γελοίες».

«Απορρίπτουμε απολύτως αυτή την ανοησία» δήλωσε σε δημοσιογράφους στους οποίους μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βαγδάτη, εξαίροντας τον ρόλο της Τουρκίας στην καταπολέμηση του Χαλιφάτου. «Οι Τούρκοι είναι πολύ καλοί συνεργάτες μας στον πόλεμο εναντίον του ISIS» ανέφερε χαρακτηριστικά.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news